Gyűlölködjünk
36 feliratkozó
több mint 13 éve
Azért 10-12%-os csökkenés éves szinten nem kevés, merthogy annyival csökkent az üzemanyageladások mennyisége 2010-ben. Az elmúlt 2-3 évre kivetítve pedig majd 30%-kal. A magasabb oktánszámú (98) eladása meg tavaly majd 40%-kal esett.Retkes büdös picsába már hogy ismét emelik az üzemanyagárakat, röhej bazmeg.JayBNem leszek népszerű a következő véleménnyel, de szerintem az az igazán röhejes, hogy a sok ... ugyanúgy veszi az üzemanyagot.
Mikey
Arról meg nem beszélve, hogy nem feltétlen olcsóbb busszal/vonattal menni. Ha 2 vagy több ember megy hosszabb távra autóval (rövidre is igaz), lényegesen olcsóbb még így is, mint a tömegközlekedés.
több mint 13 éve
JéBé
7 035
21 században ne keljen már nyomos érv arra hogy valaki autóba ülhessen anélkül hogy a gatyájától is megfosztják az üzemanyagárak. Ez nem normlis dolog ami nálunk folyik.Retkes büdös picsába már hogy ismét emelik az üzemanyagárakat, röhej bazmeg.JayBNem leszek népszerű a következő véleménnyel, de szerintem az az igazán röhejes, hogy a sok ... ugyanúgy veszi az üzemanyagot.
Most természetesen nem azokat akarom megszólni, akiknek munkához kell az autó, vagy teszem azt tanyán laknak.
Régen olvastam erről egy írást, hogy a sok autós akkor is ugyanúgy autóval menne, ha ezer forint lenne 1 L benzin. Mert inkább megspórolná máson, nehogy gyalog kelljen menni vagy mondjuk vonattal.
És hogy ez mennyire igaz...Mikey
több mint 13 éve
Figyelj, nem vagyok cigány, nem érint, ha annyira akarjátok, használjátok. Szerintem előrébb nem fog vinni, inkább kárt okoz.Átkozott liberális 😊 Amúgy +1
Aztán ezek a cselekmények nem etnikai alapon jönnek létre, hanem bizonyos anyagi, iskolázottsági, társadalmi környezetben élőkre jellemzőek. E társadalmi rétegekben valóban sok a cigány, de az ilyen körülmények között szocializálódott magyar vagy egyéb náció is ugyanígy viselkedik.atapapa
Tepper takarodj!
több mint 13 éve
Nem én szeretnék lenni a következő áldozat. Nem fogom attól jobban érezni magam, hogy 10 cigányból 1 normális. Kezd elegem lenni abból amit ebben az országban megengedhetnek maguknak.Akkor most bármilyen szókapcsolat, amelynek az utótagja a bűnözés szalonképtelen?Szalontól függ.
vadibandi
Nálam az etnikai alapon tett különbségtétel az.atapapa
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 13 éve
Figyelj, nem vagyok cigány, nem érint, ha annyira akarjátok, használjátok. Szerintem előrébb nem fog vinni, inkább kárt okoz.csakhogy egy fogalom létjogosultságát nem az határozza meg, hogy X számú ember megérti-e, hanem az, hogy a tárgya létezik-e.fetomyAz, hogy valaki nem ismeri a fogalom jelentését, emiatt szarul érzi magát, az nem azt jelenti, hogy a fogalomnak nincs létjogosultsága. Mert a fogalom NEM azt jelenti, hogy minden cigány bűnöző, hanem azt, hogy mondjuk vannak olyan bűncselekmények, amit jellemzően cigányok követnek el.fetomyValóban, egyesek képesek különbséget tenni a kettő között.
Azonban a társadalom jelentős része erre már most sem képes
ha legitimáljuk a fogalmat a közbeszédben, okos emberek még nagyobb számban gondolják azt, hogy minden cigány bűnöző, ami a legkevésbé se segítené elő az integrálódásra amúgy alkalmasak esélyeit a beilleszkedésre.atapapa
Aztán ezek a cselekmények nem etnikai alapon jönnek létre, hanem bizonyos anyagi, iskolázottsági, társadalmi környezetben élőkre jellemzőek. E társadalmi rétegekben valóban sok a cigány, de az ilyen körülmények között szocializálódott magyar vagy egyéb náció is ugyanígy viselkedik.
több mint 13 éve
szaba
10 550
Biztos hogy több.csak? sokkal többre számítottam..fetomyRetkes büdös picsába már hogy ismét emelik az üzemanyagárakat, röhej bazmeg.JayBegy liter benzin árából 194 Ft adó...eaglesmcnabb
több mint 13 éve
csak? sokkal többre számítottam..Retkes büdös picsába már hogy ismét emelik az üzemanyagárakat, röhej bazmeg.JayBegy liter benzin árából 194 Ft adó...eaglesmcnabb
több mint 13 éve
Mikey
18 753
Retkes büdös picsába már hogy ismét emelik az üzemanyagárakat, röhej bazmeg.JayBNem leszek népszerű a következő véleménnyel, de szerintem az az igazán röhejes, hogy a sok ... ugyanúgy veszi az üzemanyagot.
Most természetesen nem azokat akarom megszólni, akiknek munkához kell az autó, vagy teszem azt tanyán laknak.
Régen olvastam erről egy írást, hogy a sok autós akkor is ugyanúgy autóval menne, ha ezer forint lenne 1 L benzin. Mert inkább megspórolná máson, nehogy gyalog kelljen menni vagy mondjuk vonattal.
És hogy ez mennyire igaz...
több mint 13 éve
Azt nem értem hogy hogyan lehetséges hogy már több országból is kitoloncolták őket... Gondolom nem ok nélkül.Saját állampolgárát az állam nem utasíthatja ki. A franciák vagy az olaszok román állampolgárságú cigányokat zavartak el.
Kérdés hogy mi meddig tűrjük.
eaglesmcnabb
több mint 13 éve
csakhogy egy fogalom létjogosultságát nem az határozza meg, hogy X számú ember megérti-e, hanem az, hogy a tárgya létezik-e.Valóban, egyesek képesek különbséget tenni a kettő között.nem? pont te (is) érveltél a cigánybűnőzés fogalmának létjogosultsága mellettatapapaAz, hogy valaki nem ismeri a fogalom jelentését, emiatt szarul érzi magát, az nem azt jelenti, hogy a fogalomnak nincs létjogosultsága. Mert a fogalom NEM azt jelenti, hogy minden cigány bűnöző, hanem azt, hogy mondjuk vannak olyan bűncselekmények, amit jellemzően cigányok követnek el.fetomy
ha legitimáljuk a fogalmat a közbeszédben, okos emberek még nagyobb számban gondolják azt, hogy minden cigány bűnöző, ami a legkevésbé se segítené elő az integrálódásra amúgy alkalmasak esélyeit a beilleszkedésre.atapapa
több mint 13 éve
JéBé
7 035
Ukrajnában az pontosan egy liter.Retkes büdös picsába már hogy ismét emelik az üzemanyagárakat, röhej bazmeg.JayBegy liter benzin árából 194 Ft adó...eaglesmcnabb
több mint 13 éve
Retkes büdös picsába már hogy ismét emelik az üzemanyagárakat, röhej bazmeg.JayBegy liter benzin árából 194 Ft adó...
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 13 éve
JéBé
7 035
Retkes büdös picsába már hogy ismét emelik az üzemanyagárakat, röhej bazmeg.
több mint 13 éve
Azt nem értem hogy hogyan lehetséges hogy már több országból is kitoloncolták őket... Gondolom nem ok nélkül. Kérdés hogy mi meddig tűrjük.
http://www.napiaszonline.hu/aktualis/sajat_lanya_azonositasara_is_alig_akartak_beengedn_260437
Ez azért durva. És akkor még felhozzák hogy aki látott valamit vagy hallott valamit menjen be tanúvallomást tenni. Sok értelme van.
több mint 13 éve
Valóban, egyesek képesek különbséget tenni a kettő között.nem? pont te (is) érveltél a cigánybűnőzés fogalmának létjogosultsága mellettatapapaAz, hogy valaki nem ismeri a fogalom jelentését, emiatt szarul érzi magát, az nem azt jelenti, hogy a fogalomnak nincs létjogosultsága. Mert a fogalom NEM azt jelenti, hogy minden cigány bűnöző, hanem azt, hogy mondjuk vannak olyan bűncselekmények, amit jellemzően cigányok követnek el.fetomy
ha legitimáljuk a fogalmat a közbeszédben, okos emberek még nagyobb számban gondolják azt, hogy minden cigány bűnöző, ami a legkevésbé se segítené elő az integrálódásra amúgy alkalmasak esélyeit a beilleszkedésre.
több mint 13 éve
Akkor most bármilyen szókapcsolat, amelynek az utótagja a bűnözés szalonképtelen?Szalontól függ.
vadibandi
Nálam az etnikai alapon tett különbségtétel az.
több mint 13 éve
Most őszintén valaki itt tud olyan személyes példával szolgálni amikor magyar támadta meg/fenyegette meg/húzta le/ kergette meg? Én nem.HanniIgen. 16 éves lehettem kb, Keszthelyen voltam barátnőnél, illetve legjobb haverom is. Ketten lementünk filmnézés előtt közeli kisboltba valami zabáért-piáért, nem emlékszem, nem lényeg. Ott állt a bolttól két háznyira 10-12 nácinak kinéző emberke. Bementünk, megvettek ami kellett, kijöttünk, már ajtóban vártak, kapásból pl. lekapta egyik fejemről sapkát, hogy ezt nekem adod, másik meg, hogy mi a szarnak jöttök erre a részre, ide csak azok jöhetnek, akik velünk vannak. Haverom közölte, hogy már lépnénk is, hagyjuk az egészet, erre én, aki csendben álltam már szájba is lettem baszva. Majd persze kaptunk jó pár csapást, rúgást a kellemes kis bakancsaiktól. Aztán valahogy eltudtunk futni.
(Mondjuk, annyira nem hatódtunk meg, két telefon, visszamentünk 8-10-en mi is, érdekes módon eltudtak ők futni gyorsan.)
Csak a tisztánlátásért, nem néztünk ki se cigónak, se zsidónak, se ruszkinak, se fekának, se sárgának. Nem voltunk punk kinézetűek (még ha mondjuk otthon cali-punkot is hallgattunk), nem voltunk emosok, se rockerek, se dizsisek, se semmik. Sima átlagos embereként mentünk le....
Tény: Cigók rosszak, de magyart se féltsd!
több mint 13 éve
két nicken írsz?Az én voltam. Fail.szabaIlyet nem tudom hol írtam. Pláne hogy van roma csoporttársam és egy haláli rendes, kedves, tisztelettudó, művelt, ápolt srác. Csak hát szégyelli is magát a származása miatt. Illetve volt egy nagyon jó roma ismerősünk, egész életét tisztességesen végigdolgozta villanyszerelőként, két éve halt meg rákban... naná hogy az ilyeneket viszi el..Hanninem? pont te (is) érveltél a cigánybűnőzés fogalmának létjogosultsága mellettatapapa
Naná pont a mai vizsgám 21. tétel "A cigány népesség helyzete"
Szó szerint idézem a könyvet: "..de tény, hogy a fekete gazdaságban, a fekete kereskedelemben, a prostitúcióban, valamint a megélhetési bűnözésben felülreprezentáltak..."
A nem hivatalos rendőrségi és szociológiai adatokról meg ne is beszéljünk...
Hanni
több mint 13 éve
Most őszintén valaki itt tud olyan személyes példával szolgálni amikor magyar támadta meg/fenyegette meg/húzta le/ kergette meg? Én nem.HanniVelem még csak ilyen történt. (ezzel nem azt akarom mondani, hogy ez az általános, csak ha már felmerült a kérdés)
pedig a 13.ker-ben lakom 19 éve. egyszer itt is megkergetett 2 nem cigány. (ha jól vettem ki a szavaikból, cigónak néztek :rolleyes😊
ó, el is felejtettem, amikor szkinyók kergettek meg a zp előtt
több mint 13 éve
nem? pont te (is) érveltél a cigánybűnőzés fogalmának létjogosultsága mellettatapapaAz, hogy valaki nem ismeri a fogalom jelentését, emiatt szarul érzi magát, az nem azt jelenti, hogy a fogalomnak nincs létjogosultsága. Mert a fogalom NEM azt jelenti, hogy minden cigány bűnöző, hanem azt, hogy mondjuk vannak olyan bűncselekmények, amit jellemzően cigányok követnek el. Illetve azért ha egy országban több az egy adott kisebbségbe tartozó bűnöző, mint az ország fő népébe tartozó, az szintén alapot ad a fogalomnak.
több mint 13 éve
Akkor most bármilyen szókapcsolat, amelynek az utótagja a bűnözés szalonképtelen?Mi van a társadalmi rétegekhez kapcsolható kifejezésekkel, mint fehérgalléros/kékgalléros bűnözéssel, vagy pl. konkrét foglalkozáshoz kapcsolható, mint politikai/rendőrbűnözés vagy a szociális helyzethez/motivációhoz köthető megélhetési bűnözéssel?
több mint 13 éve
szaba
10 550
Az én voltam. Fail.nem? pont te (is) érveltél a cigánybűnőzés fogalmának létjogosultsága mellettatapapaés?Ilyet nem tudom hol írtam. Pláne hogy van roma csoporttársam és egy haláli rendes, kedves, tisztelettudó, művelt, ápolt srác. Csak hát szégyelli is magát a származása miatt. Illetve volt egy nagyon jó roma ismerősünk, egész életét tisztességesen végigdolgozta villanyszerelőként, két éve halt meg rákban... naná hogy az ilyeneket viszi el..Hanni
ezzel a maradék tisztességes cigányra is rá kell sütni a bűnözés bélyegét a cigánybűnőzés fogalmának erőltetésével? kétlem hogy ez bármilyen eredménnyel járna.atapapa
több mint 13 éve
nem? pont te (is) érveltél a cigánybűnőzés fogalmának létjogosultsága mellettés?Ilyet nem tudom hol írtam. Pláne hogy van roma csoporttársam és egy haláli rendes, kedves, tisztelettudó, művelt, ápolt srác. Csak hát szégyelli is magát a származása miatt. Illetve volt egy nagyon jó roma ismerősünk, egész életét tisztességesen végigdolgozta villanyszerelőként, két éve halt meg rákban... naná hogy az ilyeneket viszi el..Hanni
ezzel a maradék tisztességes cigányra is rá kell sütni a bűnözés bélyegét a cigánybűnőzés fogalmának erőltetésével? kétlem hogy ez bármilyen eredménnyel járna.atapapa
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
egyes emberekkel foglalkozva nem lehet megoldani a társadalom és egy azzal totálisan szembehelyezkedő csoport problémáját...
több mint 13 éve
és?Ilyet nem tudom hol írtam. Pláne hogy van roma csoporttársam és egy haláli rendes, kedves, tisztelettudó, művelt, ápolt srác. Csak hát szégyelli is magát a származása miatt. Illetve volt egy nagyon jó roma ismerősünk, egész életét tisztességesen végigdolgozta villanyszerelőként, két éve halt meg rákban... naná hogy az ilyeneket viszi el..