Prospect ismertetők


Jarvis Jones 1. kör

Egyetem
Georgia
Életkor
34 (1989-10-13)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
241 font (109 kg)

Erősségek

Atletikus képességei elképesztőek, nem lehet tőle olyat kérni, amit ne tudna megcsinálni. Robbanékony első lépés, már a snap pillanatában meg tudja verni az emberét. Megvan az a ritka képessége, hogy teljes sebességgel tud edge rusholni. Erőszakos játékos, akinek a bull rush-a is van elég jó hozzá, hogy a backfieldre tolja az előtte állót. Fáradhatatlan, nincs olyan play ahol lazítana. Jól használja a kezeit, képes kiszabadulni a ráakaszkodó falemberek közül. Akkor is igyekszik megfogni a labdás embert, ha épp húzza-vonja egy támadó. Kiváló blitzelő - jól időzíti őket és középen is át tud nyargalni. Harcedzett játékos, aki ritka eredményes volt. Sokoldalú, több poszton bevethető védő.

Gyengeségek

Cover képességei limitáltak, a Georgia 3-4-ében szinte végig a backfieldet támadta. Fizikai paraméterei nem kiemelkedőek, főleg a karja hosszával lehetnek bajai a megfigyelőknek. Betegsége és sérülései miatt lesznek csapatok, akik túl kockázatosnak ítélik majd meg a választását.

Megjegyzések

Sérülések:
- Egy spinal stenosis nevű betegségben szenved, ami miatt például a legidősebb Manning-testvér, Cooper azonnal visszavonult, a Chargers LT-je, Marcus McNeill pedig 6 évnyi NFL játék után 
- 2009-ben nyakficam miatt az utolsó 5 meccset ki kellett hagynia. 2012-ben két találkozón volt maródi.

Két évig kezdő a Bulldogs-ban. Újoncként a USC-ben szerepelt, de a betegsége kiderülése után a helyi orvosok nem nyilvánították játékra alkalmasnak, így át kellett íratkoznia egy olyan csapatba, ahol ezt megteszik. 2010-ben a transzfer miatt nem focizhatott. 2011-ben minden szervezet All-American csapatba jelölte. 2012-ben az SEC konferencia legjobb védőjének választották és ismét bekerült az All-American csapatba. 2012 szeptemberében meggyilkolták a bátyját, Darcell Kitchens-t egy richlandi bár előtt. Az elmúlt két évben sackben (28) és negatív yardos szerelésben (44) sem volt nála jobb senki, pedig a SEC legjobbjai ellen szerepelt. Eredményessége, stílusa és felépítése alapján is Von Millerrel lehet párhuzamba állítani. Nem prototípus mérete miatt aggályok merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy nincs igazi posztja, de Miller is megmutatta, hogy egy jó futballista számára 3-4-ben és 4-3-ban is lehet helyet találni. Elit tehetség, a jelentkezők közül az egyik legnagyobb, akit csak az orvosi csapatok döntő szava ítélhet csúszásra a draft napján.

Arthur Brown 1. kör

Egyetem
Kansas State
Életkor
33 (1990-06-17)
Magasság
6'1" (1.85 m)
Tömeg
231 font (106 kg)

Erősségek

Ösztönös játékos, aki érzi a labdát és sokkal nagyobbnak tűnik a pályán mint az adatai mutatják. Erős, megbízható szerelő, aki ritkán hibázik még a nagydarab futók ellen is. Kiválóan használja a kezeit - el is tudja tartani a támadófaljátékost, de akár át is bújik a hóna alatt. Nem áll le a lába a kontakt után se. Nehéz neki eladni a játékot, tudja hogy mi folyik a páylán. Letámadja a fullbacket a lyukban és nem fél a támadófallal sem összetűzésbe kerülni. Tud zónázni, kezét a tight enden vagy a slot WR-en tartja, és onnan is tud hasznot csinálni. Figyel a rajta túlfutó elkapóra, és képes velük tartani a lépést. Elbánik a futóval flat vagy wheel route során. Nagy küzdő a fifty-fifty szituációknál. Rendszeresen rohan át egyik vonaltól a másikig. Mozgékonysága miatt blitzelni is be lehet vetni.

Gyengeségek

Alulméretezett a belső linebacker poszthoz és már nem nagyon van rajta hely további izmot pakolni rá. Az átigazolása után érettségbeli kérdéseket vetett fel. Nem nagyon fogja feltartóztatni a felé érkező blokkolót. Előfordul, hogy túlfut a játékon és nem veszi észre a hibáját, hogy megpróbáljon javítani.

Megjegyzések

Két évig kezdett a Wildcats-ben. Kansas állam történetének egyik legtöbbre tartott középiskolás játékosa volt, nagy hírverés közepette írt alá a Miamihoz, de annyira nem találta ott a helyét, hogy 2 év után hazaköltözött, így a 2010-es idényt ki kellett hagynia. Öccse Bryce Brown ugyancsak 5 csillagos toborzott volt, ő Tennessee-ből tért haza a K-State-hez, de 3 futáson kívül semmit se tudott felmutatni, viszont így is elvitte tavaly 7. körben az Eagles. 2011-ben meccsnyerő interceptiont fogott Robert Griffintől, ami upset győzelmet ért a #15 Baylor ellen. Ez volt RG3 első pickje az idényben (és az egyetlen második félidei), egy évvel később pedig Geno Smith első interceptionjét is ő szedte össze. 2012-ben a Big XII év védője díj nyertese. Mindkét évében Big XII első csapatos kerettag és 100+ szerelést mutatott be. Sérülés miatt kellett lemondania a Senior Bowlt. Sokan féltik a mérete miatt az NFL-től, de játék közben fel sem tűnik hogy kisebb az átlagos linebackernél, keménységben pedig akárkivel felveszi a versenyt. Hiányosságai miatt nem top prospect, de ez nem gátolja meg, hogy befusson egy Daryl Washintonhoz vagy NaVorro Bowmanhez hasonló karriert.

Alec Ogletree 1. kör

Egyetem
Georgia
Életkor
32 (1991-09-25)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
233 font (105 kg)

Erősségek

Megfelelő magasság, nagy hatótávolság és hosszú karok jellemzik. Az ereje fejlődőképes, mozgása cizellált. Linebackerekhez képest elit sebesség, könnyedén éri utol az ellenfeleit. Coverben nagy területet képes levédekezni, kiváló a gyorsulása, gördülékenyen vált irányt. Csipője laza, jól mozog üres területen. Hatalmasat ugrik, robbanékony atléta. Nagyon fizikális a szereléseknél, imádja leütközni a labdacipelőt, ugyanakkor a tackle-öknél stabilabban kell állnia a lábán. Tömegben is ügyesen találja meg az utat a labdaszerzéshez. Oldalirányú robbanékonyságát szívesen használja a blokkokról történő lelépéskor is. Az elmúlt évben sokat fejlődött a húzó guardok ellen, így már sokkal hasznosabb a szélső futásoknál. Képes speed rush-ra a fal szélén, bár néha kicsit magasan játszik. Hatékonyan ismeri fel azt ha a RB/FB-nek tisztán passzblokkolási feladata van, ilyenkor gyorsan vált coverből blitzre. Korábbi safety révén a coverage készsége kiemelkedő. Nem eszi meg a play actiont, ha hátraküldik zónázni, akkor is képes időben felérni a labdacipelőre. Kiválóan olvas az irányító szemmozgásából, számos passzsávba képes odaérni. Zónázás során kiválóan használja a hatótávolságát és a rugóit. Képes felismerni a screent és átjutni a WR-ek blokkjain. Képes gyorsan utolérni az emberét, rengeteg leütött passza van. Egyetemi karrierje alatt az ösztönei évről évre fejlődtek.

Gyengeségek

5-10 font izmot rá kell pakolni ahhoz, hogy komplett MLB legyen, egyébként lehet, hogy csak a gyenge oldalon jöhet szóba. Többet kell használnia a kezeit a blokkok elhárítására. Néha hajlamos felesleges lépéseket tenni és rossz szögeket választani, NFL-szinten nem lesz elég pusztán sebességből megoldania az ilyen helyzeteteket. A blokkokról történő leválásban fejlődnie kell. Fegyelmezettsége megkérdőjelezhető. Counter játékkal megtéveszthető. Blitzelési feladatoknál hajlamos megzavarodni, ilyenkor útjában van a csapattársainak. A tight endek útvonalait nem zavarja kellő hatékonysággal. Kezei nem túl jók, sokat interceptiont ejtett el.

Megjegyzések

A legutóbbi szezon első 4 meccséről eltiltották a csapatszabályzat megszegése miatt. 2010 júniusában lopás vétsége miatt letartóztatták (egy bukósisakot lopott el), emiatt a 2010-es szezon első meccséről eltiltották. TOP3-as safety prospectként recruitolták anno, első évében 5 meccsen kezdett is strong safetyként. Mivel nem állt meg a növésben, a 2011-es nyári gyakorlások során már ILB-ként mozgott. A Boise State elleni 2011-es szezonnyitón eltört a lábfeje, emiatt 7 meccset hagyott ki. HS-ben a foci mellett kezdő volt a kosárcsapatban is, tagja volt az atlétikai csapatnak is, távolugrásban, 400m-en és a 4x100-as váltóban versenyzett. Ikertestvére Alexander szintén a Georgiára jár, ő fullback. Prototipikus 4-3 WLB-nek tűnik, a játékát Sean Weatherspoonéhoz és Thomas Daviséhez szokták hasonlítani. 3-down linebackernek tűnik NFL-szinten, a sebessége és az irányváltoztatási képessége miatt ideális az egyre inkább előtérbe kerülő sub-felállásoknál is. Nyurga alkata és a sebessége miatt Manti Te'o-nál dinamikusabb játékos lehet a következő szinten. Az a képessége, hogy fegyelmezetten játszik play action és read option ellen szintén növeli a draftértékét.

Manti Te'o 2. kör

Egyetem
Notre Dame
Életkor
33 (1991-01-26)
Magasság
6'2" (1.88 m)
Tömeg
256 font (116 kg)

Erősségek

Folyamatosan fejlődött minden évben. Megkérdőjelezték atletikusságát és zónázó képességeit, amire fenomenális választ adott seniorként (bár pickjei főleg felpattanó labdákból jöttek). Hatalmas rutinja van, kiváló ösztönök, jól lát a pályán, képes olvasni a játékot. Mivel 3-4-ből érkezik, olyan dolgokat is megtanult, amire sok linebackernek még nem volt szüksége. A leggyorsabb utat választja a labda felé, és akkor is remekül teljesít, mikor ki kell mozogni a boxból. A védelem főnökeként irányította társait a front7-ben. Képzett, megbízhatóan szerel. Jól támadja a labdást. Megvan az ereje hogy befejezze a szerelést, akkor is ha nem a legjobb pozícióban kapja el az ellenfelet. Jobban küzd a blokkolókkal mint a legtöbb linebacker. Akkor is aktív ha ráakaszkodnak. Ritka eredményes pályafutást zárt, erős csapatokkal szemben edződve.

Gyengeségek

Nem egy mozgékony, újdimenziós atléta. Jól üldözi a labdát, de nagy üres területen egy ravasz futóval jobb ha nem kell találkoznia. Bajba kerülhet ha a backfieldről érkező, elkapni szándékozó gyors running backet neki kell felvennie 1-az-1-ben. Valószínűleg nem fog remekelni a sebességet és agilitást mérő feladatokban. Hátrányból nem fog senkit utolérni. Hajlamos túl agresszíven játszani és túlfutni a szerelni kívánt játékoson. Nem nagyon használták blitzekre középen. Emiatt pass rush tekintetében nagyon kezdetleges a tudománya. 2010-ben artroszkópos térdműtéte volt a szezon után.

Megjegyzések

A barátnő hoax
2012. őszén nyilatkozta, hogy mindent bele fog adni az egész szezonban, tisztelegve elhunyt nagymamája és barátnője előtt, akik egyaránt 2012. szeptember 11-én hunytak el. Az állítólagos barátnőt, Lennay Kekuát autóbaleset érte és egyébként is leukémiával küzdött Te'o elmondása szerint, de január 16-án napvilágra került, hogy a Stanfordra járó lány valójában sohasem létezett, és Te'o családjának egyik barátja, Ronaiah Tuiasosopo kreálta meg a karaktert, a róla készült kép pedig Tuisasosopo egyik középiskolás osztálytársát ábrázolja. Még aznap a Notre Dame közleményt adott ki, hogy Te'o az áldozat, félrevezették és mivel csak online tartotta a kapcsolatot barátnőjével, maga sem tudott róla, hogy fiktív. A probléma ott volt a nyilatkozattal, hogy korábban a család arról mesélt, hogy Manti egy focimeccs után ismerte meg a barátnőjét még otthon, Manoán. Jack Swarbrick, a Notre Dame sportigazgatója elmondta, hogy december 6-án Te'o-t felhívta egy nő, aki Kekuának vallotta magát, de a linebacker továbbra is tartotta magát a halálhíres történethez. Január 18-án Jeremy Schaap interjújában Te'o arról beszélt, hogy hazudott apjának a találkozás körülményeiről, mert szégyellte, hogy csak online beszélgetnek a lánnyal. Eközben Tuisasosopo beismerte, hogy ő áll a hoax mögött és hogy valóban Kekua unokatestvérének adta ki magát mikor Mantival találkozott. A hónap végén Tuisasosopo Dr. Phil műsorában arról vallott, hogy homoszexuális és annyira megtetszett neki Te'o, hogy a lány nevében kezdett vele barátkozni. Eközben Reagan Maui'a, az Arizona Cardinals fullback-je is megszólalt, aki Tuisasosopo ismerőse és hozzátette, hogy ő kétszer is találkozott egy Lennay Kekua nevű nővel, legalábbis Tuisasosopo így mutatta be unokatestvérét.

Négy évig kezdett a Fighting Irish-ban. Újoncként 4-3-as OLB volt, majd a sémaváltást követően lett inside linebacker. Freshman All-American csapatba választották 2009-ben. 2011-ben a 2. számú all-American gárdába szavazták be. 2012-ben a liga 2. legjobb védelmében 10.33 pontot kaptak meccsenként, veretlenül jutottak a döntőbe, de az Alabama ellen Te'o is súlytalannak bizonyult. A Heisman szavazáson 2. helyre futott be Johnny Manziel mögött. Számtalan elismerést söpört be ebben az évben, íme néhány: Nagurski Trophy (legjobb védő), Lombardi Award (legjobb front7 játékos), Butkus Award (legjobb linebacker), Maxwell Award (legjobb játékos). Természetesen az all-American csapatba is bekerült. 2001 óta nem fogott linebacker annyi interceptiont (7) egy év alatt mint Te'o 2012-ben. Rendszeresen jelölték a tanulmányilag legjobb focisták díjaira is. Enyhén szólva sokat sérült a megítélése és a megbízhatósága az elmúlt hónapban, az egykor hatalmas vezérnek kikiáltott játékosról most nem lehet eldönteni, hogy krónikus hazudozó vagy veszélyesen naív. Ha jó kezekbe kerül és rend lesz a fejében, a pályán mutatott játéka alapján húzóember lehet egy NFL csapatban is.

 www.youtube.com/watch?v=aCPuKJyoSvE

Kevin Minter 2. kör

Egyetem
LSU
Életkor
33 (1990-12-03)
Magasság
6'2" (1.88 m)
Tömeg
245 font (111 kg)

Erősségek

Hihetetlenül érzi a játékot, jól kígyózik az testek között, hogy odaérjen a futáshoz, és akkor is ő az első ember akivel találkozik a labdás, ha az ellenkező oldalról indult. Ügyesen és komfortosan használja a kezét a blokkok támadásakor és a blokkolók ellen. Nem fél ütközni a vezérblokkolóval, úgy helyezkedik, hogy még ekkor is ki tudja nyújtani a kezét a futó megragadásához. Hibátlan szögeket választ. Elveszi a blokkoló önbizalmát, nem engedi át a területét. Befejezi a szerelést. Harcos blitzelő, fáradhatatlanul robotol a backfield felé. Olvassa a screen játékokat. Ha látja, hogy felé megy a játék, azonnal reagál. Sebessége adott hozzá, hogy negatív yardos szereléseket is bemutasson. Nickel formációban is pályán lehet tartani.

Gyengeségek

Rendre túlfut a misdirection és draw játékokon. Csak kis területet tud zónázásban levédeni. Végsebessége nem rossz, de hátrafelé nem halad túl gyorsan. Hiába választ jó szöget, a futóversenyeket nem fogja megnyerni. Sok felesleges lépése van, ami play actionnél, misdirectionnél kiütközik. Nem elég mozgékony, hogy levédje a screen passzokat, hiába látja meg azonnal. Jól reagál a passzokra, de megelőzni nem szokta a játékot.

Megjegyzések

Két évig kezdő a Tigers-ben. Újoncként Kelvin Sheppard cseréje volt. A Florida elleni legutóbbi meccsen 20 szerelés, 3 TFL és 2 sack volt a mérlege. Az LSU házon belüli MVP-nek választotta juniorként. 2012-ben All-SEC választott és különböző szervezetek all-American csapataiba is bekerült. Csapata egyik legerősebb játékosa, 545 fontot (247 kg) tud kinyomni. Már decemberben lediplomázott, nem volt szüksége még egy évre. A tehetségekkel teletűzdelt LSU védelem legmegbízhatóbb pontja volt. Annak ellenére áll profinak, hogy az underclassmen bizottság csak 3. körösnek saccolta, általános vélekedés szerint elég meglepő lenne ha odáig csúszna.

 www.youtube.com/watch?v=epSXNZajVcE

Khaseem Greene 2-3. kör

Egyetem
Rutgers
Életkor
35 (1989-02-04)
Magasság
6'1" (1.85 m)
Tömeg
230 font (104 kg)

Erősségek

Nagy üldözőnek számító linebacker, aki kihasználja ha üres helyet lát és már a backfielden leviszi a labdást. Igyekszik a labdát kiütni az ember kezéből, vagy legalább odasózni egy emberest ha nem tudja megragadni a lábát. Mivel safety-múltja van, így nem okoz neki gondot felállni a TE-re vagy a slot WR-re és hosszan futni vele a pályán. Dörzsölt zónázó, aki jól olvassa az irányítót és veszélyes a labdára. Kiszagolja a screen játékokat és egyéb rövid passzokat ha a szélen helyezkedik. Mozgékonysága és hajlékonysága hatékony blitzelővé teszi, átsuhan a falember hóna alatt egészen a backfieldig.

Gyengeségek

Safety-felépítésű, gyenge alsó teste van és átlagos magassága. Nem egy erős, fizikális ütköző, leginkább rácsimpaszkodik a támadóra, nem üti agyon. Hajlamos túlfutni a játékon és elveszni a tömegben, a 2 tackle között pedig nincs ereje átjutni a blokkokon. Nem minden play-ben robotol, előfordul hogy a túloldalon folyó akciót végignézi, ahelyett, hogy megpróbálna átérni és bravúrt végrehajtani. Közepes keze van, csak azokat az interceptionöket csinálja meg, amik nincsenek túl messze a testétől.

Megjegyzések

Három évig kezdő a Scarlet Knights-ban, egy évig FS poszton, majd OLB-ként. Középiskola után egy évet az Avon Old Farms nevű bentlakásos iskolában töltött. Féltestvére Ray Graham, a Pittsburgh futója, ugyancsak idén lesz ott a drafton. Apja, Raymond Graham a Purdue játékosa volt. 2011-ben megosztva, 2012-ben pedig egyedüliként a Big East legjobb védőjének választották, seniorként az ESPN all-Americannek is jelölte. A 2011-es Pinstripe Bowl vége előtt 5 perccel eltört a bokája, azok után, hogy 14 szereléssel (3 negatív) vezette győzelemre a Rutgers-t. 277 szerelést jegyez az elmúlt két idényben. Sebessége és atletikus képességei alapján tipikus 4-3-as gyenge oldali linebacker. Csak limitált sémába és szerepkörbe fér be, így 2. napos prospectnek számít, de ha arra használják amire eddig, akkor NFL szinten is eredményes tud maradni.

Sio Moore 2-3. kör

Egyetem
UConn
Életkor
33 (1990-05-02)
Magasság
6'2" (1.88 m)
Tömeg
245 font (111 kg)

Erősségek

Megbízható linebacker, aki elvégzi a kiszabott feladatát és őrzi a lyukat, nem dől be a cutbacknek. Tisztességes szerelő, képes lelassítani és azonnal elkapni a támadó végtagját, így minimalizálva az elkapás utáni yardokat. Sokszor állt fel tight end vagy nagyobb WR elé, kihasználva agilitását egészen a vonalig vagy a pálya közepéig őrizte őket, és komoly jammeléssel nyitott a LoS-on. Bele tud ugrani a slant passzokba, megnyeri az 50/50 százaléos labdákat és sok incomplete passzt harcol ki, a keze pedig adott hozzá, hogy a könnyű labdaszerzést megoldja. Kinyújtja kezeit, hogy eltartsa magától a TE-t/WR-t és le is forduljon emberéről ha a szélen kell megcsinálni a játékot.

Gyengeségek

Lassan ér oda akcióközelbe, így a profik között nem lesz akkora playmaker. A fürge labdás játékosok beültethetik a hintába üres területen, mivel könnyen bedől a testcselnek. Jobban kell használnia a kezét, hogy áttörjön a vonalon blokkolókon.

Megjegyzések

Igazi neve Snorsio Moore. Afrikában született, de Connecticutban nőtt fel, 15 évesen elköltöztek North Carolinába, de az egyetemi éveire visszatért. Három évig kezdő a Huskies-ben. 2012-ben all-Big East 1. csapatos választott. Az East-West Shrine Game-n mutatott jó formája miatt hívták be utólag a Senior Bowlra is. Rendkívül produktív karrierje volt, három év alatt 43 negatív yardos szerelés, 12 labdaszerzés, 18 deflection került a neve mellé, és volt 110 szereléssel záruló éve is. Politikatudományt hallgatott az egyetemen. 15 fonttal nehezebben mérlegelt a combine-on, mint az alapszakaszbeli versensúlya. Atletikusságával kiemelkedik a linebackerek között, 4-3-ban tud gyenge és erős oldalon is játszani, így a 2. napon jó eséllyel kiválasztják, és a kezdőcsapatba kerülésért küzdhet már első edzőtáborában.

Trevardo Williams 3. kör

Egyetem
UConn
Életkor
33 (1990-12-31)
Magasság
6'1" (1.85 m)
Tömeg
241 font (109 kg)

Erősségek

Gyorsan reagál a snapre, hajlítja a térdét, robbanékony a támadási ponton. A fürgesége agilitással párosul, lábmunkájának hála jól vált irányt, futójátékoknál képes kívülről belülre, ill. belülről kívülre is időben odaérni. Szilárdan szerel, jó technikával és a szögeket is jól szokta megválasztani. Kellően gyors ahhoz, hogy lépést tartson a TE-ekkel coverageben, sőt screeneknél még az RB-ket is rá lehet bízni.

Gyengeségek

Pass rush repertoárja szegényes, emiatt nem konzisztens. Nagyobb támadófalemberek ellen nem elég erős, ezért valószínűleg posztváltásra kényszerül az NFL-ben. A támadási ponton fizikálisabbnak kellene lennie. A csípőjét nem mozgatja eléggé gyorsan, ebben fejlődnie kell.

Megjegyzések

9 éves koráig Jamaicában élt, 2007-ben a new englandi középiskolás bajnokságon 2. lett 100 m-es síkfutásban Összesen 50 meccsen játszott a Huskies színeiben, ebből 30-szor volt kezdő. 2011-ben All-BIG EAST második, 2012-ben All-BIG EAST első csapat tagja. 30.5 sackjével iskolarekorder. Egyetemen DE volt, a profiknál sémától függetlenül OLB-ként van jövője. Tudatossága és a jó irányváltásai miatt feltétlen van benne fantázia, de időre van szüksége, nem valószínű, hogy újonc idényében komoly tényező lehet.

 www.youtube.com/watch?v=Ue1om66B_HU

Chase Thomas 3. kör

Egyetem
Stanford
Életkor
34 (1989-06-10)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
241 font (109 kg)

Erősségek

Sokoldalú szélső védő, aki mindig megtalálja a labdát; linebackerként és defensive endként is nagy játékok egész sorát szállította. Kezei erősek, ezt kihasználva jut át emberén edge rush-nál vagy szabadul ki belül. Középen tömegben is jól mozog, gyorsan vág az A gapbe futójátéknál vagy a B gapbe blitz esetén. Club és swim move-ja kifejezetten jó. Coverage-ben jól követi emberét, a flat zónákban rendszerint jó szöget választ a running backek ellen, fizikálisan lép fel a tight endekkel és a keresztező receiverekkel szemben. A passzblokkoló tight endeket és running backeket rendszeresen megveri. Óriási elánnal játszik, átrohan az egyemberes blokkokon, hátulról is folyamatosan üldözi a labdás játékost, és akkor is megőrzi az egyensúlyát, ha futójátéknál a második szintre fellépő falemberekkel találkozik. Felsőteste elég erős ahhoz, hogy kiüsse a labdát az ellenfelek kezéből, vagy hogy lelassítsa, adott esetben meg is állítsa a labdás játékost, aki rajta próbál átjutni.

Gyengeségek

Nem az a fajta elit pass rusher, akiben megvan a nyers erő, flexibilitás vagy kiemelkedő sebesség. Testfelépítése sem a legideálisabb. Az OT-k könnyen le tudják követni a mozgását és képesek limitálni, ha a szélről indul. Erősödnie kell, az NFL-falemberek blokkjaival szemben jóval nehezebb lesz helytállni. Amikor nyomást tud generálni, azt többnyire egy tight enden / running backen átjutva, vagy inside stunt során teszi. Kellően jól mozog ahhoz, hogy a flat zónát rá lehessen bízni coverage-ben, de a gyorsabb játékosok nagyobb területen könnyen lerázzák, és az irányváltással is problémái vannak. „Egysebességes” játékos; nem elég robbanékony, és üldözésben is többnyire alulmarad.

Megjegyzések

2008-ban redshirtöt kapott, hogy legyen ideje erősödni, mivel csak 200 font körül mérlegelt. Újonc idényében 8 meccsen kezdett 4-3-as endként Erik Lorig sérülését követően, a következő három idényben pedig már alapemberként számoltak vele Palo Altóban. Az igazi áttörést Vic Fangio 3-4-es védelmi sémájában érte el: 2010-ben honorable mention All-Pac 12 jelölést kapott, egy évvel később azonban már All-American elismeréssel jutalmazták, 2011-ben és tavaly is tagja volt a főcsoport elsőszámú álomcsapatának. 2011-ben 17.5 negatív yardos szerelést, valamint 8.5 sacket, az előző szezonban 14.5 TFL-t és 7.5 sacket ért el az ország egyik legjobb védelmének kapitányaként. A Senior Bowlon 4-3-as sémában csak szenvedett, így mindenképpen egy 3-4-es defense-t működtető csapatnak éri meg beruházni Thomas-ra. Megvan benne a potenciál, hogy ha újonc évében nem is, de idővel kezdő legyen NFL-szinten.

Sean Porter 3. kör

Egyetem
Texas A&M
Életkor
33 (1991-01-12)
Magasság
6'2" (1.88 m)
Tömeg
230 font (104 kg)

Erősségek

Lenyűgözően robbanékony üldöző, pass rushnál a snap után hamar felgyorsul. Megbízható játékos, tudatosan figyeli a rábízott gapeket, képes megállítani a szélső futást is. Nyílt területen is meglepően jól olvassa a playt. Sokoldalú játékos, hamar beletanult a 4-3-ba. Magas a football IQ-ja, jól leplezi a szándékait, tudja hogy lehet átejteni a blokkolókat. Agilitása és rövidtávú gyorsasága miatt valósággal átszáguld a gapeken és be is fejezi a játékot a backfielden. Általában alacsonyan játszik, képes átbújni a magasabb blokkok alatt. Kezei segítségével képes leválni a blokkolókról. Emberfogásban jól használható: fürge, fordulékony, laza a csípője, gyorsan olvassa játékot. Kezeivel folyamatosan keresi a kontaktust, így lelassítja az elkapókat, nem engedi fel őket az útvonalukra. Adekvát hatótávolsága van zónázásnál, lábmunkája hatékony. Jelenleg még sovány NFL linebackernek, de kerülhet még rá izom. Hirtelen irányváltásokra képes, ennek ellenére néha lustának tűnik a mozgása.

Gyengeségek

Ha lassan reagálja le a playt nem képes oldalvonaltól oldalvonalig játszani. Nem igazán fizikális, nem szívesen használja a testét a line of scrimmage-en. Motorja nem legjobb, hosszú üldözésekre nem képes. 4-3-ból nem sokat blitzelt. Power rushra alkalmatlan, nem jó a kezdő lökése, gyenge hozzá az alsóteste. Speed rushnál is csak két dolgot ismer: vagy körbe futja blokkolót, vagy teljes sebességgel elindul befelé. Ha erővel lépnek fel a speed rusha ellen küszködik, könnyen játékon kívül találja magát. Néha túl magasan játszik, gyakran szabadon hagyja a mellkasát. Anticipációs készségei fejletlenek, ezért cut block ellen nem hatékony. Nem képes jó szögben lehorgonyozni. Túl alacsonyan és erőtlenül próbál szerelni, túl könnyen csúsznak ki a kezéből a backek. Zónázásnál hajlamos túl magasan játszani és leállni a lábmunkával. Labdaérzéke pocsék.

Megjegyzések

Középiskolában csapattársa volt Charles Ross, aki idén a Rice legeredményesebb futója volt és Zach Winbush, aki a Texas Tech linebackere. 3-csillagos recruit volt. Már true freshmanként is kezdett két meccsen. 2010-től az összes meccsen kezdő, 2011-ben beszavazták az All-Big 12 első válogatottba. Végzős évében áttért a csapat 4-3-ra, így hagyományosabb linebacker szerepben játszott, mint korábban 3-4 OLB-ként. A 2011-es szezon után úgy tűnt, hogy akár Von Milleri magasságokba is emelkedhet, de a sémaváltás és Damontre Moore előretörése jelentősen csökkentette a draftértékét. Az idei draft egyik legellentmondásosabb prospectje, számos előnnyel és számos hátránnyal.

Jamie Collins 3-4. kör

Egyetem
Southern Miss
Életkor
33 (1990-05-02)
Magasság
6'4" (1.93 m)
Tömeg
245 font (111 kg)

Erősségek

Pont ilyen felépítésű embert keresnek az NFL csapatok ha állóhelyből induló pass rusherre vágynak. Gyors lába és hosszú lépései segítenek közel kerülni a quarterbackhez, sok futást megállít a vonalon, és kis területen elég fürge, hogy rövidebb időre zónázni is el lehet küldeni a slot WR-rel, annak ellenére, hogy elég magas. Azonnal képes irányváltoztatásra, amint észreveszi, hogy szükséges. Erős a keze. Képes bármelyik irányba elszakadni és tömni a lyukat. Megüti az elkapókat a vonalon és nagy nyújtózkodásával meghiúsítja a passzjátékot. Elég hosszú a karja, hogy elérje a kitérni igyekvő futót, és meg is tudja ragadni a tőle távol lévő labdást is.

Gyengeségek

Felső teste nem elég erős hozzá, hogy every-down DE legyen az NFL-ben, és nem is egy örökmozgó, a double-team rendszerint visszanyomja. Nem mindig kapja el a snap pillanatát, az egyik alkalommal ő a leglassabb aki elindul, máskor meg első lépésből megver akárkit. Nem egy nagy üldöző, gyakran elfárad. Zone coverage-ben hajlamos eltéveszteni a területét. A mozgékony futók vagy scrambler QB-k testcselei beültethetik a hintába. Gyorsítani kell a kézhasználatán ha párharcot akar nyerni profi falemberek ellen, lassan szakad le a blokkról.

Megjegyzések

Három évig volt kezdő a Golden Eagles-ben. Eredetileg az Auburn játékosa lett volna, de Gene Chizik kinevezése eltántorította az iskolától, és inkább maradt Mississippiben.Safety poszton szerepelt egy évig, majd 2010-ben linebackerre váltott, 2011-től pedig 4-2-5-ben volt DE. Középiskolában kétszeres bajnok quarterback. 2012-ben all-Conference USA 1. csapatba szavazták. 314 szereléssel zárta karrierjét. Olyan Southern Miss OLB-k nyomdokaiba léphet, mint Michael Boley vagy Gerald McRath. Univerzális linebacker, aki több poszton és sémában bevethető, mérete és agilitása alapján leginkább 3-4-be illik. Középső körökben ideális választás, mert bár nem elit tehetség, kicsit mindenhez ért.

 www.youtube.com/watch?v=Pgo4xXFTA84

Jon Bostic 3-4. kör

Egyetem
Florida
Életkor
32 (1991-05-05)
Magasság
6'1" (1.85 m)
Tömeg
245 font (111 kg)

Erősségek

Nagyon türelmes játékos, különösen zónázás során. Nagyon jó a lábmunkája, kiváló az irányváltoztatási képessége, így ha hibázik is, akkor is utol tudja érni az ellenfelét. Kezdősebességének hála hatékony blitzelő. Megbízhatóan, gyakran jó technikával szerel. Jól használja a kezeit az OL-ek ellen a második szinten, így rendszeresen meg tudja csinálni a tackle-t a felé irányuló futójátéknál.

Gyengeségek

Annak ellenére, hogy kis területen fürge az üldözési sebessége nem az igazi, emiatt kevés nagy játékot csinál. Előfordul, hogy szereléseknél a kezdő kontaktus után nem folytatja a mozgást, így a labdacipelő át tud rajta törni. Nem jó a végsebessége, ezért a TE-ek seam route-jain és a RB-ek wheel route-jain verhető. Csípője merev, ezért a keresztirányú útvonalakhoz nehezen alkalmazkodik. Nem elég erős ahhoz, hogy konzisztensen le tudjon lehorgonyozni, ezért az OL-ek ki tudják zárni a playből.

Megjegyzések

Középiskolában az LB-sor mellett futóként is vitézkedett, csapattársa volt Peniel Jean, a Wisconsin kezdő cornerbackje. Négycsillagos recruitként érkezett a Gatorshöz, 2,5 évig volt kezdő, 2012-ben az edzők All-SEC második csapatba szavazták. Atletikussága, fürgesége és a gyors reakcióideje miatt feltétlen helye van egy NFL-csapat rostererén, legrosszabb esetben mint special team játékos és csere linebacker.

Kevin Reddick 3-4. kör

Egyetem
North Carolina
Életkor
34 (1989-12-28)
Magasság
6'2" (1.88 m)
Tömeg
246 font (112 kg)

Erősségek

Rendkívül izmos az egész testén. Jól olvassa a játékot a snap előtt, vezető alkat. Minden játékban keményen küzd egészen a sípszóig. Lelkes special team játékos. MLB-ként, DE-ként és OLB-ként is van tapasztalata. Lelkes pass rusher. Jó az időzítése a blitzeknél, nyugodtan lehet késleltetve küldeni pass rushra. Belülről is tud nyomást gyakorolni, de nyugodtan használható defensive end pozícióból, 2-pontos indulóhelyzetből. Hihetetlen erővel és könyörtelenül közelíti az ellenfelét. Nagy erővel ütközik, a rábízott lyukakra felelősségteljesen ügyel. Szépen fenntartja a fejét és befejezi az ütközéseket. Coverageben robbanékony, jól időzíti az elkapóra mért ütéseket.

Gyengeségek

A csipője és a bokái merevek. Mozgáskoordinációja nem a legjobb, emiatt gyakran hibás technikával szerel. Hosszúkat lép, de lassú lábú, ha nem jó szöget választ ritkán képes megcsinálni a tackle-t. Inkább a derekát mintsem a térdét szereti hajlítani. A tapasztalatához képest nem eléggé ösztönös. Fake-eket, misdirection-öket hajlamos megenni. Kezeit túl magasan és lassan használja, emiatt nem képes leválni a blokkokról. Zónázásnál következetesen elhibázza, hogy milyen mélyen kell helyezkednie. Küszködik az irányváltásokkal, nem igazán tudja üldözni a keresztbe futó elkapókat. Csak a közvetlen előtte történő eseményeknél tudatos.

Megjegyzések

A New Bern HS befejezése után egy évig a híres Hargrave Katonai Akadémiára járt javítani a jegyein, csak ezután iratkozott be a North Carolinára. Mind a 4 évében kezdő volt a Tar Heelsben. 2009-ben a Sporting Newsnál All-ACC freshman válogatott, 2012-ben az All-ACC első csapat tagja. A 2009-es tavaszi edzéseket mononukleózis miatt hagyta ki, egy meccset mulasztott egyetemi karrierje során, a 2011-es Louisville ellenit egy bokaficam miatt. Nagy álma eljutni Afrikába, szabadidejében legszívesebben az NCAA Football videojátékkal játszik, kedvenc TV-csatornája az NFL Network, Baltimore Ravens szurkoló. A legutóbbi szezon előtt még Manti Te'o után a legmagasabban jegyzett ILB volt, azonban a játéka nem fejlődött annyit, hogy megőrizze a draftértékét. Ettől függetlenül egy sokat blitzelő csapatnak még most is értékes játékos lehet, aki a védelmen túl a special teamben is komoly szerephez juthat.

 www.youtube.com/watch?v=ZwPGqeFUHHE

Nico Johnson 4. kör

Egyetem
Alabama
Életkor
33 (1990-06-19)
Magasság
6'2" (1.88 m)
Tömeg
249 font (113 kg)

Erősségek

Remek hozzáállású játékos; edzői biztosak lehetnek abban, hogy minden egyes play során maximálisan a rá bízott feladat megoldására koncentrál. Fizikális paramétereivel sincs különösebb probléma. Gyakran támadófal-emberekkel vagy a fullbackkel kell összecsapnia, ezáltal utat nyitva társainak, de elég jól használja a kezeit ahhoz, hogy a nála jóval nagyobb méretű ellenfelek blokkjait is megtartsa, adott esetben leforduljon róluk. Fizikális stílusa az ütközéseknél, szereléseknél is rendre megmutatkozik. Kellően gyors ahhoz, hogy blitzeknél gondot okozzon a guardoknak. Coverage-nél is viszonylag jól mozog, tight endeket és running backeket egyaránt rá lehet bízni. Jól üldözi a labdás játékost, a futókat próbálja az oldalvonal felé terelni, blitznél is nagy távolságot tud megtenni. Karrierje során egyetlen mérkőzést sem kellett sérülés miatt kihagynia.

Gyengeségek

Igazán komoly playmaker képességekről nem tett tanúbizonyságot egyetemi pályafutása alatt. Nem elég gyors ahhoz, hogy újra felzárkózzon emberéhez, ha coverage-ben egy lépéssel lemarad, vagy a line of scrimmage-nél kizökkentik; passzvédekezésnél nem elég tudatos. Sokszor választ rossz szöget a futók üldözésekor. Ritkán kellett az irányítók siettetésével foglalkoznia, így technikája ezen a téren jelentős fejlesztésre szorul.

Megjegyzések

Johnson - aki keresztnevét az All My Children című szappanopera egyik szereplőjéről kapta - éveken át a Crimson Tide védelmének egyik alapköve volt, de nem teljes értékű kezdőként; 2011-ben C.J. Mosley-val, tavaly szintén vele, valamint Trey DePriesttel játszott állandó rotációban. Hivatalosan 18 kezdőként lejátszott (összesen 51) mérkőzés szerepel a neve mellett. High school All-American és középiskolai Butkus Award finalista lévén elit recruitként került Tuscaloosába. A poszt mélysége ellenére, illetve Dont’a Hightower sérülése miatt már újonc idényében is szignifikáns játékidőhöz jutott, a szezont követően pedig beválasztották a Freshman All-SEC csapatba. Egyetemi karrierje hátralévő három évében a Bama minden egyes meccsén pályára lépett. Háromszoros nemzeti bajnok. Nem túl nagy playmaker, tipikus „szürke eminenciás”, de méreteinek, atletikusságának és fizikalitásának köszönhetően az NFL-ben is van jövője; futás elleni védekezésben a class egyik legjobb linebackere. Ha valamely csapatnak ilyen stílusú játékosra van szüksége, annak akár egy harmadik körös draftjogot is megérhet. Az Alabama védőjeként 3-4-es sémában, ILB-ként szerepelt, és a profik között is ez a rendszer, illetve pozíció feküdhet neki leginkább, de 4-3-ban, az erős oldalon is megállhatja a helyét.

 www.youtube.com/watch?v=cqS61wYQDAk

Kiko Alonso 4. kör

Egyetem
Oregon
Életkor
33 (1990-08-14)
Magasság
6'4" (1.93 m)
Tömeg
242 font (110 kg)

Erősségek

Izgága atléta robbanékony első lépéssel. Lenyűgöző sebesség nyílt területen, képes oldalvonaltól oldalvonalig játszani. Könnyedén mozog coverben, oldalirányban is jól dolgozik futás ellen. Energikus játékos jó motorral. Határozott linebacker, sosem hezitál. Tapasztalt special teamer, minden képessége megvan, hogy NFL-szinten ebben is hasznos legyen. Sokoldalú, konzisztensen produktív blitzelő, számos technikát ismer. Ösztönönsen rendkívüli az időzítése a blitzeknél. Időnként swim move-val és counter move-val is képes megverni a jól helyezkedő passzblokkolót. Futás ellen lehető legsürgősebben támadja a line of scrimmage-t, gyorsan átér a lyukakon, igazi veszély a backfielden. Anticipációs készségének hála gyakran megtalálja a blokkolók rosszabbik oldalát és a gyors első lépésével képes is ott hagyni őket. Ösztöneinek és gyors lábának hála tömegben is feltalálja magát. Csipője laza. Ösztönösen érzi az elkapók útvonalait, kíválóan helyezkedik az underneath route-okra zónázás közben. Nagy területet képes lefedezni, elég atletikus ahhoz, hogy mélységben is lekövessen egy tight endet. Rendszeresen jól helyezkedik, jó keze van, sok interceptiont fog.

Gyengeségek

Vékony testalkatú linebacker, több izomra lesz szüksége, ahhoz hogy a profiknál is hatékony lehessen a tackle-ök között. Relatíve fegyelmezetlen, néha rossz szögeket választ, vezérblokkolók ellen gyakran hatástalan. Többször is összeütközött a törvénnyel. Az RB-k cut blockját gyakran sikertelenül próbálja átugrani, nem megfelelő a kézhasználata az ilyen szituációkban. Alsó teste nem elég erős a nagyobb blokkolók ellen. Szerelési technikája nyers.

Megjegyzések

A Kiko a Kristian becézése. 3-csillagos recruitként érkezett az Oregonhoz. 2008-ban redshirtöt kapott, 2009-ben csere MLB. A teljes 2010-es szezont kihagyta a tavaszi gyakorlások során elszenvedett ACL-szakadás miatt. Senior évének az utolsó részében sínnel a kezén játszott egy csuklósérülés miatt. 2011-ben rotációban használták, így is a Rose Bowl legjobb védőjének választották. Csak végzős idényében volt kezdő, ekkor All-Pac-12 második csapatba is került. A 2011-es szezon során a téli fizikai felmérők alatt 380 fontot nyomott ki fekve. 2010-ben ittas vezetéssel vádolták, 2011 májusában is letartóztatták, bűnösnek vallotta magát, óvadék ellenében szabad lábra került. A törvénysértésekkel és sérülésekkel tarkított múltja miatt nem minden csapatnál jön számításba, azonban az idei draft class egyik legdinamikusabb linebackere felbecsülhetetlen mértékű fejlődési potenciállal. Klasszikusan az az LB, akire az irányító rámutat a snap előtt, hogy rá tessék figyelni. Ha erősödik kiváló 3-4 ILB lehet belőle, de atletikus képességei miatt egy 4-3-as védelemben is van jövője mint OLB.

Zaviar Gooden 4. kör

Egyetem
Missouri
Életkor
-
Magasság
6'1" (1.85 m)
Tömeg
234 font (106 kg)

Erősségek

Fürge Will Linebacker, aki gyorsan támad amint meglátja mi folyik a pályán, és azonnal ott terem a backfielden. Nem ugrik be a play actionre, marad a tackle-k között majd azonnal vált a running backre. Laza csípő, jó helyzetváltoztató képesség, ami hasznos belül a futók, tight endek és slot WR-ek ellen. A passz után rögtön ott van, hogy megcsinálja a szerelést. Nehezen tudja megblokkolni a tight end vagy a fullback, akcióközelben marad és igyekszik leválni örzőjéről. A válla alatt ragadja meg és tolja el emberét. Megbízhatóan szerel üres területen, hosszú a karja méretéhez képest és elég keménynek számít mikor földhöz kell verni a futót. Elég erős hozzá, hogy megállítsa az előrehaladást. Sebessége miatt a hosszú játékokhoz is odaér. Nagyszerűen alkalmazható special team coverage-ben.

Gyengeségek

Összességében csak átlagos méretei vannak. A backpedalja túl magas, és szerelésnél a derekát hajlítja a térde helyett. Mikor elsőre nem olvassa jól a játékot, nekiáll hezitálni, sok a felesleges lépése és zavarja ha nem látja tisztán mi folyik a pályán. Rendszeresen kivonja magát a játékból túlzott agresszivitása miatt, főleg mikor berohan a backfieldre, a running back pedig az ő lyukán távozik. Nem nagyon használták pass rusholni, nem is nyert sok kézcsatát a vonalon még a futók ellen se. Egyoldalú játékos, akit nehéz elképzelni 4-3-as gyenge oldali LB-n kívül máshol.

Megjegyzések

Három évig kezdett a Tigers-ben. Safety-ként érkezett az egyetemre, de linebackerként kapott csak szerepet 2009-es átképzése után. 2009-ben bekerült a Big XII legjobban tanuló focistái közé. Már 2012 májusában lediplomázott, business administration a szakja neve. Szabadidejében 3-6 éves gyerekek szociális fejlődésében segédkezik. 25-ös meze nagy becsben van Missouriban, hiszen 2005-be ezt viselte a tragikusan elhunyt freshman, Aaron O'Neal. Végzősként egy combhajlító-sérülés hátráltatta, 2 meccset kihagyott és a többin se volt teljes értékű. Gooden egy nagy területet bejátszani képes linebacker, aki a maga műfajában nem okoz csalódást, de sematikus limitáltásga miatt csak középső körös prospect. Ezzel együtt special team munkájának is hála, biztosan hasznára tud majd lenni leendő csapatának.

 www.youtube.com/watch?v=XF_nkE3iqUQ

Jelani Jenkins 4. kör

Egyetem
Florida
Életkor
32 (1992-03-13)
Magasság
6'0" (1.83 m)
Tömeg
243 font (110 kg)

Erősségek

Kimondottan jó sebességének köszönhetően oldalvonaltól oldalvonalig be tudja játszani a pályát. Viszonylag robbanékony, atletikus, kitartóan üldözi a labdás játékost. Jó érzéke van a blitzeléshez. Coverage-ben mozog a legjobban, futók és tight endek őrzését egyaránt rá lehet bízni. Könnyen fordul, és a passzt követően gyorsan megtalálja az érkező labdát. Futás ellen rendkívül agresszívan lép fel, melynek gyakran negatív yardos szerelés az eredménye.

Gyengeségek

Méretei nem ideálisak a poszthoz. Nem elég erős; a blokkolók könnyen kivonják a forgalomból. Előfordul, hogy a line of scrimmage támadásakor elveszik a tömegben, vagy szem elől téveszti a labdát. Kezeit jobban kell használnia és agresszívabbnak is kell lennie, hogy le tudjon jönni a blokkokról. Egyetemi pályafutása alatt számos sérüléssel bajlódott.

Megjegyzések

Három évig volt kezdő Gainesville-ben. Középiskolai karrierje során 2007-ben és 2008-ban is Maryland állam legjobbjának választották, ötcsillagos recruitként iratkozott be a Floridára. 2009-ben két mérkőzésen szerepelt, végül azonban a redshirt lehetősége mellett döntött. 2010-ben csapata 13 meccséből 11-szer kezdőként lépett pályára, középső és gyenge oldali linebackerként is alkalmazták. Sophomore évében 12 találkozón volt tagja az alapcsapatnak, tavaly viszont combhajlító-, lábfej-, valamint kézsérülés is hátráltatta a szezon egyes szakaszaiban, így csak kilenc mérkőzésen szerepelhetett. Legemlékezetesebb momentuma a Gators színeiben a Louisiana-Lafayette ellen a negyedik negyed vége előtt két másodperccel, punt blockot követően szerzett TD-je, melynek köszönhetően drámai körülmények között 27-20-ra nyertek a floridaiak. Jenkins némileg alulméretezett ahhoz képest, amit az NFL-csapatok általánosságban elvárnak egy 4-3-as külső linebacker prospecttől. Biztató lehet számára, hogy tavaly több undersized LB-t is viszonylag korán draftoltak, de könnyen lehet, hogy egydimenziós mivolta (csak coverage-ben jeleskedik igazán) ahhoz vezet, hogy csak a harmadik napon választják ki.

Keith Pough 4-5. kör

Egyetem
Howard
Életkor
34 (1990-02-05)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
236 font (107 kg)

Erősségek

Atletikus, nagy üldözőnek számító linebacker, aki elég gyors, hogy odaérjen az irányítóhoz a zsebbe és a RB-hez a backfieldre. Átküzdi magát a teljes mezőnyön, hogy elkapja a labdást, irányváltoztató-képességének hála akkor is veszélyes ha egy falember már ráakaszkodott. Nem dől be a fake és misdirection játékoknak. Gyilkos ösztönnel megy fel a pályára, igyekszik minél kellemetlenebb emlékké tenni a szereléseit, rendszerint visszarángatja az embert több yarddal a megfogása után. Az FCS tight endek ellen simán átment a blokkokon, megbízható szerelőnek számít, mert erős a keze és mozgékony. Nem félti magát, simán bevetődik a lyukba, hogy azzal a társainak megteremtse a lehetőséget megcsinálni a játékot. Ha az irányítót támadja, könnyedén löki félre a szembekerülő futókat. Hatékony blitzelő lehet a falat megkerülve, üres területről érkezve. Jól mozog ha zónázni kell. Nagy tömegben is tudja a feladatát.

Gyengeségek

Sovány. Játékai nagy részét akkor csinálja ha nem blokkolja senki, még bizonyítania kell, hogy az NFL falemberek ellen is tud párharcot nyerni blitznél, és nem nyomják el a futásnál. Az erősebb labdás játékosokat nehezen tudja levinni. Sebessége és hosszú karjai miatt könnyen leszerelte az FCS játékosait, de a profik között jobb technikát kell alkalmaznia.

Megjegyzések

Beceneve Kiwi. Négy évig kezdett a másodosztályban, sőt már 2009-ben is megtehette volna, de tanulmányi okok miatt inkább redshirtöt kapott. 15-16 évesen még csak 170 cm körül mozgott, így elkapót játszattak vele. South Carolinában állami válogatott linebacker lett végzősként, és bár több első osztályú gárda is hívta, a Howardot választotta, akik 2011-ben leszerződtették WR-edzőnek az édesapját. 2010-ben 28.5 szerelést csinált a line of scrimmage mögött. All-MEAC válogatott 2010-ben és 2011-ben. Rekorder a másodosztályban TFL-ben, 72-vel. A profik közt gyenge és erős oldali linebacker prospectnek is tekinthető. Ha olyan linebackert keres egy csapat, aki jól zónázik és hatékony blitzelő, érdemes középső körökben valamikor Pough-t kiválasztani.

Gerald Hodges 4-5. kör

Egyetem
Penn State
Életkor
33 (1991-01-17)
Magasság
6'2" (1.88 m)
Tömeg
237 font (108 kg)

Erősségek

Korábbi safety, aki mozgékony kis területen, így több fronton bevethető zónázóként. A running backet és a tight endet is őrizni tudja, csak egy célpontot enged be a zónájába és annak underneath route-ját le is védekezi. Nagy sebességgel képes megérkezni lendületből a futó felé, akit vagy levisz vagy hezitálásra késztet. Aktív a keze ha elkapják, szereti a fizikális játékot. Szűk helyen, nagy tömegben is átverekszi magát, hogy a labdával találkozzon. Ott marad az elkapó mellett rövid, kifele vezető útvonalaknál, és interference nélkül tud beleütni a labdába.

Gyengeségek

Csak átlagos tömege és karjai vannak, így NFL-méretű fallal és tight endekkel nehezen veszi fel majd a versenyt. Nem nagyon használja ki lehetőségeket, mikor interceptiont szerezhetne. Üres területen darabos és nehézkes a mozgása, a fürge futók simán elkerülhetik. A cseles játékoknak hajlamos könnyedén bedőlni. Bizonyítania kell, hogy tud blitzelni, nem tudja áttörni a blokkot olyan szinten, hogy az irányítónak muszáj legyen eldobni a labdát. Előfordul, hogy lelakatolják egy blokkba, főleg ha rossz technikával támad.

Megjegyzések

Csak két évig volt kezdő a Nittany Lions-ben, mivel másodévesként már az Alabama elleni nyitómeccs 1. playében lesérült és 4 meccset kihagyott. 2011-ben BigTen 1., 2012-ben 2. csapatba választották. Tinédzserként még QB/S poszton szerepelt. Seniorként Bill O'Brien berakta visszahordónak, de az Ohio ellen egyből elejtett egy puntot, így ezt nem erőltették. A Sandusky-botrány miatt szóbakerült, hogy ő is szabadon távozhat, de hiába hívta a Purdue, a UConn és a Cincy is, inkább maradt. Juniorként és seniorként is 100+ szereléssel zárt. Végzős éve nagy részét Michael Mauti árnyékában töltötte. A Linebacker U-t nem kell bemutatni, olyan jelenlegi NFL játékosok nevelődtek ki Paterno keze alatt a poszton, mint Navorro Bowman, Sean Lee, Dan Connor vagy Paul Posluszny. Leginkább 4-3-as Sam posztra illik. Jó cover képességei miatt vonzó prospect a középső körökben, nem lesz világmegváltó NFL játékos, de minimum hasznos csereembernek tökéletes.

 www.youtube.com/watch?v=xsWJnkjQtho

DeVonte Holloman 5. kör

Egyetem
South Carolina
Életkor
33 (1991-02-12)
Magasság
6'2" (1.88 m)
Tömeg
241 font (109 kg)

Erősségek

Koordinált a mozgása, nagy területeken is jól mozog. Posztján elég komolynak számít a sebessége, van üldözési fokozata, ellenfeleit rendre utoléri. Az évek során felszedett izomzat nem ment a sebessége rovására. Tudatosan játszik futás ellen, ráadásul az ösztönei is jók. Contain munkánál és a rábízott gapeknél hihetetlen megbízható. Aggresszívan nekimegy a blokkolóknak, így lehetőséget adva mögötte lévőknek a szerelésre (általában DJ Swearinger érkezett mögötte, ebből nem egy látványos jelenet kisült). Első három évében safetyt játszott, ezért coverageben otthon van. Tudatosan zónázik. Fordulékonysága a slot elkapók ellen, ereje pedig a tight endek ellen feltűnő. A Shrine Week alatt többször is kiváló pre-snap readekről tett tanúbizonyságot. Sokszor áll fel slot WR-rel szemben, ügyesen használja ellenük a press bail technikát. Elkapás után gyorsan szerel. Opportunista labdaszerző, double move-okkal nehéz megetetni. Sűrűn blitzel a slotból. Jól kapja el a snap pillanatát. Jó vezető, rendszeresen alkalmazza a pozitív megerősítést, kérlelhetetlenül bátorítja társait.

Gyengeségek

Ereje csupán átlagos. Gyakran tolják vissza a kevésbé erőteljes alsóteste miatt. Kevés fogalma van arról, hogy a kezei segítségével hogy lehet lerázni a blokkokat. Pályaszéli üldözésnél túl óvatos, ritkán dolgozik teljes sebességből. Rövidek a karjai, kevés sacket csinál, teljes sebességnél nem ura a testnének. Csak egyenesvonalú blitzeknél használható.

Megjegyzések

Teljes neve Christopher DeVonte Holloman. Hotel-, étterem- és turizmusmenedzsment szakra járt, számos tanulmányi elismerésben részesült az egyetemen. 4-csillagos recruit volt, 2005-ben kezdte a középiskolát, első három évét a charlotte-i Independence HS-ben töltötte (2005-ben még Hakeem Nicks is itt játszott), a védelmi feladatai mellett juniorként QB-t is játszott, 2 állami bajnokságot nyert Észak-Karolinában. Senior évét a dél-karolinai Rock Hillben található South Pointe HS-ban töltötte, ahol egy védelemben szerepelt későbbi egyetemi csapattársaival, Stephon Gilmore-ral és Jadeveon Clowney-val, itt is állami bajnok lett. A Gamecocksnál első két évében SS-ként számoltak vele, harmadévesként kipróbálták a spur (hibrid OLB/S) pozícióban, de 2 meccs után visszatették strong safetynek, végzős évére magára pakolt 20 font izmot, hogy alkalmas legyen spurnek, ezt az idényt már ott játszotta végig. Junior szezonja előtt letartóztatták ittas vezetésért, ezért 2 meccsről eltiltották. Nickel felállásnál és a special teamben első naptól fogva bevethető játékos, akiből idővel kezdő is lehet, ha fejlődik a blokkokról történő leválásban.

AJ Klein 5-6. kör

Egyetem
Iowa State
Életkor
32 (1991-07-30)
Magasság
6'1" (1.85 m)
Tömeg
250 font (113 kg)

Erősségek

Adekvát izomzat, az alsó- és a felsőteste is kellően erős ahhoz, hogy le tudja győzni a guardokat és hogy utána levigye a labdacipelőt. Hajlékony, jó az egyensúlyérzéke. Imádja a footballt, tüzes, nagy intenzitású játékos. Az edzők is tisztelik a meglátásait, sokat beszélgetnek vele az ötleteiről. Megkérdőjelezhetetlen vezető. Az LB-sorban több pozícióban is megfordult. Gyorsan felismeri a játékot, természetfeletti ösztönei vannak, ritkán teszi meg rossz irányba az első lépést. Tudatosan és konzisztensen teszi a dolgát futás ellen. Képes keresztül küzdeni magát a tömegen, figyel a húzásokra, crack blokkokra. Hatékony és produktív tackler. Fantasztikus üldözésben, akár vertikális akár horizontális irányban kell mozogni rendre jó szögeket választ. Hatékony blitzelő, képes lelépni a blokkokról és nyomást generálni. Számos blitzvariációt ismer. Jól ismeri fel azt ha a RB/FB-nek tisztán passzblokkolási feladata van, ilyenkor gyorsan vált coverből blitzre. Zónázásban remekel, ügyesen követi az irányító szemmozgását. Mélyebb területekre is hátra lehet küldeni, megbízhatóan teljesíti a feladatát. Jó a labdaérzéke. Jól olvassa a célpontok útvonalait, ennek megfelelően a helyezkedése is átlagon felüli.

Gyengeségek

Irányváltásoknál küszködik, emiatt emberfogásban nem igazán használható. Nincs elit végsebessége. A magassága sem ideális. A blokkokról való leválásnál jobban használhatná a kezeit. Nyílt területen nem mindig sikerülnek a szerelései. Kevésszer küldték blitzre. Jammelésben inkonzisztens. A slot elkapók és a tight endek is sok elkapást csináltak rajta, ha emberfogásban védekezett.

Megjegyzések

Az unokatestvére Aron anno az Iowa védőfalembere volt, jelenleg egy chicagoi egészségügyi központ pénzügyi alelnöke. HS-ben az utolsó két évében Division II állami bajnokságot nyert, csapattársa volt az Iowa DE-je Mike Hardy. Középiskolában a foci mellett atletizált is. 3-csillagos recruit volt, az egyetemen freshman évében csak limitált játékidőt kapott, sophomoreként lett kezdő, honorable mention lett az All-Big 12 választáson. 2011-ben a Carolina Panthers DE-jével, Frank Alexanderrel megosztva elnyerte az Év Védője címet a Big 12-ben, 2011-ben és 2012-ben is All-Big 12 első csapat tagja. Kineziológia és fizikoterápia szakon diplomázott, jó tanuló volt, 2010-ben és '11-ben is Academic All-Big 12 válogatott. Klein az a fajta játékos, akit minden NFL HC kedvel: intenzív versenyzőtípus, a pályán és azon kívül is vezetőszemélyiség, a munkamorálja a többi csapattársára is átragad. A Combine-on megsérült a térde, így a drilljei jórészét csak a Pro Dayen tudta megcsinálni. Atletikusságbeli és emberfogásbeli hiányosságai ellenére olyan játékos lehet a profik közt is, aki mind a 4 downon pályán lehet, hiszen a képességei alapján kiváló special teamer is lehet a profik közt.

Lerentee McCray 5-6. kör

Egyetem
Florida
Életkor
33 (1990-08-26)
Magasság
6'2" (1.88 m)
Tömeg
250 font (113 kg)

Erősségek

Gyorsan reagál a snapre, megvan a sebessége és a robbanékonysága is ahhoz, hogy eljusson a QB-hez. Szilárdan szerel, habár néha választhatna jobb szögeket. Jó az üldözősebessége és a mozgáskoordinációja. A fürgeségéhez jó lábmunka is társul, így képes a blokkolót befelé megverni és így megállítani a futást.

Gyengeségek

Ahhoz, hogy hatékony OLB legyen fizikálisabban, erősebben kell játszania a támadási ponton. Nehézkesen fordul, ami gond lehet NFL-szinten emberfogásnál, ezt okozhatja az is, hogy nem elég hajlékony, illetve az is, hogy az egyetemen DE-t játszott, így még nem szokta meg ezt a mozgást. Többet kellene használnia a kezeit és nagyobb befolyással kellene játszania a snap után, jelenleg túlságosan is a sebességére támaszkodik. Nyílt területen nem biztos, hogy mindenkit utol tud érni, nem úgy tűnik, hogy képes a pálya teljes szélességét bejátszani. Ha játékon kívülre kerül, nem igazán tud gyorsan visszazárkózni az események forgatagába. A robbanékony üldözési sebességét nem tudja konzisztensen arra használni, hogy befejezze a playt.

Megjegyzések

Középiskolában LB-ként, WR-ként és ST-erként is játszott. 4-csillagos recruit volt, középiskolában csapattársa volt a Florida State safetyje Terrence Brooks és a Temple tight endje Alex Jackson. 2008-ban special teamer és csere LB, 2009-ben 3 meccs után medical redshirtöt kapott, 2010-ben 3 meccset hagyott ki, mert kificamodott a jobb bokája, 2011-ben 5 meccsen kezdett, 4 meccset hagyott ki sérülés miatt, 2012-ben 12 meccsen kezdett, a Missouri ellen nem játszott sérülés miatt. Az NFL-ben leginkább 3-4-es OLB-ként van jövője, de kellően atletikus ahhoz, hogy 4-3-ban is eljátsszon a linebacker-sor szélén. Projekt játékos, akinek egy vagy két szezon kell ahhoz, hogy megszokja az új posztját, addig leginkább a special teamben tudja segíteni a csapatát.

 www.youtube.com/watch?v=gGhDEU77Yp8

Steve Beauharnais 5-6. kör

Egyetem
Rutgers
Életkor
33 (1990-05-02)
Magasság
6'1" (1.85 m)
Tömeg
240 font (109 kg)

Erősségek

Alulértékelt linebacker kiváló motorral és ösztönökkel. Robbanékony játékos, képes a semmiből előbukkanva megcsinálni a játékot. Feltalálja magát a scrimmage vonalnál, jó az üldözési sebessége. Hatékonyan használja a kezeit önmaga megvédésére. A résekbe valósággal berobban, biztosan és keményen szerel. A pálya közepén és a szélén is képes megakadályozni a futást. Laza csipőjének hála passzfedezésben fordulékony.

Gyengeségek

A trükkös játékokat hajlamos megenni, így néha pozíción kívülre kerül. Nem mindig találja el a legmegfelelőbb szöget. Coverben határozatlan, nyílt területen küszködik.

Megjegyzések

Utolsó középiskolás évére a Saddle Brook HS-ből átment a recruitos berkekben jobban ismert montvale-i St. Joseph's High Schoolba, itt együtt játszott pl. a Pittsburgh CB-jével, K'Waun Williams-szel. True freshmanként jelentős szerepet kapott a special teamben (az Army ellen pl. puntot blokkolt), mellette az utolsó négy meccsen már kezdő SLB is volt. Sophomore évétől kezdve a kezdő középső linebackere a Scarlet Knightsnak, végzős évében csapatkapitány is. Beauharnais egy kemény run stopper, akinek a sebessége és a tudása elég lehet a következő szintre. Coverben fejlődnie kell, de 3-4 ILB-ként akár kezdő is lehet a profik között.

Etienne Sabino 5-6. kör

Egyetem
Ohio State
Életkor
33 (1990-11-13)
Magasság
6'2" (1.88 m)
Tömeg
247 font (112 kg)

Erősségek

Gyorsan olvassa és reagálja le a playt, természetes, jó football ösztönei vannak. Játék közben a sebessége megfelelő, kellően agilis ahhoz, hogy elkerülje a blokkolókat, rendszeresen jeleskedik üldözésben is. Felelősségteljesen teszi a dolgát ha lead blockerrel kerül szembe, a súlypontja kellően alacsonyan van és a kezeit is jól használja, így képes legyőzni a blokkolót és megcsinálni a játékot. Zónázás közben a mozgása fürge és folyamatos egészen addig, amíg hajlítja a térdeit. Kellően fordulékony, időben odaér, hogy levigye az ellenfelét elkapás után. Ritkán használták emberezésre, de akkor nem vallott szégyent. Rendkívüli időzítésének és a gyorsaságának hála blitzeknél folyamatosan képes nyomást generálni.

Gyengeségek

Sokkal kisebbnek tűnik a pályán, mint a valós méretei, fizikálisan inkább egy safetyre mintsem egy linebackerre hasonlít. A profiknál inkább el kellene kerülnie a húzó OL-eket mintsem utána megpróbálni leválni róluk. Pass rushban fejlesztenie kell a kézhasználatát. Low/cut blokkok ellen jobban kell védenie a lábait. Rossz szokása, hogy leáll a lábaival mielőtt megkezdené a szerelést, ezért gyakran vetődnie kell, emiatt egy ilyen atletikus LB-hez képest túl sok szerelést hibáz el.

Megjegyzések

Középiskolában a foci mellett, kosarazott és körzeti bajnok volt diszkoszvetésben. 4-csillagos recruit volt. Már a középiskolában is csapattársa volt a cornerback Travis Howard, akivel aztán a Buckeyesnál is egy védelemben szerepelt, szintén abban D-ben szerepelt a West Virginia DT-je Jorge Wright is. A kosárlabdacsapatban pedig a Kansas State puerto ricoi irányítója Angel Rodriguez volt a legnevesebb játszótársa. 4-csillagos recruitként érkezett az Ohio State-hez. 1,5 évig kezdő a vadgesztenyéknél, végzős évében csapatkapitány volt, honorable mention az All-Big Ten választáson, 4 meccsről hiányzott szárkapocscsonttörés miatt, amit meg is kellett műteni. Kitűnő special team játékos, aki rendelkezik olyan tulajdonságokkal, hogy idővel akár kezdő is legyen a ligában. NFL hasonmás: Jonas Mouton, csak nála valamivel gyengébb coverben.

 www.youtube.com/watch?v=owquWwtocgU

Brandon Magee 6-7. kör

Egyetem
Arizona State
Életkor
33 (1990-10-22)
Magasság
5'11" (1.80 m)
Tömeg
226 font (103 kg)

Erősségek

Csodás atléta, izmos, kidolgozott testéhez remek sebesség és agilitás párosul. Megbízhatóan szerel üres területen ha nem áll le - kellően gyors a lába, állhatatos, és erős, így hamar leviszi az ellenfelet a kontakt után. Nagyszerűen mozog mikor zónázni kell, és rá lehet bízni a slot WR és a RB őrzését is. Érezhető a jelenléte a pályán ha zónáznak, a pálya több pontját igyekszik bejátszani. Erős alsó teste miatt be tudja tömni a lyukat és védi a területét ha kell, és meglepheti a falembereket mikor lerohanásnál visszaüt. Gyorsasága és agilitása miatt hatékony blitzelőnek számít.

Gyengeségek

Achilles sérülése óta visszaesett a sebessége, és emberfogásban így nem olyan jó. Sok csapat kimondottan nem draftol ekkora méretű linebackert, mert hátrányból indul a TE-k meg a nagyobb WR-ek ellen. Nem túl hosszú a karja, így a falemberek ellen bajban van. Hajlamos leállítani a lábát a szerelés előtt és túl agresszíven odamenni, így egy váratlan mozdulattal a futó kikerülheti. A futballra kell koncentrálnia, és félretenni a baseball karrierjét, hogy sikeresen lehessen.

Megjegyzések

2 évig kezdett és volt kapitány a Sun Devils-ben. Már háromszor is draftolták az MLB-ben, 2008-ban a Tampa Bay 29. körben, 2011-ben az Oakland 21. körben, 2012-ben pedig a Boston Red Sox a 23. körben, velük alá is írt egy szerződést, de nem olyan nagy tehetség, hogy az NFL karriert ne próbálja meg. 2011-ben a szezon előtt elszakadt az Achilles-ina, így kihagyta az idényt. Újoncként 4 meccsre dőlt ki, végzősként egyre. Senior évében 113 szereléssel zárt, ami kiemelkedő az ASU-nál, utoljára Robert James (Falcons) jutott 100 fölé, még 2007-ben. 12.5 TFL, 6.5 sack és 2 INT is hozzájárult, hogy all-Pac 12 2. csapatba választották. Ösztönös, fizikális játékos, akinek ha nincs a súlyos sérülése, akkor biztosan kiválasztanák, de így is jó esélye van, hogy a draft végén valaki beruházzon rá.

Bruce Taylor 5-6. kör

Egyetem
Virginia Tech
Életkor
34 (1989-12-31)
Magasság
6'1" (1.85 m)
Tömeg
234 font (106 kg)

Erősségek

Izmos testalkat, a támadófalemberek nem tudják erőből elnyomni. Jól olvas az irányító szeméből. Nagyon sok tapasztalata van a középső zónák levédésében. Folyamatosan, pontosan olvassa a játékot, nem szokott pozíción kívülre kerülni. Ha nagy a kavarodás a pályán ő akkor is jó irányba teszi meg az első lépést. Amikor csak lehetősége van rá nagyot üt. Sosem adja fel. Okos játékos, coverageben hamar megtalálja, hogy mi a dolga és nem jellemző rá a túlvédekezés. 5 yardon belül ügyesen töri meg az ellenfele mozgását. Jó az első lépése, el szokta találni a snap countot. Ügyesen álcázza a blitzeit. Erőteljes játékos, akit futójátékok során nem lehet eltolni az útból. Jól használja a kezeit a blokkokról történő leválásnál. Biztosan szerel.

Gyengeségek

Nem a leggyorsabb játékos, stretch futásoknál meggyűlhet a baja a fürgébb futókkal. Nem hajlítja a térdeit, ha elkapta egy blokkoló utána nem elég atletikus, hogy megcsinálja a tackle-t. Oldalirányú mozgás során túlságosan is a felsőtestével akar tolódni ahelyett, hogy a lábát használná hatékonyabban. Irányváltások során természetellenesnek hat a mozgása. Szinte sosem emberezett, mindig a középső zónák levédekezése vagy QB spy volt a feladata. Lassú lábú, mismatchnek számít mind futók mind tight endek ellen. Nyílt területen nehézkes. Nem sokszor blitzelt. Ha az OL kiszúrta, hogy blitzelni jön, nem okoz számára gondot elbánni vele.

Megjegyzések

Teljes neve Bruce William Taylor Jr. HS junior évében két meccset kihagyott kartörés miatt. 4-csillagos recruit volt, középiskolában csapattársa volt a Notre Dame irányítója Everett Golson és a Clemson puntere Spencer Benton. Freshman szezonjában a tavaszi gyakorlások során MLB-ként számoltak vele, majd egy héttel a szezon kezdete előtt feltolták defensive endnek. Rotációs játékosként számoltak vele, azonban egy vállsérülés miatt végül redshirtöt kapott. 2009-ben csere LB, 2010-ben lett kezdő, előtte tavasszal megműtette a bal vállát. 2011-ben 8 meccsen kezdett, majd a Boston College elleni meccsen összeszdett egy lisfranc rándulást a jobb lábában, emiatt kihagyta a szezon további részét. 2012-ben visszatért, 12 meccsen kezdett a Hokiesban. 2011-ben és '12-ben is honorable mention az All-ACC választáson. Csapatkapitány volt, okos játékos, számos megfoghatatlan erénnyel rendelkezik, azonban a nehézkes irányváltásaiból profi szinten passzjátéknál komoly gond lehet. Az NFL-ben leginkább mint 3-4 WILB lehet elképzelni.

Jake Knott 6-7. kör

Egyetem
Iowa State
Életkor
33 (1990-10-24)
Magasság
6'2" (1.88 m)
Tömeg
243 font (110 kg)

Erősségek

Jó a sebessége, képes körbefutni a blokkokat. Szépen hajlítja a térdét, teste hajlékony, az agilitása szintén jó. Átlag feletti rugója van, rengeteg labdát ütött le. A mérete és az ereje már most is jónak mondható és egy kis izmot még lehet is rá pakolni. Kellően erős ahhoz, hogy legyűrje a guardokat és támadni tudja a backet. Gyorsan olvassa a játékot, fantasztikus ösztönei vannak. Képes a tömegen is átküzdeni magát, kiváló a mozgása és a motorja. Nagyon sok fumble-t harcolt már ki. Képes tartani a lépést a keresztirányú route-ot futó recieverekkel. Jól olvas zónázás közben, hamar labdaközelbe ér. Kiváló kezei vannak, rendre igyekszik a lehető legmagasabb ponton elkapni a labdát. Rendre jól időzítve érkezik és gátolja meg kezei segítségével az elkapást. Jól érzi a play actiont is. Számos különböző blitzfajtában szerzett tapasztalatot. Hangadó játékos, erős vezető. Ő az edző a pályán, az egyetemen mindig is segítette a fiatalabbakat. Hihetetlen kemény játékos. Aktív a közösségi életben.

Gyengeségek

Az oldalvonal közelében néha rossz szögeket választ. Alkalmanként túlságosan is agresszív, hajlamos a túlüldözésre. Ha nem megy neki a játék, akkor előfordul, hogy bevadul. Blitzelés során ritkán generál nyomást.

Megjegyzések

Középiskolában a linebacker sor mellett WR-ként is villogott, mellette atletizált és baseballozott is, baseball ösztöndíjakat is kapott, nem csak focit. Menedzsment szakon diplomázott, jó tanuló volt, 2010-ben és '1-ben is Academic All-Big 12 csapatba került. Freshmanként LB-ként és FB-ként is edzett, de többnyire csak a special teamben jutott neki hely, ezután 3 évig volt kezdő a Cyclonesban, utolsó két szezonjában csapatkapitány. 2010-ben honorable mention a Big 12 Év Védője választáson, All-Big 12 második csapatos. 2011-ben az AP-nél All Big-12 első válogatott, honorable mention a Sports Illustrated All-American csapatában. 2012-ben úgy választották be az All-Big 12 első csapatba, hogy az utolsó 5 meccset ki kellett hagynia, ugyanis a Baylor ellen olyan súlyos vállsérülést szenvedett, ami a további pályafutását is komolyan veszélyeztette (ennek ellenére a Bears elleni meccset végigjátszotta, nem is akárhogy). A műtét állítólag sikeres volt, ennek ellenére nem valószínű, hogy egy hátsó körös picknél többet áldoznának rá az NFL-csapatok. Knott az a fajta játékos, amilyet mindenki a csapatában szeret tudni: egy igazi vezető, aki bármit megtesz a győzelemért. A QB-üldözést leszámítva a játék minden más elemében átlagon felüli tehetség, akinek az NFL-ben leginkább egy Tampa 2-es védelem közepén vagy gyenge oldalán van helye.

Michael Mauti 6-7. kör

Egyetem
Penn State
Életkor
34 (1990-01-19)
Magasság
6'2" (1.88 m)
Tömeg
239 font (108 kg)

Erősségek

Elképesztően ösztönös játékos, aki passz és futás ellen is remekel. Masszív felépítése van, így nem könnyű a támadófalnak megszereznie a területét. Ilyen helyzetekben megveti a lábát és addig tapos míg oda nem ér a labdáshoz. Rendszeresen robban be a vonalra és viszi le a támadót még mielőtt az kigondolná merre akar menni. Megbízhatóan szerel, és agilis, így nem tudják leállás-elindulás csellel megverni. Gyorsan felpattan cut block után, nem fecsérel időt. Rutinos zónázó, távolra is elindul ha kell, megtalálja az emberét és hamar otterem a másik elkapón ha nem az övét játszották meg. Szemét a backfielden tartja, mindig tudja merre van a labda. Komoly vezetői kvalitásai vannak, 2011-es sérülése idején a fiatalabb védőket edzette.

Gyengeségek

Végsebessége messze van a jótól, szenvedve ér oda a vonal mellé és a QB-hoz is bootleg során - a profik közt mindenképp gyorsulnia kell. Nem olyan robbanékony, mint azt egy külső linebackertől elvárnánk. Pár NFL kaliberű running back könnyen beültetheti a hintába. A legtöbb csapatot elriasztja a sérülékenysége.

Megjegyzések

Sérülések:
- 2009-ben a jobb térdében elszakadt az ACL-szalag egy nyári edzésen, kihagyta a teljes szezont.
- 2010-ben vállsérülés hátráltatta.
- 2011-ben 4 meccs után szakadt el bal térdében az ACL, véget ért számára az idény.

Édesapja, Rich Mauti hét évig volt NFL elkapó, bátyja pedig a Penn State-ben szerepelt ezen a poszton. 2012-ben csak a szezonzáróról hiányzott, all-BigTen és all-American válogatottba is bekerült, sőt a Butkus-Fitzgerald-díjat is elvitte, mint a konf legjobb linebackere. Az Illinois elleni meccsen 99 yardos INT visszahordása volt, az egy yardoson levitték 1 másodperccel a félidő vége előtt, a mezőnygólt pedig blokkolták a védők. Mikor kiderült, hogy utolsó meccsén nem tud pályára lépni, mind a 32 NFL GM-nek küldött egy levelet, hogy mennyire elhivatott a futball iránt. Már 2011 decemberében lediplomázott büntetőjogból. Elsők között jelentette ki, hogy a futballprogramot érő szankciók ellenére sem fog távozni a "Linebacker U" kötelékéből. Nagyon érdekes prospect, aki megérdemli az esélyt, hogy a legjobbak között bizonyítson, és meg is van hozzá a tehetsége és képzettsége, hogy több poszton bevessék, de korábbi sérülései miatt egyáltalán nem biztos, hogy draftolják. Ettől függetlenül akármelyik edzőtáborba kerül majd be, nagyon jó esélyei lesznek, hogy eljut az 53-as keretbe - ha egészséges tud maradni.