NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 8 aktív topik

Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 14 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
Rata: Én is épp azon gondolkodtam, hogy így a bank csak kibaszik a többi emberrel, mert aki 2 milliót le akar venni kártyával ezek szerint ugyanúgy le tud, csak kurvasok idő, ami az illetőt nem zavarja, de a 2 fokban ácsorgókat lehet igen.fetomy
Van az a foka a hülyeségnek, ami előre nem belőhető. Az automata limitje együtt a kártya limitjével a felhasználók (100%-1 darab)-jának fontos és hasznos. Te belefutottál abba az egybe, aki a hasábot tolja, a kereket meg felemeli. Miért nem zavartad el a pics@ba?

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 14 éve
JéBé Green Bay Packers 7 725
Rohadjon meg a liga szakszervezet és mindenki aki részt vett a mai városmegbénításban!
több mint 14 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
Rata: Én is épp azon gondolkodtam, hogy így a bank csak kibaszik a többi emberrel, mert aki 2 milliót le akar venni kártyával ezek szerint ugyanúgy le tud, csak kurvasok idő, ami az illetőt nem zavarja, de a 2 fokban ácsorgókat lehet igen.

Apeszos: Hát amilyen idegállapotban voltam, nem sokon múlott, hogy nem kiabáltam el magam, hogy "Sehol egy norvég mikor szükség lenne rá???" 😀 Egyébként ott van a bank mellett kb. 2 ajtóval egy pénzváltó, ami előtt rendszeresen basszák át a naivokat és veszik el a pénzüket, de még ha ez nem is lenne, már csak azért sem így venném le a lóvét, mert nagyon könnyen szemet szúrhat valakinek, hogy fél óráig veszem le a lóvét, akkor valószínű, hogy rendesen ki leszek tömve kifele jövet...

JC6: Én kicsit sem vagyok az a verekedős fajta, de ha ott még kimegyek és engem akar lehúzni valaki, nem garantálom, hogy nem megyek neki a 150 kilómmal 😀😀
több mint 14 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 170 — #NoStress
Azt meg Sobri ne mond hogy az államnak az jó lesz ha a devizahitelek sorra bedőlnek, senki nem azt várja az államtól hogy fizesse ki helyette, de igenis is bekéne avatkozni alsó szinteken is és nem látszatintézkedésekkel butítani a népet.Toca
Nem mondom.
De azt se, hogy annyira rossz lenne.
Az államnak tök mindegy, én azt mondom, hiszen az állam nem ember, csak egy intézmény.
És ha a kormányzatra gondolsz, hát nekik is mindegy, mert ők bár emberek, de az ő anyagi helyzetükben nem érinti meg őket se pro, se kontra a szitu.
És hogy konstruktívak legyünk: vázold, hogyan kéne alsó szinteken beaavtkoznia az államnak?

több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Még jó hogy nem járt arra egy "norvég vendégmunkás". Segített volna neki levenni. 😛apeszos
Akkor tuti fetomy-t húzta volna le az a norvég 😀 látszik rajta, mennyire szereti őket 😀
több mint 14 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Ilyet se basztam még... Elszaladok a CIB automatához -ha már bankok-, és bazdmeg vagy 15 percig álltam ott amíg meg nem untam... 1 nő csak amíg én ott voltam -tehát előtte X utána Y ideig szintén- 12ször vett le 200.000 forintot... Mert ugye annyi a limit egyszerre, de hát ő 10 millát akar levenni, és mindezt nem lehet pénztárnál intézni... Biztos megvolt az oka, de hát ez hihetetlen azért, hogy ott áll fél óráig és 200anként veszi le a milliókat, mi meg már vagy 6-an várunk rá... Ha már ekkora melót végez, engedné mozogni a sort, főleg, hogy 3-an férnek el az épületben, a többiek kint álltak előtte..fetomy
Még jó hogy nem járt arra egy "norvég vendégmunkás". Segített volna neki levenni. 😛
több mint 14 éve
pgabtb Philadelphia Eagles 10 215 — Eagles fan
Ilyet se basztam még... Elszaladok a CIB automatához -ha már bankok-, és bazdmeg vagy 15 percig álltam ott amíg meg nem untam... 1 nő csak amíg én ott voltam -tehát előtte X utána Y ideig szintén- 12ször vett le 200.000 forintot... Mert ugye annyi a limit egyszerre, de hát ő 10 millát akar levenni, és mindezt nem lehet pénztárnál intézni... Biztos megvolt az oka, de hát ez hihetetlen azért, hogy ott áll fél óráig és 200anként veszi le a milliókat, mi meg már vagy 6-an várunk rá... Ha már ekkora melót végez, engedné mozogni a sort, főleg, hogy 3-an férnek el az épületben, a többiek kint álltak előtte..fetomy
Az gyönyörű 😊 Tudnám ilyen formán mi értelme van a limitnek, ha 3 részletben ugyanúgy ki tudnak fosztani. A sikeres bankok napi limitet állítanak be 😀

GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)

Ex-Rataxes
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
...szóval szerintem itt elszámolta magát a kormány.Rajna
Mondj 1 dolgot, ahol nem számolták el magukat. Belekaptak kismillió dologba, közben meg tiszta káosz az egész ország...
több mint 14 éve
Ilyet se basztam még... Elszaladok a CIB automatához -ha már bankok-, és bazdmeg vagy 15 percig álltam ott amíg meg nem untam... 1 nő csak amíg én ott voltam -tehát előtte X utána Y ideig szintén- 12ször vett le 200.000 forintot... Mert ugye annyi a limit egyszerre, de hát ő 10 millát akar levenni, és mindezt nem lehet pénztárnál intézni... Biztos megvolt az oka, de hát ez hihetetlen azért, hogy ott áll fél óráig és 200anként veszi le a milliókat, mi meg már vagy 6-an várunk rá... Ha már ekkora melót végez, engedné mozogni a sort, főleg, hogy 3-an férnek el az épületben, a többiek kint álltak előtte..
több mint 14 éve
davemayer Chicago Bears 15 320 — "Grammar maci"
Gogonak egy pirospont, atapapának egy fél.. egy-két embernek meg hatalmas facepalm.

Ezért tartunk ott ahol, mert még az értelmiség (?) körében is hiányzik a gazdasági alap egy-két embernél.. ezek után csodálkozunk, hogy a lakosság 80%-a benyeli a svájci frankhitelt.
Igor
A lakosság 80% nem benyelte a lakáshitelt, senki sem mondta nekik hogy "ez rossz ötlet mert figyeld meg hogy milyen változások lesznek a világban és az amiről azt hiszed most hogy jobban jársz vele az lesz a rosszabb". Mondom, én nem vettem fel semmi ilyesmit hála az égnek, de maximálisan át tudom érzeni azoknak a helyzetét akik ebben a helyzetben vannak. Azért ezért facepalmot osztogatni, óriási gratula... Két dolgot magyarázzatok el: 1. Ha mindenki olyan okos a szakértők közül, miért nem látták az összefüggéseket előre? 2. A többség ilyenkor szakember tanácsát kérte, ha más nem megbízott a banki alkalmazottban mert neki ő volt az. Nem hiszem hogy mindenkinek értenie kéne ehhez, te sem konzultálsz az orvosoddal a műtéted előtt... Biztos naiv vagyok de kurvára elegem van már ebből a "nézz a hátad mögé minden pillanatban mert bármikor átbasznak" mentalitásból. Többek szerint ez egészséges, ezért tart itt ez az ország többek között.

Nem tartom érvnek azt hogy "én nem veszek fel hitelt mert tudom hogy átbasznak vele" - lehet hogy ezt páran megtehetik, de a hitelfelvevők döntő többségének a mindennapi életéhez volt szüksége erre. Nekem is ha lakást szeretnék a következő 20 évben itthon hitelt kéne felvennem, nincs rá esélyem hogy megkeressem rá a pénzt!!!!

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 14 éve
Toca Minnesota Vikings 20 123 — Vikings fan
Ettől még a végtörlesztés marhaság és nem éri meg politikailag sem szvsz, aki képes végrehajtani, az annyira nagy gondban nincsen egyébként se, nagy politikai tőkét meg amúgy sem lehet kovácsolni belőle, viszont a nagyobb gondban lévő devizahiteleseket idegesítheti, hogy nem rájuk koncentrálnak, meg egy esetleges elkaszálás sem hoz plusz szavazatokat, szóval szerintem itt elszámolta magát a kormány.Rajna
De ahogya hírekben láttad Orbán Viktor tudott előtörleszteni. Rég felhagytam azzal az álomképpel hogy a kormány a rászorulókon akar segíteni. Saját köreinek jelentősen kedvezett míg a valós problémában lévő honpolgároknak ártott ezzel. Illetve a teljes gazdaságnak is.
Fekete munkáról meg annyit hogy nem egy szektorban úgy tudnak csak fentmaradni ha feketén/félig feketén dolgoznak/dolgoztatnak embereket. Minimálbéren van bejelentve és zsebre kap mégegyszer annyit. Azt senki ne mondja nekem hogy az államnak ez megéri.
Azt meg Sobri ne mond hogy az államnak az jó lesz ha a devizahitelek sorra bedőlnek, senki nem azt várja az államtól hogy fizesse ki helyette, de igenis is bekéne avatkozni alsó szinteken is és nem látszatintézkedésekkel butítani a népet.
több mint 14 éve
Gogo New England Patriots Army Black Knights 2 428 — Tuskó Hopkins
Teljesen más gazdasági szisztéma uralkodott a XIX.században és teljesen más uralkodik ma. Kicsit olyan, mintha az első gőzmozdony hatékonyságát összehasonlítod a mai RailJet-tel. Persze oda ér a gőzmozdony is A-ból B-be, de nem ugyanazzal a sebességgel, nem ugyanazzal az utazási minőséggel. Arról nem beszélve, hogy a XIX század óta már volt 2 világégés is, amelyek gyökeresen változtatták meg a nyugati ember gondolkodás módját és társadalmuk berendezkedését, a technológiát és gyakorlatilag a komplett világgazdaságot. Amadeus91
Érdekes.
Amikor én hozok XIX. századi példát, az nem jó, mert már nem aktuális.
Amikor te hozod fel egy XVIII. századi közgazdász elméletét a piacról, az bizony még most is aktuális. (Adam Smith 1723 - 1790, a "láthatatlan kéz" metafora)
A mai napig létező gyerekmunkát pedig elegánsan kikerülöd - vagy az is idejétmúlt, csak a keletiek kimaradtak ebből "a komplett világgazdaság gyökeres megváltoztatásából?"
Ha igazad lenne és a gyerekek foglalkoztatása nem érné meg a profi tőkéseknek, akkor miért működik még mindig Nyugat-Afrikától a Távol-Keletig, az aranybányászattól a mezőgazdaságig, hogyan fordulhat elő, hogy tőkeerős multinacionális vállalatok (nemegy köztük a globális piac zászlóvivője) is érintettek benne? Ők sem értenek a piachoz?

Annyit írtam, és ehhez tartom magam, hogy egy piacgazdaság esetén, ahol szabad verseny van profitorientált vállalatok közt, ott nem szabad az államnak döntő szerepet vállalnia. Amikor először írtam ezt a gondolatot, akkor tévesen kihagytam a döntőt. Ez az alatt azt értem, hogy nem érinthet senkit sem hátrányosan egy állami intézkedés, s nem is emelhet senkit sem monopol helyzetbe, mert az már szintén árt a szabad versenynek. Amadeus91
Grat, végre léptünk előre egy lépést.
Így mindjárt másképp hangzik, ámbár még ezzel is lehetne vitatkozni.
(Csak azt nem értem, hogy ezt miért nem lehetett meghúzni azonnal, mi szükség van a fölösleges terelésekre egy napig.)

I swung a saber and I was a young Hussar

"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 14 éve
Ha az történt volna itt, amit leírtál (és valóban sokszor előfordul), akkor vállat rántok. De most bizonyítottan nem pöcsök és egyébként határozott véleményformálók követték el. A miérten nem fogok egy percig sem morfondírozni. 😊

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 14 éve
Gogonak egy pirospont, atapapának egy fél.. egy-két embernek meg hatalmas facepalm.

Mellesleg amondó vagyok amúgy, nyissunk egy gazdaság topicot.Igor
Erősen igazságtalan leszek Veled szemben, de Nálad borult ki a bili.
Ki a bánat kért Benneteket, hogy piros ponttól facepalm-ig osztályozzatok, bíráljatok?!
Ha van véleményed - már pedig Igor, Neked olyan van rendszerint, amelyre érdemes odafigyelni -, akkor oszd meg. Ha nincs erre időd, kedved stb, akkor kímélj meg az értékelésedtől, kérlek. Elnézést kérek!
Gazdaság topic nyitási ötleted tetszik!tomi-tomi
Biztos vettél már részt vitákban élőben, nagy társaságban is.
Ahol alapvetően értelmes emberek, megfelelő verbális képességekkel vitatkoznak.
Sokszor megfigyelhető, hogy kialakul két markáns pólus, most mindegy, hogy benső késztetések vagy pusztán az opponálás okán, egy erős pro és egy erős kontra vélemény -sokszor sarkított vélemény- körül.
De mindig vannak olyanok, akiknek egyik pólus se felel meg és automatice, önhatalmúlag kinevezik magukat ítésznek, és elkezdik minősítgetni a vitázókat, hogy "nektek abban igazatok van, hogy..., de abban meg nekik van, hogy..., jó érvelés amit mondtál, de ott hibádzik, hogy..."
Régebben tűnődtem, hogy mi késztet embereket az effajta hozzáállásra, miért hiszik azt, hogy majd ők megmondják hány méter a százméter, és arra jutottam, hogy a vitázók a konfrótálódást/harcot/igazságot keresők közül kerülnek ki, esetleg a konszenzusra/megoldásra/egyetértésre törekvők közül, míg az ítészek a gyámoltalanok, bizonytalanok, állást nem, vagy félve foglalók közül, sőt, sokszor azok közül, akik az adott témában sügérek vagy teljesen érdektelenek.
Ilyenkor próbálják valami eröltetett, frappánsnak szánt jópofisággal lezárni az egész disputát, mint az óvónéni terelgetve a kis bohó vitázó lurkókat, vagy súlytalan fennsőbbséggel minősíteni a vitázókat, egyfajta önjelölt moderátorként, esetleg a témát elbagatellizálni, a benne résztvevőket egyfajta mesterkélt fennsőbséggel kezelni.
Sokat tűnődtem, hogy mi lehet ennek a mélyén, mi lehet a valós oka, magyarázata, mozgatórugója. És végül arra jutottam, hogy az ilyen emberek egyszerűen pöcsök.
De ugye ez meg nem túl egzakt, kiforrot, konkrét, megalapozott és védhető konklúzió, és tulajdonképpen a problémához ezzel nem is jutottam közelebb, így mostanáig el is felejtettem, hogy régebben ezen morfondíroztam, de akkoriban tulajdonképpen nem tudtam rájönni az igazi miértre.
És most, hogy általad ez a szituáció újra előkerült, hát most se.
Így el is süllyesztem ezt is a megoldhatatlan problémáim zsákjába, és még olyan mások által megejtett okoságot se kerekítek a végére, hogy lehetek hülye, csak ne írjam le, vagy nem baj ha az okos hülyéskedik, csak a hülye ne okoskodjon, vagy effélék.

több mint 14 éve
Rajna Tennessee Titans 7 998 — Nega Scott
Aki ilyen okos, hogy ekkora arccal lehülyézhet bárkit, akivel nem ért egyet, az gyerünk, próbáljon meg egy ellenérvet felmutatni, kulturáltan felépíteni, megmagyarázni, türelemmel. Aki meg erre nem képes, az üljön fel a fent említett Miska bá mellé fröccsözni. Amadeus91
Az eddigi vita nagyjából úgy nézett ki, hogy te teljességgel megalapozatlan háttértudással beblöfföltél ezt-azt, amit gyakorlati és elméleti síkon cáfoltak meg többek, szerintem ennél türelmesebben, kulturáltan nem lehet az egyértelműen hamis állításaidat megcáfolni. Amikor én olvastam őket, szimplán egy alapvető közgázkurzust javasoltam volna, kb. a harmadik mikroökonómia órán derülne ki, hogy ez a vadkapitalizmus, amit vizionálsz, egyik teoretikus fejében sem született meg, meg hogy az általad is belinkelt görbe egy kicsit bonyolultabb a valóságban (tudom, utaltál rá, hogy ez csak elmélet, csak akkor nem igen értem, hogy miért gondolod ennek a megváltoztatását a gyakorlatban kifejezetten piacellenesnek). No nem mintha én nagy szakértő lennék, de egy bizonyos szituban árfolyamot rögzíteni/(akár önhibájukból) bajba jutott állampolgárok segítése=szocializmus állítás olyan szinten áll messze a valóságtól, hogy csodálkozom, hogy többen hosszasan magyarázták neked az állítások hibáit.

Ettől még a végtörlesztés marhaság és nem éri meg politikailag sem szvsz, aki képes végrehajtani, az annyira nagy gondban nincsen egyébként se, nagy politikai tőkét meg amúgy sem lehet kovácsolni belőle, viszont a nagyobb gondban lévő devizahiteleseket idegesítheti, hogy nem rájuk koncentrálnak, meg egy esetleges elkaszálás sem hoz plusz szavazatokat, szóval szerintem itt elszámolta magát a kormány.

több mint 14 éve
...Sobri Jóska
Na jólvan, ha az államnak, kormánynak, uralkodó pártnak tök mindegy mennyi fekete munkás illetve munkanélküli van, és gyakorlatilag leszarják, ha ez esetleg jelentős mértékben nő, mert a kifliből jön be elég áfa, akkor valóban nem kell foglalkozniuk semmivel sem. Ettől függetlenül én nem gondolom, hogy ez így működne, mivel sok értelmét nem látom (és nem is úgy tűnik mintha így lenne), de elhiszem.fetomy
Nem semmivel sem, de az volt a kiindulópont, hogy az állam segítsen a devizahiteleseken, mert ez az érdeke, különben megérzi bevételkiesés formájában az így elmaradó adókat/járulékokat/stb., és rengeteg csövi lesz, akik nem tesznek hozzá a nagy egészhez.
De ha megnézed pl az elmúlt 20, de legyen csak 10 év kormányzati erőfeszítéseit, nem top10-es prioritás a feketemunka kifehérítése, mások a prioritások, az eszközök, célok igencsak, többek közt azért, mert ez se nem (ennyire) fontos a valóságban, se nem megoldható, és hatékonyan nem menedzselhető - mint láthatjuk.

több mint 14 éve

Erősen igazságtalan leszek Veled szemben, de Nálad borult ki a bili.
Ki a bánat kért Benneteket, hogy piros ponttól facepalm-ig osztályozzatok, bíráljatok?!
Ha van véleményed - már pedig Igor, Neked olyan van rendszerint, amelyre érdemes odafigyelni -, akkor oszd meg. Ha nincs erre időd, kedved stb, akkor kímélj meg az értékelésedtől, kérlek. Elnézést kérek!
Gazdaság topic nyitási ötleted tetszik!

több mint 14 éve
...Sobri Jóska
Na jólvan, ha az államnak, kormánynak, uralkodó pártnak tök mindegy mennyi fekete munkás illetve munkanélküli van, és gyakorlatilag leszarják, ha ez esetleg jelentős mértékben nő, mert a kifliből jön be elég áfa, akkor valóban nem kell foglalkozniuk semmivel sem. Ettől függetlenül én nem gondolom, hogy ez így működne, mivel sok értelmét nem látom (és nem is úgy tűnik mintha így lenne), de elhiszem.
több mint 14 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 207
Azt írod, hogy a profit orientált bányászcégnek a gyerekmunka az érdeke. Nem értem, hogy miért? A gyerekmunkás nem képzett, nem erős, nem tartós munkaerő. Ha én egy bányatulajdonos lennék, akkor egész biztosan azt venném fel, akire komoly teljesítményt tudnék alapozni. A tőkésnek egyáltalán nem érdeke a gyerek foglalkoztatása, még ha olcsóbb is mint a szakképzett ember, mert a gyerek nem képes arra a teljesítményre, amelyre a képzett felnőtt. (Nem elég okos, nem elég fejlett sem mentálisan, sem fizikálisan, alkalmatlan a munkára).
Amadeus91
Ezek szerint a XIX. századi brit gyár- és bányatulajdonosok nem voltak profitorientáltak és a saját érdekük ellen dolgoztak.
Angliában 1842-ben emelték föl a bányákban alkalmazott fiúgyerekek korhatárát 5 évről 10 évre és tiltották meg a nők föld alatti munkavégzését.
1833-ban tiltották meg a gyapjú- és pamutgyárakban a kilenc éven aluli gyerekek alkalmazását.
És továbbra is tartom a kérdést a Közép- és Távol-Keleten mai napig működő könnyűipari gyerekmunkáról.Gogo
Teljesen más gazdasági szisztéma uralkodott a XIX.században és teljesen más uralkodik ma. Kicsit olyan, mintha az első gőzmozdony hatékonyságát összehasonlítod a mai RailJet-tel. Persze oda ér a gőzmozdony is A-ból B-be, de nem ugyanazzal a sebességgel, nem ugyanazzal az utazási minőséggel. Arról nem beszélve, hogy a XIX század óta már volt 2 világégés is, amelyek gyökeresen változtatták meg a nyugati ember gondolkodás módját és társadalmuk berendezkedését, a technológiát és gyakorlatilag a komplett világgazdaságot.

Fetomy: "Csak annyit szólnék hozzá az utolsó gondolatodhoz, hogy számomra nem világos, hogy ha az egyszerűsített definíciód szerint szocializmus, ha az állam beszabályoz, akkor ha ezt mondjuk saját kiadásai -egészségügy- miatt teszi, az mitől nem tartozik bele? Mármint attól még, hogy tegyük fel valóban azért avatkozik így közbe az állam, hogy ne kerüljön annyiba az egészségügy, attól még ugyanúgy belenyúl a piacba."

Annyit írtam, és ehhez tartom magam, hogy egy piacgazdaság esetén, ahol szabad verseny van profitorientált vállalatok közt, ott nem szabad az államnak döntő szerepet vállalnia. Amikor először írtam ezt a gondolatot, akkor tévesen kihagytam a döntőt. Ez az alatt azt értem, hogy nem érinthet senkit sem hátrányosan egy állami intézkedés, s nem is emelhet senkit sem monopol helyzetbe, mert az már szintén árt a szabad versenynek.
Az állam úgy nyúl bele az egészségügybe, hogy bizonyos kezeléseket támogat illetve rengeteg gyógyszer támogatás van, viszont az egészségügyben, legalábbis ami a kezeléseket illeti, nem igazán van versenyhelyzet. Sőt, az én magánvéleményem az, hogy az egészségügy nem is lenne szabad, hogy egyáltalán gazdasági vagy pénzügyi kérdés legyen. Ennek ellenére sajnos az, sőt a legnagyobb üzlet talán a világon. Levetítve Magyarországra az EÜ problémákat, ahogy Sobri írta (talán ő), hogy ugye a fekete munkás is bedob 6 ezret a közösbe és akkor van TB ellátása. Azt hiszem nem árulok el sokat, hogy ez nem elégséges pénzösszeg. Nekem megmaradt pár évről ezelőttről egy sürgősségi leletem, amihez kaptam számlát, rajta tételesen feltüntetve a kezelésem, s a belém infúziózott gyógyszerek árát. 3500 forintomba került egy sürgősségi ellátás. Pontosabban a TB-nek került annyiba. Most ha azzal számolsz, hogy a már fent említett fekete munkás, aki bedobja a 6ezret/hó, mondjuk hasnyálmirigy enzim problémákkal küzd, akkor az orvos felírja neki a Pangrol nevű gyógyszert, amely állami 90%-s támogatással 2300! forint 1 hónapra. Ezért veszteséges az EÜ. Jól teszi az állam, hogy beleszól az egészségügybe véleményem szerint, de hogy ezen formája nem egészen nyerő az is biztos.

"s mennyi volt pl. az USA vagy Anglia, mint államok kiesése, amikor lapátolták a pénzt a magánbankokba a hitelválság idején? "
Ha azok a bankok összeomlanak, akkor bedől az egész nyugati gazdaság. Beleértve Németországot és Magyarországot is. Amikor akkora a baj, már nem a gazdasági elméleteken és a morális dolgokon kell görcsölni.

Egyébként, hogy reagáljak azokra a hozzászólásokra, akik szerint megy itt az okoskodás meg a többi meg a többi... szvsz ez egy olyan topic, ahol eddig kb ment az anyázás, kurvázás stb... erre mikor összeverődik 4-5 ember, akik kulturált keretek közt, ahogy Fetomy mondja anyázás nélkül, beszélnék meg egy témát, akkor meg beszól a partvonalról egy-két ember, hogy "hülye vagy". Kicsit olyan, mint amikor a Kozármisleny-Battonya Megye IV-s rangadón Miska bá beugat a "B-középbő" 2 nagyfröccsel a pocakjában. Aki ilyen okos, hogy ekkora arccal lehülyézhet bárkit, akivel nem ért egyet, az gyerünk, próbáljon meg egy ellenérvet felmutatni, kulturáltan felépíteni, megmagyarázni, türelemmel. Aki meg erre nem képes, az üljön fel a fent említett Miska bá mellé fröccsözni.

Aki meg kiröhögött annak respect. Legalább őszinte és egy kicsit én is magamra ismertem ő benne. 😀
több mint 14 éve
Bruce Las Vegas Raiders UCLA Bruins 11 678 — Salus populi suprema lex esto
(az áru, amit megvehetsz, az árú pedig egy melléknév)
több mint 14 éve
Másik részéhez pedig csak annyit, hogy én nem tudtam, hogy egy munkanélküli csöves ésvagy fekete munkás ugyanannyit fizet az államnak, mint amennyit egy hivatalosan bejelentett dolgozó. Ezek után akkor nyugodtan vállalok fekete munkát hiszen csak poénból nem tetszik a kormánynak (pártoknak, politikusoknak, sok embernek az országban, a mókusoknak, fakopácsoknak és a nyitvatermők bizonyos tagjainak), elvégre egy fekete munkás után is ugyanúgy fizetik a járulékokat, és egyéb adókat, neve pedig bizonyára csak onnan ered, hogy este kell dolgozni illetve szénnel, fekete festékkel vagy mákkal kapcsolatos munkáról van szó.fetomy
Ha senki se fizetne semmilyen járulékot, és mindenki maga termelné az összes élelmiszert, ruhát, és semmilyen árút nem venne, se szolgáltatást se venne igénybe, akkor igazad lenne.
De aki svarcban melózik is elkölti az így keresett pénzt, ebből lesz áfa, fizeti maga után a tb-t (igaz kb 6 rugó), a vállalkozó, aki bér helyett számlával veszi ki a pénzt, hogy kifizethesse az embert feketén is vesz számlát, aminek szintén van áfa vonzata, stb.
Ha az egész ország elmenne feketébe, akkor rá tudna pacsálni az aktuális kormányzat, de amíg az van, ami van, hogy ömlik az adó így is, addig sosem lesz baj.
Egyrészt rengeteg bevétele van az államnak, csak elmegy hitelek törlesztésére (persze a nagy zsidó bankoknak), és a teljesen rossz költéseire.
Másrészt rengeteg olyan meló van (köztisztviselők, közszolgák, hivatalnok, tanár, egészségügyi dolgozó, multiknál a melók, stb) ami sose megy feketén.
Egy építkezésen lehet melót végezni feketén, vagy a kereskedelemben néhol, de rengeteg helyen lehetetlen.

több mint 14 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 22 670 — je suis poloska
Mé' nem a politika topicot hányjátok össze?catattack
Mert talán még így sem vesznek el a fontos "kurva időjárás", "kurva fejfájás", "köcsög benzinár" és hasonló hsz-ek.fetomy
Amiknek a 90%-át te generálod. 😛Schleck
kéne egy külön fetomy topic 😀 oda mehetnének az ilyenek.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 14 éve
Gogo New England Patriots Army Black Knights 2 428 — Tuskó Hopkins
Erős gyűlölködjünk - politika cross lenne...

I swung a saber and I was a young Hussar

"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 14 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 599 — No 1 Lijiao Gong fan

Ezért tartunk ott ahol, mert még az értelmiség (?) körében is hiányzik a gazdasági alap egy-két embernél.. ezek után csodálkozunk, hogy a lakosság 80%-a benyeli a svájci frankhitelt.

Mellesleg amondó vagyok amúgy, nyissunk egy gazdaság topicot.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 14 éve
catattack 3 520
A politika topicba még véletlenül sem megyek be, mert hányok tőle. Gondolom azért lett nyitva a topic, hogy oda menjen a politikai töltet.

Amúgy kibaszott torokfájás!