Prospect ismertetők


Tyler Eifert 1. kör

Egyetem
Notre Dame
Életkor
33 (1990-09-08)
Magasság
6'6" (1.98 m)
Tömeg
255 font (116 kg)

Erősségek

Tömegben remekel, biztos kezeinek köszönhetően a nehéz elkapásokat is végre tudja hajtani, valamint fizikális adottságait kihasználva szűk helyeken is meg tudja szerezni a labdát. Magas, szikár testalkatú játékos. Mindenfajta kiinduló pozícióban - fal mellől, H-backként, slotban, kívül - alkalmazható. A snap után gyorsan el tudja érni a védelmi zónák határait, ilyenkor különösen veszélyes. Passzjátéknál remekül helyezkedik, nagyszerű a lábmunkája, route-futása is rengeteget javult. Jól emelkedik és támadja a labdát, többnyire csak a lehetőségre van szüksége, és szinte garantáltan lehúzza a játékszert - számtalan elkapást csinált meg úgy, hogy fel kellett ugrania a labdáért. Kifelé irányuló cutoknál nagyon gyorsan mozog, így kiváló biztonsági célpont lehet. Rendszeresen átverekszi magát az arm tackle-lel próbálkozó védőkön, hogy extra yardokat szerezzen. Három pontos állásból is gyorsan indul, képes arra, hogy a line of scrimmage-nél egy védővel ütközve is megfussa a route-ját. Blokkolóként is mindent belead, hosszú karjainak kihasználásával próbálja távol tartani a defensive endeket, agilitását kamatoztatva igyekszik megfelelő szögben helyezkedni és kívül utat nyitni a futónak. Downfield blockingnál is keményen dolgozik, hogy a védők ne érjék el a labdát birtokló csapattársát.

Gyengeségek

Elkapókra hajazó felépítés. Blokkolásnál nem tud konzisztensen robbanékony és erőteljes lenni, az NFL-ben játszó defensive endeknek nem lesz nehéz dolguk vele szemben, a gyorsabb DE-k ellen nem fogja tudni végrehajtani a reach-blockokat. Blokkolóként még bőven van hova fejlődnie, jobb szögeket is kell választania. Ha nem használja elég hatékonyan a kezeit, az erősebb linebackerek egyrészt le fognak jönni a blokkjairól, másfelől könnyűszerrel ki tudják majd zökkenteni route-futás során. Elkapásnál időnként túl közel engedi a testéhez a labdát.

Megjegyzések

Eifert középiskolásként egy 215 fontos tight end volt, akinek nem sok egyetem ajánlott ösztöndíjat, mostanra viszont az utóbbi évek NFL draftjainak egyik legjobb all-around TE prospectjévé érett. 2010-ben, redshirt freshmanként még nem szántak neki túl nagy szerepet South Bendben, Kyle Rudolph és Mike Ragone sérülése miatt azonban nyolc meccsen is kezdenie kellett, a szezon végén pedig megválasztották a csapat legjobb újonc támadójának. 2011-ben, immár alapemberként a legtöbb elkapott yardot (803) jegyezte az FBS tight endjei között (All-American elismerés lett a jutalma), majd junior évében, Everett Golson elsőszámú célpontjaként 685 elkapott yarddal első lett a csapaton belül, és megkapta az ország legjobb TE-jének járó Mackey Awardot. Ő a Notre Dame történetének legtöbb elkapást (140) és legtöbb elkapott yardot (1840) jegyző tight endje. 2006 óta Kyle Rudolph, John Carlson, valamint Anthony Fasano után Eifert lehet az Irish negyedik TE-je, akit a draft második körében visznek el, ugyanakkor az első kör sem zárható ki, elvégre legrosszabb esetben is posztja második legjobbja az idei class-ban. Nincs elit sebessége, ami segített Jimmy Grahamnek és Rob Gronkowskinak instant NFL sztárrá válni, de így is olyan adottságokkal rendelkezik, melyek a mai passzorientált ligában első körös picket érhetnek. A játék minden területén óriási potenciállal bír.

Zach Ertz 2. kör

Egyetem
Stanford
Életkor
33 (1990-11-10)
Magasság
6'6" (1.98 m)
Tömeg
252 font (114 kg)

Erősségek

Kiforrott atléta, jó route-futó képességgel, aki le tud válni emberéről és sebességével a védelem mögé tud kerülni. Jól kidolgozott felsőteste van, már 30 fontot szedett fel mióta megérkezett a campus-ba. Szívós a labdával, nem fél az ütközéstől, lemegy mélyre és befejezi a feladatát. Kellően fizikális blokkoló, mindent megtesz ebben a kategóriában és arra figyel, hogy van-e lehetőség nagy területet megnyitni. Méreteit kihasználva jól húzza le a labdát a levegőből és bravúrelkapásai is vannak. Néha úgy tűnik ragasztó van a kesztyűjén, annyira lehetetlen helyzeteket old meg. A pálya minden területén feltűnik, route-ok széles skáláját ismeri és amint megfutotta, azonnal várja a labdát. Remekül látja meg a lyukat a zónák között, elkapásonként 13 yardot átlagol. Indult a fal mellől, a szélről és slot pozícióból is, utóbbi a kedvence. Keményen dolgozik a pályán és azon kívül is, júniusban tervezi a diplomázást a mérnöki karon.

Gyengeségek

Második szezonja felét kihagyta sérülés miatt. Elkapás után az NFL defensive backeket nem tudja majd puszta mozgékonysággal megverni. Változóan blokkol a vonalon, szokott párharcokat nyerni, de túl könnyen hátra lehet nyomni. El-elrontja a 2. vonalas blokkokat mert nem veszi fel a pozícióját rendesen. Már így is komoly tömeget szedett magára, de további erőre lesz szükség, hogy megállja a helyét a vonalon. Néha elhibázza a route-okat és az indulócseleinél jobban kéne koncentrálnia. Könnyű dropjai is vannak és azokat a labdákat se szerzi meg jó százalékkal amikért harcolni kell.

Megjegyzések

Egy évig kezdő a Cardinalban. Édesapja a Lehigh egyetemen focizott. 2012-ben all-American és all-Pac-12 választott. Tavalyig a 2/1-es választott Coby Fleener mögött volt cserejátékos, de sok akciót látott, idén pedig Levine Toilolóval osztoztak a TE feladatokon, aki szintén draftolható prospect. 69 elkapásból hozott 898 yardjával a Stanford vezető elkapója volt juniorként, sőt az egész országban első volt a tight endek között a yardokat illetően. Blokkolásban is fejlődik és biztos a keze, de még nem kész játékos egyik feladatkörben sem. Ezzel együtt, leendő NFL-kezdőjátékosról van szó. Jobb prospect mint Coby Fleener volt, és nagy verseny lesz közte és Tyler Eifert között, hogy ki kel el hamarabb.

Travis Kelce 2. kör

Egyetem
Cincinnati
Életkor
34 (1989-10-05)
Magasság
6'6" (1.98 m)
Tömeg
260 font (188 kg)

Erősségek

Ideális TE méret. Méretéhez képest atletikus, hatalmas ereje van és át tud rohanni a pályán a labdával. Nagyon fizikális blokkoló, alsó testével generálja az erőt, és elmozdítja a védőket a labda környékéről. Nehéz kizökkenteni. Nagy sugárban mehet felé a labda, nehéz elkapásokat is össze szokott hozni. Elkapás után nehéz levinni. Lábát könnyen mozgatja és sok helyről indulva szerzett rutint.

Gyengeségek

Csapata egy teljes idényre önként eltiltotta a játékról a szabályok megsértése miatt. Csak 1 évnyi komoly teljesítmény van mögötte. Nem valami gyors. Nem egy félelmetesen robbanékony atléta. Nem mindig sikerül mintaszerűen megoldani az irányváltásait.

Megjegyzések

Bátyja, Jason Kelce az Eagles centere 2011 óta. Nagyapja és bácsikája is focizott a Purdue-ben illetve az Ohio színeiben. Középiskolásként scrambler QB volt egész idő alatt, végzősként 1016 yardot futott de csak 1523-at passzolt, így a Cincy-n kívül csak 3 MAC-csapat ajánlott neki ösztöndíjat. Nem sok szerepet kapott végzős idénye előtt, de 2012-ben All-Big East válogatott lett 45 elkapásból szerzett 722 yardja és 8 TD-je miatt. Utolsó játéka a 'Cats színeiben egy 83 yardos touchdown elkapás a Duke elleni Belk Bowlon döntetlen állásnál 1 perccel a 4. negyed vége előtt. Meghívták a Senior Bowlra, de lemondta. Hatékony futásblokkoló volt egész karrierje alatt Cincinnatiben, és elkapásban is nagyot fejlődött, így már biztosan kiválasztják a drafton, de a középső körökben mély a tight end felhozatal, így egyelőre nehéz pontosan belőni az értékét. Képességei alapján jogosan vágyakozik komoly játékidőre a legmagasabb szinten.

Vance McDonald 2. kör

Egyetem
Rice
Életkor
33 (1990-06-13)
Magasság
6'4" (1.93 m)
Tömeg
260 font (118 kg)

Erősségek

Sok helyen használták, de leginkább slot WR helyen. Kiforrott atléta, komfortosan mozog üres területen a méretéhez képest. Jól használja a kezét, hogy lefogja a védőt, testét pajzsként használja a futó előtt. Nagyon hosszú karjai vannak, amit ki is használ futásblokkolásnál. Akkor is megy végezni a dolgát ha kizökkentik az első pillanatban. A kisebb védőket sokszor küldte földre. Lazán fordul elkapás után, otthonosan mozog labdával a kezében, jól olvassa hol van rés és beléjük robban. Sok screen passzt kapott, türelmes és van ereje hogy keményen fejezze be a játékot. A sípszóig játszik, többször előfordult, hogy egy playben több blokkot is kiosztott. Előrevetődve is sok elkapása van. Gyorsan ráfordul a hosszú játék lehetőségére és minden playből a maximumot igyekszik kihozni. Megcsinálta az elkapást akkor is ha harcolnia kellett érte. Kezével kap el, messze a testétől.

Gyengeségek

Nincs ereje az első kontaktnál. A legtöbb blokkja üres területen történt, nem a vonalon mint azt az NFL-ben elvárják. Minimum egy elejtett passza minden meccsen volt, a Senior Bowlon pedig minden nap. Leginkább mozgás közben játszották meg. Ha hamar ment felé a labda, nem mindig számított rá. Nem sokszor kellett felugrania és küzdeni a magas labdákért.

Megjegyzések

Walk-onként kezdte a karrierjét, ösztöndíj nélkül. Édesapja a Texas Longhornsban játszott linebackert. Egy 3500 lakosú településről származik. Első mérkőzésén punt blokkal nyitott. 2012-ben az all-C-USA gárda tight endje. Fekvenyomásban a combine legjobbja volt a TE/OL brigádban 35-tel. Elsősorban a slot WR helyén használták, a legtöbb elkapási mutatóban top10-es az iskola évkönyveiben. Az utolsó 2 meccsén ő lett a long snapper. Mivel eléggé mismatch-nek számít, így az NFL-ben is azonnal pályára lehet küldeni, de egyelőre nem tudja jól használni a teste jelentette előnyöket, így visszafogott kezdőpotenciál van csak benne, inkább csak szituációs játékos, amolyan dzsóker, akit nehéz levédekezni.

Gavin Escobar 2. kör

Egyetem
San Diego State
Életkor
33 (1991-02-03)
Magasság
6'6" (1.98 m)
Tömeg
254 font (115 kg)

Erősségek

Kiváló elkapó, természetes adottságokkal. Jól követi a labdát, testét remekül koordinálja, megerőltetés nélkül húzza le a játékszert a levegőből. Wideout módjára futja a rövid route-okat, hosszú lépteinek köszönhetően nagy területet tud bejátszani. Vertikálisan folyamatosan képes megverni a defensive backeket. Még a testétől távol történő elkapásoknál sem igazán tudják kizökkenteni az ütközések. Nem ritka, hogy első néhány lépését szándékosan lassan teszi meg, így nehezítve őrzését a defensive backek számára. Nyílt területen is képes alkotni, köszönhetően annak, hogy látja, hol érkeznek a blokkok, valamint sebessége és oldalirányú agilitása adott ahhoz, hogy elszakadjon a védőktől. Futásnál sokáig fenn tudja tartani blokkját, abban az esetben, ha kezeit belülre helyezve pozíciós előnyhöz jut. Gyakran hívtak rá motiont, slotban és a szélen egyaránt sokszor szerepelt.

Gyengeségek

Route-futás során már sokkal inkább ki tud zökkenni a kontakttól, mint elkapás közben. Elkapás után nem mozog igazán jól, kevés szerelési kísérletet tud hárítani. Blokkolóként nem megbízható; vagy túlságosan is megközelíti testével az emberét, vagy távolról hadonászik a karjaival. Az első ütközésnél rendkívül határozatlan, blokkolási technikája is meglehetősen rossz.

Megjegyzések

Három szezonon átívelő college pályafutása nagy részében alapembernek számított az Aztecs támadósorában. A San Diego State volt az egyetlen olyan egyetem, amely ösztöndíjat ajánlott neki, 2009-ben redshirtöt kapott, majd freshman évében már a nyitó fordulóbeli mérkőzést leszámítva csapata minden egyes meccsén kezdőként szerepelt. 2011-ben csak hat összecsapáson lehetett tagja a kezdőcsapatnak, ennek ellenére produktívabb idényt zárt, mint újoncként; 51 elkapásból elért 780 yard és 7 touchdown állt a neve mellett. Tavaly valamelyest visszaestek a számai (543 yard, 6 TD), de így is a Mackey Award elődöntősei között volt. 2010-ben második, 2011-ben és 2012-ben első csapatos All-MWC tagsággal honorálták teljesítményét. A combine alatt több edző és megfigyelő is Tony Gonzalezhez hasonlította; annyi mindenképpen közös benne és a leendő Hall of Famerben, hogy korábban mindketten kosárlabdáztak. Blokkolásban komoly hiányosságai vannak, de elkapó tight endként óriási potenciállal bír. Tekintve, hogy manapság minden NFL-csapat álma egy ilyen skill settel bíró TE, kifizetődő lehet számára, hogy junior évét követően jelentkezett a draftra - minden esélye megvan rá, hogy Eifert és Ertz után ő legyen a harmadikként kiválasztott játékos a posztján, draftolására pedig aligha kell a második napnál tovább várnia.

 www.youtube.com/watch?v=shM3g5vK1Eg

Jordan Reed 3. kör

Egyetem
Florida
Életkor
33 (1991-00-00)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
243 font (110 kg)

Erősségek

Zseniális elkapó tight end. Pontosan futja az útvonalait. Kezei megbízhatóak. Nagyon atletikus, jó a sebessége. Egyszerűen túl gyors ahhoz, hogy egy linebacker emberfogással kövesse a route-ján. Robbanékony a line of scrimmage-en. Jó a mozgáskoordinációja és az egyensúlya. Elkapás után a mozgása a WR-ekére hasonlít. H-backként is használható. Mindig játékra kész. Special teamben is hasznos.

Gyengeségek

Nyers és alulméretezett. Futásblokkolásban fejlődnie kell, túlságosan is hajlamos holdingokra. Izmot kell rá pakolni, az ereje nem elegendő a profik közé. Csupán 2 évet játszott tight endként. Koncentrációs gondjai vannak, ezt jelzik a false startjai. Számos sérülése volt, kérdéses, hogy a teste bírja-e az NFL-ütközéseket.

Megjegyzések

Dual threat QB-ként recruitolták. 2009-ben redshirtöt kapott, 2010-ben 4 meccsen kezdett 328 futott, 252 passzolt és 79 elkapott yardot szerzett ebben a szezonban, a Miami elleni szezonnyitóról hiányzott a sérült jobb térde miatt. 2011-ben lett tight end, 11 meccsen játszott (10-szer kezdett), a Tennesse és a Kentucky elleni meccseket kihagyta sérülés miatt. 2012-ben minden meccsen játszott, All-SEC első csapatnak lett a tagja. A felépítésbeli és blokkolási hiányosságai miatt nem minden NFL támadósorba illik, ugyanakkor a folyamatos mozgása és a finom kezei miatt értékes prospect. Játéka sokban hasonlít a szintén ex-Gator Aaron Hernandezére, akiért anno egy 4. kört áldozott a Patriots és manapság a liga egyik legnehezebb matchupjának számít.

Dion Sims 4. kör

Egyetem
Michigan State
Életkor
33 (1991-02-18)
Magasság
6'5" (1.96 m)
Tömeg
262 font (119 kg)

Erősségek

Nagyon erős és fizikális. Kiváló kezei vannak, nagy célpont. Elsőrangú futásblokkoló. Középre irányuló seam route-on nagyon veszélyes, egyébként is jól futja az útvonalait. Kiváló rugói vannak. Short-yardage és goal-line szituációknál nagyon hasznos. Nehéz földre vinni. Erős a drive blockja.

Gyengeségek

Gyorsasága nem biztos, hogy elég az NFL-szinthez. Lehet, hogy csak a lassabb tempójú Big Ten miatt tűnt ki. A combine-ra elég sokat fogyott, ezt a testalkatot kell megtartania (vagy még egy kicsit karcsúsodni), hogy ne veszítsen az egyébként sem jó sebességéből. Valószínűleg nem 3-down tight end a profiknál. Nem elég tapasztalt.

Megjegyzések

Középiskolában a foci mellett kosarazott, a focipályán TE mellett LB-ként is csillogott, senior évében egy térdsérülés miatt csak az utolsó két meccsen tudott játszani. 4-csillagos recruit volt, 2009-ben Big Ten All-Freshman válogatott, 2010-ben redshirtöt kapott, mert bűnösnek vallotta magát egy bírósági ügyben (lopott holmikat vett át és rejtegetett). 2011-ben minden meccsen játszott, de a szezon második felében el volt törve a csuklója. Csak junior évére lett kezdő TE, a CollegeFootballNews.com All-Big Ten első csapatba választotta, majdnem 3 teljes meccset kénytelen volt kihagyni egy bokasérülés miatt. Az egyetemen szociológiát tanult. Tökéletesen illik egy smash-mouth offenset játszató csapatba, keményen blokkol és a passzoknál is megtalálható. Nincs elit sebessége, ezért valószínűleg nem lesz a posztján sztár, de ettől függetlenül értékes tagja az idei TE-classnak. Az NFL-ből leginkább Martellus Bennettére hasonlít a játéka.

Nick Kasa 5. kör

Egyetem
Colorado
Életkor
33 (1990-11-05)
Magasság
6'6" (1.98 m)
Tömeg
269 font (122 kg)

Erősségek

Remek testfelépítéssel megáldott atléta, fizikálisan abszolút NFL-kész. Méreteihez képest meglepően jó az egyenes vonalú sebessége és mobilitása. Fizikális, kompetitív futásblokkoló; erős kezeit kihasználva tolja el a védőket a labdás játékos útjából. Blokkolásnál nagy segítséget jelent számára, hogy a defensive line-ban szerzett tapasztalatainak köszönhetően sokszor egy lépéssel a védők előtt jár; tudja, adott helyzetben mivel próbálkoznak. Elkapásban is folyamatosan fejlődik, óriási upside-dal bír, komoly matchup probléma lehet a védelmek számára. Karrierje elején hatékony special teamerként segítheti leendő csapatát.

Gyengeségek

Nagyon nyers. Route-futásnál nem elég tudatos, és elkapásnál sem mozog kellő természetességgel. Nem elég fürge; rugalmasabbnak, robbanékonyabbnak kell lennie ahhoz, hogy rendszeresen el tudjon szakadni a védőktől. Eddigi karrierje során még nem kényszerült igazán hosszú kihagyásra, de számos kisebb sérüléssel bajlódott már.

Megjegyzések

Egy évig volt kezdő a Buffaloes színeiben. Több szakoldal is All-Americanként és ötcsillagos defensive end prospectként tartotta számon, amikor a Buffs 2009-es recruiting class-ának legmagasabban jegyzett tagjaként a coloradói egyetemre iratkozott be. True freshmanként térdsérülés miatt nem szerepelhetett csapata első három meccsén, a következő négy mérkőzésen játszott, ezt követően azonban mononukleózis folytán a szezon hátralévő részében már nem léphetett pályára, és a redshirt jogát sem ítélte meg neki az NCAA. A következő két idényben is a védőfalban szerepelt, end és tackle pozícióban egyaránt, de mindössze egy alkalommal kezdett. Junior éve közepén kérte meg edzőjét, Jon Embree-t, hogy a több játéklehetőség érdekében próbálják ki máshol, ezután kezdték el tight endként használni. Élesben csak a Utah elleni szezonzárón vetették be ezen a poszton (egy elkapásból 8 yardot szerzett), tavaly azonban már ő volt a csapat kezdő TE-je. Mindössze 20 elkapásból elért 340 yard és 3 touchdown került a neve mellé, de rengeteget fejlődött, és ennek köszönhetően a Senior Bowlra is meghívták. Taylor Thompson személyében egy olyan tight endet választottak ki tavaly az ötödik körben, aki egyetemi pályafutása alatt végig defensive end poszton szerepelt, és csak a draft előtti workoutok alkalmával próbálták ki TE-ként (középiskolásként játszott ebben a pozícióban). Thompson anno meggyőzte az NFL-csapatok szakembereit, és ha Kasában is hasonló potenciált látnak, ő is a harmadik nap elején, vagy akár még ennél is korábban találhat gazdára.

 www.youtube.com/watch?v=k9RdSSWC-SQ

Ryan Otten 5. kör

Egyetem
San Jose State
Életkor
34 (1990-04-07)
Magasság
6'5" (1.96 m)
Tömeg
230 font (104 kg)

Erősségek

Konzisztens tight end, akire a játék minden elemében lehet számítani. Okosan játszik, jó testtartással, jó szögben blokkol. Összességében meglehetősen tudatos játékos. Könnyen alkalmazkodik a nem pontosan megdobott labdákhoz és megbízhatóan kap el a kezeivel. Jól adja el a route-jait, jól koncentrál, igyekszik a lehető legmagasabb ponton végrehajtani az elkapást.

Gyengeségek

Egysebességes tight end, fürgesége limitált. Az ereje csupán átlagos.

Megjegyzések

Az édesanyja Laurie a Sierra College-ban softballozott, 2008-ban beválasztották az iskolai Hall of Fame-be. Középiskolában csapattársa volt a Nevada kezdő DT-je Jack Reynoso. 2007-ben megkapta a National Football Foundation középiskolai Jó Tanuló, Jó Sportoló díját. A San Jose State-en is több tanulmányi elismerésben részesült, emellett 2009-ben Academic All-WAC válogatott is volt, üzleti menedzsmentből diplomázott. Linebackernek recruitolták, 2008-ban redshirtöt kapott, 2009-ben mind a 12 meccsen játszott, 8-szor kezdett, 2010-ben sérülés miatt csupán 6 meccset játszott, ebből 4-szer volt kezdő. 2011-ben meccsenkénti elkapott yardok átlagában vezette az FBS-t a TE-ek között, ő volt az egyetlen tight end az első osztályban, aki 3 meccsen is 100+ elkapott yarddal zárt, pozíciós iskolarekordot döntött a 739 elkapott yardjával, All-WAC első csapatba került. 2012-ben csapatkapitány, továbbjavította a rekordját (742 yard), újra All-WAC első válogatott. A Spartans történetek legtöbb elkapással, elkapott yarddal és elkapott touchdownnal rendelkező tight endje, az egyetlen TE, akinek 2-szezonban is sikerült 700+ elkapott yarddal zárni. Ottennek a méretei és a tudása is megvan ahhoz, hogy ideális 2. TE legyen a profik között.

Mychal Rivera 5. kör

Egyetem
Tennessee
Életkor
33 (1990-09-08)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
242 font (110 kg)

Erősségek

Annak ellenére hogy nem egy nagy tight end hatékony angle blocker futásnál. Külső futásoknál ügyesen tartja belül a védőt. Fürge játékos, ez látszik a route futásainál és a második szinten történő blokkolásainál is. Riverat nézve könnyűnek tűnhet egy linebacker kizárása a játékból nyílt területen, jól hajlítja térdét, ez által megfelelő helyen van a súlypontja és ehhez még hozzájön a természetes egyensúlyérzéke. In-line TE-ként, H-backként, fullbackként és slotként is szerzett tapasztalatot, sokoldalú és okos futballista. Megtévesztően gyors route futás közben, fékezései élesek, jól használja fejét és a kezeit is annak érdekében, hogy a labda közelébe férkőzzön. Jó a mozgáskoordinációja, kezei finomak, ezért nehéz elkapásokat is képes rutinmunkaként megcsinálni. Elkapás után gyorsan szembefordul, kompetitív a labdával a kezlben, megharcol az utolsó yardért is. Habár nem tör át sok szerelést, az arm tackle-ökön azért át bír futni.

Gyengeségek

Ilyen tömeggel és izomzattal kérdéses, hogy NFL-szinten is hasonlóan hatékonyan tud-e blokkolni. Ráadásul mindig is nehezebben ment neki a blokkolás az olyan védők ellen, akik nem szegik le a fejüket, ez pedig nem jellemző az egyébként is nagyobb és erősebb NFL DE-kre. Tweenernek tűnik, nincsenek meg a méretei ahhoz, hogy domináns blokkoló TE legyen és nincs meg a végsebessége és a robbanékonysága ahhoz, hogy azonnali impact legyen mint elkapó TE a profiknál. Néha hajlamos kiegyenesíteni az útvonalait, ilyenkor sokkal kevésbé hatékony.

Megjegyzések

Mychal Rashawn Rivera kommunikáció szakon diplomázott, két lánytestvére van, Naya színész- és énekesnő, leginkább a Glee Santana Lopezeként ismerhetjük, Nickayla pedig modell. 2008-ban eredendően az Oregonra iratkozott be, egy redhsirted szezon után a College of the Canyons nevű közösségi főiskolán töltött egy évet, innen került a Tennessee-re, 3 évig volt kezdő a Volunteersben. 2012-ben 562 yardot kapott el, ezzel Jason Witten iskolarekordját adta át a múltnak, ebben az évben All-SEC második csapatba is került. Az a fajta jó college játékos, aki a fizikuma miatt nem valószínű, hogy domináns tud lenni NFL-szinten, ettől függetlenül egy kreatív támadóedző képes lehet kiaknázni a képességeit a profik között is, az NFL-játékosok közül leginkább a friss Eagles-szerzemény James Casey-éhez hasonlítható a játéka.

Chris Gragg 6. kör

Egyetem
Arkansas
Életkor
33 (1990-06-30)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
240 font (111 kg)

Erősségek

Sebességének köszönhetően rendszeresen el tud szakadni a linebackerektől a pálya közepén. Elkapókra emlékeztető kezekkel rendelkezik, képes alkalmazkodni a rosszul kivitelezett dobásokhoz és felugorva megszerezni a labdát. Route-futás terén sokat fejlődött, valamint elkapás után is jól mozog, sok szerelési kísérletet hárít, törekedve arra, hogy a maximumot hozza ki az adott játékból. In-line és downfield blokkolóként is mindent belead.

Gyengeségek

A snap után nem gyorsul elég jól, hosszú lábai miatt irányváltásai is nehézkesek. Időnként hajlamos teljesen váratlan dropokra, ez megbízhatóságát is némileg kérdőjelessé teszi. Túlságosan is távol tartja testétől a labdát, miközben próbál extra yardokat szerezni, amiben mindig ott a fumble veszélye. Testfelépítése nem optimális ahhoz, hogy rendszeres jelleggel használják blokkolásnál, továbbá technikáján is sokat kell még fejleszteni. Túl gyakran veszíti el az egyensúlyát, nem elég agilis és atletikus, valamint (egyelőre) felépítése sem a legmegfelelőbb a poszthoz. Végzős idényének nagy részét lábsérülés miatt kihagyta, és korábban is többször bajlódott már kisebb-nagyobb sérüléssel.

Megjegyzések

Két évig volt alapember a Razorbacks-nél. Középiskolában még wide receiverként szerepelt, és egyetemi pályafutását is ezen a poszton kezdte, true freshmanként három alkalommal kezdőként is pályára lépett, noha a teljes idényben mindössze egy elkapásra futotta tőle 25 yardért. Egy évvel később súlyos bokasérülést szenvedett a felkészülés során, így a 2009-es szezonban nem játszhatott, medical redshirtöt kapott. 2010-ben 171 yardot és 2 touchdownt jegyzett, a rá következő évben azonban már kezdő tight endként számítottak rá, az előléptetést pedig 41 elkapásból elért 518 yarddal és 2 TD-vel hálálta meg. A Hogs remek WR-állománya miatt így is háttérbe szorult, tavaly készült az igazi áttörésre, térdproblémái miatt azonban csapata 12 meccséből csak 5-öt tudott vállalni, 289 yarddal és 3 touchdownnal zárta senior idényét. Gragg státuszát igencsak kérdőjelessé teszik egyrészt a sérülések, másrészt hogy NFL szinten képes lesz-e szó szerint belenőni a TE szerepkörbe. Egyelőre inkább wide receiver - tight end tweenerként kezelendő, így a drafton minden valószínűség szerint a hátsó körökig kell várni a kiválasztására.

Levine Toilolo 6. kör

Egyetem
Stanford
Életkor
32 (1991-07-30)
Magasság
6'8" (2.03 m)
Tömeg
260 font (118 kg)

Erősségek

Masszív testfelépítésű játékos. Remekül ugrik fel a labdáért, az end zone-ban nagyon nehéz levédekezni ilyen helyzetekben. Főképp a közepesen hosszú és mély route-okon mozog igazán jól. A nem elég pontos passzoknál rendre nyújtózik, hogy elérje a labdát. Gyorsulása, valamint koordinációja megfelelő ahhoz, hogy slotban és a pálya szélén is lehessen használni, mismatch-eket kialakítva. Testi erejének kihasználásával a press coverage-et is hatékonyan hárítja. Induláskor nem tesz felesleges lépéseket, csípője rugalmas, lábai fürgék.

Gyengeségek

Rendkívül inkonzisztens. Elkapásnál nem mindig nyújtózik eléggé a labdáért, vagy nem követi azt kellő koncentráltsággal, ezek a hibák pedig nem ritkán drophoz vezetnek. Blokkoláskor lassan használja a kezeit, és túl magasan is játszik. Ha a védők meg tudják ragadni a mellkasánál, könnyen hátratolják. Futásblokkolásnál nem sok vizet zavar. Route-jait néha nem futja meg kellő pontossággal, főképp a rövid útvonalakon jelentkeznek nála problémák. Alkalmanként meg tudják zavarni a jammelő védők. 2010-es térdsérülése még most is kérdésessé teszi hosszútávú tartósságát.

Megjegyzések

Igazi sportolócsaládból származik: három nagybátyja, Dan Saleaumua, Edwin Mulitalo és Joe Salave'a is játszott az NFL-ben, unokatestvérei közül ketten a San Diego State-en, illetve a Cal Lutheranon fociztak, egy harmadik kosárlabdázott egyetemi szinten, míg a negyedik a Nebraska színeiben volt All-American röplabdázó, nővére pedig a Utah egyetemen atletizált. A középiskolában a futball mellett aktívan kosárlabdázó Toilolo az ország egyik legjobb tight end recruitjaként került Palo Altóba. Egyetemi karrierjét redshirttel kezdte, majd a 2010-es idény előtt megnyerte a kezdő TE posztért folyó versenyfutást Coby Fleenerrel szemben, a szezonnyitón azonban ACL-szakadást szenvedett. Két teljes értékű idényében csereként játszott a Colts tavalyi második körös választottja, illetve az idén első körre is esélyesnek tartott Zach Ertz mögött. 2011-ben 343 yardot és 6 touchdownt, tavaly 393 yardot és 4 TD-t kapott el. A most következő szezonban jöhetett volna el az ő ideje a Stanfordnál, helyette azonban úgy döntött, hogy underclassmanként jelentkezik a 2013-as draftra. Nem akkora tehetség, mint Fleener vagy Ertz, inkonzisztens játéka és korábbi térdsérülése pedig komoly kérdéseket vet fel vele kapcsolatban, de annyi potenciál mindenképpen van benne, hogy hosszú évekig megbízható csere és veszélyes red zone célpont legyen a profik között.

Jake Stoneburner 6-7. kör

Egyetem
Ohio State
Életkor
34 (1989-08-25)
Magasság
6'4" (1.93 m)
Tömeg
252 font (114 kg)

Erősségek

Hatékony elkapó. Gyorsan szabadul a line of scrimmage-en, rögtön eléri a végsebességét, konzisztensen megcsinálja az elkapást a testétől távol is. Kezei erősek, képes magasra felmenni egy-egy labdáért. Testét pajzsként használja, hajlékony, könnyen alkalmazkodik a rosszul megdobott labdákhoz. Rengeteg természetes elkapói képességgel rendelkezik.

Gyengeségek

Az ereje elhanyagolható a támadási ponton. Ritkán hasznos futásblokkolás során, nehezen kontrollálja ellenfeleit. 40 yardos ideje ellenére nem igazi mélységi célpont.

Megjegyzések

Középiskolában a foci mellett kosárlabdával és atlétikával is foglalkozott. HS-ben (és az egyetemen is) csapattársa volt a Pittsburgh Steelers OT-je, Mike Adams. Újonc évében redshirtöt kapott, 2009-ben Jake Ballard cseréje és Academic all-Big Ten válogatott, 2010-ben 5 meccsen kezdett, az Eastern Michigan ellen kificamodott a bokája, emiatt kihagyta az Illinois és az Indiana elleni meccseket. 2011-ben 10-szer volt kezdő, honorable mention lett az all-Big Ten választáson. 2012-ben 8 meccsen volt kezdő, az Urban Meyer-féle spread offense-ben H-back/wide reciever hibridet játszott a korábbi hagyományos TE poszt helyett. Családi gazdálkodás szakon szerzett diplomát. Sophomore éve óta jellemzi, hogy meg-megvillantja a tehetségét, de egyetemi karrierje alatt nem sikerült tartósan kiemelkednie. Az elkapási képességei azonban vannak annyira jók, hogy ez NFL-szinten is rostert érjen neki.

Michael Williams 7. kör

Egyetem
Alabama
Életkor
-
Magasság
6'6" (1.98 m)
Tömeg
269 font (122 kg)

Erősségek

Váratlanul ügyes nyílt területen rövid passzok után. Megbízható kezei vannak, ritkán droppol. Jól használja a méreteit a red zone-ban. Átlag alatti sebessége ellenére rövid passzoknál és a red zone-ban rendre tisztára játssza magát. Jól használja ki, hogy a védők nem veszik komolyan mint elkapót. Specialitása a blokkolás. Futásblokkolásnál rendre kiveszi a játékból az emberét. A második szintre is felér, ott is jól veszi fel a blokkot. Kézhasználata nagyszerű. A blokkolási lábmunkája szintén kiváló, együtt mozog a védővel és maga előtt tartja. Fizikális futásblokkoló, mindenfajta lelkiismeret furdalás nélkül játszik. Kiválóan használja a méreteit, testtartása hibátlan. Befelé húzásoknál, trap blokkoknál is használható. Belső futásoknál gyönyörűen fordítja ki a védőt. Passzjátékoknál a tudatossága nagyszerű, tudja mikor elkapóból blokkolóvá váltania. Rendszeresen tudja, hogy kit fog megblokkolni, nem jellemző rá, hogy céltalanul rohangál ha van védő a boxban. H-backként is használható. Hatalmas tapasztalata van. Kickoff return egységben is hasznos blokkoló.

Gyengeségek

Nem jó a sebessége, a pálya közepén nem tud elszakadni a safetyktől. Oldalirányban nem fürge vagy eluzív. Magas, azonban nem ugrik nagyot. A testétől messze érkező labdákat nem igazán tudja behúzni. Elég kevés fajta route-ot futott az Alabamán. Nem gyakran tolja hátra a védőket a line of scrimmage-től. Kifele dolgozó speed rusherekkel meggyűlik a baja passzblokknál.

Megjegyzések

Középiskolában a futball mellett kosarazott is. Eredendően defensive endnek recruitolták, első szezonjában redshirtöt kapott, azután egy évig csere TE, aztán 3 évig kezdő a Crimson Tide-ban, 3-szoros nemzeti bajnok (2009, 2011, 2012) a Bamával. Fejlődési lehetőségei limitáltak, azonban a legjobb blokkoló tight endje az idei draftnak, aki rövid passzoknál otthonosan mozog, egy hátsó körös draftcetlit feltétlen megér a játéka, szituációs játékosként akár hosszú karrier is várhat rá a profik között.

Joseph Fauria 7. kör

Egyetem
UCLA
Életkor
34 (1990-01-16)
Magasság
6'8" (2.03 m)
Tömeg
260 font (117 kg)

Erősségek

Ideális magasság, szélesség és izomzat. Fürge a LOS-en, így rögtön nyomást generál a vele szemben védekező LB-re. Hirtelen ritmusváltásokra képes, fizikálisan futja az útvonalait, szűk helyeken is képes szeparálódni. Kiváló a labdaérzéke, a fifty-fifty csatákat rendre megnyeri. hála a jó rugóinak és annak, hogy képes a hatalmas testét pajzsként használni. Erős kezeivel rendre igyekszik a legmagasabb ponton elkapni a labdát, az elkapás utáni ütközéseket is jól bírja. Néha a blokkolási képességeit is megvillantja, megfelelő erővel és befolyással bír ahhoz, hogy kitolja az ellenfelét az útból, a második szinten történő blokkokat is képes fenntartani.

Gyengeségek

Annak ellenére, hogy rövid távon fürge és agilis, nem egy robbanékony atléta, muszáj a megbízható route futására hagyatkoznia a szeparálódásnál. Nincs meg a sebessége a mélységi elkapásokhoz, labdával a kezében nem igazán eluzív. Paraméterei alapján képes a hatékony blokkolásra mind a falban mind nyílt területen, azonban nem konzisztensen fizikális, időnként túl hamar leáll a mozgással.

Megjegyzések

Három nagybátyja is focizott, Quinn a Northern Arizona fullbackje volt, Lance a Washingtonon volt tight end, Christian a Coloradora járt, 13 szezont játszott az NFL-ben TE-ként, 2-szeres Super Bowl győztes a New England Patriots-cal. A középiskolában csapattársa volt a Carolina Panthers DT-je Sione Fua, a Washington Redskins LB-je D.J. Holt, az Oregon centere Hroniss Grasu, az Oregon State elkapója Kevin Cummings és a Fresno State cornerbackje L.J. Jones. A két legfontosabb középiskolás all-star gálát (U.S. Army All-American Bowl és az Under Armour All-Star Game) kihagyta, hogy segíthesse a kosárlabdacsapatot. 4-csillagos recruitként érkezett a Notre Dame-re, ahol freshman szezonjában 3 meccsen játszott mint csere TE, ezután transzferelt a UCLA-re, ahol 2009-ben redshirtöt kapott. 2010-ben special teamer és csere TE, 2011-ben és '12-ben is 9 meccsen kezdett, 2012-ben honorable mention az All-Pac-12 választáson. Összesen 20 darab TD-elkapása volt, amivel harmadik az egyetem örökranglistáján. Nem tartozik az idei (egyébként elég mély) TE class krémjébe, de mindig tulajdonsága megvan ahhoz, hogy produktív NFL-játékos váljon belőle.

Phillip Lutzenkirchen 7. kör

Egyetem
Auburn
Életkor
32 (1991-06-01)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
258 font (116 kg)

Erősségek

NFL méretekkel rendelkezik. Nehéz levédekezni vörös zónában és rövid yardos helyzetekben, testét pajzsnak használja a védő ellen vagy csak szimplán arrébblöki, hogy legyen helye. Erős keze mitt azokat az elkapásokat is megcsinálja, ahol csak 1 kéznek van hely, és az 50/50 százalékos szituációkból is jól jön ki, hiába őrzik. Mozgékony a lába route futás közben, atletikus, hogy kikerülje az ütközést és bevetődjön a célterületre, a bólyát érintve. Összeszedi a mögé érkező labdákat. Rutinos mozgó blokkoló H-Back helyről, megcsinálja az első kontaktot, majd megy tovább a LB vonalba blokkolni. Megbízható pass protector, jól reagál a blitzelő mozgására. Hatékony blokkolónak számít a vonalon is.

Gyengeségek

Hosszú passzokkal nem lehet keresni. Fejlődnie kell blokkolóként üres területen, hajlamos a derekát hajlítani, ahelyett, hogy a lábát mozgatná. Bizonyítania kell, hogy megbízható célpont egy olyan offense-ben, amiben rendszeresen keresik. Sérülései miatt sokan alapból lemondanak róla, juniorként nem egészségesen játszott, végzősként az idény felét kihagyta.

Megjegyzések

Két és fél évig kezdő a Tigers-ben. Az Auburn történetének legtöbb TD elkapását jegyzi tight endként. 2011-ben all-SEC 2. csapatos választott. 2010-ben nemzeti bajnok a Cam Newton-féle generációval. Senior éve 6 meccs után véget ért, mert meg kellett műteni a csípőjét. A combine-ra már felépült. Vállműtéte is volt korábban. Tipikus vörös-zónás tight end, aki akkor lép elő, mikor a legjobban kell. Sérülékenysége miatt nem fogják olyan korán kiválasztani, mint teljesítménye indokolná, de ha egészséges marad, akkor hátsó körösként is alapemberré nőhet NFL szinten.

 www.youtube.com/watch?v=ez6VAKyrSc4

Matt Furstenburg 6-7. kör/UDFA

Egyetem
Maryland
Életkor
34 (1989-06-19)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
242 font (110 kg)

Erősségek

Atletikus felépítés és meglepően agilis. Erős kezű és megbízható elkapó, még akkor is ha nem pontosan érkezik a labda és ugrani vagy nyújtózkodni kell érte. Jó a sebessége és az irányváltásai labdával a kezében. Jól lő ki a line of scrimmage-ről, függetlenül attól, hogy áll előtte valaki, vagy üresen indulhat el. Elég ruganyos, hogy fordulás közben is lehúzza a passzt. Keményen támadja a célpontot futásnál, elég laza a csípője és mindent belead, hogy ellökje a védőt és haladjon a futóval segítve azt.

Gyengeségek

Magassága nem ideális. Soványnak számít in-line blokkolóként, a profik közt lefogják majd könnyen. Az erősebb védők meg tudják ragadni a grabancát és azonnal hátrányba kerül a playnél. Hosszú lábaival nagyokat lép, de könnyű is szerelni ha irányt vált befelé vagy kifelé. Jobban kell használni a kezét, hogy az NFL linebackereket kikapcsolja. Javítani kell az egyensúlyérzékén, erején és tudatosságán, hogy nagy tömegben elkapásokat csináljon, ugyanez igaz a red zone-ban is ha középre helyezkedik.

Megjegyzések

Három évig kezdett a Terps-ben. Édesapja a Richmond játékosa volt. Nővérei közül az egyik a College of Charlestonban kosarazott, a másik a Richmondnál lacrosse-ozott. Lacrosse-ban Matt is nagyot alkotott, háromszoros állami bajnok New Jersey-ben. Középiskola után egy évig a Hun School nevű előkészítő iskolába járt. Már 2011 májusában lediplomázott family science nevű szakján. 2008-ban redshirtöt kapott miután 2 meccset követően kiment a bokája és egész évre lesérült. A Maryland amellett, hogy remek atlétákat képez, Vernon Davis óta több tight end is megragadt tőlük az NFL-ben, így Will Yeatman vagy Dan Gronkowski - utóbbi kettőhöz lehet mérni Furstenburgot is. Ahhoz képest, hogy teljesen irreleváns volt statisztikailag, szinte minden draftportál szerint ki fogják választani a 3. napon.