Prospect ismertetők


Minkah Fitzpatrick 1. kör

Minkah Fitzpatrick
Egyetem
Alabama
Életkor
-
Magasság
6'1 (188 cm)
Tömeg
201lbs (91 kg)

Erősségek

Imádja a focit, annak él. Rendkívül kompetitív játék-attitűd, nagy játékkal bizonyított korábban a legnagyobb meccseken. Sokoldalú sakkfigura, aki a pálya minden részén szerzett már tapasztalatot. Azonnal játszhatna és fedezhetné a slotot, mély safety-t vagy akár nickel LB feladatokat is elláthatna. Jó lábmunkája gördülékennyé teszi előre-hátra mozgását a pályán. Nagy hatótávú safety is lehet belőle. Kitámaszt és jól támadja a labdát. Kosárlabdás hasonlattal "labdás ember" hozzáállással védekezik labda nélkülin. 9 INT-t és 4 visszahordott TD-t regisztrált. Szereléskor "lejtő-futás" hozzáállást mutat. Kiszabadul a blockból és jól pozicionálja magát a szereléshez. Veszélyesen blitzel a szélről. Mély safety pozícióból is támadja a LOS-t futás-védekezéskor, a fizikai kihívásoknak elébe áll. Special team ász 22 ST szereléssel. 

Gyengeségek

Kissé merev a csípőmozgása, ami korlátozza az oldalirányú mozgását passz-védelemben. Lehet nincs elég tehetsége állandó cornerbacket játszani. Irányváltáskor enged némi teret. Lábai inkább gyorsak mint robbanékonyak a route tree felső részét végrehajtó elkapók üldözésekor. Tudatosságának fejlődnie kell még, ha mély safety posztot kell játszania. Meg kell tanulnia visszavennie kicsit és türelmesebben játszani profi szinten. Kemény szerelő lendületével érkezik és hajlamos kiszaladni a jó pozícióból.

Megjegyzések

A legtöbb Tide játékosnak -- legyen bármilyen kapós is a neve középiskolából érkezve -- egy vagy akár két évig is az oldalvonal mellől kell figyelnie. Fitzpatrick egyből pályára került 2015-ben, 14-ből 10 meccsen kezdőként a "star" pozícióban, minek köszönhetően Freshman All-American és Freshman All-SEC díjakban részesült (45 tackle, 3 TFL, 11 PBU). Ragadós kezei és gyorsasága segítségével a Texas A&M ellen két interceptionét is 6 pontra váltotta és a Clemson elleni meccsen két PBU-ja hozzásegítette az Alabamát a nemzeti bajnoki címhez. 2016-ban eleinte start játszott, majd Eddie Jackson sérülését követően safety-t. Az eredmény? 6 interceptionjével és 186 visszahordott yardjával vezette a csapatot, két további INT touchdownjával beállította az iskolarekordot (4). Több médium által is All-American díjazást érdemelt ki (66 tackle, 5 TFL, 6 PBU). Fitzpatrick családjának New Jersey-i otthona 2011-ben megrongálódott az Irene hurrikán pusztítása során. 
Fitzpatrick intenzitása a meccs végéig a lehető legnagyobb ponton van. Van slot corner tapasztalata, de valószínűleg sok feladatú safety-ként fogják kiválasztani aki bevethető szituációs felállásoknál LB poszton, slot blitzerként vagy nagy elkapók illetve összekötők ellen. Ragyogóan kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott olyan Alabama védelmekben amik tele voltak NFL tehetségekkel. Sokoldalúsága, foci karaktere és becsvágya Pro Bowl potenciállal kecsegtetnek és korán kezdő csapatba juttatják.
NFL hasonmás: Tyrann Mathieu nagyobb kiadásban 

Derwin James 1. kör

Derwin James
Egyetem
Florida State
Életkor
27 (1996-08-04)
Magasság
6 ft 3 in (190 cm)
Tömeg
215 lb (97 kg)

Erősségek

Abszolút alfavezér az öltözőben. A hétvégéit is videózásra szánta. Amikor beszél, az összes játékos rá figyel. Mindene megvan, ami egy korai körös safetynek kell – magasság, súly és sebesség. Bárhol használható a pályán bármelyik snapnél. Nyúlánk játékos, aki képes mélyről üldözni a dobásokat. Gyorsan nyomja el a felé tartó routeokat. Nem csak arra megy, hogy ütközzön, hanem a labdát akarja amikor az már távolságon belül van. A LOS közelében is volt használva, hybrid szerepkörben. Megbízhatóan fogja az emberét, ha kell beleáll az ütközésbe a futás ellen, vagy éppen lehámozza magát a támadóról és védekezik a Tight End-en. Intelligens blitzelő, akinek megvan a sebessége és atletikussága, hogy a backfieldre érjen. Finom, laza mozgása lehetővé teszi, hogy a nagyobb slot elkapók ellen is cover feladatokat tudjon ellátni. A labdahordozót folyamatosan az oldalvonal felé tereli és nem enged befelé vágásokat. Üldöző léptei folyamatosak és erőteljesek. Szolid szerelő üres területen, képes reagálni a kései mozzanatokra is.

Gyengeségek

High safety szerepkörben hajlamos csak arra figyelni, ami előtte történik. Kiegyensúlyozott szemekre lesz szüksége. Rááll egy elkapó útvonalra és megfeledkezik az irányítóról és annak szándékairól. Lassú olvasásai, lassú reakciókhoz vezetnek. Egy lépéssel tovább vár, hogy segítsen fent, így elvétheti a lehetőségét. Jobb ösztönök kellenek majd coverage-ben. Van, hogy túl elővigyázatos a futás ellen, így ahelyett, hogy Ő érne a futóhoz, a futó ér oda hozzá. Gyakran inkább elnyeli az ütközést mintsem, hogy Ő indítaná azt. Üldözési szögeit még javíthatja. Intenzitása ellenére, van, hogy néha elbambul egy-egy snapnél. Limitált tapasztalata van. Mindössze 26 egyetemi meccsen lépett pályára. Volt már egy MCL szakadása.

Megjegyzések

Már freshman éve után az egyik legkeményebb védők között tartották számon, magas, szálkás alkata, hosszú kezei, biztos szerelései és megállíthatatlan természete miatt, így sokat vártak tőle 2016-ban. A szezonnyitón pompásan kezdett az Ole Miss ellen (8 tackle, 1 interception), viszont sajnos egy héttel később bal lábában MCL szakadást szenvedett és az egész évet ki kellett ülnie. Az elvárások már a gimi után a tetőfokára hágtak, hiszen All-Florida választott lett a Haines City High-ból (94 tackle, 4 INT, 8 meccs) és az ország legjobb DB toborzottja lett. Ezek után egy lehengerlő újonc évet zárt ahol mind a 13 mérkőzésen a pályára lépett, az utolsó 8-on már kezdőként (91 tackle, 9,5 loss, 4,5 sack, 5 PD, 2 kiharcolt fumble) és Freshman All-American lett. James a 2015-ös Peach Bowl-on sem lassított és 14 tacklet és két sacket szerzett a Houston ellen. James junior éve úgy haladt ahogy azt várták, hiszen AP All-American második csapatba, valamint, All-ACC első csapatba választották. 84 tackle, 5,5 TFL, 2 INT, 11 PD és egy blokkolt rúgása volt. 12 meccsen kezdett, ám az Independence Bowl-t kihagyta, hogy a draftra készülhessen. James édesanyja születése után „Pooh Bear-nek becézte mivel annyi haja volt és duci is volt. 
Jamesnek megvannak az elvárt fizikai paraméterei és mentális képességei, hogy egy All-Pro safety legyen, aki egy teljes meccs alakulását képes befolyásolni. Habár James elképesztően atletikus és tehetséges, még bőven van hova fejlődnie futás ellen és passzvédelemben is. Tehetségét leginkább egy aktív támadó sémában lehet használni ahol a „robber” szerepkörben játszik, vagy a LOS közelében, ahol segíti a futás megállítását, blitzel vagy a keményebb cover feladatokat látja el.
NFL hasonmás: Landon Collins 

Ronnie Harrison 1-2. kör

Ronnie Harrison
Egyetem
Alabama
Életkor
27 (1997-01-01)
Magasság
6 ft 3 in (191 cm)
Tömeg
214 lbs (96 kg)

Erősségek

Mérete és sebessége elképesztő kombinációt ad. Gyorsan hátrál, lazán odaér mindenhová 2 mély safety-s felállásnál. Van rutinja mélyen és a vonalhoz közel játszva is. Hamar behozza a lemaradását. Nem zavarodik össze a route-okat olvasva. Megoldja, hogy a QB szemét is olvassa miközben végzi a dolgát. Megfelelő matchup esetében ügyes emberfogó. Felismer útvonalakat és oda is lép, ahol kibontakozhat a játék. Hosszú karjaival sok passzba üt bele. Fizikális játékos, akinél alapvető, hogy hatalmas büntetést jelentő fájdalmat okozzon. Mélyről óriási lendülettel jön segíteni a futásvédekezést. Nagy a hatótávolsága, igen messziről indulva is csinál szereléseket, ha jó szögből tud megérkezni. Fürgén eltávolítja a blokkoló kezeket. A LoS környékén a megkövetelt agresszivitással dolgozik. Érdemes blitzeltetni.

Gyengeségek

Be van sózva, hajlamos túlpörögni az eseményeket. Üldözésnél olyan szögből jön, amit egy ügyes RB észrevesz és visszavág mellette belülre. Üres területen türelmesen, fegyelmezetten kell játszania. Az összetett route-ok láttán van, hogy túl korán beugrik valamire. Hiába van meg a sebessége, hogy ő legyen leghátul, valamiért nem mindig jön ki belőle. A snap előtt érdektelen testmozgással vált egyik helyről a másikra. Túl sokat ütközik vállal. Ha nem szokik rá, hogy földre húzza az ellenfelet, sok missed tackle elé néz. Önveszélyes is lehet a játéka.

Megjegyzések

Tallahassee-ben a Florida State egyetemi gyakorlógimnáziumába járt, ahol Safety-t és QB-t játszott és egy félévvel korábban leérettségizett, mint a többiek. Az FSU nem kereste, így innen inkább Alabamába vitte az útja, ahol freshmanként csere volt, 17 szerelést jegyzett, de volt 2 INT-je, 6 leütött passza és egy sackje. Másodévesen lett kezdő, 86 tackle, 2 INT és egy touchdown voltak a fő mérőszámai, 7 deflekció mellett. Neki volt továbbá a legtöbb szerelése a special teamben. Juniorként 74 tackle, 3 INT, 2.5 sack és all-SEC 2. csapatos jelölés. Kétszeres bajnokként nem maradt senior évére, hanem profi lett. Nem számít vezéralaknak, sokkal inkább egy végrehajtó, akire szüksége van a többieknek. Köré nem fognak védelmet építeni, de egy félkészbe beleillik remekül, sémától szinte függetlenül. Méretre, sebességre, erőre tekintettel az NFL-be való, futásvédekezése karrierje korai részében is a kezdőbe prognosztizálja, de akár nevet is szerezhet majd magának, ha a kisebb technikai, atletikussági problémáit kiküszöböli az edzői stáb.

Justin Reid 2-3. kör

Justin Reid
Egyetem
Stanford
Életkor
-
Magasság
6 ft 1 in (185 cm)
Tömeg
204 lbs (93 kg)

Erősségek

Elképesztően sokoldalú. Magas a játékintelligenciája. Azonnal reagál a formáció váltásokra és motionökre. Szinte mindig jó helyen van. A boxban is remekel. A slot receivert és a tight endet is tudja őrizni. Ha ő van leghátul, jól helyezkedik, hogy senki se kerülhessen mögé. Már most NFL-szinten dolgozza fel az információt. Sebessége és ütemérzéke is adott, hogy hosszú passzoknál megzavarja az elkapót. Labdaérzéke kitűnő. Fű alatt bevetődik az alacsony labdákra és kierőszakolja magának az 50-50-es passzokat. Elkapás közben fizikális kihívást jelent az ellenfélnek. Sprintel a LoS felé, hogy segítsen a futás ellen. El szokokott lépni a blokkolók mellett ha van hely. Elég szívós, hogy a tömegben is megéljen. Futtából ki akarja ütni a running backet. Megbízhatóan szerel.

Gyengeségek

Backpedal mozgása darabos és lassú. A fürge slot receiver üresre játszhatja magát mellette. Keresztező útvonalaknál hátrányba szokott kerülni. Szereti húzogatni az ellenfél mezét, bízhatna jobban magában. Szeret kockáztatni és ha rosszul olvas valamit, nagy play-t nyelnek róla. A play-fake-re ugrik. Amikor messze van a labdától, nem mindig választ jó szöget. Túl nagy hévvel érkezik meg szerelni. Egyensúlyi állapotán javítani kell, hogy a profik között ne hibázzon szereléseket.

Megjegyzések

Bátyja Eric Reid, a 49ers safety-je. Mindketten a Dutchtown HS-be jártak, Louisianában. Apjuk az LSU-n atléta volt. Másik testvére labdarúgó a Coastal Carolinán. A családi hagyományt felrúgva írt alá a Stanfordhoz, ahol újoncként 23 szereléssel és 1 INT-tel zárt. Sophomore-ként már 10/13 meccsen kezdett, 57 tackle, 4 TFL és 7 leütött passz után még nem fért be az all-Pac-12 csapatba. Nem úgy 2017-ben, hiszen 14 meccs alatt 99 szerelése volt, 6.5 negatív, 5 pick és 6 extra levédett passz. Végzős idénye helyett már profiként fog játszani. Prototípus safety-nek számít, akinek méretes, sebessége, atletikussága és ösztöne is adott, hogy hamar NFL kezdő legyen. Túlzott agresszivitása nem olyan nagy baj, és a játék bizonyos elemeiben tehetségesebb is, mint a korábban 1/18-on kiválasztott bátyja. Nem lenne meglepő, ha Justin is beférne az első kör végébe, elég biztos prospectnek számít, szinte kérdőjelek nélkül. 

Jessie Bates III 3. kör

Jessie Bates III
Egyetem
Wake Forest
Életkor
27 (1996-10-11)
Magasság
6 ft 2 in (188 cm)
Tömeg
195 lbs (88 kg)

Erősségek

Laza a csípője és gyors a lába a safety-k viszonylatában. Gyorsan vált a zónák között. A slot receiver elé is be lehet állítani. Felismeri az útvonalakat és árnyékként követi az embereket. Ösztönös védő. Ugyanazzal a sebességgel olvassa az irányítót, mint az irányító a védelmet. Azonnal ott van a passz irányában. Soha nem áll meg. Ha látja a play-actiont, rohan a lehetséges célpont felé. Zónázás alatt minden útvonalat ugyanúgy szemmel tart. Veszélyes a labdára és a labdával is, van kosár- és outfielder múltja a gimiből. Ha megszerzi a labdát, végig is tud vele szlalomozni. Nagyot üt és alig várja, hogy ott legyen akcióközelben. Lendületből, nagy erővel csapódik neki az ellenfélnek. Sokoldalú játékos, akit több feladatkörben ki lehet próbálni.

Gyengeségek

Két év egyetemi rutinja van mindössze. Soványka. Sérülésekhez vezethet, hogy nincs összhangban a játékstílusa a fizikai korlátaival. Mély zónák levédésénél nem elég fegyelmezett. Misdirection játékoknál mögé szoktak kerülni. Nem kiemelkedő a végsebessége. Gyakran rossz szöget választ ütközésnél és zónázásnál is. Nem ritka, hogy elrontja a szerelést, mivel eleve rosszabb helyzetből indul. Sokszor túlfut az ellenfélen, akinek egy sima irányváltással üres marad az útja.

Megjegyzések

Fort Wayne, Indiana kötelékéből kiszakadva eredetileg a Toledo Rockets-hez írt alá, de meggondolta magát az utolsó percben. Redshirted éve után 2016-ban 2. lett az ACC év újonca szavazásán Dexter Lawrence mögött; 100 szerelése volt kereken és 5 INT, amiből kettőt visszavitt touchdownra. 2017-ben két meccset kihagyott sérülés miatt, így 79 tackle, 6 TFL és 5 leütött passz után úgy érezte ideje profinak állni. Sokoldalú safety prospect, aki veszélyes a labdára, jól őrzi az embert és szeret ütközni, szóval minden megvan benne, hogy ezen a poszton eléldegéljen, leszámítva, hogy párszor mellélő és akkor baj van. Ha szerez némi rutint és az NFL erőnléti edzők is kezelésbe veszik, akkor ekkora energiával és agresszivitással folyamatosan képernyőn lehet NFL meccseken is.

Kyzir White 3-4. kör

Kyzir White
Egyetem
West Virginia
Életkor
-
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
216 lb (98 kg)

Erősségek

Jó felépítésű, izmos, NFL-játékosnak néz ki. További tömeget is el fog bírni ha hybrid szerepkörre szánják. Támogató futball-családból jön. Csapatkapitány, akire tényleg hallgatnak a többiek. Minden play-ben maximális odaadással játszik, akkor is ha messze van a labdától. Gyorsan átlátja, hogy mi történik. Besegít a futás ellen minden tekintetben, a szélre is kiér. Erőteljes ütköző. Elkapja és bekebelezi a célpontját, addig jár a lába míg az embere földre nem kerül. Hamar meglátja a play-actiont és megy vissza a zónájába. Fizikális a tight endek elleni emberfogásnál. Kockázatos a környékére passzolni, mert nagyon pontosnak kell lenni, hogy valahogy ne érjen oda - akár ügyességgel, mérettel, mozgással, de rendre útban van. Gyorsvonatként blitzel és szeret nyomot hagyni az irányítón.

Gyengeségek

Átlagos sebessége miatt nem minden safety feladatot képes ellátni. Lendületből tud alkotni leginkább. Emberfogást illetően vigyázni kell, hogy kire állítják, mismatch előfordulhat. Off coverage során nehézkesen vált pozíciót, merev a csípője. Darabos a mozgása. Időbe telhet mire további izmot szed fel, hogy fizikálisabb szerepkörre alkalmas legyen. Erősödnie kell és a kézhasználatán is javítani. Átlagos atléta. Nem robbanékony. Üres területen előfordul, hogy elmennek mellette.

Megjegyzések

A pennsylvaniai, 7 gyermekes White-család harmadik focistája. Kevin White a Chicago Bears-ben küszködik, Ka'Raun White pedig szintén a West Virgiában penget. Nagyobbik bátyja nyomdokán először a Lackawanna Community College színeiben próbálkozott gimi után (mivel jobb helyről nem keresték persze), és lett JuCo all-American (10 meccs alatt 37 tackle, 3 INT, 4 deflection). Top20-as recruit volt a junior college-játékosok között mikor aláírt a WVU-hoz. A spurnek nevezett LB/S poszton épült be a csapatba 2016-ban, 58 szerelés, 7 TFL, 3 sack, 5 leütött passz és 2 fumble is összejött neki. Miután jobban beletanult a szerepbe, végzősként már all-Big12 2. csapatos választott, 94 tackle-lel, 7.5 minuszos, 3 INT, 2 fumble és még 4 levédett passz. Későn érő típus, de 2017-re egy remek vezéralak lett, akinek fizikális stílusát imádták a körülötte lévők. A fő kérdés vele kapcsolatban, hogy az NFL-ben hogyan akarják használni, SS-ként vagy OLB-ként és egyáltalán bekerülhet-e a tweener kategóriába. Remek hozzáállása miatt jó lesz vele dolgozni, de nem minden csapat elképzeléseibe fér bele, ami a draft értékén is meglátszódhat. Ha ki tudják aknázni, hogy le tudja szedni a tight endet és a posztján kiemelkedő futás elleni védő, akkor sikeres karrierje legyen, de sokkal többet ne kérjenek tőle.

Marcus Allen 4. kör

Marcus Allen
Egyetem
Penn State
Életkor
27 (1996-08-07)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
215 lbs (97 kg)

Erősségek

Agresszivitása már régóta NFL-szint. Erőszakos kézzel találkozik a blokkolóval, elutasítva, hogy hozzáérjenek. Hatalmasat üt, és a saját testi épségét sem félti. Ha észreveszi, hogy futás jön, teljes iramban indul meg felé. Kerülőúton érkezik meg a futáshoz, sarokbaszorítva a futót. Csapatkapitány és öltözői mókamester. Belső futásnál jól tükrözi a mozgást, és így jól tud érkezni. Fegyelemezetten játszik. Javul az útvonali minták felismerésében. Igyekszik mindig leghátul maradni. Tight endekre is rá lehet állítani.

Gyengeségek

Ösztönei és anticipációs képessége visszamaradott. Megvárja, hogy merre megy a labda, mielőtt elindulna felé. Nem elég gyors a lába, hogy a területén odaérjen és megnehezítse az elkapást. Egy INT mellett csak néhány leütött passza van. Nem biztos, hogy őt kéne az NFL meccseken egyedül leghátra állítani. Merev a csípője és agilitása nem elég jó oldalra, hogy az utolsó másodperces irányváltásokra tudjon reagálni a running backektől. Túl nagy lendülettel érkezik meg néha,és túlfut az emberen. Túl sok felesleges lépése van coverage közben. Irányváltó képessége és darabos mozgása visszaüt zónázáskor.

Megjegyzések

Keresztapja Curtis Martin, hall of famer futó. Marylandből vitte el a Penn State, 4 csillag volt a neve mellett. Már freshmanként játszott, a szezon felén volt kezdő, 58 tackle-lel zárt. Végignyomta a második idényét, 81 szerelése volt, egy sack és 2 FF. 2016-ban vezette a csapatát 110 szereléssel és blokkolt egy FG-t a Buckeyes ellen a 4. negyedben, ami TD-t ért. A Minnesota ellen 22 szereléssel zárt, ami a harmadik legtöbb volt az FBS-ben, egy meccsen. Végzősként csak 71 tackle-je volt, és három labdát szerzett. Ő lett a Fiesta Bowl MVP. Leendő középső körös játékosként a special team értéke sokat számíthat a keretbe kerülésnél, hiszen nagyon szeret ütni. Sebessége és zónázási hiányosságai miatt nem minden csapat számol majd vele mint safety prospect. Linebacker-szerű mentalitása a futásnál sokat ér, dime felállásoknál mehet is LB posztra, vagy akár nickelként is hasznos a futás ellen. Akkor a leghasznosabb, amikor lendületből tud megérkezni, így elég speciális körülmények közé kell beilleszteni, hogy kimaxolják a képességeit, de nem lehetetlen. Szívós tackle-gyáros, aki a LoS környékén sok kárt okozhat az ellenfélnek, szóval limitáltsága ellenére kinőheti magát kezdővé is.

Deshon Elliott 4. kör

Deshon Elliott
Egyetem
Texas
Életkor
27 (1997-01-01)
Magasság
6 ft 1 in (185 cm)
Tömeg
210 lbs (95 kg)

Erősségek

NFL-szintű felépítés, hosszú karokkal. Játékintelligenciája magas. A secondary irányítója, aki sokat filmezik és osztja az utasításokat. Szeret lendületből nagyot ütni. Felismeri a rövid passzokat és futójátékokat, így gyorsan fel tud érni rájuk. Olykor extra linebackerként szerepeltették. Nagyon fizikálisnak számít a posztján. Nem hagy ki egy lehetőséget se, hogy odasózhasson. Befejezi a szereléseit. Tavaly 15 levédett passzából 6 interception volt.

Gyengeségek

Merev a csípője, üres térben pedig szemmel láthatóan lassan közlekedik. Jobban is hajlíthatná a térdét. Apró lépésekben közlekedik, mint egy kacsa. Oldalmozgásnál jön ki a legjobban, hogy a lába alig hagyja el a talajt. Passzív a dig route-ok ellen, pedig a szeme előtt történnek. Az interceptionök az ölébe hullottak. Nem alkalmazkodik valami jól a levegőben lévő labdához, hogy odaérjen és megnehezítse az elkapó dolgát. Emberezésnél küzködni fog hogy tartsa a lépést.

Megjegyzések

Rockwall városából csábította el a közeli Texas Longhorns mint állami válogatott safety. Freshmanként sérülés miatt csak 7 meccsen öltözött be, 13 szereléssel és 2 interceptionnel zárt. Másodévesen már 30 szerelés, 1 INT és 1 sack is sikerült neki, de hiába játszott mindig, csak egyszer volt kezdő. 2017-ben berobbant és döntős volt a Jim Thorpe-díjért, valamint bekerült az all-American csapatba. Ehhez 12 meccsen 63 szerelés, 8.5 TFL, 6 INT, 9 levédett passz és három kiharcolt fumble kellett. Már novemberben bejelentette, hogy nem marad végzős idényére. All-American jelölése ellenére nem kiemelkedő prospect, sokkal inkább csere-SS matéria, aki sok munkát kaphat special teamben. Fizikális, jó méretei vannak, és értelmes, de passz ellen csak szerencsével lehet hatékony, így nehéz pályán tartani, ráadásul a combine-on se tudott maradandót alkotni, ami sokat segített volna rajta.

Armani Watts 5. kör

Armani Watts
Egyetem
Texas A&M
Életkor
28 (1996-03-19)
Magasság
5 ft 11 in (180 cm)
Tömeg
204 lbs (93 kg)

Erősségek

Lenyűgöző atléta. Laza, ruganyos alsó testtel bír, körbefutja az egész pályát, ha arról van szó. Ügyes keze van és átlag feletti passz elleni védő. Jól mozog, hogy emberfogást rá lehessen bízni. Ösztönösen, jó ütemérzékkel játszik. Észreveszi a lehetőséget, hogy mikor ugorjon be a labda és az ember közé. Hipp-hopp megérkezik a célpontra. Látja előre a játékot, és átmegy segíteni másik zónába is, ami sokat számít. Magasra ugrik, nehéz felette leszedni a labdát. Hatótávolsága hatalmas. A LoS környékén megtalálja a szöget, hogy valahogy játékba avatkozzon. Nagy ütéseket visz be. Megöli a screen játékot, amikor lendületből zárkózik a passzra.

Gyengeségek

Nem ideális a mérete és a felépítése. Háromszor is volt sérült már. Túl sok kockázatot vállal. Futás ellen nem megbízható. Üldözésnél nem egyszer túlfutott az emberen. Túl sokat mérlegel a szerelés előtt, hogy hogy is kéne csinálni. Indokolatlanul gyakran vetődik rá bokára szerelési kísérlet gyanánt. Ha nem az ő oldalán folyik a játék, nem érzi indokoltnak, hogy átsprinteljen. Olykor saját csapatát sújtja azzal, hogy nem fejezi be a dolgát. Beéghet miközben próbálja előre kitalálni, hogy mi lesz a route.

Megjegyzések

Forney, Texas városából 4 csillagosként lett a mezőgazdászok játékosa és 4 évig kezdett náluk. Újoncként FS poszton 3 INT, 9 leütött passz és 59 szerelés volt kezdeti mérlege, ami után a sophomore évében nyújtott 126 tackle alapos előrelépés volt, igaz semmi másban nem termelt többet. Juniorként lábsérülés miatt 9 meccsre limitálódott a szereplése, 56 tackle mellett 2-2 fumble és INT színesítette a karrierjét. 2017-ben már all-SEC 2. csapatos választottnak mondhatta magát, 87 tackleből 10 volt negatív, 4 INT, 5 leütött passz, 2 fumble-t okozott, ugyanennyit összeszedett és 2 rúgást még blokkolt is. A profik között arra kell majd leginkább figyelnie, hogy jó százalékkal csinálja meg a szerelést és akkor nem lesz gondja. Tehetsége és atletikussága adott, hogy kezdő legyen, az ösztönei és labdaérzéke pedig az extra faktort is szolgáltatják. Ha nem megy túlságosan a saját feje után és mentálisan elég éretten viselkedik az NFL-ben, akkor jól járhatnak vele már karrierje elején, mint olcsó alapember.

Quin Blanding 5. kör

Quin Blanding
Egyetem
Virginia
Életkor
27 (1996-05-01)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
215 lb (98 kg)

Erősségek

Kitűnő méretek, 4 évnyi kezdőtapasztalat. Mindegyik szezonjában volt legalább 115 szerelése. Olvassa a futósáv fejlődését, utána bele is ütközik. A boxban hajlított térddel, egyensúlyi helyzetben scrapel. Hatékony üldözési szögeket választ, hamar alkalmazkodik, ha szükséges. Ekkora volumenű szerelési számnál magas a befejezési rátája. Őrülten tartós. Mióta betette a lábát a kampuszra a védelmi snapek 98 százalékában pályán volt. Mélységi coverage-ben is iparkodik, nem húzódik túl mélyre. Nem könnyű manipulálni az irányító szemmozgásával. Hamar megtalálja a labdát, ha az a levegőben van. Mély passzokat a legmagasabb ponton éri el és úgy húzza le, mint egy elkapó. Dícséretesen ismeri fel az útvonalak mintáit, a route kombinációk feltárásában is jeleskedik.

Gyengeségek

Csípője merev, szűk terpeszben játszik. Mozgása nem igazán fürge, robbanékony. Lomhán vált backpedalból. Nagyobb területen hezitál. A kövektező szinten hamarabb kellene ráragadnia a seamre. Emberezésnél mismatch lehet a pályán. Hiányzik belőle a hatótávolság és a robbanékonyság single-high safetynek. Ösztönei inkonzisztensek, némi csőlátása is van. 4 évnyi kezdéssel a háta mögött több labdaszerzést várnál el tőle. 2016-ban többször számította ki rosszul a labda ívét, gyanús szögeket választott. Downhill futók erőből át tudtak rajta menni. Szereléseinél inkább a hangerő, mint az agresszivitás a feltűnő.

Megjegyzések

A Quin nevet a a The Mighty Quinn (Rátarti Quinn, a karibi rendőrfőnök) című Denzel Washington filmről kapta. Betegesen vonzódik a színes zoknikhoz. Szociológiából diplomázott. Édesapja Kevin a Glenville State-en focizott, Rich Rodriguez volt az edzője. Középiskolában QB, RB, WR, TE és S poszton is megfordult, az ország első számú safetyje volt, 5-csillagos recruitként választotta a Virginiát. 2014-ben mind a 12 meccsen kezdő, előtte idénnyitón true freshmanként kezdősafety a UVA színeiben utoljára Tony Blount volt még 1976-ban. 123 szerelés, 1 sack, 2.5 TFL, 6 leütött passz és 3 INT volt a teljesítménye, Év Védőújonca a Scout.comnál, Freshman All-American gyakorlatilag minden szervezetnél, Év Védőújonca az ACC-ben, All-ACC második válogatott. 2015-ben 115 szerelés, 1 TFL, 1 FF, 1 FR, 3 leütött passz és 1 INT volt a statisztikai lapján, második csapatos All-American a USA Todaynél és a College Sports Madnessnél, All-ACC első válogatott. 2016-ban is mind a 12 meccsen kezdő, 120 szerelés, 2 TFL, 1 FR, 6 leütött passz és 2 INT került a neve mellé, második csapatos All-American a Sporting Newsnál, All-ACC első válogatott. 2017-ben mind a 13 meccsen kezdő, 137 szerelés, 3.5 TFL, 2 leütött passz és 4 INT színesítette a statisztikáját, első csapatos All-American a Bleacher Reportnál és az SB Nationnél. 495 karrier szereléssel iskolarekorder, ez a legtöbb a defensive backek között az ACC történetében és egyébként is a 6. legtöbb a konferencia történetében. Kiemelkedő, 5-csillagos recruitként egyből a kezdőcsapatba került, azonnal hatása is volt a meccsekre. Blanding egy nagy safety, akinek jó a football intelligenciája, rendületlenül küzd minden snapben, de hiányzik belőle a zárkózási sebesség és coverage-beli korlátai miatt valószínűleg csak limitált szerepkörben használható a következő szinten. NFL hasonmás: Maurice Alexander. 

Siran Neal 5. kör

Siran Neal
Egyetem
Jacksonville State
Életkor
29 (1994-08-04)
Magasság
6 ft 0 in (183 m)
Tömeg
199 lb (90 kg)

Erősségek

Safety és corner poszton is van tapasztalata. 2016-ban többször is felállt a LOS közelében és aktívan segítette a védelmet futás ellen. Senior évében először játszott press cornert és helyt állt. Következetesen képes volt kezeit az ellenfél testén tartani és lassítani az elkapót az útvonalai során. Képes tükrözni és tartani a lépést a route korai szakaszában és karjainak hosszúságát használja, hogy a route töréseknél is ellenfelén tudja tartani kezét. Fegyelmezetten játszik. A pálya mélyebb szakaszán elnyomja a WR-t. Man covernél folyamatosan figyeli, hogyan alakul a játék és azonnal leválik emberéről, ha azt látja, hogy futás következik. Agresszív játékos, aki becsomagolja emberét és lábait folyton aktívan tartja szerelés során. Futás támogatásnál megvan az elvárt atletikussága. 

Gyengeségek

Belső route-ok felé váltásoknál belehet rántani. Amikor tisztán megverik press-ben azonnal rákapaszkodik ellenfelére, ahelyett, hogy bízna a lábában és technikájában. Ösztönei és megérzései nagyon átlagosak. Ritkán ugrik hamarabb a labdára, inkább arra támaszkodik, hogy mikor látja meg a dobást. Túlságosan is ragaszkodik a rászabott játékra, ahelyett, hogy olvasná az irányítót és a saját területén kívül csinálna játékot. A gyors útvonalfutó specialisták megnehezítik az életét. Emberezésnél oldalirányú váltásai lassúak. Jobban kell támadnia és leválnia.

Megjegyzések

Neal 24 évesen már egy ikrek apja, Londyn-é és Lauryn-é, ugyanakkor kétszeres All-Ohio Valley Conference díjazott is. 2016-ban még linebacker poszton osztott ki 80 tackle-t, 11,5 TFL-t, 1 INT-et és 4 leütött passzt. Ezután végzősként az edzők inkább CB-nek képzelték el és fel is tudott nőni a feladathoz 39 tackle-l 11 levédekezett passzal és 1 INT-el. Mozgathatósága itt nem ér véget, ugyanis redshirt sophomoreként safetyt játszott és hasonlóan otthonosan mozgott, habár csak egyszer volt kezdő.
Csábító prospect a megfelelő méretekkel és keménységgel, aki még csak most tanulja a CB posztot. Nealnek vannak limitációi coverageben de mindenképp faktor lehet bump and run specialistaként. Hiányzik belőle az a termékenység, ami egy high safetyt jellemez, de kellően kemény ahhoz, hogy a LOS közelében játsszon és a TE-ket is fedezni tudja. Posztja sokban függ majd a sémától. NFL kvalitásokkal rendelkezik és elsőre még inkább csere lesz, de idővel elképzelhető, hogy belenő a kezdő szerepbe. 

Godwin Igwebuike 5-6. kör

Godwin Igwebuike
Egyetem
Northwestern
Életkor
-
Magasság
6 ft 0 in (183 m)
Tömeg
205 lb (92 kg)

Erősségek

Nagyon intelligens védő, jó fizikai paraméterekkel. Három éves kezdő tapasztalattal rendelkezik és csapatkapitány is volt ’17-ben. Megvan a felépítése és az ereje, hogy a LOS közelében játsszon. Sokoldalú, nickel LB potenciál is van benne. Kemény ütköző, aki nem vár ölbe tett kézzel, hanem maga keresi a kontaktot. Karhosszával és súlypontemelkedésével képes kompenzálni alacsonyságát az 50-50 labdáknál vívott harcok során. A Wisconsin ellen emlékezetes mély interceptiont szerzett. Kifejezetten erős robbanékonysága van, amivel képes javítani. A közepes routeknak alá vág, amivel lerövidíti a távot. Mind a négy éve alatt termékeny cover ember volt a ST-ben. 

Gyengeségek

Man-to-man feladatoknál konstansan szenvedett. Nem olvassa a mintákat. Arra reagál, amit lát és nem arra, amit az útvonal fejlődéséből érez. Szilárd, merev backpedalja van, amit hajlamos későn megfordítani és sprintelni. Hiányoznak az ösztönök belőle zónázásnál és lassan zárja a dobásokat. Túlzottan darabos lépteket használ a kioldás előtt. Idén szereléseknél kissé következetlen volt. nagy valószínűséggel kizárólag SS posztra limitálódik.

Megjegyzések

Igwebuike 2012-es éve után, amikor Ohio állam Mr Football Award döntőse lett (1985 futott yard, 29 TD, 5 INT), számtalan neves programhoz elköteleződhetett volna, viszont a 4 csillagos recruit választása a Northwesternre esett, ahol első idényét redshirtel ülte végig. 11-ből 5 meccsen szerepelt a következő szezonban és 51 szerelésig és 3 INT-ig jutott, utóbbit mind a Wisconsin ellen. Innentől kezdve vezér szerepet vállalt a csapat védelmében és minden meccsen kezdő volt 2015-ben. A Big Ten edzők felfigyeltek mind futás, mind passz elleni tehetségére s 2016-ban All-Conference második csapatba szavazták, ami 108 tackleje után nem volt meglepő. Egyetlen labdaszerzését a legfontosabb meccsen, a Pinstripe Bowlon szerezte a Pitt ellen. Végzősként továbbra is minden meccsen beöltözött és habár „csak” 78 szerelésig jutott, 2 INT-el és 9 leütött passzal szerves része volt a védelemnek. 
Igwebuike strong safety jelölt, aki kemény hozzáállásával sok csapat futás védelmét felturbózhatja. Félelmet nem ismerve veti bele magát az ütközésekbe és jó munkát végez amikor a LOS-hoz közel játszva kell megtalálni a sávokat. Bizonyos csomagokban azonnal pályára küldhető, de emberezési feladatoknál a slotban nem biztos, hogy annyi játékot fog csinálni, mint régen. Vannak korlátai, de special teamben rögtön felállítható, később pedig kinőheti magát kezdővé. 

Tre Flowers 6.kör

Tre Flowers
Egyetem
Oklahoma State
Életkor
28 (1995-06-02)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
200 lb (91 kg)

Erősségek

Produktív és extrém hosszú karok. Karhossza és hatósugara miatt nagyobb a szerelési rádiusza, olyan passzokra is oda tud érni, ahová más safety nem. Jó egyenes vonalú sebesség. A megkívánt football intelligenciával játszik. Hamar zárkózik a dobásokra, meg tudja állítani a játékot még az elkapás utáni yardok előtt. Futás elleni fellépéskor is megfelelő erőbedobással játszik. A területére érkező elkapókra is képes ragadni. Sportoló családból érkezik, nagybátyja 6 évet húzott le az NFL-ben.

Gyengeségek

Hosszú lábú, alacsony felsőtestű játékos, kosárlabdázókéra hajaz az alkata. Nem úgy néz ki, mint egy NFL safety. Hiányzik a játékából az erő. Boxbeli feladatokkal nehézségei adódhatnak. Fizikális tight endek, elkapók el tudják lökni az útvonaluk töréspontján. Merev a csípője, nagyobb területen darabos a mozgása. Lazaságának hiánya coverage-ben is kitűnik. Gondjai vannak a szerelések befejezésével, túl sokat hibázik. Megfelelő technika helyett gyakran karral próbál szerelni.

Megjegyzések

A Tre a Trequille becézése. A Texas állambeli Converse városából származik, a bátyja Rodney a Langstonon focizott, a nővére Aleshia a USF-en kosarazott, nagybátyja Erik Flowers az Arizona State egykori defensive endje, 1/26-ra választották ki a 2000-es NFL drafton, 6 évet húzott le a ligában, Erik fia Dimitri (aki ugye Tre unokatestvére) pedig az Oklahomán focizott, az idei class egyik legjobb fullbackje. Középsuliban kosarazott és atletizált is. 3-csillagos recruitként választotta az Oklahoma State-et, ahol menedzsmentből diplomázott. 2013-ban redshirtöt kapott, 2014-ben 12 meccsen játszott, 6-szor kezdett is, 56 szerelés és 3 leütött passz került a neve mellé. 2015-ben minden meccsen kezdő SS, 83 szerelés, 2 interception, 7 leütött passz és 3.5 TFL került a statisztikai lapjára, Academic All-Big 12 második csapatba került. 2016-ban 13 meccsen játszott, 12-szer volt kezdő, 61 szerelés, 2 TFL, valamint 7 leütött labda, All-Big 12 második válogatottba került az edzőknél. Végzős évében csapatkapitány, mind a 13 meccsen játszott, 11-szer volt kezdő, 79 szerelés, 8 leütött passz, 2 interception színesítette a statisztikáját, All-Big 12 első csapatos az edzőknél, második csapatos All-American AFCA-nál, Markelle Martin (2011) óta az első Oklahoma State safety, aki All-American elismerésben részesült. Flowers egy hosszú karú, vékony safety erős ösztönökkel, jó egyenes vonalú sebességgel, de limitált agilitással. Flowers karhossza segítség volt a szereléseknél és a leütött labdáknál, de hiányzik belőle az adekvát emberezési képesség, így nagyobb területeken többször célba vehetik. Vékony alkata és szerelési inkonzisztenciája nyugtalaníthat néhány csapatot. Cseresafety lehet a plafonja. NFL hasonmás: Kavon Frazier.