NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik
CFB követő 2024
1 717
44
18:00 Minnesota @ Wisconsin - CBS
Gyűlölködjünk
36 feliratkozó
több mint 13 éve
Nemrég volt, hogy egy asszem harmadosztályú focicsapat fele lebukott vele. A csapatorvos intézte nekik. :/
több mint 13 éve
Jelzem, a rokkantak jó részén nem látszik kívülről, hogy rokkant. Szív és érrendszer, légzőszervi betegség nem mindíg jár külső jegyekkel.apeszosEgyrészt ez is igaz, a fő probléma viszont szerintem az, hogy indokolatlanul is adnak ki, szóval még csak hamisítani sem kell. Pl. anno egy edzőmnek is volt, talán mert rossz volt a dereka, ami igaz, csak ennyi erővel az emberek negyede kaphatna. Javasolta is apának, hogy mivel neki is rendszeresen szarakszik a dereka, szerezzen be egyet ő is...
több mint 13 éve
JéBé
7 035
Kibaszott kurva autó lehasalt egy időre, én nem mondom hogy nem lehet nélküle élni de úgyanúgy biztos nem...Az egész napirend meg minden borul és szar minden és rohadjon meg mindenki.
több mint 13 éve
Jelzem, a rokkantak jó részén nem látszik kívülről, hogy rokkant. Szív és érrendszer, légzőszervi betegség nem mindíg jár külső jegyekkel. Egy félmegoldás azért akadna, és egyszerű is. Egy vonalkód az egész. Bejelentési kötelezettség: az adott rokkant kártyához a rokkant által megadott autók rendszáma, akár öt-hat is. A parkoló őrnél vonalkód olvasó, adatbázisból kurva egyszerűen le lehet olvasni, hogy jogosult-e vagy nem.apeszosÍgy van pl. az autista öcsémnek is jár
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 13 éve
Jelzem, a rokkantak jó részén nem látszik kívülről, hogy rokkant. Szív és érrendszer, légzőszervi betegség nem mindíg jár külső jegyekkel. Egy félmegoldás azért akadna, és egyszerű is. Egy vonalkód az egész. Bejelentési kötelezettség: az adott rokkant kártyához a rokkant által megadott autók rendszáma, akár öt-hat is. A parkoló őrnél vonalkód olvasó, adatbázisból kurva egyszerűen le lehet olvasni, hogy jogosult-e vagy nem.
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
És szerinted mi akkor a jó megoldás?Sobri Jóskaeleve autóra szóljon.. bevonni a mostaniakat és kiadni újra valami nem hamisíthatót és szám alapján ellenőrizhetőt.
több mint 13 éve
Nekem se jut jobb az eszembe, de ugye ez Magyarország.És szerinted mi akkor a jó megoldás?Sobri JóskaEllenőrizni a helyszínen.. nyilván ki lehet magyarázni mindent, de azért ha rámennének erre, akkor drasztikusan csökkennének a visszaélések.Szesze
Egyrészt ki lehet dumálni, másrészt még mindig hatékonyabb adni egy ezrest az ellenőrnek, mint a 480 ft/órás parkolódíjat fizetni egész napra, vagy 30 percig keresni parkolóhelyet.
Így azt gondolom, hogy nem csökkennének a visszaélések, pláne, hogy mindig sokkal több csaló lesz, mint ellenőr.
több mint 13 éve
És szerinted mi akkor a jó megoldás?Sobri JóskaEllenőrizni a helyszínen.. nyilván ki lehet magyarázni mindent, de azért ha rámennének erre, akkor drasztikusan csökkennének a visszaélések.
több mint 13 éve
Mikey
18 757
Elég kicsi a mintavételezési alapom (5 parkolóhely), szóval korántsem mérvadó amit megállapítottam, de az alapján a rokkantautósok 100%-a csaló. 😊Házunk mögött van ez az említett 5 parkoló, így néhanapján látom, hogy teljesen egészséges és fitt emberek szállnak ki a rokkant matricával ellátott autókból. Láthatóan rokkant embert még egyszer sem láttam ki- vagy beszállni. Pedig pár éve már figyelgetem.
És itt még csak nem is BMW-k meg Audik parkolnak, hanem Corsák, Swiftek, meg ilyen "népautók". (Bár saját megfigyeléseim alapján már a BMW is teljes mértékben "népautó", de ez már egy másik téma...)
több mint 13 éve
Mondtam már hogyan kell szabályozni a rokikártyát. Olcsó megoldás is.Akkor elmondom még egyszer:
Nem egy kirakható kártya. Vagyis az is, de csak úgy érvényes, ha egy 60*60-as mozgássérült piktogrammos matrica is ott van az autódon. Ezt aki valóban rászorul ki fogja tenni. De aki csal, az nem fogja kiragasztani a 30 millás AUDI-ra.haromt
A rokikártyát nem autóra adják. Hanem a mozgássérült kapja.
Nagyanyámnak soha nem is volt autója, vezeti se tud.
Eddig öten vittük már orvoshoz, nagynéném, nagybátyám, unokatesóm, faterom, én.
Mind az 5 autóra kerüljön matrica?
Sok értelme nincsen, pláne, hogy nem is 5, mivel én egyszer bérelt autóval vittem, egyszer egy ismerősével. Akkor azokra is kerüljön matrica, emiatt az 1-1 út miatt?
Vagy tulajdonképpen minden létező autóra kerüljön, biztos ami biztos?
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Mondtam már hogyan kell szabályozni a rokikártyát. Olcsó megoldás is.Nem egy kirakható kártya. Vagyis az is, de csak úgy érvényes, ha egy 60*60-as mozgássérült piktogrammos matrica is ott van az autódon. Ezt aki valóban rászorul ki fogja tenni. De aki csal, az nem fogja kiragasztani a 30 millás AUDI-ra.
több mint 13 éve
Én estem át?? Mert azt feltételezem, hogy nem az összes luxusautós-mozgássérültkártyás parkoló csaló. Akkor én inkább kiszállok a témából, legyen az aranyközépút a megoldás: Mindegyik csaló, nincs kivétel.De most miért kell kiforgatni, és átesni a ló túloldalára? Egy szóval nem mondtam, hogy egyik sem, vagy nagyon kis részük csaló..Pont te estél át a ló másik oldalára.
Egyedül azt mondtam, hogy szerintem hülyeség az, hogy a cikkben is, és általában a közvélemény is úgy kezeli, hogy ha luxusautó, akkor evidens, hogy az csaló is.
Mert szerintem az átlagos autóval rendelkezők között is k.vasok a visszaélő egyrészt, másrészt pedig a luxusautósok, illetve terepjárósok között is van bőven aki meg nem visszaélő. Egyszerűen azt mondom, hogy még ha nem is totálisan alaptalan, de akkor is durván ferdítő ez a párhuzam, és nem lehet úgy kezelni, hogy ahány luxusautó, annyi visszaélő van.fetomy
Persze, hogy nem minden luxusautós-rokkantkártyás csaló, csak a 90%-uk. Mert az egy dolog, hogy van papírja róla, de 10-ből-9-szer én csupa ereje teljében lévő, nem a túl sok munkától megroskadt köcsögöt látok ilyen kártyás autóból kiszállni. Gondolom akkor titkon Liptai is rokkant, pont most került elő egy ügy vele kapcsolatban is.GRAFI
több mint 13 éve
GRAFI, neked nem való a kereskedelem. 😊Vagy Öngyi-boltban kéne dolgoznod, ahova betérnek az öngyilkosok, választanak valami sikeres kelléket (méreg, pisztoly, kötél, sósav, stb) és mindenki megelégedésére távoznak. Csak ilyen még nem igazán létezik.
több mint 13 éve
Bassza meg a kurva annyát az olyan fasz, mint aki előbb itt volt. Keres egy bizonyos tipusú elemet. Mikor megkérdezem, hogy milyen tipusú elem, az első kérdéskor Varta, a második kérdésre, kicsi gombbelem a válasz, majd a harmadszori bonyolult kérdésre végre a tipusszám is kiderült. Közlöm vele, hogy nincs ilyenünk, persze visszakérdez, hogy biztos??? Lát egy hasonló méretűt (kb. 20 hasonló méretű van), leveteti velem a tüskéről, nézi 5 cwntiről, mert nem lát rendesen. Miután nem biztos benne, hogy ez kellene neki (nem ez kell, totál más a tipus), megkérdi, hogy hány voltos. Mondom 3. De neki 1,5 V-os kell. Persze ez sem elég neki, le akar szedetni egy másikat (ami történetesen ugyanez a tipus). Mondom neki, hogy az ugyanaz. De ő csak megakarja nézni!!!
több mint 13 éve
Mozgássérült kártyát nem autóra adnak ki, hanem emberre.Vagyis a kártyán nem rendszám szerepel, hanem személyes adatok.
Nekem nagymamám mozgássérült, van is kártyája.
Ha a nagynéném viszi orvoshoz, akkor 8 éves Citroennel mennek, ha a nagybátyám, akkor meg 3 éves Mercivel. Ami ugyebár luxusautó.
Vagyis aki ilyen kártyával rendelkezik, az szinte biztos mozgássérült, de elvileg bárkinek oda- és eladhatja a kártyáját, viszont hivatalosan csak akkor használható a kártya, ha a mozgássérültet szállítják vele.
És én azt látom, hogy Pesten bizony sok embernek van ilyen kártyája, aki szinte soha nem visz mozgássérültet, mégis használja.
Például amikor még sokat pókereztem élőben, akkor ott is rengeteg kőgazdag, de teljesen egészséges ember parkolt ilyen kártyával, tehát szerintem is a kártyák nagyrészével visszaélnek. (Amit mi sem bizonyít, minthogy feketepiacon ugyanúgy lehet venni jópénzért ilyen kártyát, mint bármi más iratot.)
A megoldás szerintem az ellenörzés lenne, nem a kártyáké, hanem a használóké, bár nehéz egzakt mód ellenőrizni, mivel ha mondjuk ilyen kártyával parkolok, és megáláskor ellenőriznek, akkor mondhatom azt, hogy megyek a nagymamámért, pár perc és jövünk. Ha meg 3 óra múlva jövök vissza egyedül, és az ellenőrök megvárnának, akkor mondhatom azt, hogy a nagyi rosszul volt, mentőt hívtunk, nem én viszem, vagy jobabn lett, és maradt otthon, stb. Ha meg akkor akarnának megfogni, amikor megyek el, akkoris mondhatom ugyanezt, szóval technikailag nem igazán lehet megoldani.
De én azt gondolom, hogy inkább parkoljanak ezzel a visszaélők, minthogy elvegyék csak 1 embertől is, akinek szüksége lenne rá.
És ne essenek át a ló másik oldalára, mint a rokkantsági nyugdíj felülvizsgálatával, ahol biztos sokan élnek vissza vele, de pont itt az oldalon is írta apeszos, hogy így viszont az ő tényleg rokkant ismerőse nem kapta meg.
több mint 13 éve
De most miért kell kiforgatni, és átesni a ló túloldalára? Egy szóval nem mondtam, hogy egyik sem, vagy nagyon kis részük csaló..Pont te estél át a ló másik oldalára.
Egyedül azt mondtam, hogy szerintem hülyeség az, hogy a cikkben is, és általában a közvélemény is úgy kezeli, hogy ha luxusautó, akkor evidens, hogy az csaló is.
Mert szerintem az átlagos autóval rendelkezők között is k.vasok a visszaélő egyrészt, másrészt pedig a luxusautósok, illetve terepjárósok között is van bőven aki meg nem visszaélő. Egyszerűen azt mondom, hogy még ha nem is totálisan alaptalan, de akkor is durván ferdítő ez a párhuzam, és nem lehet úgy kezelni, hogy ahány luxusautó, annyi visszaélő van.fetomy
Persze, hogy nem minden luxusautós-rokkantkártyás csaló, csak a 90%-uk. Mert az egy dolog, hogy van papírja róla, de 10-ből-9-szer én csupa ereje teljében lévő, nem a túl sok munkától megroskadt köcsögöt látok ilyen kártyás autóból kiszállni. Gondolom akkor titkon Liptai is rokkant, pont most került elő egy ügy vele kapcsolatban is.
több mint 13 éve
Aki mozgássérült és kőgazdag, az elméletileg nem BMW-vel furikázik, mert legalább megengedhet magának olyan autókat, melyben külön emelőlift és egyéb vezetést megkönynítő dolgok vannakJJVagy azt, hogy sofőrje van. Ez mellesleg egy kevésbé kőgazdagnál is lehet, csak nem feltétlen hivatásos sofőrrel.
több mint 13 éve
De most miért kell kiforgatni, és átesni a ló túloldalára? Egy szóval nem mondtam, hogy egyik sem, vagy nagyon kis részük csaló..Aki mozgássérült és kőgazdag, az elméletileg nem BMW-vel furikázik, mert legalább megengedhet magának olyan autókat, melyben külön emelőlift és egyéb vezetést megkönynítő dolgok vannak
Mert szerintem az átlagos autóval rendelkezők között is k.vasok a visszaélő egyrészt, másrészt pedig a luxusautósok, illetve terepjárósok között is van bőven aki meg nem visszaélő. Egyszerűen azt mondom, hogy még ha nem is totálisan alaptalan, de akkor is durván ferdítő ez a párhuzam, és nem lehet úgy kezelni, hogy ahány luxusautó, annyi visszaélő van.
ui.: Azt meg nem értem, honnan jön, hogy a lakosság 20-a luxusautóval jár.fetomy
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
De most miért kell kiforgatni, és átesni a ló túloldalára? Egy szóval nem mondtam, hogy egyik sem, vagy nagyon kis részük csaló..Egyedül azt mondtam, hogy szerintem hülyeség az, hogy a cikkben is, és általában a közvélemény is úgy kezeli, hogy ha luxusautó, akkor evidens, hogy az csaló is.
Mert szerintem az átlagos autóval rendelkezők között is k.vasok a visszaélő egyrészt, másrészt pedig a luxusautósok, illetve terepjárósok között is van bőven aki meg nem visszaélő. Egyszerűen azt mondom, hogy még ha nem is totálisan alaptalan, de akkor is durván ferdítő ez a párhuzam, és nem lehet úgy kezelni, hogy ahány luxusautó, annyi visszaélő van.
több mint 13 éve
Azt amúgy nem értem, hogy a luxusautó miért jelent azonnal visszaélést? Aki mozgássérült, az evidens, hogy szegény? Ha azt vizsgálnák, hogy ki száll be és ki, az érdemi eredmény lenne, ez szerintem egyáltalán nem jó arra, hogy megmutassa, mennyi a visszaélés. Legalábbis én semmi logikát nem látok abban, hogy pl. "BMW-vel járok, mozgássérült leszek valami miatt, ezért lecserélem az új BMW-met egy 15 éves opelre, vagy mozgássérült vagyok, és k.va gazdag, de semmiképp nem veszek jó kocsit, hiába szeretem őket..."És szerinted a teljes lakosság 20%-a luxusautóval járkál? És ha nem, akkor meg nehezen tudom valahogy elképzelni, hogy a mozgáskorlátozottak között több legyen a gazdag, mint az épek között.
Már csak azért sem értem, mert "nagypapám", utolsó éveiben, mikor már öreg volt, és tolószékben tudott már csak közlekedni, akkor is a tizenmilliós Cadillacjével utazott.fetomy
több mint 13 éve
Azt amúgy nem értem, hogy a luxusautó miért jelent azonnal visszaélést? Aki mozgássérült, az evidens, hogy szegény? Ha azt vizsgálnák, hogy ki száll be és ki, az érdemi eredmény lenne, ez szerintem egyáltalán nem jó arra, hogy megmutassa, mennyi a visszaélés. Legalábbis én semmi logikát nem látok abban, hogy pl. "BMW-vel járok, mozgássérült leszek valami miatt, ezért lecserélem az új BMW-met egy 15 éves opelre, vagy mozgássérült vagyok, és k.va gazdag, de semmiképp nem veszek jó kocsit, hiába szeretem őket..."Már csak azért sem értem, mert "nagypapám", utolsó éveiben, mikor már öreg volt, és tolószékben tudott már csak közlekedni, akkor is a tizenmilliós Cadillacjével utazott.
több mint 13 éve
http://index.hu/belfold/budapest/2011/04/19/a_mozgasserultek_negyede_luxusautoval_jar/Hihetetlen bazzeg, hogy ez ellen évek óta nem tudnak mit tenni...
több mint 13 éve
Hogy a retkes kibaszott kurva életbe KURVA ÉLET KURVA ÉLET KURVA ÉLET :mad:
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear