NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Prospect ismertetők


Kenny Vaccaro 1. kör

Egyetem
Texas
Életkor
34 (1990-01-01)
Magasság
6'1" (1.85 m)
Tömeg
218 font (99 kg)

Erősségek

Kezdő potenciállal bíró safety prospect, kimagasló erővel és atletikussággal megáldva. Masszív testfelépítése ellenére gyakran használták nickel backként is. Nagyon laza csípővel mozog, jól vált irányt. A slot receivereket egészen a line of scrimmage-től szorosan követi, kellően agilis és gyors ahhoz, hogy out route-okon és a pálya mélyebb részein is mellettük maradjon. Futójáték során fizikálisan lép fel az őt blokkolni próbáló elkapókkal szemben, elég erős, hogy leforduljon róluk és megcsinálja a szerelést. Nyílt területen is jól szerel, óriási erőbedobással, felsőtestének erejét kihasználva viszi földre a labdát birtokló játékost. A széleken jól blitzel, gyorsan éri el a backfieldet, és az útjában álló running backekkel is el tud bánni. A testétől távol is el tudja kapni a labdát. Cover 2 alkalmazásakor mélyen zónázva képes bejátszani a pálya egyik felét. Mélyről indulva is hatékonyan dolgozik futás ellen.

Gyengeségek

Főként man coverage-ben és a LOS közelében használták, van még hova fejlődnie, hogy zónában is igazán megbízható legyen. „Egysebességes” játékos, nem túl robbanékony. Nem elég agilis és gyors ahhoz, hogy a jobb NFL-elkapókkal is felvegye a versenyt, backpedalja nehézkes és merev, nagyobb területen legyorsulhatják. Zónázáskor könnyen kifoghatnak rajta, a play action fake is gyakran téveszti meg. Futójátéknál olykor előfordul, hogy mélyről indulva nem tud megfelelően helyezkedni, aminek nem ritkán missed tackle a vége. Nem mindig választ jó szöget, és megesik, hogy túlságosan is előrerohan, amikor neki kellene biztosítania, hogy a futó nem vág üres területre.

Megjegyzések

Vaccaro true freshmanként még csak limitált játékidőhöz jutott a Longhorns védelmében, másodévesként viszont már hat meccsen is kezdett, továbbá sophomore idényében a csapaton belül megválasztották a legértékesebb special teamernek. 2011-ben posztja legjobbjai közé emelkedett a főcsoporton belül, junior szezonjában nyújtott teljesítményét első csapatos All-Big 12 tagsággal honorálták. A free safety tavaly is az austiniak szenvedő defense-ének egyik üde színfoltja volt, a konferencia álomcsapatának második vonalában kapott helyet. Komolyabb sérülést csak egyszer szenvedett eddigi karrierje során, középiskolai végzősként mindössze három meccsen tudott pályára lépni térdproblémák miatt. Nagybátyját, A.J. Johnsont az 1989-es draft hatodik körében választotta ki a Redskins a Texas State egyetemről, és tagja volt a rézbőrűek Super Bowl XXVI-győztes csapatának. Vaccaro junior évét követően erősen gondolkozott azon, hogy profinak álljon, és már a tavalyi játékosbörzén is előkelő helyen választották volna ki, a 2013-as drafton azonban minden esély megvan rá, hogy ő legyen az első safety, aki gazdára lel.

 www.youtube.com/watch?v=5gF_CU3HOac

Jonathan Cyprien 2. kör

Egyetem
Florida International
Életkor
33 (1990-07-29)
Magasság
6'0" (1.83 m)
Tömeg
29 font (95 kg)

Erősségek

Erős testfelépítésű, fizikális játékos, igazi box safety. A nagyobb ellenfelektől érkező blokkokkal szemben is helytállt, és a tömegen is átverekszi magát, hogy földre vigye a labdás játékost (akár a szélen blitzelve is). Kellően gyors és atletikus ahhoz, hogy zónában védekezve mélyen és slot receiverek ellen egyaránt megbízható legyen. Stretch playeknél a futóhoz és szélső elkapót célzó gyors passzok esetén a wideouthoz is hamar odaér, még akkor is, ha a snap előtt a line of scrimmage-től távol állt fel. Erőből és gyorsaságára alapozva egyaránt képes megverni az elkapók blokkjait. Biztosan szerel, kevés olyan defensive back van az idei class-ban, aki akkora elánnal megy bele ezekbe a szituációkba, mint ő. Futó- és passzjátékok során is sokat blitzelt, a blokkoló running backeket egyszerűen erőből elnyomja. Kis egyetemen játszott, így ritkán léphetett pályára rangos csapatok ellen, de amikor erre lehetősége nyílt, rendre extrát nyújtott.

Gyengeségek

Nem tud akkora területet bejátszani, hogy egyedüli mélyen felálló safety-ként lehessen alkalmazni. Mélyről indulva az elkapás után gyorsan éri el és üti meg az elkapót, de gyakran csak késve ismeri fel, hogy az ő zónájába érkezik a passz. Coverage-ben agresszív, amit play actionnel kihasználhat az ellenfél; gyakran a route-ok alá mozdul be, felkínálva ezzel a lehetőséget a támadóknak egy sima completionre. Man coverage-ben komoly hátrányt jelent számára, hogy gyorsasága és irányváltásai korántsem elit szintűek, és ha egy gyors mozdulattal megverik a vonalnál vagy nyílt területen, nem tudja elég hamar újra felvenni az emberét.

Megjegyzések

Három és fél évig volt kezdő a Florida International együttesében. True freshmanként honorable mention All-Conference jelölést kapott, a következő két idényben a Sun Belt második számú álomcsapatába választották, tavaly pedig már az első csapatba nevezték, miután 93 szerelést és 4 interceptiont ért el. A legutóbbi három szezonban minden mérkőzésen pályán volt, egyetemi karrierje során kezdőként lejátszott 45 meccse a legtöbb az iskola történetében egy safety-től. Szerelések számát tekintve szintén első helyen áll a Panthers örökrangsorában. T.Y. Hilton után az FIU történetének mindössze második olyan játékosa lett, akit meghívtak a Senior Bowlra, és az első, aki játszott is a gálameccsen (magát a mérkőzést Hiltonnak anno sérülés miatt ki kellett hagynia). Mobile-ban hívta fel magára a nagyközönség figyelmét, az edzéseken végig száz százalékon pörgött, a rendezvény végére pedig a low-profile prospectként induló Cyprien az idei safety class legjobbjai közé emelkedett. A relatíve csendes egyetemi karrier után a Senior Bowlon és a felmérőkön egyaránt impresszív produkciót nyújtott. Minden esélye megvan rá, hogy áprilisban ott legyen a draft elsőként kiválasztott safety-jei között.

 www.youtube.com/watch?v=XU5vsum2vHw

Eric Reid 2. kör

Egyetem
LSU
Életkor
32 (1991-12-10)
Magasság
6'2" (1.88 m)
Tömeg
212 font (96 kg)

Erősségek

Magas, remek testfelépítésű safety, aki később még tovább erősödhet. All-around játékos, futás és passz elleni védekezésben egyaránt jeleskedik. Nagy sebességgel érkezik, és óriási erővel üti meg a receivert az elkapás után; a játékot megfelelően olvasva a backfieldre is gyorsan oda tud érni. Nyílt területen is képes magabiztosan szerelni a labdát birtokló játékost. A tackle-be minden erejét beleadva, vállait megfelelően süllyesztve állítja meg a futókat, valamint derékmagasságban is határozottan szerel. Fizikálisan lép fel a receiverekkel szemben, akik futójáték során blokkolni próbálják. Elég atletikus ahhoz, hogy passzjátéknál rá lehessen bízni a tight endek őrzését. Magassága, emelkedése és küzdőszelleme lehetővé teszi, hogy a labdáért felugorva is megnyerje a párharcokat. Elég jók a kezei ahhoz, hogy a gyengébben kivitelezett passzokat lehúzza; meg tudja előzni a receivereket, és a testétől távol is el tudja kapni a játékszert.

Gyengeségek

Néha túlságosan is agresszív; rámozdul a rövidebb, keresztirányú route-okra, szabadon hagyva a pálya mélyebb területeit, vagy épp stretch playeknél túlságosan is elmozog, elegendő helyet biztosítva ezáltal a futónak a visszavágáshoz. Szerelései nem elég konzisztensek. Kérdéses lesz, hogy ha coverage-ben elkövet egy apróbb hibát, akkor elég gyorsan tud-e korrigálni ahhoz, hogy ne szakadjon el tőle az embere.

Megjegyzések

Reid édesapja, aki 1987-ben NCAA-bajnok lett 110 méteres gátfutásban, háromszoros All-American sprinterként tagja az LSU atlétikai Hírességek Csarnokának, és a mai napig az egyetemen dolgozik, így nem lehetett kérdés, hogy a fiú is a Louisiana State-re jelentkezik. A kisebbik Reid true freshmanként az alapszakasz utolsó három meccsén kezdett, és bár a bowl-mérkőzésen nem volt tagja az alapcsapatnak, a Texas A&M ellen hét szereléssel és egy interceptionnel vétette észre magát. A következő két idényben már végig kezdőként szerepelt, a 2011-es szezon során országos viszonylatban is posztja legjobbjai közé emelkedett, így senkit sem lepett meg, hogy junior évét követően jelentkezett a draftra. Középiskolásként vállműtéten kellett átesnie, egyetemi karrierje során azonban mindössze egy meccset volt kénytelen kihagyni sérülés miatt. Reid esetében a legnagyobb negatívum a túlzott agresszivitás és az ebből fakadó inkonzisztens játék. Ha megtanul „okosan” játszani, fényes jövő várhat rá az NFL-ben, mert egyébként minden adottsága megvan ahhoz, hogy a profik között is az elitbe verekedje magát.

Phillip Thomas 2-3. kör

Egyetem
Fresno State
Életkor
35 (1989-03-01)
Magasság
6'1" (1.85 m)
Tömeg
215 font (98 kg)

Erősségek

Atletikus, fizikális védő. Erős ütköző, akinek a felépítése adott hozzá, hogy földre küldje a labdást. Ügyesen lassít le, testcseleket nem szív be, gyors a lába és agilis, hogy megcsinálja a szerelést. Elég fürge, hogy ő fogja a tight endet vagy néhány elkapót, képes belenyúlni a passzsávba, vagy ha rossz a labda, el is kapja azt. Nagyszerű labdaérzéke van, a testétől távolra érkező passzokat is összeszedi, olykor bravúrokat is végrehajt. Odateszi magát a futás ellen, tömi a lyukat, átgázol a tömegen, hogy elérje a labdát vagy csak simán beleveti magát a rakásba. Ha mélyre küldik vissza, hatalmas sebességgel tud előretörni. Megbízhatóan blitzel üres területen, és megbünteti a labdást ha nem számol vele.

Gyengeségek

2011-ben 3 nappal a nyitány előtt kifordult a bokája és eltört a lába egy non-kontakt edzésen. Nem fordul olyan könnyedén mint egy corner ha emberezni kell, de a safety-k között még elmegy ezen tudása. Hajlamos megenni a play actiont és mire észbekap, már nem ér hátra a vonalról. A jól blokkoló elkapók kivonják a játékból. Fejleszteni kell az erejét, hogy minden futót le tudjon vinni és igazi veszélyt jelentsen a középre érkező elkapóknak.

Megjegyzések

Két évig kezdő a Bulldogs-ban. 2012-ben minden szervezetnél all-American választott, az első ilyen Fresno State játékos.
Nyolc interception-je volt az elmúlt évben (hármat visszavitt TD-re), ami Mountain-West rekord, és vezette az NCAA-t ebben a kategóriában. A Jim Thorpe-díj (legjobb defensive back) dobogójára is odafért. Több pick-je volt mint 29 gárdának csapatszinten. Tovább 12 negatív yardos szerelés, 4 forced fumble, 4 sack és egy fumble return TD is bekerült a neve mellé. Igazi playmaker, ballhawk safety, aki már most el tud játszani a pálya közepén az NFL-ben is, de jó edzők keze alatt klasszissá lehet nevelni. Csak korábbi sérülése miatt nem elit prospect.

 www.youtube.com/watch?v=l-YwmqwVb1w

Matt Elam 2. kör

Egyetem
Florida
Életkor
32 (1991-09-21)
Magasság
5'10" (1.78 m)
Tömeg
202 font (92 kg)

Erősségek

Fizikálisan kompakt játékos. Fejlett izomzattal rendelkezik a teste teljes területén. Nagyon jó a sebessége, ezért nagy területet képes lefedezni. Jól használja ki a robbanékonyságát. Blitzeknél pár lépés alatt eléri a végsebességét. Gyorsan vált irányt, képes palástolni a rossz irányba tett lépéseit. Screenek, swing passzok és a pálya közepe felé irányuló rövid passzok ellen kifejezetten hatékony. Jól olvassa a játékot. Hihetetlen nagyokat tud ütni az elkapás pillanatában. Nem jellemző rá, hogy könnyű elkapást enged, az elkapás után szinte minden esetben egy brutális ütközéssel bünteti ellenfelét. Elég erős ahhoz, hogy egy TE-t is megzavarjon route futás közben vagy akár a line of scrimmage-en jammelje. Szereléseknél gyors és robbanékony, kellően alacsonyan megy bele a tackle-ökbe. Agresszívan, erőszakosan játszik, bevállalja a kockázatos megoldásokat is, néha már a fegyelmezetlenség határát is súrolja. Futás ellen nagyon fizikális a boxban, jók az ösztönei, agresszív szögeket választ, gyorsan odaér a labdacipelőre. Kellően erős a külső futások megállításához. Rendszeresen megpróbálja kiütni a labdát ellenfele kezéből. Kiváló special team játékos lehet NFL szinten is, gunnerként is bevethető. Szenvedélyes és lelkes játékos. Csapattársai táplálkoznak a nagy ütközéseiből, az agresszivitásából, az önbizalmából és a szerelések utáni ünnepléseiből. Legnehezebb szituációkban hozza ki magából a legjobbat, imádja a rivaldafényt.

Gyengeségek

Karjai nem elég hosszúak, összességében is kicsinek tűnik. Súlypont emelkedése csupán átlagos. Cover mozgása az NFL-szinthez nem eléggé folyamatos, gyakran van egy lépésnyi késésben. Túl agresszív, eddig a rossz technikáját palástolni tudta az atletikus képességeivel. Double move-okkal verhető. Cover hibáit nagy ütközésekkel próbálja javítani. Szerelési technikája nagyon gyenge. Klasszikus pile watcher, nem szívesen játszik kicsi a rakást. Fejre mért ütések és horse collar tackle-ök miatt sok zászlót kaphat NFL-szinten.

Megjegyzések

A testvére Abram Elam anno a Kent State-en focizott, jelenleg a Kansas City Chiefs játékosa. 3 testvérét lőtték már le: Donald Runnert 1987-ben, Christina Elam-et 1999-ben, Donald Elamet 2008-ban, 14 évesen ölték meg, ő a legfiatalabb ember, aki gyilkosság áldozata lett Palm Beach megyében. Abram azt mondta, hogy az ismerősei közül Matt Elam és Anquan Boldin gyűlöl leginkább veszíteni. 2010-ben letartóztatták, mert még kiskorúként fogyasztott alkoholt. HS-ben LB-t, DB-t, WR-t és RB-t is játszott. 5-csillagos recruit volt, az összesített rangsorban 10., a safety-k között 1. a scout.com szerint. Freshmanként még csak a special teamben jutott neki hely, ezután 2 évig kezdő a Gatorsben. 2012-ben All-SEC első csapat tagja és All-American (Reggie Nelsonon kívül az egyetlen Florida safety akinek ez megadatott). NFL-szinten leginkább egy boxban játszó strong safetyként lehet elképzelni, akinek megvan az a plusz tulajdonsága, hogy jók a kezei. Elsősorban a méretei miatt nem 1. körös prospect, de a játékával rendre bizonyítja, hogy a profi ligában is kezdő potenciállal rendelkezik.

DJ Swearinger 2-3. kör

Egyetem
South Carolina
Életkor
32 (1991-09-01)
Magasság
6'0" (1.83 m)
Tömeg
210 font (96 kg)

Erősségek

Örökmozgó védő, aki nagy ütésekre használja a testét, de nem eszetlenül. A pálya közepén az elkapókat és a futókat is osztja izomból, főleg ha hátat fordítanak neki. Jól mozog hátrafelé, ugyanakkor be tud robbani a lyukba, hogy megakadályozza a hosszú futást. Veszélyes in-the-box safety, aki ügyesen cselezi ki a blokkolót és a sípszóig küzd. Több poszton van rutinja, rendre állt fel elkapóval szembe, ahol agilitását, és fizikális tudását, na meg route-ismerő képességét kamatoztathatta. Nagy a hatótávolsága, ha 2-deep coverage-ben mélyre küldik, simán lefedi a pálya egyik felét. Hatékony blitzelő, a fullbacknek kell felvenni, de így is sok QB-ütést csinál. Nagyot küzd a labdáért miközben a receiver próbálja azt megszelidíteni, de egyébként is a játék minden elemében nagyon odateszi magát. A rossz dobásokból könnyű intercepiont csinál, de olykor vetődésből bravúrokra is lehet tőle számítani.

Gyengeségek

Alacsonynak számít a poszthoz, pedig alsóteste bitang erős. A South Carolinában sokszor kérték rá, hogy hosszú távon őrizze a célpontot, de NFL szinten erre már nem lesz alkalmas. Főleg büntetni szokta az elkapót, nem megakadályozni a játékban. Hajlamos rossz technikával szerelni (főleg üres területen), amit a profi futók könnyen kihasználhatnak majd. Az NFL irányítók kihasználhatják agresszív mivoltát és megetethetik az underneath route-okkal. Mivel nem elég gyors, így keménységét pass interference zászlókkal honorálhatják a bírók. Nagyon kemény trash-talker, aki a sípszó után is odaver ha nem szépen szólnak hozzá. Túlzott keménysége miatt sok pénzbüntetésre és zászlóra számíthat az NFL-ben.

Megjegyzések

DJ = Dayario Jamal. 3 évig kezdett a Gamecocks-ban. 2012-ben All-SEC 2. csapatba szavazták. Eredetileg a Tennessee-re járt volna, de Phillip Fulmer távozása miatt meggondolta magát. A secondary minden posztján megfordult. Minden meccsen játszott megérkezése óta, egyet leszámítva amin el volt tiltva védtelen elkapó leütközése miatt. Az NCAA elmúlt éveinek egyik legfőbb hard-hittere. Corner rutinja és safety ereje miatt a tight endek örzését is rá lehet bízni. Érdekes prospect, aki kicsit önfejűnek hat, de sok szempontból képes segíteni egy csapaton, és tehetsége alapján kezdő potenciál is van benne.

Shamarko Thomas 3. kör

Egyetem
Syracuse
Életkor
33 (1991-02-00)
Magasság
5'10" (1.78 m)
Tömeg
206 font (93 kg)

Erősségek

Robbanékony ütköző. Nem ismer félelmet, ha nagy ütést van lehetősége kiosztani az egész testét beledobja a szerelésekbe, ezért futás ellen kiváló. Szinte mindig a nagy ütést keresi (ez azért egy kétélű fegyver). Nagyon erős, nálánál nagyobb játékosokat is ki tud ütni. Nagyon gyors és jó a reakcióideje. Üldözésnél jó szögeket választ. Jó a backpedalja, a csipője laza. Alacsonyan játszik backpedalnál és a szereléseknél egyaránt. Sokoldalú játékos, az összes poszton megfordult a secondaryben. Emberfogásban és zónázásban is használható. Jól olvassa a QB-t. Jó a motorja, hatékony blitzelő. Mindig 100%-ot nyújt. Egyértelmű vezér a másodvédővonalban.

Gyengeségek

Méretbeli hiányosságok, bár a pályán mutatott játéka alapján nagyobbnak tűnik. Akkora erőt rak az ütközésekbe, hogy ez a saját testét is megviseli (emiatt volt már agyrázkódása), tartóssága kérdéses. Agresszív stílusa miatt gyakran túlfut a játékon. Túlságosan is a nagy ütközésre megy a biztos szerelés helyett. A blokkokról történő leválásban fejlődnie kell.

Megjegyzések

Teljes neve Shamarko Lanell Thomas. Sokáig úgy volt, hogy a Louisville-re fog beíratkozni, azonban végül az Orange-ot választotta. HS-ben is együtt játszott a Syracuse DE-jével Brandon Sharpe-pal, a foci mellett 100m-es sprinter volt. 2009-ben All-BIG EAST Freshman csapat tagja, 7 meccsen kezdett, LB-ként, CB-ként és S-ként is játszott. Másodévesen minden meccsen játszott, juniorként a Toledo és a Rutgers elleni meccseket hagyta ki sérülés miatt. Végzős évében ALL-BIG East első válogatott. Sophomore éve előtt elveszítette az édesapját, 9 hónapra rá az édesanyját is, azóta a játékával az ő emléküknek adózik. A Syracuse történetének 6. legtöbb szerelést bemutató DB-je. Nyilvánvalóan kisebb a megfigyelők által preferált méretnél, azonban Thomas egy igazi playmaker, akinek az ösztönei és a fizikalitása meghazudtolják a méreteit.

 www.youtube.com/watch?v=u1DCB6SmkDU

Bacarri Rambo 3. kör

Egyetem
Georgia
Életkor
33 (1990-06-27)
Magasság
6'1" (1.86 m)
Tömeg
211 font (96 kg)

Erősségek

Erejének és agilitásának kombinációja lehetővé teszi, hogy többféle szerepkörben is feltűnjön a védősorban. Folyamatosan jól olvassa a route-okat és az irányítót, mélyről indulva is jól követi a játékokat, átlagon felüli gyorsulása és sebessége révén gyorsan támadja a labdát. Erős kezeinek és remek koordinációjának hála kiélezett helyzetekben is el tudja ütni a játékszert a receiverek elől, valamint rendszeresen vállal ütközi le őket, hogy megakadályozza az elkapást. Cut tackle-jei hatékonyak, és gyors irányváltásainak köszönhetően azt is képes megakadályozni, hogy a hirtelen visszavágással próbálkozó running backek elmeneküljenek előle. Nagy elánnal, felsőtestének erejét kihasználva megy bele az ütközésekbe és taszítja a földre vagy az oldalvonalon kívülre a labdás játékost. A hosszabb útvonalakat futó receiverekkel is tartani tudja a lépést, képes a mély route-on mozgó elkapókat kivonni a játékból és limitálni az elkapás után szerzett yardokat.

Gyengeségek

Képes remekül olvasni a playt, jó szögeket választani és pillanatok alatt a labdás játékos közelébe érni, de mindezt nem teszi elég konzisztensen. Ha ezeken nem javít, a profik között a gyorsabb futók és elkapók könnyen ki fogják játszani. A fizikális receiverek számára nem jelent gondot blokkolni őt futójáték során. Pályán kívüli problémáktól sem volt mentes eddigi karrierje: kétszer is bukott már meg drogteszten, emiatt junior évében egy, végzősként négy mérkőzésről tiltották el.

Megjegyzések

Három évig volt kezdő a Dawgs védősorában. Háromcsillagos recruitként került Athens-be, ahol redshirttel és a scout teamben többek között QB szerepkört betöltve kezdte egyetemi karrierjét. Redshirt freshman évét 25 szereléssel és két interceptionnel zárta, sophomore idényében pedig már minden meccsen alapemberként számítottak rá. Tackle-ből 82-t jegyzett, valamint eggyel több picket fogott, mint újoncként. 2011-ben jött az igazi áttörés, első csapatos All-American tagsággal záruló menetelése során 8 interceptiont szerzett. Nagyszerű teljesítményét egy szörnyű tragédia árnyékolta be, szeptemberben fia halva született. Tavaly azt követően, hogy megbukott egy drogteszten, az első négy fordulóban nem léphetett pályára. Ebből kifolyólag eredményessége nem érhetett fel junior idényéhez, végzősként csak három interceptiont tudott felmutatni. A szezon végén a második számú All-SEC csapatba nevezték. A Georgiánál free safety-t játszó Rambo megfelelő skill settel rendelkezik ahhoz, hogy az NFL-ben bármelyik safety pozícióban megbízhatóan teljesítsen. Kezdő potenciállal rendelkezik, ugyanakkor draftértékét nagyban befolyásolhatják pályán kívüli problémái.

 www.youtube.com/watch?v=9nUk0pfieLg

Tony Jefferson 3. kör

Egyetem
Oklahoma
Életkor
32 (1992-01-27)
Magasság
5'11" (1.80 m)
Tömeg
212 font (96 kg)

Erősségek

Jó izomzat. Nagyon komoly sebesség, kiváló az üldözésben. Fordulékony, laza a csípője, mozgása folyamatos. Könnyen vált irányt, backpedalból is kiválóan gyorsul. A recieverek nyomon követése közben is képes a QB szeméből olvasni. Jól olvassa az útvonalakat, jól veszi fel a zónájába érkező embereket. Képes bárkit utolérni, rengeteg leütött labdája van. Megvan a hatótávolsága ahhoz, hogy cover 2-ben zónázzon. Jó a labdaérzéke, korrektek a kezei, returnerként is van benne fantázia. Méretei ellenére jól fedezi a tight endeket. Nem jön zavarba akkor sem, ha jammelni kell. Underneath route-okon a slot recieverekkel is lépést tud tartani. Erőszakos játékos, elképesztő ütközései vannak. Hatékony blitzelő. Futójátékoknál jól működnek az ösztönei, gyorsan olvassa a reverse-öket, screeneket. Szélső futások megakadályozásában hatékony. Jó szögeket választ, aktív az üldözésben. Imád a boxban játszani, élvezi a fizikalitást. Pozitív személyiség az öltözőben. Interjúkon jól szerepel, érti a játékot. Több pozícióban is megfordult (FS, SS, LB, Star), szó nélkül végezte mindenhol a feladatát.

Gyengeségek

Magassága nem ideális. Az évek során több kisebb sérülést is összeszedett. Passzjátékoknál nem mindig időzít megfelelően, benne van a játékában a pass interference. Szerelési technikája megfelelő, azonban néha hajlamos hibázni azért, mert a gyilkos ütésre törekszik.

Megjegyzések

Az édesapja Tony Jefferson Sr. olimpikon ökölvívó volt. 4-csillagos recruit volt, barátjával Kenny Stills-szel közösen sokáig a UCLA-hez ígérkeztek el, de végül az Oklahomát választották. 2010-ben Shaun Lewis Oklahoma State linebackerrel megosztva Az Év Freshman Védője a Big 12-ben, Freshman All-American. 2011-ben Honorable Mention az All-Big 12 választáson. 2012-ben All-American második-, All-Big 12 első csapat tagja. Az iskolapadban is jól teljesített, 2012-ben Academic All-Big 12 első csapatba került. Nem volt hajlandó elárulni, hogy milyen minősítést kapott az underclassmen bizottságtól, egy "It was cool." válasszal intézte el a dolgot. Profi szinten nem számít elit tehetségnek, de a tudatossága, az akaratereje és a football IQ-ja miatt mégis értékes prospect.

Shawn Williams 4. kör

Egyetem
Georgia
Életkor
32 (1991-05-13)
Magasság
6'0" (1.83 m)
Tömeg
211 font (96 kg)

Erősségek

Fizikális in-the-box safety, összességében nézve az NFL-hez abszolút megfelelő testfelépítéssel. Blitzelőként jól támadja a gapeket, kellően gyors ahhoz, hogy a backfieldre érve csírájában elfojtsa az ellenfél próbálkozását. Magabiztosan szerel, tekintélyt parancsolóan vágja földhöz a running backeket és tight endeket. Ténykedése nem kizárólag a boxra korlátozódik, gyakran egyedül vagy egy másik safety-vel párban áll fel mélyen, kis területen jól mozog. Zónázás közben jól olvassa az irányítót, gyorsan odaér a labdát elkapni készülő receiverhez. Vállaival ilyenkor rendre az elkapók mellkasát célozza annak érdekében, hogy elválassza őket a labdától. Meglepően agilisan mozog, amikor egy slot receivert kell őriznie. Üldözésnél rendszerint jó szögeket választ.

Gyengeségek

Előfordul, hogy biztos szerelés helyett big hitre vagy cut blockra hajt, szükségtelenül. Futójátéknál könnyen kikapcsolják, ha sebességből nem tud megverni egy falembert, vagy nem tud lefordulni az elkapó blokkjáról. Labdaérzéke és kezei nem elég jók ahhoz, hogy folyamatosan interceptionre váltsa az adódó lehetőségeket. Oldalirányban nem elég mozgékony, így nem tud konzisztensen a tight endek és slot receiverek mellett maradni. Túl merev, sebessége nem a legideálisabb, ezeket pedig pontos hosszú passzokkal kihasználhatja az ellenfél irányítója.

Megjegyzések

Két évig volt alapember a Dawgs védősorában. Első két idényében főként special teamerként számítottak rá Athens-ben, sophomore-ként került először a kezdőbe. A 2011-es szezont megelőzően összesen három kezdőként lejátszott meccset tudott felmutatni, juniorként mégis csapatkapitánnyá nevezték ki. Harmadévesként a sérülések miatt eredeti posztja mellett belső linebackert is kellett játszania. Tavaly ő volt az, aki „túl puhának” nevezte a georgiai védelmet, kritikája pedig pozitívan hatott a társak teljesítményére; Todd Grantham egysége látványosan feljavult a szezon későbbi szakaszában. A Senior Bowl edzésein stabil formát mutatott, és bár nem nyújtott extrát, mégis sokkal meggyőzőbb produkcióval állt elő, mint néhány előzetesen többre taksált safety prospect. A Bulldogs legutóbbi két bowl-meccsén egyaránt volt egy-egy kiemelkedő megmozdulása (a Michigan State ellen egy interception, míg a Nebraska ellen egy punt block), de a highlightokat mindig is inkább társa, Bacarri Rambo szállította; Williams mindenekelőtt megbízhatóságával szerzett magának hírnevet. Vélhetően a profi ligában sem lesz belőle ballhawk játékos, idővel azonban kezdő kaliberű strong safety-vé érhet.

JJ Wilcox 4. kör

Egyetem
Georgia Southern
Életkor
33 (1991-02-14)
Magasság
6'0" (1.83 m)
Tömeg
210 font (95 kg)

Erősségek

Izmos alsó test, atletikus felépítés. Kiemelkedett a másodosztályból a fizikai képességeket tekintve. Kellően agilis oldalirányba. Meglepően magabiztosan szerel üres területen is. Jól támadja a vonalat ha olvassa a futást, és képes le is lassítani ha kell, kiegyensúlyozott, türelmes és van ereje szerelni. Ösztönei jók és nagy területet tud bejátszani ha leghátul hagyják. Magasra ugrik és tudja használni az adottságait. Jól időzíti az ugrást, és kéz-szem koordinációja is elit, ezt támadóként megtanulta. Tagadhatatlan fejlődési potenciált kínál.

Gyengeségek

Egyenes vonali sebessége közepes. Egysebességes játékos, aki nem nagyon tud ritmust váltani, ellenben a legtöbb NFL támadóval. Technikai képzettsége még folyamatban van, és egyhamar nem érnek a végére. Hajlamos a derekát hajlítani mikor a térdét kéne. Támadja a LoS-t futás ellen, és át is csúszik a blokkokon, de túl gyakran fogják le mikor odaér hozzá a futó. Tulajdonságai megérik a befektetést, de nem áll készen, hogy NFL pályára kerüljön.

Megjegyzések

Két és fél évig kezdett WR poszton, végzősként lett safety, mivel triple optionben nem volt szükség annyi elkapóra. 2012-ben a Southern konferencia 1. csapatába választották. Elkapás és visszahordás mellett sokat futott az option offenseben, juniorként 480 yardot összesen, 9.2-es yard/carry-vel. Részt vett a Senior Bowlon, ott indult javulásnak az értéke. 2003-ban már draftoltak egy defensive backet a Georgia Southernből, Davod Young a Jaguars választottja volt. Wilcox értékét nehéz belőni, hiszen amelyik csapat azonnali javulást szeretne safety poszton, az nyilván nem vele számol, de a benne rejlő tehetség 20 csapatot vonzott a GSU pro day-re így biztosan lesz felé érdeklődés, akár a középső körökben. Hasonlóan rutintalan volt defensive backként Curtis Marsh 2011-ben, mégis elvitte 3. körben az Eagles (igaz, pályára azóta se nagyon kerül).

 www.youtube.com/watch?v=zAr-d9lBcw0

Josh Evans 4. kör

Egyetem
Florida
Életkor
33 (1990-07-04)
Magasság
6'1" (1.84 m)
Tömeg
207 font (94 kg)

Erősségek

Erős és fizikális játékos. Jól töri át a blokkokat. Gyorsan reagál a snapre, blitznél gyorsan odaér az irányítóra. Szilárdan szerel, mellette keresi a nagy ütközést is. Fürgeségének hála ritkán kerül a játékon kívülre. Sebessége lehetővé teszi, hogy oldalvonaltól oldalvonalig játsszon, kitartó üldöző. Lábmunkája kiváló, backpedalban is fürge. Csípője laza, ha először megverték utána is képes utolérni az ellenfelét. Zónázásban hatékonyabb, jól olvas a QB szemmozgásából, robbanékonyságának hála mindig a megfelelő pillanatban képes megütni az elkapót. Zónázás során jól vált backpedalból a nagy ütések mellett az interceptionökre is fogékony.

Gyengeségek

Emberfogásban fejlődnie kell. Profi szinten nem biztos, hogy képes a LOS-től kezdve szorosan őrizni az ellenfelét. Hajlamos néha túlságosan is türelmetlennek lenni. Az agresszivitása miatt megeheti a pump fake-et illetve a recieverek testcseleit.

Megjegyzések

A középiskolában safety mellett dual-threat QB-ként is villogott, mellette atletizált, versenyzett magasugrásban, gátfutásban és váltófutásban is. Összesen 47 meccsen játszott a Gators színeiben, ebből 24-szer volt kezdő, a 2010-es fedett pályás atlétikai szezonban is versenyzett az egyetem színeiben. NFL-ben kezdő potenciállal rendelkezik, ugyanakkor a TE-k elleni emberfogásban és a fake-ek felismerésében feltétlen fejlődnie kell. Bizonyos védelmi package-ekben szituációs OLB-ként is elképzelhető, mellette az első naptól bevethető a special teamben.

TJ McDonald 5. kör

Egyetem
USC
Életkor
33 (1991-01-26)
Magasság
6'3" (191 cm)
Tömeg
204 font (93 kg)

Erősségek

Nagy, atletikus alkat tónusos izomzattal. Sebessége átlag feletti. Természetes atléta laza csípőkkel és térdekkel, kiválóan fordul. Robbanékonysága kiváló, pillanatok alatt képes felgyorsulni. Hatalmasat ugrik, bármelyik WR-rel felveszi a versenyt egy 50-50 szituációnál. Nagy területet képes bejátszani zónázásnál. Tisztában van a zónavédekezés elméleti alapjaival. Bárkit képes utolérni. Szereti átverni az elkapókat és telibe verni őket egy váratlan pillanatban. Fizikálisan játszik, keresi a kontaktust. Képes lefedezni a slot elkapókat. Jól használja az erejét és a méreteit, fizikálisan játszik a tight endek ellen is. Elég gyors ahhoz, hogy passzjátékoknál a backfieldről érkező futókat is felvegye. Futás ellen fizikális és nagy ütköző. Látszik, hogy akar segíteni a futás ellen, kellően agresszív is ehhez. Megvan a mérete és az ereje ahhoz, hogy sub-felállásoknál hibrid S/LB poszton szerepeljen az NFL-ben. Lead blokkok ellen hatékony és a szélső futásokra is odaér. Jó technikával szerel nyílt területen is. Szolid antincipációs készségei vannak. Mindkét safety poszton bevethető. Képes folyamatosan figyelni a QB-t. Csapatkapitány volt.

Gyengeségek

Zónázás közben hajlamos elbambulni, nincs eléggé közel a labdához. Kisebb, trükkösebb elkapókhoz nem elég fürge. Kezei nem a legjobbak. Zónázásnál és futás ellen is előfordul, hogy túlzottan agresszív. Play actionnél gyakran határozatlan.

Megjegyzések

TJ = Tim Jr. Középiskolában S-t, LB-t, DE-t, FB-t, TE-t és WR-t is játszott, az ország 2. legjobb safety recruitja volt, az édesapja Tim McDonald Sr. volt az edzője. Az apa szintén a USC-re járt, 2-szeres All-American, csapatkapitány, 1985-ben Rose Bowl győztes, az 1987-es draft 2. körében választotta ki a St. Louis Cardinals. 13 évet húzott le profik között, 6-szoros All-Pro, tagja volt a XXIX. Super Bowlon diadalmaskodó San Francisco 49ersnek. TJ testvére, Tim cornerback a UCLA-n. TJ egyike azon 16 USC-játékosnak akik 2012 tavaszán Haitira mentek házakat építeni a rászorulóknak. 3 évig kezdő a Trojansben, ezalatt csupán egy meccset mulasztott vállsérülés miatt. 2010-ben és '12-ben is a konferencia második csapatának a tagja, 2011-ben All-American és All-Pac-12 első csapattag. Kommunikáció szakon diplomázott. Sokáig kacérkodott azzal, hogy tavaly kijön a draftra, valószínűleg előbb el is kelt volna, mint idén. Tony Pauline, az SI szakírója szerint Troy Polamalu óta a legkomplettebb secondary prospect a USC-ről.

Robert Lester 5. kör

Egyetem
Alabama
Életkor
-
Magasság
6'1" (1.84 m)
Tömeg
212 font (96 kg)

Erősségek

NFL-kaliberű méretek. Erős kezeinek, magasságának, valamint remek függőleges emelkedésének köszönhetően le tudja húzni a labdát az elkapók elől, amikor fel kell velük ugrania; időzítésével sincs probléma ilyen szituációkban. A túl alacsonyan megdobott passzokra is gyorsan reagál, jól helyezkedik. A futást jól olvassa és hatékonyan lép fel ellene, meg tudja állítani a középen áttörni próbáló running backeket. Blitzelőként megtalálja azokat a réseket, melyeken keresztül a backfieldre juthat. Karjai erősségét és hosszúságát kihasználva igyekszik földre vinni a felé közeledő labdás játékost, de adott esetben hátulról is le tudja őket birkózni. Coverage-ben szorosan követi az elkapókat a pálya közepén. Munkamorálja kiváló.

Gyengeségek

Atletikusság terén vannak hiányosságai. Backpedalja magas és merev. Csípője nem elég rugalmas ahhoz, hogy a szerelési kísérletet megelőzően időben elég mélyre tudjon menni, vagy hogy coverage-ben kellően gyorsan forduljon és tartani tudja a lépést a hosszabb route-ot futó elkapókkal. Cover 2-ban néha túl sokáig tart, mire az oldalvonalhoz ér, és gyakran rossz szöget is választ, legyen szó akár szerelésről, akár coverage-ről. A gyorsabb receivereket nem fogja utolérni a pálya közepén. Irányváltáskor könnyen lépéshátrányba kerül. Előfordul, hogy határozott szerelés helyett inkább csak rángatja a labdás játékost. Összességében meglehetősen inkonzisztens.

Megjegyzések

Három évig kezdett Tuscaloosában. 2008-as megérkezését követően redshirtöt kapott, majd freshmanként nyolc mérkőzésen jutott szóhoz. 2010-ben, első kezdő szezonjában All-American és All-SEC második csapatba választották, miután országos viszonylatban második legtöbbnek számító nyolc interceptiont szerzett az idény folyamán. Juniorként kettő, seniorként négy pickkel jelentkezett, végzős évében ismét a konferencia második számú álomcsapatába kapott besorolást. Több, a drafton résztvevő egykori alabamai csapattársához hasonlóan ő is háromszoros nemzeti bajnoknak mondhatja magát. Sokáig korai körös prospectként tartották számon, de a Crimson Tide-nál free safety-ként szereplő Lesterre némileg tweenerként tekinthetünk: nem elég atletikus ahhoz, hogy passzvédekezésben mélyen is megbízható legyen, ugyanakkor fizikalitása sem emlékeztet egy box safety-re. Legkorábban a középső körökre várható a kiválasztása, de egy harcedzett, remek labdaérzékkel megáldott safety a mai passzorientált ligában bárhol jó szolgálatot tehet.

Zeke Motta 6. kör

Egyetem
Notre Dame
Életkor
33 (1990-05-14)
Magasság
6'2" (1.88 m)
Tömeg
214 font (98 kg)

Erősségek

Masszív erő van a felsőtestében és a safety poszton elég atletikusnak számít. Jól ügyködik ha ketten vannak hátul és ki kell érni a vonal mellé, vagy lendületből érkezni a futóhoz, esetleg underneath route-ot szerelni az elkapót. Kifogástalan a backpedálja. Olvassa az elkapók route-futási szándékát, ha hosszan mennek akkor marad hátul, ha röviden kapják, akkor azonnal ott szokott teremni. Megbízhatóan és keményen szerel üres területen, kifinomult a technikája és jól használja hosszú karjait. A védelem leghátsó tagjaként hatalmas üldözéseket mutat be ha a running back túljutott az előttelévőkön. Magas futball IQ-val bír, folyamatosan instruálja társait a secondary-ben. Mérete, ereje és ütközési képessége miatt nagyszerű special team játékos lehet belőle.

Gyengeségek

Végsebessége és irányváltoztató-képssége is kevésnek tűnik NFL szinten. Hosszú passzokkal megverhetik a profi elkapók. Nem játszik be túl nagy területet és nem ér oda elég gyorsan az emberre ha több elkapó is hosszú route-ot fut. Eddig nem zónázott túl sokat. Bizonyítania kell, hogy interference nélkül is le tudja ütni a labdákat a levegőből, és nem csak a könnyű interception-ök megszerzéséhez ért. Meg kell mutatnia, hogy ha mélyre küldik, akkor van olyan laza a csípője, hogy futni tudjon az elkapókkal.

Megjegyzések

Keresztneve Ezekiel. Külső linebacker játszott középiskolásként, ahol édesapja volt a védőkoordinátor. Három évig kezdett a Fighting Irish-ban. A 2012-es nagydöntőben 16 szerelést mutatott be. Fizikálisan és intelligenciát tekintve is pontosan ugyanaz a játékos, mint korábbi csapattársa, a tavalyi elsőkörös Harrison Smith. Playmaker tulajdonságai nem nagyon vannak, de abban amit csinál, ritkán hibázik, így biztos pontnak számít, ergo cserejátékosnak kiváló lesz NFL szinten is. Ahhoz, hogy kezdőjátékossá váljon, kellene pár atletikus ballhawk köré a secondary-be, de ha ez adott, akkor nincs akadálya, hogy nagyobb szerepet kapjon.

Duke Williams 6. kör

Egyetem
Nevada
Életkor
33 (1990-10-15)
Magasság
6'1" (1.86 m)
Tömeg
189 font (89 kg)

Erősségek

Sprinter múltja azonnal látszódik játékán, akár a running backhez kell odaérni, akár a labdára kell helyezkedni. Sprintertől eltérően, nagyon fizikális a játéka, nem hagyja ki az alkalmat, hogy átszelve a pályát felvállaljon egy-egy ütközést. Jól tömi a lyukat futásnál, még akkor is ha cover-2-ből indul, mivel jól ismeri fel a játékot és reagál rá. Kellően atletikus, hogy nehéz legyen átjutni rajta utolsó emberként és elég hosszú a karja, hogy megbízható, nagy hatótávolságú szerelő legyen üres területen. Fontos részlete a játékának, hogy nagyon kiegyensúlyozott zónázó, kiforrott back-pedal és laza csípő jellemzi. Nehéz interceptionöket is bemutatott.

Gyengeségek

Mint a legtöbb agresszív egyetemista safety, a play actiont be szokta venni. Bizonyítania kell, hogy átlagos mérete elegendő lesz az erősebb és gyorsabb profi elkapók ellen coverben - sokszor állt fel slot WR-rel szemben és dominálni tudta őket fizikálisan (ami az NFL-ben lehet zászlót ér majd), de ha az első lépéssel megverték akkor bajba került. Több pályán kívüli ügye is akadt, fiatalkori alkohol fogyasztás (2009 november), és bevont jogosítvánnyal vezetés, amin biztosítás se volt egy baleset után (2011 december).

Megjegyzések

Michael Williams az igazi neve, de azzal nem lehet befutni. Renóban nőtt fel, így egyértelmű volt, hogy a Wolfpackben fog játszani pedig több BCS gárda (Washington, USC) is hívta. Négy évig focizott, kosarazatott és atletizált a középiskolában, utóbbi kettőben állami bajnok volt, fociban volt legkevésbé sikeres csapatszinten. Három évig kezdett a Wolfpackben. Junior all-WAC második csapatos, seniorként all-MWC 2. csapatos választott. Végzősként 105 szerelése volt, ami kiemelkedő a posztján. Példaképe Ronnie Lott. Ha nem jön be a futball karrier, rendőr akar lenni. Átlagos mérete miatt nem sok szó esik róla a draft előtt, pedig látványos a játéka és sok kedvelhető elem van benne, ami miatt már a középső körökben beruházhat rá valaki.

 www.youtube.com/watch?v=KzEMvmqPauk

Earl Wolff 6-7. kör

Egyetem
North Carolina State
Életkor
-
Magasság
5'11" (1.80 m)
Tömeg
209 font (94 kg)

Erősségek

Erőteljes testfelépítés. Kitűnő robbanékonyság. Nagyon gyors kezek. Backpedal mozgása folyamatos. Kiválóan követi a QB-k szemmozgását. Sokat játszott Cover 3-ban, mellette a shallow zóna levédése is gyakran volt a feladata, de ha mélységben kell kisegítenie a CB-nek akkor sem jön zavarba. HS RB-ként gyorsan olvassa a futójátékot, jól érzi, hogy merre megy a futás. Ha másodikként ér oda futóhoz rendszeresen befejezi azt, amit az első elkezdett. A tőle távol eső játékokra is igyekszik odaérni. Nem egy sérülékeny játékos, utolsó két egyetemi évében egy darab edzésről sem hiányzott. Az attitűdjét imádják az edzők, már a Shrine Week elején tisztelettel beszéltek róla az edzői, a drillek során természetes vezetői készségeket mutatott.

Gyengeségek

Nem elég magas és a karja sem elég hosszú ehhez a pozícióhoz. Irányváltásoknál hajlamos felesleges lépéseket tenni, ettől elveszíti az egyensúlyát és a robbanékonyságát. A kezei legfeljebb átlagosak. A labdáért történő küzdelem során nem elég fizikális, ritkán ütközik azzal a céllal, hogy kiüsse a labdát az ellenfél kezéből vagy hogy megfélemlítse a támadót. Annak ellenére, hogy tapasztalt játékosokkal játszott együtt a secondaryben, akadtak kommunikációs problémái. Nincs meg az alapereje ahhoz, hogy megállítsa a nagyobb futókat. Nem igazán figyel a blokkolókra. Ütközésnél hajlamos túlságosan is leengedni a vállát és inkább a hátával ütközni.

Megjegyzések

Mint az korábban szóba került a középiskolában safety mellett futóként is tevékenykedett, mellette atletizált is, ötödik lett az állami bajnokságon távol- és hármasugrásban is. 3-csillagos recruit volt, a Wolfpacken kívül nem kapott semelyik másik egyetemtől sem ösztöndíj-ajánlatot, pedig nem buta, 3,5 év alatt szerzett diplomát sportmenedzsment szakon. 2008-ban redshirtöt kapott, 2009-ben 4 meccsen kezdett. 2010-ben 3 fumble-t harcolt ki, ezzel holtversenyben vezette az ACC-t, 2011-ben honorable mention az All-ACC választáson, 2012-ben már All-ACC első válogatott. Egyetemi karrierje során összesen 391 szerelése van, ez az ötödik legtöbb az iskola történelmében. A Shrine Game hetében és a Combine-on is elég jól szerepelt, ezzel szinte biztossá tette, hogy draftolni fogják.

John Boyett 6-7. kör/UDFA

Egyetem
Oregon
Életkor
34 (1989-12-20)
Magasság
5'10" (1.78 m)
Tömeg
204 font (93 kg)

Erősségek

Kiváló ösztönökkel bír. Posztja viszonylatában átlagon alulinak számító magassága ellenére rendszerint mély zónában játszott, nem ritkán egyedül alkotva a védelem utolsó vonalát. A hosszú passzokra is odaér, jó szögeket választ és jól támadja a labdát. Semmitől sem riad vissza, ha lehetősége adódik elütni a labdát vagy interceptiont szerezni. Jól vált szöget, így könnyedén tud igazodni a passz irányához, illetve az elkapó mozgásához. Az esetek többségében remekül ismeri fel, hogy ki lesz az irányító legvalószínűbb célpontja. Végig a QB szemeit figyeli, és látja, mi történik a backfielden, mindezek kihasználásával pedig nagyszerűen helyezkedik. A boxból indulva agresszívan támadja a line of scrimmage-et, de végig akcióközelben marad, nem veszíti szem elől a labdát. Screen passzoknál kezeit jól használva verekszi át magát a cut blockokon. Akár nyílt területen is képes a gyorsabb játékosokat is a lábuknál fogva földre vinni.

Gyengeségek

Az NFL-ben jelentős hátránya származhat abból, hogy magassága átlagon aluli. Sebessége csak adekvát, nem elég ahhoz, hogy vertikális útvonalakon is folyamatosan lépést tudjon tartani az elkapókkal. Man coverage-ben túl nagy teret enged a slot receivernek; kizárja ugyan a big play lehetőségét, de kifelé irányuló route-okon ilyenkor könnyű megverni. Néha túl agresszív, előfordul, hogy védtelen elkapókkal ütközik.

Megjegyzések

Sérülések:
A 2012-es szezon első meccsén mindkét térdében részleges ínszakadást szenvedett, az idény hátralévő részében nem léphetett pályára. Egyébként sem kiemelkedő sebességét a súlyos sérülés még inkább kérdésessé teszi.

Három szezonon át volt kezdő a Ducks védősorában. Középiskolában irányítót is játszott, végzős idényében például összesen 3450 passzolt és futott yardot, valamint 39 touchdownt ért el, továbbá punter poszton is eredményesen tevékenykedett, az egyetemek azonban már safety-ként recruitolták. 2009-ben, redshirt freshmanként került a kezdőcsapatba, újoncként bemutatott 90 szerelésével és 3 interceptionjével pedig Freshman All-American elismerést érdemelt ki. 2010-ben honorable mention, 2011-ben második csapatos All-Pac 12 tagságig jutott, statisztikái közül előbbi szezonban az 5 interception, utóbbiban a 108 tackle volt kiemelkedő. A Wisconsin elleni Rose Bowl-siker alkalmával 17 szereléssel vétette észre magát. Tavaly az Arkansas State-tel vívott nyitómeccsen is szerzett egy interceptiont, de nem sokkal később súlyos térdsérülése miatt le is zárult számára az idény, a szinte teljes egészében kihagyott végzős szezon után pedig természetesen a draftértéke is alaposan visszaesett. Az utóbbi években az Oregon több minőségi safety-t is delegált az NFL-be, elég csak Patrick Chung, T.J. Ward, vagy Jairus Byrd nevét említeni, és ez a sor akár Boyettel is folytatódhat, elvégre nem épp ideális fizikális paramétereitől és némileg kérdéses sebességétől függetlenül egy szívós, atletikus, kimagasló játékintelligenciával megáldott safety-ről van szó. Mindenekelőtt bizonyítania kell, hogy teljesen egészséges, de amennyiben ez megtörténik, a drafton akár már a középső körökben is kiválaszthatják.

Micah Hyde 6-7. kör

Egyetem
Iowa
Életkor
33 (1990-12-31)
Magasság
6'0" (1.83 m)
Tömeg
190 font (86 kg)

Erősségek

Hatékony zónázó, aki oda is ér az olyan labdákra, ahol lehet interceptiont vagy deflectiont végrehajtani. Magassága, súlypontemelkedése és erős kezei miatt sok labdát képes elütni a védővonalak között. Hosszú karjaival távol tudja tartani az elkapót futójátéknál, nehéz őt stiff armolni és erős a felsőteste, így megblokkolni se egyszerű. Vehemens futás elleni védő. Nagy lendülettel érkezik meg, hogy megállítsa a futót. Elkapás után egyből leviszi a WR-t. Van special team tapasztalata.

Gyengeségek

Eltérő véleményen vannak az NFL csapatok, hogy milyen poszton kéne játszatni. Cornerbackként lassan reagál rá ha megverik, bizonyítania kell, hogy man coverage-ben lehet használni és nem verik meg folyton a hosszú passzokkal. Hajlamos elveszni a pályán, nézelődni a backfield felé vagy megáll mikor az oldalvonal mellett folyik az akció. Merev a csípője, nehezére esik fordulás után tovább futni hasonló sebességgel. Fizikálisan nem valami meggyőző free safety, üres területen érdekes szerelési kísérletei vannak.

Megjegyzések

Három évig kezdett a Hawkeyes-ban, kétszer FS-ként, de főleg CB poszton. Utolsó két évében a punt returner feladatokat is ellátta. 2012-ben Big Ten 1., 2011-ben 2. csapatos választott. Seniorként a Big Ten legjobb defensive backjének választották. Számos Iowa defensive back került a ligába az elmúlt években, többekkel együtt is játszott: Bradley Fletcher, Jordan Bernstein, Shaun Prater, Charles Godfrey, Tyler Sash és Amari Spievey. Tipikus tweener, aki cornernek lassú, safetynek gyenge, emiatt kezdő nehezen lesz, de jó futballista, így valami szerepkört biztos találnak neki, ahol boldogulhat.