Prospect ismertetők


Mike McGlinchey 1. kör

Mike McGlinchey
Egyetem
Notre Dame
Életkor
30 (1994-01-01)
Magasság
6 ft 8 in (203 cm)
Tömeg
315 lbs

Erősségek

Gyakorlatilag tökéletes méretei vannak a pozícióhoz. Kellően magas és hosszú karokkal rendelkezik, a védők nehezen tudnak közel kerülni hozzá. Ahogyan általában a Notre Dame falemberei, úgy ő is remek technikával rendelkezik. Jól kapja el a snap pillanatát és gyorsan felveszi a pozícióját a passzblokkoláshoz. Ügyesen használja a kezeit és lábon sem vall szégyent. Remekül osztja el a súlyát, emiatt nagyon nehéz megverni a bull rush-sal, csak kevés alkalommal sikerült ez az ellenfeleinek. Agresszív játékstílusa van és a sípszóig űzi a védőt. Sokat javult a futójáték segítésében és ugyan a szabad területeken nem ő a legjobb offensive tackle, de a második vonalban is blokkolni tudja az embereit. Remek karakterű játékos, aki az évek során a Fighting Irish támadófalának a vezérévé nőtte ki magát.

Gyengeségek

Átlagos atletikus képességei vannak, ami miatt inkább jobb oldali tackle-ként lehet jövője az NFL-ben és ez a draftját is befolyásolhatja. Mint már említésre került sokat kell fejlődnie az üres területeken, emiatt főleg a power blocking sémáknál jöhet szóba a szerepeltetése. Időnként túl magasan játszik. Kérdés, hogy hogyan fog bírni a speed rusherekkel, a Georgia elleni mérkőzés csúnya színben tünteti fel a játék ezen elemében.

Megjegyzések

Philadelphiában született és a középiskolában a foci mellett a kosárlabdával is megpróbálkozott. Matt Ryan unokatestvére. Gimiben csapattársa volt az a Daryl Worley, aki fiatalabb nála de már két éve profi. Egy redshirtöt követő év után 2014-ben mutatkozhatott be és egy mérkőzésen kezdett. Egy évvel később ő lett a jobb oldali tackle, majd a vakoldalra pakolták át. Már tavaly kijöhetett volna a draftra, ő azonban némi meglepetésre még egy évet maradt. Ez sem volt feltétlenül rossz döntés, hiszen konszenzus All-American választott lett. A képességei miatt elsősorban a jobb oldalon lehet jövője (itt akár azonnal be is vethető), de ne lepődjünk meg, ha LT-ként is helytáll. A gyors passzsiettetők alaposan megnehezíthetik a dolgát, de a remek technikája és a hozzáállása miatt képes lehet a hibái kijavítására és az NFL-ben is minőségi munkát nyújthat.

Kolton Miller 1-2. kör

Kolton Miller
Egyetem
UCLA
Életkor
-
Magasság
6 ft 9 in (205 cm)
Tömeg
310 lbs (141 kg)

Erősségek

Tekintélyt parancsoló termettel rendelkezik. Gyors lábai vannak, melyeknek köszönhetően meg tudja állítani a szélen érkező passzsiettetőket. A belső rohamokat is képes kezelni. Jól olvassa a védőfal keresztjeit és reagálja le őket. A hosszú karjainak köszönhetően távol tudja magától tartani az ellenfelet. A power move-okkal is elbír, képes megtartani a pozícióját. Átlagon felüli az egyensúlyérzéke. Azonnal ki tud lőni a snap előtti helyzetéből és hátratolja az emberét. Nem végez fél munkát, nem keres magának új védőt addig, amíg nem fejezte be a blokkot. A szabad területeken is feltalálja magát és odaér a második vonalba is. Atletikus játékos, akiben nagy fejlődési potenciál van.

Gyengeségek

6’9” magas, ami gondot okozhat a profik között. Különösen fontos, hogy alacsonyan játsszon, mert számos pass rusher kihasználhatja ellene a helyzetbeli előnyét. Javítania kell a lábmunkáján. Lesz még munkája a konditeremben, nagyobb erőre van szüksége, ami szerencsére fejleszthető nála. Gondban lehet az erőteljesebb ellenfelek ellen. Időnként túl széles karokkal várja a defensive endet, aminek következtében közel tudnak kerülni hozzá.

Megjegyzések

Kaliforniai, roseville-i származású, akárcsak Tedy Bruschi volt, aki a kedvenc játékosa. 2015-ben Conor McDermott sérülése után lett kezdő a UCLA-ben. A következő éve neki is balszerencsésen alakult, hiszen öt meccs után befejeződött számára a szezon. Sikeresen tért vissza és juniorként All-Pac-12 második csapatba választották. Josh Rosen vak oldalát védte eddig. Az édesapja külön OL felkészítésre vitte, hogy ezzel is tökéletesítse a játékát. A combine-on minden versenyszámban top5-ben végzett az OLinemanek között, kivéve a súlyemelést. Sokat javított az értékén, hiszen a felvételek alapján az atletikusságát megkérdőjelezték, de Indianapolisban erre csattanós válasz érkezett tőle. Komoly upside-ja lehet, akinek a játékába valószínűleg számos scout beleszeretett már és az is elképzelhető, hogy hamarabb draftolják a vártnál. Nem csoda, hiszen helyes technikával játszik és ha javítani tud a hiányosságain, akkor az NFL-ben is megtalálhatja a sikerhez vezető utat, ha máshol nem, akkor jobb oldali tackle-ként.

Connor Williams 2. kör

Connor Williams
Egyetem
Texas
Életkor
26 (1997-05-12)
Magasság
6 ft 5 in (196 cm)
Tömeg
320 lbs (145 kg)

Erősségek

Remek egyensúlyérzékkel és rugalmas csípővel rendelkezik. A futó- és a passzjátékoknál is remekelt. Jó szögeket választ és tudja hová kell helyezkednie. Nem kíméli az ellenfeleket, megpróbálja elpusztítani őket. Sípszótól sípszóig harcol. Kellőképp be tudja hajlítani a térdeit a passzblokkoláshoz. Elég erős karjai vannak ahhoz, hogy ne engedjen szabad utat a passzsiettetőknek. Nagyon nehezen lehet hátranyomni, le tud horgonyozni a védő előtt. Kellően türelmes a passzjátékoknál. Megvan a gyorsasága ahhoz, hogy a második vonalban is hasznos munkát végezzen. Intelligens játékos, aki az iskolapadban is helytállt, ez alapján pedig könnyen elsajátíthatja az NFL-ben alkalmazott blokkolási sémákat. A sérülése ellenére is komoly tapasztalattal bír, három évig volt kezdő.

Gyengeségek

Rögtön a sérülése ugrik be róla az embereknek, hét mérkőzést hagyott ki 2017-ben MCL és PCL húzódás, valamint porcleválás miatt. Túlzottan agresszívvá tud válni futásblokkolásnál. Néha nagyobb erőt is kifejthetne ezeknél a játékoknál. Nincs meg ahhoz a sebessége, hogy húzó játékosként átérjen a fal túloldalára. Passzblokkoláskor inkább átöleli az ellenfelét az ütés helyett.

Megjegyzések

Kemény zaklatásokat kellett átélnie gyerekként a túlsúlya és a beszédhibája miatt. Sikerrel segítették át a szülei ezen a nehéz időszakon, akikkel emiatt (is) remek kapcsolatot ápol. A focin kívül kosarazott is a középiskolában. A csapattársa volt a tavalyi 1/3-as pick, Solomon Thomas. 3 csillagos tehetségnek rangsorolták és a Texas egyetemén kötött ki. Ott rögtön kezdő lett és az iskolapadban is helytállt, hiszen a tanulmányai során 3,67-es GPA-t produkált. Freshman all-American volt 2015-ben mint LT. Másodévesen már a nagy all-American gárdába is bekerült mint vak oldali protektor. 2017 novemberében döntött úgy, hogy nem tér vissza a senior évére és profinak áll. A combine-on ő ugrott legmagasabbra a támadófalból, de top5-ben végzett távolugrásban és 40 yardon is a posztján. A drafton már az első kör végén gazdára találhat, hiszen futásnál nagyon jó, de az is előfordulhat, hogy csak egy átlagos szintű NFL kezdőjátékos lesz, mivel a tavalyi 5 meccse alapján túlértékelték a 2016-ban látottakat. Nincs kizárva, hogy a fal belsejében is kipróbálják, ahol nem kell annyira fürgének lenni.

Brian O'Neill 2. kör

Brian O'Neill
Egyetem
Pittsburgh
Életkor
28 (1995-09-15)
Magasság
6 ft 7 in (201 cm)
Tömeg
305 lb (138 kg)

Erősségek

Elég hosszú a karja. Atletikus, jól mozgó blokkoló. Fürgén halad oldalra, így screenek és húzások során is meg tudja előzni a többieket. Beleadja a tömegét és a lábát is a második szintű blokkokba. Felgyorsít ahogy halad előre és tapos végig. Úgy osztja el a súlyát, hogy a védő végig szemben maradjon vele. Hosszú távon fenntartja az ellenállást. Csípőből indítva, megfelelő emelőerőt beleadva kezdi el tolni a védőt. Kirobban a snap után. Le tudja tükrözni, és tolódik a védővel a fal szélén, ha épp nem esik szét a technikája. Fürge lába miatt akkor is visszaér javítani, ha már megkerülte az edge rusher. Van hozzá tehetsége, hogy megtalálja a blokkolandó embert, akkor is ha a védőfal elkezd variálni.

Gyengeségek

Hosszúkás felépítéséhez nem sok erő járul. A legrosszabb pillanatokban fordul elő vele, hogy bármilyen képzettséget nélkülöz a mozgása. A Senior Bowl alatt szenvedett pass protection közben. Annyira behajol, hogy kevés választja el, hogy ne bukjon orra a snap előtt. Túlságosan a célpontja külső oldalára teszi a kezét. Inkább ránt, mint lök. Túlbiztosítja, hogy ne lehessen körülfutni, így elmennek mellette belül. A profi szinten számára megalázó erőfölénybe kerülhetnek a védők. Pánikol és olyankor a lábmunkája káosz. Betolhatják a zsebbe, mintha görkori lenne rakta. Ha oldalra blokkol, már azelőtt kezdeményezi a kontaktot, hogy a lábai a helyükre kerülnének. Felsőtesti ereje nem elég ahhoz, hogy lezárja a reach blokkokat. Hagyja, hogy a védők megpróbálják körbeszaladni.

Megjegyzések

Édesapja a Dartmouth színeiben focizott running backként, anyukája pedig úszó volt. Delaware-i fiú, aki gimiben kosarazott és lacrosse-ozott is. Tight end volt és a védelemben is játszott, de Pittsburgh-be már csak támadni vitték el. Redshirted éve után került be a támadófalba. A 2015-ös szezonnyitót leszámítva minden meccsen játszott onnantól kezdve (37 meccs). Eleinte jobb oldali tackle volt, egy sérülés miatti vairálás foloyamányaként junior évében került be a vak oldalra. Az ACC év csapatába is többször bekerült. Atletikusságát kihasználták az edző, 2 touchdownt is futott; egyet lateral passz után, egyet pedig end aroundból, és két passza is volt, de egyik se sikerült. A combine-on ő volt a leggyorsabb OLineman 40 yardos és 3-cone drillben is, a 20 yard shuttle-ben pedig 4. lett. Atletikussága és hosszú karjai miatt vonzó prospect egy zone-blocking csapatnak, de rutinjához képest bántóan gyenge technikával dolgozik, így momentán swing-tackle-nél többet nem ér. Ahhoz, hogy beérjen egy kezdőcsapatba, erősödni és gyarapodni kell, máskülönben nem viszi többre mint mondjuk Jake Fisher. 

Orlando Brown 2-3. kör

Orlando Brown
Egyetem
Oklahoma
Életkor
27 (1996-05-02)
Magasság
6 ft 8 in (203 cm)
Tömeg
360 lbs (163 kg)

Erősségek

Hatalmas alkat párosítva kiváló karhosszal nagy kihívássá teszi megkerülését. Pusztán a termete elég hozzá, hogy a "down" blokkokat lefedje. Kemény befejező típus aki a vele szemben álló fél megfélemlítésére és megtörésére pályázik. Ha lábmunkája megfelelő puszta erőből képes a védőt kitessékelni a résből. Mélységben a blokkjába beleálló linebackereket elnyelheti. Kezei súlyosak passz védelem és futás blokkolás során egyaránt. "Kick slide"-ja jókora területet takar az oldalról támadó passz-siettetők blokkolásához. Ütései időzítése kiegyensúlyozott. A védők mellkasára mért korai egyenes ütései teljesen kisiklathatják tervüket. Karhosszának hatótávolságát mindig maximális hatékonysággal használja. A "bull rush" nem működik ellene. Hosszának és erejének segítségével jól tér vissza blokkjaiba. Nem mindig szép ugyan, de túl tudja hajtani a siettetőket a zseben. Passz védelem során lábait mozgásban- és készen tartja. NFL vérvonal a családban.

Gyengeségek

Magas súlypontjából adódóan akadnak gondjai. Nem elég természetes térd-hajlító. "Down" blokkjai jóval magasabban landolnak a kelleténél és kicsi erőt közvetítenek a hajlítás elégtelensége miatt. Mélységben túllő a célpontján és tovagördül. Több vertikális technikát kellene alkalmaznia, hogy az NFL szélső siettetői nehogy sarkon forduljanak körülötte. Ütéseit fürgébben és kevesebb felesleges mozdulattal kell kiviteleznie. Nyit és vetődhet, ha a siettető elkezd befordulni körülötte. Kézerőből nem tudja blokkjait végigvinni a védő keret-zónájában. A darálásra való hajlam erős kilengést okozhat holding büntetésekben. Futás blokkolásban korlátozott hatótáv. Lassú oldalirányú mozgás a snapet követően. 

Megjegyzések

Ifjabb Orlando Brown óriási ember akárcsak atyja, Orlando "Zeus" Brown aki 11 évet játszott az NFL-ben. Brown édesapja 40 éves korában elhunyt cukorbetegség komplikációjának következtében, fia most már csak az emlékéért tud játszani -- apja korábbi akarata ellenére. A legjobb 30 tackle jelölt egyikeként mérete ellenére első évét redshirttel végezte a Soonersnél a negyedéves Tyrus Thompson és Daryl Williams mögött. Mikor megadták neki az esélyt 2015-ben, Brown igazolta a hozzá fűzött reményeket bal oldali tackle poszton kezdve mind a 13 meccsen, bezsebelve a Freshman All-American elismerést és külön említettként az All-Big 12-et. Elit hosszát, hatalmas alkatát és fejlődő ügyességét alkalmazva sophomore-ként második csapatos All-American lett az Associated Pressnél, továbba őt választoták a Big 12 Offensive Lineman of the Year díjra. 2017-ben ismét az ország egyik legjobb tackleje volt, Baker Mayfield vak oldalának védelméért az Outland trófea döntőse volt, valamint első csapatos az Associated Press All-American és az All Big 12 listáján is.
Egy tackle ritka nagysággal és hatótávval, akit masszív mérete jól fog szolgálni passz védelemben és annál kevésbé a futójáték során. Brown gondot fog okozni néhány felmérőnek, mert a lábmunkája nem mindig szép és átlag alatti atletikus képességekkel van megáldva, de rendre blokkolja a védőket és tudja hogy használja ki a méreteit előnyére. Brown testi adottságai és kíméletlen hozzáállása lehetővé teszi számára, hogy jó kezdő tackle váljon belőle bal vagy akár jobb oldalon. 

Tyrell Crosby 3. kör

Tyrell Crosby
Egyetem
Oregon
Életkor
-
Magasság
6 ft 5 in (196 cm)
Tömeg
325 lb (147 kg)

Erősségek

Széles felsőtest nagyon jó tömeg és hossz kombinációval a Tackle poszthoz. Vezeti a blokkjait kimagasló erővel. Kellően hajlékony, hogy vállait lent tartsa és a megfelelő pozícióba érkezzen az első érintésnél. Képes szabadjára engedni csípőjét és a kisebb ellenfeleket elgázolni. Lábai folyamatosan dolgoznak a kontakt során és minőségi mozgást tud kreálni a futó játékoknál. Erős felsőtesttel rendelkezik és képes feldönteni illetve átgázolni ellenfelein amikor hozzájuk ér. Nem az a táncoló medve típusú falember, de használható mozdulatai vannak erővel és karhosszal megdobva amivel képes visszanyerni pozícióját azokkal az ellenfelekkel szemben, akik belső vagy külső oldalát támadják. Mindkét tackle poszton van tapasztalata.

Gyengeségek

Hiányzik belőle a kezdeti lendület. A cut-off blokkok kihívást jelentenek számára. Nem mindig biztosítja lábmunkájával pozícióját az alap blokkoknál. A második szintű blokkoknál alacsony rátával talál embert. Technikáján és ravaszságán fejleszteni kell. Passz védelemnél ellustul kezének elhelyezésével és azonnal beáll, hogy széles karjaival elnyelje emberét. Ritkán kérték az Oregon offense-ben, hogy színtiszta passz védelmet végezzen. Tükröző lábmunkája kissé lomha. Küszködik azzal, hogy blokkjait középen tartsa. Felsőtestét szűkre veszi, amikor blokkjait vezeti így az ellenfél megtud szökni a szélen. Testkontrollja és egyensúlya csak átlagos.

Megjegyzések

Crosby egy nagy testű tackle prospect erős horgonyzással és elszánt futásblokkolással. Nagyszerű junior év előtt állt míg a sérülések át nem húzták számításait és csak 3 meccsen tudott pályára lépni. A nyitó hetet kihagyta majd két meccsen LT poszton kezdett végül pedig egy törött láb vetett véget szezonján a következő héten. 2015-ben 12 meccsen szerepelt RT poszton, egy évvel korábban pedig 9 meccsen volt kezdő amikor felváltva volt LT és RT is. 
Crosby nem lesz favorit azoknál a csapatoknál akik olyan OT-t keresnek aki atletikusságával és technikájával képes győzni, viszont az olyan csapatok, akik a méretet a karhosszt és az erőt preferálják oda lesznek érte. Crosby egy bulldózer RT aki jó mozgást képes generálni a futójátékoknál, de még mindig be kell majd bizonyítani, hogy képes a jó lábmunkára és technikára, hogy állja a sarat a prémium passzsiettetők ellen. NFL kezdő tehetséggel rendelkezik, de nagyban függ értéke, hogy hogyan vélekednek a csapatok a Senior Bowl és Combine eredményei alapján. 

Chukwuma Okorafor 4. kör

Chukwuma Okorafor
Egyetem
Western Michigan
Életkor
-
Magasság
6 ft 6 in (198 m)
Tömeg
320 lb (145 kg)

Erősségek

Elképesztő NFL méret. Vastag, arányos teste van, amiben komfortosan mozog. Tömegét használja, hogy a sávokat eltömje a stuntok ellen. Futás támogatásnál kezeit oda teszi, ahová céloz velük. Megvan a képessége, hogy megragadja és kicsavarja a védőt a gapből. Megfelelő szögeket választ amikor a második szinten kell blokkolnia. Gyors lépésekkel jön ki az alapállásból. Türelmes amikor kezeivel támad. Kezei erősek és kellően kemény, hogy felvegye a harcot a védővel amikor azt nem sikerül először kimozdítani. Bull rush ellen természetes erővel bír lehorgonyozni. Mindkét tackle poszton játszott. Megvan a kellő ereje, hogy passzoknál és futásoknál megfelelően váltson.

Gyengeségek

Zóna blokkoknál esetlenül jön ki az alapállásból. Szinte alig nyer kezdeti területet oldalirányban, így a védők elroboghatnak mellette. Méretéhez képest szűk alap. Limitált hajlékonyság a lábaiban. Nem elég hosszúak karjai, így drive blokkoknál kiszámíthatatlan. Az aktív ellenfelek ellen szenved az irányváltásokkal. testsúlya túlságosan is kívülre tolódik passz játékoknál ezért könnyű lehetőséget ad a védőknek és belső rush mozdulataiknak. Dolgoznia kell az ellenfél tükrözésén. A scoutok szerint akkor is nagy és aranyos amikor inkább nagynak és félelmetesnek kéne lennie. Ösztönei átlag alattiak. nem igazán érzi, mit fog lépni az ellenfél.

Megjegyzések

Chukwuma Okorafor és családja 2010-ben költöztek be az USA-ba Botswanából ezért elég későn kezdett el a futballal ismerkedni. Annak ellenére, hogy nagyobb programok is érdeklődtek iránta, úgy döntött, hogy Michiganben marad és P.J. Fleck HC kezei alatt fejlődik. Először csak az oldalvonal mellől követhette az eseményeket de 2015-ben már minden meccsen ő volt a kezdő RT. Willie Beavers távozása után átmozgatták vakoldali tacklenek és All-MAC megtiszteltetésben részesült amiért széles testét megfelelően használta, hogy védje irányítóját, illetve, hogy lyukakat nyisson futóinak. Maradt végzős évére és hasonlóan díjazták, mint junior évében. 
Okorafor mérete és potenciálja miatt valószínű hamarabb lesz draftolva mint azt a felvételek alapján gondolnánk. Míg megvannak a fizikai paraméterei, addig ösztönei és egyensúlya is hagy kívánni valót maga után, amiket nehéz lesz korrigálni. Lábaival képes felvenni a versenyt gyors rusherekkel, de a képzettebb védők megeszik reggelire. Ha sikerül lábmunkáján és technikáján javítani minőségi OT lehet belőle bármelyik oldalt. 

Jamarco Jones 4. kör

Jamarco Jones
Egyetem
Ohio State
Életkor
-
Magasság
6 ft 5 in (196 cm)
Tömeg
310 lbs (141 kg)

Erősségek

Nehéz kimozdítani egyensúlyából passzjáték közben, megbízhatóan őrzi irányítóját. Végzős évére nagyon magabiztos pass protectorrá vált. Pontos, fürge kézmozdulatai vannak, tudja mikor kell lökni. Türelmes a passznál, megvárja míg hatósugárba kerül a siettető és csak akkor kapja el. Megzavarja a pass rusher ütemét azzal, hogy ő ér hozzá először. Atletikussága elég hozzá, hogy tudjon reagálni a középre vágásokra. Nem tökéletesen tükrözi az edge player mozgását, de a munkát elvégzi. Bull rush ellen is le tud horgonyozni olykor. Felsőtesti erejét kamatoztatja a második szinten, és más irányba tereli a védőket az útból. Előrefelé nyomva veszi fel a blokkot és lábmunkával biztosítja, hogy sokáig tartson. Technikás amikor duplázásról van szó. Agilitása jól jön mozgó célpontok ellen. Figyeli, hogy hol lehet a 2. szinten kiosztani egy olyan blokkot, ami nagy futáshoz vezethet és elég atletikus, hogy fel is érjen oda. Tudatosan végzi el az első blokkját mielőtt felér a linebacker sorba.

Gyengeségek

A hosszú karú edge playerek ellen közelebb kell helyzkednie és gyorsabban kell használni a kezét. Közepes a hajlékonysága, nem játszik elég mélyen. Vezérblokkolásnál nem mindig találja meg az optimális támadási pontot és egyensúlyát is elveszti olykor. Nem használja ki eléggé a testi adottságait. Az erősebb DE-k félre tudják rángatni. Nem mindig választ jó szöget vagy használ megfelelő lábmunkát. Passznál a külső keze gyengének tűnik. A gyors edge playerek ellen le kellene zárni a zseb külső ívét, nem pedig versenyt atletizálni velük. Megzavarja mikor a DE és a DT helyet cserél. Kérdéses, hogy a profi szintű belső pass rush ellen hatékony tud-e maradni. Túlságosan békés a pályán.

Megjegyzések

Chicagóból vitte el top100-ba rangsorolt recruitként a Buckeyes. Vállsérülés miatt a gimi utolsó évében keveset tudott játszani, így az OSU-nál is lassan lehetett beépíteni. Taylor Decker mögött tanulta a szakmát két évig. True freshmanként a nemzeti bajnok csapatban 10 meccsen szerepelt mint cserejátékos. Másodévesen ő volt a 6. számú falember, aki bizonyos felállásoknál beszaladt a pályára, mind a 13 meccsen. Decker draftolása után lett LT, rögtön all-BigTen 2. csapatos teljesítményt nyújtva. Végzősként már a konf legjobb LT-je volt és meg is nyerték a BigTent. Decemberben lediplomázott, kevesebb mint négy év kellett hozzá. Egyértelműen kezdőpotenciállal bíró OT, aki ugyan nem NFL-szerű támadósorban teljesített eddig, de képes rá, hogy elfogadható szinten kordában tartsa a jobb képességű pass rushereket. Nem számít semmiben sem kiemelkedőnek, de alig hibázik, szürke eminenciásként pedig sok csapatnak hasznára lehetne.

Geron Christian 4. kör

Geron Christian
Egyetem
Louisville
Életkor
27 (1996-09-10)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
318 lb (144 kg)

Erősségek

Egy meccsen belül játszatták a bal- és jobboldalon is, így mindkét helyen van tapasztalata. Extrém hosszú karok. Down blokkoknál mozgás közben forgatja a csípőjét. Atletikus képességei alapján a következő szinten is jól mozgó blokkolóvá válhat. Kiemelkedő kosárlabdázó volt, ez látszik a lábmunkáján. Megfelelő pózban, simán slide blokkol. Felsőtestét végig nyugodtan tartja. Be tud váltani spin move-ra, inside counter move-ra. Megtartja az egyensúlyát akkor is, ha nem sikerül elsöpörnie az ellenfél ütéseit. Passzblokkolásban belülről dolgozik kifelé, így az edge rusherek nem tudják befelé megverni. Kellően atletikus ahhoz, hogy tartsa a lépést a rusherekkel a zseb körívén. A korai ütésekkel kontrázó rusherek, ellen sem adja fel a kézitusát.

Gyengeségek

Karhosszát sokkal jobban is kihasználhatná. Nem nyújta ki a karját, így nem tudja távol tartani a védőket. Inkább el akarja kapni az ellenfelét ahelyett, hogy ütésekkel próbálkozna. Meccsfelvételek alapján a funkcionális ereje komoly aggodalomra ad okot. Zárkózási ereje átlag alatti miután megverték. Szorult helyzetben nem képes az EDGE-t letéríteni az útjáról. Passzblokkolás korai szakaszában nem tud lehorgonyozni. Az erőtől duzzadó endek be tudják lökni a zseb mélyére. Időbe fog telni mire három pontos beállásból is komfortosan tud dolgozni. Down blokkoknál gyorsabban kellene a megfelelő pozícióba kerülnie, így jobb időzítéssel dolgozhatna. Inkonzisztensen helyezi el kezeit az ellenfele testén, túlságosan kívülre céloz.

Megjegyzések

A bátyja Gerald volt a 2015-ös draft Mr. Irrelevantje, 2 évig volt az Arizona Cardinals tight endje. A floridai Ocalában nőtt fel, a Forest High Schoolba és a West Port High Schoolba is járt, végül a Trinity Catholic High Schoolban érettségizett 2015-ben. Csupán a freshman (ekkoriban még tight end volt) és a junior szezonjában vette komolyan a footballt a középsuli alatt, a többi időben inkább a kosárlabdára fókuszált, dupla-duplát átlagolt szinte az összes idényében. Ennek ellenére számos csapattól kapott footballösztöndíjat is, sokáig úgy volt, hogy a Miami Hurricanest választja, ám végül testvéréhez hasonlóan a Louisville játékosa lett. True freshman évében 13 meccsen kezdő LT, az egyetlen támadófalembere volt a Cardinalsnak, aki minden meccsen kezdett, említésre méltó az All-ACC válogatottban, az Academic All-ACC csapatba is beválasztották. Következő évben szintén mind a 13 meccsen kezdő LT, All-ACC harmadik csapatos. 2017-ben szintén mind a 13 meccsen kezdő LT, említésre méltó az edzők All-ACC válogatottjában. 3 évnyi kezdőtapasztalattal bír, mindkét tackle poszton kapott snapeket, Christian összességében egy jó atléta fürge lábakkal, olyan hosszú karokkal, ami után minden NFL megfigyelő sóvárog. Felsőtesti erején fejleszteni kell, hogy a hosszú karjait jobban ki tudja használni passzblokkolásnál és redirect blokkolnál is segíthet ez neki. Ha Christian lehorgonyzásban tud fejlődni és funkcionálisan tud erősödni, akkor átlagos kezdőjátékossá fejlődhet, de ha ez nem is jönne össze, swing tackle-ként akkor is van jövője. NFL hasonmás: Jordan Mills. 

Joseph Noteboom 5-6. kör

Joseph Noteboom
Egyetem
TCU
Életkor
-
Magasság
6 ft 5 in (196 cm)
Tömeg
319 lb (145 kg)

Erősségek

Széles vállakkal és a poszthoz megfelelő magassággal rendelkezik. Remek a kezdősebessége. Elég erős ahhoz, hogy megállítsa a power move-val érkező védőt. Felér a második vonalba és a pálya szélén, a screen játékoknál is kiválóan alkalmazható. Megvan benne a szükséges versenyszellem, ráfordítja az ellenfelére a csípőjét és törekszik a blokkok befejezésére. Mind a négy szezonjában Academic All-Big 12 elismerésben részesült és már tavaly májusban lediplomázott. Bírja a strapát, 40 mérkőzésen szerepelt bal- és jobboldali tackle-ként, az edzéseken guardként is kipróbálták.

Gyengeségek

Túl magas pozícióban várja a pass rushert, ami csak romlik a kontakt hatására. Ugyan meg tudja fogni az erőből érkező ellenfelet, de jobban is lehorgonyozhatna előtte, túlzottan a sarkára helyezi a súlypontját. Szélesen tartja a karjait és gyengén is üti meg a védőt. Képes elveszíteni az egyensúlyát. A szabad területeken koordinálatlanná válik a mozgása, emiatt gyakran a földön végzi. Megküzdött a false start büntetésekkel is.

Megjegyzések

40 meccsen kezdett, kettő- illetve hárompontos állásban is van tapasztalata. A középiskolában először defensive endet, majd tight endet és guardot játszott. 3 csillagos tehetségnek rangsorolták és a TCU-t választotta a Texas Tech-el, a Purdue-vel és a Duke-kal szemben. Kezdetben RT poszton játszott, az utóbbi két évben viszont a Horned Frogs LT posztján alkotott maradandót. A Senior Bowlon és a Combine-on is javított a megítélésén. Felemás játékokat láthatunk a meccsfelvételein, de valamelyik csapat láthat benne annyit, hogy a jövőben potenciális kezdőként tekintsen rá. Megvillantotta, hogy technikailag, kézhasználatban és atletikusságban is eléri az NFL-szintet, más kérdés, hogy ezt nem tudja megbízhatóan, egész meccsen át hozni. Korrekt értéket képviselhet a harmadik nap elején, de a 2. napi elvitele sem zárható ki.

Will Richardson 5-6. kör

Will Richardson
Egyetem
North Carolina State
Életkor
-
Magasság
6 ft 6 in (198 cm)
Tömeg
304 lb (138 kg)

Erősségek

Vastag és széles, jó erővel a csípőjében. A rövid „muszáj megszerezni” szituációknál jól csinál előnyt magának a támadás pillanatában. Jó helyezkedéssel találja meg a blokkokat és lábait is aktívan tartja. Blokkjait középen tartja. Csípőjéből képes plusz erőt nyerni, amivel kiforgatja a védőket a lyukakból. Nagyon jól időzít, amikor a linebackerekhez kell felmennie. Jól időzített, erős csapásokat használ külső kezével. Képes megrezgetni az ellenfél felszerelését, amikor kezeivel azon landol. Keresztül vág az ütéseken és az edge rushereket képes kimozgatni a zsebből. Megfelelő atletikussága van ahhoz, hogy amikor megverték visszanyerje egyensúlyát. 

Gyengeségek

Felépítése inkább olyan, mint egy guardé. Nincs sok izom rajta. Pályán kívüli ügyei is voltak. 2017-ben a csapat függesztette fel két évvel korábban pedig ittas vezetésen kapták. Egy lépéssel néha lassabb kezdeti oldalirányú mozgása. Merev lábakkal játszik. Minél távolabb kerül a LOS-tól annál gyengébb az egyensúlya. Következetlenül osztja el testsúlyát amikor a rusherek sebességétől tart. Jól időzített stab mozdulatokkal odébb lehet rakni. Derékból hajol. Mivel nem megfelelően hajlítja térdét ezért nem is tud hatásos horgonyt vetni. Sérüléseik miatt megúszta a Duke Ejiofor és a Harold Landry elleni csatákat. 

Megjegyzések

Richardson karrierje az N.C. Statenél bővelkedett a kimagasló és mélypontokban egyaránt bár mégis sikerült jó szájízzel ott hagynia suli, mivel All-ACC szezont tudhatott maga mögött. 10 meccsen volt kezdő RT, az első kettőt felfüggesztés miatt kihagyta. Nem ez volt azonban az első eltiltása, ugyanis 2015-ben szintén egy meccses eltiltásban részesült. Egyedül 2016-ban kellett úgy meccset kihagynia, hogy nem eltiltás hanem influenza volt az ok.
Richardsonnak nincs meg a hosszú, jól eloszlott felső teste a Tackle poszthoz, viszont kellően gyors a lába, hogy felvegye a versenyt a sebesebb védőkkel, ha bízik a technikájában. Ha karakterével nem lesz több gond, akkor értékes RT opció lehet, későbbi Guard potenciállal.