Prospect ismertetők


Vita Vea 1. kör

Vita Vea
Egyetem
Washington
Életkor
29 (1995-02-05)
Magasság
6 ft 4 in (193 cm)
Tömeg
344 lb (156 kg)

Erősségek

NFL méret, vastag csípővel és erőteljes felsőtesttel. A támadás pillanatában igazán félelmetes tud lenni. Képes a könnyebb guardokat leigázni és általában a centereket is megveri, ha egy az egyben kell megküzdeniük. Megvan az ereje, hogy a blokkolókat lenyomja a testéről, valamint a csípőjét is képes úgy forgatni és mozgatni, hogy kiszabadítsa magát. Ugyancsak robbanékony „hump” mozdulata van, amivel képes hátra lökni ellenfelét, akik pass rush countert használnak ellene. Képes gyökeret ereszteni és megtartani a pozícióját, ha a váll magassága megfelelő. 2-gap védő. Képes támadni, majd kijönni abból és megtalálni a labdát. Átlag feletti üldöző sebesség egy nagy emberhez képest. Képes a blokkokról leválni és a line of scrimmage-en túl összenyomni a futósávokat és megcsinálni a tackle-t. Erőszakos kezeivel képes az ellenfél kezét elmozgatni a testéről vagy meggyengíteni a blokkoló oldalát amikor az irányítót támadja. Nagyon komoly bull-rush képessége van, ha a támadás korai szakaszában nyer momentumot. Még mindig nagyon nyers és még mindig rengeteg tehetség rejlik benne 

Gyengeségek

Túl gyakran veszti el egyensúlyát és kerül a földre. Alapállása és lábmunkája kizökkenthető, ha túlságosan a lába elé dől. Szokása, hogy a vállát a kelleténél magasabbra emeli az ismétléseknél. Nem igazán érzi a double team-eket és a blokkoló sémákat. A második blokkoló váratlanul éri és kezei nincsenek pozícióba, hogy felvegye a második emberrel a harcot. Kezdő indulása átlag alatti. Azon pass-rusherek egyike, akik nehéz léptekkel haladnak. Nincs meg az a hajlékonysága vagy láb gyorsasága, hogy megnyerje a harcot a szélen passzsiettetőként. Túlságosan hamar vált és a nyers erőt preferálja a technika helyett. Néhány csapat lehet csak futás elleni játékosként tekint rá. 

Megjegyzések

Vea termetének és finom lábmunkájának kombinációja igazán ritka. Gyakorlatilag 2016-ban 350 font körül volt, hogy edge rusher poszton állt fel, hogy kihasználja génjei által kapott előnyét. Habár másodévesként csak 5 meccsen volt kezdő a 14-ből, a PAC-12 edzők beválogatták az All-Conference második csapatba, miután 39 szerelést, 6,5 TFL-t és 5 sacket szerzett. 2015-ben minden meccsen pályára lépett, mint csere, ekkor 17 szerelésig, 3 TFL-ig és 1 sack-ig jutott. Az év végén mutatott játéka fényes jövőt vetített előre, az Apple Cup-on, vagyis a Washington State ellen egy kierőszakolt fumble-je volt illetve a bowl meccsükön is szerzett egy sacket. Miután Milpas-ban (Kalifornia) befejezte gimnáziumi karrierjét, jegyei nem érték el a megfelelő átlagot, ezért redshirt-ként kiülte a 2013-as évet, otthon maradt és online kurzusokat végzett, hogy érvényes játékjogot szerezhessen. 
Vea filmfelvételei frusztrálóak lehetnek, mivel az egyik playben sztár potenciált villogtat, a másikban pedig egy teljesen átlagos játékost látunk. Hozzá kell tenni, hogy még mindig nagyon nyers és inkább képességei alapján, mintsem eredményei alapján kell megítélni, hiszen egy jó edzői kar feloldhatja a benne rejlő lehetőséget. Vea-nak megvan az ereje és a mérete, hogy nose poszton játszhasson és olyan 3-4es sémát futtató csapatok érdeklődhetnek iránta, akik egy domináns futás elleni védőt keresnek. A védőfalban azonnal ott lehet majd, mint rotációs játékos, később pedig hosszú évekre egy jó NFL kezdő lehet. 
NFL hasonmás: Danny Shelton 

Da'ron Payne 1. kör

Da'ron Payne
Egyetem
Alabama
Életkor
26 (1997-05-27)
Magasság
6'2" (188 cm)
Tömeg
308 lbs (140 kg)

Erősségek

Úgy néz ki mint egy sziklafal, 140 kilogrammos ember nehezen tudna izmosabb lenni. Született ereje lenyűgöző. Már gimnazistaként fel tudott emelni 400 fontot. Tipikus run-stuffer, aki nem borul fel a kontakt után sem. Csak akkor kerül földre, amikor szerel. Profi módjára játszott már eddig is. Van érzéke a duplázás ellen is nyomást gyakorolni. Gyorsan gyökeret ereszt és igen bajos megmozdítani. Technikája az alabamai védőfalemberektől megszokott magas minőségű. Első lökése a hitéből is kitéríti a támadófal tagjait. Két lyukat is lefed, hiszen szeme a backfielden, a karját pedig hosszan kinyújtja, hogy mindenkit elérjen, aki arra jár. A legjobb taktika ellene, hogy nem mész felé. Felfalja a blokkokat, így a linebackerek üresek maradnak. Az ellenfeleknek külön készülni kell rá. Kezét és lábát szinkronban mozgatja. Tehetséges atléta, aki pass rushban is fejlődött - előző évi 15 után legutóbb 27 siettetést regisztrált. Átlag feletti üldöző a posztján. Át tudja húzni magát a blokkolón. Vissza tudja nyomni a centert vagy a guardokat bull rush-sal a backfieldre. A Saban-éra egyik legnagyobb vezéreként beszéltek róla az öltözőben.

Gyengeségek

A snap után nem túl nagy lendülettel és túl magasan indul meg. Atletikus ugyan, de sokkal inkább telefonfülke-módjára található meg a pálya közepén, nem fog túl messzire elkóvályogni. Irányváltásai átlagosak, nehéz elképzelni, hogy elforgassa és megkerülje az ellenfelét, sok meglepőt nem fog mutatni. Ha első pass rush megoldása elhal, utána már csak erőlködik. Minden bizonnyal csak limitált snap számmal lesz a pályán.

Megjegyzések

Az alabamai Birmingham szülötte. A Rivals szerint Alabama állam legjobb recruitja volt mikor leérettségizett. A draft idején még csak 20 éves lesz. 350 fontos behemótként íratkozott be az egyetemre, de ma már közelebb van a 300 fonthoz, így könnyebben átér a backfieldre. Miután Jonathan Allen profi lett tavaly (1/17 Redskins), Payne vette át a playmaker szerepkört a fal belsejében - 53 szerelés, 1 sack, 1 INT, 3 deflekció. Mindkét playoff meccsen ő lett az MVP a Crimson Tide-ban - volt INT return TD-je a Clemson ellen, majd beállt offense-be és el is kapott egy hatpontost. A Georgia elleni döntőben 6 tackle-lel zárt. A megelőző idényben 15 meccsen kezdett, 36 szerelést, 3.5 TFL és 1.5 sack volt a termése, mint nose guard. Voltak nála tehetségesebb védők a Tide-ban az elmúlt években, de szorgalomban és erőben is a legjobbak között emlegethetjük a nevét, és még messze van a saját csúcsától. Az idei draft top run-stufferje, aki ebben a szerepkörben azonnal segíteni tud egy NFL csapatnak, de atletikusságban is lehet benne annyi, hogy az egyetemi eredményeinél jobb siettető legyen, lásd még Brandon Williams. Az értéke azon múlik, hogy a csapatok mennyire ítélik meg egydimenziósnak. Ha nem, akkor elég korán kiválaszthatják, de a potenciálja drafthelytől függetlenül pro bowl-kailber.

Taven Bryan 1-2. kör

Taven Bryan
Egyetem
Florida
Életkor
-
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
291 lb (132 kg)

Erősségek

Laza alsó testtel bíró, atletikus játékos. Agilis, ruganyos defensive endnek számít. Robbanékonysága a snap után kiemelkedő. Össze tudja magát húzni, hogy beférjen a lyukba és átjusson a backfieldre. Látszik benne a potenciál, hogy terrorizálja a backfieldet és még nem érte el ebben a teljesítőképessége csúcsát. Annyira fürge oldalra is a snap után, hogy a blokkoló előtt jár fejben egy lépéssel. A védőfal belsejében játszó emberek között ritka nagy sebessége van és így gyorsan utoléri ellenfeleit. Nagy területet fed le, lényegében fáradhatatlan. Módfelett eltökélt és szívós. Technikai képzettsége elegendő hozzá, hogy gyorsan megnyerje a párharcait a falban. Alsó- és felsőtestben is kellően fordulékony hozzá, hogy megkerülje az emberét. Gyorsan kijut üres területre, hogy pass rush-sal gondot okozzon. Meg szokta kerülni a guardot, hogy aztán visszavágva elkapja az irányítót.

Gyengeségek

Keskeny a csípője. A testfelépítése nem védőfalemberre hajaz. Nincs meg a tömege hozzá, hogy a legerősebb OLinemanek ellen megtartsa a területét. Ha a blokkoló fogja meg őt először, nehezen szabadul. El szokott tűnni a darálóban a pálya közepén, és sokszor földre is kerül, mert az egyensúlya nem ideális. Átlag alatti az ereje. El lehet tolni az útból. Gyenge ösztönei és rutintalansága miatt nem volt túlságosan eredményes eddig. Meg kell tanulnia emelt fővel játszani és nem csak a kezdeti párharcra figyelni. Tehetsége és atletikussága ellenére a 62 szerelése és 5.5 sackje az egyetemi karrierje alatt kimondottan kevés.

Megjegyzések

Édesapja a Navy-nél szolgált, Wyomingban élt a család. 2015-ben csereként számoltak csak vele a gátőrök, és másodévesen is csak 2 meccsre került be a kezdőbe. 2017-ben már 11 meccsen lehetett megfigyelni, 40 szerelés, 6 TFL és 4 sack jött neki össze, de a 4-7-es mérlegű Floridában nem kívánt tovább maradni és profinak állt. A tehetsége adott hozzá, hogy kezdő legyen idővel az NFL-ben, de igen meglepő lenne, ha mindez már a karrierje elején bekövetkezne. Atletikussága ígéretes, és Floridában ugyan DT volt, nincs kizárva, hogy a fal szélén találja meg a számításait. Egy hosszú távú projekt játékos, akinek nagyon magasan van a plafonja, és akár egy veszélyes, visszajáró vendég lehet a backfielden, de sok munka lesz vele, mivel az ösztönei átlag alattiak és nincs benne meccs rutin, amitől ez változna.

Maurice Hurst 2- 3. kör

Maurice Hurst
Egyetem
Michigan
Életkor
28 (1995-05-09)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
291 lb (132 kg)

Erősségek

A snap utáni robbanékonysága rendkívül veszélyes. Mélyen indul meg a backfieldre, vérszomjasan. Ha beér a lyukba, összehúzza magát és átér valahogy. Túl fürge, hogy csapdázzák vagy reach blokkal elintézzék. Nem csak jó mozgása, hanem állóképessége is segíti, hogy rendszeresen ott legyen a zsebben. Úgy használja a kezeit, mint egy könnyűsúlyú boxoló. Elüti a felé érkező karokat, egyensúlyi előnyt kovácsolva. Gyorslábú, így át tud vágni egyik lyukból a másikba, ezt a lassú OLinemanek nehezen reagálják le. Annyira fürge és fáradhatatlan, hogy a saját lyukfelelősségétől távol is megcsinálja a játékokat. Hamar megüti és leválik a mozgó blokkolókról, hogy kiérjen a szélső futásra. Helycseréknél is ügyes.

Gyengeségek

Kicsit alulméretezett. Nem olyan a felépítése, amire könnyen lehetne további tömeget pakolni. Ha lefogja egy szörnyeteg méretű OG, nehezen fog kiszabadulni. Nagyobb lökésektől igen távolra kerülhet a kívánt helyétől. A hosszú karú, erős falemberektől nem szabad távol kerülnie mert utána sehogy nem fogja őket kikerülni. Előredőléssel kreál erőt, mivel a felsőtestében nincs annyi. Fejjel megy előre néha, úgy megy nehéz látni a labdát. Beleragad a blokkokba, nehezen válik ki. A pass rush mindig mozgásból jön vagy séma alapján, nem a saját kézmunkája vagy képzettsége miatt.

Megjegyzések

Édesapja ugyanezen a néven a New England Patriots cornerbackje volt, de soha nem találkozott vele. Azért játszik 73-as számmal, mert a fater 37-es volt. Nem nehéz kitalálni, hogy Massachusetts-ből került a Michigan Wolverines-hez. Másodévesen kezdett el komolyabban játszani, 4-szer kezdett és 35 szerelése volt, 6.5 TFL valamint 3 sack. Juniorként már alapember lett, 34 szereléséből 11.5 volt negatív yardos és 4.5 sack jött neki össze. 2017-ben all-American évet tudott le, 59 tackle, és 13.5 tackle for loss, amivel a Big Ten év csapatába is beszavazta mindenki. Üvölt a játékáról, hogy 4-3-as under tackle lesz és abban a szerepkörben meg is állhatja a helyét egy jó koordinátor kezei alatt. Abban bízhat, hogy a snap után ő kapja el legjobban a rajtot, aztán mehet pusztítani a backfieldre. A játék további elemeiben viszont sok bizonyítanivalója akad.

 

Harrison Phillips 3. kör

Harrison Phillips
Egyetem
Stanford
Életkor
-
Magasság
6 ft 4 in (193 cm)
Tömeg
303 lbs (137 kg)

Erősségek

Erőscsontú, nagydarab fiú. Nem valami jó atléta, mégis rengeteg nagy játékot csinál. Elképesztően sok szerelsée volt, ahhoz képest, hogy DT. Háromszoros bajnok középiskolás birkózó, ami erejében, markolásában meg is látszik, csípőből elnyomja a blokkolókat. Nem zavarodik meg a duplázás ellen, összeszedi magát és lehorgonyoz előttük. Nem engedi ki a szélre a futót. Bármelyik lyukban szembetalálkozhat a futóval. Nagyon nehéz véglegesen kivonni a játékból, mindig küzd tovább - ahogy azt egy jó birkózótól el is várjuk. Aktív, eltökélt játékos. Képes visszanyomni az emberét a backfieldre, ezzel megváltoztatva a futás irányát. Nem túl látványos, de hatékony spin move-val dolgozik. Beszakítja a zsebet és mozgásra kényszeríti a QB-t. Ha csak egy ember áll előtte, gyorsan áthúzza magát és eléri az irányítót.

Gyengeségek

A felépítése guardra hajaz inkább. Magasabban van a súlypontja, mint a legtöbb DT-nek. Túlságosan egyenes lábbal játszik, ami egyensúlyi problémákhoz vezet. Túl sokat van a földön. Aktivitással kendőzi, hogy nem atletikus. Oldalra mozgásnál és irányváltásnál látszik, hogy darabos. Nem túl gördülékenyek a váltásai. A fürge OLinemanek hamar elé kerülhetnek, amiből nehéz kikecmeregni. Pass rusherként mintha teljesen ötlettelenül menne előre. A kezét ha jobban használná, sokat dobna pass rush arzenálján. Második szándékból már nem nagyon jelent veszélyt.

Megjegyzések

Omaha szülötte, annó ő volt Nebraska állam év focistája 18 évesen. 2014-ben csereként jutott szóhoz a Stanfordnál, 2015-ben viszont megsérült a térde és csak egy meccsen volt bevethető. Teljesen felépült és sophomore idényében kirobbanthatatlan volt, 46 tackle-t, 9.5 TFL-t és 6.5 sacket dolgozott össze. Ez se rossz, de ami 2017-ben történt, az páratlan: 103(!) szereléssel a Stanford legeredményesebbje volt, mindezt defensive tackle poszton. 17 TFL volt ebből és 7.5 sack, meg két fumble is becsúszott. All-Pac-12 első csapatos és all-American jelöltként állt profinak még senior idénye előtt. A combine-on fog kiderülni, hogy a versenysúlya mennyi lehet, mert eddig 255-től 303-ig sok mindent írtak. Ellentmondásos prospect abból a szempontból, hogy a stílusa és az eredményei nagyon népszerűvé teszik a szurkolók és a média között, de az edzőtársadalom könnyen lehet, hogy inkább a lyukakat veszi észre a játékában. Az biztos, hogy a Stanfordról nem ő lenne az első túlteljesítő, szorgalmas védő, aki aztán a profik között nagyon el se jut a kezdőcsapatig, lásd legutóbb Trent Murphy. Nyilván van érzéke a focihoz, és esze is, ráadásul váratlan helyzetekben képes odakerülni a labdához, ami egy extra, de meg kell találni az igazi pozícióját a profik között, mert az nem egyértelmű.

Tim Settle 3. kör

Tim Settle
Egyetem
Virginia Tech
Életkor
26 (1997-07-11)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
335 lb (152 kg)

Erősségek

Megkérték az edzői, hogy fogyjon le egy kicsit, javítson a kondiján és mindezt meg is tette zokszó nélkül. Masszív alsó testtel bír. Ekkora ember ritkán ennyire agilis. Végtelen energiát visz fel a pályára. Kirobban a snap után, hogy elfoglalja a neutrális zónát. Képes átrágni magát középen, de akár meg is kerülni a blokkolókat. Előfordul, hogy ő maga ér át a backfieldre pusztítani. Felső testi ereje adott, hogy ne fussanak át rajta és leverje a blokkoló kezeket. Ne lepődjünk meg, ha nekiáll üldözni az embereket a pályán. Gyorsan felismeri, hogy merre van a labda és úgy teszi a dolgát, hogy megcsinálhassa a tackle-t. Kellően mélyen játszik. Két lyukat is rá lehet bízni. Karjait úgy használja, hogy övé legyen a kezdeti előny. Képes beszakítani a zsebet és előnytelen dobásokba kényszeríteni az irányítót.

Gyengeségek

Van még rajta túlsúly középtájon. Kérdéses, hogy a profi világban kellően motivált lesz-e hozzá, hogy a saját tömegét és kondícióját kordában tartsa. Mindent beleadó játékstílusából adódnak egyensúlyi gondok. Túl sokszor van a földön, mert túlságosan elnyújtja a toló mozdulatot. 23 egyetemi meccset játszott össz-vissz. Kézhasználata változó. A duplázás elleni játékát rendesen fejleszteni kell. Mélyebb blokkolásokat el szokott nézni és kiveszik a playből.

Megjegyzések

Philadelphiában született, de már Virginiában járta az iskoláit, négy testvére van. Országosan keresett recruit volt, de inkább maradt otthon, a VT kötelékébe lépve. Egy redshirted év után csereként játszott 2016-ban (17 szerelés, 7 TFL, 1 blokkolt rúgás), majd 2017-ben, sophomore idényében robbantott mint Nose Tackle: 36 tackle-jéből 12.5 volt minuszos, megint blokkolt egy rúgást és 4 sack is összejött neki. All-ACC 2. csapatosként amint lehetett dobbantott is az NFL-be. Csak nyáron tölti be a 21. életévét. Ránézésre tipikus Nose Tackle, de a Virginia Tech változatosan használta, és kiderült róla, hogy nincs elveszve semmilyen felállásban és szerepkörben, a védőfal bármely pontján jó teljesítményre képes, olykor pedig elitre. Dontari Poe óta tudjuk, hogy mindez ilyen tömeggel sem lehetetlen. Settle nem ugyanaz a kaliber (még?), de mérete és viszonylagos atletikussága mellett a kora is sokat számíthat a draft értéknél, hiszen rengeteg benne a potenciál.

RJ McIntosh 3-4. kör

RJ McIntosh
Egyetem
Miami
Életkor
-
Magasság
6 ft 4 in (193 cm)
Tömeg
293 lb (133 kg)

Erősségek

Tehetséges, átlag feletti atléta. Mélyen játszik, szépen hajlítja a térdét. Átnyúlva a falemberen csinált egy rakás szerelést a backfielden. Gyorsan indul és össze tudja húzni magát, így 1-gap játékosként lehet belőle valami. Mozgó blokk ellen vissza tud térni a play-be és megcsinálja a dolgát az utolsó pillanatban. Ruganyos játékos, aki üres területen úgy mozog, mint egy DE. Sok szerelése volt a posztjához képest. Nagy üldöző, így több akcióban is részt vesz, mint egy átlagos belső védő. Mozgó célpontként nehéz kivenni a játékból. Edge rusherként is felérhet, mert gyors a lába. Hamar észreveszi, hogy mikor kell megállni és inkább a passz sávját levédeni. A sok levédett passz mellett 2 rúgást is blokkolt tavaly.

Gyengeségek

Be kell költöznie a konditerembe, hogy az ereje minél nagyobbra nőjön. Egyensúlyi állapotát az első kontaktnál el tudja veszíteni. Rossz az alapállása. Túl könnyű eltakarítani az útból futásnál. Nehezen marad az embere előtt. Atletikus képességeihez képest pass rush produktuma gyengécske. Fel lehet tartani könnyen pass rush közben. Jár a keze lelkesen, de sok haszna nincs. Agresszívebben kell fellépnie a futásnál. Pass rush-ban csak akkor ér oda, ha ketten támadják ugyanazt az OLinemant.

Megjegyzések

Fort Lauderdale-ből csábította el a közeli Miami Hurricanes. Öccse, Deon tavaly volt újonc elkapó a Notre Dame-en, játszottak is egymás ellen. Másik testvérük, Kenny a 2019-es recruiting class egyik kiemelt futója. RJ mint DE érkezett meg Miamibe, és újoncként öt meccsen 4 szerelésig jutott. 2016-ban lett kezdő és 42 tackle-ből 8.5 volt negatív, 2 sackje és 2 levédett passza volt. Junior idénye 2. csapatos all-ACC jelölést ért, 52 tackle, 12.5 TFL, 2.5 sack és 7 leütött labda került a stat lapjára, aztán profinak állt. A combine gyakorlatokban nem vett részt. Jobban járt volna ha egy évvel később áll profinak, mert még nem kiforrott játékos fizikálisan, erősebb és nagyobb méretben értékesebb prospect lehetett volna jövőre. Ahhoz, hogy all-down játékos legyen, elsősorban a kézhasználatán kell javítani az izomzat mellett. Jobb pass rush tudással nem csak 4-3-as DT lehet, hanem olyan End, aki 3. downnál bemehet a fal közepére. Projekt játékos, de még fiatal, így formálható és a vele született atletikusságot szeretik a scoutok.

Nathan Shepherd 4. kör

Nathan Shepherd
Egyetem
Fort Hayes State
Életkor
-
Magasság
6 ft 5 in (196 cm)
Tömeg
315 lbs (143 kg)

Erősségek

Hatalmas méretű játékos. Már eddig is 100 fontot hízott tinédzser kora óta, de további erősödésre is van lehetősége. Nagy teste és hosszú karjai vannak. Tisztában van a saját korlátaival. Felismeri a hibáit és gondosan dolgozik a kiküszöbölésükön. Méretéhez képest gyors és fürge oldalra. Atletikussága és mérete alapján olyan szörnyet lehet belőle képezni, amire minden NFL edző vágyna. Nagy erővel üti meg a blokkolót és csípőből kerüli meg őket edge rush esetén. Nagy üldözőnek számít.

Gyengeségek

Elképesztően nyers, NFL-szintű játékosokat pedig csak képen látott. Első pár évében lehet, hogy láthatatlan lesz. A blokkolási sémákat nem látja át elég jól. Engedi a futás blokkolásnál, hogy a LoS-tól messze vegyék őt fel. A duplázzák, erőből akarja megoldani, nem technikából. Ahhoz, hogy megfogja a futást úgy, ahogy a potenciál alapján tehetné, kézhasználatán renegeteget kell javítani. Annyira nem volt domináns a posztján, mint kellett volna. Sokszor ragad bele egy-egy blokkba. Nem elég harcias a pályán.

Megjegyzések

Kanadából jön, Ontario államból. Gimiben 205 fontos tömeggel játszott még linebacker, mert a Simon Fraser egyetemet választotta, az ország egyetlen NCAA focicsapatával bíró intézményét. 2012-ben 9 meccset játszott és 20 szerelése lett, 7 TFL és 2.5 sack az egyetemi harmadosztályban mint DE. Elfogyott a pénze a tandíjra, így 2 év után kiíratkozott. Különböző alkalmi munkákkal tartotta fenn magát mielőtt visszatért a focihoz. Felfigyeltek rá az Államokban, és elhívták Kansas-be, a Fort Hayes State csapatához. Az első évében befizette a tandíjat, majd megkapta a foci ösztöndíjat. Mind a 12 meccsen kezdő volt 2015-ben, 69 szerelése volt, 5 TFL, 3 sack és blokkolt két rúgást. Junior idényében bekerült a konf 3. számú csapatába, 61 tackle, (9.5 negatív), 3 sack és 2 kiharcolt fumble kellett hozzá. Tavaly ő lett a MIAA konf év védője és a div2-ben all-American. Csak 38 szerelése volt, de abból 12.5 negatív és 4 sack is sikerült. Elhívták a Senior Bowlra. Egyértelműen projekt-játékos, akiből ha lesz is valami, az csak évek múlva várható. Mivel idősebb is, mint a legtöbb rookie, így könnyen lehet, hogy nem sietik el a draftolását, viszont egy esélyt mindenképp meg fog érdemelni, hiszen 3-4-es End és 4-3-as DT poszton is lehet keresnivalója, és a hozzáállása is adott, szeretne fejlődni. Egy másik kanadai hátterű DT-t, David Onyematát a 4. körben vitt el a Saints nem rég, ez irányadó lehet akár.

Derrick Nnadi 4. kör

Derrick Nnadi
Egyetem
Florida State
Életkor
27 (1996-05-09)
Magasság
6 ft 1 in (185 cm)
Tömeg
299 lbs (135 kg)

Erősségek

Robosztus, izmos felépítése van. Alacsony súlypontja hasznos tényező a fal belsejében. Kiváló játék-erővel bír, az edzőteremben pedig úgy nyomja ki a súlyokat mintha semmiség lenne. Jó a snapet követő gyorsasága. Képes vagy egyből a gapet támadni vagy olvasni a játékot és reagálni 2 gap sémánál. Nem veszi le szemét a labdavivőről. Jól tudja tartani a blokkolókat és megszabadulni tőlük ha a futók az ő gapjén akarnak átslisszolni. Laterális ügyessége és alacsony váll szintje megnehezíti, hogy lefogják move blokkoknál. Jól termeli a szereléseket nagy hatótávval. Ellenőrzése alatt tudja tartani a gapjét és futás ellen jól dolgozik benne. Tanúsította, hogy képes visszatérni pozícióba oldalsó blokkokba ha kizökkentették. Passz siettetőként egy az egy ellen gapről-gapre képes kontrázni. Úszó és pofozó-rántó technikáját jól hasznosítja a szélen. Alsó testi erejével képes behorpasztani a zsebet. 

Gyengeségek

Minőségi tömör felépítése ellenére mérete az NFL átlag alatt van belső falemberek terén. Nagydarab, erős ellenfelek olykor helyre tudják tenni. Muszáj kezeivel gyorsan teret nyernie, hogy játékban maradjon. Van fejlődésnek helye a futás irányának kiszimatolásával. Alapja kissé kiegyensúlyozatlan és hatásos kettőzés ellen teret veszthet. Egy határozott egyenes ütés a guardtól kifoghatja a szelet a vitorlájából passz siettetésnél. 

Megjegyzések

6 láb 1 hüvelykes magasságával és (korábban mért) 312 fontnyi testsúlyával Nnadi nem a legméretesebb nose tackle volt a scoutok szemében 2017-ben. Azonban kevesen dolgoznak nála keményebben és ennek köszönhetően lett harmadik csapatos All-ACC kiemelt, begyűjtve 56 szerelést (10 TFL) és 3.5 sacket 13 kezdés során. 2016-ban az ACC edzői a konferencia első csapatába szavazták és saját csapatának a legtöbbet fejlődő védő díjjal is megtisztelték. Abban az évben 13-ból 11 meccsen kezdett egy korán szerzett bokasérülést végig küzdve, és végül 49 szereléssel (10.5 TFL) és 6 sackkel zárt. Másodévesként szintén All-ACC harmadik csapatos lett kezdve az összes meccsen (45 szerelés, 2 sack), követve az első egyetemen töltött évét ahol 9 meccsen lépett pályára (18 szerelés, ebből 6 a Georgia Tech triple-option futó támadása ellen az ACC bajnoki meccsén). Magasságának hiánya ellenére Nnadi top 10 prospectnek számított országos szinten miután a középiskola utolsó két évében 33 sacket gyűjtött be. 
Nehéz róla kimondottan rossz felvételt találni. Amíg egyesek egy alul-méretezett 4-3 nose tacklet látnak csak benne korlátozott passz siettető képességgel, másoknak egy erőteljes játékos a védelem lándzsahegyén, aki a szóló blokkokat lesöpri és megcsinálja a játékot. Kitartó, kezeit aktívan használva pedig elég problémát tud okozni a szembeálló blokkolóknak. Megvannak a fizikai adottságai, hogy 1- vagy 2-gap rendszerben játszhasson és NFL kezdő potenciállal bír. 

Deadrin Senat 5. kör

Deadrin Senat
Egyetem
South Florida
Életkor
-
Magasság
6 ft 0 in (183 cm)
Tömeg
314 lb (142 kg)

Erősségek

Tehetségét mutatja, hogy eredetileg a Florida State-re ment volna. A teste akár egy hordó, amiből izmos karok állnak ki, nagyon nehéz megmozdítani. Állandó egyensúlyi állapotából szinte sose esik ki. Mindig csípőből tol. Alacsony súlypontja és széles alapállása miatt nehéz vele mit kezdeni ha megérkezik a fal szélén, mert akár a blokkolót is be tudja forgatni. Kezdeti kézimunkája nagyon gyors. Ő lök először, betalálva az ellenfél vállait, így i tiszta marad. Minimális felesleges mozdulata van csak. Erőszakos és hirtelen mozdulatai vannak. Akár NT-ként, 2-gap feladatokkal is megbízkózhat. Sosem áll le, akár az egész pályán át hajlandó üldözni valakit egy tackle-ért.

Gyengeségek

Nem elég hosszú a karja. Elkeveredik a nagy forgalomban, ha pedig nagyobb testű ellenfél elkapja, akkor vége - muszáj neki nyerni a kezdeti párharcot. Nehezen szabadul ki a szorításból. Egy jó megoldás ellene az egész play-re kiveheti a játékból. A backfieldet hatékonyabban kellene támadni. NFL-szinten nem lesz pass rush értéke. Bull rush-ban sem elég erős és megkerülni se fogja az emberét, hogy belül átérjen a QB-hoz.

Megjegyzések

Floridai játékos, aki tinédzserként egy pókcsípés miatt vesztette el édesanyját. Újoncként minden meccsen játszott, és kétszer volt kezdő a USF-ben, 18 tackle-ért. 2015-ben épp fordítva, csak kétszer nem volt kezdő 12 alkalomból, de itt is 18 tackle jutott neki, 5.5 negatív. A junior évében a csapata legjobb védőjének és all-AAC 2. csapatosnak szavazták meg, 34 tackle-je (7 TFL) és egy sackje után. Végzősként már a konf legjobbjai közé számított, 66 szereléséből 59 az utolsó 8 meccsen jött, 6 sack és 10.5 TFL is jutott ebből. Az East-West Shrine Game-re kapott meghívót, ahol nagyszerűen teljesített. A combine-on 3. lett súlyemelésben a DLinemanek között. Alacsony mivolta és rövid karjai miatt sematikusan limitált, de már bizonyította, hogy így is megállhatja a helyét, legalább mint cserejátékos, hiszen képzett játékos. Hátsó körös prospect, akit a jó offseason eredményei felvihetnek pár hellyel korábbra.

PJ Hall 5. kör

PJ Hall
Egyetem
Sam Houston State
Életkor
29 (1995-04-05)
Magasság
6 ft 1 in (185 cm)
Tömeg
310 lbs (141 kg)

Erősségek

Elképesztően eredményes. Négy évig dominálta az FCS-t. Karrierje alatt 86.5 negatív yardos szerelést és 42 sacket jegyez. Robbanékony, erőteljes bowling-golyó. Súlyemelésben 700 fonttal is elbír. Fürgén jön el snap után, a keze pedig kimondottan gyors. Élesen megérkezik a blokkoló személyes terébe, hogy mindenképp ő kezdje a párharcot előnyből. Nem tudtak átfutni rajta a másodosztályú meccseken. A duplázást is elbírta. Alsó- és felsőteste egyformán erős. Atletikus, nagy területen dolgozik. A guardot bármilyen állásból meg tudja kerülni. Ha megérkezik a zsebbe, valahogy mindig elér a QB-hoz. Bull rusherként be tudja szakítani a zsebet. Figyeli az irányítót és scrambling során sokszor odaér, másodszándékból szerezve sacket. A 14 leblokkolt rúgása soha nem látott teljesítmény.

Gyengeségek

Próbált tömeget növelni tavaly, ami lelassította. Tömzsi felépítésű, akinek a karhossza nem NFL-szint. Elfárad a meccs alatt. Minél nagyobb a tömege, annál nehezebben bírja a meccseket. Nem igen találkozott olyan ellenféllel eddig, aki hozzá hasonló erővel bírt volna. A mélyebb blokkokat nem igazán érzi, így előfordul, hogy kiszedik a lyukból a nagyfiúk.

Megjegyzések

Patrick Hall Jr. texas-i legény, aki annyira atletikus volt már fiatalon, hogy 300 fontos tömeggel is edge rushert játszott. A Sam Houston State-ben kezdésképp 3. lett a Jerry Rice Award szavazásán, vagyis a 3. legjobb freshman volt az FCS-ben. Ehhez 93 szerelés kellett a védőfalban, amiből 30 volt negatív és bevitt 12 sacket. Másodévesen is ott volt a Southland konferencia álomcsapatában, 75 tackle, 22 TFL és 11 sack volt a mutatója, valamint blokkolt 5 rúgást, pont mint amennyit újoncként. A következő két évben FCS all-American. 2016-ban a Southland év védje is ő lett, az FCS év védője szavazásán harmadik - 24.5 TFL, 13 sack, 3 fumble és 56 szerelés nem volt elég meggyőző. Végzősként 60 tackle-ből 19 volt negatív, 6 sack, 6 leütött passz és 4 blokkolt rúgással búcsúzott. A szezon után az East - West Shrine Game-re hívták meg, a combine-ra nem. Egy nagyon érdekes prospect, aki durván kilógott eddig a mezőnyből és megismételhetetlen számokat rakott le az asztalra, a kérdés, hogy mindezt nagyobb fiúk ellen is meg tudja-e közelíteni egyáltalán. Mérete és állóképessége nincs meg hozzá, de ereje és fürgesége igen, a belső nyomásgenerálás pedig aranyat ér. Meg kell keresni az ideális helyét és szerepkörét a profik között, és bár lehet, hogy nem lesz belőle semmi (lásd még Will Sutton), joggal lehet izgatott a védőfal-edző, hogy egy ilyen hátterű játékost kap a rotációjába.

Folorunso Fatukasi 5. kör

Folorunso Fatukasi
Egyetem
Connecticut
Életkor
-
Magasság
6 ft 4 in (193 m)
Tömeg
318 lb (144 kg)

Erősségek

Tömör, arányos felsőtest, jó izomtömeggel. Az alapállásból jó vállmagassággal lő ki, és kezdeti sebessége is nagyszerű. Brutális ereje van, amivel folyton megdolgoztatja blokkolóját és leszűkíti a futósávokat. 2 gap potenciállal bír. Képes a belső blokkolókat megrengetni nehéz, büntető kezeivel pass rush során. Kezeit és lábait egyaránt használja, hogy megnyissa a zsebet és az irányítót mozgásra késztesse. Nagyon tiszta spin movera képes, amit még képes lehet fejleszteni. Folyamatos elánnal játszik minden snap során. Nyers de tehetséges. Megvannak a méretei és ereje is, hogy Nose-t vagy three tech-et játsszon 43-ban vagy DE-t 34-es védelemben.

Gyengeségek

Térdei kissé merevek. Termékenysége futás megállításánál csak átlagos. Oldalirányú mozgása sem kimagasló. A blokkoló sémákat nem mindig veszi észre. Nem érzi a down blokkokat. Sokkal következetesebb technikával kell játszania a duplázások ellen. Leragad a kézitusánál ahelyett, hogy kontrollálná a támadás pillanatát erejével és karjainak hosszával. Elveszti egyensúlyát, ha túl izgatott lesz. Passzsiettetése javulhatna, ha jobban koncentrálna. Leválási ideje átlag alatti.

Megjegyzések

Fatukasit nehéz nem észrevenni középen, hiszen nem csak méreteivel tűnik ki, de képes több ellenféllel is felvenni a harcot és az irányítót is nyomás alá helyezni. New Yorkban, Long Islanden járt gimnáziumba és ő volt az első aki, azonnal egy nevesebb programhoz iratkozott be. Egy redshirt év után Fatukasi 12 meccsen játszott, 31 tacklet szerzett ebből 3 mínusz yardos szerelés volt. Sophomore évében sokat fejlődött és ez számain is meglátszott: 50 szereléssel (8TFL) 7 sackkel és 4 kierőszakolt fumble-al zárta a szezont. Egyedül végzős évében nem kapott All-AAC megtiszteltetést, de ennek ellenére is jó évet tudhatott maga mögött.
Foley egy nyers de tehetséges védő és egy jól felépített, sokoldalú védő, aki több poszton is bevethető, és azon csapatok számára akik variálják a védőfalat külön érdekes prospectnek számíthat. Fejlődnie kell a támadásokban, de ez könnyen javítható főleg, hogy 2-gap technikája is javul. Amikor Fatukasi megvillantja erejét és bomlasztó tehetségét, akkor jól látható, hogy minőségi NFL kezdő rejlik benne, csak idő kell neki.