Gasztrokultúra
13 feliratkozó
2 hónapja
Én készítettem már bográcsban flamand marhapörit nem egyszer, ott a barna sör viszonylag későn kerül bele a kajába és igen, lassú tűzön kell még sokáig puhítani utána a lében. Szerintem még finomabb is volt a bográcsis verzió, szóval bátran próbáld ki.Köszi a tippet, arra jutottam hogy nem kéne nagy különbségnek lennie. Amire nagyon oda kell majd figyelni, az az egyenletes lassú tűz. A kukafű elég ínyencnek hangzik, de maradok a kakukkfűnél. 😀Hátha valamelyikőtöknek van tapasztalata:sztem a füst tuti oda fog a barna sörnek bombázni és a picit nagyobb felület miatt esélyes, hogy figyelni kell a karamellizálódásra, de nagy különbség nem kéne, hogy legyen (gyanítom nem 200 literes kondérban főzöl párszáz embernek, hanem ugyanaz a lépték, mint konyhai főzéskor). igazából ha már úgyis csináltál, akkor tudod, hogy nem lesz kegyetlen édes. babérlevelet+kukafüvet nem mondom, azt nyilván raksz bele magadtól is. nem csináltam még ilyet, de biztos jó lehet
Jövő hétvégén lesz egy bográcsozós baráti összejövetel. Azt tervezem, hogy guinnesses ír stewt fogok főzni. Eddig még csak fazékban csináltam konyhában, bográcsban mivel másabb? Mire kell odafigyelni?
Sebii
fake.id
Sebii
2 hónapja
Köszi a tippet, arra jutottam hogy nem kéne nagy különbségnek lennie. Amire nagyon oda kell majd figyelni, az az egyenletes lassú tűz. A kukafű elég ínyencnek hangzik, de maradok a kakukkfűnél. 😀Hátha valamelyikőtöknek van tapasztalata:sztem a füst tuti oda fog a barna sörnek bombázni és a picit nagyobb felület miatt esélyes, hogy figyelni kell a karamellizálódásra, de nagy különbség nem kéne, hogy legyen (gyanítom nem 200 literes kondérban főzöl párszáz embernek, hanem ugyanaz a lépték, mint konyhai főzéskor). igazából ha már úgyis csináltál, akkor tudod, hogy nem lesz kegyetlen édes. babérlevelet+kukafüvet nem mondom, azt nyilván raksz bele magadtól is. nem csináltam még ilyet, de biztos jó lehet
Jövő hétvégén lesz egy bográcsozós baráti összejövetel. Azt tervezem, hogy guinnesses ír stewt fogok főzni. Eddig még csak fazékban csináltam konyhában, bográcsban mivel másabb? Mire kell odafigyelni?
Sebii
fake.id
2 hónapja
Hátha valamelyikőtöknek van tapasztalata:sztem a füst tuti oda fog a barna sörnek bombázni és a picit nagyobb felület miatt esélyes, hogy figyelni kell a karamellizálódásra, de nagy különbség nem kéne, hogy legyen (gyanítom nem 200 literes kondérban főzöl párszáz embernek, hanem ugyanaz a lépték, mint konyhai főzéskor). igazából ha már úgyis csináltál, akkor tudod, hogy nem lesz kegyetlen édes. babérlevelet+kukafüvet nem mondom, azt nyilván raksz bele magadtól is. nem csináltam még ilyet, de biztos jó lehet
Jövő hétvégén lesz egy bográcsozós baráti összejövetel. Azt tervezem, hogy guinnesses ír stewt fogok főzni. Eddig még csak fazékban csináltam konyhában, bográcsban mivel másabb? Mire kell odafigyelni?
Sebii
2 hónapja
Ha valaki Bud Spencer rajongó lenne:qubit.hu/2025/05/11/kincs-ami-van-megerkezett-magyarorszagra-a-bud-spencer-fele-hagymas-bab

2 hónapja
Vertu, Opium, Textura, vagy a Bibo is nagyon jó.Itt vannak a héten az amerikai menedzsereim és engem ért a megtisztelő feladat, hogy vacsoráztassam őket. Segítsetek kérlek ötletelni. Ma nem tudtam velük menni, így elzavartam őket az Aranybástyába. Persze végig mehetnénk a Vak/Vígvarjú, Rosenstein vonalon, de azt sem szeretném, hogy péntekre megsemmisüljenek a magyar gasztro vonaltól. Bár nyilván nem jelentene nekik/cégnek nagy pénzügyi törést, de a Michelin vonalat sajnos el kellett engedni.Stand25, N28, Fricska 2.0, Zazie, Tati
Hanni
Janek
2 hónapja
Itt vannak a héten az amerikai menedzsereim és engem ért a megtisztelő feladat, hogy vacsoráztassam őket. Segítsetek kérlek ötletelni. Ma nem tudtam velük menni, így elzavartam őket az Aranybástyába. Persze végig mehetnénk a Vak/Vígvarjú, Rosenstein vonalon, de azt sem szeretném, hogy péntekre megsemmisüljenek a magyar gasztro vonaltól. Bár nyilván nem jelentene nekik/cégnek nagy pénzügyi törést, de a Michelin vonalat sajnos el kellett engedni.Stand25, N28, Fricska 2.0, Zazie, Tati
Hanni

2 hónapja
Itt vannak a héten az amerikai menedzsereim és engem ért a megtisztelő feladat, hogy vacsoráztassam őket. Segítsetek kérlek ötletelni. Ma nem tudtam velük menni, így elzavartam őket az Aranybástyába. Persze végig mehetnénk a Vak/Vígvarjú, Rosenstein vonalon, de azt sem szeretném, hogy péntekre megsemmisüljenek a magyar gasztro vonaltól. Bár nyilván nem jelentene nekik/cégnek nagy pénzügyi törést, de a Michelin vonalat sajnos el kellett engedni.Ha steak vagy ilyen húsosabb dolgok, akkor Barrio vagy La Pampa, Btw. a Félix konyhája is remek, a borlapjuk meg egyenesen zseni, a felkapott helyekből a Spago hozza amit kell, de mint a legtöbb magasabb kategóriájú étterem, az ár/érték aránya véleményes, de erről nem a konyha tehet. Ha különlegesség kell, akkor a Mazel Tov mindig jó, legalábbis nekem bejött, amikor a vendégeim valami különlegeset akartak.
Hanni
Az Aranybástya teljesen jó ajánlás volt, a helyszín és az étel is nagyon jó.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
2 hónapja
Itt vannak a héten az amerikai menedzsereim és engem ért a megtisztelő feladat, hogy vacsoráztassam őket. Segítsetek kérlek ötletelni. Ma nem tudtam velük menni, így elzavartam őket az Aranybástyába. Persze végig mehetnénk a Vak/Vígvarjú, Rosenstein vonalon, de azt sem szeretném, hogy péntekre megsemmisüljenek a magyar gasztro vonaltól. Bár nyilván nem jelentene nekik/cégnek nagy pénzügyi törést, de a Michelin vonalat sajnos el kellett engedni.Egy jó talponálló kifőzde, ahol van csülkös pacal 😄
Hanni
Vagy hentes, sült kolbász, oldalas, császár mustárral, koviubival.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
2 hónapja
Itt vannak a héten az amerikai menedzsereim és engem ért a megtisztelő feladat, hogy vacsoráztassam őket. Segítsetek kérlek ötletelni. Ma nem tudtam velük menni, így elzavartam őket az Aranybástyába. Persze végig mehetnénk a Vak/Vígvarjú, Rosenstein vonalon, de azt sem szeretném, hogy péntekre megsemmisüljenek a magyar gasztro vonaltól. Bár nyilván nem jelentene nekik/cégnek nagy pénzügyi törést, de a Michelin vonalat sajnos el kellett engedni.vonszold el őket a petrolba. ha szeretik a kínait, akkor irány a jegenye utca és környéke vagy wang vmelyik egysége. dobrumba, ha észak-afrikai/közel-keleti. ha az aranybástya belefért, akkor a stand25 is jó lesz. vagy vidd el őket a simibe hungarian shakeshack felordítással xd
Hanni
2 hónapja
Itt vannak a héten az amerikai menedzsereim és engem ért a megtisztelő feladat, hogy vacsoráztassam őket. Segítsetek kérlek ötletelni. Ma nem tudtam velük menni, így elzavartam őket az Aranybástyába. Persze végig mehetnénk a Vak/Vígvarjú, Rosenstein vonalon, de azt sem szeretném, hogy péntekre megsemmisüljenek a magyar gasztro vonaltól. Bár nyilván nem jelentene nekik/cégnek nagy pénzügyi törést, de a Michelin vonalat sajnos el kellett engedni.
3 hónapja
YoungZeeZee
9 051
medvehagyma szezon.ajanlom.
medvehegyma
kesudio
viz vagy tej
es fuszeezes izles szerint.
turmixolas
baromi mi jo pesto/szosz foleg tesztara.
es ne vegyetek hanem szedjetek. olcsobb 😊
Szerkesztette: YoungZeeZee
3 hónapja
Kb tíz perces olvasni való, de ha valaki gasztro vonalon szereti a pihentető humort, érdemes. index.hu/kultur/degusztator/2025/03/24/c-v-etterem-felszolgalo-gasztronomia-pierre-kritika/
4 hónapja
uh-oh. bezárt a Bagoly Mecseknédasd mellett.Diplomaosztó utáni ebédemet tartottuk ott.
még épp időben voltunk tavaly nyáron ezek szerint, az Óbánya környéki gyalogtúra után.
nem emlékszem már, mit ettem, bár valószínűleg csülköt, és azt nagyon eltalálták.
slowmotion
Számomra nem volt semmi extra, de néha jó volt megállni enni egyet.
Azonban hétvégén eldöntöttem, hogy a 6-os melletti Muskátli csárdába el fogok menni tavasszal. Ahányszor elmegyek mellette 5-6 autó mindig áll ott. (Talán nem a személyzeté. 😀 ) Meg google értékelések alapján nagyon rendben van.
4 hónapja
uh-oh. bezárt a Bagoly Mecseknédasd mellett.még épp időben voltunk tavaly nyáron ezek szerint, az Óbánya környéki gyalogtúra után.
nem emlékszem már, mit ettem, bár valószínűleg csülköt, és azt nagyon eltalálták.
Szerkesztette: slowmotion
4 hónapja
érdeklődnék, hogy az 'inspirated', az milyen nyelven van fogalmazódva?
slowmotion

😀

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
4 hónapja
érdeklődnék, hogy az 'inspirated', az milyen nyelven van fogalmazódva?
4 hónapja
nem láttam volton hol van a hely, szal rákerestem foodorán 😀inkább az a gond hogy a halál faszán vanKinek mi számít annak, ez literally Pest közepe.
Negritis, a vajda
zacknorb
www.foodora.hu/restaurant/jbu8/3at-burger
Székhely: Veres Péter út 51
de közbe megtaláltam wolton is
Wesselényi utca 23Budapest, 1077
ami vicces mer anno mikor elindult a "streetfood boom" a w35be akartunk menni 1x 6-8 éve és vagy nem voltak nyitva vagy csak még nem volt kiszolgálás mer nem jött meg a hús 😀
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
4 hónapja
inkább az a gond hogy a halál faszán vanKinek mi számít annak, ez literally Pest közepe.
Negritis, a vajda
Poloska vagyok.
4 hónapja
miért lenne 2?És Budapesten már csináltak amerikai foci tematikájú smashed burgerezőt.Ránéztem, két Sooners burger, ki is léptem.
wolt.com/hu/hun/budapest/restaurant/3at-burger?srsltid=AfmBOoqIM3jmfPLKB3RCGh_Hf7hKaj7NBiLSCOKP33my_E5vzhLIoypK
zacknorb
Dzsokijuing
vannak a legtöbbet rendelt cuccok aztán jönnek a smash burgerek
inkább az a gond hogy a halál faszán van
Szerkesztette: Negritis, a vajda
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
4 hónapja
Mondjuk az a Wolton elég vicces és ötletes promóció/kedvezmény, hogy 2 Chiefsburger mellé a 3. ajándék #no3peat
Poloska vagyok.
4 hónapja
Amíg nincs Steelburger, addig rám ne számítsanak 😊És Budapesten már csináltak amerikai foci tematikájú smashed burgerezőt.Ránéztem, két Sooners burger, ki is léptem.
wolt.com/hu/hun/budapest/restaurant/3at-burger?srsltid=AfmBOoqIM3jmfPLKB3RCGh_Hf7hKaj7NBiLSCOKP33my_E5vzhLIoypK
zacknorb
Dzsokijuing

4 hónapja
És Budapesten már csináltak amerikai foci tematikájú smashed burgerezőt.Ránéztem, két Sooners burger, ki is léptem.
wolt.com/hu/hun/budapest/restaurant/3at-burger?srsltid=AfmBOoqIM3jmfPLKB3RCGh_Hf7hKaj7NBiLSCOKP33my_E5vzhLIoypK
zacknorb
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
4 hónapja
És Budapesten már csináltak amerikai foci tematikájú smashed burgerezőt.wolt.com/hu/hun/budapest/restaurant/3at-burger?srsltid=AfmBOoqIM3jmfPLKB3RCGh_Hf7hKaj7NBiLSCOKP33my_E5vzhLIoypK
Poloska vagyok.
5 hónapja
Már be akartam tenni ide, csak elfelejtettem. Vinkó József stílusa/modora régen eléggé taszított, de egy időben elég sokat hallgattam a királyi rádióban a gasztrotörténeti műsorát (Szellem a fazékból), és megkedveltem. Ez is egy érdekes beszélgetés, rengeteg (számomra új) információval:www.youtube.com/watch?v=k2f92buYn1o