Gyűlölködjünk
36 feliratkozó
több mint 2 éve
Willie Parker
15 412
Én kaptam MVM app-ban egy értesítést, h a központi hálózati elosztó leolvasása alapján megállapították, hogy 290 köbm túlfizetésem van. Ugye havi diktálok és mindig előre menekültünk nyáron, h februárban ne fizessük el a gatyánkat.értem.elküldtem MVM-es haveromnak, azt mondja hogy vissza lesz fizetve a túlfizetés.
szóval a kedvezményes földgáz limitje 1729 m3/év.
amióta nézem a fogyasztást (mert nem volt jól beállítva a kazán, meg mert nem voltak a nyílászárók rendesen leszigetelve) a legnagyobb utolsó 365 napi fogyasztás 1654 m3 volt, aztán meg 1548m3-nél nem nagyobb, az utolsó négy évben pedig 1277m3-nél kevesebb.
szóval mondhatni annyira az éves limit alatt mozgok, hogy az még a Holdról is látszik.
ennek ellenére, a tudományosan kiszámolt _jelleggörbe_ miatt a júliusi fogyasztás hét százalékát sikerült piaci tarifára raknia a N.T. Szolgáltatónak.
asszem most elkezdem írni azt is, hogy mennyi pluszt fizettetnek ki úgy, hogy közel sem használom ki a keretet.
slowmotion
eaglesmcnabb
Namost, a 290 m3 árát nem térítik vissza, hanem nő a keretem ezzel a mennyiséggel.
több mint 2 éve
azért biztos ami biztos figyelemértem.elküldtem MVM-es haveromnak, azt mondja hogy vissza lesz fizetve a túlfizetés.
amióta nézem a fogyasztást (mert nem volt jól beállítva a kazán, meg mert nem voltak a nyílászárók rendesen leszigetelve) a legnagyobb utolsó 365 napi fogyasztás 1654 m3 volt, aztán meg 1548m3-nél nem nagyobb, az utolsó négy évben pedig 1277m3-nél kevesebb.
szóval mondhatni annyira az éves limit alatt mozgok, hogy az még a Holdról is látszik.
ennek ellenére, a tudományosan kiszámolt _jelleggörbe_ miatt a júliusi fogyasztás hét százalékát sikerült piaci tarifára raknia a N.T. Szolgáltatónak.
asszem most elkezdem írni azt is, hogy mennyi pluszt fizettetnek ki úgy, hogy közel sem használom ki a keretet.
slowmotion
eaglesmcnabb
több mint 2 éve
jaja, vagy ha ezek az árak duplázódnak...értem.Ki van ez talalva, a tulszamlazast majd a kedvezmenyes aron teritik vissza, a felol se legyen ketsegunk (mar ha egyaltalan visszateritik)...
slowmotion
Borbinho
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve
értem.elküldtem MVM-es haveromnak, azt mondja hogy vissza lesz fizetve a túlfizetés.
slowmotion
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve
értem.Ki van ez talalva, a tulszamlazast majd a kedvezmenyes aron teritik vissza, a felol se legyen ketsegunk (mar ha egyaltalan visszateritik)...
slowmotion
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 2 éve
értem.szóval a kedvezményes földgáz limitje 1729 m3/év.
több mint 2 éve
Ha lenne kapacitásuk ellenőrizni akkor is miért tennének ilyet? Legfissebb google fotó 2016-os, tavaly vettem a házat simán rámondom hogy így vettem.Remélem megúszod,nálunk egy faaszival felszedettékBudapest agglomeráció, kertes házas övezet, sarokház. A kerítésem és az útszelvény közt van egy 1.5 méteres sáv, ami közterület, jelenleg föld és természetesen dudva. Gondoltam rendbe rakom saját költségen, (K szegély + kavics, murva) hogy kinézzen valahogy, de előtte e-mailben megkérdezem az önkormányzatot, nehogy valami faszságot csináljak (útszelvényhez hozzáépítés, stb). Hiba volt.Ezért nem hívtam fel senkit se a kerites építésénél se most terkovezesnel. Nekem sarok telkem van, egyik oldalt 1,5m sav közterület másikon 10m. A tíz méteres sav 37m hosszú. Két nagykapum is van, ezek előtt lesz most térkő simán lepakoltam kerítésen kívülre a terkovet sódert, felszedtem a járda lapokat amiket az önkormányzat rakott le. Kutyát nem érdekli. Mondjuk itt meg lehet állni aminek nem örülök ezért lesz csak a beálló építve.
Több email váltás után telefonon (!) közli egy nő, hogy nem járulnak hozzá a parkoló létesítéséhez, mert ha én azt ott rendbe teszem, alkalmas lesz parkolásra, ott pedig nem lehet parkolni. Kérdezem tőle, tehát ha valaki oda parkol, ahova nem lehetne, akkor nem az a hibás, hanem én, aki lehetővé tettem neki a parkolást? Erre megismétli, hogy nem alakíthatok ki parkolót. Kérdezem, akkor akadályokat rakjak ki, hogy ne lehessen ott parkolni? Nyilván nem rakhatok ki akadályokat az úttest mellé. Amúgy logikus. Mondom ok, de akkor mit csinálhatok vele, hogy ne egy dzsuva legyen?
Gaztalanítsam, meg ha megáll bene a víz, töltsem fel földdel.
Gratulálok...
Lecsó
Nemes samu09
peach
De nehogy azt hidd, körüljártam, beszéltem nem hivatalosan önkormányzati ismerősökkel, illetve szomszédokkal. Senkit nem érdekel mit építesz egy bizonyos szint alatt.
több mint 2 éve
YoungZeeZee
8 567
Meglatjukazota semmi, szoval kertem a felugyeloi szervet, hogy akkor fuggetlenul vizsgaljak ki a medret, mert amerre folynia kene ott a gyuru magasabban van es siman belelepek a mederbe. bezzeg ami nalam van le kell ugranom. szoval kvazi amerre folynia kell magasabban van.osszegyulik a viz es hussNagyanyámnál hasonló volt a probléma. Ott kijöttek kitakarítani és kotorni a vízelvezetőt, ami olyan jól sikerült, hogy a járda és vele együtt mamesz kerítése becsúszott egy 15 centit... 😀 Szóval nem biztos, hogy az olyan jó, ha megcsinálják.
YoungZeeZee
Hanni
A takaritast mi vegezzuk ahogy eloiras.
Irtam nekik h adjanak homokzsakot vagy vmi..mert tervben van 1-2 eve az utca megcsinalasa de a forrasok miatt jovore tolodott mivel nem fidesz vezeto igy kevesebb zse jut.
több mint 2 éve
azota semmi, szoval kertem a felugyeloi szervet, hogy akkor fuggetlenul vizsgaljak ki a medret, mert amerre folynia kene ott a gyuru magasabban van es siman belelepek a mederbe. bezzeg ami nalam van le kell ugranom. szoval kvazi amerre folynia kell magasabban van.osszegyulik a viz es hussNagyanyámnál hasonló volt a probléma. Ott kijöttek kitakarítani és kotorni a vízelvezetőt, ami olyan jól sikerült, hogy a járda és vele együtt mamesz kerítése becsúszott egy 15 centit... 😀 Szóval nem biztos, hogy az olyan jó, ha megcsinálják.
YoungZeeZee
több mint 2 éve
Ma volt az államvizsga szóbeli. A reggeli metró baleset miatt késtem valamennyit, egyedül vizsgáztam ma, csak rám vártak emiatt, gondolhatjátok hogy szar volt a hangulat. Mehetek vissza decemberben.kitartást, meglesz az!
Fontos_Vidra
több mint 2 éve
Remélem megúszod,nálunk egy faaszival felszedettékBudapest agglomeráció, kertes házas övezet, sarokház. A kerítésem és az útszelvény közt van egy 1.5 méteres sáv, ami közterület, jelenleg föld és természetesen dudva. Gondoltam rendbe rakom saját költségen, (K szegély + kavics, murva) hogy kinézzen valahogy, de előtte e-mailben megkérdezem az önkormányzatot, nehogy valami faszságot csináljak (útszelvényhez hozzáépítés, stb). Hiba volt.Ezért nem hívtam fel senkit se a kerites építésénél se most terkovezesnel. Nekem sarok telkem van, egyik oldalt 1,5m sav közterület másikon 10m. A tíz méteres sav 37m hosszú. Két nagykapum is van, ezek előtt lesz most térkő simán lepakoltam kerítésen kívülre a terkovet sódert, felszedtem a járda lapokat amiket az önkormányzat rakott le. Kutyát nem érdekli. Mondjuk itt meg lehet állni aminek nem örülök ezért lesz csak a beálló építve.
Több email váltás után telefonon (!) közli egy nő, hogy nem járulnak hozzá a parkoló létesítéséhez, mert ha én azt ott rendbe teszem, alkalmas lesz parkolásra, ott pedig nem lehet parkolni. Kérdezem tőle, tehát ha valaki oda parkol, ahova nem lehetne, akkor nem az a hibás, hanem én, aki lehetővé tettem neki a parkolást? Erre megismétli, hogy nem alakíthatok ki parkolót. Kérdezem, akkor akadályokat rakjak ki, hogy ne lehessen ott parkolni? Nyilván nem rakhatok ki akadályokat az úttest mellé. Amúgy logikus. Mondom ok, de akkor mit csinálhatok vele, hogy ne egy dzsuva legyen?
Gratulálok...
Lecsó
Nemes samu09
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 2 éve
Fontos_Vidra
1 483
Ma volt az államvizsga szóbeli. A reggeli metró baleset miatt késtem valamennyit, egyedül vizsgáztam ma, csak rám vártak emiatt, gondolhatjátok hogy szar volt a hangulat. Mehetek vissza decemberben.
több mint 2 éve
Kedves Samu,Budapest agglomeráció, kertes házas övezet, sarokház. A kerítésem és az útszelvény közt van egy 1.5 méteres sáv, ami közterület, jelenleg föld és természetesen dudva. Gondoltam rendbe rakom saját költségen, (K szegély + kavics, murva) hogy kinézzen valahogy, de előtte e-mailben megkérdezem az önkormányzatot, nehogy valami faszságot csináljak (útszelvényhez hozzáépítés, stb). Hiba volt.Ezért nem hívtam fel senkit se a kerites építésénél se most terkovezesnel. Nekem sarok telkem van, egyik oldalt 1,5m sav közterület másikon 10m. A tíz méteres sav 37m hosszú. Két nagykapum is van, ezek előtt lesz most térkő simán lepakoltam kerítésen kívülre a terkovet sódert, felszedtem a járda lapokat amiket az önkormányzat rakott le. Kutyát nem érdekli. Mondjuk itt meg lehet állni aminek nem örülök ezért lesz csak a beálló építve.
Gratulálok...
Lecsó
Nemes samu09
Gratulálunk, hamarosan érkezünk!
Üdvözlettel:
Önkormányzat
több mint 2 éve
Budapest agglomeráció, kertes házas övezet, sarokház. A kerítésem és az útszelvény közt van egy 1.5 méteres sáv, ami közterület, jelenleg föld és természetesen dudva. Gondoltam rendbe rakom saját költségen, (K szegély + kavics, murva) hogy kinézzen valahogy, de előtte e-mailben megkérdezem az önkormányzatot, nehogy valami faszságot csináljak (útszelvényhez hozzáépítés, stb). Hiba volt.Ezért nem hívtam fel senkit se a kerites építésénél se most terkovezesnel. Nekem sarok telkem van, egyik oldalt 1,5m sav közterület másikon 10m. A tíz méteres sav 37m hosszú. Két nagykapum is van, ezek előtt lesz most térkő simán lepakoltam kerítésen kívülre a terkovet sódert, felszedtem a járda lapokat amiket az önkormányzat rakott le. Kutyát nem érdekli. Mondjuk itt meg lehet állni aminek nem örülök ezért lesz csak a beálló építve.
Gratulálok...
Lecsó
több mint 2 éve
Kár, hogy nincs dislike gombEzen tudok segíteni:
peach
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
Kár, hogy nincs dislike gombMár egyik sincs meg.Budapest agglomeráció, kertes házas övezet, sarokház. A kerítésem és az útszelvény közt van egy 1.5 méteres sáv, ami közterület, jelenleg föld és természetesen dudva. Gondoltam rendbe rakom saját költségen, (K szegély + kavics, murva) hogy kinézzen valahogy, de előtte e-mailben megkérdezem az önkormányzatot, nehogy valami faszságot csináljak (útszelvényhez hozzáépítés, stb). Hiba volt.Hozzám jöhetsz kavicsozni, tereprendezni,stb. Emailezni sem kell. Nehogy kárba vesszen a munkakedv meg az anyag 😀
Gratulálok...
Lecsó
peach
Lecsó
több mint 2 éve
YoungZeeZee
8 567
a haz elott esoviz elvezeto.Már egyik sincs meg.Budapest agglomeráció, kertes házas övezet, sarokház. A kerítésem és az útszelvény közt van egy 1.5 méteres sáv, ami közterület, jelenleg föld és természetesen dudva. Gondoltam rendbe rakom saját költségen, (K szegély + kavics, murva) hogy kinézzen valahogy, de előtte e-mailben megkérdezem az önkormányzatot, nehogy valami faszságot csináljak (útszelvényhez hozzáépítés, stb). Hiba volt.Hozzám jöhetsz kavicsozni, tereprendezni,stb. Emailezni sem kell. Nehogy kárba vesszen a munkakedv meg az anyag 😀
Gratulálok...
Lecsó
peach
Lecsó
roviden: nagy esokor 3 szor elontott a viz. a hazat nem de a telek egyik reszen atfolyt a masik szomszed telkere.a haz mogott meg is allt egy kicsi
irtam polginak. irta megnezik aztan ir. par het utan semmi valasz, feljebb mentem eggyel a felugyeloi szervhez miutan volt meg1 ilyen beazas.
nekik visszairtak hogy a meder jo, csak sok volt az eso es karpotlas kapunk meg segitseget. azota semmi, szoval kertem a felugyeloi szervet, hogy akkor fuggetlenul vizsgaljak ki a medret, mert amerre folynia kene ott a gyuru magasabban van es siman belelepek a mederbe. bezzeg ami nalam van le kell ugranom. szoval kvazi amerre folynia kell magasabban van.osszegyulik a viz es huss
evek ota lehet tudni errol, meg nincs penz meg minden bla bla....
több mint 2 éve
Lecsó
3 117
Már egyik sincs meg.Budapest agglomeráció, kertes házas övezet, sarokház. A kerítésem és az útszelvény közt van egy 1.5 méteres sáv, ami közterület, jelenleg föld és természetesen dudva. Gondoltam rendbe rakom saját költségen, (K szegély + kavics, murva) hogy kinézzen valahogy, de előtte e-mailben megkérdezem az önkormányzatot, nehogy valami faszságot csináljak (útszelvényhez hozzáépítés, stb). Hiba volt.Hozzám jöhetsz kavicsozni, tereprendezni,stb. Emailezni sem kell. Nehogy kárba vesszen a munkakedv meg az anyag 😀
Gratulálok...
Lecsó
peach
több mint 2 éve
Budapest agglomeráció, kertes házas övezet, sarokház. A kerítésem és az útszelvény közt van egy 1.5 méteres sáv, ami közterület, jelenleg föld és természetesen dudva. Gondoltam rendbe rakom saját költségen, (K szegély + kavics, murva) hogy kinézzen valahogy, de előtte e-mailben megkérdezem az önkormányzatot, nehogy valami faszságot csináljak (útszelvényhez hozzáépítés, stb). Hiba volt.Hozzám jöhetsz kavicsozni, tereprendezni,stb. Emailezni sem kell. Nehogy kárba vesszen a munkakedv meg az anyag 😀
Gratulálok...
Lecsó
több mint 2 éve
Lecsó
3 117
Budapest agglomeráció, kertes házas övezet, sarokház. A kerítésem és az útszelvény közt van egy 1.5 méteres sáv, ami közterület, jelenleg föld és természetesen dudva. Gondoltam rendbe rakom saját költségen, (K szegély + kavics, murva) hogy kinézzen valahogy, de előtte e-mailben megkérdezem az önkormányzatot, nehogy valami faszságot csináljak (útszelvényhez hozzáépítés, stb). Hiba volt.Több email váltás után telefonon (!) közli egy nő, hogy nem járulnak hozzá a parkoló létesítéséhez, mert ha én azt ott rendbe teszem, alkalmas lesz parkolásra, ott pedig nem lehet parkolni. Kérdezem tőle, tehát ha valaki oda parkol, ahova nem lehetne, akkor nem az a hibás, hanem én, aki lehetővé tettem neki a parkolást? Erre megismétli, hogy nem alakíthatok ki parkolót. Kérdezem, akkor akadályokat rakjak ki, hogy ne lehessen ott parkolni? Nyilván nem rakhatok ki akadályokat az úttest mellé. Amúgy logikus. Mondom ok, de akkor mit csinálhatok vele, hogy ne egy dzsuva legyen?
Gratulálok...
Szerkesztette: Lecsó
több mint 2 éve
óbazmeg, nulladik hét.valaki szólhatna már a szenioroknak, hogy konkrétan gáz az a műmájerkedés, amit leművelnek a hasonlóak nemszomjas gólyák élén.
több mint 2 éve
úgy érted 500-600ezresek9 éve nem vettem telefont, szóval én sem tartozom ide, de valószínűleg a 300 ezres Samuk meg szifonok döntő része részletre megy, nem egybefizetésre.Médiában pl kamatmentes.Gondolom nem kicsi a halmaz, aki nem egyben fizetné a mobilját hanem részletre az a szolgáltatónál meg kamatmentes az alzánál meg hasonlóknál viszont az áruhitel nem az! Így inkább fizetget havi 4-5-öt pluszban a telefonszámlája mellé, minthogy ugyanennyiért megvegye részletre valami netes áruháznál és fizessen egy külön számlát.Mondjuk jogos 😀Nekem konkrétan egy ismerősöm sincs aki szolgáltatónál vette volna.Ja nekem se volt fidesz szavazó
kapitnono
Hanni
De ha az embereknek ennyire nem számít hogy a szolgáltató még húséggel is ennyivel többért adja, és mégis megveszik, akkor hajrá.
kapitnono
VanillaSky
Nem tudom lehet csak én vagyok így vele, de egy telefont biztos nem vennék meg részletre. Akkor vagy olcsóbbat veszek, vagy addig gyűjtök, ameddig ki tudom fizetni.
kapitnono
VanillaSky
több mint 2 éve
YoungZeeZee
8 567
azért itt nagyon nem mindegy mekkora mobilszámlákról beszélünkSzolgaltato nelkul veszek telot lassan 10 eve.
akinek 5-7e a telószámlája nyilván hülyeség szolgáltatónál venni, de ha szép telószámlát generálsz, úgy tudom vannak elég szép készülékkedvezmények
ráadásul ha elhozhatsz egy készüléket 20-50e-ért és havonta fizetsz egy 10-est, az ne olyan szörnyű, mint kifizetni 300e-et egyszerre kicsengetni egy jó telóért
NB2
Elofizetesem sincs.nem eri meg nekem.kb evente 2x 3x kell feltolteni.mondjuk aki szeret fecsegni annak talan jo.de a mai vilagban van net es mas ingyenes szolgaltatas fecsegesre.ja mondjuk ma a trendi az h az utcan telozunk vagy autoban toltik ki az emberek a "holt idot"
több mint 2 éve
VanillaSky
1 517
9 éve nem vettem telefont, szóval én sem tartozom ide, de valószínűleg a 300 ezres Samuk meg szifonok döntő része részletre megy, nem egybefizetésre.Médiában pl kamatmentes.Gondolom nem kicsi a halmaz, aki nem egyben fizetné a mobilját hanem részletre az a szolgáltatónál meg kamatmentes az alzánál meg hasonlóknál viszont az áruhitel nem az! Így inkább fizetget havi 4-5-öt pluszban a telefonszámlája mellé, minthogy ugyanennyiért megvegye részletre valami netes áruháznál és fizessen egy külön számlát.Mondjuk jogos 😀Nekem konkrétan egy ismerősöm sincs aki szolgáltatónál vette volna.Ja nekem se volt fidesz szavazó
kapitnono
Hanni
De ha az embereknek ennyire nem számít hogy a szolgáltató még húséggel is ennyivel többért adja, és mégis megveszik, akkor hajrá.
kapitnono
VanillaSky
Nem tudom lehet csak én vagyok így vele, de egy telefont biztos nem vennék meg részletre. Akkor vagy olcsóbbat veszek, vagy addig gyűjtök, ameddig ki tudom fizetni.
kapitnono
"Száz ismétlés, heti három éjszaka, négy éven keresztül gondolta Bernard Marx, a hipnopédiaspecialista. Hatvankétezer-négyszáz ismétlés, és az állítás igazsággá válik. Idióták!"
több mint 2 éve
Médiában pl kamatmentes.Gondolom nem kicsi a halmaz, aki nem egyben fizetné a mobilját hanem részletre az a szolgáltatónál meg kamatmentes az alzánál meg hasonlóknál viszont az áruhitel nem az! Így inkább fizetget havi 4-5-öt pluszban a telefonszámlája mellé, minthogy ugyanennyiért megvegye részletre valami netes áruháznál és fizessen egy külön számlát.Mondjuk jogos 😀Nekem konkrétan egy ismerősöm sincs aki szolgáltatónál vette volna.Ja nekem se volt fidesz szavazó
kapitnono
Hanni
kapitnono
VanillaSky