Prospect ismertetők


Calvin Ridley 1. kör

Calvin Ridley
Egyetem
Alabama
Életkor
29 (1994-12-20)
Magasság
6 ft 1 in (185 m)
Tömeg
190 lb (86 kg)

Erősségek

Egyenletesen, hosszúakat lépő elkapó, aki erőlködés nélkül képes váltani. Dominálja a cornerbackeket akik hagyják, hogy tisztán induljon. Sebessége egyenletes marad a rövid, közepes és mély passzoknál is. Lábmunkája határozott és elbűvölő ütemű az útvonalfutás közben. Elit szeparációs képességgel rendelkezik. Útvonalainak iránya és azok váltásai élesek így képes széles ablakot nyitni az irányítónak. Gyors és nyugodt az irányváltásoknál. Hosszútávú sebessége is kiváló, így mindig ott az esély, hogy szégyenben hagyja védőjét. Korai hátrálásra kényszeríti a defensive backeket. Apró fejmozdulatokat használ, hogy a safetyket kimozdítsa a pozíciójukból. Játéksebessége szemkápráztató. Ösztönösen húzza magához a labdát mozgás közben. Képes visszalassítani és mélyre menni, hogy a rosszan megdobott labdákat is elkapja, valamint, ha kell akkor a védő fölé is tud kerekedni és a levegőben megnyerni a csatát. TD számai egy jobb irányítóval a duplájára nőttek volna. Megtalálja az üres területet amikor már nála a labda. Életveszélyes tud lenni elkapás után. Az egész pályát a játszóterének tekinti. A csapaton belüli célbavételek 33%-át kapta el freshman éve óta. 

Gyengeségek

Vékonyka felépítés. Felsőtestére plusz izom kéne, de nem biztos, hogy képes felszedni. A hosszú, press cornerek képesek hezitálásra bírni a release pillanatában. Nem tanulta meg használni kezeit a press visszavágásokra. Könnyű megakadályozni kontakttal. Útvonalait effektív lökésekkel meglehet szakítani. Nem következetesen használja testét amíg a pálya szélén próbál helyezkedni mély passzoknál. Nagyon jó kezei ellenére vannak elejtett labdái, főleg mikor közeli védőt és ütközést észlel. 20 dropja volt 3 szezon alatt. Egyes megfigyelők megkérdőjelezik keménységét, hogy elegendő lesz-e az NFL-ben főleg a tömegben való elkapásoknál. Túl sokat táncol hitch route-oknál, ahelyett, hogy egyenesen elindulna az end zone felé. Elkapás után már az első kontakttal zavarba lehet hozni.

Megjegyzések

Az ország legjobb elkapó recruitja volt 2014-ben, és Amari Cooper után Ő is hátra hagyta Florida államot, hogy a Crimson Tide-ban futballozhasson. True freshmanként All-SEC második csapatba választották, iskolarekordot döntve 1045 elkapott yardjával (ezzel pont Coopert hagyva maga mögött), mindezt 89 elkapással 11 meccsen, amivel vezette csapatát. A Michigan State elleni elődöntőn kiemelkedő mérkőzése volt, 8 elkapása,138 yardja és 2 TD-je volt, amivel tovább haladtak a döntőbe és meg is nyerték azt. Második évére az Alabama passzjátéka visszaesett, ami visszatükröződött az Ő játékán is (72 elkapás, 769 yard, 7 TD). 2017-ben ezek a számok tovább ingadoztak, habár eleget tett ahhoz a futás-orientált offense-ben, hogy All-SEC első csapattag legyen. (63 elkapás, 967 yard, 5 TD). Sebessége, elit test kontrollja és szívós felsőteste nem egy megfigyelőt gondolkodtat el, hogy mire lehet képes vasárnaponként az NFL-ben. Ridley-nek meccseket befolyásoló tehetsége van, ami ragyogó sebességében és ritka jó route futó képességében teljesedik ki. A teljes route-fát futtaták vele az Alabamán, van tapasztalat pro-style offense-ben és nyugodt szívvel kijelenthető, hogy első napos kezdő elkapóról beszélünk. Fejlesztenie kell még technikáján, hogy a press cover-t is legyűrje majd. Összevetve Ridley elit sebessége és szeparációs tehetsége lehetővé teszik, hogy a produktívabb és veszélyesebb elkapók közé tartozzon majd a ligában. 
NFL hasonmás: Amari Cooper 

Courtland Sutton 1-2. kör

Courtland Sutton
Egyetem
SMU
Életkor
28 (1995-10-10)
Magasság
6 ft 4 in (193 cm)
Tömeg
218 lbs (99 kg)

Erősségek

Nagy, szívós teste van. A pontatlan irányító játék hátráltatta a termékenységét az elmúlt két évben. Nem könnyű megakasztani kontakt által. A tömeg közepén is szívesen dolgozik. A felé tartó ütközés nem zökkenti ki, képes végig az elkapás folyamatára koncentrálni. Úgy játszik mint egy kosara nagy ember. A védőjét a csípőjéhez tereli és ott is tartja slant és keresztező útvonalaknál. Testének helyezkedését és megnyújtott elkapó hatótávját használja, hogy az irányítónak üres ablakot nyisson. Apró, jól kalkulált kéz harcot vív, ami hirtelen kései leválást enged a jump ball helyzeteknél. Következetesen dolgozik vissza az alul dobott labdáknál, hogy segítse az irányítót. Egy igazi mélységi célpont magabiztosságával rendelkezik. Kemény blokkoló, aki felveszi a harcot a védővel és meg is tartja, hogy a futójának időt nyerjen.

Gyengeségek

Játéksebessége nem hat veszélyeztetőnek. A gyorsabb cornebackek elnyomják az útvonalait és konstansan megnehezítik a dolgát. Útvonal váltásai átlagosak és inkább fokozatosnak hatnak mintsem élesnek. A kisebb cornerbackekkel inkább bele megy a testi csatába ahelyett, hogy azon dolgozna, hogy tisztább ablakot nyisson. Az első és második szinten sem mutat sok elszakadási sebességet. Következetlen labda készségek amikor későn reagál a dobásokra. A védelmeket nem fogja megfélemlíteni a catch and run tudásával. Ha lassítania kell már nem tud olyan effektíven vissza gyorsítani az elkapások utáni yardokért. Valamire való védelem ellen küszködöt (TCU és UCF).

Megjegyzések

Középiskola után, ahol a támadó és védő oldalon is kitűnt, safetyként volt feltüntetve. Ennek ellenére az SMU edzői stáb meglátta benne a nagy testű elkapó lehetőségét és már elsőévesként pályára küldték. Sajnálatos módon azonban két meccs után (2 elkapás 27 yard) abbamaradt a szezonja egy sérülés miatt és medical redshirt-öt kapott. Igazi vérszemet kapva tért vissza és 49 elkapásával, 862 yardjával valamint 9 TD-vel USA Today Freshman All-American díjazott lett. A futball szezon után mellékesen az SMU kosárcsapatában is parkettre lépett, ahol 3 meccsen 3 pontot és 2 lepattanót szerzett. Sutton sophomoreként All AAC első csapattag volt és a legfontosabb mutatókban mind top 20-ban szerepelt az országban (76 elkapás, 1246 yard, 10 TD). NFL mérete, erős kezei valamint kemény játéka már az előző szezonban is a következő szintre emelték volna viszont úgy döntött, hogy marad végzős évére. 2017-es játéka még jobba megerősítette draft pozícióját és Trey Quinn-el együtt két 1000 yardos elkapója is volt az SMU-nak. Negyedik évét végül 1085 yarddal és 12 TD-vel zárta 68 elkapott passzból. 
Sutton a possession receiver mintapéldája aki mérete és keménysége miatt képes elviselni a többszöri célbavételt ha szükséges, viszont útvonalait sokkal jobban kell futnia mivel játéksebessége és szeparációs készsége teljesen átlagos. Sutton már korán pályára kerülhet mint 2. vagy 3. számú elkapó hiszen képes az 50-50 szituációk megnyerésére, de lehet, hogy hiányzik belőle az a robbanékonyság, ami egy igazi WR1-é tehetné. 

Christian Kirk 2. kör

Christian Kirk
Egyetem
Texas A&M
Életkor
26 (1997-05-27)
Magasság
5 ft 11 in (180 m)
Tömeg
200 lbs (91 kg)

Erősségek

Jó felépítésű, a felső- és az alsótestében is van erő. Tudja hogyan lehet elkerülni a press cornert. Üres területen úgy helyezkedik, hogy ne nagyon tudjanak hozzáérni miután utolérik. Sohasem lassul le és hirtelen mozdulatai vannak. Éles váltásai vannak, fürgén kanyarodik. Whip útvonalon remekel igazán. Hatalmas versenyszellem, az edzők kedvence ilyen szempontból. Az alacsonyan megdobott labdákat is összekaparja. Elkapásban biztoskezű és erős fogása is meglátszódik. Becsúszik a zónák közé és figyel, hogy bebiztosítsa az elkapást. Ha nála a landa, jó döntéseket hoz és mindent igyekszik kihozni a helyzetből. Tud játszani visszahordót KR és PR szerepkörben egyaránt.

Gyengeségek

Nem elég robbanékony, hogy elszakadjon. Nem gyors, csak fürge. Átlag alatti sugárban lehet csak dobálni felé. Közel kell, hogy menjen a labda hozzá. Nem túl hosszú a karja, ami visszaüt a mélységi útvonalakon, ha lógnak a nyakán. Ki kell használni jobban a fizikai erejét a LoS környékén, nem hagyni, hogy ráálljanak. Nagyszerű playhívásnak köszönhetően rengetegszer volt tök üresen. A térdét nem hajlítja eléggé. Punt returnerként nem mindig hoz jó döntést.

Megjegyzések

Scottsdale, Arizona az otthona, itt játszott elkapót és futót a gimiben, végzősként 3000 yardot teljesítve. A Rivals az ország egyik legjobb játékosának tartotta a 2014-es osztályban. A Texas A&M-be azonnal beépült, első meccsén 100 yard fölé jutott és vitt egy punt return TD-t. True freshman idényében 80 elkapásból 1009 yardot és 8 touchdownt jegyzett. 2016-ban már a SEC legjobbja volt 83 elkapásával, amiből 928 yard és 9 TD jött össze, 3 punt return touchdownja pedig a legtöbb volt az egész FBS-ben. Junior idényében 71 labdával ment előre 919 yardot és tízszer jutott be a célterületre. Karrierje utolsó egyetemi meccsén 13/189/3-as stat lapot adott le a Wake Forest ellen. All-american visszahordó volt. A profik között nem lesz ilyen domináns, mivel gyorsabbak, fizikálisabbak az ellenfelek, de slot receiverként egy jó fegyverként szolgálhat, hiszen fejben rendben van, a keze jó és tud útvonalat futni. A visszahordási potenciálja erősíti értékét. Megfelelő körülmények között meccsnyerő ember lehet, de közepes irányítóval már beleszürkülhet a mezőnybe, mint mondjuk Randall Cobb.

DJ Moore 2. kör

DJ Moore
Egyetem
Maryland
Életkor
-
Magasság
6 ft 0 in (183 cm)
Tömeg
210 lbs (95 kg)

Erősségek

Mérete és sebessége jóféle kombinációt ad ki. Az edzői imádják. Jó csapattársként tartják számon, akire mindig lehet számítani. Egy olyan offense épült rá, ahol sérülések zavarták az irányítókat és a passzok 39.5 százaléka ment felé. Fürge lába a legkeményebb press coverage ellen is hatásos. Végsebessége adott, hogy egy ritmusváltás után elrobogjon a cornerback mellett. Kis területen is otthonosan mozog. Mozgásával segíti a menekülő QB dolgát. Megbízható és erős a keze, igaz nem kiemelkedő. Atletikus képességeinek hála a mögé dobott labdákkal is tud valamit kezdeni. Veszélyes a labdával a kezében, bubble-screenekkel is érdemes keresni. Sok védő csúszik le róla. Úgy kígyózik az emberek között, hogy a lehető legtöbb yardot kihozza. 2017-ben punt returnerként is próbálkozott.

Gyengeségek

Nagyon egyszerű passzok és útvonalak adták elkapási termése nagy részét. Elhivatottsága elkapás után látszódik, route-futás közben nem. Mélységi játéka kiegyensúlyozatlan. Hagyja, hogy a védők rárepüljenek az útvonal csúcsán. Irányváltásai nem robbanékonyak vagy élesek. Nem törekszik rá, hogy minél távolabbra elszakadjon a védőtől. Közepes hosszúságú útvonalakon is túl lassan végzi a dolgát. Aránylag kevés mélységi passz jutott el hozzá. Az 50-50-es labdák közül bántóan kevés lesz az övé. Nincs érzéke (még?), hogy kialakítson helyet magának elkapás előtt. Sokszor nem volt egy hullámhosszon az irányítójával.

Megjegyzések

Philadelphiából indulva jutott el Marylanden keresztül az NFL-be. Már true freshmanként kezdett a 3. meccstől kezdve a teknősöknél, 25 elkapásból 357 yardot és 3 touchdownt ért el. Erre szinte ráduplázott következő idényében, 41 labdával 637 yardot ment előre és hatszor TD-t ünnepelhetett. Junior idényében iskolarekordot jelentő 80 elkapása volt, 1033 yardért és 8 touchdown is befigyelt. Jelentkezett is profinak miután őt választották a BigTen legjobb elkapójának. A Combine-on 5 versenyszámban is top5-ös teljesítményt nyújtott az elkapók között, a távolugrást megnyerve. Hasonlóan használták Marylandben, mint Stefon Diggs-et korábban. Moore nála nagyobb, de hasonlóan veszélyes a labdával és hamar bekerülhet egy NFL kezdőbe, mint slot receiver, aki egész meccsen a pályán van. Pontosabb és bővebb útvonal-tudással nyerő embere lehet leendő csapatának, hiszen az egyik legatletikusabb elkapó az idei drafton, akinek értékét a punt returner háttér is segíti.

DJ Chark 2-3. kör

DJ Chark
Egyetem
LSU
Életkor
27 (1996-09-21)
Magasság
6 ft 3 in (191 cm)
Tömeg
191 lbs (87 kg)

Erősségek

Magasság és gyorsaság kellő kombinációjával bír. Gyorsulása gördülékeny és hirtelen. Elszakadhat emberétől különösebb erőfeszítés nélkül. Dupla-mozdulatos testcseleit ügyes első lépéssel adja el. 10 touchdownjával 86 elkapásra robbanásszerű potenciált mutatott, elkapásainak 36%-a ment ráadásul 25 yard fölé. West Coast route-okhoz kezdő sebesség és hosszú vágta kulcsfontosságú elszakadást eredményez. Dupla-mozdulatai a védőket kizökkenti és botladoztatja. Comebackjeinél fürgén játssza magát mélyen üresre. Pálya közepén is dolgozik és nem félemlítik meg az ütések. Utolsó-pillanatos alkalmazkodásaihoz megfelelő test kontroll. Hajlandó blokkolni. 

Gyengeségek

Termetét könnyen követik a press cornerek. Mélységben ha nincs egyedül mozgása kissé lomha és "gólyalábas" lehet. Routejai egyértelműek lehetnek. Gyorsaság és tehetség segítségével érvényesül mintsem a route-okra és időzítésre fókuszálva. Közép- és mély távon korlátozott lehet az egyenes és legörbített route-okra. Előkészítését és technikáját fejlesztenie kell elszakadásainak. Kezeit nem használja jól. Felsőtestének erején dolgoznia kell. Labdakövetése kiegyensúlyozatlan. Mély labdáknál hajlamos lábait belassítani, és későn alkalmazkodni a passzhoz. 

Megjegyzések

Az LSU termeli ki az egyik legtöbb profi elkapót országos szinten: az elmúlt 15 évben 15 elkapójukat draftolták, ezzel pedig holtversenyben állnak az Ohio State-tel. Ifjabb Darrell Chark (röviden D.J.) magas, szálkás felépítésével és Tigerses elődjeinél jobb gyorsaságával nagyon jó eséllyel dob ezen a számon egyet idén. Első két évében nem szerzett elkapást, de regisztrált egy 79 yardos end-around touchdownt a 2015-ös Texas Bowlon a Texas Tech ellen. Aktívabb szerepet töltött be azonban a 2016-os támadó csapatban, mikor is másodikként zárta a szezont a senior Malachi Dupre mögött yardokban (466) és holtversenyben első lett vele 3 touchdownjával, noha csupán 26 elkapása volt (17,9 yard átlagosan). Dupre és Travin Dural távozása után vállalta még a korábban Leonard Fournette által viselt 7-es mez hordása által előidézett extra kihívást is. 
Magas és gyors, Chark lineáris útvonalai ugyan korlátozzák a repertoárját, de visszahúzhatják a safety-ket a LoS felől. Várhatóan népszerű lesz play-actiont preferáló csapatoknál akik hosszú mélységi passzokkal haladnak, de labdaérzékét fejlesztenie kell, hogy kihasználhassa gyorsaságát. Eleinte gondot okozhatnak neki a press cornerek, de megvan a tehetsége, hogy szilárd WR2 váljon belőle. 

Anthony Miller 2-3. kör

Anthony Miller
Egyetem
Memphis
Életkor
29 (1994-10-09)
Magasság
5 ft 11 in (180 m)
Tömeg
191 lbs (87 kg)

Erősségek

Jár a lába mint a motolla, és a fejmozgásával is össze tudja zavarni a védőket, a pálya szélén és közepén is üresre képes magát így játszani. Már route-futás közben előkészíti, hogy a végén megjátszható legyen. Felgyorsul az irányváltás után, passzlehetőséget teremtve. Press coverage ellen fürgesége már a play elején sokat ér, de le is tudja futni a fizikális cornerbackeket. A pálya mindhárom szintjén veszélyes volt, bárhol is használták. Küzdőszelleméről mindent elmond, hogy ösztöndíj nélkül kezdte meg egyetemi karrierjét és jutott el idáig. Gyorsan mozog az egész play folyamán. Mindig tudja hol a labda, és ahogy halad előre a pályán, egyre jobban koncentrál. A nehéz elkapásokat is megoldja, teste minden porcikáját kihasználja. Sokat segít egy scrambler irányítónak. Az oldalvonal mellett komoly kötéltáncosnak számít. Az elkapási utáni yardok is jönni fognak tőle.

Gyengeségek

Aprókat lép. Teljesen kihúzza magát mielőtt elindulna az útján, lehetőséget adva a zónázó cornereknek, hogy megzavarják a mozgását. Felesleges mozdulatokat csinál route futás közben, a törzse és a karjai feleslegesen járnak ide-oda. Inkább fürge mintsem gyors. Miközben a hosszú passzoknál nagyon figyel, a rövideknél nem igazán. Egyszerű passzok is dadognak a kezében. Nem vigyáz kellően a labdára, 5 fumble-t vesztett el.

Megjegyzések

Memphis-ben született és nőtt fel, eddig csak muszájból hagyta el a városhatárt. Walk-onként nem tudott pályára kerülni két évig a Memphis Tigers-ben, előbb redshirted év, majd pedig egy idény előtti sérülés miatt. 2015-ben végre újra focizhatott és 47 elkapásból 694 yardot ért el és 6 touchdownt, valamint kétszer futott is TD-t. 2016-ban iskolarekordokat döntött, 14 elkapott touchdownnal, 95 elkapással és 1434 yarddal. Végzősként már az örökranglista élére is ő állt Memphis-ben, egy all-American idénnyel búcsúzva. 96 labdával 1462 yardot ment előre és 18 touchdownt köszönhettek neki. A combine-on csak súlyemelésben vett részt, ahol a második lett az elkapók között. Munkamániás, magát üresre játszani tudó elkapóként helye van az NFL-ben mint 3. számú WR legalább, de meg kell találni a helyét, mert a szerepköre még nem egyértelmű.

James Washington 3. kör

James Washington
Egyetem
Oklahoma State
Életkor
27 (1996-04-02)
Magasság
5 ft 11 in (180 cm)
Tömeg
213 lbs (96 kg)

Erősségek

A press elől nagyszerű kezdő sebességével tud meglépni. Mélységi tehetség, aki 20 yardot átlagolt elkapásonként az elmúlt 3 évben. Korai gyenge lépései 8 yardon belül erős, vezető hosszú lépéssekké. A cornerback-eket kezdeti sebességével rendre meglepi és folyamatosan mögéjük tud kerülni. A post útvonalak törésénél remekül gyorsul ki, így üres mélységi passz lehetőséget teremt az irányítónak. Sebességét folyamatosan a labda sebességéhez igazítja, és a védőket maga mögött tartja. Képes felmenni a labdáért és le is jönni vele a nehéz szituációkban. Mélységi sebessége miatt comeback route-oknál nagyon jóé használható mivel a védők folyton helyet hagynak közte és köztük. Az elkapás után is gyors, de ha kell belemegy az ütközésbe is kiharcolja a yardokat. Kívül is és slotból is játszott.

Gyengeségek

A Big 12-ben ritkán kellett press ellen küzdenie. Limitált az útvonal fára való rálátása. Comeback útvonalait felfedi amikor útvonalában jobban átgondolt vertikális sebességet használ. Futókhoz hasonlító testalkata van, akinek a felsőteste nagyobb. Pont emiatt inkább belegurul a váltásaiba mintsem élesen belesüllyedne. Belső route-oknál lábmunkája lomha és nem pontos. Nincsenek meg a készségei a komplexebb, folyékonyabb útvonalakhoz. Szoros emberfogásnál rövid távú lábmunkája nem elég jó és hiányzik a belőle a váratlanság, hogy legyőzze azt. Nem egy finom kezű elkapó, van, hogy megküzd a labdával. Az első és második szinten voltak problémái nehezebb elkapások befejezésével.

Megjegyzések

Egy kisebb texasi középiskolából jött, és rengeteg futball tábort megjárt mire észrevették. Az OSU érdeklődése kifizetődött, hiszen ’15-ben és ’16-ban is All-Big12 díjazott lett. Washington egy igazi all-around atléta, aki teniszezett, megnyerte a hármasugrást és a 100 méteres futást az állami atlétika versenyen végzősként, s így nem meglepő, hogy már true freshmanként pályára lépett. ( 5 kezdés, 27 elkapás, 456 yard, 6 TD). 2015-ben még feljebb kapcsolt és vezette az FBS-t 4 db 70+ yardos TD-vel, valamint a csapat Thurman Thomas MVP díját megkapta. Mason Rudolph-al karöltve tovább terrorizálták a védelmeket 2016-ban, 71 passzát kapta el, 1380 yardig és 9 TD-ig jutva. Természetesen még egy évvel később is folytatódott a forma, többszörös All-American díjakat vihetett haza valamint Biletnikoff döntős volt. 
Washington egy erős felsőtesttel rendelkező elkapó veszélyes kezdő sebességgel, akinek 3 éves tapasztalata van a nagy játékok megcsinálásában, köszönhetően sebességének és labda követésének. Inkább fokozatos, mint váratlan aki a mély zónában csupa remek képességgel bír, viszont ezt ellensúlyozza gyenge útvonalfutása és kezei. Washington WR2 lehet egy olyan csapatban, aki pont olyan célpontot keres, akivel meglehet nyújtani a pályát. Limitációi és az irányító mély labdáinak pontosságától való függése tovább szélesítik a szakadékot a plafonja és a talaja között. 

Dante Pettis 3. kör

Dante Pettis
Egyetem
Washington
Életkor
28 (1995-10-23)
Magasság
6 ft 1 in (185 cm)
Tömeg
195 lbs (88 kg)

Erősségek

Jó atléta, aki kellően robbanékony. Tud játszani a vonal mellett és a slotból is. Kiemelkedő munkamoráljáról híres, ami a route-futásán is látszik. Minden útvonallal meg lehet bízni. Felgyorsul a snap után és csípőből beleáll az irányváltásba, extra távolságot produkálva a védő elől. Ahhoz képest milyen hosszú lábai vannak, meglepően fürge kis területen is. Dörzsölt játékos, aki hülyére veszi a rutintalan cornerbackeket. Amikor az irányító elhagyja a zsebet, ő is elindul, hogy könnyű célpontja legyen. Visszamozog, hogy meglegyen az elkapás. Született elkapó, akihez ragad a labda. Nagyon koncentrál a forgalomban. Hirtelen mozdulatai vannak. Alkalmazkodik a levegőben lévő labdához. A gólvonal környékén slanteknél és fade-eknél kihasználható, hogy könnyen üresre játsza magát. Punt returner képességeiről 9 touchdownja minden elmond. Miután leválik az első védőről, hamar eléri végsebességét visszahordásnál.

Gyengeségek

Hullámzó a teljesítménye. Hétből hat elkapott touchdownját a Fresno State és az Oregon State ellen szerezte. A profik között nagyobb utazósebesség kell majd route-futásnál. Ha rövid útvonalon van, hamar ki lehet találni a mozgásából. A fizikális cornerbackek az idegeire mennek. További izmot kell rá pakolni. Miután megverte a cornerbacket, sokszor hagyja, hogy az visszatérjen a playbe. Kérdéses, hogy mennyire mimóza lelkületű és, hogy elég gyors-e hosszú távon.

Megjegyzések

Édesapja korábbi MLB-játékos, jelenleg a Houston Astros egyik edzője. Testvére, Kyler Pettis színész, unokatestvére Austin Pettis pedig a 2011-es draft 3/78-asaként játszott négy évig az NFL-ben. A kaliforniai San Clementéből került a Washington egyetemre, ahol már újoncként volt 17 elkapása és ő volt a punt returner. 2015-ben 30 elkapásból volt 414 yardja, amire egy évvel később szinte ráduplázott: 822 yardot ért el 53 labdával és 15 ebből TD lett. Végzősként beállította az NCAA punt return TD rekordot, ahogy arról szó volt fentebb. Végzősként a 63 elkapás előrelépés, de a 761 yard és a 7 TD nem. Megérezte, hogy John Ross már nem volt ott a túloldalon, aki elvitte volna az embereket. Bizonyos szempontból főnyeremény, hiszen pusztán punt returnerként megalapozhat magának egy hosszú karriert, ráadásul pontos route-runner, ami ritkaság az újoncok között, viszont nem elég gyors és fizikális ahhoz, hogy #1 elkapóvá nője ki magát. Kétséges, hogy azok a képességek amik elegendők voltak az egyetemista védők megszédítéséhez, működnek-e profi szinten. Lehet, hogy már nem fog fejlődni.

Michael Gallup 3-4. kör

Michael Gallup
Egyetem
Colorado State
Életkor
28 (1996-03-04)
Magasság
6 ft 1 in (185 cm)
Tömeg
205 lbs (93 kg)

Erősségek

Megfelelő kombinációja a súly, magasság és sebesség triójának. Laza lábú, szökkenő atléta. Hirtelen lábai és gyors kezei hatásosak amikor a press coverből kell kiszakadnia. Erős vertikális nyomással készteti a védőjét agresszív backpedalba. Sebességének köszönhetően 20 yardon belül képes a cornerbackek mögé mászni, akik a rövid passzra várva lelassulnak. Ebben az évben kifejezetten koncentrált útvonalaira és látszott is a fejlődés. Képes élesen lefékezni, hogy tisztára játssza magát rövid route-okon, vagy éppen a közepes és post útvonalak töveinél elszakadni. Rendkívül harcias az elkapás után. Állóhelyzetből képes kirobbanni. Ritka ösztönei vannak a nyílt terepen futóként amikor megkell találni az optimális helyet a futáshoz. Lábai helyén mintha rugók lennének, képes magasra felmenni és a testétől távol elkapni a labdát. Testét és időzítését használja amikor a védővel a nyakán kell megszerezni a labdát. A hátsó vállra szálló labdák a specialitásai. 

Gyengeségek

Felállásoknál lábai befelé néznek és elülső lábát jobban kell helyeznie indulásnál. Kifelé irányuló útvonalaknál hajlamos még mindig a váltás után a pálya vége felé haladni. Hamarabb kell elforgatnia majd a fejét, így a labdát is könnyebben megtalálja majd. A rosszul dobott labdákhoz való alkalmazkodása csak átlagos. Muszáj aktívan haladnia az irányítóval amikor a passzjáték csődöt mond. Tisztában van vele hol vannak a safetyk amikor a pálya középső részén jár, ez nem is baj, viszont pont emiatt becsúsznak elejtett labdák is a koncentráció hiány miatt. Néha ellazsálja route-jait amikor nem várja a labdát. Magabiztossága és koncentrációja rohamosan csökkent az Alabama elleni második félidőben. Blokkoló feladatoknál nagyobb erőfeszítéseket kell tennie. 

Megjegyzések

Miután a georgiai Monroeban dominálta társait egyedül az iskolai szintfelmérő állhatott közé és egy jelentős konferencia csapat közé. Otthon heten testvérek, ebből öt adoptált csakúgy mint ő, mégis sikerült kitűnnie a városból hiszen 16 levelet kapott (futball, kosárlabda, baseball és atlétika). A Butler Community College-nál Gallup remekelt újoncként (780 yard, 11TD) de a következő szezonban sérülés miatt limitálva volt, ez pedig jó néhány Power Five programot elijesztett, de a CSU örömmel igazolta le. Ez a húzás kifizetődő volt, hiszen Gallup All-MWC First Team tag lett 76 elkapásával és konferencia első 1272 yardjával és 14 pont szerzésével, igencsak megdolgoztatva a cornerbackeket a széleken. Idén 13-ból 11 meccsen lépett pályára és egy 6 elkapásos 3 TD-s és 108 yardos performansszal fejezte be az évet a Famous Idaho Potato Bowl-on. 
Gallup egy természetes atléta, jó méretekkel, aki megtalálja a módját, hogy üresre játssza magát robbanékonyságának és atletikusságának hála. Kimagasló számokat hozott az MWC-ben eltöltött két éve alatt, ám játékának minősége megsüllyedt a korai Alabama elleni meccsen. Habár még mindig egy kissé nyers, nagyon gyorsan képes alkalmazkodni és minden esély megvan rá, hogy egy jó WR2 legyen belőle. 

Equanimeous St.Brown 3-4. kör

Equanimeous St.Brown
Egyetem
Notre Dame
Életkor
27 (1996-09-30)
Magasság
6 ft 5 in (196 cm)
Tömeg
213 lbs (96 kg)

Erősségek

Magas, hosszú karokkal. Játszott a szélen és a slotban is. Hamar kilő a snap után, egyik pillanatról a másikra lelassít, így comeback útvonalakon hasznos. Könnyed a mozgása. Gyorsabb mint ránézésre hinnéd. Lazán átmanőverezik a nagy forgalmon. Irányváltási képessége géppuska lábmozgásával átlag feletti fegyverré teheti. Sebessége adott, hogy a mély útvonalon egyszerűen lefussa a cornerbacket. Nem fél a pálya közepén. Olyan szöget választ, hogy nehéz legyen utolérni, így komoly elkapás utáni yardokkal lehet nála számolni. A nehéz elkapásoknál nagyon koncentrált 2016-ban. Tudja, hogy hosszú karjait miképp használja ki az oldalvonalnál. Minimális elejtett labdája volt koncentráció hiány miatt. Gyorsasága meccsfordító lehet.

Gyengeségek

Néha komolyan veszi a meccset, de nem mindig. Zavarhatná jobban ha kikapnak. A fizikális cornerbackeket nem szereti. A UNC-s MJ Stewart teljesen kicsinálta, egy elkapása volt ellene. Lekerekíti az útvonalait. Jobban is titkolhatná, hogy mikor van irányt váltani. Nem szakad el akkora távolságra, amekkorára lehetne rendes route-futással. Megvárja míg odaér hozzá a labda, nem nyúl érte. Átlag alatti a keze ereje. Kontakt alatt kiesik a kezéből a labda, emiatt vannak dropjai. Helyezkedése és alkalmazkodása a labda felé csak közepes.

Megjegyzések

Equanimeous Tristan Imhotep J. St. Brown néven anyakönyvezték, Anaheimben, német anya és amerikai apa gyermekeként. A neve azt jelenti, hogy higgadt marad nyomás alatt. Beszél németül és franciául is. A fater világhírű testépítő és súlyemelő. Az egyik öccse a Stanfordban elkapó, a másik a USC-t választotta. Újoncként 7 meccsen játszott, de egy punt blokkon kívül nem tett hozzá mást az írek szezonjához, az utolsó 4 meccsen pedig fájós vállal pihent. 2016-ban DeShone Kizer dobált neki, így 58 elkapásból 961 yardot és 9 touchdownt ért el. Kizer nélkül ő is visszaesett, 33 labdával csak 515 yardot ment előre és 4 touchdownja maradt. Mikor Amon-Ra öccse eldöntötte, hogy nem a Notre Dame-hez csatlakozik, Equanimeous inkább az NFL-t választotta. Karrierje alatt csak három meccsen volt 100+ yardja. Elkényesztetett/Díva mentalitású játékos, aki lehetne veszélyes mélységi célpont a sebessége és mérete által adott kombináció miatt, de ha eddig nem jött ki belőle több, akkor az NFL WR-edzőknek se lesz könnyebb embert faragni belőle. Ha mégis, akkor 3. számú WR lehet belőle egy NFL rosteren.

DaeSean Hamilton 4. kör

DaeSean Hamilton
Egyetem
Penn State
Életkor
29 (1995-03-10)
Magasság
6 ft 1 in (185 cm)
Tömeg
203 lb (92 kg)

Erősségek

Jól futja meg az útvonalait és a pálya bármely részén hatékony tud lenni. A kifelé és a befelé történő irányváltásoknál sem veszít a sebességéből. A kiismerhetetlen route-jai is segítenek neki abban, hogy elszakadjon a védőtől. Hozzá hasonló elkapót képzel el az ember a slotba. Kemény játékos, aki nem fél attól, hogy a pálya közepén is végrehajtsa az elkapást. Harcol az extra yardokért. Azokat az elkapásokat is végre tudja hajtani, amelyekért küzdenie kell. Jól pozícionálja be a felé szálló átadásokat és a lehető legmagasabb ponton húzza le a labdát.

Gyengeségek

Néha hajlamos arra, hogy a karjával vagy a testével abszolválja az elkapást. Kérdéses a sebessége, a defensive backkel történő futóversenykor nem tud egy extra sebességgel feljebb kapcsolni. Lehetne robbanékonyabb is a snap után. Jobban kell koncentrálnia, a figyelmetlensége dropokat eredményezett. Fizikálisabban kell játszania futásblokkoláskor.

Megjegyzések

Katonacsaládból származik, Japánban született, Virginiában járt gimibe. Hamar megismerkedett a felelősség fogalmával, hiszen komoly szerepet kellett vállalnia autista testvére nevelésében miután az édesanyja mellrákkal küzdött, édesapja pedig a seregben szolgált. A középiskolában safety-t és elkapót játszott. A foci mellett kosárlabdában is remekelt és az iskolapadban is a szorgalmas tanulók közé tartozott. 214 elkapást mutatott be a Penn State-en, amivel csúcstartó az egyetemén. 4 év alatt 2482 yardot kapott el, 18 touchdownnal, végzős évében jött ebből 9. 2014-ben második csapatos All-Big Ten választott volt. A tanulást sem vette félvállról, folyamatosan kapta az ezzel kapcsolatos elismeréseket is. Remek morállal bíró játékos, aki egy aránylag nagy testű slot receivernek felel meg. Atletikussága, sebessége, mérete is mind közepes, így elsősorban pontos útvonalaival játszhatja üresre magát. Mivel semmiben sem kiemelkedő, csak jó, így az se biztos, hogy draftolják, de a roster végéből is lehet esélye felkapaszkodni az aktív rotációba megfelelő környezetben.

Marcell Ateman 4. kör

Marcell Ateman
Egyetem
Oklahoma State
Életkor
27 (1996-09-16)
Magasság
6 ft 1 in (1.88 m)
Tömeg
216 lbs (98 kg)

Erősségek

Jó méretei vannak. Komoly munkát tett bele, hogy egy kihagyott idény után jobb formában tárjen vissza, mint valaha. Bármilyen útvonallal meg lehet bízni. Beleáll az irányváltásokba és szépen szakad el. Remek labdaérzéke van. Finom kezei vannak. Tudja, hogy mikor kell vigyázni a labdára a testével, és mikor kell behúzni és rohanni tovább. Úgy használja a testét, hogy a levegőben is alkalmazkodni tudjon a labdához. Hosszú távú célpont, aki számos távoli TD passzt húzott be. A lehető legmagasabb ponton kapja el a labdát, nem engedve lehetőséget a cornerbacknek. Ha a kitalált route nem működik, improvizál a secondary körül, hogy valahogy üres legyen. A vonal mellett nagy kötéltáncosnak számít.

Gyengeségek

Jobban kell alkalmazkodnia route-futás közben, nem lehet mindenkivel futóversenyezni. Nem kiemelkedő atléta. Hosszú lábaival lassan tör át a press corneren. Nem mindig használja ki testi fölényét. Hagyja, hogy a CB megérkezzen rá a route végén. Ki kell használnia jobban a méretét, hogy a CB-k ne legyenek annyira közel hozzá. Látványosan kanyarodik az out route-ok során, így a jobb ösztönökkel bíró cornerek be tudnak ugrani a passzsávba. Nem nagyon változtat sebességet útvonal közben. Főleg mélységi labdákkal keresték. Rossz technikával blokkol, így akár egy CB is át tud rajta jutni.

Megjegyzések

A texas-i Wylie városából vitte el az Okie State, miután végzősként 27 TD-t kapott el. Édesapja a Western Illinois színeiben kosarazott. Marcell maga is apuka már. Újonc szezonjában 22 elkapásból 276 yarddal mutatkozott be. Másodévesen már 7 meccsen kezdett, de így is megragadt 20 elkapásnál. Juniorként nagyot lépett elő, első teljes kezdő idényében 45 labdával 766 yardot ment előre és 5 TD-t szerzett. 2016-ban lábsérülése miatt műtétre szorult, így kihagyta a teljes szezont. Végzősként all-Big12 2. csapatos dícséretben részesült, 59 passzból leszedett 1156 yardjának és 8 touchdownjának köszönhetően, James Washington árnyékában. Az egyetemi szezon után értékesebb prospect volt, a combine-on aztán helyére kerültek a dolgok, 6'4"-nek kamuzták be a Cowboys-nál. A Pokes rendszerében tökéletesen ki tudták használni a képességeit, a profik között messze nem lesz ilyen eredményes, de 4-5. számú elkapóként rostert foghat. Mérete és a pályán látott sebessége a vörös zónában hasznára válhat NFL szinten is.

KeKe Coutee 4. kör

KeKe Coutee
Egyetem
Texas Tech
Életkor
27 (1997-01-14)
Magasság
5 ft 11 in (180 m)
Tömeg
180 lbs (82 kg)

Erősségek

Félelmetes mélységi sebesség, amire külön figyelnie kell a védelemnek már az útvonal elején. Tök mindegy hol áll fel, a safety-nek vigyáznia kell rá. Robbanékonysága a legegyszerűbb passzokból is hosszú touchdownt hozhat. Könnyedén szakad el. Az NFL több választási lehetőséget adó route-jai kimondottan neki kedveznek. Atletikussága elkapás közben is észrevehető, alkalmazkodik a teste a történésekhez. Befurakodik a zónák közti hibapontokba. Odafigyel, hogy vigyázzon a labdára mikor a pálya közepén dolgozik. Visszahordóként is lehet keresnivalója. Nem sok lehetőséget kapott, de 31.5 yardos átlaggal hordott vissza kirúgásokat.

Gyengeségek

Karcsú. Nem elég erős. Amikor hagyományos útvonalakat futtattak vele, nem sokat haladtak előre. Kérdéses, hogy a rendszer tette-e naggyá. Ütemérzéke route-futás közben kiszámíthatatlan. Nehezen megy át a kontakton mert megzavarja az útvonalát teljesen. Ha meg kell harcolni egy labdáért, átlag alatti a hatékonysága. Egyetemen sokat fütött tök üresen, az NFL fizikális cornerbackjei ellen még bizonyítania kell. Nem túl szívós. Elkapás után csalódást keltő, hogy nem tesz meg mindent az extra yardokért.

Megjegyzések

Key’vantanie néven anyakönyvezték. A texas-i Lufkinból származik, ahol számos későbbi NFL játékos pallérozódott, többek között Dez Bryant. Eredetileg a Texas egyetemre ígérkezett el, de még idejében váltott a Texas Tech-re. Újoncként 11 elkapása volt. 2016-ban robbant be, Pat Mahomes regnálása alatt 55 elkapásból 890 yardot és 7 touchdownt szerzett, ezzel a Red Raiders 2. legjobb elkapója volt Jonathan Giles mögött, aki aztán továbbállt az LSU-hoz. Juniorként folytatta a fejlődést, 93 átadásból 1429 yardot ment előre és 10 TD-nek örülhetett. Ez a 4. legtöbb elkapott yard volt az FBS-ben, de így is csak all-BigXII 2. csapatos jelölésre futotta neki. Volt egy KR TD-je is egyetemi karrierje alatt. Senior idénye helyett profinak állt. Olyan mélységi célpont, aki egydimenziósnak hathat, viszont slot receiverként és visszahordóként befigyelhet nála néhány nagy play, amivel hatással lehet a meccsekre. Valószínűtlen, hogy a profik között is dominás tud lenni, így nem a kezdőcsapatba fogják elvinni, de még lassú kezdés után is belelendülhet, mert aki el tud szakadni, arra mindig lesz igény.

Daurice Fountain 4-5. kör

Daurice Fountain
Egyetem
Northern Iowa
Életkor
-
Magasság
6 ft 1 in (185 m)
Tömeg
210 lb (95 kg)

Erősségek

Robbanékony atléta. Állami bajnok gátfutó ás távolugró volt gimiben. A slot cornereket összetudja zavarni hatékony kintről befelé tartó indulásaival. Hamar felgyorsul így a védők rákényszerülnek, hogy felzárkózzanak. Elképesztő energiával játszik. Keményen odalép, hogy aztán hirtelen megálljon, így curl útvonalait nagyon jól futja. Miután vertikális routejainál elszakadt, okosan használja kezét, hogy még nagyobb dobó ablakot nyisson. Robbanékony ugrásokra képes, amikor meg kell mászni a létrát a labdáért. Könnyen alkalmazkodik akkor is amikor már a levegőben van. megmutatta, hogy megvannak a fizikai adottságai az akrobatikus elkapásokhoz. Mindig tudja, hogy a first down vonal. Elkapás után is veszélyes. 

Gyengeségek

Voltak meccsek, ahol egyszerűen eltűnt. Konferenciájában a cornerback játék enyhén gyenge volt. Press ellen fejlődnie kell, hogy túlélje az NFL-t. Útvonalainál robbanékonyságában bízik és nem technikájában. Sokszor tűnik úgy, hogy számolja lépteit, ahelyett, hogy érezné a routeokat. Labdaérzéke átlagalatti. Későn reagál a 50/50 labdákra és rosszul időzített ugrásai miatt szenved. Elég szokatlan módon fut, lábai oldalra lengenek amikor fordul. 

Megjegyzések

Wisconsinban All-State választás volt és a Wisconsin State Journal's Male Athlete of the Year díjazottja Madison környékén végzős évében. Gimi után négy évig volt hasznos tagja a Panthersnek. 2014-ben az összes meccsen pályára lépett, mint tartalék és 10 elkapásig, 117 yardig és egy TD-ig jutott. Másodévesként már vezette a csapatot elkapásokban (41/604 yard/5TD). Igazán azonban végzősként teljesedhetett ki, amikor az offense nagyban kihasználta képességeit. Ennek eredménye 66 elkapás, 943 yard és 12 TD volt, valamint All-Missouri Valley Football Conference első csapat megtiszteltetés. 
Fountain egy one-year wonder, akinek megvan a megfelelő magassága, súlya és sebessége azon csapatok számára, akik egy plusz atlétát keresnek, akit tudnak még formálni. Habár Fountain jól mutatott a Senior Bowlon és a Combine-on is, routejait fejleszteni kell és labdakészsége sem biztos, hogy elegendő, ami megnehezítheti majd beilleszkedését. Ennek ellenére, szinte biztos, hogy lesz olyan csapat, aki a 3. napon draftolni fogja, hiszen megvannak azon tulajdonságai amik vonzóvá tesznek egy work-in progress elkapót. 

Tre'Quan Smith 4. kör

Tre'Quan Smith
Egyetem
UCF
Életkor
-
Magasság
6 ft 2 in (188 cm)
Tömeg
203 lb (92 kg)

Erősségek

Finom léptekkel gyorsul és ha kell képes suhanó galoppozásba váltani. Korai robbanékonyságával hamar képes hirtelen dobó ablakokat csinálni. Idén elkapásainak 78%-a lett first down. Ritka hosszú karjai vannak, még egy elkapóhoz képest is. Karfesztávolságát és remek ugró képességét használja, hogy rendszeresen megnyerje a csatát a levegőben. Amint a védő a csípője mögé került, nem engedi onnan. Visszakapcsol és igazodik a rosszul dobott labdákhoz. Meg van az adottság, hogy a levegőben is alkalmazkodni tudjon a labdához. Hatékonyan használja méretét blokkoló feladatoknál. Kiveszi a részét a futójátékból. 

Gyengeségek

Az atletikus védők megkeseríthetik az életét a route korai szakaszában. Keményebben kell játszania útvonalai tetején, hogy a man covert letudja rázni magáról. Útvonalait jobban el kell adni. Hiába hosszúak a karjai, hatótávja és következetessége kiábrándító. Fejlődnie kell azon labdák elkapásában amik a testén kívülre érkeznek. Koncentrációja és szem-kéz koordinációja rohamosan csökken amint egy védő zavarja.

Megjegyzések

A UCF három év alatt fordította meg hajóját és 0-12-ből egy 13-0-s csapatot építettek. Smith neve a 2017-es veretlen kampány során kapott lángra, ám tehetsége mindig is ott volt. 3 csillagos recruit volt és körzeti bajnok 400 méteres sprintben. Több egyetem is szerette volna a keretében tudni, de Smith maradt Floridában és a UCF-et választotta. 2015-ben kapta meg a lehetőséget és az edzők az AAC Év Újoncának választották miután 52 passzt halászott le 724 yardért és 4 TD-ért, mindezt egy nyeretlen szezon alatt. Mind a 13 meccsen kezdett a következő szezonban és vezette a csapatot 57 elkapással 852 yarddal és 5 TD-vel, mialatt a csapat kezdett újra nevet szerezni magának. Karrierjét Orlandóban végül first-team all conference választottként fejezte be, és 13 győztes meccsen 59 elkapásból 1171 yardot és 13 TD-t szerzett. Miután Scott Frost vezetőedző a Nebraskát választotta, Smith úgy döntött kipróbálja magát a profik között is.
Teljesen átlagos mérettel, viszont egyáltalán nem átlagos karhosszal rendelkezik és habár lehetne kiegyensúlyozottabb, megvan a labdaérzéke és képessége, hogy megmássza a létrát és lehúzza a mély labdákat. Könnyed gyorsulása miatt rövid szituációkban is előnyt jelent a csapat számára, de press elleni technikáján még dolgoznia kell. Elsőnek talán a WR4/WR5 posztért fog küzdeni de legjobb esetben is csak egy szintet léphet feljebb, mivel sok fejlődési lehetőség már nincs benne. 

Deon Cain 4-5. kör

Deon Cain
Egyetem
Clemson
Életkor
27 (1996-08-09)
Magasság
6 ft 2 in (188 cm)
Tömeg
210 lbs (95 kg)

Erősségek

Jó méretei vannak. Összehangolt mozgása van, érzi ezt a posztot. Úgy futja az útvonalait, hogy könnyen elé lehessen dobni a labdát. Lecsapja a press corner kezét, hogy üresre játsza magát. Meg szokta találni az egy lépés távolságot a védők között. Mélységi célpont, aki miután lehagyta az emberét, bármire képes. Mély passznál nem fél használni a kezét. Fizikális, amikor a levegőben a labda. A dropjai nem technikai, hanem mentális problémák miatt vannak. Ismeri milyen az ideális elkapási szög, és úgy is helyezkedik. Hamar behúzza a labdát magához miután elkapta. Nagy kötéltáncos a vonal mellett. Próbálja távoltartani a safety-ket az elkapási ponttól azzal, hogy nem reklámozza, hogy mikor fog megállni. Veszélyes a labdával. Aggresszívan stiff-armol, több védőt is le tud rázni egymás után. Blokkolásban is nyerni akar.

Gyengeségek

Nem tudott kiemelkedő eredményeket elérni első számú elkapóként. Többször vették célba, de nem lépett előre semmi másban. Profiként több útvonalat kell ismernie. Underneath útvonalon nem szakad el annyira, amennyire lehetne. Nem látszik a mozgásán, hogy sürgős dolga lenne a pályán. Koncentrációs problémái voltak mindig. Egyre több labdát ejtett el. Nagyobb erőt kell kibocsátani a route-futás közben. Nagy méretű, hosszú karú védőkkel nehezen boldogul. Három év alatt 10 zászlót dobtak rá, főleg false startok miatt.

Megjegyzések

Tampa Bay-ből 5 csillagos recruitként írt alá Clemsonba - mint quarterback. True freshmanként 34 elkapásból 582 yardot és 5 touchdownt ért el, de a 2 playoff meccset ki kellett hagynia mert megbukott egy drogteszten. A kispadra száműzték második idénye elején, és Mike Williams-től tanulgatva visszajátszotta magát, 9 touchdownt elérve, 38 elkapásból 724 yardot előrehaladva. Az Alabama elleni bajnoki döntőn 5 elkapásból 94 yarddal vitte előre csapatát. Junior idényében már 52 labda jutott neki, ez 659 yarddal és 6 TD-vel párosult az ACC bajnokcsapatában, majd jelentkezett a draftra. A Clemson minden évben küld a ligába legalább egy ügyes WR-t, és Cain is illik abba a sorba, amely a leendő NFL kezdőjátékosokat illeti, de inkább mint 2. számú opció. Túl kell jutni az elejtett passzokon, fejben összeszednie magát és akkor a pálya mindhárom szintjén veszélyes fegyver lehet, hiszen jól futja a route-okat, ami rookieknál a legfontosabb tényező. Mérete és sebessége is segít abban, hogy hamarabb draftolják mint a statjai alapján prognosztizálnánk. 

J'Mon Moore 5. kör

J'Mon Moore
Egyetem
Missouri
Életkor
-
Magasság
6 ft 3 in (191 cm)
Tömeg
204 lb (93 kg)

Erősségek

Méretéhez képest gyors. Laza mozgású, atletikus képességeit rendre megvillantó játékos. Ellép a CB mellől, aki fel akarja tartani a snap után és lefutja az emberét hosszú távon. Tudja, hogy a route-futás lényege, hogy elszakadjon az embertől. Visszafordul a labdáért, hogy a védő ne érhessen bele. Finom keze van, kár hogy testtel szeret elkapni. Ha mély passz a hívás, már a down elején elkezd rákészülni. Atletikusságát a pálya mindhárom szintjén ki lehet használni. Veszélyes elkapási utáni yardoknál. Szempillantás alatt megáll és elindul, akár oldalra is, így el-elvétik a védők, ráadásul le is tudja őket gyorsulni. Ha a csípőnél akarják szerelni, lerázza.

Gyengeségek

Még mindig nyers. Limitált számú útvonalat bíztak rá. Csak a pálya egyik oldalán, a számokon kívül szerepelt. Nem dominálja a területét. Hagyja, hogy a cornerback közel jöjjön és kilökje az oldalvonalon. Úgy kellene futni a route-okat, hogy hosszabb ideig legyen üres, főleg ha mélyen van. Még tanulja, hogy mikor kell fékezni. Csípőmozgása fejlesztésével könnyebb lenne megállni és azonnal üresen lenni. Túl sok elejtett labdája volt. Érettségi szintje nem egyértelmű.

Megjegyzések

A texas-i Missouri City-ből sokan keresték gimi után, de a Tigers lett a befutó. Újoncként 2 elkapása volt, másodévesen 29, amiből 350 yard és 3 TD lett. Juniorként került a térképre, hiszen vezette az SEC-t 1012 elkapott yarddal, amit 62 elkapásból rakott össze és nyolcszor ért el touchdownt. A South Carolina ellen leültették a dropok miatt, de az utolsó 3 meccsre megtáltosodott és ezeken 23 elkapást ért el 407 yardért. Végzősként all-SEC 1. csapatos választott, 65 labdával 1082 yardot ment előre és 10 TD-t jegyzett. A combine-on övé volt a legjobb WR idő 3-cone drillben, shuttle-ben 2. lett, súlyemelésben 3., magasugrásban negyedik. A Mizzou sémája nagyon sokat segített neki, hogy a tehetségét maximalizálni lehessen. Ettől függetlenül egy vonzó prospect a draft közepén, hiszen minden adottsága megvan ahhoz, hogy NFL kezdő legyen 2-3 év alatt. Nyers és évek kellenek, hogy kiforrjon a játéka, de invesztálásra érdemes, ha nem kell azonnal megváltania a világot. 

Cedrick Wilson Jr. 5. kör

Cedrick Wilson Jr.
Egyetem
Boise State
Életkor
-
Magasság
6 ft 3 in (191 cm)
Tömeg
188 lb (85 kg)

Erősségek

NFL-vérvonal. Magassága megfelelő és magabiztosan ki is használja, minden meccsen. Tud a szélen és slot receiverként is játszani. Pontos útvonalakat fut. Futás közben úgy vált sebességet, hogy üresre játszhassa magát. Elfedi a szándékát, hogy merre fog menni, amikor viszont rákanyarodik, teljes erőből megnyomja a végét. Az off-man cornereket ki tudja cselezni, hogy azok túl korán mozduljanak rá. Végsebessége adott, hogy odaérjen a mély passzokra. Elkapásai 26%-a volt hosszabb mint 25 yard. Atletikus, aki nagyot küzd labdával a kezében minden yardért. A pálya mindhárom részén használták. Korábbi QB-ként hívtak rá 4 váratlan passz play-t egyetemen, és mind sikerült. Visszahordóként is bevethető.

Gyengeségek

Egy lépssel hamarabb kéne a snap után elindulni. Agresszív press corner ellen nehézkesen indul el. A profik között várhatóan nagy kihívás elé állítják majd a vonalon. Több útvonala végén is összecsuklott, mert szétesett mozgással futott. Labdaérzéke és szem-kéz koordinációja csak átlagos. A mély passzoknál jobban kéne alkalmazkodnia a pontatlan labdákhoz. Ha meg kell harcolni a levegőben lévő labdáért, csak közepes eredményeket hoz. Túl sok látványos megoldást nem lehetett tőle feljegyezni.

Megjegyzések

Apukája 7 évig játszott az NFL-ben, a 49ers és a Steelers színeiben elkapót, utóbbival gyűrűt is nyert 2005-ben. A kicsi Cedrick irányító volt Memphis-ben gimnazistaként, a Coffeyville CC csapatában viszont már elkapónak tették be. Újoncként all-Conference tag volt Kansas államban, másodévesen pedig JuCo all-American - 66 elkapásból 1045 yardot és 17 touchdownt termelt. A Boise State-be transzferelt és gyorsan felvette a ritmust, 56 elkapásból 1129 yardot és 11 TD-t ért el, sőt punt returnerként is bevetették. Végzősként még előrébb tudott lépni, 83 elkapása 1511 yardra volt elég és 7 touchdownig jutott, ami all-MWC 1. helyet ért. Mivel csak 4 éve WR és csak kettőt játszott magas szinten, így várhatóan fog még fejlődni, amit a munkamorálja alapján is feltételezhetünk, így kijuthat neki egy hasznos csere-szerep, aki 3 elkapós felállásoknál ott lehet a pályán, akár mint nagyméretű slot.

Jordan Lasley 6. kör

Jordan Lasley
Egyetem
UCLA
Életkor
27 (1996-11-13)
Magasság
6 ft 1 in (185 cm)
Tömeg
210 lbs (95 kg)

Erősségek

Jó méretek és kiváló sebesség. Azonnal be tudja gyújtani a rakétákat, így az óvatlan, mellényúló cornerback máris gondban van. Ha zavar van a zónák között, ő ott terem. Gyorsan eléri a végsebességét, amivel hamar üresre játsza magát. Gond nélkül változtatja meg a megfutott útvonal szögét. Minden irányba lazán mozog, mintha a játszótéren focizna. Hibátlanul vált irányt, teljes testét beleadva, így könnyű célpontot biztosítva irányítójának. Keményen küzd hátrafelé is, ha látja, hogy jönni kell, segíteni a bajban lévő QB-nak. A pálya mindhárom szintjén veszélyes. Átugorja a cornerbacket, mikor a mély labdát készül lehúzni. Képes rá, hogy végigrohanjon az egész pályán. Számos szép stiff-armot láttunk már tőle. 2017-ben 8.8 yardja volt átlagosan elkapás után.

Gyengeségek

További izomzat még férne rá. Kezére játszik a védőknek, akik le tudják taszítani az ideális útvonalról. Zóna ellen túl közel kerül a védőhöz, így az bele tud kapirgálni a passzsávba. Rossz alapjai vannak, a testével kap el. Az előző két évben 21 labdát ejtett el, ami 16%-os drop arány. Amelyik dobás nem közvetlen a testéhez jön, azt nehezen kapja el. Ha üresen találja magát a zónák között, megáll, ahelyett, hogy mozogna a labda felé. Mindig elkezd blokkolni, de nem motiválja, hogy az tartós legyen. Sok rossz döntést hozott élete folyamán és nehezen bírt magával már gimnazistaként is. Több eltiltással borzolta a kedélyeket.

Megjegyzések

Comptonban született, Kaliforniában, majd a Junipero Serra High School színeiben számos NFL játékos nyomdokain lépdelt, sőt Adoreé Jackson vagy Rasheem Green DE-prospect csapattársa is volt. Másodévesen már le is tette a névjegyét a UCLA-n, 41 elkapásból 620 yardot és öt touchdownt szerzett, valamint egy blokkolt puntból is hozott 6 pontot. Kétszer is letartóztatták ebben az évben, egyszer alkohol-birtoklásért, egyszer mert hamis személyivel akart bemenni egy klubba. Juniorként hatalmasat ment, 3 meccses eltiltása ellenére 69 passzból 1264 yardot nyertek és 9 touchdownt szerzett 9 találkozó alatt. Külön figyelemre méltó, hogy a Cal és a USC elleni egymást követő rangadókon egyaránt 10+ elkapást és 200+ yardot könyvelt el. Juniorként állt profinak. Lenyűgöző játékokra képes, de éretlen viselkedése legalább ilyen fontos tényező a megítélésénél. Bármelyik play-ben benne van, hogy touchdownt szerez, de az is, hogy a világ legkönnyebb TD-jét elejti. Ezzel azért együtt lehet élni, hogyha megembereli magát, nem lesz rá panasz és folyamatosan szállítja a nagy játékokat. Mérete, atletikussága és robbanékonysága is adott, hogy karrierje elején hozzátegyen a játékhoz, de ettől függetlenül nem kizárt, hogy csúszni fog áprilisban. 

Antonio Callaway 6-7. kör

Antonio Callaway
Egyetem
Florida
Életkor
27 (1997-01-01)
Magasság
5 ft 11 in (180 cm)
Tömeg
197 lbs (89 kg)

Erősségek

Lábai könnyedek és gyorsak. Kivételes atléta. Energikus, útvonalai elején pedig robbanékony. Megszabadul a press cover elől a belső vagy külső elválásokkal. Egyszerűen tarthatatlan a slant és cross útvonalaknál. Rövid passzoknál azonnali dobó ablakot nyit. Elképesztő tiszta sebességgel rendelkezik és képes megtartani route-jai során. Ha csak egy kis helyet is hagynak neki kegyetlenül megbünteti a man cover-t. Könnyed sebességének hála, szempillantás alatt ott hagyja a lustább cornereket. A 2016-os SEC Championship meccsen feladta a leckét Minkah Fitzpatrick-nek. Van passzolt, futott, elkapott és visszahordott TD-je is. Punt visszahordásoknál is életveszélyes

Gyengeségek

Időről időre folyton bajba került a magánéletben. A megfigyelők azt mondják, hogy ugyan a floridai stáb szereti, de nem bíznak benne. Imádja a pályán megmérettetni magát, viszont a film szobában és az edzőteremben sem a leglelkesebb személy. Nem a legerősebb játékos, van hova fejlődni ezen a téren. Kezei kissé inkonzisztensek. Útvonalai néha kétségbeesettek és elkapkodottak. Jobban ki kell használnia robbanékonyságát. Nem süllyeszti eléggé csípőjét így lassúak az irányváltásai. Tehetsége ellenére csak 7 TD-t szerzett az elmúlt két évben.

Megjegyzések

Callaway már gimiben is kitűnő atléta volt és végzős évében állami bajnoki címhez vezette a Miami Booker T. Washington, amikor All-Flordia pick lett. Végül úgy döntött, hogy marad otthon és a Gators ösztöndíját fogadta el. Punt visszahordásainak és tehetségének hála Freshman All-American címben részesült. Sophomore évében megvillogtatta sebességét és stiff-arm tehetségét is és 11 meccsen 54 elkapásig, 721 yardig és 3 TD-ig jutott. Emellett természetesen ő volt a kezdő visszahordó és még egy 44 yardos onside kick TD-je is volt. Callowaynek folyton problémái voltak a pályán kívül. Freshman és sophomore éve között szexuális zaklatás vádjával kellett bíróságra mennie, viszont még a 2016-os szezon előtt tisztázták a vádak alól, ugyanis a meghallgatáson úgy nyilatkozott, hogy annyira bevolt állva, hogy nem is akart és nem is tudott senkivel közösülni. 2017 májusában marihuána birtoklás miatt vették elő, amikor egy rendőr megállította a kocsit amiben utas volt, mert a sofőr nem kötötte be magát. Az egész 2017-es évet kihagyta, mivel több csapattársával együtt hitelkártya csalást követtek el. Ahelyett, hogy visszahelyezést kért volna vagy transferelt volna inkább jelentkezett a 2018-as Draftra.
Ne legyen senkinek kétsége, ha egy balhé mentes 2017-es évet tudott volna maga mögött csupán átlagos teljesítménnyel, a Combine performansszal együtt azonnal a legfelkapottabb elkapó prospectek egyike lenne. Ennek ellenére karakter problémái már azon a ponton vannak, amikor már karrierjét veszélyeztetik. Tehetsége és robbanékonysága miatt biztos, hogy rostert fog, de egyre kevésbé tűnik valószínűnek, hogy pályán tud maradni és eléri plafonját. Viszont ha összekapja magát azonnal az egyik legveszélyesebb fegyver lehet az NFL-ben.