NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Prospect ismertetők


Bradley Chubb 1. kör

Bradley Chubb
Egyetem
North Carolina State
Életkor
-
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
275 lb (125 kg)

Erősségek

Félelmetes küllem. Masszív lábai, izmos vállai és hosszú végtagjai vannak. Mérete és atletikussága különleges kombót alkot. Elég széles területet képes levédeni egymaga. Megérkezik a lyukakba, mint a távirat és szétbomlasztja a játékokat elemeire. Himi-humi blokkokkal nem lehet feltartani, vért kell izzadni ellene. Nem ismer félelmet, veszett kutyaként rohamoz, amíg csak bírja. Mindig a talpára esik. Nagy területen dolgozik, valahogy mindig megtalálja a play-t. Sose áll le és üldözőként is szokott szerelni. Jár a lába blokkolás közben, emberrel a nyakán is szerel. Állandóan nézegeti, hogy hol lehet fumble-t okozni. Játszott állóhelyzetből. Nem esik kétségbe, ha hátra kell menni zónázni. Tudja a testét használni. Ügyes OT-k ellen edződött. Érett pass rusher. Technikája fejlődik. Gyors, erőszakos, tehetséges a kézhasználata. Túléli hogyha fel akarják lökni az OLinemanek. Úgy megy pass rusholni, hogy kanyarodás közben gyorsul. Ha bevág középre, nincs kegyelem. A Tackle belső oldalán is átrágja magát.

Gyengeségek

A kezdeti kézmunkáját jobban kellene időzíteni. Az atletikusabb OT-k már rajta vannak mielőtt elkezdené középre küzdeni magát. Vannak nála lazább mozgású edge playerek. Néha elfelejti, hogy a lábát is használhatná. Nem elég összeszedett még fejben. Ha jobban hajlana a térde, a sebesség nagyobb erővé alakulna. Amikor túlzottan belemerül a kézharcba, szem elől téveszti a labdát. Nem mindig látja előre, hogy mikor jönnek felé futást blokkolni és helyzeti hátrányba kerül. Reach blokkal kiszedhető. A kontakt után nem mindig tartja meg az egyensúlyát. Nem jól időzíti, hogy mikor akar lejönni a blokkról futás esetén.

Megjegyzések

Georgia-i, a Hillgrove HS növendéke, Evan Engram és Kenyan Drake korábbi csapattársa a gimiben. Apja, Aaron Chubb DE volt a Georgiában és a Patriots draftolta a 12. körben. Bátyja, 2016-ban van a ligában, a Detroit Lions játékosa, Wake Forest nevelés. Unokatestvére Nick Chubb, a Georgia Bulldogs futója. Freshmanként nem játszott az NC State-ben sokat, át is került OLB-ről DE posztra és sophomore-ként berobbant. Megdöntötte Mario Williams iskolacsúcsát sackek terén, azok után, hogy felvette Williams 9-es számú mezét. All-Americanként 26 TFL-je volt, megnyerte a Nagurski (év védője) és a Hendricks (legjobb DE) díjat is. Nem sokban maradt el a junior éve, akkor 22 TFL-je volt és 9.5 sack. Szóba került, hogy bejelentkezik a 2017-es draftra, de visszament az iskolába és sok gyengeségén tudott javítani. NFL méretekkel bírva feltartóztathatatlannak bizonyult, és a profik között is folytathatja sikereit, felállástól függetlenül. Már karrierje elején ott a helye egy NFL csapat kezdőjében, hosszú távon pedig a szűk elitbe is bekerülhet. 

Marcus Davenport 1. kör

Marcus Davenport
Egyetem
UTSA
Életkor
27 (1996-09-04)
Magasság
6 ft 6 in (198 m)
Tömeg
255 lb (116 kg)

Erősségek

Hosszú kezekkel és erős testtel rendelkezik, ahova bizonyítottan lehet még súlyt pakolni. Jó oldalirányú gyorsasága van, lecsúszik a LOS-ról és elzárja a futósávokat. Agresszív hozzáállás a szereléseknél. Erővel robban ki csípőjéből és ráakaszkodik a labdacipelőre. A célponton keresztül hajt. Amikor támad, folyékonyan vált irányt. Hosszú méreteit használja, hogy a széleket dominálja. Megvannak azok az eszközei és tulajdonságai, hogy még jobb passzsiettető legyen, ehhez jó edző és több kézimunka szükséges. Megvillantotta sebességét, amit képes azonnal erővé alakítani, ami a jövőre tekintve valószínűleg felső kategóriás. Kezeivel képes különféle kombókat használni, hogy a támadófalembereket megbomlassza. Ha kezeit teljesen kitudja nyújtani, nem hagyja, hogy beforgassák. Nagy valószínűséggel a Tight End-ek számára komoly problémát fog okozni, főleg ha még fejlődni is fog. 

Gyengeségek

Emelkedett vállakkal játszik. Amikor nyílt terepen kell szerelnie, gondjai vannak az irányváltással és a súlyát is nehezen szedi össze. Késlekedve gyorsul az üldözéseknél, konzisztensen képtelen a futókat az oldalvonal felé terelni. Egy kifutópálya kell neki, hogy teljes sebességét elérje. Túl gyakran engedi a blokkolókat közel a testéhez. Meg kell tanulnia lecsúszni bizonyos kontaktokról, mert jelenleg mindent felvesz és küzd. Ösztönei átlag alattiak, valamint play fake-knél lassan találja meg a labdát. Jobb munkát kell végeznie, hogy kezei és lábai összhangban működjenek. Csípője merev és inkább egyenes vonalú rusher, mintsem a széleket levágó. Cover feladatoknál szenvedhet, ha arra kérik, hogy lépjen hátrébb.

Megjegyzések

Davenport, aki hazai közönségnek játszhatott, A San Antonio Stevens gimnáziumba három sportágban is jeleskedett (futball, kosárlabda és atlétika). A UTSA-nél csak még jobb lett a magas és hosszú végtagokkal rendelkező edge védő. True Freshman szezonjában az első 11 meccsen kezdő volt, (az utolsót sérülés miatt ki kellett hagynia) ez idő alatt 14 tackle-ig és 3 sack-ig jutott. 2015-ben Davenport sokkal dominánsabban játszott, 11 meccsen 49 tackle, 7.5 TFL, 4 sack, 3 leütött passz és 2 kierőszakolt fumble került fel a neve mellé. Junior szezonjában Defensive End-nek volt nevezve ám mégis stand-up rusher pozícióból villogott. 12 meccsen volt kezdő, 68 szerelésig, 6,5 sackig (amivel csapatának legjobbja volt), és 8 irányító siettetésig jutott. Legelőszőr 2016-ban figyeltek fel rá igazán a Texas A&M ellen, amikor 11 tackle-t és 1 sack-et szerzett.
Davenport 2. és 4. egyetemi éve között több mint 30 fontot pakolt magára és még mindig van bőven hova nőnie és erősödnie. Míg a UTSA-n inkább eggyel hátrébb állt fel, addig az NFL-ben néhány csapat inkább 4-3as DE-ként tekinthet majd rá. Jelen pillanatban inkább olyan játékos aki meg-megvillan és nem egy állandó terror, de a Senior Bowl-on megmutatta, hogy képes eme irányba haladni. 

Sam Hubbard 1-2. kör

Sam Hubbard
Egyetem
Ohio State
Életkor
-
Magasság
6 ft 5 in (196 cm)
Tömeg
265 lbs (120 kg)

Erősségek

Technikás, elég mélyen játszik, és tudja mikor milyét kell hajlítani. Kiegyensúlyozott, széles alapállása van. Csípőből indítva tartja el az emberét magától, lezárva a pálya szélét. Magas a futball IQ-ja, mindig képben van. Hamar kiszagolja a play-actiont. Többször is megoldotta, hogy átnyúlt a blokkoló emberen és a kezébe akadt a futó. Fáradhatatlan, így olyan playeket is megcsinál, amiket más már rég feladott volna. Mindig úgy helyezkedik, hogy meg tudja csinálni a szerelést - és meg is csinálja. Kézhasználata tanítanivaló. Három-négy sallert is kioszt mielőtt az OT észbe kapna, hogy mit kéne csinálni. Nagyon jól adja el az ellenfélnek a testcseleit.

Gyengeségek

Jó munkásember, nem elit atléta. Átlagos az indulósebessége. Ritkán fordul elő, hogy ő kezdjen előnyösebb helyzetből futásvédekezésnél. Üldözési sebessége átlagos, sokszor van, hogy épp lemarad a szerelésről. Kissé merev, amikor próbál a fal szélén nyomást gyakorolni. Sokszor fut túl az irányítón. Pass rush közben egy bizonyos íven megy végig, nem pedig focimozdulatokat csinál. A sebességét közepes hatékonysággal alakítja át erővé.

Megjegyzések

Cincinnati fiú. 5 csillagos recruitként lett az Ohio State focistája. Mehetett volna lacrosse-ösztöndíjjal a Notre Dame-re. Mióta beíratkozott az egyetemre 70 fontot hízott - gimiben még safety-ként nyert két bajnoki címet. Előbb a linebacker sorba tette be a Buckeyes, majd redshirted éve után már a védőfalba. Joey Bosa eltiltása miatt ő volt a kezdő a szezonnyitón 2015-ben, de Bosa visszatérével nyilván ment a padra. Freshman all-American lett rotációs emberként: 28 tackle, 8 TFL, 6.5 sack, 1 INT és egy FF kellett hozzá. Másodévesen megörökölte a kezdő DE posztot, 46 szerelést, 3.5 sacket és 2 levédett passzt jegyzett. 2017-ben all-BigTen 2. csapatos, miután 13.5 TFL-je, 7 sackje és 2 kiharcolt fumble-je volt. Az év legerősebb tanulmányi válogatottjába is bekerült, pénzügy szakon 3.61-es átlaga volt a maximális 4-ből. Juniorként lett profi. Mivel nem atletikus, így nem lesz belőle korai választott, de mivel folyamatosan pörög és a felépítése is jó, így a védőfal-edzők javasolni fogják a draftolását - elsősorban 4-3-as erős oldali end posztra. Némi további izommal és erősebb pass rush jelenléttel akár hosszú karrierje is lehet a profik között, de az is lehet, hogy egy sima overachiever, akinek az NFL-szintű atléták ellen már nehezebb lesz sikeresnek maradni.

Harold Landry 2. kör

Harold Landry
Egyetem
Boston College
Életkor
27 (1996-06-05)
Magasság
6 ft 3 in (191 cm)
Tömeg
252 lbs (114 kg)

Erősségek

Magasságához képest karjai kiemelkedően hosszúak. Remek atlétának számít. Nincsenek felesleges lépései. Nagyokat lép így már az elején előnybe kerül a versenyfutásban a pálya széle felé. Laza és mozgékony csípője olyan pozíciót tud felvenni, amit nagyon nehéz telibetalálni. Úgy kanyarodik a fal mellett mint egy limbó-király. Simán átsettenkedik az OT keze alatt, befordul és gyorsulása végett már meg is érkezik a QB-hoz. Combine adatai magukért beszélnek. Hosszú, aktív kezeivel beleüt a passzokba vagy kipiszkálja a labdát. Atletikussága jól jön mikor második szándékból elindul, hogy a menekülő irányítót elintézze. Nagy távolságot fed le, és messzire üldözi a futót. Van rutinja állóhelyzetben és zónázva is. Ügyesen vált irányt, fürge oldalra, így a bootleget ki tudja oltani.

Gyengeségek

Pass rush repertoárja szegényes, csak a gyorsulásra bazíroz. Még tanulja hogyan kell egyik mozdulatot a másik után csinálni. Alapértelmezett pass rush mozgást végez. Nem tanulta meg a minőségi kézhasználatot, amivel könnyű a fal szélén párharcot nyerni. Hosszú karú OT-k ellen bajba kerülhet. Felsőtesti ereje gyengébb az átlagnál. A sebessége nem mindig alakul át erővé. Túl sokáig marad megblokkolva. Nem elég keményen markolja meg az ellenfelét, mikor felé megy a futás. Inkább üldözésből vannak szerelései a futásnál, nem pedig belérohannak. Hatékonyabban kell befejezni a szereléseket. Végzősként messze nem volt olyan lelkes, mint korábban.

Megjegyzések

North Carolinából csaklizta el gimnázium után a Boston College. Freshmanként kevés szerepet kapott, második éve utolsó 9 meccsére tették be a kezdőbe és 15.5 negatív yardos szereléssel, 4.5 sackkel és 3 kiharcolt fumble-lel közel volt az ACC legjobbjaihoz. 2016-ban nagyot lépett előre, top5-ös teljesítményt nyújtott minden kategóriában: 22 TFL, 16.5 sack és 7 forced fumble. All-ACC első csapatosként és all-American jelöltként némi meglepetésre seniorként is maradt az egyetemen. Bokasérülés miatt csak 9 meccsre tudott beállni, ott pedig 38 tackle, 8.5 TFL, 5 sack és 2 leütött passz volt a termése. A combine-on 3-cone drillben, 20 yard shuttle-ben és 60 yard shuttle-ben is az edge playerek legjobbja volt. Olyan játékosnak számít a posztján, aki pass rush specialistaként simán eléldegélhet a ligában, de ha tudna javulni a futás ellen, és több mozdulatot ismerne, akkor sztárrá is válhat. Leginkább 3-pontos helyzetből indulva remekel, de 3-4-es linebackerként is lehet kipróbálják. Gyors, atletikus, hosszú karokkal bíró védő, akinek eredményei is vannak - az ilyeneket 1. körben szokták draftolni.

Arden Key 2. kör

Arden Key
Egyetem
LSU
Életkor
27 (1996-05-06)
Magasság
6 ft 6 in (198 m)
Tömeg
265 lb (120 kg)

Erősségek

Hosszú végtagokkal rendelkező játékos, akinek felsőteste és lábai is extrán hajlékonyak. Hosszú karjait használja, hogy a blokkolók mögé kerüljön. Remekül érzi a snap pillanatát, remekül startol. Folyamatosan ficánkol, nehéz megtartani egy helyben. Eltűnik a blokkolók szeme elől felső testének elcsavarásával. A teljesen szokatlan mozgáskultúrája összezavarja a falembereket. Karrierjének elején, gyakran beijesztette a falembereket egy befelé induló testcsellel, ami kizökkentette őket, Key pedig könnyedén indulhatott meg a fal széle felé. Megvan a képessége, hogy kettős rusher legyen és bentről, kintről egyaránt tudjon támadni. Félelmetes lehet, ha megtanulja következetesen használni karjának méretét. Meglepően hatékony irányváltások. Megvan a hatótávja, hogy visszahúzza a futókat akik mellette próbálnak elsietni.

Gyengeségek

A megfigyelők megkérdőjelezik az önfegyelmét. 2017 tavaszán 4 hónapra elhagyta a csapatot „személyes okokra” hivatkozva miközben vállműtétje volt. Hirtelen 270 fontra hízott fel. Szaggatottan mozog, hiányzik belőle a könnyedség. Futás ellen nem megbízható. Küszködött a Tight Endek ellen a támadás pillanatában. Merev a csípője amikor kiegyenesedve kell rohannia. Még akkor is hiányzott belőle a robbanékonyság amikor 20 fontot leadott. 2017-ben kiszámítható és lassú volt a rush terve. Domináns kezét túl hamar megmutatja, így a Tackle már azelőtt letudja csapni mielőtt az hozzá érne. Felesleges mozdulatokkal játszik a szélen. Teljesen lélektelen ha cover feladatokat kell ellátnia. 

Megjegyzések

Atlantában született. Top 25 recruit volt. Key az a fajta hosszú, szívós end/linebacker hibrid amelyről az LSU régóta hírhedt. True Freshman évének utolsó 9 mérkőzését végig kezdte és 41 tackle-ig, 6.5 TFL-ig, 5 sack-ig és 9 irányító siettetésig jutott, utóbbiban csapat első volt. Egyévvel később az ígéretes játékos tovább robogott előre és agilitását, sebességét és extrém hosszúságát használta, hogy All-SEC második csapat jelölt legyen. Ekkor már teljeskörű kezdő volt és 12 sack-et valamint 56 szerelést (14.5 TFL) és 3 kierőszakolt fumble-t szerzett. Key 2017 tavaszán szünetet tartott személyes okok miatt, viszont a nyárra már visszatért. Később kiderült, hogy az offseason során vállműtétje volt emiatt pedig a Tigers első 2 meccsét ki kellett hagynia. Később még ujj sérülés miatt is az oldalvonal mögé kényszerült, ami azt jelentette, hogy csak 8 meccsen tudott pályára lépni. 33 szereléssel, 5.5 TFL-el, 4 sack-el és egy fumble-el zárt. 
Key három szezonja után kijelenthető, hogy a 2017-es verziója a legkevésbé vonzó. Key tehetsége, ahogy hosszú karjaival a blokkolók mögé siklik, hogy fenyegesse a zsebet sosem volt megkérdőjelezve, de ebben a szezonban hiányzott belőle a szükséges váratlanság és kondicionálás, ami egy hatékony profit sugallna. Vannak körülötte red flag-ek, de egy jó Combine talán visszazökkentené draft értékét. Meg van a potenciál benne, hogy egy produktív kezdő edge rusher legyen egy 3-4 védelemben. Talán az egyik legnagyobb boom or bust prospect. 

Da'Shawn Hand 2-3. kör

Da'Shawn Hand
Egyetem
Alabama
Életkor
28 (1995-11-14)
Magasság
6 ft 4 in (193 cm)
Tömeg
297 lbs (135 kg)

Erősségek

Izomkolosszus felépítés, már ránézésre is tudod, hogy NFL-játékos. 135 kg laza izomzat. Fizikális képességei alapján ugyanúgy tud játszani 3 mint 4-emberes védőfalban. Hosszú karjaival igen messzire eltartja a támadót. Hosszú végtagjai arra is jók, hogy átnyúljon az OT oldalán és előnyös helyzetből folytassa a párharcot. Jól vált irányt és fürge eléggé, hogy az irányítót kikergesse a zsebből. Pass rush feladatokkal is megbízták. Gyorsulása a vonalról adekvát. Erőből szerel. Erős fogása és masszív beállása a futójátéknál nehéz ellenféllé teszi. Elég fürge oldalra, így a pálya szélén is megcsinál néhány játékot.

Gyengeségek

Nagy nehezen tudott csak helyet szorítani magának a Crimson Tide tehetséges védőfal depth chartján. Képességei alapján több eredményt kellett volna elérnie. Edge rusherként nem vált be. Nem játszik olyan gyorsan és hevesen mint tudna. Kezdőlökését izmosabban is bevihetné. Futás ellen nem dominál, csak hozza a kötelezőt. Ha ráteszi a kezét a blokkoló, nehezen jön ki. Lassan rágja ki magát a másik lineman öleléséből. Térdsérülés miatt három emccset kihagyott tavaly.

Megjegyzések

Philadelphiában született, de már Virginiában járt iskolába. Apja 11. osztályos volt mikor Da'Shawn megszületett. Bácsikája Damone Boone, rekorder futó volt gimiben, a Maryland vitte el egyetemre. Da'Shawn junior gimis szezonjában 110 szerelést ért el a védőfalban, amiből 40 volt negatív, így országosan is top1 játékosnak kiáltották ki, sőt egy doku-sorozat végig is kísérte senior szezonját. A foci mellett bírkózásban és atlétaként is remekelt. 90 egyetemtől keresték, 18. születésnapján választotta ki az Alabamát, ahol mérnökként tanult. True freshmanként 9 meccsen 7 szerelése volt mint csere-DE, ebből 2 sack. A 2015-ös bajnokcsapat védelmi rotációjában már aktív tag volt, 16 tackle, 6.5 TFL és 3 sack formájában, a Clemson elleni döntőn két negatív yardos szerelés is összejött neki. Még 2016-ban is csak a padról beállva jutott szóhoz (21 tackle, 3.5 TFL, 2 sack). 2017 nyarán egy ittas vezetés nyomán került elő a neve - egész pontosan egy parkolóban aludt a kocsijában ittasan. Végzős idényében 9/11 meccsen tudott kezdeni és 27 szerelés mellett 3 sack lett az övé. Nehéz megmondani, hogy mit lehet tőle várni profi szinten, mert eddig alulteljesített és összességében nagy csalódás volt a játéka, de a potenciál és sokrétű szerepköre alapján a draft 2. napján gazdára lelhet.

Rasheem Green 2-3. kör

Rasheem Green
Egyetem
USC
Életkor
26 (1997-05-15)
Magasság
6 ft 4 in (193 cm)
Tömeg
275 lb (125 kg)

Erősségek

Magas, erős csípővel és hosszú végtagokkal. Ha eléri végső állapotát izomzatban, félelmetes látvány lesz. Erős, mint egy versenyló. Laza, atletikus a mozgása. Ha rendesen beleáll, akkor nagy erőt és robbanékonyságot prezentál a futás védekezésnél. Kezdeti fürgeségével gyorsan meg tud érkezni a lyukba. Lerázza a blokkolót és már ott is van a RB vagy a QB nyakán, mivel oldalra is hirtelen mozog. Adottsága, fegyverei és tehetsége is van a pass rush-hoz. Lábmunkája szinkronban van pass rush technikánál. Hosszú lábaival el tud lépni a blokkoló háta mögé. Ügyesen változtatja meg a pass rush menetét. Erőszakos és nagyot üt, akár hatástalanítani is tudja az OLineman kezdő ütését. Messziről indítva, komoly bull rush-sal képes áttolni a guardot. Figyeli, hogy mikor lehet beleütni a passzokba.

Gyengeségek

Nem ura a saját testének, sőt erőtlennek tűnik néha, ami nyilván nem igaz. Nem megfelelő technikát használ, így nem olyan nehéz földre kényszeríteni. A Stanford tight endje, Dalton Schultz többször hülyét csinált belőle. Kézhasználata és helyezkedése sem megbízható. Túlságosan arra koncentrál, hogy mi van előtte közvetlenül, nem a nagy képet figyeli. Nem mindig tudja hol a labda. Szűk terpeszből induló rusher, aki túlságosan kihúzza magát. Kiszámítható, hogy legtöbbször belül akar átjutni a zsebbe. Nincs olyan kiemelkedő pass rush mozdulata, amit védjegyként tudna használni. Hagyja, hogy a sípszó után még keménykedjenek vele az ellenfelek. Nem egy véresszájú játékos, ami ezen a poszton ritka.

Megjegyzések

Los Angeles-i versenyző, aki például Jordan Lasley, elkapó prospecttel együtt koptatta az iskolapadot. Öt csillagos recruitként választotta a USC-t. Újoncként is már játszott minden meccsen, de 2016-ban lett kezdő DT, 55 szerelés, 6.5 TFL és 6 sack volt a termése, utóbbival csapata legjobbja volt. 2017-ben már a Pac-12 legjobbjai közé tartozott, 12.5 TFL és a 10 sack önmagáért beszél, összességében 43 szerelése volt és 4 levédett passz. Lehet, hogy jobban járt volna még egy évvel az egyetemen, mert akkor top prospectté fejlődhetett volna. Így se rossz, de egyértelműen projekt játékos, akivel a faledző jól elszórakozhat mielőtt éles helyzetben igazán hatékonyan be tud majd szállni. Fejleszteni kell az erején és a hozzáállásán is, de 4-3-as, erős oldali end vagy 3-4-es DE poszton is lehet keresnivalója, így nem sok csapat fogja kihúzni a boardjáról. Megfelelő edzői háttérrel a türelem rózsát teremhet nála.

Duke Ejiofor 3. kör

Duke Ejiofor
Egyetem
Wake Forest
Életkor
29 (1995-04-24)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
264 lb (120 kg)

Erősségek

Erőszakos kezek. Kilő a snap után, szűk helyeken is át tudja magát vágni. Kiegyensúlyozott spin move hajlékony csípővel, egy az egyben így le tudja rázni a blokkolókat. Gyorsan gondolkozik, pillanatok alatt össze tudja rakni, hogy mi után mit fog csinálni pass rushban. Jól használja a testét, hogy megfelelő szögbe kerüljön a szélső futás kontrollálásához. Átlátja, hogy mi történik a backfielden, ennek tükrében el is éri a kifelé igyekvő futókat. Ugyanazon az úton képes visszamenni, amin elindult. Minden snapben próbálkozik, sosem hagyja abba a munkát a zseben. A videózásnak és a mentális felkészülésnek komoly része van a sikereiben. Önzetlenül, a feladatát szem előtt tartva játszik. Szociológiából diplomázott (2017. május). Az edzőteremben fejlesztette a testét, több mint 50 fontot szedett fel középiskola óta. 23.5 sackkel a program történetének harmadik legeredményesebb pass rushere.

Gyengeségek

Nem ideális az izomzata, a karhossza és a növekedési potenciálja. Egysebességes atléta, hiányzik belőle a természetes robbanékonyság. A lökéseire és az erejére támaszkodik az atletikusság helyett edge rushnál. Hullámzó, hogy mennyire képes befejezni a játékot, számos nagy játékot mulasztott el amiatt, hogy túl agresszívan lassított a backfielden. Nem ismeretlen érzés számára az agyrázkódás, redshirted freshmanként 2 meccset mulasztott emiatt (2014. november), sophomore-ként pedig 5-öt (2015. augusztus). Végzősként pedig bokasérülés miatt hagyott ki 1 meccset (2017. november).

Megjegyzések

A nigériai királyi család sarja, még szülei emigráltak Amerikába. Houstonban nőtt fel, az Alief Taylor HS színeiben magasugrásban is versenyzett. Egész jó volt a pass rush ebben a suliban, ugyanis Ejiofor Ogbonnia Okoronkwo (Oklahoma) párjaként rohamozta az ellenfél irányítóit, a cseréjük Joe Ozougwu pedig jelenleg a North Texas kezdőjátékosa, szintén ennek a csapatnak volt tagja Givens Price (Tampa Bay Buccaneers OG), Joshua Kalu (Nebraska S), Romello Brooker (Houston TE) és Jeremiah Haydel (Texas State WR) is. 3-csillagos recruitként döntött a Wake Forest mellett. 2013-ban redshirtöt kapott, 2014-ben 10 meccsen játszott, 12 tackle, 2 sack és 1 levédekezett passz került a neve mellé. 2015-ben már csapata legjobbja 4.5 sackkel, pedig csak 7 meccsen játszott, 28 szerelés és 7.5 TFL egészíti ki a statisztikáját. 2016-ban 13 meccsen 10.5 sackig jutott, ez a legtöbb junior játékos részéről az iskola történetében. Mellette 50 szerelés, 17 TFL, 2 FF, 2 FR, 4 levédekezett passz és 1 interception került a neve mellé, konszenzus All-ACC harmadik csapatos. Végzős idényében 11 mérkőzés alatt 38 szerelésig, 6.5 sackig, 14.5 TFL-ig, 2 kiharcolt fumble-ig és 1 levédekezett passzig jutott. All-ACC második válogatott lett az edzőknél és médiánál is. Mérete és külseje ellenére átlagos ateltikusságú edge rushernek tűnik a következő szinten, Ejiofor technikai tudása, kézhasználata és hajthatatlan természete révén képes megtörni a blokkolók ritmusát, ugyanolyan hatékony passz és futás ellen is. El fog kelni a draft második napján. NFL hasonmás: Derrick Morgan. 

Josh Sweat 3. kör

Josh Sweat
Egyetem
Florida State
Életkor
27 (1997-03-09)
Magasság
6 ft 5 in (196 cm)
Tömeg
251 lb (113 kg)

Erősségek

Sérülései ellenére kiemelkedő atléta maradt. Tud játszani linebackert és DE-t is. Elég mozgékony, hogy elküldjék zónázni. Irányváltó képessége olyan jó, hogy szinte nincs benne felesleges mozdulat. Megbízhatóan szerel, és azonnal reagál a történésekre. Képes elszakadni és azonnal szerelésre kész pozícióba kerülni. Hosszú karjait kihasználva elragadja és küldi földre a futókat. Adottságai alapján a tight endek elől le tudja zárni a pálya szélét. Aktív kezeivel el tud jutni az OT oldalához, hogy a fal szélén ügyeljen a backfieldre. Hajlítja a csípőjét, hogy valahogy el tudjon húzni az OT mellett passzjátéknál. Amint van egy kis helye, egyből felgyorsul. A sebességét megfelelően alakítja át erővé. Mozgó célpontként nehéz kivenni a játékból. Középről indulva is pass rusholhat. Hosszú lépései és oldalirányú fürgesége helycserénél nagy előny

Gyengeségek

Mindig ő indul el utoljára a vonalról. Lemaradva már nehéz megnyerni a párharcot. Sovány az alsóteste. Mindent bele kell adnia, hogy ha felé futnak, le tudjon horgonyozni. Hiába tapos, hogy levetközze a blokkot, nem ér el eredményt. Mivel mindig előrehajolva támad, egyensúlya átlag alatti. Fejjel megy előre, így a labdacipelőt olykor szem elől téveszti. Terv nélkül pass rushol. Lelassít mielőtt kiérne a fal szélére. Szinte soha sem vágott be középre. Hajlamos elfáradni. Az orvosok is beleszólnak majd a draftolásába. Számos térd- és meniszkusz-sérülés hátráltatta már gimiben, majd 2016-ban is.

Megjegyzések

Cheasepeake, Virginia szülötte, gimiben Andrew Brown (későbbi Virginia Cavalier) volt a másik DE náluk. Szupersztár recruitnak számított, Clowney-szintűnek, amikor végzős éve 3. meccsén elszakadt az ACL-szalagja. A NY Giants orvosi stábja műtötte, és bár visszaesett az országos rangsorban, 5 csillagos státusza megmaradt. A Florida State lett a befutója és már első évében sokat tett hozzá a csapata idényéhez: 9/13 meccsen kezdett, 41 tackle, 2 sack és 5 TFL jutott neki. 2016-ban újabb térdműtéten esett át, de be tudott öltözni a meccsekre, megint 41 tackle-je volt, de már 11.5 TFL és 7 sack - mind az utolsó nyolc hétben érkezett, amikor már jól volt. 2017-ben folytatta jó sorozatát, 56 szerelés, 12.5 negatív, 5.5 sack és 3 levédett passz. Az Independence Bowlon már nem is vett részt, hogy elkezdhessen készülni juniorként a draftra. A combine-on az edge playerek közül ő ugrott legmagasabbra és a második legtávolabbra, 40 yardos ideje pedig 3. lett. Ha az orvosok rendben találják, akkor sok csapat számára tűnhet vonzó prospectnek, akiben hatalmas potenciál van és még bőven formálható. Nyilván egy hozzáillő pozíciós edző vagy akár veterán NFL játékos kell mellé, hogy kiemelkedő 3-4-es SAM linebacker vagy pass rusher legyen. Egyensúlyi problémái és reakcióideje miatt azt nehéz elképzelni, hogy a védőfalba állítsák. Értékét lehúzza a kórlapja, de pass rush potenciálja miatt nem lenne meglepő, ha hallanánk róla a közeljövőben.

Jalyn Holmes 3-4. kör

Jalyn Holmes
Egyetem
Ohio State
Életkor
-
Magasság
6 ft 5 in (196 cm)
Tömeg
270 lbs (122 kg)

Erősségek

Hosszú végtagokkal megáldott, akin komoly izomzat is van. Nem gondolnád ránézésre, hogy mennyire erős. Félre tudja borítani a támadófalembert, annyira erőset lök. Sebességéből hatalmas erőt konvertál bull rush esetén, csak hely kell neki, hogy felgyorsulhasson. Csalókák a statisztikái, mert nagyon sokszor kellett a séma miatt hátra lépnie, ahol nehéz látványosat alkotni. Született ereje és hosszú karjai elit futás elleni védővé tehetik. Ekkora karokkal belső pass rusherként is nagy bajokat okozhat. Ígéretes spin move-ja az NFL-ben is hatásos lehet.

Gyengeségek

Túl sok hirtelen mozdulatot nem láthattunk tőle. Merev csípővel nehezen mozog oldalra. Magasan van a súlypontja, szóval a pályán mélyebben érkező blokkok elől aligha menekül. Nem fogja túlatletizálni az ellenfeleit. Amikor megáll, nehezen indul be újra. Kis területen hatékony csak, messzire nem ér oda. Nem sok pass rush opciót ad 4-3-as DE-ként, ami jócskán levesz az értékéből. Nagyokat lép a backfield felé, de nem robbanékony. Helycserénél igen nehézkesen indul meg, hogy belül támadjon. Kézhasználatán javítani kell.

Megjegyzések

A virginiai Norfolkból jön, ahol együtt edződött a most Seattle-ben focizó Mike Tysonnal. 4 csillagos recruitként vitte el a Buckeyes, de 3 évig nem volt kezdő olyan játékosok mögött mint a Bosa-testvérek, Sam Hubbard vagy Tyquan Lewis. Első két évében egyaránt 11-11 szereléssel zárt, juniorként viszont már 33 tackle, 8.5 TFL és 2 sack volt a mutatója. Végzősként 9/14 meccsen kezdett, 29 szerelése volt, 3 negatív, 2 sackje és 3 passzt ütött le - ebből az egyiket Baker Mayfieldtől, csapattársa Jerome Baker kezébe, aki TD-t vitt belőle. Olyan játékos, akinek eddigi egyetemi karrierje alapján nehéz izgalomba jönni, de van esély rá, hogy sikeresebb profi lesz. Ehhez kellen némi tömeget növelni az alsó testén, javítani a kézhasználatán és betenni 3-4-es DE-nek, ahová igazán való. Projekt játékos, akiről kiderülhet, hogy csak nem illett a sémába Columbus-ban, de a tehetsége és a potenciálja megvan, hogy beugró játékosként sok terhet levegyen a sztárokról maga körül.

Dorance Armstrong 3-4. kör

Dorance Armstrong
Egyetem
Kansas
Életkor
-
Magasság
6 ft 4 in (193 cm)
Tömeg
257 lb (117 kg)

Erősségek

Jó felépítése van, hosszú karok, komoly izomzat. Agilis, laza csípővel. Robbanékony és gördülékenya mozgása. Gyorsulása és irányváltása figyelemre méltó, és a sebessége is adott, hogy az egész pályán keresztül üldözzön valakit. Használták állóhelyzetből és 3 pontosból indulva is pass rusholni. Amint kikeveredik a tömegből, begyújtja a rakétákat mint siettető. Ügyesen vág be középre. Nyújtózkodik mindent beleadva, hogy elcsípje a QB-t. Minden paly-t komolyan vesz. Aktív keze van futásvédekezés közben. Erőteljes kezdő lökése távoltartja magától a falembert. Átlát az OL mögé. Hamar reagál üldözés közben. Ha feltartják, próbál valami mást kitalálni.

Gyengeségek

Eddig 4-3-as DE volt, amit ebben a testben nehéz lesz folytatni. Meg kell szoknia, hogy külső linebackerként extra feladatai is lesznek, a korábbiak pedig megváltoznak. Egyensúlya a kontakt során átlag alatti. Játékereje nem elég hozzá, hogy a felé menő futás fő blokkolóját feltartsa. Olykor a technikai tudás helyett atletikusságára bazírozik. Egyik évről a másikra jelentősen visszaesett a LoS mögötti eredményessége. Túlságosan egydimenziós pass rusher. Jobban is félrevezethetné a falembert mielőtt irányt vált. Kézhasználatán fejleszteni kell és védjegyet találni.

Megjegyzések

Texas-ból tudta elvinni 3 csillagos recruitként a vergődő kansas-i program. A Jayhawks-ban azonnal játszhatott, ellenben a többi iskolával, ami csábította. 2015-ben minden meccsen játszott, az utolsó ötön kezdő is volt: 23 tackle, 5 TFL és 4 deflekció lett belőle. Másodévesen eljutott a BigXII 1. csapatáig, 10 sacket gyűjtött 56 szerelés, 20 TFL és három fumble mellé. Tavalyi idényében visszaestek a mutatói 1.5 sackre és 9 TFL-re, de így is all-BigXII 2. csapatos lett, hiszen 63 szerelése, 4 levédett passza és 3 kiharcolt fumble-je volt. Juniorként áll profinak. Sémaváltás történt náluk, így az eredményei visszaesése annak is betudható, hogy komplexebb feladatkört szántak neki. Az NFL-ben is ki lehet belőle hozni egy jó kezdőjátékost, ha megfelelően reagál az új poszt általi nehézségekre. Kiemelkedő atletikussága és viszonylag jó technikája ígéretes alapanyaggá teszi.

Jeff Holland 4. kör

Jeff Holland
Egyetem
Auburn
Életkor
-
Magasság
6 ft 2 in (188 cm)
Tömeg
249 lb (113 kg)

Erősségek

Nagyon kellemetlen, fizikális ellenfél. Nagy iramban lódul meg a snap után, és képes felgyorsulni miközben elkanyarodik. Behajlítja a felsőtestét, amint lehet, így nem engedi, hogy telibevágja az OLineman. Több pass rush technikát is hatékonyan alkalmaz. Alsótesti ereje adott, hogy ne lehessen feltartóztatni egy könnyen és kiszabadulva még odaérjen a backfieldre. Egész évben az irányítók arcában lihegett. Türelmesen, kontrolláltan közelíti meg a zsebet. Fáradhatatlan. Felsőtesti erejével el tudja tartani az emberét, lezárva a pálya szélét. Le is tud horgonyozni akár. Szereti a kiütéseket, igyekszik akkorát ráverni a támadókra, amekkorát csak lehet. 4 kiharcolt fumble-je volt tavaly.

Gyengeségek

Előnytelen a testfelépítése, merev a csípője. Nem néz ki NFL edge playernek, rossz a súlyelosztás rajta, több izom kéne, főleg az alsó testére. Képtelen annyira behajolni és ellökni az emberét, amennyire ez elvárt. Nehezen fordul és elveszíti az egyensúlyát, ha üres térben kell ügyködni. Átlag alatti fürgesége miatt nem lesz nagy üldöző. Darabos a mozgása egyenes vonalban. Nem érdemes zónáztatni magasabb szinten. Amikor befelé indul, többször térítik le az ideális ívről.

Megjegyzések

Jacksonville napfényes városából indult és a Sensei Mud becenévre hallgat, utalva a sack utáni mozdulatára. Florida top recruitjaként ment el Auburnbe. Újoncként csere Sam linebacker volt, 13 szerelésig jutott. 2016-ban Carl Lawson cseréjeként ugyanez a mutató jutott neki. Junior idényében bekerült a kezdőbe és all-SEC 1. csapatos teljesítményt nyújtott, 45 tackle, 13 TFL és 10 sack formájában, aztán le is lépett az NFL-be. A combine-on csak két gyakorlatban vett részt. Holland nem az a tipikus, szuperatletikus edge rusher, akire top prospectként tekinthetnénk, de eredményes siettető, aki kellően agresszív és eszes hozzá, hogy utat találjon a backfieldre. Fizikai erejét kihasználva korrekt rotációs játékos lehet az NFL-ben, de nincs kizárva, hogy ennél is jobban kinője magát. 

Marquis Haynes 4.-5. kör

Marquis Haynes
Egyetem
Ole Miss
Életkor
30 (1993-12-13)
Magasság
6 ft 3 in (191 cm)
Tömeg
225 lb (102 kg)

Erősségek

Remekül lő ki a snapnél, jól kapja el a pillanatot és olyan kezdősebességgel rendelkezik, ami kizökkenti az offensive tackle-t. Újra fel tud gyorsulni a kontakt után és az irányító után ered. Jól alkalmazza a kezeit, a sebességét erővé tudja alakítani. Nagy a hatótávja, sokáig üldözni tudja a labdás embert. Képes kiütni az irányító kezéből a labdát, összesen 12 fumble-t erőszakolt ki. 50 mérkőzésen szerepelt és seniorként csapatkapitánynak is választották. Az Ole Miss történetében ő szerezte a legtöbb sacket és a negatív yardos szerelést is.

Gyengeségek

Kisebb testalkata van mint egy „valódi” pass rushernek, fennáll a veszély, hogy tweener lesz belőle. Kevés ereje van a felsőtestének, ha egyszer blokkolták, akkor onnantól kezdve nagyon nehezen szabadul. Túl sok időt tölt azzal, hogy a kezeivel harcoljon. Nem elég konzisztens pass rusher. Túlságosan mélyen próbál betörni a támadófal szélén, ezzel pedig kivonja magát a játékból. Kemény ütköző, de alacsonyabban kell abszolválnia a szerelési kísérleteit, mert a jelenlegi stílusa sok zászlót vonhat maga után. Kevés tapasztalattal rendelkezik coverage-ben.

Megjegyzések

Három csillagos tehetségként került ki a középiskolából, ott defensive endet és tight endet játszott. Eredetileg a North Carolina játékosa akart lenni, de nem voltak megfelelőek a tanulmányi eredményei és mikor javított a jegyein a Fork Unioin Military Academy diákjaként, akkor már nem volt lehetősége oda menni, így az Ole Miss játékosa lett. Mind a négy évében produktív tudott maradni, a csapata védelmének a vezéralakja volt. Ezzel sem járt rosszul, hiszen azonnal a pályára került és Freshman All-American választott lett 7.5 sackkel és 31 szereléssel. Másodévesen all-SEC 2. csapatos, 43 tackle és 10 sack után. Már junior idénye után felvetősdött, hogy profi legyen, hiszen vezette a Rebels-t 11 TFL-lel, 3 fumble-lel, 3 leütött passzal, 7 sackkel, 53 szerelés mellett. Végzősként kb lemásolta ugyanezeket a számokat. A testalkata ezen a poszton kicsi lehet az NFL-hez, így 3-4-es szélső linebackerként lehet őt elképzelni, de ne lepődjünk meg ha rövid időn belül szüksége lenne a posztváltásra, ha korai downos külső pass rusherként nem találja meg a helyét.

Hercules Mata'afa 5. kör

Hercules Mata'afa
Egyetem
Washington State
Életkor
-
Magasság
6 ft 2 in (188 cm)
Tömeg
254 lb (115 kg)

Erősségek

Nála keményebb csávó nem volt az öltözőben. Minden snap ugyanolyan fontos a számára. Robbanékonyságát kihasználva a DT posztról indulva komoly gondokat okozott. Képtelenség reach blokkal kivenni a játékból ha 3-as technikából indul. Ha agyonlőnék se állna le, zombiként hajkurászná tovább az embereket. Rengeteg szerelése és sackje van abból, hogy második szándékból odaér. Ügyesen tolódik oldalra, így meg tudja kerülni az ellen falembert. Minden alkalommal arra törekszik, hogy a labda hozzá kerüljön. Ha van helye, akkor a blokkolót megkerülve vagy mellette középre vágva is veszélyes. Hatalmasat üt.

Gyengeségek

Nagyon kicsi, hogy a fal közepén focizzon tovább. Ha nem tud a play elején elszakadni, el fogják tüntetni. Be kell bizonyítania, hogy át lehet képezni DT posztról máshová. Gyorsulása nem edge rusher szint, és nem elég hajlékony, hogy 3-4-es linebacker legyen. Egyensúlyérzéke a kontakt után átlag alatti. A kézhasználata szintén. Tervezettebb pass rush kell tőle, és valami védjegy, amit nagyon jól tud csinálni. Fürge de nem gyors.

Megjegyzések

Hawai'i származású, aki a foci mellett bírkózásban is az állam legjobbjai közé tartozott. Az egyetemi futball leginkább pehelysúlyú DT-i közé tartozott az elmúlt években. Redshirted éve után 2015-ben 32 szereléssel, 11 TFL-lel és 7 sackkel mutatkozott be a Pac-12-ben. Második idénye már all-konf 2. csapatos jelöléssel ért véget, 47 tackle-jéből 13.5 volt negatív yardos és 5 sackje ismét csapata legjobbja volt. 2017-ben robbant be, amikor all-American szezont futott, ő lett az év polinéz játékosa és 13 meccsen 45 tackle-t, 22.5 TFL-t és 10.5 sacket rakott bele a közösbe, 2 fumble-t is kiharcolva. A csúcson abbahagyva a college focit állt profinak mint junior. Nehezen elemezhető prospect, hiszen belső falember felvételek vannak róla, ahol 50-70 fonttal nehezebb játékosok mellett gyártja a playeket, de az NFL-ben aligha fogják hasonlóra megkérni. Edge playerként csak egy lenne a sok közül, nem draftolható kaliber, linebackernek pedig messze nem elég atletikus, szóval az idei draft egyik legnagyobb tweenere, akinek kihívás lesz megtalálni a helyét a pályán, ha egyáltalán vesződik vele valaki. Futballjátékosként jelesre vizsgázott és odaadása kiemelkedő, így a draft 3. napján egy luxuspicket megérhet, ha van elképzelése vele kapcsolatban a DC-nek, DL coach-nak, de nagyobb esély van rá, hogy nem válik be, mint hogy igen.

Chad Thomas 5. kör

Chad Thomas
Egyetem
Miami
Életkor
-
Magasság
6 ft 5 in (196 cm)
Tömeg
275 lbs (124 kg)

Erősségek

A megfelelő NFL mérettel rendelkezik jól elosztott, atletikus test típussal, amire még lehet pakolni izmot. Megvannak a fizikai paraméterei, hogy 3-4 vagy 4-3as védelemben egyaránt bevethető legyen. Laza csípője van és hosszú, erős léptekkel támad. Sebességét erővé alakítja. Agilitása lehetővé teszi, hogy hogy hatékony utakat találjon amikor le kell fordulnia a falemberről. Könnyed oldalirányú mozgásával képes tükrözni a futót. Az irányváltások könnyedén mennek. Elég atletikus, hogy alkalmanként eggyel hátrébb álló pozícióból induljon. Ha egyszer bemérte az irányítót vagy a futót olyan sebességgel robban ki amivel képes legyen utolérni őket. Rendkívül nyúlánk. Jó mélységből játszik, mindig az ellenfél válla alatt van. Mivel kellően mélyen van, ezért nehéz kimozdítani egyensúlyából. 

Gyengeségek

Nemigazán jött még rá, hogyan használja kezeit, ezen a téren még bőven oktatásra szorul. Főleg felsőtestéből vezet és szabadon hagyja azt a támadásoknak. Nem tudja megpuhítani a külső tackle-t így az irányítóhoz vezető út nagyobb kihívás. Mérete és atletikussága ellenére nem tudott meggyőző számokat hozni. Karrierjét mindössze 99 alapszakasz szereléssel és 9 sack-el zárta. Laza felsőteste és csípője sokszor kárba vész. Hiányoznak belőle az ösztönök és elpazarolt mozdulatokkal játszik. Atletikus képességéből élt meg.

Megjegyzések

Thomas futball pályán megmutatkozó tehetségével egyedül zenei tehetsége vetekedhet, mivel zongorán gitáron, basszus gitáron, harsonán, tubán, baritontubán, trombitán, kisdobon és sima dobon is tud játszani. All-Florida első csapattagként, Thomas rengeteg egyetem által óhajtott játékos volt. Tru freshman szezonjában is pályára lépett, viszont 2015-ben már 8 meccsen is kezdő volt. Az áttörést harmadik éve jelentette amikor 12 meccsen 37 szerelésig, ebből 11 TFL, 4,5 sackig és 3 leütött passzig jutott. Egy évvel később még jobb szezont futott és mindegyik statisztikai mutatóján javítani tudott.
Megvan minden fiizikai és atletikai tehetsége, amit egy csapat keres és elég sokoldalú ahhoz, hogy több poszton is bevethető legyen. Thomas draft értéke jelenleg sokkal inkább a jövő alapján, mintsem eddigi teljesítménye alapján van meghatározva, és be kell majd bizonyítania, hogy az oktatást képes a pályán kamatoztatni sikeres pass rusherként. Ott a potenciál, hogy sokkal jobb játékos legyen, mint egyetemen volt, de a talaj sokkal alacsonyabban van, mint azt egyesek szeretnék. Klasszikus boom or bust prospect. 

Kemoko Turay 5. kör

Kemoko Turay
Egyetem
Rutgers
Életkor
28 (1995-07-11)
Magasság
6 ft 5 in (196 cm)
Tömeg
252 lbs (114 kg)

Erősségek

Kiemelkedően robbanékony, izmos testtel bíró védő. Hírtelen mozdulatokkal átér a lyukakba oldalirányba. Képes teljesen lezárni a maga oldalát azzal, hogy megérkezik a line of scrimmage-re. Igen gyorsan zárkózik a labda irányába. Nagy területet fed le és üldözi az ellenfeleket rendületlenül. Befejezi a szereléseit. Nagyon ritka, hogy elhibázzon egy tackle-t vagy átfussanak rajta. Gimiben távolugró- és hármasugró-bajnok volt, ami remek háttér ahhoz, hogy alsó testi fürgeségét és nagy lépteit kihasználva odaérjen akcióközelbe. Laza, természetes a mozgása üres területen. Figyel a dolgára ha hátralép zónázni. Az irányító szemét olvasva tolódik. Második szándékból megindulva több QB-t is földhöz vágott. Jól kiaknázható pass rusher tulajdonságai vannak.

Gyengeségek

Merev a csípője, ezért darabos pass rusher. A pass rush végén túlságosan kihúzza magát, ezzel elvéve az egész értelmét. Fejjel előre megy siettetni, ennek köszönhetően nem nehéz felvenni a blokkolóknak. Kimozdítja a kontakt az ideális ívről, így újra kell kezdeni a pass rusholást. Kézhasználatát javítani kell, mert jelenleg nagyon átlagos. Ritkán látod keresztbe mozogva átverni az ellenfelet. Előfordult rendszeresen, hogy akár egy értelmesebb blokkoló tight end eltakarította a futás helyéről. Több műtéten esett már át, vállsérülése pedig rányomta a bélyegét sophomore és junior idényére.

Megjegyzések

Guineában született, három éves korában költöztek az USA-ba. Középiskolában két évig nem focizott, mert nem volt az iskolának csapata. Végzősként sikerült találni egy gárdát és 19 sackkel zárt, de csak két egyetem ajánlott neki ösztöndíjat, a Rutgers és a másodosztályú James Madison. Redshirted freshmanként backup posztról bevert 7.5 sacket, volt 26 szerelése és 3 blokkolt rúgása, ami a legtöbb volt az FBS-ben. Freshman all-American 2014-ben. Ekkor indult a sérüléshullám, 2015-ben 1 meccsen kezdett, 10-szer csere volt, 2016-ban nyolcszor tudott beöltözni, és így két év alatt volt 12 szerelése össz-vissz. Végzősként felépült, 9/12 meccsen kezdett és 65 szereléséből 7 volt negatív, 4 sack és 2 fumble recovery volt a mutatója. A Senior Bowlon nagyot játszott, amivel dobott az értékén. Népszerű edge player lehet a dradton, mivel nagyszerű méretekkel és adottságokkal bír, aki lelkesen üldözi a támadókat, viszont pass rusholni még nem nagyon tud, ami meg kulcsfontosságú ezen a poszton. Láthattuk az elmúlt években, hogy a siettetés tanítható, szóval nem lenne meglepő, ha hamarabb kiválasztanák mint az eredményei alapján becsülnénk, de rövid távon aligha fog sokat hozzá tenni a játékhoz. Projekt.

James Looney 6.kör

James Looney
Egyetem
California
Életkor
28 (1995-05-15)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
280 lb (127 kg)

Erősségek

Sokat tanult a bátyjától, Joe-tól, aki támadófalember és a 2012-es draft 4. körében választották ki. Magával ragadó személyiségéről, keményen rohamozó stílusáról ismert. Jók az ösztönei. Képes a blokkolók mozgásával szinkronban változtatni a saját mozgásán, így át tud jutni a backfieldre, ahol zavart is okoz. Képes élesen fordulni és rövid úton a labda után menni miután túljutott a blokkolókon. Nyílt területen atletikus, screeneknél kitűnő üldöző, a pálya szélén is tisztán szerel. Kezeit és lábait együtt és gyorsan használja, így edge rushnál kihívást jelent a blokkolóknak. Tisztességes spin move-val bír belső rusherként. Fürge swim move-jával kilő a guardok mellől a backfieldre, gyorsan megnyeri a párharcát. Kezdeti fürgesége és laza felsőteste miatt nehéz becsapdázni.

Gyengeségek

High cut alkat, belső játékoshoz képest vékony vádlikkal. Nincs meg a teste ahhoz, hogy belső falemberekhez méltó tömeget lehessen rápakolni. Igazán erős játékosok simán feltolják. A legutóbbi szezonban túl gyakran került a földre erőből dolgozó ellenfelek ellen. A 2016-os tape-je és statisztikája sokkal jobb volt, mint a 2017-es. A Cal 3-4-es védelmében nem igazán találta a helyét. A játékok elején túl magasra kerül a súlypontja. Magasan van a vállvédője, így nehezen tartja meg a funkcionális egyensúlyát redirect blokkok ellen. A kezei inkább gyorsak, mint erősek. Ügyesen készíti elő a blokkokról történő leválást, de nincs meg az ereje ahhoz, hogy konzisztensen be is fejezze. Nem igazán látni, hogy mi az igazi posztja.

Megjegyzések

James Thomas Looney apja a Louisville linebackere volt, a bátyját Joe-t 4/117-re választotta ki a San Francisco 49ers 2012-ben, jelenleg a Dallas Cowboys interior OL-je. Szabaidejében legszívesebben kosarazik vagy golfozik. 2015. decemberben szerezte meg a diplomáját amerikanisztika szakon. A floridai Lake Worth-ben nőtt fel, a focipályán az OL-ben és a DL-ben is kezdőjátékos volt, mellette tagja volt az atlétika- és a súlyemelő csapatnak is. 3-csillagos recruit volt, a bátyját követve ő is a Wake Forestre iratkozott be. True Freshman évében 6 meccsen játszott, 3 szerelés, 0.5 sack, 0.5 TFL és 1 megszerzett fumble állt a neve mellett. Jim Grobe kirúgása után a transzfer mellett döntött, a Calnél kedvelte az edzői stábot plusz a bátyja ekkor már a Niners játékosa volt, így végül Berkeleybe költözött. A 2014-es szezont kihagyta az NCAA transzferszabályai miatt. 2015-ben 12 meccsen játszott, 11-szer volt kezdő, 35 szerelés, 3 TFL, 1 sack, 1 leütött passz és 1 megszerzett fumble került a statisztikai lapjára. 2016-ban csapatkapitány, mind a 12 meccsen kezdett, ami alatt 54 szerelés, 3.5 sack, 8 TFL, 2 irányító siettetés, továbbá 1-1 kiharcolt és megszerzett fumble jött neki össze, említésre méltó az edzők All-Pac-12 válogatottjában. Végzős évében is mind a 12 meccsen kezdő, 41 szerelés, 9.5 TFL, 3.5 sack, 3 irányító siettetés, 1 kiharcolt és 2 megszerzett fumble volt a teljesítménye, ismét honorable mention az edzők All-Pac-12 csapatában. Az egyetlen védőfalember volt a combine-on, aki 6 számban is top10-ben végzett. Looney fürgesége segítségével szét tudja bomlasztani a zsebet, ez 2016-ban egyértelműen kiderült, de 2017-ben sokkal könnyebb volt őt blokkolni. Nincs meg a mérete és az ereje ahhoz, hogy belül játsszon és úgy tűnik, hogy addig nem lehet belőle kezdőjátékos, amíg nem sikerül rá tömeget pakolni. Looney izomzata valószínűleg fejlődni fog és megpróbál átállni base felállásban erős oldali 4-3-as enddé, akit sub package-ekben be lehet küldeni szituációs belső pass rushernek. NFL hasonmás: Frostee Rucker. Azon túl, hogy a "Frostee és Looney" akár egy Cartoon Network műsor címe is lehetne, a 6-3 magas, 280 font tömegű Rucker (egykori Southern Cal kiválóság) sokoldalúsága és technikája miatt 12 éves NFL-karriert tud eddig a háta mögött annak ellenére, hogy nincsenek elit méretei.