Autó- és motorsportok

18 feliratkozó

7 hónapja
Jughead Dallas Cowboys 5 213
Egészen durva stat jött velem szembe, ha kivesszük a tegnapi versenyből Max boxkiállásokkal érintett 4 körét (2 bevezető és 2 kivezető), valamint az SC alatti köröket, akkor 1 sem volt, amiben Norris, Perez vagy Leclerc gyorsabb volt, mint ő.
Jughead
Ettől ilyen izgalmas ez a szezon is.

Mondjuk a leggyorsabb kör végül nem Maxé lett, bár Weberék azt gondolták 100 körös kemény gumin lett volna esélye arra is, de félt, hogy összeszedett valami törmeléket - ami azért egy vicc.
vpi
Hát ez ilyen, ha a legjobb csapat, a legjobb pilóta és a legjobb autó együtt összpontosul abból nyilván dominancia lesz.

Ettől nagyobb probléma, hogy tavalytól eltérően, idén teljesen egyértelműen Verstappen-Perez-Ferrari-McLaren-Mercedes-Alonso a sorrend, míg tavaly Verstappen mögött nagyjából hétről hétre változott a sorrend a 8 pilóta között.
Jughead
Persze, ez legkevésbé a RedBull hibája. De ilyen szintű dominancia 1 évben szokott kijönni (Vettel 2013, Hami 2020, Schumi 2002), nem 3 egymást követő szezonban... és hol a vége 26-ban?
vpi
14-15-16 Merci ugyanezt a dominanciát hozta, csak ott nem volt ekkora különbség a két pilóta között, így nem egy emberes dominancia volt.
7 hónapja
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 24 619 — “Sha-la-la-la-la-la, Thiiiiii-baut Pinot!“
Egészen durva stat jött velem szembe, ha kivesszük a tegnapi versenyből Max boxkiállásokkal érintett 4 körét (2 bevezető és 2 kivezető), valamint az SC alatti köröket, akkor 1 sem volt, amiben Norris, Perez vagy Leclerc gyorsabb volt, mint ő.
Jughead

Mondjuk a leggyorsabb kör végül nem Maxé lett, bár Weberék azt gondolták 100 körös kemény gumin lett volna esélye arra is, de félt, hogy összeszedett valami törmeléket - ami azért egy vicc.
vpi
Hát ez ilyen, ha a legjobb csapat, a legjobb pilóta és a legjobb autó együtt összpontosul abból nyilván dominancia lesz.

Ettől nagyobb probléma, hogy tavalytól eltérően, idén teljesen egyértelműen Verstappen-Perez-Ferrari-McLaren-Mercedes-Alonso a sorrend, míg tavaly Verstappen mögött nagyjából hétről hétre változott a sorrend a 8 pilóta között.
Jughead
Persze, ez legkevésbé a RedBull hibája. De ilyen szintű dominancia 1 évben szokott kijönni (Vettel 2013, Hami 2020, Schumi 2002), nem 3 egymást követő szezonban... és hol a vége 26-ban?
vpi
Elképesztő hogy a többi csapat mennyire rossz úton van/volt:
- Vasseurnek strukturálisan kell helyretennie a csapatot, ami azért egy hosszabb folyamat
- A McLaren a nulláról jött fel legalább eddig
- A Mercedes harmadik éve azt se tudja mi a baj
- Az Aston pedig még vissza is esett

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price, Ricky Evans
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
7 hónapja
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 3 945 — Patriot
Jughead

vpi

Jughead
7 hónapja
Jughead

vpi

7 hónapja
NB2 New England Patriots 24 949 — nabege2@yahoo.com
Jughead

vpi
múltkor LEC megcsinálta 40 (lehet csak 30) kör után, keményen az utolsó kőrben
7 hónapja
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 3 945 — Patriot
Jughead

7 hónapja
iktriad Jacksonville Jaguars 79 845 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Gragson P3!!!

Reddick nyert, tökéletes.
Mikey
Chastain meg megint Top 5 helyről csúszott hátra a legvégén. 2 hét alatt másodszor.
7 hónapja
NB2 New England Patriots 24 949 — nabege2@yahoo.com
Hétvégén volt itt szó az SSP300-ról. Hát ezek mindig ilyen versenyt tolnak 😊 Agybeteg futamok vannak 😊
Rendszeres, hogy a célegyenesre befordul a vezetőboly, ahol "csak" 20-an vannak és az első a célegyenes végén a 10., a 12. meg a végére vezeti a versenyt 😊 De az egész versenyen simán van, hogy a 20. feljön a dobogóra és a futamban vezető meg valahol a 15. helyen zár.
A holland pálya még erre is rátesz, mert pont ilyen kicsiknek való, én személy szerint utálom ezeket az "egyeneseket", mert baromira balesetveszélyes, hogy mindenki össze-vissza megy.
7 hónapja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 12 868 — Kinek mit intézett a kormánya
 www.youtube.com/watch?v=u3KU3SyDg4g
7 hónapja
Mikey Cincinnati Bengals 18 753
Gragson P3!!!
Mikey
Most nézem, hogy ha nem lenne az atlantai büntetés, akkor 21. helyen lenne összetettben, ami egy teljesen korrekt helyezés lenne újoncként, egy nem top autóval. És még így is baromi peches versenyei voltak, tehát kis szerencsével simán a top 20-ban lehetne.

Tudom hogy ennek a gondolatmenetnek semmi értelme, de azért mégis jó eljátszani vele. 😊
Mikey
És ami az egészen meghökkentő, még akkor is ha tudjuk hogy az SHR eléggé alul teljesít (egyébként Harvick kivételével hosszú évek óta), az az hogy ez a csapat idei első Top 5 helyezése.
Ha úgy nézzük, 40 versenyből. Szóval még inkább nagy dolog ez a 3. hely.

Egyébként rengeteg pletyka kering az SHR körül, állítólag az is benne van, hogy jövőre Chevyre váltanak (ami biztos, hogy lejár a Forddal kötött szerződésük) és állítólag Gene Haas eladhatja a részét Dale Earnhardt Jr.-nak, aki ahelyett hogy teljesen új csapatot hozna létre (beszélt arról korábban, hogy annak semmi esélyét nem látja, mert esélytelen hogy előteremtsen hozzá 30-40 millió dollárt), inkább bevásárolná magát. A Chevyre váltás ezek után adná magát, és azt is tudni vélik hogy a négyből két chartertől meg is válna Stewart.

Csodálatos lenne egy Earnhardt Jr. - Gragson - Berry reunion a Cupban pár évvel azután hogy az Xfinityben oktattak. 😊
7 hónapja
Gragson P3!!!
Mikey
Most nézem, hogy ha nem lenne az atlantai büntetés, akkor 21. helyen lenne összetettben, ami egy teljesen korrekt helyezés lenne újoncként, egy nem top autóval. És még így is baromi peches versenyei voltak, tehát kis szerencsével simán a top 20-ban lehetne.

Tudom hogy ennek a gondolatmenetnek semmi értelme, de azért mégis jó eljátszani vele. 😊
7 hónapja
7 hónapja
Gragson P3!!!

Reddick nyert, tökéletes.
7 hónapja
Pedig az utolsó kanyar előtt úgy tűnt, hogy pont a legrosszabbkor fogyott el a külső ív. 😀
7 hónapja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 12 868 — Kinek mit intézett a kormánya
Idióta McDowell
Utolsó kör maradsz alul a dupla sárga mellett
7 hónapja
A Toyoták pedig kezdték izgalmassá tenni, aztán elbaszták.

Szerkesztette: Jughead
7 hónapja
Jó, ez így botrány
7 hónapja
BJ McLeod vezet körök óta!
7 hónapja
Ugyanitt Hemric mit keres az élen 😀?
7 hónapja
Larson 12.ben megkapja a körét
7 hónapja
Cowboykarcsi90 Dallas Cowboys 3 228 — …the quickest draw, the toughest motherfucker in these lands
Mondjuk a superbikeban tényleg tragikomédia amit a Honda csinál. Szerintem nem tévedek nagyot, ha azt mondom, akkor voltak utoljára komolyan vehető erő, amikor még Rea náluk ment. Ő meg bezöldült ugye 2015ben. Lassan tíz éve…

Haydennek volt talán még egy futamgyőzelme? De azon kívül kb. semmi azóta.

Szerkesztette: Cowboykarcsi90

The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
7 hónapja
esanders10 Denver Broncos 539
Illetve még ehhez annyit, hogy idén magasan a török a leginkább attraktív motoros azösszes sorozatot figyelembe véve, nagyon látványosan, ügyesen, elszántan, szórakoztatóan versenyzik.
Őszentsége Sobri Jóska
*Acosta azért nálam ott van még😀
7 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 439 — #NoStress
Idén hogy az F1 megint értékelhetetlen, minimálisra csökkentem a belefektetett időt (utólagos áttekerések, összefoglalók)

Az eddig is nagy favorit MotoGP-2-3 mellett így idén visszatérek a Superbike szériához, akár az ottani kisebb szériákhoz is(SSP, SSP300). A mai futamokkal egyelőre jóba tenyereltem😀

Anno sbt-t elkezdtem 2017-ben, de a Kawa dominancia (és a mögöttük lévő egyértelmű lépcsőzetes erősorrend révén is) hamar dobtam is szinte. Idén ahogy nézem elég erős a mezőny névsor és felhozatal. Jól érzem, hogy az idei lehet egy kicsit változatosabb év, mind a győzelemért, mind a dobogós helyekért, és az erős pontszerző helyekért is? Nem pedig a korábbi Kawa, Ducati, Ducati, Kawa, Yamaha, Yamaha sorrend feeling. Az szörnyen unalmas volt.

Aki nézte az elmúlt éveket, megtenné hogy ad egy kissé megkésett szezon előzetest, kitől mit lehet várni, egyfajta erősorrend is jöhet, nagyra értékelném 😊 Vagy ha neten van valami fasza cikk erről, azt is megköszönöm.
esanders10
A WSBKot - sajnos - fele annyira sem követem mint a MotoGPt, de mivel senki más nem irt így akkor csak megpróbálom nagy vonalakban összeszedni.

Tavaly, tavaly előtt a Ducati ugyanúgy uralta a superbikeot mint a MotoGPt. Bautista nyerte a 2022-es és ‘23-as VB is. Bár az idei szezont egyelőre sokkal gyengébben kezdte, de szerintem nem szabad leírni Őt sem. Már csak regnáló világbajnokként sem.

Az “offseason” két legnagyobb változása egyértelműen Razgatlioglu BMWhez igazolása. Illetve Rea csatlakozása a kékekhez. A török egyértelmű bajnok esélyesnek tűnik, az Észak-Ír motoros még azért keresi a kegyeit az R1nek. Tegyük hozzá, hogy - ugyancsak hasonlóan a GPhez - azért nem számít top technikának a Yamaha itt sem…

Bulega lehet még érdekes, ugye Ő tavaly nyerte a SSP-t, egész meggyőzően. Felkerült Bautista mellé a gyári Ducatihoz. A preseason meg a legelső philiph islandi futam alapján úgy is tűnt, hogy rárúgja az ajtót a királykategóriára. Aztán azért mérséklődött a habzása neki is. De pl. VBt jelenleg Ő vezeti egy ponttal.

Összefoglalva, a nagy hármasból(Rea-Bautista-Toprak) valószínűleg idén is két motoros lesz ténylegesen harcba a bajnoki címért. A spanyol Ducatis meg a török, a bajor géppel. De valóban szoros bajnokság várható, sok keresztbe veréssel.
Cowboykarcsi90
Illetve még ehhez annyit, hogy idén magasan a török a leginkább attraktív motoros az összes sorozatot figyelembe véve, nagyon látványosan, ügyesen, elszántan, szórakoztatóan versenyzik.

Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska

7 hónapja
Jan Pittsburgh Steelers 5 119 — Steelers fan
A GP-ben, SBK-ban, és Endurance VB-n is le vannak maradva. Hogy a világ legnagyobb motorgyártójának a nagy gyorsasági sorozatok közül egyikre sem lenne elég pénze, azt szerintem kizárhatjuk. Nem a költségvetés az oka.
Jan
de, szerintem a költségvetés az oka. attól, hogy lenne rá pénzük, még nem muszáj erre költeni. ez szerintem teljesen érthető, a presztízsen kívül sokat nem hoz, hisz ahogy írtad, enélkül is ők adják el a legtöbb motort.
törölt kristof
Így értettem. Hogy nem szánnak rá esetleg többet a projektekre.
esanders10
A Suzuki úgy szállt ki a GP-ből, hogy versenyképes motorjuk volt (ha jól emlékszem, az utolsó pár versenyük valamelyikén nyertek is). De nem akartak többet költeni a csúcskategóriás versenyzésre, és kiszálltak.

Pontos számot nem tudok, de valahol azt olvastam, hogy a gyári Yamaha és a gyári Honda csapatnak van a legnagyobb költségvetése a GP-ben.

Elvileg egy szatelit csapat nagyjából 15 M euro körül költ egy szezonban, de ennek egy részét a Dorna állja. Namost ha azt nézzük, hogy a Yamahánál csak Quartararo fizetése több mint 10M euro, a Hondánál meg tavaly Marquez fizuja 16M volt, abból azért kiderül, hogy ők sokkal nagyobb pénzekkel játszanak.
7 hónapja
esanders10 Denver Broncos 539
A GP-ben, SBK-ban, és Endurance VB-n is le vannak maradva. Hogy a világ legnagyobb motorgyártójának a nagy gyorsasági sorozatok közül egyikre sem lenne elég pénze, azt szerintem kizárhatjuk. Nem a költségvetés az oka.
Jan
de, szerintem a költségvetés az oka. attól, hogy lenne rá pénzük, még nem muszáj erre költeni. ez szerintem teljesen érthető, a presztízsen kívül sokat nem hoz, hisz ahogy írtad, enélkül is ők adják el a legtöbb motort.
törölt kristof
Így értettem. Hogy nem szánnak rá esetleg többet a projektekre.