NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Prospect ismertetők


Daniel Carlson 4-5. kör

Daniel Carlson
Egyetem
Auburn
Életkor
29 (1995-01-23)
Magasság
6 ft 5 in (195 cm)
Tömeg
213 lb (96 kg)

Erősségek

Ideális méretek. Jó erő van a lábában, karrierje során 13db 50+ yardos FG-t teljesített. Jó sebességgel közelíti meg a labdát. 39 yard alatt 90%-os pontossággal rúgott, idegenben pedig 89.7%-al rúgta mezőnygólokat. Kezdőrúgásaiból sok touchback született. Freshman szezonjában 8 puntot is rúgott, így ha a leendő csapatának nagyon szüksége lesz egy beugróra, mindenképp megtudja oldani.

Gyengeségek

Pontossága ebben az évben 87%-ról 74-re csökkent. Átlag alatti röppálya. Labdahelyezése és forgása következetlen volt egész évben. Szélsőséges időben egyáltalán nincs tapasztalata. Kickoffjainak több időt kéne a levegőben tölteni. 

Megjegyzések

Egy éve volt idő, amikor megvolt rá az esély, hogy Carlson juniorként kijöjjön a Draftra és top100-as prospect legyen. Mind ’16-ban és ’17-ben SEC Special Teams Player of the Year és all-conference választás, valamint vezette a ligát pontszerzésben is. Zsinórban háromszor kapta meg a Lou Groza díjat, 2017-ben ezt 31ből 23 sikeres FG kísérlettel (8-ból 4 50+ yardos próbálkozás) illetve összesen 57 extra ponttal érte el. Egy évvel korábban 32-ből 28 jó FG (7-ből 4 50+yard) és mind a 44 kísérlete jó volt. Egész karrierjét tekintve az összes extra pont kísérletét teljesítette, ez 141-et jelent és 222 kezdőrúgásból 156-ot küldött touchbackre. Testvére, Anders, 2017-ben iratkozott be az Aubrunbe, jövőre már őt láthatjuk a Tigers rugójaként.
Jó méretekkel és láberővel megáldott rugó, aki FG és kickoff feladatokra is használható. 2015-ben és ’16-ban nagyon erős teljesítményt rakott le az asztalra, de pont idén akadtak problémái a pontossággal. Tehetsége és mechanikája miatt nagy valószínűséggel kiválasztják majd a 3. napon és korán kezdő lesz valahol. 

Michael Dickson 4-5. kör

Michael Dickson
Egyetem
Texas
Életkor
27 (1997-01-01)
Magasság
6 ft 3 in (191 cm)
Tömeg
204 lbs (93 kg)

Erősségek

Mérete és erős lába is adott. Kimondottan magabiztos. Tavalyi puntjainak fele a 20-ason belülre esett. Távolsági átlaga 47.4 volt, ami a második legtöbb az FBS-ben. Karrierátlaga 45.3. Elit szinten rúgja meg azokat a labdákat, amikből biztosan nem lesz visszahordás. A Missouri elleni Texas Bowlon 7 puntja ment a 10-esen belülre, abból 4 az ötösön belülre. Nem sok visszahordási lehetőséget találni ellene.

Gyengeségek

Csupán punter, aki nem végez el kickoffot. Zord időjárásban nem volt része. több időt is tölthetne a levegőben a rúgása. Ha nem akarná minden áron az 1 yardos vonalra lőni a labdát, kevesebb touchbacket szerezne a csapatának.

Megjegyzések

Ausztrál játékos, aki Sydney-ben kezdett el ausztrál focizni, majd tért át Amerikában a helyi változatra. 2017-ben ő lett a Ray Guys-díjas, az NCAA legjobb puntere. Vezette a ligát net átlagban 44.2-vel. Ő lett a Big XII év spec.team játékosa is, csak úgy, mint 2016-ban. Akkori adatai: 47.4 net átlag, 28 fair catch, 20 inside20-as punt és 9 touchback a 65-ből. Már újoncként is ő puntolt Austinban, 19-et a 20-ason belülre, 32 fair catchet elérve és 41.3-as átlaggal dolgozva. Minden adott, hogy hosszú NFL karrierje legyen, még akár az is, hogy egy másik korábbi longhorn, Justin Tucker szintjére felérjen a maga kategóriájában. Az elmúlt 10 évben csak Bryan Angert draftolták a punterek között az első három körben, de lehet, hogy Dickson idén becsúszik oda mint luxuspick.

JK Scott 6. kör

JK Scott
Egyetem
Alabama
Életkor
-
Magasság
6 ft 6 in (198 cm)
Tömeg
208 lb (94 kg)

Erősségek

Impresszív 45.6 yardos karrier punt átlag. Idén a kickoff rúgásokat is ő végezte. Erős lába van és képes messzire vagy magasra rúgni a labdát. Nagyon meggyőző hang time átlagot hozott az éven (4.55) és puntjainak csak 9.1 %-át hordták vissza. Puntjainak 10% a 10 yardoson belülre és 51%-a a 20 yardoson belülre érkezett. Mindössze 4 touchbacket rúgott az éven. A rosszul snapelt labdáékhoz is képes alkalmazkodni. Holder feladatokat is végzett.

Gyengeségek

Körültekintő hozzáállás. Kissé sürgősebbnek kell majd lennie a profik között, hogy a blokkokat elkerülje. A 20 yardon belülire esett labdáinak nagy része szerencsés pattogásnak is köszönhető. Kezdőrúgásoknál átlag alatti értéken küldte a labdát touchbackre.

Megjegyzések

John Kimball Scott denveri születésű, és a Sziklás hegység adta körülmények között edződve az SEC-ben is megmutatta milyen erős is a lába. Nem is kellett sok, hogy az Alabamán kezdhessen, sőt, hogy vezesse az országot 48 yardos punt átlaggal, hiszen már true freshmanként elérte mindezt. 2014-ben a Ray Guy díj döntősei közt szerepelt, All SEC first teambe választották és természetesen Freshman-All American lett. Egy évvel később egy picit csökkent az átlaga, de még így is 70-ből 25-ször rúgta a labdát 20 yardon belülre. Harmadik évére visszaugrottak számai és végzősként is magabiztosan végezte el a puntokat és a kickoffokat is. Karrierje során két blokkolt puntja volt ebből talán a ’16-os Nemzeti Döntőn blokkolt labdája fáj jobban.
Négy évig volt kezdő punter és bátran kijelenthető, hogy minden feladatot el tud végezni, legyen szó távolságról, magasságról vagy pontos helyezésről. Kiegyensúlyozott teljesítményt tudott mindig hozni és a rossz snappek sem zökkentették ki. minden adottsága megvan, hogy hosszútávra kezdő punter legyen az NFL-ben.