Prospect ismertetők


Tremaine Edmunds 1. kör

Tremaine Edmunds
Egyetem
Virginia Tech
Életkor
25 (1998-05-02)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
250 lb (113 kg)

Erősségek

Nagytestű, különleges méretekkel és hosszú végtagokkal. Nem érződik a játékán, hogy milyen nagy termetű. Valószínűleg még hízni, erősödni is fog a további kondícionális munkával. Jár a lába, mint a motolla. Oldalirányba is fürge. Méretét és sebességét kihasználva hatalmas területet fed le, ahol "beléfuthat" az ellenfél támadó. Nem hezitál ha adott a lehetőség lezárni a playt. Lepörög a blokkokról, hogy megcsinálhassa a játékot. Annyira atletikus és annyira jól reagál, hogy egészen váratlan helyzetekből is meg tudja csinálni a szerelést, hála jó adottságainak is. Nagyon ritkán hibázik szerelést. Erényei miatt az eredményessége csúcskategóriás. A játék minden elemében képes lerombolni az offense tervét. Izgalmas pass rusher, ha elküldik blitzelni. A sebessége és a hosszú karjai ideálisak a zseb beszakítására oldalról. Ha emberezni kell, akkor a vaskosabb tight endek és a gyors futók is megérzik a jelenlétét.

Gyengeségek

Átlagos ösztönei vannak, főleg az atletikusságára épít. Néha lemarad egy lépéssel, hogy felismerje a játékot. A misdirection játékokkal becsapható. Olykor kizárja magát a játékból azzal, hogy túlfut mindenkin. Türelmetlen. Szeretné megelőzni a játékot, így néha túl korán megérkezik, így a futó kerül jobb helyzetbe. Alsó- és felsőtestre is kell még extra izomzat. Mivel magasan van a súlypontja és annyira nem erős, egy OLineman ki tudja venni futójátéknál. Fürgébben kell mozognia, hogy ne tegyék rá a kezüket az ellen falemberek. Emberezésben nagyon tud fájni a dekoncentráltsága. Ha sok infót kell feldolgoznia, az lassabban megy.

Megjegyzések

Tősgyökeres virginiai. Édesapja, Ferrell Edmunds Jr. kétszeres pro-bowler Tight End volt, 6 éves NFL karrierjéből négyet a Dolphins, kettőt a Saints színeiben eltöltve. Bátyja, Trey a Saints-ben running back. Öccse, Terrell szintén jön a draftra, ő is Hokie volt. Három évet játszott a VT-n, 40 meccsből 29-szer volt kezdő. All-ACC első csapatos junior éve végén, 109 szerelésből 14 TFL és 5.5 sack volt a mérlege. Több all-American jelölést is kapott és döntős volt a Butkus Awardért. Előző évében hasonló eredményei voltak, 106 szerelést, 18.5 TFL és 4.5 sack. Végzős idényére nem is maradt az egyetemen. Egészen páratlan adottságokkal bír, sémától függetlenül bevethető és minden megvan benne, amit egy all-around linebackertől várnak. Gyors, nagy, robbanékony és tudja is használni a testét, egyedül fejben gyenge kicsit, de megfelelő edzővel gyilkos fegyverként lehet használni a pályán. Korszakos tehetség. 

Roquan Smith 1. kör

Roquan Smith
Egyetem
Georgia
Életkor
27 (1997-03-27)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
236 lb (107 kg)

Erősségek

Egykori középiskolai elkapó elit atletikus képességekkel. Sebességdémon, sétálva is tud versenyezni a pálya széle felé igyekvő futókkal. Nagyobb területen mozgása folyamatos és robbanékony. Le tud válni a blokkokról. Saját főedzője szerint "óriási vezető", aki vállalja a felelősséget. Rendelkezik a kellő ösztönökkel és football intelligenciával. Hihetetlen élesen koncentrál arra, hogy megtalálja a labdát miközben mélyrehatóan vizsgálja a zone readeket, jet sweepeket. Fegyelmezetten játszik. Megérzi, ha a futók screenere készülnek, ilyenkor áttűz a line of scrimmage-en, hogy megállítsa őket. Felemelt fejjel szerel, szereti beleütni az orrát minden játékba. Ritka tehetség megállás és újraindulás, valamint irányváltás terén. Zökkenőmentesen vált üldözés közben a célpontjai közt. Play actiont hamar kiszúrja és megkezdi a fedezést. Képes coverben a legatletikusabb futók mozgását is letükrözni. Korán beleugrik a keresztirányú útvonalakba és megvan a sebessége ahhoz, hogy a pályán keresztül lépést tartson az ellenfelével. Zónázásnál kikeresi a rábízott elkapót és tapad rá.

Gyengeségek

Kissé alulméretezett. Muszáj egy lépéssel a blokkolási séma előtt járnia, különben egy nagyobb méretű ellenfél elnyelheti. A következő szinten egy hajszálnyival gyorsabban kell diagnosztizálnia a játékot és cselekedni. Blokkok felvételénél a kézhasználata képzésre szorul. A perifériájáról érkező blokkok felismerésében jobbnak kell lennie. Második szinten megakad a forgalomban, folytatnia kell a fejlődést abban, hogy hatékony utat találjon a labdához.

Megjegyzések

Teljes neve Roquan Daevon Smith. A Georgia állambeli Montezumában nőtt fel. 4-csillagos recruit volt, sokáig úgy volt, hogy a UCLA-re fog járni (az ottani toborzója egyébként a jelenlegi Atlanta Falcons LB-edző Jeff Ulbrich volt), végül azonban a UGA-n kezdett el közgazdaságtant tanulni. True freshman szezonjában 12 meccsen játszott és 20 szerelést mutatott be. 2016-ban mind a 13 meccsen játszott, 10-szer volt kezdő, 95 szereléssel csapata legjobbja volt, mellé 5 TFL, 5 QB pressure, 1 leütött passz, továbbá 2 kiharcolt és 1 megszerzett fumble társult. 2017-ben bemutatta, hogy pass rushban sem elveszett, 6.5 sackkel csapata legjobbja volt, összesen 137 szerelés, 14 TFL, 2 leütött passz. 1 kiharcolt és 2 megszerzett fumble állt a neve mellett. Konszenzus All-American, övé lett a legjobb linebackernek járó Butkus Award, az Év Védője az SEC-ben, All-SEC első válogatott, az SEC-döntő MVP-je. Smith egy emelkedő ázsiójú linebacker prospect elit atletikus képességekkel, átlag feletti intelligenciával, képes hatékony cover linebacker lenni passing downokon. Kissé alulméretezett, de megvan a fürgesége és a gyorsasága ahhoz, hogy ne tudják elnyomni. Jó volt 2016-ban, nagyszerű volt 2017-ben, olyan játékos, akiben még van potenciál. Smith Pro Bowlerekre jellemző tulajdonságokkal és tehetséggel bír, a csapatok boardjan 1. körös minősítéssel szerepel. NFL hasonmás: Deion Jones. 

Rashaan Evans 1-2. kör

Rashaan Evans
Egyetem
Alabama
Életkor
-
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
234 lb (106 kg)

Erősségek

Felépítésre az új generációs NFL linebacker mintapéldánya. Hosszú karokkal és nagy sebességgel van megáldva. Robbanékony, agilis és hatalmas területet bejátszó, első rangú atléta. Gyorsan felsimeri a játékot. Kiér az oldalvonal mellé ha gyors futók vagy akár jet-sweep ellen kell évdekeznie. Türelmes, aki nem veszi be az elterelést. Megfontoltan lépked a labda irányába, anélkül, hogy feladná a lyuk-felelősségét. Elég atletikus hozzá, hogy egyik lyukból átérjen a másikba és le tudja fülelni a mozgékony futókat. Kemény fickók mögött tanult és át is vette a mentalitásukat. Hatalmasat üt, de mindezt nem ész nélkül teszi. Amerre jár, követi a fájdalom. Adott csomagokban blitzelni is el lehet küldeni, a gyorsulása nagy veszélyt rejt magában. Minden irányba képes lefordulni az emberéről. Késleltetett belső blitznél akkora gyorsulással érkezik meg, amit az OLineman képtelen lereagálni.

Gyengeségek

Az NFL-ben még nem kiemelkedő az olvasási képessége. Az ösztönei elmaradnak azoktól, akik régóta játszanak a posztján. Üldözéskor jobb szögeket kell választani. Ha berohan a blokkolók elé, ne csodálkozzon, hogy elcutolják. Be szokott keveredni a forgalomba, ha sok blokkoló jön szembe. Leküzdeni a magát az Olinemanről nem mindig megy könnyen. Nem volt igazán nehéz dolga egy domináns védőfal mögött dolgozva. Amikor adódik a kiütés lehetősége, nem mindig ismeri fel. Bíznia kell saját atletikusságában és közelebb állni az örzöttjéhez. Lágyék-sérülés hátráltatta 2017-ben. Sérülékenységre hajlamos lehet.

Megjegyzések

Auburnben nőtt fel, így nem volt egyértelmű, hogy a Crimson Tide-hoz fog csatlakozni. Gimis csapattársa, Reuben Foster is megtette, de a családja nem volt ezek után népszerű a városban. Beragadt eleinte a Tide bő linebacker depth chartja végére, de 2017-ben előlépett és övé volt a legtöbb szerelés a csapatban (74), volt 13 TFL-je, 6 sack és három leütött labda. All-SEC második csapatos volt. Volt mindennek előzménye, hiszen 2016-ban a két playoff meccsen már kezdő volt és 18 szreléssel zárt. A nagy meccseken mindig jól ment neki, a 2015-ös döntőn a Clemson ellen csere linebackerként 2 sacket vitt be. Talán a legideálisabban egy 3-4-es defense-be illik, ami sokat blitzel, de 4-3-as Willnek se lenne elveszve. Az ösztönei nyilván nem olyan jók mintha 4 évig kezdett volna, de a fejlődés látszik rajta és nagyon jó mentalitású, sokat dolgozó fiatalember. Mivel az egész pályát szinte be tudja futni, így minden downon fenn lehet tartani, profi karrierje elejétől kezdve.

Leighton Vander Esch 2. kör

Leighton Vander Esch
Egyetem
Boise State
Életkor
-
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
240 lb (109 kg)

Erősségek

Nagy, atletikus, hosszú karokkal megáldva. Egészen kiemelkedő eredményei voltak már tinédzserként több sportban. Elit kosaras múltja van, ami meg is látszódik a focipályán, laza, összehangolt a mozgása. Szinte le se lassul irányváltásnál. Agilis, hirtelen mozdulatokkal bír és váratlan le tudja zárni a helyeket maga mellett. Nagy lendülettel érkezik meg a labdás emberre. Üresen tartja magát, nehéz megblokkolni. Mondani se kell, hogy az egész pályát be tudja játszani. Annyira atletikus, hogy kisebb lemaradás után is megcsinálja a szerelést egy üldözés végén. Szerelés előtt széttárja a karjait és bekebelezi a támadót. Általában földön végzik, akiket leszerel. Tehetséges zónázó. Fürgén és pontosan mozog hátra. Követi a QB szemét és képes váltani egyik irányból a másikba mozogva. Aktív a keze és mindig várja, hogy beleüthessen a labdába vagy leszedhesse azt. Van adottsága blitzelni, ösztönei siettetéskor is meglátszódnak. Néha-néha egy OT-t is meg fog majd verni ha edge rusherként használják.

Gyengeségek

Csak egy évig kezdett. A tömegét tovább kell növelni. Meg az erejét is. Ha átérnek a blokkolók a második szintre, nehezen tud menekülni előlük. Nem tanították meg a rendes kézhasználatra a védőfalban. Ha vállal megy neki a vezérblokkolónak, ne csodálkozzon, hogy nem lesz belőle szerelés. Olykor túlfut a játékon mert csírájában akarja elfolytani, hogy ne kelljen a blokkolókkal foglalkozni, de ezzel is ki is vonhatja magát a playből.

Megjegyzések

A cirka 400 lakossal bíró idaho-i Riggins szülötte, ahol rendes focicsapat sem volt. Ennek ellenére elvitte a Boise State és ugyan újoncként nem sokat játszott, 2016-ban 6 meccsen kezdett (a többin sérült volt), 2017-ben viszont ő lett a Mountain-Westben az év védője. Volt 141 tackle-je, 8.5 TFL, 4 sack, 4 deflection és 4 fumble. Az MWC konf döntőben 16 tackle-je volt és ő fogta meg a meccset lezáró interceptiont, a Las Vegas Bowlon pedig 12 tackle, 3 TFL, 1 sack és 1 fumble került a stat lapjára, úgyhogy szezon végén már országos figyelmet kapott és juniorként profinak állt. Kiváló érzéke van ehhez a sporthoz, akár passz, akár futás ellen elképesztő hatékonysággal dolgozott, főleg ahhoz képest, hogy milyen kevés tapasztalat volt előtte. Ha még az izomzata is NFL szintű lesz, akkor határ a csillagos ég. Nem biztos, hogy rookieként ebből sok fog látszódni és lehet, hogy a backup szerepkör is jótékony hatású lenne, de megfelelő fejlesztéssel olyan all-down linebacker lehet belőle, aki teleírja a boxscore-t, pont mint az egyetemen tette. 

Lorenzo Carter 2. kör

Lorenzo Carter
Egyetem
Georgia
Életkor
28 (1995-12-10)
Magasság
6 ft 6 in (198 cm)
Tömeg
242 lbs (110 kg)

Erősségek

Elképesztően hosszú karjai vannak, így nagy hatósugárban dolgozik. Nagy lépésekben halad, így pillanatok alatt ott terem a play közelében. Ki tudja használni, hogy messzire elér a keze. Megbízhatóan löki el a blokkolót már az elején. Komolyan veszi, hogy lezárja a területét. Simán átcsúszik oldalra. Kellően messzire ki tud nyúlni, hogy olyan futókat is elkapjon, akik azt hiszik, hogy üresen vannak. Megérkezik a blokkoló személyes terébe és nem engedi ki területre. Sebessége adott, hogy kiérjen a pálya szélére és nagy menekülésre kényszerítse a futót vagy az elkapót. Úgy szerel, hogy közben figyeli, hogy ki lehet-e ütni a labdát. Hat fumble-t okozott és ugyanennyit össze is szedett. Első lépése fenyegető a fal széléről. Sovánnyá húzza magát össze, hogy elkerülje a falember lökését. Megmutatta, hogy meg tudja kerülni a falat és elkapni az irányítót. 15 sackje volt a Dawgs mezében.

Gyengeségek

Tömeget és izmot kell még magára szedni. Vékony lábai végett egyensúlya nem stabil. A hasonlóan hosszú karokkal bíró OT-k ellen eszköztelen. Ha lendületből jön felé egy erőfutó, bajba kerül. Kevés a szóló szerelése, csordában dolgozik. Egyenesen előre indul el, bántóan sokszor. A pass rush elég korán kioltható nála a playben. Lassan jut eszébe, hogy a kezét is szabad használni. Mivel nem elég erős, a kézhasználatát és a pass rush technikáit sürgősen fejleszteni kell. A sebességéből ritkán tud nagy erőt kihozni.

Megjegyzések

A georgai Norcross-ból kikerülve egyes szervezetek az ország 2. legjobb játékosaként rangsorolták, középiskola utolsó évében 132 szerelése volt és megnyerték az állami bajnokságot. Freshmanként ő lett a csapat legjobb újonca, 5/13 meccsen kezdett, 41 szerelése volt, 7 TFL és 4.5 sack. A sophomore slump során már csak kétszer kezdett és összesen 19 tackle-re futotta. Juniorként is alulteljesített, de már kilencszer kezdett (44 tackle, 5 sack, 13 pressure), de a TCU elleni Bowl meccsig nem villantott nagyot, ott aztán hét szerelésből 2 fumble-t is okozott. Végzős évében aztán bekerült az all-SEC 2. csapatba, 61 tackle, 7.5 TFL, 4.5 sack és három fumble került a statisztikai lapjára. Ahhoz képest mekkora hype-pal kezdte az egyetemi karrierjét, sokat nem lépett előre az évek alatt, és továbbra is csak egy kiforratlan tehetség, aki keresi a helyét a pályán. Csomagokban blitzelő, off-ball linebacker lehet 4-3-ban, de 3-4-ben is külső LB a posztja minden bizonnyal. Némi önbizalmat és szívósságot azért magára vett az egyetemi évek alatt, szóval nem reménytelen eset, és némi erősítéssel NFL-ben is kezdő szintet képviselhet, de még nem az, és szupersztár már aligha lesz.

Malik Jefferson 2-3. kör

Malik Jefferson
Egyetem
Texas
Életkor
27 (1996-10-15)
Magasság
6 ft 3 in (190 m)
Tömeg
236 lb (107 kg)

Erősségek

NFL linebacker méretekkel rendelkezik, hosszú, atletikus felső teste és izmos alkata van. Laza csípőinek hála robbanékony és gyors. Képes nagy hatótávon dolgozni és a széleken is tacklet csinálni. Amikor üldözni kell tud még egy szinttel feljebb kapcsolni. Sokkal produktívabb volt amikor a Texas arra kérte, hogy csak játsszon és kevesebbet kellett gondolkodnia. Az új DC mellett tackle számai elképesztő nagyot ugrottak, 60-ról 104-re. Gyorsaságával és fáradhatatlanságával képes reagálni azokra a futókra akik megpróbálnak mellette elsurranni. Ha rosszul olvasta a játékot akkor is képes javítani gyorsaságával. igazi nemezis lehet A-gap blitzelő vagy edge szerepkörben. Man coverben is hasznos. Elnyomja és összeszorítja az útvonalakat. Hét leütött passza volt. Meg van az ereje, hogy a TE-ket is arra késztesse, hogy útvonalaikat újra tervezzék. 

Gyengeségek

Ösztönei nem mindig a legbiztosabbak. Nem érzi a második szintre érkező blokkolókat és a tömeg előtt marad. Nem mindig játszik olyan gyorsan mint amire képes. Előfordul, hogy elnézi a run fit-jeit és túl szalad azokon. Jobban be kell hajlítania a térdeit. Vár a második szinten, ahelyett, hogy felfutna és mindent beleadna a blokkolók vagy a futó ellen. Passzív amikor fel kell venni a blokkot. Behúzza fejét a kontakt során és engedi, hogy a falemberek elnyeljék. Hagyja, hogy ide-oda lökdössék. Nincs meg benne az agresszivitás és az alfa ösztön. Lecsúszik a szerelésekről és nem csomagolja be emberét. 

Megjegyzések

Jefferson megszerzése Mesquiteból a Texas számára igazi fordulópontnak számított, hiszen nem csak a gimi Butkus díj győztese volt, de az ország top linebackere, top 20-as recruit és Parade All-American is. A Longhorns edzői alig várták, hogy pályára küldhessék és a true freshman hosszú, nyurga felépítése, kimagasló atletikussága és gyorsasága lehetővé is tették, hogy 11-ből 9 meccsen kezdő legyen. Nem is kezdhetett volna jobban, első meccsén 9 szerelést (2.5 TFL) mutatott be a Notre Dame ellen. Végül a szezont 61 tackle-l, 7 TFL-el, 2.5 sackkel 3 leütött passzal és egy kierőszakolt fumble-al fejezte be, valamint a Big 12 Defensive Freshman of the Year és Freshman All-American díjakkal. Második évében agyrázkódás miatt hagyott ki két meccset, és közel azonos számokat hozott. Juniorként történt a nagy áttörés, amikor 110 szereléssel vezette csapatát és 4 sacket is szerzett.
Jeffersonnak megvannak az elvárt paraméterei, amiket csapatok keresnek a draft során, de egyetemi karrierjének produktivitása sose ért fel atletikus képességeihez. Ösztönei és agressziója nincs meg ahhoz, hogy MLB poszton játsszon ezért egy 4-3as védelemben gyenge oldali LB lehet, ahol nagyobb hasznát vehetik adottságainak. Minden atletikus tehetsége megvan ami a poszthoz kell, egyedül a játék hozzáállásán kell alakítani, ha egy kicsit is keményebben játszik simán kezdő potenciál rejlik benne, de legrosszabb esetben is egy ST alappillér lehet. 

Darius Leonard 2-3. kör

Darius Leonard
Egyetem
South Carolina State
Életkor
-
Magasság
6 ft 2 in (188 cm)
Tömeg
229 lbs (104 kg)

Erősségek

Nyurga felépítésével nehezen bírnak a blokkolók. Ritka nagy üldöző, nagyokat lép és laza a csípője. Kiemelkedő atletikusságát a reakcióinál lehet legjobban észrevenni. Apró lépésekkel mindig túljár a blokkoló eszén mikor az megjön a 2. szintre és így tükrözni tudja a futó mozgását lyukról-lyukra. Fegyelmezettségét és lyuk-felelősségét bizonyítja, hogy a jelenlegi chicago-i Tarik Cohen, a konf akkori év támadója ellenük hozta a legrosszabb meccsét tavaly előtt. A LoS-on se veszti el jó testtartását. Négy éven át magas szinten teljesített. Türelmesen szerel. Az egész pályát bejátsza, azonnal ott terem, ahol kell. Gyorsan dolgozza fel a látottakat. A Clemson ellen 19 szereléssel vétette észre magát 2016-ban. Hatékonyan válik le a blokkolóról és viszi le a futót. Emberezni és zónázni is pompása tud. 6 interceptionje árulkodó.

Gyengeségek

Már 50 fontot erősödött mióta beíratkozott az egyetemre, szóval ennél nagyobb már nem tud lenni. Soványak a karjai, a dereka és az ereje sem NFL linebacker szint. Mindig maximumot kell nyújtania mikor OLineman jön szembe. A forgalomban nem mindig a legrövidebb utat választja. Hiányzik belőle a linebackerektől megszokott aggresszivitás. Túlságosan arra bazírozik, hogy majd túlatletizálja a blokkolat a második szinten, pedig meg is lehetne előzni, hogy találkozzanak. Szeret ütközni, de nincs benne a K.O. a játékában. Emberfogásnál nem elég élesek az ösztönei még.

Megjegyzések

Lake View, South Carolina az otthona, nagy vágya volt, hogy a Clemsonban focizhasson, akárcsak korábban féltestvére, Anthony Waters, aki korábban a Chargers és a Saints linebackere volt és nyert Super Bowlt. Leonardnak nem ajánlottak ösztöndíjat a tigrisek, így maradt neki a másodosztály, ahol az SC State igen, és ki is emelkedett a mezőnyből. 2016-ban ő volt a MEAC konf év védője, 124 szerelés, 14.5 TFL, 3.5 sack, 2 INT, 4 fumble és 3 leütött passz mutatta, hogy mindenhol ott volt. Ekkor kezdtek el a scoutok jobban figyelni rá, pedig már újonc évében ő volt a Bulldogs fő szerelője, 86 tackle-ből 14 volt minuszos, 5 sack és 2 FF kísérte a munkáját. Másodévesen 70 szerelés, 13.5 TFL, 5 sack és 2 INT, amivel már ott all-konf 1. csapatos lett. Végzősként is teleírta a lapot: 114 szerelés, 8.5 sack, 2 INT, FF a mérlege és részt vett a Senior Bowlon, ahol még 14 tackle-lel tette le a névjegyét. Az elmúlt évek könnyűsúlyú, örökmozgó linebackerek generációjának újabb képviselője, aki 4-3-as will vagy 3-4-es ILB szerepkörből fogja osztani az ütközéseket zsákszámra. Simán elképzelhető, hogy nem csak egy lightos verziója lesz ennek a Telvin Smith, Kwon Alexander, Ryan Shazier-féle vonalnak, hanem fel is nő a szintjükre, minden erősségükkel és gyengéjükkel együtt. 

Uchenna Nwosu 3. kör

Uchenna Nwosu
Egyetem
USC
Életkor
-
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
251 lb (114 kg)

Erősségek

Impozáns test széles vállakkal, hosszú karokkal és cizellált izomzattal. Igazán hirtelen tud elindulni pass rushban, robbanékonyságát jól időzíti, alkalmanként úgy hagyja el a tackle-öket, mintha földbe gyökerezett volna a lábuk. Szenvedélyes pass rusher, harcol, hogy odaérjen az irányítóhoz, kíméletlensége és keménysége a csapattársait is inspirálja. Legjobb tulajdonsága mégis az időzítése és a tudatossága, amit akkor mutat ha nem ér oda az irányítóhoz, felugrik és beleér a passzokba a line of scrimmage-en (2017-ben 13 levédekezett passza volt), ezzel potenciális turnovereket készít elő és frusztrálja az ellenfél irányítóját. Futás ellen Nwosu elég erős a lehorgonyzáshoz, emiatt nem ritkán az ő környékén alakul ki kicsi a rakás szituáció, mellette még elég fürge is ahhoz, hogy lecsússzon a blokkokról. Lerántja ellenfelét a földre szerelésnél hosszú karjaival és erős kezeivel képes akkor is földhöz vágni a labdást, ha közben blokkolók próbálják lefoglalni.

Gyengeségek

Valahogy a játékának az egésze kevesebb, mint amennyit az egyes elemek összege adhatna. A pálya mélységében a robbanékonysága inkonzisztens, túl gyakran hibázza el a snap countot és oldalirányba nem annyira fürge. Súlypontja környékén kissé merev, így nem tud gyorsan irányt váltani, így nem tud élesen zárni szélső futás ellen. Nehezen válik le a blokkokról ha egyszer már elkapták, speed rushon és bull rushon túl kevés pass rush technikát ismer. Hosszú karjaira támaszkodik mikor el akarja kapni a labdást, egyensúlya és agilitása csupán átlagos, amikor le kell lassítani egy open field tackle megcsinálásához. Ritkán küldték coverage-be, ezen a területen limitált az agilitása és a tudatossága, annak ellenére, hogy szép szám díszeleg a leütött passz statisztikáinál. Karrierje korai szakaszában éretlennek tűnt, a Holiday Bowlról hazaküldték mert összeverekedett egy csapattársával. Nwosu a következő szemeszterben nem vette fel az óráit, helyette a közeli Torrance-ben található El Camino Community College-ben tanult, majd transzferelt vissza.

Megjegyzések

Politikai tudományokból diplomázott. A los angelesi Narbonne középiskolába járt (itt érettségizett pl. Nnamdi Asomugha vagy Dashon Goldson is), ahol kosárlabdázott is. A focipályán csapattársa volt Keishawn Bierria (Washington ILB), Sean Riley (Syracuse WR), A.J. Richardson (Boise State WR), Tré Walker (San Jose State WR) és Owen Roberts (San Jose State NT) is. 3-csillagos recruit volt. 2014-ben csere OLB és special teamer volt. 12 meccsen játszott, 9 szerelése volt. Ezután következett, hogy nem iratkozott be a tavaszi szemeszterre. Aztán visszatérve a csapathoz 2015-ben a szerepköre nem változott, mind a 13 meccsen játszott, az Arizona ellen kezdett is, 31 szerelés, 1.5 TFL és 1 leütött passz szerepelt a statisztikai lapján. 2016-ban lett kezdő OLB, 53 szerelés, 7.5 TFL, 3 sack, 5 leütött passz és 1 kiharcolt fumble került a neve mellé. Végzős idényében 75 szerelés, 11.5 TFL, 9.5 sack, 1 interception, 13 leütött passz és 9 QB hurry volt a teljesítménye, All-Pac-12 első válogatott lett. Nwosu alapesetben defensive end volt a USC védelmében, ritkán küldték hátra coverage-be. Ereje és hosszú karjai segítenek neki futás ellen, de a passzok leütésében a leghatékonyabb a line of scrimmage-en. Van néhány olyan tulajdonsága, amivel lehet dolgozni, de nem olyan sokoldalú prospect vagy tradicionális külső linebacker, amilyenek a USC-ről kijöttek az elmúlt évtizedben. Az ex-UCLA-s Cassius Marsh-hoz hasonlít leginkább, mindkettőjüket rotálták a védőfalban és a linebacker-sorban is, Marsh ugyanígy járt a profik között Seattle-ben, New Englandben és San Franciscoban is. A 6-4 magas 245 fontos Marsh kellően sokoldalú ahhoz, hogy a ligában maradjon, de a játéka egyik poszt esetében sem letisztult eléggé ahhoz, hogy sokat legyen pályán. Neki is Nwosuhoz hasonlóan figyelemreméltó a robbanékonysága, ösztönös hajlammal bír a nagy játékokra és intenzív kamikaze stílusú játékával képes megszerettetni és elidegeníteni is magát a csapattársaitól, edzőitől és a szurkolóktól. 

Ogbonnia Okoronkwo 3-4. kör

Ogbonnia Okoronkwo
Egyetem
Oklahoma
Életkor
29 (1994-12-20)
Magasság
6 ft 1 in (185 m)
Tömeg
242 lb (110 kg)

Erősségek

Kompakt felépítés vastag vállakkal és lábakkal. NFL erőt képvisel amikor összeakaszkodik valakivel. A snap pillanatában kirobban. Természetes ösztönökkel támadja a zsebet. Hezitáló mozdulatokat használ, váltogatja sebességét és útvonalát is amikor az irányítót támadja. Lábai és hosszúsága megengedik, hogy a gyenge falembereken szélen keresztül haladjon siettetésének csúcspillanatában és a zsebet lapos szögből támadja. Ha a tackle megállítja rögtön a blokk alatt próbál játszani. Érettsége és fejlődése miatt rengeteg dicséretet kapott, mióta az Oklahomán játszott. A támadás pillanatában megfelelő keménységgel játszik. Hála gyors elszakadásainak a blokkokról kitűnő tackle számokat hozott. Képes a pálya széle felé gyorsítani és besegíteni a futás ellen.

Gyengeségek

Nincs meg a hossza ahhoz, amit a csapatok egy all-down 3-4 OLB-től elvárnak. Technikáját és következetességét fejlesztenie kell, amikor a szélen támad. Gyorsabb ütések kellenek tőle, különben a tackle-k az egész testét elnyelik. A minőségi futásblokkolók könnyen kiveszik a játékból. Szűkcsípőjű, egyenes rusher. Az alsóbbrendű Big12 OT-ket erejével és törekvésével gyűrte le nem pedig atletikusságával. Első támadó lépése hamis lépés, azaz nem támaszkodó lábról indul, hanem szökken egyet. Ha magasan játszik counter mozdulatait meggátolják. Inkább agresszív és nem képzett a keze. Nem elég tapasztalt cover feladatokban és időnként elveszlik a pályán.

Megjegyzések

Ogbonnia „Obo” Okoronkwo nigériai bevándorlók leszármazottja, és DE recruit volt a Houston Alief Taylor gimiből, mielőtt a Soonershez került. 2013-ban redshirt-öt kapott, majd tartalékként 11 meccsen szerepelt és 8 szerelést, valamint 2 sacket szerzett. 2015-ben az első 9 meccsen öltözött be miután leültették belső fegyelmezés céljával. Egy évvel később kapta meg a lehetőséget, hogy támadhassa az irányítót s második csapatos All-Big12 tag lett 67 szereléssel, 12 TFL-el, 9 sack-el, 3 leütött passzal és kettő kierőszakolt fumble-al. A Sooners edzők 2017-ben is számíthattak rá. Idén Malik Jefferson-al együtt osztoztak a Big12 DPOY díjon. Obo 76 szerelést, 17.5 TFl-t, 8 sacket és 3 kierőszakolt fumble-t tudott bemutatni.
Okoronkwo nem rendelkezik azzal a magassággal, hosszal és súllyal, amit a csapatok általában a szélre keresnek és nincs meg az a hajlékonysága vagy atletikus készsége amivel helyettesíteni tudná ezen hibáit. Ennek ellenére jó felépítéssel bír és a kellő agresszivitással és motorral játszik. Hiányzik belőle az a fizikális és atletikus tehetség amivel veszélyes NFL passzsiettető lenne, de megvillantotta robbanékonyságát és van még hely fejlődni, amivel egy szolid NFL csere lehet, esetlegesen jövőbeli kezdő potenciállal. 

Josey Jewell 3-4. kör

Josey Jewell
Egyetem
Iowa
Életkor
29 (1994-12-25)
Magasság
6 ft 1 in (185 cm)
Tömeg
235 lbs (106 kg)

Erősségek

Gyorsan dolgozza fel az információt. Azonnal felméri, hogy mi történik a pályán és pillanatok alatt reagál. Egész nap elemzi a meccsfelvételeket, ismeri a blokkolási sémákat és alkalmazkodik hozzájuk. Minden playben arra törekszik, hogy már a LoS-on kioltsa az előrehaladást. Play-action és misdirection playek alatt is hamar visszaér a helyére. Fejben a blokkolók előtt jár. Rárobban a labdára és lezárja az utat, ha a közelben van. Tackle-gyáros, mindig neki van a legtöbb. Fegyelmezett, képzett és türelmes, így nem nagyon hibázik szerelést. Teljes erővel üti meg a labdacipelőt. Kézhasználatán is látni a képzettséget. Beleáll a lyukba és nem engedi át az embert. Van orra a screen passzok kiszagolásához. 24 levédett passza van az előző három évben.

Gyengeségek

Nem elég hosszú végtagú, laza mozgású játékos. Átlagos atléta, akinek agilitása, irányváltóképessége sem kiemelkedő. Egyenes vonalban nem lassú, de kis területen semmi extra. Előfordul, hogy beragad a védőfal mögé. Nagy méretű blokkolók ellen bajban lehet és elveszhet a forgalomban. Meg kell próbálnia elkerüni a blokkolókat, ahelyett, hogy mindenkin átrágja magát. Merev csípője miatt nehézkesen vált át emberfogásba. Lelkes blitzelő, de pusztán tehetsége alapján ebben nem fog eredményeket elérni.

Megjegyzések

Egy Decorah nevű településhez tartozó farmon nőtt fel, Iowában. Az állam legjobb focistái és baseball játékosai közé számított, így egyenes út vihette volna a helyi div3-as egyetemre, de a Hawkeyes végül elcsípte, az akkor még alulméretezett védőt. Redshirted freshmanként a szezon utolsó 4 meccsére már kezdő lett, de játszott végig, 51 szereléssel zárt. A 2015-ös Bowl meccsen 14 tackle-lel lett MVP. A következő idényben már kezdő MLB volt és 126 szerelése all-BigTen 2. csapatos jelölést ért az edzőknél. A szezon utolsó három meccsén mindig volt INT-je. Juniorként csapat-MVP címig vitte, és döntős volt a Butkos Awardért - 124 szerelés, 2 sack és 9 leütött passz megint all-BigTen 2. csapatot ért. Emelte a szintet végzősként, immár all-American csapattagnak mondhatja magát, 134 tackle, 13.5 TFL, 4.5 sack, 3 labdaszerzés és 11 deflekció nyomán. Ő lett a BigTen év védője, megnyerte a Lott IMPACT Trophy-t és a Jack Lambert Awardot is. A combine-on övé volt a legjobb linebacker idő 60 yard shuttle-ben, míg 3-cone drillben a második lett. Mérete alapján NFL szint, sebességben és erőben a szuperatlétáktól elmarad, így meg kell majd küzdenie a kezdő helyért. Az ösztönei adottak és ha tudja folytatni a tendenciát, hogy nem csúszik le a szerelési kísérletekről, akkor akár kezdő 3-4-es WILL is lehet belőle. Más kérdés, hogy az "Angerer-Borland-iskola" képviselőjeként simán lehet, hogy ő is majd odaér mindenhová, csak későn.

Jerome Baker 3-4. kör

Jerome Baker
Egyetem
Ohio State
Életkor
27 (1996-12-25)
Magasság
6 ft 1 in (185 m)
Tömeg
229 lb (103 kg)

Erősségek

Folyékonyan és gyorsan mozog. Megvan a kellően laza csípője és lábmunkája a pálya minden szegletén könnyen mozogjon. Képes azonnal kirobbanni és a futósávokat lezárni. Elképesztő nyúlánk amikor szerelésekről van szó. Az irányváltásai könnyedek. Képes gyors oldalirányú mozgásokkal kitérni a blokkolók elől. hatékony utakat választ a labda felé. Keresztül dolgozza magát a tömegen, ide-oda ugrálva a gapek között. Megvan az atletikussága, hogy a prémium atlétákkal is boldoguljon. Beárnyékolta Saquon Barkleyt a mérkőzés nagy részén és kordában tudta tartani. Tehetséges a nagy területen és megvan a lába, hogy elbírjon az elkapókkal valamint a keze, hogy a labdát is megszerezze. Képes az elkapóval maradni vertikális játéknál is. Túl tud jutni a hibákon és a lassú diagnózisokon. 

Gyengeségek

Vékony teste van, a nagyobb emberek egyszerűen elnyelik. Nem csak kicsinek tűnik, de úgy is játszik. hiányzik a funkcionális játék erő és a robusztus alap, hogy ellenálljon az erőnek. Javítania kell kézmunkáján, hogy tisztán tartsa magát. Ráragad a blokkokra. Lassan ismeri fel a játékot és ösztönei is átlag alattiak. A második szinten habozik, ahelyett, hogy a futóhoz rohanna. Mérethiánya még problémát jelenthet a kőkemény erőfutók ellen. Kontakt során behúzza fejét. Túl sok szerelésről csúszik le. Motorja következetlen, és időnként lézeng a pályán.

Megjegyzések

Baker utolsó gimnáziumi meccse ugyanabban a stadionban volt, ahol megkezdte Buckeyes-os karrierjét a rákövetkező ősszel.A négy csillagos recruit a top10 OLB közé volt sorolva, miután All-Ohio és állami Division IV DPOY díjakban részesült (utóbbit megosztva kapta). Ennek ellenére a hozzá hasonló játékosoknak is ki kell várni a sorát a veteránokkal teletömött OSU depth chart-on. 2015-ben mégsem kapott redshirt-öt és az utolsó 7 meccsen már játszott csereként. Úgy gondolta még egy évet várnia kell majd, hogy bizonyíthasson de Dante Booker sérülése miatt 2016-ban már a kezdő Will volt a védelemben. 83 tackle és 3,5 sack lett végül az eredménye 12 meccs után, továbbá 2 labdát is sikerült lehalásznia a levegőből, ebből egy Baker Mayfield labdája volt amit 68 yardos pick6-re váltott. Egy év múlva Baker All-Conference tag lett vezetve csapatát 72 szereléssel, ebből 8 TFL, valamint ismételten 3,5 sackig jutott és 3 leütött passza is volt.
Baker nagy valószínűséggel egy 4-3as gyenge oldali LB, akinek megvan a hatósugara és sebessége, hogy az egész pályán üldözzön és szereljen, valamint cover tehetsége, hogy az útvonalakat elnyomja akár zónából vagy emberezésből. Ami neki megvan atletikusságban és sebességben az hiányzik belőle erőben a futás ellen. Baker harmadéve nem nyűgözte le a megfigyelőket és a csapatoknak elkell majd dönteni, hogy csak egy sub-package linebacker vagy mindhárom down-on bevethető tehetség. Hiányzik belőle az az ösztön, amit a csapatok a posztján keresnek, viszont nagyon nehéz ignorálni ritka sebességét. Hamar a pályára kerülhet bizonyos csomagokban, de lehet, hogy sosem lesz több egy átlagos kezdőnél. 

Fred Warner 4. kör

Fred Warner
Egyetem
BYU
Életkor
-
Magasság
6 ft 3 in (191 cm)
Tömeg
227 lbs (103 kg)

Erősségek

Mérete és tapasztalata slot védőként vonzó hibrid védővé teszi. Jó karhosszal és laza csípővel rendelkezik. Úgy mozog, mint egy safety, de a LOS közelében játszik. Szolid atletikus készségek. Az irányváltások egész könnyűek számára. Az elmúlt 3 év alatt folyton produktív volt., ez idő alatt 6 interception-je és 5 visszaszerzett fumble-je volt. Csapat kapitány és aktív szerelő. Extra ösztönökkel játszik. Gyorsan reagál és azonnal kilő, így folyamatos TFL veszéllyel kecsegtet. Kifejezetten fogékony az irányító szemére. Ha észreveszi a közelgő passzt, azonnal reagál. Megfelelő sebesség, hogy odaérjen a labdákhoz.

Gyengeségek

Inkonzisztensen választ szögeket a labdához vezető útja során, így esetlegesen csak a kezével tud belecsimpaszkodni emberébe. Szereléseinek állandósága a következő szinten kérdéses lehet. Nem tisztázott mi is a legjobb poszt számára. A BYU sémája lehetővé tette számára, hogy a vonal mögött játsszon és a playeket maga előtt tartsa. Ha a sztandard LB posztra váltják, több erőre lesz szüksége. Ha a játéktól távol van, néha kikapcsol a motorja és csak lézeng.

Megjegyzések

A Cougars edzői egészen Kaliforniából csábították magukhoz a 4 csillagos recruit Fred-et, majd két évvel később testvérét, Troy-t is sikerült megkaparintaniuk. Mind a ketten kezdők voltak 2016-ban és ’17-ben. Fred 2016-ban All-Independent díjakban részesült 86 tackle-jének, 10.5 TFL-jének, 1.5 sackjének és 3 INT-jének köszönhetően. Végzősként mind a 13 meccsen kezdő volt és vezette a Cougarst 87 szereléssel, ebből 9 TFL, továbbá 1 INT és 5 leütött passz is a nevéhez fűződik. 
Warner jövője nagyban függ attól, hogy ki választja ki és hogyan használják majd. Habár sokan külső linebackert látnak benne, úgy mozog, mint egy nagy safety. Ösztönei és cover képessége miatt hibrid szerepkörben lehetne a legjobb helye. Warner mérete, sebessége és Combine teljesítménye is komolyabban közrejátszhat majd, a többi prospecttel ellentétben. Csereként és Special Teamerként biztos, hogy korán pályán lesz. Az idei draft egyik nagy stealje lehet. 

Shaquem Griffin 4-5. kör

Shaquem Griffin
Egyetem
Central Florida
Életkor
28 (1995-07-28)
Magasság
6 ft 1 in (185 cm)
Tömeg
227 lb (103 kg)

Erősségek

Eléggé atletikus. Okos focista, akinek van terve a pályán és végre is hajtja. Amennyire csak lehet, igyekszik távol tartani magától a blokkolókat karja kinyújtásával. Felsőteste elég erős, hogy nagyot lökjön az emberen. Nem kér és nem is ad kegyelmet. Szereti megbüntetni a támadókat. 42 passz ment felé, abból 13-at leütött. Minden védelmi alapfelállásba beleillik. Edge rush közben feltűnő a sebessége. Gyorsulása a snap után zavarba hozhat pár OT-t is. Az előző két évben 18.5 sacket gyűjtött össze blitzekből. Jó technikával és gyorsan játszik.

Gyengeségek

Túlságosan egyenes testtartással jár. A térdét jobban kell hajlítani. Alsó testi ereje és tömege növelésre szorul. Ha nagyerejű játékossal találkozik, kiütközik, hogy egyensúlyát veszti. Nehezen tud kiszakadni a blokkból. Ha a play-side felől jön felé a blokkoló, nem elég fürge, hogy kikerülje. A cut block hatásos ellene. Mindig nagyon pontosan kell szerelnie. Kicsit túl magasan célozza meg a támadót. Tavaly négy szerelést rontott el.

Megjegyzések

A történetéről külön bejegyzésben megemlékeztünk.
Azóta lement a combine és ő volt a leggyorsabb linebacker 40 yardon, 4.38-as idővel. A konferencia év védője díjjal a zsebében már bizonyította, hogy nem csak egy jó sztorival bíró védő, hanem ügyes focista is. Hiányzó keze miatt biztosan nem fogják korán kiválasztani, viszont ösztönei, tapasztalata és blitz képességei miatt van helye NFL pályán, ahogy azt eredményei is bizonyítják. Ezzel együtt, simán elképzelhető, hogy nem sok lehetőséget fog kapni, mivel már egyetemi szinten is megkérdőjelezték, hogy lehet-e így játszani és csak az ikertestvére miatt vitték a csapathoz.

Genard Avery 5. kör

Genard Avery
Egyetem
Memphis
Életkor
-
Magasság
6 ft 1 in (185 m)
Tömeg
255 lb (115 kg)

Erősségek

Állami bajnok súlyemelő. Lábai akár mint egy tank. Kontakt során is jó egyensúllyal és plusz testkontrollal rendelkezik. Teljesítményének kiegyensúlyozottsága impresszív. Képes dolgozni és küzdeni, hogy megnyerje az ütközések második fázisát és megtalálja a célpontot. Egyenesirányú sebessége elegendő. hogy felzárkózzon és odaérjen az irányítóhoz vagy a labdás emberhez. Sokkal jobb térdhajlítással és ritmussal játszik, mint az elvárható. Passzsiettető mozdulatait idén az egykor All-Pro Chuck Smith-el gyakorolta. Kezeit már korán aktíválja rusherként. Erős, jól időzített ütést mér a blokkoló külső kezére, amivel ki is mozdítja azt helyzetéből. Van ILB tapasztalata. ST értékkel is bír és a TE-k előtt is tud játszani. Remek Combine eredményei voltak.

Gyengeségek

Habár aktív a keze, mégis hatékonyabban kéne használnia. Inkább a blokkolók körül akar tovább jutni és nem rajtuk keresztül. A blokkok során szemeit leveszi a labdásról így később nem is találja azt. Belső Linebackert játszva ösztönei és diagnózisai átlagalattiak. Merev a csípője amikor oldalról rohamozza az irányítót. Dolgozni kell még rush tervének kialakításain, ha az edge-ről támad. A kezeivel szerel. 

Megjegyzések

Miután Avery egy All-Pro DE-től tanult végzős idényében, a Scoutok és az edzők is észrevették a javulást játékában. Mind a 13 meccsen kezdett a Tigers 2017-es menetrendje során és All-American Athletic Conference díjban részesült miután 80 szereléssel, 22TFL-el amivel az FBS top10-ben szerepelt, és 8,5 sackel 2 kierőszakolt fumble-al és két leütött passzal fejezte be egyetemi karrierjét. Avery egyébként junior és sophomore évében is végig kezdő volt true freshmanként pedig vezette a Memphist 5 sackel. 
Avery egy nagy és atletikus linebacker aki egész egyetemi karrierje alatt kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott mindegy, hogy belső vagy külső LB-t kellett játszania. Habár picit merev csípővel játszik mozgása a nyitott területen tehermentes. Avery sokoldalúságát díjazzák majd a csapatok és lehet, hogy néhányan az idén mutatott pass rush tehetségét akarják majd kihasználni, a legjobb fit számára egy 4-3as rendszerben az erős oldalon lenne. 

Tegray Scales 5. kör

Tegray Scales
Egyetem
Indiana
Életkor
28 (1996-04-03)
Magasság
6 ft 0 in (183 m)
Tömeg
230 lb (104 kg)

Erősségek

Elit ösztönei folyton az akció közelében tartják, így nagyon termékeny játékos. A játék irányát azonnal olvassa és hamar reagál. Hangos vezér. Képes anélkül hátrébb lépni, hogy a tömegben ragadna. Limitálja a futósávokat és a feljebb kerülő falemberek ellen is állja a sarat. Keresi a mozgást és nem vár. Vállának forgatásával és kezének gyorsaságával veri meg a blokkolókat. Ritkán ragad oda a falemberekhez, folyamatosan üt kezeivel. Magas futball IQ-val rendelkezik. Nagyon érzi a futók cut-jait. Minőségi szögeket választ és képes a tömeghez igazítani azokat. Ha van helye, akkor coverben is hasznos. Keménységével befolyásolja a route-ok alakulását. 8 INT-el fejezte be karrierjét. 

Gyengeségek

Alulméretezett a belső linebacker poszthoz és testét valószínűleg maximumra fejlesztette már. A lead blokkolók ellen küszködik, amikor a gapeket támad. Fejlődnie kell még a támadásban az ütközet pillanatában. Lecsúszik a szerelésekről amikor ráveti magát a labdás emberre, ahelyett, hogy bízna lábaiban és kezeivel becsomagolná őket. A megfigyelők megkérdőjelezik üldöző sebességét és robbanékonyságát. Irányváltásnál késlekedve gyorsít.

Megjegyzések

A most az Ohio Associated Press Division 1 Co-Defensive Player of the Year díjasa egykoron még egyáltalán nem volt annyira keresett, mint azt hinnénk, mivel méretei nem voltak megfelelőek. Ennek ellenére kimagasló játékosa lett az Indiananak és freshmanként máris All-American és a Hoosiers év védő újonca lett. 2015-ben ismételten jól játszott és a Duke elleni Pinstripe Bowlon 8 szereléssel hívta fel magára a figyelmet. A következő évet már kezdőként és csapatkapitányként kezdte meg és MVP-ként fejezte be. Az egész első osztályt vezette 23.5 TFL-ével (7 sack) és a Big Ten-t 126 szereléssel. Scales volt a Foster Farm Bowl MVP-je, ekkor a Utah ellen szerzett 10 tacklet és 2 sacket.
Scales nagyon ösztönös linebaccker aki remekül érzi merre fejlődik a játék és tökéletesen választja meg útvonalait a labdához, így minden meccsen teleírja a statisztika lapokat. Habár alulméretezett játékos az elmúlt két évben szerzett 36TFL-e és 13 sackje bizonyítja, hogy playmaker adottságokkal rendelkező védő. A szakértők folyamatosan elbagatelizálják a választ a kérdésre, hogy hol is lenne érdemes kivinni őt, de mivel megvan a futball intelligenciája, motorja és készsége, hogy folyamatosan tackle-ket csináljon így ILB vagy 4-3as SAM poszton végsősoron kezdő potenciált rejteget.

Micah Kiser 6. - 7. kör

Micah Kiser
Egyetem
Virginia
Életkor
-
Magasság
6 ft 0 in (183 cm)
Tömeg
238 lb (107 kg)

Erősségek

Robusztus felépítés. Gyorsan olvassa a játékot és reagál is arra. Már a LOS közelében megcsinálja a tackle-t nem vár a futóra, hogy az ő szintjére érjen. Észre veszi a cutback sávokat és be is tömi azokat. Kemény srác, aki szereti a kontaktot. Nem riad vissza a második szintre érő blokkolóktól kemény ütésekkel, vagy merev vállakkal várja azokat. Hajlandó kilőni pozíciójából, hogy a run fitjeit betömje és leszűkítse a sávokat. Sosem halad túl ellenfelén. Elképesztő produktív karrierje volt, 3 év alatt 397 tacklet, 33.5 TFL-t 19 sacket és 8 kierőszakolt fumble-t ért el. 

Gyengeségek

Vastag, tömör csípője van, ami limitálja hajlékonyságát és mozgását. Rövideket lép, főleg, amikor kis területen kell felgyorsulnia. Vállait mélyebbre kell engednie szerelések során. A futók néha képesek keresztül hajtani rajta és plusz yardokért előre vetődni. Habár rengeteg szerelést megcsinál legalább ugyanennyit elront. Átlag alatti sebessége nehézkessé teszi számára a megfelelő szerelési szög választást. Irányváltásai limitáltak. Nincs meg a kellő NFL hatótáv, amin dolgozni tud. Lassú oldalirányú mozgása miatt kétszer gyorsabban kell olvasnia majd a játékot. Man Coverben megbízhatatlan. 

Megjegyzések

Ösztöneit, erélyességét és kemény szerelő technikáját használta Kiser, hogy az elmúlt három év egyik legproduktívabb védője legyen beleértve a futás megállítását és a pass rusht is. A kétszeres All-Maryland és Baltimore Sun Év Védője választott első évében redshirtöt kapott. Freshmanként ezután 12 meccsen 15 szerelést szerzett, ebből 9-et ST feladatok során. 2015-ben lett a Cavs védelmének közepére helyezve és azonnal annak vezére lett 115 tackle-l. Az ütközések junior kampánya során sem álltak le és All-ACC valamint Associated Press All-American lett, 134 tackle-jének valamint 5 kierőszakolt fumble-jével, amivel az egész FBS-ben 5. helyen állt. 2017-ben továbbra is vezette a ligát szerelésekben 145-el és további All-ACC és All-American díjakban részesült. 
Kiser elképesztő számai nem a véletlennek köszönhetőek és a csapatoknak bizony figyelembe kell venni majd kiegyensúlyozott teljesítményét átlagos sebessége és szerény atletikus képességei ellenére. Mindenféleképpen ILB felépítése van és ez is az igazi posztja, de hatótávja limitált és cover feladatokban sem megbízható, mindenesetre backup szerepkörben több mint elképzelhető.