Prospect ismertetők


Luke Joeckel 1. kör (Top 5)

Egyetem
Texas A&M
Életkor
32 (1991-11-06)
Magasság
6'6" (1.98 m)
Tömeg
310 font (141 kg)

Erősségek

Méretei ideálisak, karjai hosszúak. Gond nélkül tud magára további izmot pakolni. Elképesztő passz protektor, villámgyors lába miatt hibátlanul mozog oldalra. Agresszív blokkoló, aki lelakatolja emberét és mindig befejezi a feladatát. Kiválóan helyezkedik, tudja milyen szöget érdemes választani, így nagy területeket képes megnyitni a futásnál. Hatalmas rutinja van elit csapatok és prominens védők ellen. Szívós, keményen dolgozik, nagyszerű karakter a pályán kívül. Kiemelkedően intelligens, jól olvassa a blitzeket és a védelem variálásait. Akármilyen sémában bevethető.

Gyengeségek

Földrekényszeríteni nem nagyon fog senkit. Mindenképpen kell még rá izom. Inkább megragadni szokta a védőt, nem ellökni. Néha hagyja a védőnek, hogy leüsse a kezét.

Megjegyzések

Három évig kezdett az Aggies-ben. Van egy ikertestvére, aki a Texas A&M csereirányítója. Édesapja, David a Texas Tech támadófalembere volt 1979-82 között, három évig kezdőként, ma pedig ügyvédként dolgozik. Nagyapja, Reece Washington ugyancsak a Texas Tech-ben szerepelt, tight end poszton. Bátyja, David a DePauw nevű 4. ligás egyetem támadófalában szerepelt. 2012-ben all-American válogatott lett minden szervezetnél, és a legjobb falembernek (támadó/védő egyaránt) járó Outland Trophy gazdája. 2010-ben bekerült az év újonc válogatottjába. Második évében iskolarekordokhoz segítette Ryan Tannehillt totál yardban, passzolt yardban és szerzett pontokat illetően is. 2012-ben a Heisman-nyertes Johnny Manziel vak oldali protektora. Első meccsétől kezdve minden alkalommal kezdő LT volt a mezőgazdászoknál. Joeckel a legjobb elérhető OT a drafton, akit nem feltétlen lehet Joe Thomas, Jake Long vagy akár Matt Kalil szintjén emlegetni, de csak egy hajszál választja el ettől a kategóriától. A zone-blocking egy fokkal testhezállób lenne számára, ahol képzettsége nagyobb hangsúlyt kapna mint ereje. Egy megbízható vak oldali tackle-re mindig nagy igény van, aki ki tudja kapcsolni az NFL elit pass rushereit is, így jelen állás szerint nehéz elképzelni, hogy legkésőbb az 1/4-es picknél ne leljen gazdára, de egy kiemelkedő QB prospect nélküli drafton a #1 pickre is van esélye.

Eric Fisher 1. kör (Top 5)

Egyetem
Central Michigan
Életkor
33 (1991-01-05)
Magasság
6'8" (2.03 m)
Tömeg
304 font (136 kg)

Erősségek

Hatalmas méret, hosszú karok és még van hely rajta tovább erősödni. Kifinomult atléta, remek egyensúlyérzékkel, mozgékony és agilis. Született falember, akinek gyors a lába, jól mozog oldalra és a szemben lévő mozgását is leköveti. Nagyon könnyedén megoldja a pass proteciont, nagy területet tud levédeni. Mobilis, aki be tud törni a linebackerek vonaláig, így lehet használni üres területen. A maga területét megoldja futásblokkolásnál és képes eltolni a védőjét. Jól helyezkedik, képes lezárni a réseket. Kellően technikás, jól használja a kezét és a lábmunkája is rendben van. Intelligens, kiváló ösztönökkel és önállósággal. Kiemelkedő munkamorál, tisztelik a csapattársai. Több poszton is szerzett rutint, sokoldalú.

Gyengeségek

Hajlamos túl magasan, rossz testtartással játszani, ezen javítani kell. Nagyjából közepes a fizikai ereje, nem egy izomember. Durva lökéseket nem fog futás közben végrehajtani, abszolút nem az erejére épít. Igyekszik mindent beleadni a meccs alatt, de nem az a kellemetlen ellenfél, aki ellen utálnak játszani. Problémája lehet további súly magára szedésével és kezelésével. Nem sok elit csapattal találkozott az évek alatt.

Megjegyzések

Három évig kezdett a Chippewas-ban. 2012-ben a MAC év csapatába választották. Az AP szerint a 3. számú All-American csapat tagja. Nem volt nagy tehetség fiatalon, csak a CMU és az Eastern Michigan ajánlott neki ösztöndíjat. Keményen dolgozott, hogy a mai méreteit elérje, 242 font volt mikor megérkezett az egyetemre. Szerepelt LT, RT és RG poszton is. A CMU-nál két évben is a legjobb támadó falembernek választották (ami annyira nem nagy teljesítmény). Prototípus fizikális paraméterekkel megáldott játékos, aki remek hozzáállással bír és még nem érte el a teljesítőképessége csúcsát. Háttérbeszoruló prospect, akinek megvan az a mindig fontos képessége, hogy védje a vak oldalt az NFL-ben.

 www.youtube.com/watch?v=3Feds4__59A

Lane Johnson 1. kör (Top 10)

Egyetem
Oklahoma
Életkor
35 (1989-01-01)
Magasság
6'7" (2.01 m)
Tömeg
303 font (137 kg)

Erősségek

Prototípus felépítés és atletikusság az LT poszthoz. Hosszú karjai vannak, amivel könnyen távol tartja a védőt. Gyorsan és kényelmesen veszi fel a pozícióját, jól hajlítja a térdét, nem engedi, hogy a védő helyzeti előnybe kerüljön. Tanítanivaló lábmunka, jól követi az ellenfél mozgását és képes lehorgonyozni; a QB-t elszeparálva a védőtől. Oldalra is tud mozogni, elvétve kerüli csak meg a védő. Magas a játékintelligenciája, tudja hogy miképp kell rátámadni a védőre futás során. Képes félrepakolni a védőket és nagy lyukakat nyitni a running back számára. Eljut a linebackerek vonalába is futásnál és gyorsan lebilincseli a védőt. Jól használja a mozgékonyságát és a többi testi adottságát. Feltalálja magát üres területen. Befejezi a blokkjait. Van rutinja a fal mindkét szélén.

Gyengeségek

Az adottságait jól használja, de alapvetően nem futásblokkolásra termett. Első ütése a snap után nem elég erős. További izmot kell még magára szednie. Kicsit nyers, de gyorsan tanul. A legnagyobb baja a pass protection során, hogy hagyja a védőt "belenyúlni" az arcába. Nem elég agresszív a pályán, mentalitása alapján nem hinnénk NFL játékosnak.

Megjegyzések

Két évig volt kezdő a Sooners-ben. Középiskolában quarterback volt, majd a Kilgore College nevű CC-ben is egy évig, mielőtt Oklahomába transzferelt volna. Előbb tight end és defensive end poszton próbálgatták mielőtt a támadófalba került volna. 2011-ben RT, 2012-ben LT poszton játszotta végig az évet. 31 fontnyi súlyt szedett magára normani évei alatt. 2012-ben all-Big XII második csapatba szavazták be. Viszonylagos rutintalanságát remek ösztönei és esze a játékhoz kompenzálja, és ha töretlenül fejlődik, hosszú NFL karrier elé nézhet. Egy atletikus vak oldali protektorból mindig visszafogott a kínálat, így jó eséllyel pályázik az első körbe.

 www.youtube.com/watch?v=4ozTZFLj17A

DJ Fluker 1. kör

Egyetem
Alabama
Életkor
33 (1991-03-13)
Magasság
6'6" (1.98 m)
Tömeg
335 font (152 kg)

Erősségek

Magas, erőteljes right tackle prospect nagy kezekkel és remek felépítéssel. Nyers méretei elegendő erőt biztosítanak ahhoz, hogy a szélen mindent felborítva utat nyisson a futóknak. A defensive endeknek nagyon gyorsnak kell lenniük a snap után ahhoz, hogy az első pass rush move-val megverjék. Bull rush ellen sokat fejlődött, méreteinek köszönhetően nagyon nehéz elmozdítani. Lábmunkája elég jó ahhoz, hogy a második szinten odaérjen a linebackerekhez, akik nem tudnak tőle szabadulni, ha egyszer a szorításába kerülnek. Méreteihez képest viszonylag mozgékony, elég mélyre tud menni a cut blockok végrehajtásához gyors passzoknál és rövidyardos szituációkban.

Gyengeségek

Túl gyakran enged másodlagos nyomást, nem tud tartósan az embere előtt maradni, ha az irányító hosszabb ideig tartja a labdát. Gyorsabban kell felemelnie a kezeit, hogy tovább tudjon blokkolni, pass protectionben és futásnál egyaránt. A gyors játékosok nagyobb területen könnyedén ki tudják kerülni. Rendszerint elveszíti az egyensúlyát, ha ki kell nyújtóznia embere felé, ami gyakran azt eredményezi, hogy a földre kerül.

Megjegyzések

Danny Lee Jesus „D.J.” Flukernek alaposan kijutott a megpróbáltatásokból az utóbbi években: családjával együtt 2005-ben el kellett hagynia New Orleans-t a Katrina hurrikán miatt, három különböző középiskolába járt, a 2011 áprilisában Tuscaloosát sújtó tornádó pedig az ő lakását is lerombolta. Középiskolai problémái ellenére mindenhol All-American játékosként tartották számon. Első alabamai évében redshirtöt kapott, azonban 2010-ben már ő volt a Crimson Tide kezdő jobb oldali tackle-je, és - noha sérülés miatt több meccset is ki kellett hagynia - a szezon végén a Freshman All-SEC csapatba választották. Sophomore és junior idényében végig egészséges tudott maradni, minden mérkőzésen kezdő RT-ként szerepelve segítette két nemzeti bajnoki címhez a Bamát. Tavaly második csapatos All-America és első csapatos All-SEC tagsággal jutalmazták teljesítményét. A kiváló run blockerként számon tartott Fluker nem annyira domináns és atletikus, mint a Tide korábbi, hozzá hasonló méretekkel rendelkező right tackle-je, Andre Smith, de belőle is elsőrangú RT lehet a profik között. Ugyanakkor minden valószínűség szerint szerepköre erre az oldalra limitálódik, és LT-ként egyáltalán nem fogják számításba venni, de az is elképzelhető, hogy leendő csapata guardként tekint majd rá. Ettől függetlenül nem sokat kockáztat az a gárda, amelyik Flukert draftolja, és könnyen lehet, hogy személyében egy franchise RT-vel gazdagodik.

Terron Armstead 2. kör

Egyetem
Arkansas Pine-Bluff
Életkor
34 (1990-01-01)
Magasság
6'5" (1.96 m)
Tömeg
304 font (137 kg)

Erősségek

Fantasztikus atlétának számít a posztján. Könnyed a lábmunkája ha pass protection van, és gyors ha futáshoz kell blokkolni. Agilis, jól mozog üres területre, eljut a második vonalig, hogy a linebackereket is félredobálja. A fal minden helyén használták blokkolási tudását, és ment is neki hatékonyan. Hajlékony, jól vált pozíciót. Hosszú karjaival el tudja tartani magától a pass rushereket. Nem hozza zavarba a twist vagy stunt sem. Remekül adja el a fake játékokat, draw-kat, screeneket.

Gyengeségek

Erősíteni kell az alsótestét. Bull rush ellen meggyűlik a baja. Nincs rutinja elit csapatok ellen. Gyorsabban kell mozgatni a kezét, és pontosabban célozni vele. Hiába van a 2. vonalban hamar mert nehezen találja meg az emberét. Leszegett fejjel megy előre futásnál, így kifáraszthatja egy-egy védő.

Megjegyzések

A foci mellett elit nehézatléta volt középiskolásként, többek közt állami bajnok súlylökésben. Számos elsőosztályú gárda hívta az NCAA-ben, de egyik sem engedélyezte neki, hogy folytassa súlylökő karrierjét, így a korábbi Redskins linebacker, Monte Coleman edző hívó szavára mondott igent és lett az Arkansas-Pine Bluff játékosa. A SWAC konferenciában 3 évben is bekerült az év csapatába, atletikában pedig nyolcszoros bajnok. Senior évét LT poszton játszotta végig, ami olyan jól sikerült, hogy East-West Shrine Game meghívót ért, az ottani kiemelkedő teljesítménye után pedig a Senior Bowlra is behívták utólag Dallas Thomas sérülése miatt. Néhány csapat guard prospectként is tekinthet rá. A szezon után gyors növekedésnek indult az értéke, mert korábban nem volt szemelőtt a másodosztályban, de bizonyította, hogy magasabb szinten is megállja a helyét, így felépítése és atletikussága miatt akár a 2. napjára is becsúszhat a draftnak, de ha nem, akkor is egy ígéretes játékossal gazdagodik leendő klubja.

Menelik Watson 2. kör

Egyetem
Florida State
Életkor
35 (1988-12-22)
Magasság
6'6" (1.98 m)
Tömeg
320 font (145 kg)

Erősségek

Egy szörnyeteg felépítésével bír. Méretei mellett elképesztően atletikus. Robbanékony első lépés. Fürge a lába. Mobilis, nagy területen bevethető blokkoló. Képes eljutni a második vonalba és további területeket nyitni. Hajlékony, felxibilis. Nagyot üt.

Gyengeségek

Elég nyers, limitált rutinja van a focipályán. Idősebb mint a többi prospect. Kézhasználata szegényes. Hajlamos végig rángatni az emberét, ahelyett, hogy ellökné. Az NFL-ben sok holdingot fújhatnak rá, ha így folytatja. Bővíteni kell az alapvető tudományát. Lábmunkája kiszámíthatatlan.

Megjegyzések

Kalandos élettörténetéről JJ már megemlékezett. Csodálatos fizikai adottságokkal bíró játékos, akiből bármit ki lehet nevelni az NFL-ben, LT-től kezdve guardon át az RT-ig, de a legtöbb csapatot elriaszthatja, hogy 25 éves újoncot alkalmazzon. Projekt-játékos, akihez kell türelem, de ideális szituációba kerülve nagyot nyerhet vele a csapata.

 www.youtube.com/watch?v=ag5wLMJ65xU

Justin Pugh 2. kör

Egyetem
Syracuse
Életkor
33 (1990-08-01)
Magasság
6'5" (1.96 m)
Tömeg
297 font (135 kg)

Erősségek

Nagyon jó méretek és még erősíthető. Nagyon atletikus és gyors. Pass protectionben rendre helyt áll. Nagyszerű a kick stepje és elég gyors a speedrusherek mozgásának a letükrözéséhez is. Őserővel rendelkezik, stabilan áll a lábán bull rush-sal szemben. Fölsőtestének az ereje igazán lenyűgöző. Kiválóan használja a karjait a védők távol tartásánál. Tudatosan kezeli a blitzeket. Hihetetlen erőket képes megmozgatni futásblokkolásnál, de a játékának ezen eleme egy meccsen belül is hullámzó. Football IQ szemponjából kész lexikon, double teameknél előbb kisegíti a guardot, majd halad tovább a második szintre. Játéka magában hordozza a keménységet, durvaságot. Rémisztően jó a motorja. Sok potenciál van benne.

Gyengeségek

Konzisztenciában komolyat kell fejlődnie passz és futásblokknál egyaránt. Inkább passzblokkoló, a futás segítésében kell többet fejlődnie, college szinten elég volt amit csinál, de NFL-szinten kevés lesz. Kissé nyers, alapvetőnek számító dolgokban is fejlődnie kell. Hajlamos elhagyni az emberét, rosszul tartani a vállait. Nem elég agresszív, a drive blockja szörnyű.

Megjegyzések

A teljes neve Justin David Pugh. 2009-ben redshirtöt kapott, ezután 3 évig kezdett LT-ként az Orange-ban, utolsó évében csapatkapitány. 2011-ben és '12-ben is All-BIG EAST első csapatba választották, 2010-ben a konferencia második csapatába fért bele. Tavaly augusztusban volt egy vállműtétje, emiatt a szezon első 4 meccsét ki is hagyta. Pénzügy szakon diplomázott. Érdekes prospect, akinek koncentrációban és technikában fejlődnie kell, ugyanakkor a játék minden területén mutatott már figyelemreméltó dolgokat. A Senior Bowlon guardként is kipróbálták, ott is otthonosan mozgott. Komoly szerepe volt abban, hogy Delone Cartert 2011-ben a 4.körben draftolja a Colts, az idei draft classból az irányító Ryan Nassib értékét befolyásolta pozitív módon.

Dallas Thomas 2. kör

Egyetem
Tennessee
Életkor
34 (1989-10-30)
Magasság
6'5" (1.96 m)
Tömeg
310 font (141 kg)

Erősségek

Hajlítja a térdét passzblokknál, így alacsonyabban tudja tartani az egyébként igen laza csípőjét, futásblokknál magasabban játszik. Megfelelő a mérete, az alsóteste kifejezetten vastag és erős. Sokoldalú játékos, egyetemen LT-t és LG-t is játszott, volt olyan, hogy egy meccsen belül is megfordult mindkét poszton. Bullrush-sal szemben zseniálisan horgonyoz le, az alsótestének az ereje gyakorlatilag eltünteti az ellenfele erejét. Nem jellemző rá, hogy bevárja az ellenfelét, igyekszik minél hamarabb megkezdeni a hatékony blokkolást. Futásblokkolásnál hihetetlen széles területet képes egymaga megoldani. Az atletikussága és az érzéke is megvan ahhoz, hogy a második szinten is eredményesen blokkoljon. Erősek a kezei, megfelelő helyezkedéssel simán kizárja a pass rushert a játékból.

Gyengeségek

Nyílt területen a sebessége és a hatótávolsága is limitált. Irányváltoztatásai nem a legsimábbak, sokkal hatékonyabb, ha a kezével is dolgozhat a védőn. Reakcióideje gyakran lassú, ez leginkább bonyolult blitzeknél feltűnő. Futásblokknál nem jellemző rá az extra erőfeszítés, van a fejében egy időtartam, amíg fenntartja a lyukat, utána viszont leáll. Nem igazán lát jól a pályán, emiatt gondja van a stuntokkal. Ha későn veszi észre, hogy power rush következik, akkor vissza lehet nyomni. Ha ellenfele többféle technikát is alkalmaz egy játékban, akkor sebezhető. Néha nehézkesen mozog, gondot okoz neki az ellenfél mozgásának letükrözése. Blokkolás közben növelnie kell a lépésfrekvenciáját. Nem mindig képes megtartani a blokkjait, ez abból adódik, hogy hajlamos magasan játszani és a technikája is inkonzisztens. Borzasztó technikával húz. A kézhasználata nagyon hullámzó. Esetenként abból próbál erőt meríteni, hogy behajlítja a hátát.

Megjegyzések

Teljes neve Dallas Tremyell Thomas. Utolsó két HS évében 0 sacket engedett. 2008-ban redshirtöt kapott, 2009-ben csak ST-ben használták, utána 3 évig az összes mérkőzésen kezdő, első 2 évében LT, utolsó évében LG volt. 2010-ben Tauren Poole vezette az SEC-t 6 db 100 futott yard feletti mérkőzéssel, ebben hatalmas szerepe volt Thomasnak. 2012-ben All-SEC második csapatba került, a CBS beválasztotta az All-American harmadik csapatába. Szociológiából diplomázott. Jelenleg még nem kész játékos, de ha fejleszteni tudja a technikáját kezdőként lehet rászámítani akár guardként akár jobb oldali tackle-ként. Eddigi pályafutása során még nem volt komoly sérülése. Számos olyan tulajdonsága van, amivel csak kevés támadófalember rendelkezik, ezért elképzelhető, hogy egy zone blocking csapat már az 1. kör végén kiválasztja, de a 2. körben biztos, hogy gazdára fog találni.

Reid Fragel 3. kör

Egyetem
Ohio State
Életkor
34 (1990-01-01)
Magasság
6'8" (2.03 m)
Tömeg
308 font (103 kg)

Erősségek

Magas, hosszú karokkal bíró falember, aki megtartotta atletikusságát, annak ellenére, hogy komoly tömeget pakoltak rá - és még fognak is, mert alsó- és felsőtestére is fér. Nem egy tipikus ex-TE mozgású játékos, erős lábaival a DT-ket is eltolja a fal közepéről. Megtámadja a DE-t pass protection során, kiüldözve a zsebből. Gyors a lába és jól mozog hátrafelé, a spin move-ra vagy a középre vágásokra is hamar reagál. Elég gyors a snap után, hogy azonnal elérje a védőfalat, vagy félrepakolja a linebackert, új lehetőséget nyitva a futónak. Kellően atletikus, hogy egy pillanat alatt a másik szélen teremjen, és hosszú játékoknál csinálja az utat. Ha belső blitzer jön, azt felveszi, nem pedig kikergetni próbálja. A bull rush elkerülésére nagyobb alapállást vesz fel. Megvan benne a gyilkos ösztön, az utolsó másodpercig igyekszik letarolni a védőt. Ha hibázik a snap után, gyorsan javítani tud, és ez a képessége csak fejlődhet. Belső vállat támad a futásnál, automatikusan helyzetbe hozva magát. Akkor is küzd tovább, ha kitekert, reménytelen pozícióba került.

Gyengeségek

Még tanulja a posztot, és hogy miként lehet ekkora tömege mozgatni. Megbízhatóbban kell a kezét a célpontra tenni, hogy már a snap után dominálni tudjon. Gyenge a fogása, így előfordul, hogy visszanyomják vagy félrelökik. Túl agresszív helyenként futásnál és passznál is, az ellenfelek kihasználhatják, hogy messzire el szeretné tolni a védőt. Hajlamos leállítani a lábát hosszabb játékoknál, így ha az folytatódik, akkor meg tud lógni az embere. A cut block nem túl gyorsan megy neki, azzal együtt, hogy az ellenfelek nehezen tudják kikerülni. Ha elkapta a védőt, nem szabad leállnia, így megelőzheti, hogy az kiszabaduljon.

Megjegyzések

2009-11-ig minden meccsen szerepelt TE poszton, végzősként lett csak OT. Nagyapja, Joe Stalma legendás középiskolai kosáredző volt Ohióban, huga pedig a Miami egyetemen evezésben versenyez. Kb 30 fontot szedett fel, hogy új posztján játszani tudjon. A veretlen Buckeyes RT-jeként all-BigTen honorable mention. A combine-on 3 számban is ő lett a legjobb, fekvenyomásban, magas- és távolugrásban egyaránt. Mérete prototípus LT-nek számít, de rutintalansága miatt kezdetben valószínűleg jobb oldalon használják majd. Nagyon vonzó prospect a középső körökben, mivel egy év alapján hatalmas potenciál van benne, és ennyi idő alatt többet nehéz lett volna letenni az asztalra. Az NFL csapatok valószínűleg leendő kezdőként tekintenek rá.

 www.youtube.com/watch?v=sWq4N4SrvTg

Brennan Williams 3. kör

Egyetem
North Carolina
Életkor
33 (1991-02-05)
Magasság
6'6" (1.98 m)
Tömeg
318 font (144 kg)

Erősségek

Magas tackle, atletikus felépítéssel, akinek erős a karja és az alsóteste is. Jól hajlítja a térdét, és méretéhez képest gyorsan fel szokott pattanni. Hosszú karjai miatt képes a zseben kívülre terelni a védőt, vagy megfagyasztani középen ha arra szeretett volna menni. Erős első ütése kizökkentheti a védőt az útvonalából. Jól mozog a vonal mögött, használták húzásokra. Erős kezeit és természetes hajlékonyságát használva jól dolgozik a második vonalban, mozgó célpontok félrepakolásával is képes helyet csinálni. Keményen indul meg a labda előtt, egész play alatt menetel a pályán, mozgatja a ládát és a földre is küldi olykor a védőket.

Gyengeségek

Nem elég mozgékony, hogy vak oldalra betegyék. Kicsit lassan kapja el a snap pillanatát. Nem tudja hosszan fenntartani a profi beállást pass protectionben, így a fürge edge rushereknek van esélye ellene. Az első lökés után túl sokszor állítja le a lábát passznál, saját nagyságára bazírozik, ahelyett, hogy mozogna. A mozgékony célpontokat nem tudja elkapni a 2. vonalban. Hibái után javítani tudott a college DE-k ellen, az NFL-ben ez nem biztos, hogy sikerül. A legjobb DE-k áttörnek rajta mielőtt felemlné a kezét, magabiztosabban kéne beállnia eléjük.

Megjegyzések

Két évig kezdett a Tar Heels-ben. Utolsó 4 meccsét vállműtét miatt kellett kihagynia. Édesapja, Brent Williams 1986-1993 között a Patriots, Seahawks, Jets triónál focizott és 45.5 sacket jegyzett. Jó adottságokkal bíró, viszonylag rutintalan játékos, akiről nem sok szó esett a Jonathan Cooper-féle falban, pedig ugyanúgy hozzátette a magáét Bernard remek számaihoz, és RT poszton lehet jövője az NFL-ben, akár kezdőként is.

 www.youtube.com/watch?v=JKEE-DzWaBM

David Bakhtiari 3. kör

Egyetem
Colorado
Életkor
32 (1991-09-30)
Magasság
6'4" (1.93 m)
Tömeg
295 font (134 kg)

Erősségek

Folyamatosan alacsony testtartással játszik és az első kontakttól kezdve ott van a keze a védőn. Erős fogása van, és ha elkapott valakit, akkor kontrollálni tudja. Nem nagyon enged senkit belülre, és olvassa a lábmunkából, hogy ki készül második számú mozdulattal. Ilyenkor előretolja az emberét, főleg a belső keze felé. Megvan benne a gyilkos ösztön, hogy befejezze a játékot, és földreküldi ellenfelét ha az elvesztette egyensúlyát. Nem egy passzív blokkoló, sokkal inkább támadó. Ha üres helyre küldik screen passz során, egy kézzel is félrepakolja akit kell. Nem várakozik a második vonalban sem a blokkolással, azonnal odateszi magát amint lehetősége van. Ha nincs embere, mindig besegít középre és komoly ütéseket oszt ki.

Gyengeségek

Nem ideális a felépítése a támadófalba, vékony a karja. Sok nehézség merül fel vele pass protectionben ha egyedül áll. Úgy verik meg külső megkerüléssel, hogy le se tudja lassítani a pass rushert, és könnyen elnyomják egy-egyben mert nem érzi, hogy mikor kell megállni hátramozgás közben. Könnyen lehet, hogy átképzik majd guarddá. Nehezen megy neki a hosszú lépés, ha erősen megragadják, akkor kizökken a mozgásból. Megeszi a counter mozgásokat, főleg futójátéknál feladja az egyik oldalt. Cut blockja komolytalan.

Megjegyzések

Felmenői Iránból származnak. Három évig kezdett a Buffaloes-ban RT majd LT poszton. 2011-ben és 2012-ben is all-Pac-12 második csapatba szavazták. Bátyja, Eric Bakhtiari 2008 óta NFL játékos, linebacker poszton már 6 csapat practise squadját megjárta. Másik bátyja, Andrew a San Diego egyetemen volt DE. Bácsikája, Dan Jackson a California quarterback-je volt. Édesapja ingatlanügynök Kaliforniában, David is beszáll majd a bizniszbe ha vége a karrierjének, az egyetemek kommunikáció szakra járt. Szabadideje nagy részét a konditeremben tölti. Olyan immár profi colorado-i OT-k között pallérozódott, mint Nate Solder (Patriots) vagy Ryan Miller (Browns). Meglepetés volt, hogy profinak állt juniorként hiszen csapata 1-11-es mérlege miatt nem sok szó esett róla idény közben. Az underclassmen bizottság 2-3. körös prospectnek jósolta, így eldőlt, hogy otthagyja az iskolát. Erősödnie kell, hogy ne lökjék el első adandó alkalommal, és ha ez megtörténik, akkor még kezdő is lehet belőle, de inkább a fal belsejében, nem pedig ahol eddig játszott.

 www.youtube.com/watch?v=bEwGbfY8rQ8

Oday Aboushi 4. kör

Egyetem
Virginia
Életkor
32 (1991-06-05)
Magasság
6'5" (1.96 m)
Tömeg
310 font (141 kg)

Erősségek

Magas LT, akire még fér izom. Olyan a hozzáállása, hogy igyekszik addig lökdösni a védőt míg az földre nem kerül. Ha érzi, hogy fizikai fölényben van ellenfelével szemben, akkor yardokon át tolja magával előre. Elég gyorsan mozog, hogy reagálni tudjon a spin move-ra. Kellően mobilis, hogy őt küldjék vezérblokkolónak oldalfutásnál, megüti a védőt üres területen vagy simán elcutolja. Jó pozíciós futásblokkoló üres területen, belül és kívül is tud helyet nyitni.

Gyengeségek

Nem egy elit atléta, mozgékonysággal általában megverték, igaz a college védők ellen általában tudott javítani. Hajlamos túl magasan beállni pass protectionben (főleg ha fáradt) és egész playben úgy marad. Megáll a lába mikor lökdösi az emberét, vagy ha az nekiáll hezitálni, így másodlagos pass rush-sal verhető.

Megjegyzések

37 meccsen kezdett a Cavaliers-ben, az első ötön RT, majd utána végig LT poszton. 2011-ben all-ACC 2. csapatba választották, 2012-ben pedig elsőbe. Tizen testvérek, ő a kilencedik a sorban. Az egyik bátyja, Aymen a Fordhamben játszott DT-t és Patriot liga egyik legjobbja volt. Szülei mindketten Palesztínában születtek, így arabul is beszél a család. Muszlim vallású. Olyan híres Virginia OLinemanek nyomdokaiba léphet mint Branden Albert, Eugene Monroe, D'Brickashaw Ferguson vagy ex-csapattársai Will Barker és Austin Pásztor. Mivel tipikus LT prospect sosincs sok, így a 2. napon esélyes, hogy kiválasztják, és van is benne némi kezdőpotenciál, de atletikusságbeli hiányosságai miatt nem valószínű, hogy franchise LT lesz belőle valaha is.

 www.youtube.com/watch?v=WrIIBo7L0cg

Chris Faulk 4. kör

Egyetem
LSU
Életkor
34 (1990-01-21)
Magasság
6'5" (1.96 m)
Tömeg
331 font (150 kg)

Erősségek

Hatékonyan ér fel a második szintre, lenyűgözően mozog észak-déli irányban. Dicséretesen mozgatja a tömegét, lenyűgözően robbanékony a felsőteste, mozgása könnyed. Tökéletes offensive tackle testfelépítése van, az alsóteste rendkívül vastag, ehhez adekvát karhossz társul. Erőteljes alsótestének hála jó drive blockban, a felsőtestében is elegendő energiával rendelkezik. Rendszerint jó irányba teszi meg az első lépést, okos falember, érti a gap-rendszereket, befele és kifele is képes hatékonyan dolgozni. Erőteljes a jelenléte a huddle-ban, gyakran kommunikál a többi blokkolóval a snap előtt és után is. Mindig tudatosan végzi a feladatát. Képes lehorgonyozni a bullrush ellen, de nem mozdíthatatlan, helyet hagy a kezdeti kontaktnál, ezután alkalmazkodik a helyzethez. Precíz kézhasználat jellemzi. Gyors lábainak hála képes letükrözni a pass rusherek mozgását a támadási ponton. Futásblokkolásnál alacsonyan játszik, lábmunkája aktív. Nyílt területen nagyon technikás blokkoló, hajlítja térdét és rendre jó szögben támadja a linebackert. Gyakorlott combo blokkoló, rendre fent tartja a fejét és jól választja meg a célpontját. Megfelelően süllyeszti a csípőjét, kellően alacsonyan van a súlypontja ahhoz, hogy elnyelje a kontaktust és megtartsa az egyensúlyát.

Gyengeségek

Hosszú léptű, lépésfrekvenciája relatíve alacsony. OL prospecthez képest tapasztalatlan, valószínűleg ezért a snap előtt nem igazán ismeri fel a blitzelőket, ebben fejlődnie kell. Futásblokkolásnál nincs meg benne a kellő aljasság, inkább észből szereti megoldani a dolgokat. Kifele dolgozó speed rusherek gyorsan ki tudják zökkenteni a pozíciójából. Hajlamos túl nagy erővel belemenni a blokkokba, ezért utána küszködik az egyensúlya megtartásával és a blokk fenntartásával. Nincs elég erő a kezében ahhoz, hogy kontrollálja a védőt, néha lustán használja kezeit, nem ismétli az ütéseket. Ha elkapott egy védőt hajlamos leállni a lábmunkával, így azok könnyedén ki tudnak csúszni a kezei közül.

Megjegyzések

A teljes neve Christopher Brook Faulk. HS-ben OT-t és DE-t játszott, mellette kosarazott. Középiskolában csapattársa volt a Miami (OH) kezdő SLB-je Chris Wade. 2009-ben redshirtöt kapott, 2010-es szezonnak Joseph Barksdale mögött csere LT-jént vágott neki, a szezon végén aztán 2 meccsen kezdett RT-ként. Sophomore szezonjában 13 meccsen kezdett LT-ként, az AP All-SEC második csapatba választotta. Junior szezonjában csak a szezonnyitón tudott pályára lépni a North Texas ellen, utána héten az egyik edzésen elszakította az ACL-jét. A szezon előtt magasan jegyzett OT prospect volt, azonban így hogy megsérült az idei draft egyik meglepőbb underclassman jelentkezése lett az övé, hiszen gyakorlatilag 1 évnyi kezdőtapasztalattal rendelkezik csupán. Képzett blokkoló, de korántsem kész prospect, valamilyen szinten boom or bust típusú játékosnak tűnik. Ha 100%-osan egészséges tud lenni kezdő RT-ként van helye a ligában, de potenciál a lapján a vak oldalon is lehet benne fantázia.

Jordan Mills 4-5. kör

Egyetem
Louisiana Tech
Életkor
33 (1990-12-24)
Magasság
6'6" (1.98 m)
Tömeg
315 font (143 kg)

Erősségek

Jelentős méretekkel bír és erős az alsóteste és a felsőteste egyaránt. Mindig nagyot küzd, és meg nem áll míg nincs sípszó. Rendkívül dörzsölt játékos, aki jól adja el a play action játékokat. Első lépése nagyon jó. Erőteljesen szokott befelé lépni, hogy elvonja a védő elől a helyet. Egyensúlyérzéke sokat jelent a seal és reach blokkoknál. Koordinált játékos, akire lehet számítani passzjátékban.

Gyengeségek

Nem mindig céloz jól. Sok holdingot csinál, mert rossz helyen ragadja meg emberét. Nem kapja el jól a snap pillanatát így sokszor már alapból nincs esélye, hogy javítson. Túl gyakran fárad el blokkolás közben. Sosem játszott vak oldalon.

Megjegyzések

Két teljes idényt és további 9 meccsen kezdett a Bulldogs-ban. Újoncként LG poszton szerepelt az utolsó 5 meccsen, második évében redshirtöt akartak adni neki, de a sérülések miatt játszania kellett, 4 meccsen volt RT, utolsó két évében kirobbanthatatlan lett ezen a poszton, seniorként all-WAC első csapatba szavazták. Hat testvére van. Unokabátyja Tramon Williams, a Green Bay cornerback-je. Lehet, hogy a profik között guard lesz. Mérete és mentalitása vonzó prospectté teszi, akinek van esélye a top100-ban kimenni, főleg ha bizonyítja, hogy több poszton bevethető.

Xavier Nixon 5. kör

Egyetem
Florida
Életkor
33 (1990-09-17)
Magasság
6'6" (1.98 m)
Tömeg
321 font (146 kg)

Erősségek

Kirívóan atletikus, könnyedén és gyorsan mozog. Passzblokknál gyorsan elfoglalja a pozícióját. Képes letükrözni a pass rusherek mozgását és fenntartani a blokkjait. Fizikális, kemény játékos, néha már durva is. Nagy akarással lábmunkázik. Sokoldalú, a profiknál guard is lehet belőle. Klasszikus knee bender. Mérhetetlenül sokat fejlődött végzős évére futásblokkolásban. Erejénél fogva képes valósággal lyukat robbantani a védőfalban. Ember- és zónablokkoló sémában is használható. Elég fürge ahhoz, hogy felérjen a 2. szintre.

Gyengeségek

Inkonzisztens. Hajlamos a meccsek végére leolvadni. Nem áll tőle távol a late hit. Elit ellenfelek ellen nem mindig teljesített jól. Lábmunkáján van fejleszteni való. Speed-rusherek ellen küszködik.

Megjegyzések

4-csillagos recruit volt, mindkét szülője katona és szolgált a Közel-Keleten, az édesapja Afganisztánból kapott eltávozási engedélyt, hogy láthassa a fiát a U.S. Army All-American Bowlon, itt jelentette be Xavier, hogy a Floridát választja. A középiskolában együtt játszott az NC State linebackerével M.J. Salahudinnal, a North Carolina defensive tacklejével Devonte Brownnal és a Clemson tight endjével Eric MacLainnel. 4 évig kezdő a Gatorsben, a támadófal mindkét szélén és blokkoló tight endként is használták. 2009-ben SEC All-Freshman válogatott, 2012-ben Phil Steele az All-SEC harmadik csapatába választotta. Szociológiából diplomázott. Sharrif Floyd azt állította róla, hogy nála jobb támadófalemberrel még nem találkozott. Érdekes prospect, sok potenciál van benne, a játék minden elemében képes jó dolgokat villantani, ugyanakkor sehol sem stabil.

Ricky Wagner 5-6. kör

Egyetem
Wisconsin
Életkor
-
Magasság
6'6" (1.98 m)
Tömeg
308 font (140 kg)

Erősségek

Fő erőssége a futásblokkolás. A snap után jól indul, méreteit és erős kezeit kihasználva tolja el a defensive endeket és tartja meg a DT-ket. Lábai elég fürgék ahhoz, hogy zone futásoknál végre tudja hajtani a reach blockokat. Gyorsan le tud válni a védőkről, és a linebackerek vonalába is rendszeresen felér. Pass protectorként is gyorsan mozog a snapet követően; nagy elánnal, minden erejét beleadva tolja el emberét vagy az érkező blitzelőket a zseb tisztán tartásához, és a másodlagos pass rush megállítására is figyel. Felső- és alsóteste egyaránt nagyon erős, így bull rush-sal nehéz megverni.

Gyengeségek

Pass protectionben túlságosan is az erejére támaszkodik, nem elég atletikus. A külső blitzelőkkel nehezen boldogul, míg a gyorsabb endek könnyen megverik befelé. Inkonzisztens kézhasználata olykor azt eredményezi, hogy swim és club move-val gond nélkül átmennek rajta. Néha túl magasan és szűken játszik, bár utóbbit a lehorgonyzásnál korrigálja. Előfordul, hogy kontaktnál túl közel hajol emberéhez vagy behajlítja derekát, erősebb védőkkel szemben ilyenkor könnyen földre kerül. Nem mindig fejezi be a blokkokat úgy, ahogy az elvárható lenne. Mozgása darabos; metodikus blokkoló lassú reakcióidővel.

Megjegyzések

Három évig volt a Badgers kezdőjátékosa. Középiskolai végzős idényében szabályszegés miatt nyolc mérkőzésről eltiltották, így nem halmozták el az egyetemek ösztöndíj-ajánlatokkal, leszámítva, hogy több Div 1-es iskola is hívta kosárlabda-csapatába. A futball mellett döntött, walk-onként beiratkozott a Wisconsinra, és miután college pályafutása első évében felszedett 80 fontot, végérvényesen eldőlt, hogy kosarasként nem lesz nagy karrierje, valamint Bret Bielema együttesében is váltania kellett a tight endről offensive tackle posztra. 2009-ben, redshirt freshman idényében 12 meccsen játszott, egy évvel később pedig Josh Oglesby sérülése miatt 10 alkalommal is kezdőként léphetett pályára RT-ként. 2011-ben, a draft első körében kiválasztott Gabe Carimi pozícióját megörökölve került át Russell Wilson vakoldalára, és egy mérkőzés kivételével (térdsérülés miatt hiányzott) tavaly is végig ő volt a Badgers left tackle-je. 2010-ben és 2011-ben honorable mention, 2012-ben első csapatos All-Big Ten választott lett. Wagner annak a wisconsini „OL-gyárnak” az egyik idei reprezentánsa, mely az utóbbi két évben két első és egy második körös támadófal-embert delegált az NFL-be. Ő maga nem számíthat ennyire előkelő draftpozícióra, mivel lábmunkája és atletikussága nincs azon a szinten, hogy egyetemi pályafutásához hasonlóan a profik között is LT poszton szerepeljen, középső-hátsó körös projekt játékosként viszont kimondottan jó húzás lehet.

Luke Marquardt 6-7. kör/UDFA

Egyetem
Azusa Pacific
Életkor
34 (1990-03-23)
Magasság
6'9" (2.06 m)
Tömeg
322 font (146 kg)

Erősségek

Prototípus magasság, karhossz és még lehet rá tömeget pakolni anélkül, hogy veszítene atletikusságából. Elég gyors a lába, hogy ne lehessen üres területen megverni, és letükrözni is képes a védő mozgását, anélkül, hogy kiesne az ideális pozícióból. A zseb szélét és a közepét egyaránt lezárja. Jó alapjai vannak, hogy lehorgonyozzon a védő előtt. Ügyesen használja a kezét, hogy pozíciót változtasson futás közben és további lyukakat nyisson. Meglepően nagy a végsebessége, ami ki is ütközik ha őt küldik a 2-3. vonalba blokkolni futáshoz. Nagyokat lök és aktív marad a lába közben. Elég mélyen játszik, ami ekkora embertől nagy szó és belül tartja a kezét a védő ellen, ezzel kivonva őket a forgalomból. A blitzelőt nem megragadja, hanem félrerakja. Ereje és mérete miatt képes rá, hogy egy kézzel fogja a védőt, a másikkal pedig várja, hogy jön-e blitzelő.

Gyengeségek

Magassága hátrányára válhat ha alacsony, gyors védővel kell felvenni a lépést, bizonyítani kell, hogy nem rohannak el mellette azonnal ha futójátékot hívnak. A mozgékony védők ellen hajlamos elmozogni a helyéről, ahelyett, hogy gyakorolná a profi technikáját, főleg mert nem valami erős ellenfelei vannak. Megbízhatóbban kell pass protectionben lehajolnia, és amikor célbaveszi emberét üres területen. Előfordul, hogy a lökdösődés során abbahagyja a lábának a mozgatását. Több játékot is lezárhatna, földre küldhetné az emberét és ott is tarhatná, mert megmutatta, hogy meg tudja oldani.

Megjegyzések

Három és fél évig kezdett az APU-ban, az első négyen még tight end volt. Nem kisebb név edzi, mint az NFL Hall of Famer, Jackie Slater. Középiskola első évében focizott, utána négy évig csak a kosárlabdát űzte. 230 font volt mikor megérkezett a csapathoz mint TE. Édesapja misszionárius, anyja kosáredző, a Seattle egyetemen div2-es all-American volt. 2009-ben lábtörés miatt hagyott ki 3 meccset. Nem ő az első Azuza Pacific játékos, akit draftolni fognak - 1987-ben Christian "The Nigerian Nightmare" Okoyét a 2. körben vitte el a Chiefs. Az APU 46 év függetlenség után csatlakozott egy NAIA konferenciához 2012-ben, így korábbról semmi playoff-rutinja sincs. Egyértelműen csak a méretei miatt számít komolyan vehető NFL prospectnek, és mivel jelentős időt kell beleölni, hogy NFL-kész legyen, így csak hátsó körös prospectnek számít, az ott elérhető játékosok között viszont kevés OT-ben van több potenciál.

Tanner Hawkinson 7. kör

Egyetem
Kansas
Életkor
-
Magasság
6'5" (1.96 m)
Tömeg
305 font (138 kg)

Erősségek

Egész karrirje alatt növelték a tömegét, ennek ezután sem szabad leállni. Elég mozgékony a lába, hogy vezesse a blokkolást a szélen, hatékony zone-blokkoló, és a második vonalas védőket is eléri. Ügyesen mozog oldalra pass protection során, hogy kiszorítsa a védőt, és elég hosszú karja van, hogy ellökje az ellenfelet a zseb közeléből. Jól oldja meg a twisteket. A cutblockot fürgén hajtja végre.

Gyengeségek

Nincs kiemelkedő ereje. Az erőteljes védők rá tudják kergetni az irányítóra, és a felsőteste nem elég erős hozzá, hogy feltartsa az előnybe kerülő ellenfelet. Hajlamos leállítani a lábát pass prot során, és a derekát hajlítja. Túl sokat vár, hogy rátámadjon a linebackerre vagy a gyorsabb védőkre üres területen. Lehetne kiegyensúlyozottabb a pályán.

Megjegyzések

Beceneve Ricky Bobby, a Taplógáz című filmben Will Ferrell játszotta ezt a karaktert, Hawkinson pedig eléggé hasonlít rá. 4 évig kezdett a Jayhawks-ban, juniorként RT volt, egyébként LT. 2011-ben és 2012-ben is all-Big12 2. csapatba szavazták, 2009-ben freshman all-American volt. Senki sem kezdett annyi meccsen a Kansas színeiben korábban mint ő. Kansas drukker család sarja, nagyapja a mai napig kijár egykori csapata meccseire, és idejárt édesanyja, két bátyja és nővére is, egyedül a faterja kivétel, aki a rivális Kansas State alumnusza. Tight endnek toborozták, de redshirted éve alatt kipróbálták DE-ként is mire a támadófalba került. A combine-on ő volt a leggyorsabb az OL-ben a 20 yard shuttle-ben és legtávolabbra is ő ugrott. Sport menedzsmentet tanult és ha nem jön be neki az NFL, szívesen dolgozna Európában. Tud zongorázni. Hátsó körös prospect, akinek elsősorban azt kell bizonyítani, hogy nagyobb erővel is képes játszani. Ha ez összejön, akkor megragadhat bármelyik keretben.