Prospect ismertetők


Denzel Ward 1. kör

Denzel Ward
Egyetem
Ohio State
Életkor
-
Magasság
5 ft 10 in (1.78 m)
Tömeg
191 lb (87 kg)

Erősségek

A legszűkebb elitbe tartozó atléta. A combine egyik sztárja lehet. Oda lehet küldeni a vonalra, a WR arcába. Türelmes press corner, nem pánikol és nem sieti el az első kontaktot. Sokáig tudja tükrözni az elkapó mozgását anélkül, hogy felegyenesedne. Lábmunkája páratlan. Végig egyensúlyban marad emberfogás alatt. Le tudja követni a változó sebességű route-okat is. Úgy helyezkedik, hogy a comeback útvonalra is odaérjen. Gyorsulása miatt hamar odaér, ahová kell. Nehéz lefutni hosszú távon. Ha off coverage-ben van, ügyesen olvassa mi fog történni. A slanteknél is le tudja olvasni mikor érdemes beugrani egy interceptionért. Az előző két évben 32% elkapási arányt engedélyezett a felé menő passzokra. Ballhawk, akinek a keze váratlanul megjelenik a labdán. Elüti a labdákat és lehúzza az ellenfél karját, hogy ne tudja befejezni az elkapást.

Gyengeségek

Nem egy nagydarab gyerek, szemre néha elveszik a zónák között. Nem elég erős, hogy jammelni tudjon és elrontsa a játékot már az elején. Túlságosan tiszteli a zónák elosztását, így nem lép be a route vonalába mindig mikor lehetne. A fizikális elkapók el fogják taszítani a route-jaik végén. Ha háttal van a labdának, nem nagyon tudja, hogy mi történik a pályán. Hiába van mindig a labda körül, mivel nem elég nagy és nem elég hosszúak a karjai, sok passz épp elmegy mellette. Csalóka a statisztikája, mert egészen borzalmas passzokból csinált deflectionöket. Elit front7 mögött nem volt nehéz a secondary dolga a Buckeyes-ban. A jól blokkoló receiverről bajosan válik le. Az erőfutók magukkal fogják vinni egy körre.

Megjegyzések

Az ohio-i Macedonia település büszkesége. Fociban év védője volt az ohio-i gimis bajnokságban, atlétikában pedig állami döntős váltóban és távolugrásban. A Buckeyes-nál két tavalyi első körös cornerback, Marshon Lattimore és Gareon Conley mögül jött elő 2017-ben. Igaz már sophomore-ként annyi leütött passza volt (9) mint Lattimore-nak, és meccsenként átlagosan 30 snapet játszott mint 3rd corner. Juniorként all-American első csapatos 37 szereléssel, 15 levédett passzal (2 INT). A profik között könnyen lehet, hogy ezzel a felépítéssel nickelbacket fog játszani. Képzettsége, atletikussága egyértelműen kezdő kaliber, van is rutinja a szélen, de a méretet nem lehet tanítani. Ettől függetlenül már rookieként megérezheti a jelenlétét új csapata, mert az egész pályán keresztül képes az elkapók nyakán maradni.

Josh Jackson 1. kör

Josh Jackson
Egyetem
iowa
Életkor
28 (1996-04-03)
Magasság
6 ft 1 in (185 cm)
Tömeg
192 lbs (87 kg)

Erősségek

Embertelen ball-hawk idényen van túl, amiben 27 passzt hatástalanított, amiből 8 lett pick. Magas, hosszú karokkal. 41.3 %-os pontossággal passzoltak felé. A célbavételek 25.7%-ában ő csinálta meg a játékot. Úgy helyezkedik, hogy azt érezni, hogy mindig szerencséje van, de ez nyilván nem véletlen. Ösztönei csúcskategóriások. A labdára megy, nem az emberre. Baromi veszélyes a labdával. A legmagasabb ponton szedi le a labdát, akár egy kézzel. A fontos meccseken hozta magát leginkább. Az Ohio State elleni upset során 3 interceptiont fogott, a Wisconsin ellen pedig két pick6 során vétette magát észre. Látja előre, hogy ki milyen útvonalat fut. A 2017-es idény 4. fordulója óta nem engedett TD-t. Külön figyelmet érdemlő játékos az ellenfelek részéről. Hozzáállását és munkamorálját nem győzik dícsérni.

Gyengeségek

1 éves csoda. 14 meccsen volt csak kezdő. Elhamarkodja a feladatát press coverage-ben. Több rutinra és türelmesebb játékfelfogásra van szükség tőle. Túl könnyen befolyásolható azzal, amit a LoS-nál lát. Pontos, nehéz route-futással be lehet ültetni a hintába. Ha megverik, nehezen éri utól az emberét. Pontosabban kellene szerelnie. Hosszú távú sebessége kérdéses. Az elkapó lelassításakor azonnal harap, így double-move során bajba kerül.

Megjegyzések

A texas-i Corinth városából happolta el az Iowa. Redshirted freshmanként 8 szerelésig jutott 14 meccsen. 2016-ban is szinte ugyanezeket a számokat hozta. Tavaly betették a kezőbe és a fent olvasott űr-eredményekkel a BigTen legjobb DB-je lett, és döntős a Jim Thorpe-díjért, all-American és Jack Tatum-díjas. Nem is maradt tovább az egyetemen. A combine-on súlyemelésben és 20-yard shuttle-ben jól szerepelt. Bizonyos szempontból betonbiztos választásnak tűnhet, hiszen agyondominálta az NCAA-t, és olyan meccseket hozott le, amiről a legtöbben csak álmodnak. Ami a probléma, hogy ennek semmi előzménye nem volt, így az óvatosabb csapatok képviselői nem biztos, hogy elhiszik, hogy mindez a fejlődés okán történt meg, és nem volt benne hatalmas mák is. Amit láttunk, az alapján Jackson egy elképesztő ball-hawk potenciállal bíró játékos, akinek ha kiépül a respektje, akkor a pálya egy részét teljesen lefedheti. Atletikus képességei behatároltak ugyan, de ha más nem, mély FS-ként így is bőven jó lehet. Van esély Marcus Peters-szintű rookie idényre - párszor megégetik, de playmaker tulajdonságaival mindent jóvátesz.

Mike Hughes 1-2. kör

Mike Hughes
Egyetem
Central Florida
Életkor
27 (1997-02-11)
Magasság
5 ft 11 in (180 m)
Tömeg
191 lbs (87 kg)

Erősségek

Kicsit alacsony, de szívós és kemény. Fizikális press corner. Gyötrelmesen tudnak csak elindulni mellőle az elkapók. Nem csak jammel, hanem teljesen ki akarja iktatni az emberét a playből. Úgy méri fel a labda helyét és kapja el mint egy receiver. Labdaérzékéhéz jó időzítés és finom kezek társulnak, ráadásul alkalmazkodni is tud a testével a látottakhoz. Kis területen nagyon fürge, rárobban a labdára, a hosszú passzoknál pedig lefutja az emberét. Kevés elkapó van az NFL-ben, aki le tudja hagyni. Visszahordóként elit tehetség. Jelentős változásokat tud hozni nem csak mezőnypozícióban, hanem a játék menetében is. Punt returnnél ha elmegy az első ember mellett, már nyerő helyzetben van. Sebessége miatt kirúgás visszahordásnál egy nyílás elég neki, hogy végigtekerjen.

Gyengeségek

Két idénye van az NCAA-ben, de csak egyet kezdett. Messze van attól, amit a profik között elvárnak a CB-ktől tükrözésben és a lábmunka lemásolásában. Nem elég magas, hogy a langaléta elkapók elől leszedje a labdát. Túl magasan focizik off coverage-ben backpedalnál, ami után lassan vált pozíciót. A fizikális elkapók el tudják tolni a route végén. Több edzésre és meccsre van szüksége, hogy felismerje a mintákat a pályán. Zónázáskor pont annyiszor helyezkedik jól, mint rosszul. Van hová fejlődni szerelés ügyben.

Megjegyzések

North Carolina New Bern nevű településéről egyenes útja vezetett a UNC Tar Heels-hez. 11 meccs után kitették a keretből; 2015 októberében fegyverrel való visszaélés és sérülésokozás nyomán rendőrségi ügybe keveredett egy másik cornerbackkel a campus-on belül. A Garden City Community College csapatába transzferelt, ahol 2016-ban játszott. JuCo all-American volt, 11 meccsen 47 tackle-je, 2 pickje és 6 levédett passza volt, valamint 3 visszahordott touchdown a special teamben. 2017-ben a UCF hibátlan szezonjának egyik fő letéteményese volt: all-AAC 1. csapatos jelöltként 44 szerelést jegyzett, leütött 11 passzt, fogott 4 INT-et és egyet touchdownra váltott. Visszahordüként 2 kirúgást és egy puntot is visszavitt 6 pontra. Mivel innen úgy érezte nincs feljebb, profinak is állt. Jót tett volna neki még egy kis idő az iskolában, mert kimondottan nyers a stílusa, ugyanakkor minden tanítható, ami hiányzik belőle, kivéve a méretet. Lehet, hogy egy év múlva tuti első körös lett volna még egy ilyen szezonnal mint az előző, de ilyen kis minta alapján - még ha az kiemlkedő is volt - inkább projekt játékosként a 2. nap jöhet el az ideje. Nem magas, de a stílusa szélső CB szerepkörre termett, és amíg oda beépül, visszahordóként azonnal tud majd örömet okozni a szurkolóknak.

Carlton Davis III 1-2. kör

Carlton Davis III
Egyetem
Auburn
Életkor
27 (1996-12-31)
Magasság
6 ft 1 in (185 cm)
Tömeg
203 lbs (92 kg)

Erősségek

Mérete és karhossza kiemelkedő. Az átlagos NFL CB-nél hosszabb karjai vannak sokkal. Leparkol a WR elé mint press corner, jól jammel és bekebelezi az ellenfelet. A lassabban elinduló elkapó halálra van ítélve ellene. Olyan helyre tereli az elkapót, ami neki tetszik. Amint megáll a WR, már nézi, hogy jöhet-e a passz. Nagyon sok passzba üt bele. Jól időzíti, hogy mikor támadja a labdát, és mindig aggresszívan teszi. Mindhárom szezonjában kétszámjegyű labdába ért bele vagy szerzett meg. Erős kézzel szinte kiszakítja a WR kezéből a játékszert. Kifejezetten nehéz pontosan átlöbbölni fölötte a labdát. Nagyon atletikus és tehetséges elkapók őrzését bízták rá már egyetemen is.

Gyengeségek

Úgy helyezkedik a play elején, hogy egy fake teljesen elcsalhatja. Szabad területen kihúzza magát. Lassan fékez, a comeback route nem kedvez neki. Nagyokat lép kis helyen is. Az off-coverage nem megy neki. Ha nem olvassa a mintát, nehezen találja meg a pozícióját. A bonyolult útvonalakat vizsgálva elválthatja magát. Backpedal közben nehezen tükrözi a támadó mozgását. A route végén mindig húzza a mezt. Az a taktikája, hogy meznél fogva odahúzza magát az őt lehagyó elkapóhoz. 2017-ben 6 pass interference-t dobtak rá. Szeret kockáztatni, ami nagy playek benyelésével jár. Nem választ mindig jó szöget, amikor szerelni kellene. A szerelés alapjaiban hozzá kell nyúlni a játékához.

Megjegyzések

A nagy NFL-gyárnak számító Miami Norland Senior High gimiből indul, mint például X.Rhodes, Antonio Brown vagy legutóbb Duke Johnson és Ereck Flowers. Eredetileg az Ohio State-hez ígérkezett el, de aztán átpártolt Auburnbe mint top25-be rangsorolt gimnazista. True freshmanként kezdő lett 9 meccsen, 56 szerelése volt, 3 INT-tel és 8 levédett passzal. Másodévesen sérülések hátráltatták, de 10 meccsre kezdőként öltözött be, 10 passzt hiusított meg és 46-szor szerelt. Junior szezonjában all-SEC 1. csapatos lett 11 leütött passzal (1 INT) és 36 tackle-lel zárt. A SEC döntőben agyrázkódást szenvedett, a Bowl-meccsen pedig azt mondták betegség miatt nem játszik. Végzős idénye előtt lett profi. Egyértelmű press corner, aki ebben a szerepkörben remekelhet, de sok olyan feladat van, amit nem érdemes rábízni. Az egyetemi elkapóknak nem volt esélyük ellene, ami jó előjel, viszont a sok leütött passz arra is utalhat, hogy nincs jó keze és INT kevés fog jönni tőle. A megfelelő rendszerben gyorsan húzóemberré nőheti ki magát a profik között is.

Isaiah Oliver 1-2. kör

Isaiah Oliver
Egyetem
Colorado
Életkor
27 (1996-09-30)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
195 lb (88 kg)

Erősségek

Mérete és sebessége elit, a keze pedig folyamatosan, megállás nélkül az elkapó komfortzónáján belül van. Felépítése az ideális cornerback prospectté. Tízpróba versenyeken is indult. Hosszú távú sebessége mellett igen magasra tud ugrani. Nehézkesen lehet elmenni mellett press coverage esetén. Könnyedén vált át és versenyez az elkapókkal mély útvonalaknál. Képes az útvonalakat megzavarni már a line of scrimmage-en. Mivel hosszú a karja és nagyon gyors, így belefér nála egy-egy kisebb hiba a play elején. Agresszíven kapálózik a receiver körül miközben az próbálja befejezni az elkapást. Finom keze van. Mivel nagy területet fed le, nagyon pontosan kell tudni passzolni, hogy mögé lehessen kerülni.

Gyengeségek

Nehezen lassít le sprint után. A comeback route rendesen megizzasztja. Túl magasan backpedálozik. Sok felesleges lépést tesz miközben próbálja feldolgozni a látottakat. Off coverage-ben nehézkesen tudja lekövetni az emberek mozgását. Túl nagy helyet hagy az elkapóknak elszakadni. Oldalirányba messze nem olyan fürgén vált pozíciót. Nem látni rajta a tüzet. Szerelésnél túlságosan is a bokára megy, ráadásul a futás ellen agresszívebben kellene részt venni a védekezésben.

Megjegyzések

Phoenixben nőtt fel. Édesapja, Muhammad Oliver, korábbi NFL játékos és tízpróbázó, sőt all-American atléta volt az Oregon Ducks színeiben. Bácsikája, Damon Mays szintén lehúzott 5 évet az NFL-ben, ő előtte a Missouri Tigers-nél volt wide receiver. Isaiah végzős gimnazistaként megnyerte az Arizona állami 110 és 300 méteres gátfutást és a 4x400-as gyorsváltót. Fociban volt 12 TD-je, 7 INT-je és 9(!) blokkolt puntja. A Colorado színeiben már újoncként sokat játszott, 3-szor kezdett is és ekkor az atlétika csapatnak is tagja volt. 2016-ban Ahkello Witherspoon és Chidube Awuzie személyében két olyan DB volt előtte, aki a tavalyi drafton a top70 között gazdára leltek. Oliver így is 13 leütött passzal és 25 szereléssel zárt. A punt returner is ő volt. Juniorként ő lett a sztár, all-Pac-12 első csapatos, megint 13 levédett passzal és 27 szereléssel. Tökéletes alapanyag arra, amit az NFL edzők manapság egy cornerbackben keresnek. Gyors, erős, hosszú végtagjai vannak, már csak rutin kell neki és technikai fejlesztés, hogy csúcsra járassák. Jelen állapotában meg lehet ugyan égetni, de ha kicsit agresszívebb lesz a pályán és szorgalmasan dolgozik, felépíthetik egy erős kezdő szintre. Rookie évében lehet, hogy csak limitált szerepkörben lesz a gyepen, de Artie Burns példája is mutatja, hogy a hasonló játékosokra nagy igény van már a draft elején.

Jaire Alexander 2. kör

Jaire Alexander
Egyetem
Louisville
Életkor
27 (1997-02-09)
Magasság
5 ft 11 in (180 cm)
Tömeg
192 lbs (87 kg)

Erősségek

Atletikus és kemény. A szezon utolsó 3 meccsére visszatért, annak ellenére, hogy tetemes időt kellet kihagynia térd ficam és törött kéz miatt. Ha lehetséges szemei folyton az irányítón vannak. Ösztönös és tájékozott játékos. Kiszúrja a közlekedést a zónából és azonnal elnyomja a passzsávokat. Playmaker adottságokkal rendelkezik. Gyors reakcióidő, amikor az irányító elkezdi elengedni a labdát. Gördülékenyen mozog és üldözéseknél képes egyszinttel fentebb kapcsolni. Lábai könnyedek és gyorsak. Tükrözi és elnyomja az elkapó kezdő mozzanatait ahelyett, hogy pánikolna. Követi az útvonalakat. Olvassa a mintákat és képes a váratlan megállásokat megcsinálni, hogy a comeback útvonalakat is levédekezze. Agresszíven támadja az elkapás pillanatát. Az elkapók fölé mászik és karjait keresztül fonja a potenciális elkapásokon. Megfelelő tartalék robbanékonysága van a mély labdákhoz. Kommunikatív a csapattal.

Gyengeségek

Sovány alkata már nem biztos, hogy több súlyt képes elbírni. A sérülések és a kihagyott idő miatt trükkös a 2017-es felvételek alapján megítélni. Elkerülte a túlzott kontaktot a blokkolókkal és úgy tűnt, hiányzik a rájellemző agresszivitás. Press coverben jobban behajlított térdekkel kell játszania. Olvasta az útvonalakat és megcsinálta a lehetőséget, hogy támadhassa a dobásokat de mindig a biztos játéknál maradt. Emberezésben néha túl sokat használja a kezét. Időről időre a váltásoknál elveszti egyensúlyát. 2016-ban túl sok vörös zónás TD-t engedett. Következetlen amikor megkell fordulni és keresni a labdát. Szereléseit nem mindig fejezi be, kérdéses, hogy az NFL blokkokról, hogy fog leválni.

Megjegyzések

Habár Alexander 3 csillagos recruit volt és csak a top 70 CB közé fért be az országban a Lousville egyeteme meglátta sebességében, labda készségeiben és kemény játékában amit a szélen végez, a kezdő potenciált. Ebben a jóslatban meg is erősítette a csapatot 2016-ban, amikor 13 meccsen 5 INT-et és 9 labda leütést szerzett, s ezzel All-ACC Second Team díjazott lett. Már true freshmanként is lehetőséget kapott 12 meccsen, ebből egyszer kezdőként. Ezt 19 szereléssel és egy INT-el hálálta meg. Első két évében Punt visszahordóként is nevet szerzett magának (29 visszahordás 223 yard 2015-ben, valamint 19 visszahordás 195 yard 2016-ban) főleg a Florida State elleni 69 yardos visszahordott TD-jével. Körülbelül a 2017-es szezon felét kellett kihagynia különböző sérülések miatt, így 7 meccsből 6szor kezdett. Ez idő alatt 19 szerelés, egy INT és négy leütött passz gyűlt össze.
Alexander egy ösztönös cornerback aki váratlanul és gyorsan mozog, valamint megvan a képessége, hogy jól számítsa ki a route-okat és gyorsaságának köszönhetően képes felzárkózni a dobásokra és játékot csinálni. 2017-es scout videója elég felemás sérült térde miatt, ami néhány csapatot biztosan elijeszthet figyelembe véve vékony alkatát. Amikor egészséges úgy néz ki, mint egy stabil CB2, de valószínűbb, hogy egyes csapatok inkább teljeskörű nickel cornernek tekintik majd, akinek nem kell minden futást támogatnia. 

Donte Jackson 2. kör

Donte Jackson
Egyetem
LSU
Életkor
28 (1995-11-08)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
175 lbs (79 kg)

Erősségek

Elit atléta, hatalmas sebességgel. Az idei draft egyik leggyorsabb játékosa. Bárkit utolér. Laza, összehangolt mozgása van. Nincs felesleges lépése backpedal közben sem. Tudja használni a testét, így mindig lőtávolságban van. Szempillantás alatt megjelenik a labda körül. Gyorsulása miatt a labdával is sokat találkozik. Képes a szélen védekezni és a slotban egyaránt. Semmilyen irányváltással se lehet lerázni. Be tudja etetni az itányítókat, hogy aztán picket dobjanak neki. Jó szöget választ üldözésnél és hamarabb ér ki a szélre, mint a running back. Olyan secondary játékosok között edződött mint Jalen Mills, Jamal Adams vagy Tre'Davious White.

Gyengeségek

Izmos de vékony a felépítése. NFL méretű játékosok ellen nehéz lesz a futás ellen besegítenie. Dörzsölt route-futók ki tudják billenteni. Az átlagnál gyengébbek az ösztönei. Nem nagyon ismeri fel, hogy milyen route jön vele szembe. A zónákat hajlamos elvéteni és légüres térben marad. Nem zárja le hatékonyan a célpontot maga mellett. Nem helyezkedik mindig megfelelően mikor jön a dobás. Megbízhatatlan kezei vannak. Sok interception esett ki a kezei közül. Bokát fogva szerel, aki ha magasabbra megy a kelleténél, át fognak rajta gázolni.

Megjegyzések

New Orleans-ból vitte el az LSU focizni és atletizálni. Sprinterként SEC-bajnok mint a váltó tagja; párhuzamosan űzte a két sportot eddig. Fociban már true freshmanként játszott minden meccsen, egyszer kezdett is. 26 szerelés, 1 INT és két leütött passz volt a bemutatkozó éve. 2016-ban már alapember lett, 2 INT-je volt másik 6 levédett passz mellé és 39 tackle-je. Juniorként all-SEC 2. csapatosnak jelölték, megint kezdő volt végig és 49 szerelés mellé 10 levédett passz és egy interception társult. A combine-on a leggyorsabb defensive back idő volt az övé 40 yardon. Egydimenziós cornerback, aki a sebességéből él, de azt kiválóan használja. Profi focistaként biztos, hogy fejlődni fog, hiszen még akár iskolába is járhatna, de ha el is éri a teljes potenciálját, akkor is bajba kerülhet a fizikai erő hiánya miatt. Mindennel együtt akár már a depth chart 3. helyén is megkezdheti NFL karrierjét ősszel.

Anthony Averett 2-3. kör

Anthony Averett
Egyetem
Alabama
Életkor
27 (1996-09-30)
Magasság
6 ft 0 in (183 cm)
Tömeg
185 lb (83 kg)

Erősségek

Atletikussága kiváló, amikor reagálni kell a pályán történtekre. Rá tud ragadni az emberére, mert gyors a lába és laza a csípője. Könnyedén vált testhelyzetet és kezd el sprintelni. Képes a snaptől kezdve a sípszóig optimális helyen maradni. Gyorsan megcsinálja a szerelést ha engedi az elkapást. Felismeri az útvonalakat és együtt fut az elkapóval. Az egész pályán át tartja a tempót ha futóverseny van, gimnazista aranyérmes atléta. Ha a szeme előtt megy végbe egy passz, végig követi, hogy aztán mehessen szerelni. Elég agilis, hogy visszazárjon az emberére ha korán megverik. Lábmunkája adott, hogy press coverage esetén ne zavarodjon meg ha elmegy mellette az ember. 2016-ban sérvvel játszotta végig az idényt. Special teamben hozzáadott munkája növeli az értékét.

Gyengeségek

Nem túl hosszú a karja. Nagyobb tömeggel és további izomzattal kell megérkeznie az NFL pályákra. Nem sok igazán hosszú játékot kellett túlélnie, mivel embertelen pass rush segítette a munkáját. Ahhoz képest, hogy milyen atletikus és fürge, a labdára nem volt túlságosan veszélyes. Életében egy interceptiont fogott összesen. Le se veszi a szemét az elkapóról, pedig a QB-t is figyelni kéne. Inkább az elkapót akarja kikapcsolni, nem a labdát megjátszani. Ösztönei és anticipációs érzéke az elvárt szint alatt van. Túl könnyen engedi, hogy megjátszható legyen az ember zónázás közben. Hajlandó szerelni, de nem elég fizikális.

Megjegyzések

Bryant McKinnie unokaöccse. New Jersey-ből vitte el a Crimson Tide, gimiben még irányítót is játszott és állami bajnok atléta volt. Redshirted éve után újoncként csak egy meccsre állt be, annyira tele volt a depth chart. Másodévesen bicepsz- és könyöksérülés miatt megint nem focizott, csak hat meccsen, special teamben, ott meg az ujja tört el. 2016-ban lett kezdő, 48 szerelése volt, 3 negatív, 1 sack és 8 leütött passz. Sokat dobáltak rá, de nem szegte a kedvét. A Washington elleni elődöntőn ő lett az MVP. Végzősként is 48-szor szerelt, és megint 8 labdát ütött le. A combine-on az ötödik leggyorsabb CB volt. Nem egy tipikus Alabama cornerback, hiszen nem a fizikalitásából él, sokkal inkább az a játékos volt, akit sokat égettek mivel a körülötte lévőktől sokkal jobban féltek az irányítók. Olcsó kiegészítőemberként lehet az NFL-ben is keresnivalója, de ha egy gyenge secondary-be kerül, akkor nem lesznek vele előrébb.

Duke Dawson 3. kör

Duke Dawson
Egyetem
Florida
Életkor
-
Magasság
5 ft 10 in (178 cm)
Tömeg
208 lbs (94 kg)

Erősségek

Türelmes, pontos lábmunkával visszatartja az elkapót. Jó százalékkal talál jammelésnél. Mielőtt az elkapó nem mutatja meg, hogy merre megy, ő sem vált ki sehová. Gyorsulása a helyezkedésnél nagy előny. Ösztönei és játékintelligenciája amiből él. Ismeri a route-kombinációkat. Számít a lassításra és hamar fellép az emberre. Megállítja a slanteket. Megoldja, hogy ne lehessen optimális helyzetben elkapni a labdát. A nagyhírű Christian Kirköt leszedte a Texas A&M ellen. Az előző két évben 40%-os pontossággal passzoltak felé. Zónázás közben figyeli a forgalmat, hogy hol lehet majd beavatkozni nagy valószínűséggel. Közbelép és erőből megüti a futókat. Masszív felépítése van, amivel biztosan szerel és szem-kéz koordinációja miatt az utolsó pillanatban is képes odaérni a passzsávba.

Gyengeségek

Átlagos atlétának számít - a combine-on is csak 40 yardot futott. Kicsiket lép és a csípője merev. Nehezen indul számára a játék, nem tud könnyen az emberével szemben maradni off coverage-ben. Szereti húzgálni az ellenfél mezét. Mintha kötelező lenne a kezét a támadón tartani. Átlagos a végsebessége. A szélvészgyors támadók el tudnak szakadni tőle. Rövid karjaival a mély passzokra nehéz lesz odaérni. Többet kéne szerelni, kevesebbet ütközni.

Megjegyzések

A floridai Cross City-ben élő Dawson-család nagy Seminoles-drukker hírében áll, Duke mégis inkább a közelebb lévő Gators-höz írt alá. Már true freshmanként pályára is küldték, mint csere safety, egy meccsen volt kezdő. Nem tudott 2015-ben sem kezdőbe kerülni, junior idénye folyamán viszont már nickelbackként 7 meccsen számoltak vele a nagynevű Quincy Wilson - Jalen Tabor duó mögött. Dawson 24 szerelést csinált, és 7 passzt védett le, a legtöbbet a csapatban. 3.5 TFL és egy INT volt még a mérlege. Tavaly aztán szabadjára engedték és all-SEC 1. csapatos jelöléssel hálálta meg a bizalmat: 9 levédett passzából 4 INT lett és 34 tackle is összejött neki 11 meccsen. Nem a legjobb adatokkal bíró atléta, de nagyon érti ezt a sportot, és amit dörzsöltségből és akaraterőből meg lehet csinálni, az neki sikerülni fog. Nickelbackként keresheti meg a kenyerét a profik között, viszont sémától függetlenül használható és a futótól se ilyed meg, úgyhogy minőségi kiegészítőember lehet, ha sztár nem is. Nem fog megsértődni ha 3. napos underdogként kell a draft után elkezdeni a felkészülést.

Tony Brown 3-4. kör

Tony Brown
Egyetem
Alabama
Életkor
27 (1996-07-13)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
198 lb (90 kg)

Erősségek

Olyan a felépítése, mint egy safetynek, izmos karokkal, kidolgozott alsótesttel. Kemény nickel cornerback. Lelkes és agresszív futás ellen. Ütéseivel le tudja tépni a vállvédőt a slotban blokkolókról a leválás előtt. Beledobja a testét a kontaktusba. Méret/sebesség prospect. Képes fordulni és fej-fej mellett haladni bárkivel. Jó futóeredményt vártak tőle a combine-on, ezt 4.35-tel teljesítette is (4. legjobb lett a posztján). Off-man coverage-ből robbanékonyan zárkózik a pálya mélységében. Elsőrangú special team tehetség. Azonnali értéket jelent kick coverage-ben, mindig az elsők között ér oda, gunnerként is van tapasztalata puntoknál.

Gyengeségek

Csípőjének és bokájának merevsége limitálja a mozgását. Esetlenül kezdi nyitni a csípőjét a recieverrel történő futáshoz. Szűk terpeszben játszik, emiatt adódnak is egyensúlybeli problémái coverage-ben. Egyenes vonalban mozog jól, nem képes hirtelen irányváltásokra. Oldalirányú transitionben lomha. Túl nagy helyet hagy szeparálódni az útvonalak töréspontján. Nagy alacsony arányban találkozik a labdával, az irányítók rá is játszanak arra, hogy rövidpasszokból rendre elkapás lesz előtte. Nem fordul meg a pálya mélységében, hogy megtalálja a labdát. Nyílt területen történő szereléseknél hajlamos túllőni a célon.

Megjegyzések

Tony M. Brown Jr. a texasi Beaumont szülötte, szülei a Texas Techen voltak anno sportösztöndíjasok, két húga van, az egyik az LSU-n, a másik a Rice-on atletizál. Tony is kimagasló tehetségnek számított atlétikában, junior országos bajnok lett 2013-ban 110 m-es gátfutásban. Fociban pedig középiskolás All-American volt, 5-csillagos recruitként választotta a Bamát. Középiskolában csapattársa volt Myles Mouton (Tulsa DT). True freshman évében 13 meccsen játszott, 2-szer volt kezdő, 10 szerelés, 1 TFL, 1 leütött passz és 1 irányító siettetés került a statisztikai lapjára. 2015-ben cserejátékos és special teamer volt, 16 szerelés, 1 TFL, 2 leütött passz és 1 kiharcolt fumble állt a neve mellett. A Cotton Bowl előtt hazaküldték mert verekedést kezdeményezett, később az NCAA bukott drogteszt miatt határozatlan időre el is tiltotta, ám a fellebbezés után ez 4 mérkőzésre mérséklődött. 2016-ban 11 meccs alatt 32 szerelést, 2.5 TFL-t, 2 interceptiont és 0.5 sacket szerzett. Végzősként mind a 14 meccsen játszott, 1-szer volt kezdő, 31 szerelés, 1 TFL és 3 leütt passz volt a teljesítménye. Az atlétikát is folytatta az egyetemen, végzős évében All-American lett 110 m-es gáton (13.81), utoljára 2002-ben sikerült ez valakinek az Alabama diákjai közül, ebben az évben 100m-en is egyéni csúcsot döntött (10.27). korábban a 4x400-as váltóval is kapott All-American kitűntetést. Brown egy fizikális nickel cornerback, aki futás elleni védekezésben és special teams cover feladatokban is tehetséges. Brown alsóteste túlságosan merev ahhoz, hogy vetekedjen az útvonalakkal és labdát szerezzen, de a futás elleni védekezése arra sarkallhatja a csapatokat, hogy némi erősítés után próbálják ki hibrid linebackerként sub felállásokban. Csupán a special team tehetsége megérne egy 3. napos draftpicket. NFL hasonmás: Johnson Bademosi. 

MJ Stewart 3-4. kör

MJ Stewart
Egyetem
North Carolina
Életkor
-
Magasság
5 ft 11 in (180 m)
Tömeg
200 lbs (91 kg)

Erősségek

Jó felépítés és összességében erős is. Sikeres volt off-man és press-man védekezésben is. Ritkán hibáz a press indulásakor. Csípőjét kinyitja és kezeit az elkapón tartja. Kívül és belül is tud védekezni. A route legkorábbi szakaszában körülfonja a slot elkapót. Képes a TE-k mozdulataira válaszolni kemény stílusával. Olvassa a mintákat, 3 év alatt 41 leütött passza volt. Képes kevés hibás lépéssel váltani backpedalba vagy előre. Belesüllyeszti magát az ellenfél mellkasába és elforgatja fejét, hogy megtalálja a labdát. Ösztönös és mindig figyel arra, hogy ne büntessék meg a dupla mozdulatokkal. Korai gyorsulásának hála képes felzárkózni. Futás elleni felelősségét megtartja. igazi kemény ütköző.

Gyengeségek

Hajlamos lemaradni amikor az útvonalak töréspontja előtt lecövekel. Csípői csak átlagosak, amikor futáshoz fordítja őket. Habár megvan a megfelelő felzárkózó sebessége, az igazán gyors elkapókkal meggyűlik a baja. Hosszútávú sebessége gyenge ezért kérdéses, hogy a szélen teljeskörű feladatot kap majd. Inkább kivárja a passzt, mintsem a zónából takarna. Az elmúlt két évben nem volt labdaszerzése. Lassan vált a kézimunkából lábmunkára amikor a route tovább fejlődik, így gyakran elkezdi az elkapót rángatni. 

Megjegyzések

Stewart az elmúlt évben a UNC kezdő cornere volt, de kemény játékstílusa és szerelési készsége miatt vagy nickel vagy safety poszton lehet jövője a profik közt. A Virginia Beach-en végezve top40-es CB és Safety recruit volt. 12 meccsen szerepelt mint hasznos csere true freshman szezonjában, 26 szereléssel, 2 INT-el és 4 labdaleütéssel hozzájárulva a csapat védelméhez. 2015-ben All-ACC second -team díjazott lett, köszönhetően 18 levédekezett labdájának amiből 4 INT volt, továbbá 62 tackle-je és egy kierőszakolt fumble-je is sokat segített ezen. Következő két szezonjában szintén All-Conference díjakat söpört be összesen 23 leütött labdájával és hasznosságával a futás ellen.
Stewart remekül felépített erős játékos nem csak cover feladataiban de a futás ellen is. Elég atletikus ahhoz, hogy emberezési feladatokat is rá lehessen bízni különböző technikával, akár kint, akár bent játszik, de megvannak az ösztönei és labdaérzéke is, hogy ha szükséges akkor safety legyen. Emiatt elég korán pályára is kerülhet majd, későbbiekben pedig stabil kezdő is lehet belőle. 

Nick Nelson 3-4. kör

Nick Nelson
Egyetem
Wisconsin
Életkor
-
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
200 lb (91 kg)

Erősségek

Miután a Hawaiiról a Wisconsinra transzferelt, keményebb ellenfelekkel találkozott és nem romlottak a számai. Ismert a munkamoráljáról és arról a szokásáról, hogy szeret edzeni. Pressben kellően türelmes. Nem hagyja, hogy ellépjenek mellette a kezdeti release-nél. Oldalirányban fürge, a release korai szakaszában képes letükrözni az elkapó mozgását. Fizikálisan játszik befelé tartó útvonalak ellen. Érzi az elkapót, tapad rá emberfogáskor. Nem mókás ellene versenyezni az elkapásért. Ha az útvonalak töréspontján le is maradt, robbanékonyan tudja üldözni az ellenfelét. 2017-ben az ország legjobbja volt 21 levédekezett passzal és karrierje során is volt neki 42. Óvátos off coverage-ben. Nem cselezik ki könnyedén, double move-val nehéz átejteni. Sprintben közlekedik a pálya mélységében futás ellen, limitálja a futó szögeit. Punt returnerként is van tapasztalata.

Gyengeségek

Backpedalból való nyitáskor kissé merev a csípője. Meg kell tanulnia bízni a saját technikájában. Az elmúlt két szezonban összesen 183 yardnyi büntetést szedett össze, közte 12 holding és pass interference büntetéssel. Annak ellenére, hogy sűrűn találkozik a labdával sosem volt interceptionje. Megreked az embernél a labda helyett, bírkózó meccsé alakul a párharca. Nincs meg a helyezkedési érzéke ahhoz, hogy labdát szerezzen. Off coverage-ben lassan reagál kialakuló útvonal mintára. Slanteknél hagyja, hogy a recieverek kerüljenek jobb pozícióba. Túl sokat próbál meg kézzel szerelni. Szerelésekkor jobb technikát kell alkalmaznia.

Megjegyzések

Dél-Karolinában született, de Marylandben járt a Suitland középiskolába (idejárt anno pl. NaVorro Bowman is), WR-t és DB-t játszott, csapattársa volt Taivon Jacobs (Maryland WR). 3-csillagos recruitként választotta a Hawai'i-t. True freshman évében 10 meccsen játszott, 8-szor volt kezdő, 36 szerelés, 6 leütött passz és 1 kiharcolt fumble volt a mérlege. 2015-ben mind a 13 meccsen kezdő, 53 szerelés, 1.5 TFL, 1 sack, 15 leütött passz és 1 kiharcolt fumble állt a neve mellett. A 2016-os szezont kiülte az NCAA transzfer szabályai miatt. 2017-ben immár Badgers mezben mind a 14 meccsen kezdő volt, 21 leütött passzal iskolarekordot állított fel, mellé 35 szerelés és 1 TFL társult, 24 punt visszahordásból 206 yardot és 1 touchdownt szerzett. Konszenzus All-Big Ten első válogatott, második csapatos All-American a CBS-nél. Nelsonnak jó a felépítése, de nincs meg a kívánt magassága és karhossza a pálya szélére, képlékenynek látszik a posztja a profik között, az őt draftoló csapat filozófiájától és sémájától függ. Extrém ritkaságnak 40+ levédekezett passzal zárni egy egyetemi karriert úgy, hogy nincs közte interception, így csapatfüggő, hogy ki hogyan kategorizálja Nelson ball skilljeit, különösen a sok interference büntetés fényében. Nelsonban dolgozik a versenyszellem, atletikussága adekvát egy emberező cornernek, összeségében egy átlagos NFL kezdőjátékosnak tűnik a jövőre nézve. Jó esetben egy Brian Poole-szerű játékos lesz belőle, rosszabb esetben egy Mackensie Alexander. 

Kevin Toliver II 4. kör

Kevin Toliver II
Egyetem
LSU
Életkor
28 (1995-11-24)
Magasság
6 ft 3 in (191 cm)
Tömeg
204 lb (93 kg)

Erősségek

Felépítésén is látszik futballra teremtették. Végsebessége és játékereje is nagyon rendben van. Mérete félelmetes press-cornerré teheti. Ha ráteszi a kezét az elkapóra, igen messzire el tudja mozgatni. Emberfogó képessége nagyot javult egy év alatt, és a route-okat is jobb százalékkal ismeri fel. A felé menő labdák 29%-ában avatkozott közbe. Off coverage-ben gyorsan vált a labda irányába. Mérete miatt nagy kihívás lesz az elkapónak, ha ő lesz a nyakán. Nem szeret, de tud szerelni. Képes lejönni a blokkról. Komfortosan mozgott, amikor safety-ként kellett szerepelnie. Megtalálja az optimális szerelési szögeket.

Gyengeségek

Karakter-problémás. Korábbi edzői szerint éretlen és a hozzáállása nem profihoz méltó. Eltiltások és sérülések jellemezték karrierjét. A válla lassan tropára megy. Labdával nem veszélyes, és az ösztönei se jók. Lassan találja meg a labdát. Mérete miatt avatkozik játékba, nem a szem-kéz koordinációja végett. Egyensúlyán press esetén javítani kell. Ha nem tudja a vonalon press cornerként felfalni az emberét, akkor az marad, hogy utánaszalad. Annyira nem fürge, hogy irányváltás után is a WR mellett maradjon. Átlag alatti a gyorsulása fordulás után. Nem bízik a technikájában, így amikor hátrányba kerül, húzza a mezt.

Megjegyzések

A Trinity Christian Academy-n nevelkedett, többek közt Jeff Holland társaságában, Jacksonville-ben. QB és CB poszton szerepelt, az ESPN a 6. legjobb recruitnak tartotta, amikor elkötelezte magát az LSU-hoz. True freshmanként azonnal 8/12 meccsen kezdő volt, pedig vállsérülés is hátráltatta, összesen 35 szerelése volt, egy INT és öt leütött labda. Következő év januárjában meg kellett műteni a vállát. Másodévesen a térde fájt, így csak 7 meccsen játszott, ötször kezdett majd rásérült a műtött vállára. Abban a szezonban 21 szerelése és 1 deflekciója volt. 2017-ben a mély LSU rotáció végett 5 meccsen volt kezdő csak, de játszott 12-szer és 28 tackle mellett 10 paszt levédett és kiharcolt két fumble-t, aztán továbbállt az NFL-be. A combine-on nem bizonyította elit atléta mivoltát, több gyakorlatot ki is hagyott. Hatalmas egóval rendelkező játékos, aki nagyon meg van magával elégedve, annyira viszont nem jó, hogy mindent elnézzenek neki. Egyetemi karrierje összességében csalódásnak tekinthető, de a benne rejlő potenciál nem veszett el; felépítése miatt zónázni szerető secondary-be illik leginkább, akár safety-ként is kipróbálva. Boom or bust játékos, akinek elsősorban fejben kell fejlődni, de mind tudjuk, hogy az szokott legnehezebben menni.

Tarvarus McFadden 4. kör

Tarvarus McFadden
Egyetem
Florida State
Életkor
27 (1997-01-27)
Magasság
6 ft 2 in (187 m)
Tömeg
198 lb (89 kg)

Erősségek

Magas, nyurga felsőtest meggyőző karfesztávolsággal. Kimagasló press corner. Az őrületbe kergeti az elkapókat az indulások során rájuk mért ütéseivel és folyamatosan piszkálja őket az útvonalaik elején. Kezeinek hosszát használja, hogy helyzetbe hozza magát az ellenféllel szemben és megtartsa megérzéseit az route fejlődése közben. Ritkán veszti el az alul dobott labdákért vívott harcokat. 2016-ban megcsillogtatta labdaérzékét és 8 INT-el zárt. gyorsan fordítja fejét és találja meg a labdát. Belesüllyed az elkapó ölébe a mély labdáknál, így kevés helyet hagyva annak. Kitűnő high-point védő, elvárt időzítéssel és szem-kéz koordinációval. A semmiből képes elkapni a labdákat. Idén mindössze 39.7-es sikeres passz %-ot engedett.

Gyengeségek

Hiányzik a hosszútávú sebessége amivel a mélységi célpontokkal tartani tudná a lépést. Kezdőként sok TD-t engedett. Átlag alatti robbanékonyság, amivel feltudna zárkózni. Séma és matchup függő lehet. Játék ereje szintén hagy kívánni valót maga után. Rövidtávú gyorsasága alkalmatlan a gyorsabb útvonal futók tükrözésére. Coverage egyensúlya változó. Magasan tartja vállait és lassan reagál a comeback útvonalakra. 2016-os INT-jei, 2017-re leütött passzokra cserélődtek. Pánikba esik, amikor az látja, hogy az elkapó kezd eltűnni mellőle. 4 DPI-t is dobtak rá idén. Szereléseknél keményebbnek kell lennie. 

Megjegyzések

2015-ben 5csillagos prospect volt, s úgy döntött marad az államban a kétszeres állami bajnok. McFadden második éve kifejezetten impresszívre sikerült, ha azt is számba vesszük, hogy ball vállában egy labrum szakadással játszott. 2016-os szezonja kiemelkedő volt, hiszen az FBS-ben holtversenyben végzett az első helyen szerzett INT-k kategóriában, ami természetesen megannyi All-American kitüntetést jelentett számára, valamint a Bronko Nagurski döntősei közé is bejutott, mint a nemzet egyik legjobb védője. Egy évvel később azonban fordult a kocka, és habár All-AAC tag lett és mind a 13 meccsen kezdő volt de egy INT-t sem tudott szerezni (10 levédekezett passza azonban volt). 
McFadden egy press corner, hosszú kezekkel és bomlasztó készségekkel, ám hiányzik a gyorsaság és a felzárkózó sebesség belőle. Interception-jeivel meglehet tömni a highlight videókat és bebizonyítani NFL kaliberű labda ösztöneit, de ez a produkció csúnyán megcsappant az éven. McFadden rendelkezik a szükséges cover tehetséggel és igazi rémálommá tudja tenni az elkapók életét amikor a labdáért küzd, de futás ellen szinte 0 faktorral bír. Mindenféleképpen kezdő tehetséggel bír, mint egy bump-and-run corner, de szüksége lesz a safetyk segítségére. 

Rashaan Gaulden 4. kör

Rashaan Gaulden
Egyetem
Tennessee
Életkor
29 (1995-01-25)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
193 lb (88 kg)

Erősségek

Finoman hangolt atléta. Kimagasló végsebesség. Átlag feletti hustle és üldözési képesség jellemzi. a pálya másik oldaláról is odaér megcsinálni a playt. Határozottan reagál és robbanékonyan zárkózik a route-ok közben. Robbanékony alsótestével képes váltás közben letükrözni az útvonalat. Megbízhatóan szerel, imádja a kontaktust. Ügyesen zár szélső futásoknál, lerántja a földre a futót. Erős kezeivel/csukóival be tudja fejezni a szerelést. Blitzelőként sem elveszett, ugyan nem volt sackje a karrierje folyamán, de rutinszerűen töri fel a zsebet, rendszeresen kényszerítette futásra az irányítókat. Alulméretezett, de harcias és nem is úgy játszik, mint a kisméretű játékosok (35 fontnyi izmot rakott magára mióta kikerült középiskolából). Nincs olyan play, amiből ki akarna maradni, könnyű észrevenni a benne lévő szenvedélyt és vágyat, hogy megcsinálja a játékot. Juniorként csapatkapitánynak választották, közkedvelt csapattárs (2015-ben mikor sérült volt, DB-társa Cameron Sutton az ő iránta érzett tiszteletből játszott 7-es mezben). Energikusságával megfertőzi csapattársait, szobatársa Todd Kelly Jr. az "energizer nyuszi" becenevet adta neki. Tapasztalatot szerzett cornerbackként, nickelként és safetyként is a secondaryben.

Gyengeségek

Sovány izomzatú teste van, muszáj folytatnia a fejlesztését. Túlságosan hevesen érkezik meg a futóhoz, konzisztensen túlfut a labdacipelőn. Sokszor ültetik le testcselekkel. A pálya szélén későn válik le a blokkokról. Kiegyensúlyozatlan jammelési technika. Leáll a lábmunkával az útvonalak csúcspontján, megfordulnak mellette, pozíción kívülre kerül. Csalódást keltő labdaérzék, csak egy interceptionje van karrierje folyamán, az is felütött labdából. Mentális fegyelem szempontjából éretlen, jobban kell kontrollálnia az érzelmeit, a középső ujját mutogatta az Alabama szurkolóinak a Tennessee egyetlen touchdownja után (2017. október), két personal foul büntetés miatt kiállították a Kentucky ellen (2017. október). Lisfranc sérülést (szalagszakadás, csonttörés) szenvedett a lábfejében a szezon előtti egyik edzésen, műteni is kellett, így a teljes 2015-ös szezont kihagyta.

Megjegyzések

Rashaan Malik Gaulden a Tennessee állambeli Spring Hillben nőtt fel, középiskolás All-American atléta volt, a 4x400-as váltóval 4. lett az országos bajnokságon. 4-csillagos safety recruitként választotta a Tennessee történelem szakát. True freshman évében 11 meccsen játszott, összesen 7 szerelése volt. 2015-ös idény előtt a csapat első számú nickelbackje tekintettek rá, de a lábfejsérülése miatt kihagyta az idényt, medical redshirtöt kapott. 2016-ban mind a 13 meccsen játszott, 9-szer volt kezdő nickel, 68 szerelés, 6 TFL, 4 levédekezett passz, 1 kiharcolt fumble és 1 irányító siettetés volt a statisztikai lapján. 2017-ben mind a 12 meccsen játszott, 65 szerelés, 3.5 TFL, 1 interception, 5 leütött passz, továbbá 3-3 kiharcolt és megszerzett fumble került a neve mellé. Gauldennek fegyelmi szempontból érnie kell, de a játéksebessége, a keménysége és a szíve mind NFL minőségűek és olyan alapot jelentenek, amire egy profi edző tud építeni. Valószínűleg szélső cornerként is tudna játszani, de a meccsfelvételein akkor volt a legjobb, amikor nickel cornerbackként belül játszott. Morgan Burnett-tel szokták párhuzamba állítani a hasonló méretük miatt, noha Burnett karrierje nagy részében safetyt játszott, amikor nickel cornerbackként vetették be, akkor sem vallott szégyent. Gaulden mindig is safety akart lenni, de nickel cornerbacként talán nagyobbat nyerhet vele az az NFL csapat, amelyiknek a rosterén lesz. 

Holton Hill 4. kör

Holton Hill
Egyetem
Texas
Életkor
27 (1997-03-28)
Magasság
6 ft 3 in (191 cm)
Tömeg
200 lbs (91 kg)

Erősségek

Magassága és hosszú karjai alapján a korai körös CB prospectekhez méltó. Bármikor képes szuper agresszív üzemmódba váltani. Átlag feletti ereje van a posztján. Megüti a blokkolót és elmegy mellette. Mindent belead amikor szerel és amikor ütközik. A futónak és az elkapónak is lendületből vágódik neki. A dörzsölt elkapókat már a vonalon igyekszik elnyomni. Intelligens a pályán és azon kívül is. Off coverage esetén már az első pillanattól kezdve tükrözi az embere mozgását, backpedal közben is. Van érzéke zónázni. Erős ösztönei vannak, ha felismer egy-egy mintát, már ugrik is. Az OSU ellen végig ő fogta James Washingtont, akinek 4 elkapásból csak 32 yard jött akkor össze. Atletikussága és rutinja alapján bármilyen rendszerbe és sémába beilleszthető.

Gyengeségek

Labdaérzéke komoly fejlesztésre szorul. Amikor háttal van a labdának, nem tudja mi történik a pályán. Hezitál amikor passzolni készülnek az irányába. Korábban egyenesedik ki, mint az ideális. Nem elég fürgelábú, így pár defensive holding benne van a játékában. Nem elég fejlett a zónázási képessége még. Rossz beidegződései vannak, technikai finomhangoláson kell átesnie. Irányváltás után lassan gyorsul. Kérdéses, hogy mennyire érett és, hogy komolyan fogja-e venni a munkáját.

Megjegyzések

Houstoni fiúként, gimis all-American jelöltként lett a Texas Longhorns focistája. Faterja a UTEP színeiben volt linebacker a '80-as évek elején. Már true freshmanként bedobták a mély vízbe, 49 szerelése volt, 3 INT-je és egy fumble-re is rávetődött. Második szezonjában csak 6 meccsre tudott beöltözni, a felén volt kezdő, így nagy számokat nem tudott elérni. Juniorként érkezett meg az országos térképre, az első 9 meccsen kezdett, és 51 szerelés mellett 2 INT-et, egy fumble-t és 3 védelmi touchdownt is elért, viszont november 7-én Tom Herman mester eltiltotta a szezon végéig ismeretlen okból. Ezáltal a BigXII év csapatába sem szavazhatták be. Inkább bejelentkezett így a draftra 20 évesen. Draftértékén sokat dobott volna ha marad senior évére és ügy nélkül végigjátsza azt, mert most hiába top100-as tehetség, ha megbízhatatlanként tartják számon. Nem minden csapat fogja felírni a boardjára. Fejlődése évről-évre szemmel látható a pályán, de a combine-on nem volt kiemelkedő, amivel elhomályosította volna a korábbi problémáit. Mivel remek ösztönei vannak és jó a futás ellen, gond nélkül ki lehet belőle nevelni egy kezdő cornert, ha ő is úgy akarja. Karrierje egy pontján lehet safety-ként is megállja majd a helyét.

JC Jackson 4. kör

JC Jackson
Egyetem
Maryland
Életkor
-
Magasság
5 ft 10 in (178 cm)
Tömeg
200 lbs (91 kg)

Erősségek

Lenyűgözően áll ellen az elkapó route-jának pressben. Fizikális, bunyós játékos, aki ragad az ellenfelére az első öt yardon. Jól mozog oldalirányba, így megnehezíti az elkapó release-ét, jól időzített ütésekkel teszi tönkre az útvonal időzítését. Bail technikában a szeme mindig a labdán van, olvassa az irányítót. Menedzselhető méretű cushiont tart fent hátrálás közben. A dobómozdulatra első jelére reagál, kitámaszt és gyorsan vált irányt. Cover-3-ban megfelelően tartja a route egyensúlyt. Ha underneath útvonalon megverik, adekvátan zárkózik fel. Keményen hajt futás ellen. A lehető legmélyebben igyekszik szerelni. Meglátja a célpontját és kellő erőt visz bele az ütközésbe.

Gyengeségek

Lassan fordul csípőből, így helyet hagy az elkapáshoz az útvonalak töréspontja után. Ha elhibázza a jammelést, túl nagy helyet hagy a szeparálódásra mélységben. Hosszú távon nem tudja megtartani a sebességét. A pálya mélységében elveszti a higgadtságát, gyakran támadja meg az elkapót túl korán. Az útvonalak csúcspontján hajlamos megragadni az ellenfeleit. Muszáj a játékkal szemben helyezkednie. Két kezdőidényében összesen 9 pass interference és 4 holding büntetést dobtak rá. Ha lehetősége van megtámadni a labdát, akkor is hezitál, hogy a labdára vagy az emberre menjen. Agresszívabban kell játszania a passzsávokban.

Megjegyzések

Teljes neve Jerald Christopher Jackson. A floridai Immokalee-ban nőtt fel, középiskolában csapattársa volt Mackensie Alexander (Minnesota Vikings CB), Deadrin Senat (South Florida DT), D'Ernest Johnson (South Florida RB) és Jimmy Bayes (South Florida MLB) is. WR-t és DB-t játszott, 4-csillagos recruitként választotta a Floridát. 2014-ben pályára lépett a szezonnyitón, de megsérült, így medical redshirtöt kapott. 2015-ben elbocsátották, miután 4-rendbeli bűncselekménnyel, közte fegyveres rablással vádolták meg, ám később felmentették. A 2015-ös szezont a Riverside CC színeiben töltötte, ahol csapattársa volt Christian Cronk (Fresno State OT) és Sean Krepsz (Nevada OG) is. 6 meccsen játszott, 25 szerelés, 3 TFL, 2 FF és 1 FR került a statisztikai lapjára. 2016-ban került a Marylandre, 12 meccsen játszott, 11-szer volt kezdő CB, 6 leütött passzal csapata legjobbja volt, mellé 40 szerelés, 1 interception és 1 kiharcolt fumble társult. 2017-ben mind a 12 meccsen kezdő CB, 40 szerelés, 3 interception, 7 leütött passz került a neve mellé, említésre méltó az edzők All-Big Ten csapatában. Jackson fizikális cornerback minőségi mérettel, lenyűgöző kihívást jelent pressben, megzavarja ellenfelét. Csupán két évnyi egyetemi tapasztalattal a háta mögött, Jackson posztképzését folytatni kell, valószínűleg olyan módon, hogy kiemeljék a számos területen mutatkozó tehetségét. Nincs nagyszerű hosszútávú sebessége vagy kis területi gyorsulása, hogy szembeálljon a route-okkal, de simán képes kezelni az elkapókat bump-and-run coverage-ben és bármilyen formájú zonában. Jackson labdaérzékén fejleszteni kell, de tehetsége alapján idővel kezdőjátékos lehet. Megfelelő képzéssel lehet ő az új Josh Norman, de lehet, hogy csak Zack Bowman szintjéig jut el.

Isaac Yiadom 4-5. kör

Isaac Yiadom
Egyetem
Boston College
Életkor
-
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
190 lb (86 kg)

Erősségek

Magas hosszú karokkal. Kellően kemény. Jammelés közben erősebbnek tűnik, mint azt a testtömegéből gondolnánk. Voltak sikerei, mikor testtel próbálta elfojtani az elkapók release-ét. A reciever csípőjének megfelelően helyezkedik, amikor mélységben fut. Off coverage-ben jó a tudatossága. Zónázáskor felismeri a csalinak használt útvonalakat, leperegnek róla ezek a kísérletek és reagál a területére érkező elkapóra. Karhossza és a labdaérzéke is megvan ahhoz, hogy az övé legyenek az 50-50-es labdák. Hajlamos nagyot ütni. Keményen beleszáll az elkapóba, hogy kimozdítsa a labdát. Fellép és dolgozik a szerelésért futás ellen, ha nem blokkolják. Cover specialista kezdőrúgásoknál és gunner puntoknál. 10 coverage szerelése volt a legutóbbi idényben és 20 karrierje folyamán.

Gyengeségek

Pressben hajlamos befelé tartani a térdeit, így post útvonalakkal verhető. Magas és merev a backpedalja off man coverage-ben. Gyors elkapók ellen lomhán nyitja a csípőjét a sprint előtt. Ha nem kezd el időben sprintelni, mély labdáknál visszanyalhat a fagyi. Átlag alatti szinten képes letükrözni az ellenfele mozgását, így az útvonalak töréspontjánál lehet tőle szeparálódni. Ha pozíción kívólre kerül nem elég hajlékony ahhoz, hogy időben felzárkózzon. Útvonal felismerésben fejlődhet. Dobásnál hajlamos későn irányt váltani. Időzítése inkonzisztens, így időnként hiába megy a labdára, túl korán teszi és így testi kontaktust létesít. Nagydarab elkapók blokkjain fennakad futásnál. Futás ellen gyorsabban kell támadnia és leválnia.

Megjegyzések

A családnevét "Jáájdám"-nak kell ejteni. A Massachusettsbeli Worcesterben nőtt fel, 3-csillagos recruit volt. True freshman évében mind a 13 meccsen játszott, jobbára a special teamben, végül 13 szereléssel és 1 leütött labdával zárta a szezont. 2015-ben 9 meccsen játszott, 7-szer volt kezdő, 18 szerelés, 1 interception és 5 leütött passz került a neve mellé, vállsérülés miatt hiányzott októberben. 2016-ban mind a 13 meccsen játszott, 8-szor volt kezdő LCB, csapata legjobbja volt 10 leütött labdával, mellé 26 szerelés, 2 TFL és 1 kiharcolt fumble társult. Végzős évében mind a 13 meccsen kezdő CB, 53 szerelés, 1 TFL, 7 leütött passz és 2 interception került a statisztikai lapjára. Yiadom magasnak és vékonynak néz ki, de a játék során adekvát erőt mutat, mikor útvonalakat szakít félbe és megvan benne az agresszivitás is, hogy zavart okozzon az elkapási ponton. Inkább tudatos, mint ösztönös, de képes megbírkózni a rábízott felelőséggel zónázásban és press-manben is. Yiadom a special team értéke miatt valószínűleg hamarabb el fog kelni, mint a többi hasonló cornerback ezen a drafton. Az emberezési készségén még van mit dolgozni, de tehetsége alapján pár szezon alatt cseréből kezdőjátékossá léphet elő. NFL hasonmás: Bashaud Breeland. 

Parry Nickerson 5. kör

Parry Nickerson
Egyetem
Tulane
Életkor
29 (1994-10-11)
Magasság
6 ft 0 in (183 cm)
Tömeg
180 lbs (81 kg)

Erősségek

Nagyon nagy küzdő. Egyedül lehet hagyni, elszigetelni egy elkapóval. Mérete ellenére press coverage-ben is lelassította az elkapókat. Hatékony press és off coverage védő. Fürge a lába, laza a csípője, így a backpedal flottul megy neki. Ballhawk. Az előző két évben a felé menő labdák 28 százalékában ő csinálta meg a játékot. Ösztönei kiválóak, így a saját területétől távol is megvillan. Gyorsulása elegendő hozzá, hogy hosszú távon se fussa le senki. A mély passzokat veteránként olvassa már. Beugrik a labda elé már akkor mikor az elkapó visszafordulna érte. Amikor erőszakosan meg kell küzdeni a labdáért, önmagát nem kímélve veti bele magát. Jól helyezkedik és magasra ugrik, így az 50-50-es labdák többsége az övé.

Gyengeségek

Kicsi és sovány. Ráakaszkodik az elkapóra az indulás után és emiatt olykor egyensúlyát veszti. Agresszív stílusa visszaüthet, ha egy hasonló mentalitású, de nagyobb elkapó jön szembe. Ha félrelökik a route végén, elkezdi húzni a mezt. Kemény játéka ellenére méretbeli hátrányát az NFL-ben nehéz lesz leküzdeni. Nem elég hosszú a karja, hogy hátrányból zárkózva is elüthesse a passzokat. Fejjel és vállal a lábat támadva szerel, nem a földre küldve ellenfelét.

Megjegyzések

Louisianából származik, 2-3 csillagos recruitként tartotta otthon a Tulane. Már true freshmanként bekezdett, első meccsén volt 7 szerelése és egy fumble-je, majd komoly térdsérülést szenvedett, ami a szezonjába került. Nem vetette mindez vissza, redshirted éve után freshman all-American lett, miután végig kezdett a Tulane-ben, 6 pickje és 6 leütött passza volt, 51 szereléssel. 2015-ben 46 tackle és 8 levédett passz volt a mérlege. Juniorként 2. csapatos all-conference USA választott, 4 INT-je volt 9 levédett átadás mellett és 29 szerelés. Végzősként már a konf legjobbjai közé tartozott, 55 tackle és 6 INT mutatta playmaker tulajdonságait. A combine-on 4.32-es 40 yarddal holtversenyben a leggyorsabb DB volt, a többi gyakorlatot ki is hagyta. Nickerson az idei draft egyik legnagyobb ballhawk cornerbackje, aki kellően atletikus és technikás, hogy az NFL-ben is jó slot corner legyen, de méretei miatt a szélre nem fogják kiengedni. Minden megvan benne, amit kívánhatsz egy CB-től, ösztönös, érett és intelligens játékos, de lehet, hogy ez semmit se ér, ha nem fog tudni szerelni normálisan. Úgy fog megérkezni a training campbe, hogy joggal pályázik a kezdő nickel helyre, de van bizonyítanivalója.