Prospect ismertetők


Hayden Hurst 1-2. kör

Hayden Hurst
Egyetem
South Carolina
Életkor
30 (1993-08-24)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
250 lb (113 kg)

Erősségek

Mérete és fürgesége ritkán kombinációt jelent. A pálya minden posztján használták. Orrvérzésig hajt. Nagy lendülettel indul meg. A posztján átlag feletti a sebessége. A pálya mindhárom harmadában elkapja a labdákat. A gyorsulása adott, hogy egy irányváltással üresre játsza magát. Zónázáskor simán elszakad az elmélázó linebacker mellől. A zónahatárokon él. Ragad a kezébe a labda, nagyon érzi a passzokat. Több mint 100 elkapása volt, és 1 elejtett passz összesen. A hashmarkokon belül is megbízható. Elegáns mozdulatokkal tartja távol a linebackert elkapás közben. Vigyáz a labdára miközben megütik. Elkapás után nagy erővel, gond nélkül fut tovább. Nem fog kimenni oldalra, inkább bevállal még egy ütközést a haladásért. Mérete adott, hogy in-line blokkolóként is többre vigye. Mozgás közben is tud alkalmazkodni a megblokkolandó célpontokhoz.

Gyengeségek

25 évesen lesz rookie. Hagyja, hogy a védő tudja, hogy merre viszi az útvonala. Nem sokszor próbálja manipulálni a védőket testcselekkel. Hosszabb route-okra évről-évre kevesebbszer küldték. Rendre elé keverednek a safety-k útvonal futás közben. Blokkolóként fejlődnie kell. Rossz kéztechnikával akar blokkolni. Ebből adódik, hogy futásnál sem tűnik valami erősnek, azon is javítani kell. Behúzza a fejét az ütközéseknél. A kontakt után már nem törekszik rá, hogy jól helyezkedjen a pályán. Könyök műtéten esett át még 8. osztályos korában.

Megjegyzések

Jacksonville városának szülöttje. 2012-ben érettségizett, majd le is draftolta MLB-be a Pittsburgh Pirates. Két évet töltött el a farmcsapatoknál, majd beíratkozott ösztöndíj nélkül a South Carolinára focizni. Újoncként nem sokat tudott hozzátenni, de 2016-ban már iskolarekordot ért el a TE-k között 48 elkapással és 616 yarddal. Ő lett az első másodévese a Cocks-nak, akit kapitánynak választottak - igaz 23 évesen. A következő szezonban 44 passzból 559 yardot hozott csapatának, majd all-SEC első csapatosként profinak állt. Felnőtt embernek számít a sok fiúcska között a drafton, aminek hátránya, hogy sokkal nagyobb és erősebb már nem nagyon lesz, cserébe érettebb hozzállású, mint a többség. Sokoldalú játékos, aki sokféleképpen bevethető, elég atletikus, elég gyors, hogy az NFL-ben játsszon, ráadásul jó keze van, szóval a QB legjobb barátja, ahogy a mondás tartja. Nem fél senkitől, és ha kicsit javít a route-futásán még, akkor igen gyorsan leteheti a névjegyét a (futball) profik között. 

Dallas Goedert 2-3. kör

Dallas Goedert
Egyetem
South Dakota State
Életkor
-
Magasság
6 ft 5 in (195 m)
Tömeg
255 lb (116 kg)

Erősségek

Remekül fut előre, illetve útvonalaiba, kellően előrehajolva. Mozgatható sakkfigura. A pálya mindhárom szintjén képes elkapni a labdát. Csapata kreatív megoldásokkal juttatta kezébe a labdát. Felsőtestében jó erővel rendelkezik és útvonalai során megküzd a kihívásokkal. Rövid és közepes route-okon korai elszakadásra képes. Vertikális útvonalaknál végig megtartja top sebességét. A linebacker-ek mögött is képes dolgozni. Volt gimis kosaras, akinek átlag feletti labda készsége és test kontrollja van. Hatalmas tenyerei és erős kezei vannak, amivel elhalássza a labdát. A videói tele vannak akrobatikus, egykezes elkapásokkal. Testét használja, hogy előnyös helyzetbe kerüljön és a levegőben is képes változtatni helyzetén. Megvan a mérete és technikája, hogy in-line blokkoló legyen. Jó vállmagasságból támad, térdei közben behajlítva, kezei jó pozícióban. 2017-ben sokkal keményebbnek tűnt. Jól tartja egyensúlyát az erős end-ek ellen ha keményen játszik.

Gyengeségek

Némileg rövideket lép futás közben. Útvonalait egyáltalán nem adja el. Korán megmutatja merre fog tartani, már a törések előtt elkezd a helyes irányba dőlni. Ritkán hagyatkozik kezeire és a fejmozgásra amikor el kell szakadni. Idén kissé nagyobbnak tűnt mint eddig, és úgy látszott ezt sebessége bánta. A váltakozó route sebességek csak javára válnának. Túlontúl akarja az egykezes elkapásokat, ahelyett, hogy biztosan, két kézzel húzná be azokat. Mozgékonysága a labdával NFL színvonalon csak átlagosak. erőbedobása blokkoló feladatoknál következetlen. Sokkal tüzesebbnek kell majd lennie in-line feladatoknál a profik között.

Megjegyzések

Az észak-dakotai Goedert igazi NFL kaliberű elkapó Tight End-é nőtte ki magát a Jackrabbits-nél. Walter Payton döntős volt 2016-ban a Football Championship Subdivision-ben, továbbá számos All-American díjban és All-Missouri Valley Football Conference első csapatos elismerésben részesült. Méretének, sebességének, fürgeségének és megbízható kezeinek kombinációjának hála az egész FCS-ben a legjobb 15-ben volt 92 elkapással. 1293 yarddal és 11 TD-vel. Természetesen a megfigyelők azonnal felfigyeltek rá. Sophomore évében 10 meccsen volt kezdő 26 passzt sikerült elkapnia, 484 yardot és 3 TD-t ért el, valamint a Kansas elleni győzelemhez két elkapással és 49 yarddal járult hozzá.
Goedert egy rendkívül tehetséges elkapó Tight End, aki képes mind három szinten dolgozni. Labda koncentrációja és lenyűgöző egykezes elkapásai a rajongók és a média kis kedvencévé fogják emelni a draft folyamat alatt, de ne feledjük, hogy van még mit dolgoznia. Alacsonyabb szintű ellenfelek ellen dominált és be kell majd bizonyítania, hogy nagyobb és robbanékonyabb atlétákat is tud blokkolni. A méret, a sebesség és a tehetség már megvan ahhoz, hogy sikeres kombó TE legyen, már csak egy kicsit nyomatékosabban kéne dolgoznia és játszania. A következő Zach Ertz lehet. 

Mike Gesicki 2-3. kör

Mike Gesicki
Egyetem
Penn State
Életkor
28 (1995-10-03)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
252 lb (114 kg)

Erősségek

Összehangolt mozgású tight end. Meg tudja keseríteni a linebackerek dolgát hosszabb útvonalakon, mert nem gondolnák milyen gyors. Hosszú karok és laza csípő párosul az atletikussága mellé, így a 2. és 3. szinten el tud szakadni az örzőjétől. Lelkiismeretesen futja az útvonalait. Gondolkodás nélkül belemegy a darálóba. Változó sebességgel futja a route-okat és igyekszik megtéveszteni a védőket a mozgásával. Bonyolultabb feladatokat is rá lehet bízni. Az idei tight end osztályban kiemelkedő labdaérzékkel bír. Magabiztos és megbízható elkapó. Súlypontemelkedésén és időzítésén is látszik, hogy több sportban klasszis volt. Kihasználja a karfesztávját, így nagy hatósugárral mennek felé a labdák. Alkalmazkodik a labdához a levegőben, hogy optimális helyzetben fejezze be az elkapást. Két éve nem ejtett el rendes passzt.

Gyengeségek

Inkább néz ki magasugrónak, mint tight endnek. Alkatából adódóan hosszú lépései vannak, így nehéz igazán fürgének lenni. Szenvedni fog a LoS környékén, rövid útvonalakon, hogy üres legyen. Átlag alatti az ereje a focipályán. Be kell bizonyítania, hogy a fizikális védők jammelését át tudja hidalni. Kicsit lassan reagál, hogy hol a labda. Futásblokkolásnál elég passzív, amivel az egész play hatástalanná válhat. Kézhasználata is gyenge a futásnál. A tehetséges edge rusherek ellen alig-alig tudja fenntartani a blokkot.

Megjegyzések

New Jersey származású. Gimiben iskolarekord volt elkapások számában, kosárban pontszerzésben, röplabdában pedig blokkok számában. 3 csillagos recruitként lett a Penn State növendéke. Lassan építették be, másodévesen 8/12 meccsen kezdett, 13 elkapása volt. 2016-ban aztán elindult a henger, 48 elkapás, 679 yard és 5 touchdown. Végzősként iskolarekorder lett, 57 elkapással a tight endek között, 563 yard és 9 touchdown volt a termés, utóbbi szintén PSU-csúcs. Nagyon könnyen behatárolható prospect, ami a maga nemében előny, de így nyilván nem illik mindenhová. Nem érdemes sok blokkoló feladatot rá bízni, de ha elkapó TE kell, aki ellép a safety-től és a linebackertől, akkor Gesicki egy jó fegyver lehet. Az erején mindenképp kell még növelni, de ebben a szerepkörben korrekt NFL-játékos lehet, akire a draft 2. napján megjöhet az igény.

Mark Andrews 2-3. kör

Mark Andrews
Egyetem
Oklahoma
Életkor
28 (1996-01-01)
Magasság
6 ft 5 in (196 cm)
Tömeg
254 lbs (115 kg)

Erősségek

Kiemelkedően eredményes volt, nagy terhet vállalva. Red Zone-menő, akinek minden ötödik elkapása TD. Dörzsölten variálja útvonalait. Nem valami fürge, mégis valahogy állandóan üres. Kihasználja a testét, hogy ő legyen előnyösebb helyzetben elkapásoknál. A defensive backek számára mismatch ekkora testű emberrel harcolni. Bonyolult útvonallal is meg lehet bízni. Kiváló ütemben futja a route-okat, hogy ideális időzítéssel szakadhasson el apró területen is. Megoldja, hogy elkapás közben a védők maximum a csípőjéhez tudjanak hozzáérni. A QB legjobb barátja, aki a túl mélyen dobott passzt is összekaparja és bemegy a darálóba a nehéz labdáért, és meg is szerzi ott. Lábmunkája és atletikussága méhány elrontott szerelést is okozhat. Pályafutása alatt 15.8 yardot ment előre elkapásonként átlagosan.

Gyengeségek

Folyamatosan lassul a karrierje alatt. Ahogy nő a tömege, csökken az atletikussága. Mélységi passzokkal limitáltan érdemes csak keresni. Gyorsulása kevés hozzá, hogy elszakadjon az emberétől hosszú távon. A mély passzoknál éppen lemaradt általában. Elszakadás után kevés idő kell, hogy visszazárjanak rá. Blokkolási kedve minimális. Nem agresszív kicsit se. Nem egy munkamániás. Kézhasználata szegényes a blokkolásnál, és nem jó szögeket választ. Futásnál a mérete sokat számít, de semmi más.

Megjegyzések

Cukorbeteg, de ez kezelhető a focipályán, lásd Jay Cutler esetét. Scottsdale-ből való, ahol ő volt az állam rekordere a legtöbb elkapással gimnazistaként. Azóta Kurt Warner fia beelőzte. Oklahomában váltott a WR posztról TE-re. Redshirted freshmanként 2015-ben 1 meccsen kezdett, de mindig játszott, 19 elkapásából 7 TD lett és 318 yardot jegyzett. 2016-ban már ő volt a kezdő és vállsérülése ellenére megint 7 touchdownnal zárt, de már 31 elkapásból 489 yarddal megtámogatva. 2017-ben megnyerte a Mackey Awardot, mint a legjobb tight end. Nyilván all-American is lett. Ehhez 62 elkapásra, 958 yardra és 8 TD-re volt szükség a Heisman-nyertes Baker Mayfield fő célpontjaként, majd profinak állt idő előtt. A combine-on a 3. leggyorsabb tight end volt. Megosztó játékos, aki megfelelő rendszerben csilloghat, de a legtöbb helyen hamar a szurkolók célpontjává válhat gyenge blokkolási képességei és az odaadás hiánya miatt. Egy TE-testbe szorult slot elkapóról van szó, annak minden előnyével és hátrányával. Nehéz elképzelni első számú tight endként a ligában, de mivel nagyon jó elkapó, így nem olyan nagy feladat helyet szorítani neki a pályán.

Ian Thomas 4. kör

Ian Thomas
Egyetem
Indiana
Életkor
-
Magasság
6 ft 5 in (195 m)
Tömeg
248 lb (112 kg)

Erősségek

Az egyetemen mindenki úgy ismerte, mint a szerény és játékra összpontosító ember, aki imádja a focit. Atletikus teste arányos és kész az NFL-re. Képes helyet teremteni a védőktől fordulásaiból ki indulva. Kemény az útvonal futás közbeni kontaktoknál. Megvan a sebessége, hogy veszélyt jelentsen a seam útvonalaknál, illetve képes a védőket maga mögött tartani a szélen. Jó kezei vannak. A küzdelemben és nem a hátrálásban hisz, amikor kezében a labda. Kegyetlen stiff armokkal bünteti azokat a DB-ket akik megpróbálnak rácsimpaszkodni és lehúzni őt. Erős nem csak a felsőteste de a lábai is. Megmutatta, hogy képes jól behajlított pozícióból elvezetni a DE-ket lezárt területre. Blokkolása egyre jobb lett, ahogy a szezon haladt előre és ezzel együtt többet dolgozhatott in-line TE poszton. Megvan a képessége, hogy slot pozícióból is megtartsa blokkjait és nagyon hatékony játékos legyen. 

Gyengeségek

A hajlandóság és az agresszió hiányzik belőle amikor formációból adódva az NT-t kell blokkolnia. Kezeinek pozícióján még dolgozni kell. Külső keze szinte mindig lecsúszik az ellenfél testéről. Következetlenül keres és vált embert mozgó blokkolóként. Tehetséges de nyers. Úgy tűnik, hogy útvonal futásnál számolja lépteit, s ez lelassítja játéksebességét. Route-jai kerek és hiányoznak belőlük a félrevezető mozdulatok. A route fából nem sokat kellett teljesíteni és profiként belefog telni némi időbe míg megtanulja azt. A pályán fog hagyni yardokat mert ahelyett, hogy kitérne az ütközések elől kényszert érez arra, hogy mindenkit megbüntessen.

Megjegyzések

Thomas 9 éves kora óta a szülei nélkül él és idősebb testvérei nevelték teljesen a gimnáziumi évekig. Martha, az anyukája, fogtályogban hunyt el ami máj és vese elégtelenséghez vezetett. Apja, Earl, egy évvel később szívrohamban vesztette életét. Thomas a középiskolát igazi atlétaként fejezte be, focizott, kosarazott és atlétikázott is, ezután a Nassau Community College-ban töltött két évet. A második legjobb junior college TE volt egy szolid sophomore szezon után (23 elkapás, 433 yard és 3 TD nyolc meccsen). Ezután az Indiana adott neki lehetőséget.
Thomas az ifjú Jermaine Greshamre emlékeztet amikor az Oklahomáról jött ki az NFL-be. Akárcsak Greshamnek, Thomasnak is megvan a kellő hajlékonysága és ereje, hogy sikeres in-line blokkoló legyen, ha kezének helyezkedését fejleszteni tudja. Számai nem kimagaslóak köszönhetően két évnyi Indianában eltöltött idejének, valamint sérülésekkel teletűzdelt végső szezonjának, de jól látható az NFL potenciál benne, amit megfelelő tréninggel és több tapasztalattal kis is lehet hozni belőle. Thomas a felemelkedő kombó TE-k közé tartozik, akinek megvan a képessége, hogy jó NFL kezdő legyen és a pálya több szegletén fellehessen állítani. 

Dalton Schultz 4. kör

Dalton Schultz
Egyetem
Stanford
Életkor
27 (1996-07-11)
Magasság
6 ft 6 in (198 cm)
Tömeg
242 lb (109 kg)

Erősségek

Rendkívül kitartó és kemény a blokkok során. Remekül meglettek tanítva neki a blokkolás alapjai. Kulcsfontosságú tagja volt a futás blokkoló egységnek. Kezdeti kéz elhelyezése jó. Képes megtartani és befejezni a blokkokat. Kontakt után javítja helyezkedését és képes némi mozgást is generálni más segítsége nélkül is. A USC ellen Rasheem Green-nek több snap-en keresztül is gondot okozott. Mélyre süllyeszti csípőjét mikor lassítani kell. Élesen nyit az underneath útvonalaknál, hogy rögtön a passzt keresse. Jól érzi, hogy hol kell a zónában a lyukakat keresni és azokat támadni. Korán lezárja útvonalait, hogy nyitva tartsa a dobó ablakot az irányítónak. Nem riad vissza, amikor helyet kell csinálni magának a route végén. Megfelelő a rövid területen végzett lábmunkája. Megvan a képessége, hogy megbízható célpont legyen középen és tömegben. 

Gyengeségek

Elkapó számai lelombozóak egész egyetemi karrierje alatt. Útvonalai egyhangúak és kiszámíthatóak tudnak lenni. Túl sok helyet hagy a védőnek, hogy támadhassa az elkapást. Jobban ki kell használnia testének méretét. Hiányzik belőle az a sebesség amivel a pálya végét támadhatná. Közepes útvonalaknál nehezére esik elszakadni a védőktől. Előfordulhat, hogy limitált munkaterülete lesz elkapóként az NFL-ben. Elkapás után nem annyira kemény. Elsőnek támad, de kezének kezdő helyzetét elveszti, ha hosszabb védők ellen játszik. Javíthat még blokkoló szögein , amivel jobban középen tudja majd tartani emberét, de ehhez munka kell.

Megjegyzések

Az évek folyamán a Stanford igazi TE képző egyetem lett, és Schultz a következő, aki NFL reményeket táplál. David Shaw vezető edző a legkészebb tigh endnek nevezte, aki az elmúlt években az egyetemen játszott, mivel magassága és kezei könnyű célponttá teszik középen illetve szépen lassan stabil in-line blokkolóvá is vált. A utahi 4 csillagos recruit kiülte első évét, mivel 2014-ben viszonylag telített volt a poszt a Stanfordon. A következő szezonban azonban már 14 meccsen játszott és 10 elkapásig, 1 TD-ig és 121 yardig jutott. 2016-ban javítani tudott számain, a több célba vételnek hála, így 23 elkapásig, 1 pont szerzésig és 222 yardig jutott. Schultz végül junior éve után ott hagyta az egyetemet, hogy NFL álmait kövesse, s nem csak Bryce Love blokkolójaként tűnt ki, de elkapóként is hatékonyabbnak bizonyult mivel 3-szor is TD-t tudott szerezni 22 elkapásból és 212 yardból.
Schultz klasszikus Y-tight end komoly futásblokkolási tehetséggel. Habár teste még elbírna egy kis tömeget, jó technikával és erővel játszik, és képes akaratát az edge védőre erőltetni. Schultz megbízható elkapó a pályán, de megélhetése nagyban függ majd attól, hogy mennyire befolyásolja a futójátékot. Mivel nincsenek kiemelkedő statisztikái, ezért csúszhat egy kört, de már karrierje korai szakaszában szolid kezdő lehet. 

Durham Smythe 5. kör

Durham Smythe
Egyetem
Notre Dame
Életkor
-
Magasság
6 ft 5 in (195 cm)
Tömeg
257 lb (116 kg)

Erősségek

Jó méretei vannak és még képes arra, hogy nagyobb legyen. Blokkolásai során mindig fegyelmezett és törekszik arra, hogy befejezze azokat. Úgy játszik, mint egy falember. Technikailag képzett blokkoló. Jól helyezi kezeit. Addig hajt a lábával, amíg a blokkot nem biztosította. Jól méri fel a helyzetet és megfelelő szögeket választ. Kitűnő időzítéssel támadja a linebackereket. Passzvédelemben is hasznos tag. Nincsenek rá hatással a route közbeni ütések és lökések. Képes volt a seameknél megnyúlni és megcsinálni az elkapást.

Gyengeségek

Egyenesirányú futó, aki szenved, amikor a releaset a rátámaszkodó védőkhöz kell igazítani. Kezdeti sebessége a minták futása során csak átlagos. Útvonalai könnyen olvashatóak a safetyk és LB-k számára. Szinte semmilyen robbanékonysággal indul meg, a cutok után. Man cover ellen nehezen szakad el. 

Megjegyzések

Texasban nőtt fel és apja a Bayloron volt támadófalember, aki az 1980-as Southwest Conference döntőn is részt vett, mégis Smythe inkább South Bendet választotta. True freshmanként egyáltalán nem játszott és egy évvel később is csak minimális szerep jutott neki (egy 7 yardos elkapás 13 meccsen). 2015-ben 3 meccsen volt kezdő, ami 3 elkapásra 17 yardra és egy TD-re volt elegendő. A többi meccset vállsérülés miatt kényszerült a pályán kívülről végig kísérni. Végül 2016-ban teljesen egészségesen játszott végig 12 meccset, de a passzjátékban így sem sok szerep jutott neki (9 elkapás 112 yard, 4 TD)
Smythe egy klasszikus Y Tight End, aki úgy mozog, mint egy falember. Megvan a felsőteste, az ereje és a képessége, hogy elvégezze a piszkos munkát futásblokkok során. Habár képes elkapni a labdát, amit felé dobnak, de valószínűtlen, hogy a profik között sok labda száll majd felé. Blokkolási tehetsége miatt szolid kezdő lehet hosszútávon. 

Troy Fumagalli 5-6. kör

Troy Fumagalli
Egyetem
Wisconsin
Életkor
29 (1995-01-01)
Magasság
6 ft 1 in (185 cm)
Tömeg
248 lbs (113 kg)

Erősségek

Lelkes futásblokkoló. Jó szögeket választ, a pálya szinte minden pontján. Mindent megtesz, hogy lefogja az emberét. A snap utáni gyorsulására lehet építeni. Dörzsölten futja az útvonalát. Látja, hogy melyik linebacker akarja kizökkenteni, és alkalmazkodik a helyzethez. A második szinten elkapóként is bevethető. Érzi melyik zónából jön a nyomás ott marad blokkolni a tömegben. Irányváltásait élesen csinálja. Korán lehúzza a levegőből a labdát. Elég erős a keze, hogy lekapja a labdát, testi hibája nem zavarja. Nem zavarja ha forgalomban kell boldogulnia, visszafelé mozogva is segíti irányítóját.

Gyengeségek

Sovány alsóteste van. Nem valami hajlékony. Nem tud lehorgonyozni. Ha erős edge player jön szembe, nagyon izzadni fog. Wing-backként nehezen találja meg, hogy kit kéne megblokkolni. Futás közben nagyon kicsiket lép. Mozgásával elárulja, hogy mikor fog elkanyarodni. Beengedi a passzsávba a védőket. Átlagos atléta. Ritkán tudja megszédíteni a védőket, hogy ne az ő zónájába érkezzenek meg.

Megjegyzések

Születési rendellenesség miatt bal mutatóujja hiányzik. Édesapja a Holy Cross focistája volt, testvérei közül ketten jártak a Daytonra, egyik focizott, a másik baseballozott. Illinois államból szegődött el a Wisconsinhoz, mint walk-on játékos. 2017 decemberében diplomázott pénzügy szakon. Redshirted freshmanként 2 meccsen kezdett a 14-ből, 14 elkapása volt 187 yardért. Másodévesen már 4/11 meccsen kezdett és 28 elkapásra valamint 313 yardra trnázta fel a számait. 2016-ban all-BigTen 2. csapatos volt, 47 átadásból 580 yardot nyert és 2 TD-t szerzett. Seniorként 2. csapatos all-American és 1. csapatos All-BigTen jelölt. 46 elkapásból 547 yardot hozott és 4 TD-t. A Senior Bowlra is elhívták. A combine-on csak súlyemelésben vett részt. Magassága 6'1" volt az iskola által korábban bemondott 6'6"-hoz képest. Nagy harcosnak számít, akinek atlétikai és felépítésbeli limitjei is vannak, de amit lehet, azt ellensúlyozza lelkesedéssel. Nem elég hozzá, hogy NFL kezdő legyen, de a draft 3. napján depth növelésre érdemes lehet, és akár évente pár red zone passzal lehet is majd keresni.