Prospect ismertetők


Saquon Barkley 1. kör

Saquon Barkley
Egyetem
Penn State
Életkor
27 (1997-02-07)
Magasság
5 ft 11 in (180 m)
Tömeg
233 lbs (106 kg)

Erősségek

Erőteljes alsótesttel rendelkezik. Szinte páratlan a laterális irányú agilitása. Nagyon jól lát a pályán, főleg ha szabad terület nyílik meg előtte, de olyan kísérletből is nagy játékot tud csinálni, amelyet más futóknál a line of scrimmage-en megállítottak volna. Hosszú ideig alacsonyan tudja tartani a súlypontját, emiatt éles irányváltásokra képes. Nemcsak labdacipelőként állja meg a helyét, hiszen finom kezekkel rendelkezik. Jól bizonyítja ezt a statisztikája, hiszen évről évre javult az elkapásokban is. Gyakran probléma az egyetemről érkező running backek blokkolóképessége, de ő ebben a tekintetben sem vall szégyent. Ugyan akadnak kisebb technikai problémái, de már most hatékony munkát tud végezni a játék ezen elemében. Visszahordóként is be lehet vetni, volt két kick off utáni touchdownja idén. Nem találunk minden bokorban ilyen sokoldalú futót. Kiváló munkamorállal rendelkezik, jó példát mutat a csapattársainak is.

Gyengeségek

Minden egyes kísérletből nagy játékot akar szerezni, emiatt hajlamos akár 4-5 yardot is veszíteni ahelyett, hogy a line of scrimmage-en maradna. Szóba került, hogy javítania kell a blokkoláskor bemutatott technikáján, hajlamos rá, hogy lehajtsa a fejét, ezzel esélyt adva a védőnek. Volt olyan összecsapása, ahol egy-egy play segítségével turbózta fel a statisztikáit, azon kívül azonban megoldást találtak a hatástalanítására. A bírálói rendre abba kapaszkodnak, hogy a nagyobb játékerőt képviselő csapatok több alkalommal is (igaz nem minden esetben) megállították, minimális segítség nélkül ő sem fog boldogulni az NFL-ben.

Megjegyzések

A White Hall High School tanulója volt és már a középiskola alatt felfigyeltek rá, a Rivals.com 4 csillagos prospectnek rangsorolta. Eredetileg a Rutgers-re commitolt, majd meggondolta magát és a Penn State-et választotta. A három szezonja alatt összesen 3843 futott yardot és 43 touchdownt ért el. Nem túlzás kijelenteni róla, hogy az idei draft class legjobb játékosával van dolgunk és az egyéni elismerésekben sem szenvedett hiányt. 2015-ben a legjobb egyetemi újoncokat összegyűjtő Freshman All-American csapatba választották. ’16-ban és ’17-ben is ő volt a Big Ten Konferencia legjobb támadója. Freshmanként All-Big Ten második, majd kétszer első csapatba választották. Utolsó szezonjában All-Americannak is megszavazták és versenyben volt a Heismanért is, amelyben a negyedik helyen végzett. Nagyon nagy meglepetést jelentene, ha nem választanák ki a legjobb 5-ben, hiszen egy olyan every-down back, aki a franchise arca is lehet.

Derrius Guice 1-2. kör

Derrius Guice
Egyetem
LSU
Életkor
26 (1997-06-21)
Magasság
5 ft 11 in (180 m)
Tömeg
218 lbs (99 kg)

Erősségek

Agresszív játékstílusa van, felpaprikázva lép pályára és mindent megtesz azért, hogy az utolsó incheket is kiharcolja a futásaiból. Alacsonyan tartja a súlypontját, emiatt nehéz szerelni, ami hihetetlen egyensúlyérzékkel párosul. Jól olvassa a blokkokat és megtalálja a támadófal által megnyitott folyosókat. Rendkívül türelmes a játékstílusához képest. Mindhárom downnál bevethető, hiszen el tudja kapni a labdát és blokkolóként is alkalmazható. Nem volt egyszerű dolga, hiszen csak az utolsó szezonjára lett kezdő, 2017-ig Leonard Fournette volt a vetélytársa, de ennek ellenére az ő árnyékában is le tudta tenni a névjegyét. Nehéz gyermekkora volt, rá valóban igaz, hogy mindent saját maga ért el és kőkeményen megdolgozott azért, hogy profivá válhasson. Imád futballozni, nála biztosan nem lesz gond a motivációval.

Gyengeségek

Átlagos sebességgel rendelkezik, vélhetően nem ő lesz az a running back, aki lefutja a secondary-t is. Jobban kell vigyáznia a labdára, ’16-ban három fumble-t is vétett. A tackle-k között hasznos igazán, ugyan megvan a sebessége ahhoz, hogy a széleken fusson el, de a laterális irányú agilitása limitált. Az agresszív stílusa sérüléseket eredményezhet, az utolsó évében szinte végig valamilyen nyavalyával küzdött.

Megjegyzések

Született baron rouge-i, az édesapját meggyilkolták, az édesanyja pedig keményen dolgozott a megélhetésükért. A középiskola elvégzése után részt vett a U.S. Army All-American Bowlon, ahol a legjobb játékosnak választották. A Rivals.com 5 csillagos tehetségnek tartotta és a második volt az RB-k listáján Damien Harris mögött. Az első két szezonjában Leonard Fournette cseréjeként kellett helytállnia, de élni tudott a kapott lehetőséggel. Ő az egyedüli SEC futó, aki a karrierje során három mérkőzésen is 250 yard felett zárt. 2016-ban All-SEC első, egy évvel később pedig második csapatba választották. 2638 yardot futott az előző két idényben és 28 touchdownt. Január 10-én jelentkezett a draftra, ahol a papírforma alapján az első körben gazdára találhat. Guice az első játékos, aki a Kendrick Lamar által megalapított játékosügynökséghez írt alá. Impresszívebb volt a 2016-os idénye, mivel tavaly sérülten vállalta a játékot a legtöbb meccsen, szóval a friss élmények csalókák lehetnek. A stílusa alapján lehet, hogy rövid lesz a karrierje, de a korai berobbanás is szinte egyértelműnek tűnik. Abban a periódusban, amikor Marshawn Lynch épp távozik az NFL-ből, jön egy ifjonc, akinek a játéka pont olyan mint az övé. 

Sony Michel 1-2. kör

Sony Michel
Egyetem
Georgia
Életkor
29 (1995-02-17)
Magasság
5 ft 11 in (180 m)
Tömeg
220 lb (99 kg)

Erősségek

Izmos, arányos test. Megfontolt futó, aki nagyon ritkán csinál felesleges negatív futásokat csak azért mert hős próbál lenni. Fegyelmezetten fut és mindig az optimális utat keresi. Képes gyorsan váltani, mint belső zóna és gap futó. Jó robbanékonysága van a cut-ok után. Nagyon jól gyorsul, amivel képes pillanatok alatt túljutni a linebackereken és elérni a safetykhez. Idén 6 TD-je is 16 yardos vagy afeletti volt. Vaskos lábai lehetővé teszik, hogy leváljon az arm tacklekről és a kontakt során is plusz egyensúlyt biztosítanak. Remekül lát az üres pályán és megvannak a mozdulatai ahhoz, hogy a második szinten is megnyújtsa a futásokat, viszont azonnal leengedi a vállait és belemegy az ütközésbe amikor látja, hogy erővel kell megoldani a dolgokat. Érti, hogyan kell a vezető blokkolókat maga elé helyezni. Magasan tisztelt, hangos vezér. Kitűnő a blitz felvételében. Érti a blokkolóként ránehezedő felelősséget és bátran felveszi a rohamozókat. 2 évig volt csapatkapitány.

Gyengeségek

Kicsit merev a csípője. Nincs meg az az agilitása, amivel a kései mozdulatokra lenne képes, hogy a védők elől kitérjen. Mélyen tartott térdei miatt néha megbotlik a falemberek lábaiban, amikor szűk folyosókon vág át. Túl merev futó ahhoz, hogy éles vágásokra legyen képes. Hatalmas lyukak voltak előtte köszönhetően a blokkolási sémának és a 2017-re feljavult falnak. Egy dühödt bika mentalitásával játszik a rövid yardos szituációknál és fejlődnie kéne abban, hogy megtalálja a határvonalakat. Ha nem lát korai ablakot behúzza a fejét és idejekorán fejezi be futásait. Használható ugyan passzjátékoknál de akadtak gondjai, hogy tisztán kapja labdát.

Megjegyzések

Michel Haiti bevándorlók fia, akik akkor találtak munkát amikor a fiúk hírnevet szerzett gimnáziumi játéka miatt. Végzős idényében az USA Today Florida Év Játékosa díjazott korábban a legjobb 20 recruit közé tartozott. True Freshmanként is kapott játéklehetőséget (64 futás, 410 yard, 5 TD, 7 elkapás, 106 yard, 1 TD) sőt a Louisville elleni Belk Bowl-on megkapta a kezdő szerepet. Másodévesként Michel nem csak a csapat támadó MVP-je volt, de a Charley Trippi Legsokoldalúbb Játékos díjat is bezsebelte. Ebben az évben 1161 yardig jutott 219 futásból és 8-szor ért az end zone-ba, továbbá 270 yard és 3 TD 26 elkapásból. 2016-ban sem lassított és immár csapatkapitányként futott 840 yardot 4 TD-t illetve kapott el 22 labdát amiből 149 yardot és 1 TD-t termelt. Michel a Liberty Bowl MVP-je lett, amin a TCU-t verték meg, amihez 2 TD-vel is hozzájárult. Habár csak 2-szer kezdett 2017-ben a megfigyelők mind a 14 meccsen megfigyelhették potenciálját. Mindössze 156 futásból ért el 1227 yardot, ez 7.9-es yardátlagot jelent, és 16-szor ért az end zone-ba. 
Michel egy remekül felépített, nem kapkodó futó aki ötvözi a látást, a robbanékonyságot és a keménységet. Habár képes az üres terület ficánkolni, játéka inkább merev és igazán csak akkor ragyog amikor egyenes irányban kell rohamoznia. Nem a legkreatívabb futó és hiányzik a finesz belőle de méretei, passz elleni blokkolása és a képessége, hogy yardokat kreáljon szolid NFL kezdővée tehetik. 

Kerryon Johnson 2-3. kör

Kerryon Johnson
Egyetem
Auburn
Életkor
26 (1997-06-30)
Magasság
6 ft 0 in (183 cm)
Tömeg
213 lbs (96 kg)

Erősségek

Agilis és erős, amelyek mellé megfelelő az egyensúlyérzéke is. Szívós játékos, a kisebb sérülések sem akadályozzák meg abban, hogy a pályán maradjon. A rövid yardos és a goal line szituációknál is számítani lehet rá. Jól lát a pályán és tudja merre kell indulnia a snap után. Hihetetlen türelmes, jól alkalmazható a cutback és a counter játékoknál. A sűrű tömegben sem vész el, a semmiből is nagy játékot tud csinálni. Az ereje miatt nagyon nehéz földre vinni akkor, ha a védő ezt csak a karjaival próbálja végrehajtani. A kontakt után sem adja fel, végig dolgozik a lábaival és előre tud dőlni, amellyel extra yardokat hoz. Nemcsak az agilitását tudja kihasználni, hanem a stiff armja is hatékony. Nem a testével, hanem a kezeivel kapja el a labdát. Jó technikát alkalmaz passzblokkoláskor és le tud horgonyozni a védő előtt.

Gyengeségek

A legjobb esetben is csak átlagos a végsebessége, a DB-k és az LB-k is utol tudják érni. Képes feladni a játékot a nagyobb testalkatú védők ellen. Szinte minden meccsen megpróbálkozik azzal, hogy átugorja a szerelni kívánó ellenfelet, ami komoly sérülésekhez is vezethet. Időnként túl magasan fut és távol tartja a testétől a labdát, ami fumble veszélyt hordoz magában. Ugyan alkalmazható elkapóként is, de csak és kizárólag screen, illetve swing útvonalaknál vetették be. Nem mindig van kedve a blokkoláshoz. Számos kisebb sérülése volt, többször szenvedett a combhajlító izmával is, ami jó eséllyel visszatérő probléma lesz a profik között is.

Megjegyzések

Már középiskolában, az alabamai Madison Academy tanulójaként remekelt, 2014-ben USA Today All-American elismerésben részesült miután tripláztak az állami bajnokság döntőjében, ő pedig 6 TD-t futott az utolsó fináléjában. Bátyja profi kosaras, jelenleg a német bajnokságban penget. Az Auburn egyetemén freshmanként limitált lehetőséget kapott és 208 yardig valamint 3 TD-ig jutott. 2016-ban már hat alkalommal kezdhetett, amit 11 touchdownnal hálált meg és cipelésenként 4.9-es átlaggal haladt összesen 895 yardot. Az igazi áttörés a junior szezonjában következett be, mikor 1391 yardot és 18 TD-t szerzett. Ennek köszönhetően All-SEC első csapatba választották és ő lett a konferencia legjobb játékosa is. A combine-on távolugrásban és magasugrásban is dobogós volt a futók között. Nem a tipikus RB-felépítéssel bír, de így is beleillik egy all-down RB szerepkörbe, aki olykor fenomenális formát képes mutatni. Azt már tudjuk, hogy egyetemi szinten igáslóként is lehet használni, de a profik között könnyen lehet, hogy kezdő lesz ugyan, de kell mellé egy kiegészítő back. Ha bírni fogja a terhelést, komoly yardgyáros lehet belőle.

Ronald Jones II 2-3. kör

Ronald Jones II
Egyetem
USC
Életkor
26 (1997-08-03)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
200 lb (91 kg)

Erősségek

Teljesen nyugodtan fut, akárhányan jönnek vele szemben. Bízik benne, hogy majd valaki blokkol neki és az utolsó pillanatig elrejti irányváltási szándékát. Apró területesen is gyors, dinamikus lábmozgása van. Megáll majd felgyorsul egy szempillantás alatt. Laza csípőjével 90 fokos fordulatokat is be tud mutatni. Ha tükrözi egy linebacker a mozgását, megáll és azonnal indul újra, ezzel lerázva az embert. Megtalálja a forgalomban a kerülőutat. Egymásra épülő focimozdulatai vannak, nincs kihagyás a játékában. Ügyesen elhúzza a támaszkodó lábát a szerelési kísérlet elől, utat nyerve magának. Akaratos futó. Igyekszik egyensúlyban maradni ütközés közben. Megharcol a yardokért és dől előre. 591 cipelésből 2 fumble-t vétett csak. Képes elkapni, még ha nem is sokat láttunk belőle. Beleáll és szeretne segíteni felvenni a blitzet.

Gyengeségek

Aránylag vékony. Lehet, hogy csak megosztott backfielden lehet majd használni. 2017-ben 275 labdaérintése volt. Középen nem lát olyan jól, néha benne marad egy-egy könnyű játék. Széles alapállásból indulva a profik között lehetnek egyensúlyi problémái. Lehetne egyértelműbb terve a futást illetően, nem mindig csak reagálni a történtekre. Türelmesebben kell felmérni a távolságokat az elején. Amikor túl nagy lendülettel indul, nem sok választása marad, hogy hogyan tovább. Van hová fejlődnie a futási útvonalak felismerésében. Stretch játékoknál nem a legjobb tempóban és ritmusban vált irányt. Túl sok felesleges ütést vállal be az extra yardokért.

Megjegyzések

Georgiában született, de Texas-ban járt iskolába, onnan ment tovább a USC-re. Újoncként csere volt, de iskolai freshman rekordot jelentő 987 yardot haladt 153 kísérletből, 8 TD-vel, megdöntve a Heisman-nyertes Charles White újonc-csúcsát. Másodévesen Justin Davis sérüléséig csere volt, aztán előlépett és all-Pac-12 második csapatos lett 177 cipelésből elért 1082 yardjának és 12 touchdownjának köszönhetően. 2017-ben a top10-ben végzett az FBS-ben 1550 futott yardjával és 19 touchdownjával, amit 261 futásból ért el. Elkapásban 14 labda ment felé, 187 yardért és egy TD-t jegyzett. 2016-ban még a USC atlétikai programjában is részt vett. Elképesztően veszélyes játékos, aki bármikor végigrohanhat a pályán. Kétség kívül egy NFL csapatban is ő lehet a top futó és TD-gyáros, főleg ha jobban kamatoztatják elkapási képsségeit. Az egyedüli komoly kérdőjel az, hogy végig pályán érdemes-e tartani egy meccsen vagy limitálni kell a szerepkörét.

Nick Chubb 2-3. kör

Nick Chubb
Egyetem
Georgia
Életkor
28 (1995-12-27)
Magasság
5 ft 11 in (180 m)
Tömeg
227 lb (103 kg)

Erősségek

Sokoldalú játékos, képes lehet arra, hogy workhorse back legyen a profik között. Erőteljes futó, aki jól alkalmazható a tackle-k között és nem fél a védőktől való ütközéstől sem. Remekül lát a pályán, felfedezi a támadófal által megnyitott lyukakat és kellően gyors ahhoz, hogy átsuhanjon rajtuk. Könnyen vált irányt és átlagon felüli az egyensúlyérzéke. A képességei miatt több sémában is megállhatja a helyét. Ugyan keveset alkalmazták elkapásra és blokkolásra, de a játék ezen elemeiben sem tűnt elveszettnek. Borzasztó sérülést szenvedett 2015-ben, de vissza tudott térni és nem volt gond az elmúlt két szezonban a tartósságával. A Scouting Combine is megmutatta, hogy valóban topon van fizikailag. Szinte prototípus felépítése van a poszthoz. Igen termékeny college karrier van a háta mögött, 4744 yardot és 44 TD-t szerzett.

Gyengeségek

A ’15-ös sérülésével kell kezdeni, amikor elszakította három térdszalagját (de csodával határos módon az ACL egészséges maradt), pedig akár a Heismanra is esélyes lett volna. További javulásra van szüksége a passzblokkolásban ahhoz, hogy valódi 3 down backként számíthassanak rá. Nem mindig szereti bemocskolni a kezeit és a technikáján is tudna még mit csiszolni. Mindössze 30 elkapása volt a négy év alatt, amiből 18-at az első szezonjában mutatott be. Kérdés, hogy mennyire használódott el, hiszen 758 carry van a lábaiban.

Megjegyzések

Az unokatestvére Bradley Chubbnak, az idei class egyik top 10-es tehetségének. A Cedartown High School tanulójaként a focin kívül atlétikában is jeleskedett. Előbbiben 6983 futott yardot és 102 touchdownt szorgoskodott össze a középiskolás évei alatt. 4 csillagos tehetségnek rangsorolták és 2013 júniusában döntött a Georgia egyeteme mellett. A bemutatkozó szezonjában őt választották meg az SEC konferencia legjobb újoncának és természetesen All-SEC első csapatba is választották. A Belk Bowl MVP-je lett, ahol rekordot döntött a 266 futott yardjával. Már tavaly profinak állhatott volna, ő azonban visszatért és nagy szerepe volt abban, hogy a Georgia NCAA döntőt játszhatott. A combine-on súlyemelésben, távolugrásban és magasugrásban is top4-es futó volt. Ha nincs a sérülése, akkor őt is a legjobb egyetemi tehetségek között tartanák számon, de így sem kell lemondani a sikeres profi karrierről, hiszen ha egészséges tud maradni, akkor az NFL-ben is megtalálhatja a számításait. A fő kérdés, hogy 3rd downon mennyit tesz majd hozzá, felépítése alapján ugyan lehetne all-down back, de inkább erőfutóként érdemes betenni a csapatba egy villámléptű versenyző mellé.

Rashaad Penny 2-3. kör

Rashaad Penny
Egyetem
San Diego State
Életkor
28 (1996-02-02)
Magasság
5 ft 11 in (180 cm)
Tömeg
220 lbs (100 kg)

Erősségek

Megvan a mérete, hogy egy minden down-on bevethető futó legyen az NFL-ben. Rövid, kontrollált léptekkel fut ami lehetővé teszi, hogy a hirtelen szerelési kísérletek elől kitérjen és megváltoztassa futási irányát. Képes mozgásaival az üldözési szögeket is megváltoztatni. Meggyőzően nyomja a LOS-t mielőtt még vágásait megcsinálná. Türelmes futó, aki kiváltképp hatékonyan vezeti a védőket a bajba, hiszen felállítja a blokkolókat maga elé s kivár a vágásokkal. Mind finom mind pedig az agresszív hamis mozdulatokat használja az üres területen, megelőzve ezzel, hogy a védő fogást találjon rajta. Azok akik csak karral akarják földre vinni semmi esélyük. Erős lábakkal fut mellé pedig úgy forgatja csípőjét, hogy lerázza a védőket. „Slasher” kvalitásokkal rendelkezik. Szépen mélyre viszi vállait amikor az ütközés elkerülhetetlen. Meggyőző visszahordó számokat produkált. 31.9 yardot átlagolt visszahordásonként és 7 TD-t szerzett 3 év alatt. Visszahordásoknál ugyanúgy állítja fel a blokkolókat ahogy futóként. 

Gyengeségek

Nagyon egyenes tartással fut. Annak ellenére mennyire figyelmes futó, a minőségi szerelések elől nem tud kitérni. Egy sebességes futó, akiből hiányzik a robbanékonyság, hogy a 2. és 3. szinten tisztán elkerülje a védőket. Szerény első kontakt utáni yard számokat hozott az utolsó két évben. Gyakran elragadtatja magát és amint a második szintre ér a belső futásokat elvágja valamelyik szélre. Nem mindig érződik rajta, hogy a legjobb futó sávot választja. Nem biztos, hogy megvan a hosszútávú sebessége ahhoz, hogy az üldözőket lerázza és hosszú yardokat termeljen. Útvonal futásait csiszolnia kell, hogy passzjátékoknál is használhassák. 

Megjegyzések

Penny és az FBS All-time vezető futója, Donnel Pumhprey egy dinamikus duót alkottak az Aztékoknál 3 évig, sőt még arra is rájöttek, hogy távoli rokonok. Miután Pumphrey-t a 4. körben az Eagles kiválasztotta, elérkezettnek látszott az idő, hogy Penny éljen a rivaldafénnyel. Vezette az országot 2248 yarddal és mellé 23 TD-t szerzett 289 labdacipelésből. Ezzel a teljesítménnyel 5. helyen végzett a Heisman szavazáson és természetesen All-American valamint All-MWC jelölt is lett. Visszahordásoknál is tündökölt volt egy 70 yardos Punt return TD-je és két kezdőrúgást is 6 pontosra tudott váltani. Penny 2016-ban, egy évvel korábban, úgy jutott 1000 yard fölé, hogy Pumphrey több mint 2000 yardot futott. A Championship meccsen is remek teljesítményt nyújtott: 117 yard, 2 TD, 2 elkapás, 13 yard és 113 visszahordott yard. 
Terhelhető RB, aki aktív stílussal fut ami ritkán lassítja lábát. Pennynek megvan a rövid területen szükséges lábgyorsaság, hogy yardokat teremtsen magának, viszont nem igazán rendelkezik azzal a robbanékonysággal és hosszútávú sebességgel, amivel igazi „homerun” veszélyt jelentene. Motorja már esélyt ad arra, hogy egy produktív NFL kezdő legyen, de nincs meg a lobbanékonysága, hogy kiváló futó legyen. 

Bo Scarbrough 6-7. kör

Bo Scarbrough
Egyetem
Alabama
Életkor
27 (1996-09-29)
Magasság
6 ft 1 in (185 cm)
Tömeg
232 lbs (105 kg)

Erősségek

Kidolgozott, erőteljes fizikum. Hatalmas ütközések jellemzik a stílusát. Tovább fog menni a himi-humi tackle-próbálkozások után. Előrefelé vetődik a futás végén. Ugyanazzal a megbízható tempóval közlekedik végig. Meglepően jól osztja el a súlyát és vág ki hírtelen a szélre, mint outside-zone futó. I-formációból komfortosan választ magának futási irányt leolvasva a védelmet. Nagyon nehéz eltalálni, hogy hol üssék meg, hogy le is tudják szerelni. Extra yardokat hozhat az ereje és a hosszú távú sebessége. Képes lefárasztani a védelmet és a meccs végén meghozni a nagy játékot. Rövid yardos TD-specialista lehet, aki áttör a falon valahogy mindenképp. Tavaly előtt az Auburn, Florida, Washington, Clemson négyes ellen év végén emlékezetesen domináns játékot nyújtott. Blitz felvételnél sincs elveszve. Nincs agyonhasználva, komoly rotációban játszott.

Gyengeségek

Túl magasan fut. Ekkora testet nem nehéz megütni. Tartóssága erősen kérdéses. Számos alsótesti sérülésen van már túl. Nagyokat lép, így kell neki hely, hogy felgyorsulhasson. Nem elég ruganyos vagy gyorsléptű, hogy szépen egymás után pakolja a futball-mozdulatokat. Ilyen felépítéssel csak akkor lehet boldogulni, ha a backfieldről elindulva, minden a terv szerint halad és nem kell improvizálni. Türelmetlen futó, aki beelőzi a vezérblokkolót is akár, ezzel sarokba szorítva magát. Átlag alatti a gyorsulása és nem lát a pályán valami jól. A védők rendszeresen hamarabb értek oda hozzá, mint hasonló jáétkoknál csapattársához, Damien Harris-hez. A második szinten nem fogja átverni a linebackereket, egysíkúan gondolkodik a pályán.

Megjegyzések

Alabamai származású, aki ott két középiskolába is járt mielőtt elvitte a híres IMG Akadémia Floridába. Konszenzus 5 csillagos recruitként érkezett meg a Crimson Tide-hoz. Első edzésén megsérült a térde, így 2015-ben csak az ötödik meccsen tudott először pályára lépni, de sok szükség nem volt rá Derrick Henry 2000 yardos szezonjában - 18 labda jutott neki. 2016-ban kétszer volt kezdő, 812 yardot és 11 touchdownt jegyzett, de a Washington elleni elődöntőn ő lett az MVP iskolai bowl-rekordot jelentő 180 futott yarddal és 2 TD-vel. A döntőben lábsérülés miatt nem alkothatott hasonlót, de az első félidőben már volt 93 yardja és 2 TD-je mielőtt kidőlt. Junior idényében 124 futásból 596 yardot ért el és 8 touchdownt, majd bajnokként idő előtt távozott. A combine-on ő ugrott a legmesszebbre a futók közül, és a második legmagasabbra. Egy nagyon jól behatárolható prospect, akitől lehet tudni, hogy mit fogunk kapni: egy erőfutót, aki nem tér ki senki elől és izomból át tud futni nagyon sok védőn, de előtte fel kell gyorsulnia, ami gyenge OL mögött lehetetlen. Elkapásban nem tud segíteni, 2-downos játékosként pedig nem nagy az értéke, de egy RB-rotációba be lehet építeni, meghatározott szerepkörre. Sokan már Derrick Henry-t is utálták, mint prospect, pedig ő atletikus és gyors, Scarbrough pedig Henry lightos változata.

Kalen Ballage 3. kör

Kalen Ballage
Egyetem
Arizona State
Életkor
-
Magasság
6 ft 1 in (185 cm)
Tömeg
227 lb (102 kg)

Erősségek

Kitűnő izomzat és felsőtest, lábaiban pedig igazi erő, amivel 500 font felett guggol. Sokoldalú játékos képes off-set futót, elkapót és wildcat felállásoknál irányítót is játszani. Visszahord tapasztalattal is rendelkezik. Megfelelő robbanékonysággal játszik. Vállait leengedi, lábait pedig felgyorsítja amikor az ütközés következik. Van tartalék ereje amit az end zone közelében a nehezen megszerezhető yardoknál tud bevetni. Jó kezei vannak elkapóként. Képes a rosszul megdobott labdákhoz is igazodni. A slotban is fellehet állítani. Képes elkapás után az első szerelési kísérlet elől kitérni. Méretei megfelelőek, hogy felvegye a harcot blokkoknál. 

Gyengeségek

Nincs meg a csípőjében vagy lábaiban az a gyorsaság, amivel éles irányváltásokra lenne képes. Túlságosan is kiegyenesedve fut, amikor a szűk folyosókon próbál átjutni. A játék elején döntésképtelen. Túl sok felesleges lépést tesz, ezzel a védőknek időt hagy, hogy átjussanak a blokkokon. Nem látja át a pályát. Az üres futósávokat kihasználatlanul hagyja. Atletikus de nem nehezen megfogható. Egyáltalán nem olyan nehéz földre vinni, mint azt az ember várná. 

Megjegyzések

Ballage neve akkor került rivaldafénybe, amikor 2016-ban majdnem FBS rekordot döntött egy meccsen szerzett 8 TD-vel (7 futott, 1 elkapott) a szeptemberi Texas Tech elleni találkozón. Ballage mégsem kapott all-conference díjakat, mivel Demario Richarddal közösen osztoztak a labdacipeléseken így 126 carryből 536 yardig jutott, viszont 14 futott TD-je így is lenyűgöző, és a passzjátékban, valamint a visszahordásokban is nagy segítség volt csapatának (44 elkapás. 469 yard, 1 TD, 18 visszahordás, 409 yard). Ballage és Richard idén is egy duót alkottak és 669 yarddal, 6 futott TD-vel, 20 elkapással, 91 yarddal és 20 visszahordásból szerzett 437 yarddal fejezte be az évet. 
Ballage igazi edzésmenő, aki a Combine-on is jól mutatott, viszont döntésképtelensége valamint a futósávok eltévesztése miatt nehéz elképzelni teljes körű RB1-nek. Képes egy kicsit ebből és egy kicsit abból, de a csapatnak, aki kiválasztja egyenes és tiszta tervre van szüksége, hogy hogyan akarják használni. Mérete és atletikussága, valamint 3rd down futásai és special team tehetsége vonzó lesz a csapatoknak.

John Kelly 5. kör

John Kelly
Egyetem
Tennessee
Életkor
27 (1996-09-04)
Magasság
5 ft 9 in (175 m)
Tömeg
205 lb (92 kg)

Erősségek

Szívós és izmos. Alacsonyan fut és kontaktok során is kifejezetten jó egyensúlya van. Erejével csinál plusz yardokat. Elnyeli az oldalról érkező tackle kísérleteket és végig az úton marad. Gyakran több védő kell ahhoz, hogy földre vigyék. Vállait lent ttartja és teljes erőből rohan a védőbe amikor az elkerülhetetlen. Ronnie Harrisonnak komoly fejfájást okozott a megállítása. Kemény stiff-armjai vannak. Megfelelő lábmunka a második szinten. Lelkes passz blokkoló, aki nem fél a nála nagyobb ellenfelektől. Sokkal veszélyesebb elkapó, mint azt számai mutatják. Útvonalainál képes elszakadni hatékony ficánkolásaival. 

Gyengeségek

Kissé alacsony. Átlagos gyorsulás és átlag alatti sebesség. Gondjai vannak amikor a védők elől kell elfutni a sarkokon. Hiányzik belőle az átütő erő, hogy a LOS környékén eltakarítson embereket. Keresi a sávokat, de eltéveszti a határvonalakat. Belső futásoknál nem valami kreatív. Egy picit tovább kell tolnia maga előtt a LOS-t, hogy a cutbackek működjenek. Jump cutok után lassan nyeri vissza sebességét. A scoutok nincsenek megelégedve karakterével. 

Megjegyzések

2014-ben Kelly Michigan legjobb futói közt volt számon tartva, de ahelyett, hogy valamelyik Big Ten programot választotta volna, inkább az SEC-be vitte tehetségét. A 3 csillagos recruit 10 meccsen lépett pályára true freshman szezonjában és 166 futott yardig és egy TD-ig jutott 40 próbálkozásból. 2016-ban egyedül egy meccsen kezdett, mivel Jalen Hurd és Alvin Kamara is megelőzte a depth-en, de még a QB-nak, Joshua Dobbsnak is több labdacipelése volt. A világnak ’17-ben mutathatta meg magát és rögtön Georgia Tech elleni Chick-Fil-A kickoff meccsen lehengerlő volt 128 futott yardal és 4 TD-vel. Az év végén vezette a Volst 831 yarddal és 9 TD-vel és a passzjátékban is többet használták, aminek 37 elkapás és 299 yard lett az eredménye. Egy meccsről marihuána birtoklás miatt eltiltották, ekkor a rendőrök egy kiégett fényszóró miatt húzták félre és ekkor foglalták le a drogot. 
Kelly egy kicsit alacsony, de cserébe kőkemény futó aki a passzjátékban is bevethető és megvan az esély rá, hogy mind három downon a pályán legyen. Képes a plusz yardok gyűjtésére kontakt során de átlagos sebessége miatt folyton erre fog kényszerülni. Kelly az idei draft nagy RB stealje lehet, és habár nem egy Alvin Kamara ami a sebességét illeti, hasonló helyen mehet ki és hasonló meglepetés válhat belőle. 

Royce Freeman 3-4. kör

Royce Freeman
Egyetem
Oregon
Életkor
28 (1996-02-24)
Magasság
6 ft 0 in (183 cm)
Tömeg
238 lbs (108 kg)

Erősségek

A zömökebb, masszívabb futók közé tartozik. Kellően jó a laterális agilitása ahhoz, hogy megtalálja a lyukat a line of scrimmage-en. Jó irányváltásokra képes. A türelme és az egyensúlyérzéke segít neki, hogy megakadályozza a túlzottan agresszív ellenfelek szerelési kísérletét. Képes arra, hogy a nagy tömegen is átverekedje magát. Az ereje miatt a rövid yardos szituációknál is hatékonyan alkalmazható, jól használja a stiff armot is. Sok egyetemi futóval ellentétben a passzblokkolásnál is hatékony munkára képes. Igazi workhorse RB volt az egyetemen, az 5621 futott yardjával az Oregon legeredményesebb runing backjeként állt profinak.

Gyengeségek

Nem tud „második fokozatba” kapcsolni. Ha egyszer lelassít, akkor utána lassan tudja visszanyerni a korábbi sebességét. Mindössze három 30 yard feletti futása volt 2017-ben. Kilenc fumble-t is vétett, jobban kell vigyáznia a labdára. Nem mindig ütközik kellően erősen. 947 alkalommal futhatott a labdával, könnyen elhasználódhatott már. Több kisebb sérüléssel is bajlódott az elmúlt két évben.

Megjegyzések

4 csillagos tehetségként érkezett meg az egyetemre, ő pedig az Oregont választotta többek között a USC-vel és a Stanforddal szemben. Jól mutatkozott be az NCAA-ben, ő volt a Pac-12 legjobb freshman támadója és második csapatos All-Pac-12 választott is lett miután 1365 yardot futott, 18 TD-vel. Egy évvel később a konferencia első csapatába is beválasztották 17 touchdownjának és 1836 futott yardjának köszönhetően, csapatával pedig megnyerte a Rose Bowlt. Junior idényében a Ducks 4-8-as mérleget produkált, ő pedig 1000 yard alatt maradt és megsérült a térde,. Mindenkit meglepett, hogy nem állt profinak 2016-ban, hiszen már akkor is produktív pályafutás állt mögötte. Végzősként visszatért és 1475 yarddal valamint 14 TD-vel régi önmagát idézte. Volt egy passzolt TD-je is, Marcus Mariotának. Az NCAA történetének 10. legtöbb touchdownját futó játékosa. A Senior Bowlon sérülés miatt nem tudott részt venni. Egyetemi karrierjét látva a tehetsége nem vitás, viszont a profik között még be kell bizonyítani, hogy elég gyors és, hogy 3. kísérleteknél fenn lehet hagyni. Mérete és ösztönei kezdő kalibernek számítanak, így reméljük, hogy nem használódott még el a teste ennyi carry után.