Autó- és motorsportok
20 feliratkozó
több mint 8 éve
Hallom Ranga Peti nyerte aVeszprém rallyt! Bravó!
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 8 éve
Itt az első kép a Forma-1-es pajzsrólEhh.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 8 éve
A F1 ilyen is marad mig nincsenek "szabalyok", ennel az esetnel a " F1 jo hirenek megcsorbitasa" es a "nem vezethetsz kiszamithatatlanul" megfoghatatlan es ertelmezheto ahogy szeretned.Vicc ketten már másnapra rendezték az ügyet miközben mindenki felfujja.Nem is kell. Nem tortent szinte semmi csak az latvanyosan. Allorajtot kell bevezetni ha bekuldenek a sc-t, mert teljesen felesleges es 0 izgalom mert az elso csak elronthatja. J B-nal ertek egyet, aki talan az egyetlen aki egy gyereknek peldakep lehet mint "ember" is. A fiamnak nem lehet jo pelda egyik sem, mert H rinyalasa se hangzott ugy hogy a szobraszok rogton faragni kezdjenek.egyébként is csak akkor büntették volna, ha már semmi sem múlna ezen.Tehát Todt nem bünteti meg a Ferrarit.A verseny alatt jogos lett volna, egy héttel később, hát...:Tuti kamu
www.nemzetisport.hu/f1/f1-vettelt-kizartak-az-azeri-nagydijrol-sajtohir-2578507
Még nem végleges persze.
csi77
1. Ha jól tudom ez a testület nem hozhat ilyen dönést max kérhetik a vizsgálatot
2. Utólag nem kizárni fogják max elveszik a pontjait
3. Bár Todt eléggé negatívan nyilatkozott az esetről én kétlem, hogy egy felfüggesztett eltiltás / visszasoroláson kívül erősebbet mernek lépni
Update:
Nem is lettem semmi.
index.hu/sport/forma1/2017/07/03/vettel_hamilton_buntetes_fia/
Toca
Nem is gondoltam volna.
Bazzani
pont, mint Schumachert '97-ben.
slowmotion
no
Jó példa ... nekik is ugyanúgy elszakadhat a cérna , utana rendeztek aztán ennnyi.
Toca
Jo peldanak nem is kell lenniuk, ok emberek akik gyorsan tudnak autot vezetni a tobbi tulajdonsag nem szamit a "felvetelinel".
több mint 8 éve
Vicc ketten már másnapra rendezték az ügyet miközben mindenki felfujja.Nem is kell. Nem tortent szinte semmi csak az latvanyosan. Allorajtot kell bevezetni ha bekuldenek a sc-t, mert teljesen felesleges es 0 izgalom mert az elso csak elronthatja. J B-nal ertek egyet, aki talan az egyetlen aki egy gyereknek peldakep lehet mint "ember" is. A fiamnak nem lehet jo pelda egyik sem, mert H rinyalasa se hangzott ugy hogy a szobraszok rogton faragni kezdjenek.egyébként is csak akkor büntették volna, ha már semmi sem múlna ezen.Tehát Todt nem bünteti meg a Ferrarit.A verseny alatt jogos lett volna, egy héttel később, hát...:Tuti kamu
Még nem végleges persze.
csi77
1. Ha jól tudom ez a testület nem hozhat ilyen dönést max kérhetik a vizsgálatot
3. Bár Todt eléggé negatívan nyilatkozott az esetről én kétlem, hogy egy felfüggesztett eltiltás / visszasoroláson kívül erősebbet mernek lépni
Update:
Nem is lettem semmi.
Toca
Nem is gondoltam volna.
Bazzani
slowmotion
no
Jó példa ... nekik is ugyanúgy elszakadhat a cérna , utana rendeztek aztán ennnyi.
több mint 8 éve
Nem is kell. Nem tortent szinte semmi csak az latvanyosan. Allorajtot kell bevezetni ha bekuldenek a sc-t, mert teljesen felesleges es 0 izgalom mert az elso csak elronthatja. J B-nal ertek egyet, aki talan az egyetlen aki egy gyereknek peldakep lehet mint "ember" is. A fiamnak nem lehet jo pelda egyik sem, mert H rinyalasa se hangzott ugy hogy a szobraszok rogton faragni kezdjenek.egyébként is csak akkor büntették volna, ha már semmi sem múlna ezen.Tehát Todt nem bünteti meg a Ferrarit.A verseny alatt jogos lett volna, egy héttel később, hát...:Tuti kamu
Még nem végleges persze.
csi77
Update:
Nem is lettem semmi.
Toca
Nem is gondoltam volna.
Bazzani
slowmotion
több mint 8 éve
egyébként is csak akkor büntették volna, ha már semmi sem múlna ezen.Tehát Todt nem bünteti meg a Ferrarit.A verseny alatt jogos lett volna, egy héttel később, hát...:Tuti kamu
Még nem végleges persze.
csi77
Update:
Nem is lettem semmi.
Toca
Nem is gondoltam volna.
Bazzani
több mint 8 éve
Tehát Todt nem bünteti meg a Ferrarit.A verseny alatt jogos lett volna, egy héttel később, hát...:Tuti kamu
Még nem végleges persze.
csi77
Update:
Nem is lettem semmi.
Toca
Nem is gondoltam volna.
több mint 8 éve
Hobby Autósportolásolás!Itthon megoldják "ingyenből":
...
TGA
totalcar.hu/magazin/kozelet/2017/06/26/a_rendorseg_tolja_a_varosba_az_illegalis_versenyeket/
több mint 8 éve
Hobby Autósportolásolás!NORDSCHLEIFE!
Előre bocsájtom nincs nagy megmondás 6-szor voltam kint, és be kell látni közepes képességű vagyok. 😊
Szóval legutóbb mentem a Nordschleifen egy BTG 10:14-et egy Renault Clio TechRod típusú 1.4-es bombázóval 😊 Nem teljesen széria mondjuk, de nem szétépített versenygép (-50 kiló+ cup futómű) 😊 Amúgy ez egy közepes idő ettől az autótól.
Hobbisták is mennek 10 mp-vel jobbat, szóval van hova fejlődni. Azért is megyek ezzel, mert futómű tekintetében ugyanilyenem van, csak 170 lovas RS, viszont az nekem sok, nem tudom kiautózni.
A lenti felvételt ajánlom, hogy mit tud egy 200 lóerős autó értő kezekben:
www.youtube.com/watch?v=tQ3x462rlmg
HOGYAN ÉRDEMES BELEVÁGNI:
Némi előnnyel indulok, Németországban élek, és némi BMW-közeli baráti kapcsolatrendszerrel rendelkezem (amúgy ők ajánlották a Renault RS-t kezdő autónak).
Magyarországon már vannak profik, akik támogatják a Norschleife Turistenfahrt, Time attack részvételeket. Jókat hallottam róluk, tessék őket megkeresni
Érdemes oktatót bérelni, és helyben autót bérelni!!!! NEM horror!
FIGYELEM!
- MINDIG LEGYÉL SZERÉNY, elég lesz bőven a 133 le Twingo
- MINDIG koncentrálj, és nézd a tükröt (tán a legnehezebb), mert sosem tudhatod, hogy egy félprofi mikor érkezik meg egy RS3-al.
- A legmodernebb szimulátorok sem készítenek fel a pályára (felület, huppanók, mert vannak, szegélykövek), a szimulátorból csak megtanulni tudod a pályát.[/b]
- Alulról feszegesdd a határokat. Még nem törtük össze, de a mentés baromi drága. Ha tereptárgyat rombolsz, fizeted. Sérülésnél helyszínel a rendőrség.
KÖLTSÉGEK
Vannak félreértések azzal kapcsolatban, hogy mennyire költséges hobbi ez.
Pályára alkalmas kocsi (amiben még bőven van a képességeimhez képest) 4500 EUR tokkal vonóval.
Ketten kb. 200-240 km-t megyünk, ami rohadt fárasztó nekünk és a kocsinak is.
Fékbetétekből 2 garnitúra elmegy 3 hétvégenként. Gumikat 2-3 alkalmanként kukázzuk . Lekopogom a Renalt technika valahogy bírja a kiképzést. Magam sem értem.
Mi éves kártyát vettünk így kettőnknek a hétvége kb. 1000-1200 EUR -ból megáll -szállással, étellel, üzemanyaggal (igaz, Bajorországból utazunk), alkatrészekkel, fékkel, gumival.
Ha bérelsz akkor egy 10 körös autóbérlet 250 EUR körül kijön Twingo RS-el! Pályabérletet most nem tudom, mert éves kártyánk van, és credit rendszer, de hét közben 25 EUR /kör azt hiszem, és péntektől 30 EUR.
Szállás nem feltétlenül drága, ahogy a kaja pia sem.
SZABÁLYOK:
Erről nagyon ajánlott tájékozódni! Nem foglalom össze, de a Nordschleife oldalán fent van.
Sending out an S.O.S
több mint 8 éve
A verseny alatt jogos lett volna, egy héttel később, hát...:Tuti kamu
Még nem végleges persze.
csi77
Update:
Nem is lettem semmi.
Szerkesztette: Toca
több mint 8 éve
A verseny alatt jogos lett volna, egy héttel később, hát...:www.nemzetisport.hu/f1/f1-vettelt-kizartak-az-azeri-nagydijrol-sajtohir-2578507
Még nem végleges persze.
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 8 éve
richardpettymotorsports.blob.core.windows.net/uploads/2016/09/Happy-80th-BD-614x496.jpgA NASCAR oldalán is megemlékeznek a királyról, van pár teljes futam is feltöltve.
több mint 8 éve
Biztos Rossi miatt, de jó nagy semmilyen verseny volt. Viszont legalább a VB eleje szoros.
több mint 8 éve
Kcsg Marc :SSSVisekeggyé😊
Coolearie
MM-nek örülök, pedig volt rajta nyomás bőven! Yamaha kegyetlen milyen hektikus!
Moto2: viszonylag jó verseny, de Morbi profi
Moto3: Mir ismét bizonyította, hogy ő a legjobb, amúgy szerintem az idei év legrosszabb moto3-as futama volt!
több mint 8 éve
Kcsg Marc :SSS
több mint 8 éve
Valaki Mezeit cserélje már le. Ritka szar.
több mint 8 éve
Rossi nagyot ment és végre a rajtjaira is odafigyel. Ritka jó kis verseny sikeredett az tuti.
több mint 8 éve
www.motogp.com/en/news/2017/06/27/hamilton-i-d-love-to-get-my-hands-on-a-motogp-bike/233313Többször emlegette már amugy ezt.
lol
Coolearie
A közös szponzor miatt(Monster) szerintem nem is olyan lehetettlen, hogy egyszer valamikor, valahogy felülhessen valamelyik Yamahára. Például ahogy pont ugyan ennek köszönhetően, Lorenzo körözhetett egy keveset az egyik F1es Mercivel Silverstone-ban.
The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
több mint 8 éve
Ez még szóba sem került 😊www.vezess.hu/forma-1/2017/06/27/f1-kimi-oriasi-sikitozva-kiabalt-a-ferrarival/

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 8 éve
Az F1-hez:Végigolvastam a hozzászólásokat, leszögezem nem vagyok Hamilton drukker, sem Vettel fan. Mindig is a Ferrarinak szurkoltam, akárki vezette. Ezért is dühít, amit Vettel csinált.
Lajos:
Valaki írta, hogy nem fékezett... hááát pont hogy fékezett. Mondjuk úgy, nem volt épp a legideálisabb a kanyarvétel. Az apex előtt lelép a fékről, aztán megint megfékezi. Kb 67-ről 52-re. Lehet vitatkozni, hogy ez kellett-e, vagy szabályos volt-e, betartotta a max 10 autó távolságot a SC-tól, stb. Az elől haladó diktálja a tempót, de ez feltételez azért egy kiszámíthatóságot, mert ha ez nem lenne elvárt, akkor így akárkit meg lehetne szívatni az utolsó kanyarban. Vagy mi van ha valaki szinte megáll elöl? A másik simán kikerülheti, mert feltételezi, hogy műszaki hibája van, hiszen ott nem indokolt a fékezés. És akkor meg kellene büntetni a mögötte haladót is, mert nem állt meg ő is? Ugyan már...Amúgy érdekes, hogy a felügyelők nem azt mondták, hogy Lajos nem fékezett, hanem hogy nem ment jelentősen lassabban abban a kanyarban, mint előtte akármikor SC alatt. Lajos amúgy láthatta, hogy Vettel mennyire közel van, mert mikor benéz a kanyarba, a belső tükörben simán láthatta. Talán a kisördög ott bujkált benne, és meg akarta szívatni, és ő sem gondolta át, mi lehet belőle, nem tudom.
Vettel:
Szerintem ezt egyszerűen elizgulta. Ez a pálya utolsó előtti derékszöge, szóval nem kellett volna ennyire kapkodnia, mert nyilvánvaló volt, hogy Lajos nem fog még gyorsítani, mert akkor utoléri a SC-t. Ráadásul a célegyenes is olyan kibaszott hosszú, hogy arra ráfordulva sincs értelme még gyorsítani, mert a szélárnyék inkább kedvez a másodiknak. Lajos nem is gyorsított ki csak az utolsó jobb törés után. Vettelnek inkább erre kellett volna koncentrálnia, de ezt is elbaszta mellesleg, mert még mindig gumit melegített, mikor Lajos már gyorsított. Ugyanez vonatkozik Lajosra is, hogy ha "ki akarta zökkenteni" Vettel a ritmusból, akkor ezt talán az utolsó kanyarban kellett volna megpróbálnia.
Szóval amit Lajos csinált, az enyhén szólva nem volt fair, de amit Vettel utána csinált, az meg szerintem megért volna egy kizárást.
több mint 8 éve
Talán ő sem az gáncs nélküli lovag, mint aminek egyesek+ a sajtó beállítja...Hamilton pedig tudjuk milyenVan ilyen aki úgy gondolja, gondolta valaha is, hogy Vettel a gáncs nélküli lovag? 😀
csi77
A karrierje legelejétől egy igazi pöcs volt és az is marad, ráadásul négyszeres bajnokként még jogalapja is van rá(hogy pöcs legyen). Alonso-t - meg ha egy fiatalt kell mondani akkor Verstappen - leszámítva nem igen cserélném le senkire, mert rohadt jó versenyző. De azt teljesen megtudom érteni hogy sokan utálják, mert valljuk be, nem sok olyan tulajdonsága van, ami szimpatikussá tenné. Vagy legalábbis a TVn keresztül nem jön le.
Na közbe látom Nandíto is leirta kb ugyanezt, más szavakkal. 😊
The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
több mint 8 éve
Sok versenyt láttam már, ahol a safety car után majdnem állóra fékezte az autót az első, hogy utána a saját tempójában gyorsíthasson ki. Ez nem zárja ki, hogy Hamilton szándékosan geciskedett egy kicsit (simán kitelik tőle), de szabályos volt. Viszont Vettel manőverje azonnal fekete zászló, ilyet nem igazán láttam még az f1-ben (talán egyet, 97-ben, de az más tészta).Vettelnek korábban is voltak érdekes húzásai. Például pár éve a multi21, tavaly Charlie Whiting durva elküldése rádión keresztül. Szóval nem hiszem, hogy jó fiúnak tartanák, max jobbnak, mint Hamiltont. 😊
Talán ő sem az gáncs nélküli lovag, mint aminek egyesek+ a sajtó beállítja...Hamilton pedig tudjuk milyen
csi77
Amúgy ezzel a manőverrel duplán büntette magát, mert ha higgadt marad, akkor ölébe hullik a győzelem. Nyilván akkor ezt nem tudhatta, sőt a szárnytörés pillanatában valószínűleg azt hitte, hogy elment a versenye, így elborulhatott az agya. Ha nyerni akar az ember, akkor néha sajnos előfordul, hogy elveszti a fejét. Más sportolókkal is történt már hasonló, de még velem, kispályás hobbifocistával is megesett. Ezzel persze nem akarom felmenteni, gondolom a csapattól is kap fejmosást, valamint szerintem Whiting és a FIA is várja majd hamarosan egy beszélgetésre.
Amit mondasz, Schumi ütközése azért sokkal súlyosabb volt, versenyszituációban, komoly sebességnél történt. Egyébként Sennának is volt sokat vitatott ütközése Prost ellen. De az biztos, hogy SC alatt hasonlóra nem volt még példa, remélhetőleg többet nem is lesz.
Music City Miracle
több mint 8 éve
Sok versenyt láttam már, ahol a safety car után majdnem állóra fékezte az autót az első, hogy utána a saját tempójában gyorsíthasson ki. Ez nem zárja ki, hogy Hamilton szándékosan geciskedett egy kicsit (simán kitelik tőle), de szabályos volt. Viszont Vettel manőverje azonnal fekete zászló, ilyet nem igazán láttam még az f1-ben (talán egyet, 97-ben, de az más tészta).Talán ő sem az gáncs nélküli lovag, mint aminek egyesek+ a sajtó beállítja...Hamilton pedig tudjuk milyen
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 8 éve
Vettelben kicsit mindig ott volt a "Forne kurz hinten lang" Chuck Norris -igazságosztó.www.youtube.com/watch?v=cj3vn1qtrew
Sending out an S.O.S