Gasztrokultúra

12 feliratkozó

19 órája
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 9 898 — #neverpunt
Rá egy hétre koktélozas munkatárssal, Black Swan, csak ajánlani tudom, a fizetésig.
Lecsúszik 3 műalkotás, csak sikerült négyet kiszámlázni.

Nem tudom mi a fasz van itt.
atapapa
Black Swan….nagy csalódás. Kedvelem a molekuláris koktél-tematikákat, meg azt a néhány helyet ami ezt viszi. De a BS a környékén sincs ezeknek, pedig eléggé pozícionáltàk magukat ide.

Eleve ugye nem tudsz bemenni, csöngetni kell, oké. Résre nyílik az ajtó, igen? Szia, asztalunk van ilyen néven. Várjak-ajtó becsuk, majd eltelik vagy 3 perc mire nyílik az ajtó, hogy mehetünk. Összesen van bent 7 asztal, amiből 3nàl ültek. Oké. Akkor innék egy martinit. Először nézzem meg az itallapot, az ajánlott koktélokat és inkább válasszak onnan. Mi a fasz? Oké. Akkor egy ilyet. Összesen voltunk öten, itt sikerült 3 embernek is rosszat hozni (nem azt kért) - persze, ezen nem segít, hogy a zene úgy 30 decibellel hangosabb mint kéne. Kérünk kaját, de annak a megevését megint nem segíti, hogy fény az alig van, (a bejárat mellett ültünk) szóval telefonnal világítottunk, hogy melyik kaja melyik 😊 az ajánlott koktélok közepesek, nem rossz, de a jó nem ilyen. Aztán csak kérhettem utána amilyet szeretnék, az se rossz, de az egyensúlya gyenge volt. A felszolgálók ajánlani nem tudnak azon a 7-8 koktélon kívül ami a füzetben volt, pedig ez egy koktélbárnál elég alap dolog, hát még ahol könnyű belecsúszni egy 100k feletti végszámlába. (Arról már nem is beszélek, hogy az ilyen fancy-tudományos koktél helyeken az is eléggé az élmény része, hogy nem is kell koktélt mondanod, elég ha csak pár ízt bemondasz és helyben kevernek valamit) Én nem ajánlom, ha már koktélbár akkor Warmup.
MC12
én foglaltam asztalt, szóval nem volt ezzel gond. tetszett a becsöngetős móka, hogy teljesen el van szigetelve a külvilágtól, aki odamegy célirányosan megy és nem úgy hogy jé itt lehet inni hát basszunk be akkor már.
én két italt az ízvilág alapján választottam, a harmadikra pedig vakon a ház specialitását kértem, legyen az bármi, és nem voltam elégedetlen.
nekem a zene se volt hangos, enni nem ettünk, bejött a hely sötét hangulata, tud meghitt lenni, biztos elviszem a barátnőmet is majd,
de ha mindegyik italból egyszer iszom ne úgy kezdődjön már a számla hogy 2X talisman

20 órája
MC12 New Orleans Saints 4 714
Rá egy hétre koktélozas munkatárssal, Black Swan, csak ajánlani tudom, a fizetésig.
Lecsúszik 3 műalkotás, csak sikerült négyet kiszámlázni.

Nem tudom mi a fasz van itt.
atapapa
Black Swan….nagy csalódás. Kedvelem a molekuláris koktél-tematikákat, meg azt a néhány helyet ami ezt viszi. De a BS a környékén sincs ezeknek, pedig eléggé pozícionáltàk magukat ide.

Eleve ugye nem tudsz bemenni, csöngetni kell, oké. Résre nyílik az ajtó, igen? Szia, asztalunk van ilyen néven. Várjak-ajtó becsuk, majd eltelik vagy 3 perc mire nyílik az ajtó, hogy mehetünk. Összesen van bent 7 asztal, amiből 3nàl ültek. Oké. Akkor innék egy martinit. Először nézzem meg az itallapot, az ajánlott koktélokat és inkább válasszak onnan. Mi a fasz? Oké. Akkor egy ilyet. Összesen voltunk öten, itt sikerült 3 embernek is rosszat hozni (nem azt kért) - persze, ezen nem segít, hogy a zene úgy 30 decibellel hangosabb mint kéne. Kérünk kaját, de annak a megevését megint nem segíti, hogy fény az alig van, (a bejárat mellett ültünk) szóval telefonnal világítottunk, hogy melyik kaja melyik 😊 az ajánlott koktélok közepesek, nem rossz, de a jó nem ilyen. Aztán csak kérhettem utána amilyet szeretnék, az se rossz, de az egyensúlya gyenge volt. A felszolgálók ajánlani nem tudnak azon a 7-8 koktélon kívül ami a füzetben volt, pedig ez egy koktélbárnál elég alap dolog, hát még ahol könnyű belecsúszni egy 100k feletti végszámlába. (Arról már nem is beszélek, hogy az ilyen fancy-tudományos koktél helyeken az is eléggé az élmény része, hogy nem is kell koktélt mondanod, elég ha csak pár ízt bemondasz és helyben kevernek valamit) Én nem ajánlom, ha már koktélbár akkor Warmup.
20 órája
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 9 898 — #neverpunt
Elmúlt 2 hét magyar gasztroárnyéka
Csajjal ebéd egy rakparti libanoni étteremben, kaja rendben, fizetek, rendhagyóan cash-sel, szervizdíj felett még bő 10 százalékot verő tip, beteszem a húszasokat a "noteszba", mondom hogy akkor ennyiből kérek, 12 ezer járt volna vissza, ember visszajön a noteszt zárva leteszi elem diszkréten, ahogy elmegy nyitom, 2000 volt benne. Visszahivom hogy figyi ez itt nem kerek, "ja tényleg" a válasz, de amúgy kurvára nem tűnt meglepettnek.

Rá egy hétre koktélozas munkatárssal, Black Swan, csak ajánlani tudom, a fizetésig.
Lecsúszik 3 műalkotás, csak sikerült négyet kiszámlázni.

Nem tudom mi a fasz van itt.

1 napja
MC12 New Orleans Saints 4 714
- Egy tematikus helyen, mint amilyen egy borbár, whiskybár vagy koktélbár, nem elég, hogy te kihozod a valamit és jónapot. Mintahogy nyugaton - de teszem hozzá - a távol-keleten sem - nem is így működik. Itt bizony elvárás, hogy a felszolgáló ismerje a terroir, a savgerinc és a fajtajelleg szavakat és értse, ha ennek mentén kér valaki ajánlást. Tudja, hogy nem töltünk ugyanabba a pohárba a chardonnay-t és egy sauvignon blanc-t, hanem bizony hozunk egy új készletet mind az 5 főnek. És nem töltjük rá a pohár alján lévő 1-2cl maradék malbec-re a syrah-t.
MC12
ez érdekes mert 15 éve mikor Tokajban voltunk többször és beültünk kóstolásokra, nem mindig a tulaj hozta ki a cuccokat de amiket számonkérsz az kb alap volt

mikor egyetemi kurzussal voltunk villányba és befizettünk kóstolásra ott a tulaj csinálta a dolgokat az kicsit más de ott is alap volt
Negritis, a vajda
Hidd el, én sajnáltam a legjobban mert minden más tekintetben többé-kevèsbè de tényleg felnőtt ez a szegmens európához. De ez kb. minden helyen megtörtént.
MC12
hát ez biztos azért van, mert a felszolgáló nem a borászatból érkezett, máshogy áll hozzá ezekhez a dolgokhoz, mint akinek az egész élete ott zajlik a hegyen. neki ez egy meló (nem munka, meló), ne várják tőle, hogy átszellemüljön.
azért egy hegyen, pláne ha saját termést prezentálnak, mégiscsak büszkék a termékre, és megadják a módját, hogy megfelelően prezentálják is azt.
slowmotion
Nem is az átszellemülést várom, de a nulla-nagyon kevés kompetenciát nem tudom elfogadni egy borbárban. Egy étteremben, kocsmában bármilyen más helyen ezt jobban elfogadom, nem is szoktam basztatni őket, de egy specifikus helyen az, hogy forgassa a szemét, fújtasson és azt mondja: hát ő azt nem tudja (van e karakterben hasonló ilyen boruk magyar esetleg, nem volt nehéz kérdés) - ezt mint tulajdonos se érteném meg. Akkor metse ki magát és mondja azt, hogy mindját ideküldi a kollégáját aki tud segíteni, vagy bökjön rá valamire a borlapon, hogy szerinte ez. Maximum nem egyezik az izlésünk, na bumm. De hogy egy felszolgáló kérdésre se sale-szelje az árut, hát ez engem meglep 😊

Beszélgettem az egyik helyen az üzletvezetővel, Ő azt mondta, hogy tökre megérti és elfogadja amit mondok, de én meg értsem meg, hogy:

- Nincs képzett munkaerő
- Nincs munkerő
- Aki van, az nem akar betanulni, leszarja
- Akit betanított, az 1-2 hónappal később már egy másik borbáran volt pár 10 ezer forintért többért
- Így az van, hogy Ő, meg a tulaj is benn van, hogy oltsák a tüzet, amikor mondjuk beesik egy ilyen társaság mint a miénk.

Hogy ez meddig fenntartható az jó kérdés. De azt elérték, hogy megjön a jóidő és inkábbb szervezek egy sütögetést nálam a kertbe a saját boraimmal, minthogy ezért bemásszunk Pestre. Majd ősszel/télen újrapróbáljuk.
1 napja
slowmotion Dallas Cowboys 20 310 — Cowboys fan
- Egy tematikus helyen, mint amilyen egy borbár, whiskybár vagy koktélbár, nem elég, hogy te kihozod a valamit és jónapot. Mintahogy nyugaton - de teszem hozzá - a távol-keleten sem - nem is így működik. Itt bizony elvárás, hogy a felszolgáló ismerje a terroir, a savgerinc és a fajtajelleg szavakat és értse, ha ennek mentén kér valaki ajánlást. Tudja, hogy nem töltünk ugyanabba a pohárba a chardonnay-t és egy sauvignon blanc-t, hanem bizony hozunk egy új készletet mind az 5 főnek. És nem töltjük rá a pohár alján lévő 1-2cl maradék malbec-re a syrah-t.
MC12
ez érdekes mert 15 éve mikor Tokajban voltunk többször és beültünk kóstolásokra, nem mindig a tulaj hozta ki a cuccokat de amiket számonkérsz az kb alap volt

mikor egyetemi kurzussal voltunk villányba és befizettünk kóstolásra ott a tulaj csinálta a dolgokat az kicsit más de ott is alap volt
Negritis, a vajda
Hidd el, én sajnáltam a legjobban mert minden más tekintetben többé-kevèsbè de tényleg felnőtt ez a szegmens európához. De ez kb. minden helyen megtörtént.
MC12
hát ez biztos azért van, mert a felszolgáló nem a borászatból érkezett, máshogy áll hozzá ezekhez a dolgokhoz, mint akinek az egész élete ott zajlik a hegyen. neki ez egy meló (nem munka, meló), ne várják tőle, hogy átszellemüljön.
azért egy hegyen, pláne ha saját termést prezentálnak, mégiscsak büszkék a termékre, és megadják a módját, hogy megfelelően prezentálják is azt.
1 napja
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 2 718 — Patriot
- Egy tematikus helyen, mint amilyen egy borbár, whiskybár vagy koktélbár, nem elég, hogy te kihozod a valamit és jónapot. Mintahogy nyugaton - de teszem hozzá - a távol-keleten sem - nem is így működik. Itt bizony elvárás, hogy a felszolgáló ismerje a terroir, a savgerinc és a fajtajelleg szavakat és értse, ha ennek mentén kér valaki ajánlást. Tudja, hogy nem töltünk ugyanabba a pohárba a chardonnay-t és egy sauvignon blanc-t, hanem bizony hozunk egy új készletet mind az 5 főnek. És nem töltjük rá a pohár alján lévő 1-2cl maradék malbec-re a syrah-t.
MC12
ez érdekes mert 15 éve mikor Tokajban voltunk többször és beültünk kóstolásokra, nem mindig a tulaj hozta ki a cuccokat de amiket számonkérsz az kb alap volt

mikor egyetemi kurzussal voltunk villányba és befizettünk kóstolásra ott a tulaj csinálta a dolgokat az kicsit más de ott is alap volt
Negritis, a vajda
Nem is értem ezt a pohár dolgot. Én pl minden italomat még ha egy kóláról is beszélünk, új, tiszta pohárba kérem (OK, ha bort palackkal kérünk, nyilván nem). Kóstolásnál pláne annyira nyilvánvaló, hogy ne keveredjenek a különböző ízek...
1 napja
MC12 New Orleans Saints 4 714
- Egy tematikus helyen, mint amilyen egy borbár, whiskybár vagy koktélbár, nem elég, hogy te kihozod a valamit és jónapot. Mintahogy nyugaton - de teszem hozzá - a távol-keleten sem - nem is így működik. Itt bizony elvárás, hogy a felszolgáló ismerje a terroir, a savgerinc és a fajtajelleg szavakat és értse, ha ennek mentén kér valaki ajánlást. Tudja, hogy nem töltünk ugyanabba a pohárba a chardonnay-t és egy sauvignon blanc-t, hanem bizony hozunk egy új készletet mind az 5 főnek. És nem töltjük rá a pohár alján lévő 1-2cl maradék malbec-re a syrah-t.
MC12
ez érdekes mert 15 éve mikor Tokajban voltunk többször és beültünk kóstolásokra, nem mindig a tulaj hozta ki a cuccokat de amiket számonkérsz az kb alap volt

mikor egyetemi kurzussal voltunk villányba és befizettünk kóstolásra ott a tulaj csinálta a dolgokat az kicsit más de ott is alap volt
Negritis, a vajda
Hidd el, én sajnáltam a legjobban mert minden más tekintetben többé-kevèsbè de tényleg felnőtt ez a szegmens európához. De ez kb. minden helyen megtörtént.
1 napja
Negritis, a vajda Denver Broncos 35 640 — The Mathematician
- Egy tematikus helyen, mint amilyen egy borbár, whiskybár vagy koktélbár, nem elég, hogy te kihozod a valamit és jónapot. Mintahogy nyugaton - de teszem hozzá - a távol-keleten sem - nem is így működik. Itt bizony elvárás, hogy a felszolgáló ismerje a terroir, a savgerinc és a fajtajelleg szavakat és értse, ha ennek mentén kér valaki ajánlást. Tudja, hogy nem töltünk ugyanabba a pohárba a chardonnay-t és egy sauvignon blanc-t, hanem bizony hozunk egy új készletet mind az 5 főnek. És nem töltjük rá a pohár alján lévő 1-2cl maradék malbec-re a syrah-t.
MC12
ez érdekes mert 15 éve mikor Tokajban voltunk többször és beültünk kóstolásokra, nem mindig a tulaj hozta ki a cuccokat de amiket számonkérsz az kb alap volt

mikor egyetemi kurzussal voltunk villányba és befizettünk kóstolásra ott a tulaj csinálta a dolgokat az kicsit más de ott is alap volt

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
1 napja
MC12 New Orleans Saints 4 714
Most, hogy az elmúlt hónapokban végigjártam a nagyobb, fancybb, ismertebb borbárokat a fővárosban, néhány dolgot meg tudok állapítani.

Pozitívum
- Sokkal, sokkal jobb a helyzet bor fronton, mint akárcsak 5 éve. Eltűnőben a mindent leuraló tutti-frutti forradalom (másnéven: roséfröccsmánia).
- A legtöbb helyen normális, kurrens és a nemzetközi trendeket követő külföldi borválaszték van vörösből, fehérből és rosé-ból is. Ezekkel együtt pedig sok kisebb, elsősorban nem is hazai forgalmazásra gyártó magyar pincészet borát is tartják ami dícséretes.
- Nem lett bio-bor mánia (egyelőre) ami eleve egy megosztó történet, de idehaza még nincs is kiforrva és habár szerintem is helye van egy borlapon, de nem kell túlzásokba esni
- A gasztro-részen egyértelmű a fejlődés. Minden helyen remek sonkák, sajtok, szalámik, olivák és egyebek voltak - ebben abszolút egyenrangúak vagyunk bármelyik külföldi borbárral. A kenyér/pékárú már nem ennyire fényes, a legtöbb helyen azt mondanám, korrekt de nem kiemelkedő, néhány helyen meg kifejezetten gyenge volt, itt még van fejlődési lehetőség + valamiért nálunk nem tud meghonosodni az, ami az olaszoknál vagy a spanyoloknál alap, hogy odavágjanak az asztalra egy adag grissinit vagy ilyesmit aztán - nyilván pénzért - de rágcsálj csak.
- A bárok belső kialakítása, berendezése is teljesen oké, a legtöbb itt is simán megállná a helyét bármelyik nyugati, hasonló árszínvonalú helyen.

Negatívumok
- Igazából egyetlen, de borkedvelőként és a szubkultúra sznobjaként komoly problémával találkoztam: a kiszolgáló személyzet és ezen keresztül a fogyasztói élmény.
- Egy tematikus helyen, mint amilyen egy borbár, whiskybár vagy koktélbár, nem elég, hogy te kihozod a valamit és jónapot. Mintahogy nyugaton - de teszem hozzá - a távol-keleten sem - nem is így működik. Itt bizony elvárás, hogy a felszolgáló ismerje a terroir, a savgerinc és a fajtajelleg szavakat és értse, ha ennek mentén kér valaki ajánlást. Tudja, hogy nem töltünk ugyanabba a pohárba a chardonnay-t és egy sauvignon blanc-t, hanem bizony hozunk egy új készletet mind az 5 főnek. És nem töltjük rá a pohár alján lévő 1-2cl maradék malbec-re a syrah-t.
- Ezek boros alapvetések, tetszik nem tetszik, aki ilyen helyet nyit, annak tudnia kell, hogy ez a szubkultúra - mint egyébként szerintem bármelyik - ilyen, ezt igényli.
- Na ez nem megy. A felszolgálók 80%-a idióta, hozzánemértő volt, de ráadásul le is szarta, sőt, megsértődött, ha szóltam, hogy akkor ezt most új pohárba légyszi. Mert neki ez mennyi mosogatnivaló. Közben meg szegény tulaj nem tud minden asztalnál ott lenni, és rohangál kármentést végezni.
- Lehet, hogy ezeket elnézném egyébként, csak az van, hogy az árak is bizony nyugatiak lettek, tehát ha már 5 fő otthagy egy helyen 110 ezret, akkor bizony érzékeny lesz az ilyesmire. És úgy látom, a vendéglátósok ezt még nem értik. Mintha ott lennének leragadva, mint pár éve, hogy persze, szar a kiszolgálás szinvonala de cserébe nem drága. Ez nem fog menni.
3 napja
Negritis, a vajda Denver Broncos 35 640 — The Mathematician

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
🤘 gaben 🤘 Chicago Bears Texas Longhorns 6 914 — Deion Sanders for president too! 😀
bár off, gondoltam megosztom veletek az egyik autóm
pár dolog változott rajta az elmúlt 24 évben, de az airbrush még az eredeti



" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
1 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 35 640 — The Mathematician
Magyarosrszág, bármit IS kirántunk 😊
warr_b
ipad után mint lepődik meg bárki is?

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
warr_b Washington Commanders 16 532 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Mi az isten az a rántott kovászos uborka?

Sixo
Magyarosrszág, bármit IS kirántunk 😊


Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
1 hónapja
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 19 757 — TODDHERREMANS79
Mi az isten az a rántott kovászos uborka?
Sixo
úgy szokták csinálni, hogy kirántják a kovászos uborkát

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Jack, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
1 hónapja
Sixo Los Angeles Chargers South Carolina Gamecocks 26 366 — LIGHTS OUT!
Mi az isten az a rántott kovászos uborka?

2 hónapja
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 340 — Astartes
Igy kell megkostolni korrektul a chiliket 😀:


Állat vagyok, ami enni kér...
4 hónapja
Willie Parker Pittsburgh Steelers 11 709
Lancelotról annyit, hogy egyik ismerősünk gondolta (még a 2000es évek elején, mikor menővolt tényleg), hogyha középkori flash, akkor ő megengedi magának, hogy szolgának nevezze a pincért. Hát nem volt jó ötlet 😀
Hanni
Végülis most vannak főispánok...
4 hónapja
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 2 718 — Patriot
A kormányinfón jó híreket mondtak a Lancelot menüjével kapcsolatban!
4 hónapja
slowmotion Dallas Cowboys 20 310 — Cowboys fan
Lancelotról annyit, hogy egyik ismerősünk gondolta (még a 2000es évek elején, mikor menővolt tényleg), hogyha középkori flash, akkor ő megengedi magának, hogy szolgának nevezze a pincért. Hát nem volt jó ötlet 😀
Hanni
kis híján defenesztrálták?
4 hónapja
Hanni Seattle Seahawks Army West Point Black Knights 6 924 — Középhatalmi pleb
Lancelotról annyit, hogy egyik ismerősünk gondolta (még a 2000es évek elején, mikor menővolt tényleg), hogyha középkori flash, akkor ő megengedi magának, hogy szolgának nevezze a pincért. Hát nem volt jó ötlet 😀
4 hónapja
warr_b Washington Commanders 16 532 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Angus marhájának farából hasított böszme szeleteket (60 dkg) cheddar-ral, szalonnával, hagymás babbal s tejfeles-fóliás burgonyával kínálom néked Jó Uram! ez mitől középkor?
vpi
Mit nem értesz te böszme?!
r.baggio


Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
4 hónapja
ozibozi New York Giants 13 675
A 90-es években nagyot szólt évekig mikor megnyitott.
Ami viszont ott új volt, hogy még mielőtt mindenki bor-szakértő lett a 2000-es évekr, ők már előtte nagy borválasztékkal és nem túlárazva indultak, pedig akkor még újgazdagék is sokszor kólát kértek a villányi, stb prémium borokhoz is.

Szerkesztette: ozibozi
4 hónapja
r.baggio Washington Commanders Utah Utes 58 971 — Tang Clan
Angus marhájának farából hasított böszme szeleteket (60 dkg) cheddar-ral, szalonnával, hagymás babbal s tejfeles-fóliás burgonyával kínálom néked Jó Uram! ez mitől középkor?
vpi
Mit nem értesz te böszme?!


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
4 hónapja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 10 591 — beers & Packers
Attól kérdezem, aki volt már a Sir Lancelotban Budapesten. Az étlapon egy soron azt írják, hogy nem adnak villát az étkezéshez. Ezt mennyire veszi komolyan a helyszín? Tényleg csak kézzel lehet enni, vagy ha szeretnénk akkor hoznak evőeszközöket minden fogáshoz? Úgy érzem édesanyám nem értékelné kézzel evést 😀
Gorcsev
Én még nem jártam ott, de látom, többfajta leves is van az étlapon. Tippem szerint ahhoz adnak evőeszközt, ha nem is feltétlenül villát, kanalat. Ha mégsem, akkor majd küldj fotót, lécci.😊
4 hónapja
nagir New York Giants Michigan Wolverines 7 008 — Bla, bla, bla
Attól kérdezem, aki volt már a Sir Lancelotban Budapesten. Az étlapon egy soron azt írják, hogy nem adnak villát az étkezéshez. Ezt mennyire veszi komolyan a helyszín? Tényleg csak kézzel lehet enni, vagy ha szeretnénk akkor hoznak evőeszközöket minden fogáshoz? Úgy érzem édesanyám nem értékelné kézzel evést 😀
Gorcsev
Könyörgöm, most osztogattak Michelin csillagokat erre te a Sir Lancelotba mész????
vpi
Őszintén? Nekem nem kéne a mislencsillagos kaja.

De hát én proli vagyok, nekem tökéletes a cigánypecsenye kakastaréjjal és koviubival, de a zsíroskenyér lilahagymával is 😀
warr_b
OK, akkor menj el egy normális korrekt étterembe. De egy Lancelot, a műközépkori ótvar bőségtáljaival, az minden alatt van. (Krumpli köret középkorban???)

Angus marhájának farából hasított böszme szeleteket (60 dkg) cheddar-ral, szalonnával, hagymás babbal s tejfeles-fóliás burgonyával kínálom néked Jó Uram! ez mitől középkor?
vpi
Az alufóliától!😉😜😁🤣



ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods FAN!!!