Gyűlölködjünk
36 feliratkozó
több mint 2 éve
japán és zene 😀Sikerült korareggel kultúrsokkot kapnom, köszi. 😁
www.youtube.com/watch?v=M8-vje-bq9c
Negritis, a vajda
Szerkesztette: empty taxi
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
japán és zene 😀www.youtube.com/watch?v=M8-vje-bq9c
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Az miért van, hogy a születésem előtt néhány évvel készült ámerikai szinte kisipari gitárom elektronikája nem recseg, nem ropog, annak ellenére sem, hogy ez egy Danelekcro, ami fillérekbe került, mert szó szerint hulladékból készült. Természetesen megeszi a hálózati zajt, meg a neont, de ennyi -ha provokálni akarnék azt mondanám pont olyan fasza, ahogy Jimmy Page letette 1969-ban az Albert Hallban, de nem akarok provokálni. ... meg nem is az a gitár, sajnos. 😀 😀Ehhez képest 2-3 éve vettem évfordulós... Ibanez RG-t. cerkof-seggvörös (rubint vörös) színbe MADE IN JAPAN U Know Kraftmanship.
Azért vettem, mert a gyerekkorom minden hőse játszott ilyenen pojácasárga, bohócnarancs, meg nem értett lila, és szigorúfeketem, és cerkofsegg-vörös színben.
A lényeg, hogy 3 év alatt 3 remek Gotoh MADE IN JAPAN U Know Kraftmanship kapcsoló ment tönkre. Tegyük hozzá, hogy iszonyatos körülményeket kell elvisenie a dolgozó szobámban. Döbbenetes fejben rocksztárság van 7/24-ben, az ehhez tartozó mennyiségű virtuális izzadtsággal. Szóval jogos évente egy kis zárlat.
Most mondta a szervízben a srác, hogy a következő már nem lesz garis, szóval tegyünk be egy remek kínai Eastman (ami amúgy egy fasza gitár), vagy CTS (USA) kapcsolót, és nem ismerjük egymást.... és cseréljük ki a 2 potmétert is MADE IN JAPAN U Know Kraftmanship, mert azok is recsegnek.....
Lean management, ja meg a faszom...!
több mint 2 éve
Mert azt nem olvassa senki 😄Könyörgöm, magyarázza meg már valaki, hogy miért nincs Tom-Gisele témájú topic! Nincs rá igény, vagy mi?Látod betettem a Tampa topicba a sztorit egy fakezű kalóz sem reagált rá 😛 😀 Akkor? 😊
Assurbanapli
dande2
2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 2 éve
Könyörgöm, magyarázza meg már valaki, hogy miért nincs Tom-Gisele témájú topic! Nincs rá igény, vagy mi?Látod betettem a Tampa topicba a sztorit egy fakezű kalóz sem reagált rá 😛 😀 Akkor? 😊
Assurbanapli
több mint 2 éve
Assurbanapli
1 355
Könyörgöm, magyarázza meg már valaki, hogy miért nincs Tom-Gisele témájú topic! Nincs rá igény, vagy mi?
Szerkesztette: Assurbanapli
több mint 2 éve
Vitézlő Titoknok tomz
1 358
Még több taps...www.portfolio.hu/gazdasag/20220905/ime-harom-uj-gazszamla-amelyeken-mar-beutott-a-hetszeres-gazar-565227
Ja, egy pro tipp:
hagyjátok a francba az MVM telefonos ügyfélszolgálatot, 10-12 perc meddő várakozás után mindig bontja a vonalat, tökmindegy, hogy a 20-as 30-as 70-es vagy 1-es számot hívtuk. A videós viszont egy böngészőablakban addig várakozik, amíg nem kapsz ügyintézőt.
Szerkesztette: Vitézlő Titoknok tomz
több mint 2 éve
YoungZeeZee
8 567
Hat ez aznagyjából lehetne, de a fűtőértéket is össze-vissza változtatják, meg a korrekciós tényezőt is.Nekem is lesz korom az mvmmel.De mindegy is a m3 nem?MJ-t neznek amit mi nem tudunk befolyasolni szoval vakrepules vanItt most nem is a m3 mJ átszámolás miatt van a probléma, hanem hogy egyáltalán a fogyasztást milyen áron számolják el. Egy komplett hónapot teljes egészében a piaci áron kiszámláztak, hasraütés-szerűen, az érvényes beállításaim és az eddigi fogyasztási jellegemmel tökéletes ellentétben.
hvg.hu/ingatlan/20220823_A_kormany_elszurta_az_uj_rezsiszabalyokat_ezert_kell_most_korrigalni
YoungZeeZee
Vitézlő Titoknok tomz
Akkor a kerdes mindenkihez.
Mj-t neznek amit mi nem igazan tudunk ebfolyasolni merni nem?
index.hu/gazdasag/2022/09/05/energia-veszhelyzet-aramar-aramszolgaltatas-aramfogyasztas-foldgaz-rezsicsokkentes-valtozas-rezsi-emelkedes-rezsi-arak/
Es par honap ujabb dragulas jon.
Megneztem.tavaly 84m3-ra fizettem 11et🤣
Kivancsi leszek a reszletes szamlara.
YoungZeeZee
slowmotion
A mi nézőpontunkból tök random számlák fognak jönni, pláne adott hónapra viszonyítva.Ezert kibaszas ez.
(Én egy hónapon belül kaptam villanyra egy visszafizetést túlfizetes miatt, meg egy nagyobb befizetnivalót, mint eddig bármikor.)
Majd kb. egy év alatt fog beállni az, hogy összhangba kerül a fogyasztas és a kifizetett pénz, addig teljesen haszontalan adott hónap értékeit elemezgetni, mivel ez egy olyan egyenlet megoldásának tűnik, amiben van két random változó, meg három ismeretlen. Esélytelen megérteni és reklamálni, változást elérni egyaránt.
Őszentsége Sobri Jóska
Aki nem tudja majd kifiztetni var 1 evet?
nagyon nagy bajok vannak mar.
Szerkesztette: YoungZeeZee
több mint 2 éve
A mi nézőpontunkból tök random számlák fognak jönni, pláne adott hónapra viszonyítva.(Én egy hónapon belül kaptam villanyra egy visszafizetést túlfizetes miatt, meg egy nagyobb befizetnivalót, mint eddig bármikor.)
Majd kb. egy év alatt fog beállni az, hogy összhangba kerül a fogyasztas és a kifizetett pénz, addig teljesen haszontalan adott hónap értékeit elemezgetni, mivel ez egy olyan egyenlet megoldásának tűnik, amiben van két random változó, meg három ismeretlen. Esélytelen megérteni és reklamálni, változást elérni egyaránt.
több mint 2 éve
nagyjából lehetne, de a fűtőértéket is össze-vissza változtatják, meg a korrekciós tényezőt is.Nekem is lesz korom az mvmmel.De mindegy is a m3 nem?MJ-t neznek amit mi nem tudunk befolyasolni szoval vakrepules vanItt most nem is a m3 mJ átszámolás miatt van a probléma, hanem hogy egyáltalán a fogyasztást milyen áron számolják el. Egy komplett hónapot teljes egészében a piaci áron kiszámláztak, hasraütés-szerűen, az érvényes beállításaim és az eddigi fogyasztási jellegemmel tökéletes ellentétben.
hvg.hu/ingatlan/20220823_A_kormany_elszurta_az_uj_rezsiszabalyokat_ezert_kell_most_korrigalni
YoungZeeZee
Vitézlő Titoknok tomz
index.hu/gazdasag/2022/09/05/energia-veszhelyzet-aramar-aramszolgaltatas-aramfogyasztas-foldgaz-rezsicsokkentes-valtozas-rezsi-emelkedes-rezsi-arak/
YoungZeeZee
több mint 2 éve
YoungZeeZee
8 567
Nekem is lesz korom az mvmmel.De mindegy is a m3 nem?MJ-t neznek amit mi nem tudunk befolyasolni szoval vakrepules vanItt most nem is a m3 mJ átszámolás miatt van a probléma, hanem hogy egyáltalán a fogyasztást milyen áron számolják el. Egy komplett hónapot teljes egészében a piaci áron kiszámláztak, hasraütés-szerűen, az érvényes beállításaim és az eddigi fogyasztási jellegemmel tökéletes ellentétben.
YoungZeeZee
Vitézlő Titoknok tomz
több mint 2 éve
Vitézlő Titoknok tomz
1 358
De mindegy is a m3 nem?MJ-t neznek amit mi nem tudunk befolyasolni szoval vakrepules vanItt most nem is a m3 mJ átszámolás miatt van a probléma, hanem hogy egyáltalán a fogyasztást milyen áron számolják el. Egy komplett hónapot teljes egészében a piaci áron kiszámláztak, hasraütés-szerűen, az érvényes beállításaim és az eddigi fogyasztási jellegemmel tökéletes ellentétben.
YoungZeeZee
több mint 2 éve
YoungZeeZee
8 567
De mindegy is a m3 nem?MJ-t neznek amit mi nem tudunk befolyasolni szoval vakrepules vanNa akkor mondom a vicceset:jol hangzik megneztem a mostanit
- 3 m3 fogyasztás július 23. - július 31. között (a rendes beolvasás minden hónap 23-án van, ez a változás miatti beolvasás volt)
- 15 m3 fogyasztás augusztus 1. - augusztus 23. között
A számlán meg kijött kedvezményes áron elszámolva a 3 m3 (ez a júliusi végén fogyasztott mennyiség) gáz 265 Ft + Áfa , a 15 m3 gáz (az egész augusztusi fogyasztás) meg piaci áron elszámolva 8752 Ft + Áfa.
Jópofák, mi?
Na ezért jött ide ez a téma, hogy a jó b#&@s k@#{a a@^%!kba v@{#k b%+e.
Tudjátok mi a megfejtés amúgy?
Egyelőre nem official, de akinek hasonlóképpen jött a számlája, és még múlt héten el tudta érni az MVM ügyfélszolgálatot, annak azt mondták, hogy nem csak az országos átlagfogyasztás számít és nem csak a megajoule, nem csak a jelleggörbe módosítja a számlázásnál használt árkategóriát, hanem - most mindenki megkapaszkodik - az is, hogy az adott fogyasztási helyen milyen jellegű a fogyasztás.
Ami pedig lehet:
- fűtés
- főzés, melegvíz
- vagy a kettő együtt vegyesen
És állítólag minden fogyasztónál van egy ilyen paraméter beállítva, és ez is játszik a számlázáskori egyenletben. Akinél ez fűtés, az nyáron konkrétan 0 m3 kedvezményes árú gázra jogosult, és ha főz/melegvizet készít gázzal, az luxy és piaci árat fizet érte.
Apró bökkenő, hogy ezt se a kedves kurmányunk, se a kedves szargáltatónk nem kommunikálta, valamint - előkeresve a sok-sok évvel ezelőtt kötött gázszolgáltatói szerződésemet - én soha sehol nem nyilatkoztam arról, hogy csak fűteni akarok a gázzal. A szerződésemben "általános" jellegű felhasználás van definiálva, és mióta világ a világ, mindig fogyasztottam nyáron is 5-15 m3 közötti mennyiségeket főzés/melegvíz előállítás céljából.
Taps, taps...
Vitézlő Titoknok tomz
13 ezer - 48 m3 julius 1 es aug 31 kozott
ja es az atlagot nem leptem at ,mert 07.31 napja es 08.26 kozott hasznaltam 11m3-at abban a maradek 5 nap-ban meg foleg nem hasznaltam el 4m3.
itt viz futes fozes
azert is vicces ,mert az utolso szamlat 05.24 es 07.04 kozott fizettem be, ergo az a 3 nap h kerult oda?
illetve az 40m3 es csak 6474ft
YoungZeeZee
több mint 2 éve
YoungZeeZee
8 567
Na akkor mondom a vicceset:jol hangzik megneztem a mostanit
- 3 m3 fogyasztás július 23. - július 31. között (a rendes beolvasás minden hónap 23-án van, ez a változás miatti beolvasás volt)
A számlán meg kijött kedvezményes áron elszámolva a 3 m3 (ez a júliusi végén fogyasztott mennyiség) gáz 265 Ft + Áfa , a 15 m3 gáz (az egész augusztusi fogyasztás) meg piaci áron elszámolva 8752 Ft + Áfa.
Jópofák, mi?
Egyelőre nem official, de akinek hasonlóképpen jött a számlája, és még múlt héten el tudta érni az MVM ügyfélszolgálatot, annak azt mondták, hogy nem csak az országos átlagfogyasztás számít és nem csak a megajoule, nem csak a jelleggörbe módosítja a számlázásnál használt árkategóriát, hanem - most mindenki megkapaszkodik - az is, hogy az adott fogyasztási helyen milyen jellegű a fogyasztás.
Ami pedig lehet:
- fűtés
- főzés, melegvíz
És állítólag minden fogyasztónál van egy ilyen paraméter beállítva, és ez is játszik a számlázáskori egyenletben. Akinél ez fűtés, az nyáron konkrétan 0 m3 kedvezményes árú gázra jogosult, és ha főz/melegvizet készít gázzal, az luxy és piaci árat fizet érte.
Apró bökkenő, hogy ezt se a kedves kurmányunk, se a kedves szargáltatónk nem kommunikálta, valamint - előkeresve a sok-sok évvel ezelőtt kötött gázszolgáltatói szerződésemet - én soha sehol nem nyilatkoztam arról, hogy csak fűteni akarok a gázzal. A szerződésemben "általános" jellegű felhasználás van definiálva, és mióta világ a világ, mindig fogyasztottam nyáron is 5-15 m3 közötti mennyiségeket főzés/melegvíz előállítás céljából.
Taps, taps...
Vitézlő Titoknok tomz
13 ezer - 48 m3 julius 1 es aug 31 kozott
ja es az atlagot nem leptem at ,mert 07.31 napja es 08.26 kozott hasznaltam 11m3-at abban a maradek 5 nap-ban meg foleg nem hasznaltam el 4m3.
itt viz futes fozes
azert is vicces ,mert az utolso szamlat 05.24 es 07.04 kozott fizettem be, ergo az a 3 nap h kerult oda?
illetve az 40m3 es csak 6474ft
több mint 2 éve
Vitézlő Titoknok tomz
1 358
Na akkor mondom a vicceset:- 3 m3 fogyasztás július 23. - július 31. között (a rendes beolvasás minden hónap 23-án van, ez a változás miatti beolvasás volt)
Jópofák, mi?
Ami pedig lehet:
- fűtés
- főzés, melegvíz
Taps, taps...
több mint 2 éve
Kivancsisagbol:hát... a júliusi fogyasztást a szokott árakon számolták el, az augusztusit meg vegyesen.
aki diktalos gazfogyaszto, es kapott mar szamlat, nilyen aron szamoltak el vele?
| Csak hogy tudjak majd gyulolkodni... |
Vitézlő Titoknok tomz
augusztus ötödikei diktálás, 7/7-8/5 időszak, 18 m3-ből négyet arányosítottak az augusztusi öt napra.
augusztust úgy bontották szét, hogy a törthavi fogyasztást projektálták az egész hónapra, vagyis szerintük a 30 nap alatt ennek az ötnapi fogyasztásnak a hatszorosát fogom fogyasztani (egyébként lehet, de nem valószínű, de a mi fogyasztásunk nem 15-330 között váltakozik hónapok szerint, hanem 18-210 között).
szóval mivel szerintük az augusztusi kvóta 15 m3, és én projektálva 24-et fogok fogyasztani, ezért az első pár napi fogyasztás 15/24-ét alapáron számolják, a 9/24-ét meg aranyárban.
de ugye valahol ha nézed a m3 szerinti fogyasztást, az csak nagyjából ad egy képet, mert a névleges fogyasztást felszorozzák egy korrekciós tényezővel és a fűtőértékkel, kapsz egy MJ-értéket, és ugye igazából a kedvezményes fogyasztás MJ-ra van kiszámolva.
több mint 2 éve
Kivancsisagbol:Mi csak melegvízre használtuk a gázt augusztusban, 5 M3 at fogyasztottunk, 1100 forintot fizettem, ebből 700 forint az alapdíj
aki diktalos gazfogyaszto, es kapott mar szamlat, nilyen aron szamoltak el vele?
Vitézlő Titoknok tomz
több mint 2 éve
Vitézlő Titoknok tomz
1 358
Kivancsisagbol:aki diktalos gazfogyaszto, es kapott mar szamlat, nilyen aron szamoltak el vele?
több mint 2 éve
ja asszem kvh ölég goromba tud lenniJogi szakértőket kérdeznék, hogy van-e bármi lehetőségem fellépni a szomszédom ellen azon kívül, hogy tettlegességig fajulok/a legnagyobb hangerőn rakom ki a legnagyobb hangfalam a legelviselhetetlenebb zenékkel?Videó és hangfelvétel, fénykép, aztán levegővédelmi és zajvédelmi tárgyú bejelentés a környezetvédelemhez, azaz megyei kormhivatalhoz.
Kertvárosi lakóövezet. Két tűzfal kb 8m-re, felében kerítéssel. Szomszéd nyilván ezen a 4 méteren folytat ipari tevékenységet... Nem zavar a fűnyíró, a favágás, a házfelújítás, de mellettünk konkrétan műhelymunka folyik egész héten. Kéménytelepítő vállalkozó. Hajnali/esti rakodás, non-stop fűrészelés, flexelés. Nemegyszer olyan elemeket tisztítanak aminek porát nem feltétlen gondolnám egészségesnek. Szeretném rákényszeríteni, hogy az ipari tevékenységét ne lakóövezetben végezze! Van rá lehetőségem?
clbass
A másik járható út, h van-e telepengedélye, azt a jegyző vizsgálhatja. Ha van, akkor abban vannak működési előírások (pl telephelye-e a vállalkozásának a lakóház, zajszint etc), annak megsértése bírság v korlátozás. Ha nincs, akkor instant megtilthatja neki a tev-et.
A birtokvédelem a harmadik út, de a leglassabb sztem, mert - legalábbis mifelénk - sokat nyünnyögnek.
Willie Parker
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 2 éve
Willie Parker
15 412
Jogi szakértőket kérdeznék, hogy van-e bármi lehetőségem fellépni a szomszédom ellen azon kívül, hogy tettlegességig fajulok/a legnagyobb hangerőn rakom ki a legnagyobb hangfalam a legelviselhetetlenebb zenékkel?Videó és hangfelvétel, fénykép, aztán levegővédelmi és zajvédelmi tárgyú bejelentés a környezetvédelemhez, azaz megyei kormhivatalhoz.
Kertvárosi lakóövezet. Két tűzfal kb 8m-re, felében kerítéssel. Szomszéd nyilván ezen a 4 méteren folytat ipari tevékenységet... Nem zavar a fűnyíró, a favágás, a házfelújítás, de mellettünk konkrétan műhelymunka folyik egész héten. Kéménytelepítő vállalkozó. Hajnali/esti rakodás, non-stop fűrészelés, flexelés. Nemegyszer olyan elemeket tisztítanak aminek porát nem feltétlen gondolnám egészségesnek. Szeretném rákényszeríteni, hogy az ipari tevékenységét ne lakóövezetben végezze! Van rá lehetőségem?
clbass
A másik járható út, h van-e telepengedélye, azt a jegyző vizsgálhatja. Ha van, akkor abban vannak működési előírások (pl telephelye-e a vállalkozásának a lakóház, zajszint etc), annak megsértése bírság v korlátozás. Ha nincs, akkor instant megtilthatja neki a tev-et.
A birtokvédelem a harmadik út, de a leglassabb sztem, mert - legalábbis mifelénk - sokat nyünnyögnek.
több mint 2 éve
YoungZeeZee
8 567
tenyleg ennyi.Jogi szakértőket kérdeznék, hogy van-e bármi lehetőségem fellépni a szomszédom ellen azon kívül, hogy tettlegességig fajulok/a legnagyobb hangerőn rakom ki a legnagyobb hangfalam a legelviselhetetlenebb zenékkel?jegyző -> birtokvédelem
clbass
birtokvédelmi per -> bíróság
deyell
alapvetoen nincs meghatarozva, hogy mennyi db a hatar ez a szivas.
mondjuk nalad muhely van.
akar a rendorokkel is kezdhetsz.
több mint 2 éve
deyell
11 702
Jogi szakértőket kérdeznék, hogy van-e bármi lehetőségem fellépni a szomszédom ellen azon kívül, hogy tettlegességig fajulok/a legnagyobb hangerőn rakom ki a legnagyobb hangfalam a legelviselhetetlenebb zenékkel?jegyző -> birtokvédelem
clbass
birtokvédelmi per -> bíróság
choose life
több mint 2 éve
Jogi szakértőket kérdeznék, hogy van-e bármi lehetőségem fellépni a szomszédom ellen azon kívül, hogy tettlegességig fajulok/a legnagyobb hangerőn rakom ki a legnagyobb hangfalam a legelviselhetetlenebb zenékkel?Kertvárosi lakóövezet. Két tűzfal kb 8m-re, felében kerítéssel. Szomszéd nyilván ezen a 4 méteren folytat ipari tevékenységet... Nem zavar a fűnyíró, a favágás, a házfelújítás, de mellettünk konkrétan műhelymunka folyik egész héten. Kéménytelepítő vállalkozó. Hajnali/esti rakodás, non-stop fűrészelés, flexelés. Nemegyszer olyan elemeket tisztítanak aminek porát nem feltétlen gondolnám egészségesnek. Szeretném rákényszeríteni, hogy az ipari tevékenységét ne lakóövezetben végezze! Van rá lehetőségem?