Prospect ismertetők


Quenton Nelson 1. kör

Quenton Nelson
Egyetem
Notre Dame
Életkor
-
Magasság
6'5 (195.5 cm)
Tömeg
329 lbs (149 kg)

Erősségek

Felépítése mint egy széfé, széles csípővel, mellkassal és erőteljes végtagokkal. Megfélemlítő erejéről ismert. Ritkán verték meg csak erőből. A blokkokból megfelelő váll-magassággal jön ki. Erőteljes csípőjének jó hasznát veszi kontakt során. A védőket targonca módjára mozgatja ki a résekből, jókora folyosókat teremtve. Rendkívül agresszív a támadás elejétől kezdve és nem elégedett míg rá nem kényszeríti akaratát az ellenfelére. Elsőosztályú kettős-blokkoló volt McGlinchey oldalán. "Down" blokkoláskor remek lábmunkával dolgozik. Oldalirányban és üres térben egyaránt folyékonyan mozog. Láb- és csípőmunkájával képes a blokkjait pozícióban tartani. Megvan az ereje és a test-kontrollja, hogy visszavágjon ha esetleg megverik. Passz blokkokba jó testtartással áll bele széles alappal és elosztott súllyal. Ütése kompakt és erőteljes. Kezei hengerfej módjára lőnek ki és szinte mindig elsőre talál a "keretbe", ütése kizökkentő erejű és mély elérésű. Minőségi tükör-mozgással ki tudja zárni a siettetőket és teljes uralmat tud gyakorolni. Kézerejével megkaparint és nem is enged passz védelemben és futás blokkolásban egyaránt.

Gyengeségek

Tendencia a fejének lehajtására kontakt során. Keresztező és kar-átívelő ellenfelei ellen árnyékra vetődhet és szem elől tévesztheti őket. Többet volt a földön a kelleténél a Wake Forest DT-i ellen akik a réseket próbálták támadni. Enyhén döcögős ahogy kijön alapállásából "pull" blokkolóként. Egy hajszálnyit tovább tartja a biztos blokkokat a kelleténél mielőtt továbbállna a linebackerekre. NFL védelmek ellen lehet, hogy siettetnie kell a ritmusát. Van fejlődésnek helye passz védelemben és atletikusabb siettetők kordában tartásánál. Az évek során akadtak sérülés problémái. 

Megjegyzések

Azok a védők akik Nelsonnal és Mike McGlinchey-vel álltak szemtől-szembe az Írek falának bal oldalán, többnyire egy hosszú estének nézhettek elébe. Nelson egy kemény New Jersey-i srác akit a USA Today All-American második csapatába nevezte, valamint országos szinten a top 50-be rangsorolták guardként középiskolából kijövet. Ezek ellenére a Notre Damenek nem volt szüksége hogy beöltözzön, így első évét redshirt-tel végezte. 2015-ben kapott először esélyt, 12 meccsből 11-en kezdett (két meccsen bokasérülés miatt nem játszott végig) a 2016-os első körös Ronnie Stanley oldalán. Aztán az Írek várakozáson aluli szezonja során ő és McGlinchey vette irányítása alá a fal bal oldalát, noha a scoutoknak nem volt sok kivetni valója Nelson képességével ahogy előre mozdítja a LOS-t és rendszeresen kiteríti a védőket. 
Nelson elit guard tehetség kiváló mérettel, ritka erővel, és olyan blokk befejező aki kellemetlenné teheti a filmnézést legtöbb ellenfelének. Technikája jól megalapozott és valószínűtlen, hogy sok átállási időre lesz szüksége a ligában. Fent kell tartania a játékgyorsaságát és szemét az ellenfelén a snaptől kezdve. Megvannak az adottságai és a tehetsége, hogy All-Pro guard legyen éveken át.
NFL hasonmás: Larry Allen 

Isiah Wynn 1-2. kör

Isiah Wynn
Egyetem
Georgia
Életkor
28 (1995-12-09)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
301 lb (137 kg)

Erősségek

Laza mozgású falember, aki az egész play alatt szépen hajlítja a térdeit. Átlag feletti kezdősebesség. Az elvárt lábmunkával indul neki a blokknak és jár a lába folyamatosan. Rajta marad az emberén, igen ritkán marad egyedül. Mindig le akarja zárni a játékot, tutira megy. Hatékony mozgó blokkolónak, de helyén maradva is. Jó szöget választ a linebacker ellen ha backside-ról jön és elég képzett valamint atletikus hozzá, hogy olyan blokkokat is megoldjon, amit kevesen tudnak. Pass protectionben OT szinten tud majd játszani ha guardba vezénylik be. Megvan a sebessége, egyensúlya és esze is hozzá, hogy reagáljon a pass rusher irányváltásaira. Fegyelemezetten használja a kezét, és nem engedi menekülni a védőt se futásnál, se passznál. Nagyon erős a keze. Le is tud horgonyozni, ha kell. Játszott guardot és tackle-t is.

Gyengeségek

Alsóteste aránytalanul vékony a nagy kiterjedéséhez képest. Felépítése inkább néz ki Tackle-nek, de magassága miatt Guard posztra fog kényszerülni. Be kell bizonyítania, hogy ereje az NFL standardhoz is felér. Eddig nem volt kiemelkedő sikere mikor a védőre helyezve kinyújtotta a karját a snap után, de Guard poszton ez könnyebb lehet. Nem biztos, hogy van annyi erő a csípőjében, hogy elmozdítsa az 1-es lyukból a nagytestű run stuffereket. Néha elveszti a türelmét és elindul vadászni valami ellenfelet magának, ahelyett, hogy megvárná míg jönnek felé.

Megjegyzések

A floridai St.Petersburg Lakeland nevű iskolájának növendéke, sok későbbi NFL játékos nyomdokait követve, úgy mint Shaquill Griffin vagy Dante Fowler többek között. Másodévesen lett kezdő Georgiában, mint LG, itt 8 meccsen játszott, majd kiküldték LT-nek. 2016-ban a Georgiába transzferelt Tyler Catalina (jelenleg Redskins), így Wynn visszakerült bal guardnak és 12 meccsen kezdett. Végzősként megint vak oldali Tackle volt a döntőző Bulldogs-ban, ahol a freshman Jake Fromm QB és a futók is sokat köszönhettek neki. All-SEC és 2. csapatos all-American lett az év végi szavazáson. Hiába számított remek Tackle-nek, az NFL más kávéház, és minden bizonnyal a fal belsejébe szorul, nincs kizárva, hogy egyes csapatok még centert is látni fognak benne. A mentalitását imádni fogják a pozíciós edzők, ráadásul tehetséges, techinkás és eredményes is volt eddig, így van benne mit szeretni. Elsősorban olyan csapatok érdeklődését fogja felkelteni, akik atletikus guardokat keresnek. Fürgeségét lehet kamatoztatni futásnál, ráadásul vészhelyzet esetén OT-be is fel lehet küldeni. Ha a méretbeli kérdőjeleket ki tudja egyenesíteni, azonnali útja lehet egy kezdőcsapatba, hiszen a tudása adott hozzá. 

Will Hernandez 1-2. kör

Will Hernandez
Egyetem
UTEP
Életkor
-
Magasság
6 ft 2 in (188 cm)
Tömeg
348 lbs (158 kg)

Erősségek

Széles csípővel és vaskos törzzsel bír. Meggyőző természetes mozgás méreteihez képest. Rugalmas és ügyes. Térdét jól hajlítja, csípője erejével pedig robbanékony erővel támadja ellenfelét. Alapja széles és stabil. Megvan a kellő lábmunkája és ereje, hogy futás blokkjait fenntartsa maga előtt. Egyensúlya és testkontrollja kontakt során is kitűnő. Minden játék alatt agresszív, befejező stílusú magatartást mutat. Kiváló felső testi erejét többször tanúsította ahogy a védőket kiforgatta a futó sávból. Ha egyszer az ellenfele mellkasára kerülnek a kezei, végük. Lábai fürgék. Minőségi "pull" blokkoló, és megvannak a lábai a passz-siettetők letükrözéséhez is. Átlagon felüli oldalirányú mozgás. Fejét hátra szegezi, háta egyenes passz védelem során. Ellenfeleit tovább tudja hajtani a QB mellett, ha oldalába kerülnek. Súlypontját mozgásból azonnal megtalálja ha blokkolni kell. Kedvtelésből járt box és súlyemelő termekbe. Imádja a játékot és minden velejáró folyamatát. 

Gyengeségek

Posztjához a kívántnál alacsonyabb. Karjai rövidek, keze kicsi. Hosszú karú játékosok hozzáférnek a mellkasához. Snapet követően könnyen felizgatható. Alapállásából kicsi oldalirányú ugrással jön ki, ami néha pozícióvesztést eredményez. Erős késztetése, hogy gyorsan kezdjen és bevigyen egy nagy ütést olykor a kezek céltévesztéséhez vezet, amitől azok túl magasra kerülnek. Túlságosan készséges kontaktba bonyolódni még mielőtt megfelelő állásba helyezkedett volna. Kissé izgága lehet mélységi blokkolás kezdeményezésekor, gyorsulása nem épp zökkenőmentes. Jobb váll-magassággal kell játszania térben és "down" blokkolás során. Passz védelem során a belső lába üresben maradhat, mikor a siettetők befelé kontráznak. 

Megjegyzések

A Las Vegas-i születésű Hernandez úgymond a Miners LG posztját is otthonává tette az elmúlt négy évben. 2013-as redshirt évét követően mind a 37 UTEP meccsen játszott a center bal oldalán. Mérete mellett jó erővel és viszonylag fürge lábakkal bír, amik hozzásegítették Freshman All-Conference USA elismeréshez 2014-ben, külön említettként a csoport edzői által 2015-ben, majd a következő évben első csapatos All-Conference USA említéshez. Mindemellett 2016-ban az Associate Press második csapatos All-Amercian listájára is felkerült, és akár el is hagyhatta volna az egyetemet a szezon után, hogy kezdő legyen az NFL-ben. 
Négy éves kezdő és a UTEP történetének legelismertebb támadó falembere. Hernandez az erő, egyensúly és atletikus képesség ritka kombinációjával bír. Jó futás-blokkoló és megvan a kellő súlypontja illetve lábmunkája, hogy passz-védelem során is megállja a helyét. Noha hiányzik a magassága amit a csapatok elvárnának, ez kevésbé fogja draftolását befolyásolni. Azonnali kezdő válhat belőle, magas plafonnal. 
NFL hasonmás: Richie Incognito 

James Daniels 1-2. kör

James Daniels
Egyetem
iowa
Életkor
26 (1997-09-13)
Magasság
6 ft 4 in (193 cm)
Tömeg
295 lbs (134 kg)

Erősségek

Mozgékonysága elit a centerek között. Laza, ruganyos, összeszedett mozgású. A snap után fürge lépés jön. Jól időzíti é pontosan viszi be az első kontaktot. Ügyesen mozog oldalra és mindig eléri a hármas technikán lévő védőt. Csípővel és lábmunkával is bebiztosítja a blokkját. Simán felér a 2. szintre és jó százalékkal ki is vesz valakit onnan. Jó szögeket választ. Az ILB-t is jókor kapja el és becsomagolja. Altletikussága kijön a reakcióinál, a háta mögötti akcióra is van válasza. Letükrözi a védő mozgását és addig tartja fel, ameddig lehetséges. Befejezi a feladatát. Képzett és összhangban van a guardokkal. Passznál nehéz kimozdítani a biztos, széles terpeszből. Ritkán szoktak az atletikus pass rusherek bajt okozni neki. Elég gyors, hogy a keresztbe mozgással is együtt éljen. A lehorgonyoz, nem mész át rajta.

Gyengeségek

Tömege a profi elvárásoknál kisebb. További izomzatra lesz szüksége. Futásnál átlagos erővel dolgozik NFL szinten. A bull-rush ellen mindent bele kell adnia. Ha egy Nose Tackle ragadja meg először, nehezen jön vissza. Túl magasan célozza meg passznál az ellenfelet, így lecsúszhat a keze. Nagyon siet a 2. szintre blokkolni, ezért néha elhamarkodja az elsődleges kontaktot, így a guard kerül bajba. Vezérblokkolóként a séma miatt keveset láttuk.

Megjegyzések

Az ohio-i Warrenből sok helyre hívták a gimi után, Alabamától kezdve az Ohio State-ig, de mivel a bátyja, LeShun Daniels Jr az Iowában volt running back, így eldőlt a dolog. A tesó tavaly lett profi és egy év alatt három NFL klubnál is megfordult, most épp rézbőrű. True freshmanként James minden meccsen játszott, kettőn kezdett mint LG. Másodévesen kezdő center lett 11 meccsen, kettőn sérült volt. Juniorként végignyomta az idényt, de ekkor se lett BigTen válogatott, így inkább elment profinak. A combine-on övé volt a legjobb 20-yard shuttle idő, míg 3-cone drillben a 2. lett a támadófalban. Technikája kiemelkedő a center prospectek között évekre visszamenőleg is, hála részben az iowa-i munkakörnyezetnek. Fürgesége kiemelkedő zone blockerré teszi, mindig jól helyezkedik szinte és ha az ereje is rendben lesz, akkor bármilyen sémában bevethető. Vitathatatlan pro bowl-potenciállal bír, lehet, hogy ő lesz a csapata legjobb támadófaljátékosa.

Billy Price 2. kör

Billy Price
Egyetem
Ohio State
Életkor
29 (1995-01-01)
Magasság
6 ft 4 in (193 cm)
Tömeg
312 lbs

Erősségek

Embertelen erő és robbanékonyság. A Combine súlyemelés egyik favoritja volt. A snap után azonnal üt. Váll alá támad, megragadja az embert és onnantól ő irányít. Egyensúlyérzéke és született ereje átlag feletti. Képes javítani miután korán hátrányba kerül, erőből kilöki a lyukat támadó védőt. Ruganyos, hajlékony játékos, aki vezérblokkolóként kiszed bárkit. Mindig ő van jobb helyzetben a párharcaiban. A nagyobb védőket is eltolja. Az egyik legintelligensebb játékos a mezőnyben. Nem veszik el nyitott térben, de akkor se ha zárt területen kell dolgoznia. A kezeit belül tartja pass protection közben. Le tud horgonyozni, széles alapállásban. Centerként és guardként is volt kezdő. Mentalitása illik a posztjához.

Gyengeségek

Türelmetlen. Túl nagy rössel indul előre snap után, ami felesleges hibákhoz vezet. Lehet, hogy ez izommemória-probléma. Rövidebb a karja, mint az ideális. A második szinten már statikus. A hosszabb karú DT-k elleni kézmunkáján javítani kell. Irányváltás helyett néha csak nyújtózkodik. Lassabb lábmunkája miatt az atletikus pass rusher keresztmozgását nem tudja lekövetni. Brutális erejét csak minőségi lábmunkával lehet maximalizálni. Személyisége nem minden edzői stábbal kompatibilis.

Megjegyzések

Az ohio-i Austintownban ő volt az állam legjobb védője a gimiben, de mivel túl pedáns volt, a Buckeyes inkább átrakta offense-be. 2014-ben 15 meccsen kezdett a bajnokcsapatban, 3 LG, 12 RG poszton. A következő évben bal guardként nyomta végig az idényt, juniorként pedig jobb guardként és all-BigTen 1. csapatosnak szavazták. Senior szezonja egy Rimington-díj bezsebelésével zárult, azaz ő lett az NCAA legjobb centere. Egymás után 55 meccsen kezdett, beállítva ezzel Pat Elflein klubcsúcsát. A Combine-on súlyemelés közben izomsérülést szenvedett már első nap és minden mást ki kellett hagynia. Műteni nem kell, az edzőtáborra felépül. Tavaly Fab Moreau a pro day-en járt így, őt meg kellett műteni és a 81. helyig csúszott a drafton. Hatalmas beleéléssel játszik, ami az ő erejével és sebességével NFL-szinten is rettegett centerré teheti. Nem lesz gondja felvenni a versenyt a profik fizikumával, az esze, rutinja és a technikája is adott, hogy korán kezdő lehessen, csak arra kell ügyelni, hogy ne legyen túl forrófejű.

Martinas Rankin 2-3. kör

Martinas Rankin
Egyetem
Mississippi State
Életkor
29 (1994-10-20)
Magasság
6 ft 5 in (196 cm)
Tömeg
305 lbs (138 kg)

Erősségek

Öt poszton bevethető játékos, akinek talán a center állhat legjobban. Fürge a lába, ami meglátszódik a tükröző mozgásnál. Kezdőmozgása ideális a snap után bármilyen irányba. Elég fegyelmezett, hogy az embere előtt maradjon passznál és ne egyenesedjen ki idő előtt. Felsőtestét beleadja teljesen a lökésbe. Jó ösztönei vannak, sose esik pánikba. Nem reagálja túl ha váltást lát a védőfalban. Ügyel rá, hogy nehogy egy késleltetett blitz-cel valaki átsunyiskodjon a backfieldre. Felgyorsulva érkezik meg a második szintre és alig várja, hogy valakit elkaphasson. Akkorát ver rá a védőre, hogy azonnal kiesik az egyensúlyból. Jó szöget választ, mert előre kilesi, hogy a 2. szinten kit kell kivenni. Amikor az első terve nem sikerül blokkolás ügyben, improvizál, nem törődik bele a kudarcba.

Gyengeségek

Átlagos sebessége az edge playerek ellen visszaüthet. Kicsit merev. Egyre szűkebb alapállásban van ahogy megy előre a play. A karjait kör alakban tolja előre, nem elég egyenesen. Túl magasan és túl szélesen fogja meg az ellenfelet. Szenved a területe megvédésében passznál hogyha a védő félretolja a karjait. Meg tudják kerülni a pass rusherek, mert a külső kezében nincs annyi erő, hogy visszafogja őket. Hagy helyet, hogy erőből nekimenjenek. Túl magasan áll neki a futásblokkolásnak. Általában a védő kezdi jobb helyzetből a párharcot. Oldalra lassan indul el. Vezérblokkolóként nem fogja sokáig visszatartani az emberét. Nem mindig fejezi be a feladatát.

Megjegyzések

Mississippi mindenek előtt, ide járt gimibe, junior college-ba és egyetemre is. Középiskola után a Mississppi Gulf Coast Community College hírnevét öregbítette két évig. Hívták is utána mindenhová az NCAA-be, de maradt államon belül. Redshirted év után 2016-ban bekerült a Bulldogs LT posztjára és nem vallott szégyent. Végzősként csak 9 meccsen tudott kezdeni egy bokasérülés miatt, de így is all-SEC 1. csapatba szavazták. A combine-on nem vett részt a gyakorlatok során. A szezon után még sokan első körbe is bekiabálták, de a mélyebb elemzés után az első 100 választásba se biztos, hogy odafér. Profi szinten nem elég gyors LT-nek és nem elég erős RT-nek, bár valószínűleg utóbbi poszton is próbálgatják majd rookieként. Minél hamarabb beteszik a fal belsejébe, annál jobb. Ösztönei és futball-IQB-ja center poszton látszódna meg leginkább, és ott lenne esélye kezdőjátékossá érni.

Braden Smith 2-3. kör

Braden Smith
Egyetem
Auburn
Életkor
28 (1996-03-25)
Magasság
6 ft 6 in (198 cm)
Tömeg
303 lbs (137 kg)

Erősségek

Impresszív fizikai paraméterekkel rendelkezik, ami masszív testalkattal párosul. Nagy tömegben és a szabad területeken is kontrollált a mozgása. Rugalmas csípővel rendelkezik. Agresszíven alkalmazza a kezeit. Megbízható a futásoknál, bátran hívhatták a rövid yardos szituációkat az ő oldalára. Passzblokkolásnál kellően behajlítja a térdeit. Könnyen összekapja magát ha beszed egy ütést a védőtől. A kötelező edzéseken kívül is szívesen látogatja az edzőtermeket. Önzetlen játékos, nem a saját, hanem a csapat érdekeit tartja elsődlegesnek. A futballon kívül az iskolapadban is helytállt, tanár lenne ha nem focizna. 41 mérkőzést játszott, guardként és tackle-ként is van tapasztalata.

Gyengeségek

Ugyan aktívan használja a kezeit, de hajlamos arra, hogy eltévessze velük a célpontját. Alkalmanként engedi, hogy a védő érje el őt először. Gondot okozhatnak neki az alacsonyan játszó ellenfelek. Nagyobb gyilkos ösztönnel is játszhatna. Képes ellustulni a lábmunkája, aminek köszönhetően nem mindig tudja fenntartani a blokkját.

Megjegyzések

A foci mellett atlétikában is jeleskedett kansas-i középiskolájában és számos nagy egyetem szerette volna megszerezni, ő pedig az Auburn mellett döntött. Édesapja a Kansas színeiben focizott, nővére a TCU-n nehézatléta. Freshman all-SEC jelölés után a második évére lett kezdő, jobb guardként szerepelt, de kapott némi lehetőséget jobb oldali tackle-ként is. Évről évre fejlődött, az edzői is folyamatosan dicsérték. 2015-ben második, majd az azt követő két szezonban első ALL-SEC csapatba választották. Meghívót kapott a Senior Bowlra is, amit azonban visszautasított. A combine-on súlyemelésben és magasugrásban is 2. lett az OL mezőnyben, távolugrásban pedig harmadik. NFL-méretű játékosként mindenképp lesz érdeklődés az irányába, hogy esetleg kezdő szintre fejlesszék. Ehhez a hozzáállása és az esze adott, és olykor láthattuk, hogy az ereje sem rossz. Ha a darabos mozgásával és az egyensúlyérzékével tudnak valamit kezdeni, akkor közepes kezdőjátékosként egy olcsó megoldást jelenthet néhány évre.

Frank Ragnow 3. kör

Frank Ragnow
Egyetem
Arkansas
Életkor
27 (1996-05-27)
Magasság
6 ft 5 in (196 cm)
Tömeg
309 lbs (140 kg)

Erősségek

Megfelelő mérete és ereje van a poszthoz. Szolid láb gyorsasággal reagál a snapre és nem vesztegeti az idejét, hogy a helyére érjen. Down blokkolóként gyorsan ér a védőkhöz. Megfelelően hajol bele a kontaktokba a támadás pillanatában. A belső lépéseknél tovább vezeti a blokkjait és képes mozgást generálni erejéből. Nagyszerű munkát végez amikor a második célpontját kell megtalálni. Jól időzítve vált át egyik blokkról a másikra. nagyon jól érzi a linebackerekhez vezető szögeket, valamint jó munkát végez a rövid húzások utáni célpont váltásoknál. Befejezi blokkjait és elvárt szintű keménységgel rendelkezik. Erős kezei vannak, hogy megragadja ellenfele testét és a blokkokat véghez vigye. Képes lehorgonyozni és felvenni a versenyt a bull rush ellen és ha éppen nincs senki rajta akkor is talál munkát magának. Nem csak center de guard poszton is van kezdő tapasztalata.

Gyengeségek

Csak átlagos atléta és nagyobb helyen elég nehezen mozog a lába mikor a feladata az, hogy hirtelen váltást csináljon a mozgó célpont felé. Vállait jobban le kell engedni mozgó blokkolóként. Kontakt utáni felállása néha inkonzisztens így esetleges egyensúly gondjai adódhatnak. Kissé többet van a földön, mint kellene. Hajlamos széles karokkal csépelni ellenfelét amikor a támadás pillanatában próbálja kiforgatni azt. A lefordulásokat jobban kell éreznie. A gyors és hirtelen mozgású ellenfelekkel meggyűlhet a baja. Sípcsont sérülésből lábadozik, ami véget vetett szezonjának. 

Megjegyzések

2016 őszén, a csapat Alcorn State-i összejövetelén borzasztó híreket kapott: édesapja, Jon, szívrohamban elhunyt. Ragnow mindezek ellenére nem hagyott ki egy mérkőzést sem és rengeteg elismerést kapott a nehéz idők alatt. A média All-SEC második csapatba válogatta passzvédekezésben nyújtott keménysége és a LOS mozgatásában mutatott tehetsége miatt amelyet futás blokkolásnál képes végrehajtani. Juniorként 12 meccset kezdett centerként és 1-et Guard poszton, de úgy döntött marad még egy évet ahelyett, hogy a Draftra jelentkezzen. Az előző években is megfordult mindkét poszton, 2015-ben RG, true freshman évében pedig 9-szer Centerként szerepelt. Első éve olyan jól sikerült, hogy Freshman All-SEC és Freshman All-American lett.
Ragnow 3 éves kezdő tapasztalattal rendelkezik, aki csapata kapitánya is volt és kellő keménységet hoz minden egyes alkalommal a pályára. Nem az a fajta játékos aki lábaival vagy atletikusságával nyűgözne le bárkit is, de remekül választja meg szögeit és teljesen séma független. Mérete, ereje és lehorgonyzása csak a javára fog válni, ahogy az is, hogyha szükséges képes guard-ot is játszani. Ragnow ugyan küszködni fog, hogy rajta maradjon a gyors kezű atletikus belső védőkön, de alapvonal játéka egy szolid NFL kezdővel egyenértékű. 

Austin Corbett 3. kör

Austin Corbett
Egyetem
Nevada
Életkor
-
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
306 lbs (138 kg)

Erősségek

Akár passz, akár futás van, hatalmas erővel használja a kezeit. Kezdőlökése azonnal érezteti, hogy ki a főnök. Átlag feletti a futballIQ-ja. Tudja a feladatát, jó ösztönökkel és nagy rutinnal bír, nehéz megvezetni. A snap előtt az utolsó pillanatban is vátloztathat a defense, leolvassa és újraosztja a feladatokat. Elég fürgén mozog oldalra, mozgó blokkolóként is lehet keresnivalója. Cut blockjai élményszámba mennek. Akkor se esik pánikba, ha elmennek mellette, igyekszik javítani. Passznál jó helyre teszi a kezeit. Vezéralaknak számít, aki nagyon dolgos. Ösztöndíj nélkül érkezett az öltözőbe, 4 éves kezdőként távozott.

Gyengeségek

Csak LT volt eddig, így kétséges, hogy lehet-e belőle jóféle guard. Hiába járatja a lábát, a nagytestű, erős NT-ket nehezen fogja mozgatni. Kiengedi a szorításából a védőt, hogyha a kezét rossz helyre rakja. Nem olyan erős a keze és a felsőteste, hogy a profi szinten ki tudja javítani a hibáit, ha izomból megverik. Counter mozgás ellen egy szemhunyásnyi idővel le szokott maradni. Alapvetően növelni kell az erejét mindenütt. Az edge playerek ellen meggyűlik a baja, hogy végig fenntartsa a jó testtartást és ne engedje őket át. 

Megjegyzések

Született nevadai, aki Sparks-ból került Renóba. Bátyja a San Diego State-ben focizott. 2017 májusában lediplomázott, ortopéd-sebész lett volna, ha nem ilyen ügyes focista. Tavaly nyáron nősült. Walk-onként lett a Wolfpack tagja, abban az évben, amikor Joel Bitonio végzős volt. Gimiben sokat ült térdsérülés miatt, ezért nem kapkodtak érte. 2014-ben redshirted freshmanként azonnal LT poszton debütált, 12 meccsen kezdve. 2015-ben már csapatkapitányként ismételte ezt meg. Junior idényében már a Mountain-West 2. csapatába is beválasztották, végzősként pedig az elsőbe. Nála több meccset senki se játszott egyetemi időszaka alatt. A Senior Bowlra is meghvíták, példaképéhez, Bitoniohoz hasonlóan. Nem elit, de megfelelő képességekkel bíró játékos, hogy az NFL-ben is szerepeljen, kezdőként. Az esze és a technikája adott, hogy bemozgassák a fal közepére, guardnak vagy akár centernek, de nagyobb erő nem ártana neki.

Tony Adams 5-6. kör

Tony Adams
Egyetem
North Carolina State
Életkor
-
Magasság
6 ft 2 in (188 cm)
Tömeg
322 lbs (146 kg)

Erősségek

Brutális alsó test, de összességében is látszik rajta, hogy nem szeretnéd, hogy megragadjon. Egy finomhangolt támadófalnak volt a főnöke. Kezdősebessége megfelelő. Könnyedén indul meg a vonalból és keres magának célpontot a második szinten. Mindig megtalálja az emberét és tesz róla, hogy ne maradjon üres térben. Atletikussága outside-zone futásoknál is tesztelve lett. Az első kontaktnál mindig megőrzi egyensúlyát. Tudja használni a testét. Rendesen elforgatja a csípőjét, amikor neki kell kiérni a szélre. Minden sémába illik. Tudja hová tegye a kezét már a play elején. Passznál egyensúlyban várja az emberét, felkészülve, hogy odasózzon neki. Gyorsan és pontosan üt. Szépen tükrözi a védő mozgását, akkor is ha az befelé vált. Centerként is tud játszani.

Gyengeségek

Nem olyan magas és nem olyan hosszúk a karjai, mint egy ideális guardnak. Jobban kell időzíteni, hogy mikor lök. Hagy helyett a bull rushernek, hogy első ütésre előnybe kerüljön. Átlagos a reakcióideje, ha oldalra kell besegíteni. Nagyon óvatosnak kell lennie passznál, hogy megfelelően helyezkedjen akkor is, amikor helyet váltanak a védőfalban. A hosszú végtagú edge rusherek át tudnak nyúlni rajta. Kézhasználatán lehet javítani. Hatékonyabban is befejezhetné a munkáját, ha nem csak a kezdeti kézharcra figyelne, hanem a play során végig.

Megjegyzések

Édesapja, Carl Adams a Boston University bírkózó-edzője már három évtizede. Tony is ott kezdte a focit, de gimnázium második évében Charlotte-ba költözött. Először teniszezőnek szánták, azt már 2 éves korában elkezdte! A középiskolás focicsapatban center és DT-t játszott, a scout.com a 7. legjobb C-nek rangsorolta és a 46. guardnak országos szinten. Egy félévvel az elvárt előtt leérettségizett. Az NC State-ben ő lett a Philip Rivers-ről elnevezett év újonca díj nyertese, miután 9 meccsen kezdett mint jobb oldali guard, de néha a snapet is ő adta. 2015-ben minden snapet a pályán töltött mint guard. 2016-ban all-ACC első csapatos választott, egy sacket sem engedélyezett. Ugyanezt a díjat megkapta végzősként is, sőt a közösségi munkája miatt Wuerffel Trophy is járt mellé. Nem mondhatni túl értékes prospectnek ahhoz képest, hogy megfelelő sémában igen nagy szolgálatot tudna tenni. Mivel elsősorban futásnál jó, és fizikai paraméterei nem kiemelkedőek, így papírforma szerint a draft 3. napján fog elhangozni a neve, ezzel pedig egy olcsó kezdőjátékost nyerhet leendő csapata.