Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 2 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 531 — Steelers fan
Egyébként az jól látszik, hogy az itt hozzászólók nagyrésze stabil anyagi körülmények között él, ahol "mindegy" melyik módszert alkalmazzák. Előttem már valaki megpendítette, hogy ezek a felállások valószínűleg ott jelentenek kardinális kérdést, ahol a hónap végén matekozni kell, hogy mosószer vagy villanyszámla legyen befizetve, és ebben a scenárióban már valóban tud konfliktust generálni a "minek kellett még az a huszadik pecacucc/körömlakk"
Hanni
Én voltam 😊 Szemem előtt zajlott sajnos elég sokáig a családon belüli vita. Fater elég nehezen vette tudomásul, hogy nem igazán tudjuk a hobbijait fedezni. Mikor anyám közölte vele, hogy mindenki GMK-zott, onnan volt pénze, ez faternak nem tetszett.
Illetve az ideírók közül úgy látom nincs még +14-es gyerek, ha majd befigyel 2, nagy igényekkel, akkor azért lesznek érdekes dolgok. Mikor nem hajlandó felhúzni az olcsó cipőt, neki csak a 50e-s Adidas/Nike jó, amit persze fél év alatt kinő.
NB2
Mondjuk még van 12-13 év addig, de ez idő alatt bízom benne, hogy bele lehet nevelni egy gyerekbe, hogy mi az aminek van értelme, mi az aminek nincs és megteremteni a lehetőséget, hogy ha akar legyen cípője 50ezres, de azért akkor dolgozzon szépen meg vagy máshol nem fog olyan dolgokat kapni ami kell.
Ha az asszony szüleinek és az enyémneik sikerült átadni ezt az infot, remélem nekünk is fog menni. 😊
Aztán majd 13 év múlva írok, hogy beszoptuk-e 😀
Toca
Az a baj, hogy a közeg, amibe kerül, (ovi, iskola, stb...) legalább akkora hatással lesz rá, mint az otthoni nevelés. És a gyerkőc nem otthon a családtagok előtt akar majd menő lenni, hanem az iskolatársak, haveri kör előtt. És ha olyan közegbe kerül, ahol az öltözködéssel lehet menő, akkor majd öltözködni akar, hiába hogy ti otthon nem arra neveltétek.
több mint 2 éve
Toca Minnesota Vikings 20 235 — Vikings fan
Egyébként az jól látszik, hogy az itt hozzászólók nagyrésze stabil anyagi körülmények között él, ahol "mindegy" melyik módszert alkalmazzák. Előttem már valaki megpendítette, hogy ezek a felállások valószínűleg ott jelentenek kardinális kérdést, ahol a hónap végén matekozni kell, hogy mosószer vagy villanyszámla legyen befizetve, és ebben a scenárióban már valóban tud konfliktust generálni a "minek kellett még az a huszadik pecacucc/körömlakk"
Hanni
Én voltam 😊 Szemem előtt zajlott sajnos elég sokáig a családon belüli vita. Fater elég nehezen vette tudomásul, hogy nem igazán tudjuk a hobbijait fedezni. Mikor anyám közölte vele, hogy mindenki GMK-zott, onnan volt pénze, ez faternak nem tetszett.
Illetve az ideírók közül úgy látom nincs még +14-es gyerek, ha majd befigyel 2, nagy igényekkel, akkor azért lesznek érdekes dolgok. Mikor nem hajlandó felhúzni az olcsó cipőt, neki csak a 50e-s Adidas/Nike jó, amit persze fél év alatt kinő.
NB2
Mondjuk még van 12-13 év addig, de ez idő alatt bízom benne, hogy bele lehet nevelni egy gyerekbe, hogy mi az aminek van értelme, mi az aminek nincs és megteremteni a lehetőséget, hogy ha akar legyen cípője 50ezres, de azért akkor dolgozzon szépen meg vagy máshol nem fog olyan dolgokat kapni ami kell.
Ha az asszony szüleinek és az enyémneik sikerült átadni ezt az infot, remélem nekünk is fog menni. 😊
Aztán majd 13 év múlva írok, hogy beszoptuk-e 😀
több mint 2 éve
🤘 gaben 🤘 Chicago Bears Duke Blue Devils 8 905 — Deion Sanders for president!
Amíg Mészáros Lölőéknél külön kasszák vannak: EU-s, állami, céges, magán, Andika, addig nekem is jó.
Willie Parker
Azért az ott komoly logisztika, Annyifelé kell osztani a pénzt, hogy ihaj. Mondjuk van is miből a kurva anyjukat.

" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 2 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 124
Amíg Mészáros Lölőéknél külön kasszák vannak: EU-s, állami, céges, magán, Andika, addig nekem is jó.
több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 972
Hanni
NB2
Akkor adok neki egy 20-ast cipőre, a többit meg tegye hozzá zsebpénzből.
Meg le kell ültetni egy kicsit gazdálkodj Okosanozni és elmagyarázni nekik, hogy apuéknak erre futtja, sorry-nem sorry.
több mint 2 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 188 — Cowboys fan
Kíváncsi leszek végérvényesen eltiltják e a vezetéstől, az összes ilyen parasztnak aki egyszer is büntető fékezik soha többet nem kéne volán mögé ülni.

Nomac
nem fogják, valahogy elsimul.
az a bazinagy parkolókártya az autó elején valószínűleg nem a társasházi mélygarázsba való, gondolom van ismeretsége itt-ott.
több mint 2 éve
Nomac New England Patriots 4 261 — balazs.t85@gmail.com
Kíváncsi leszek végérvényesen eltiltják e a vezetéstől, az összes ilyen parasztnak aki egyszer is büntető fékezik soha többet nem kéne volán mögé ülni.

több mint 2 éve
NB2 New England Patriots 28 037 — nabege2@yahoo.com
Hanni
több mint 2 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 630 — Poloska confirmed
több mint 2 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 322
Én mondjuk értetlenül állok azelőtt, hogy azon megy a vita párok között, hogy mire költsenek. Én sose vitáztam még ezen a feleségemmel, ha ő vesz egy sokadik valójában felesleges, de őt boldoggá tevő cipőt/táskát stb. mert boldoggá teszi hát hadd vegye meg, és ugyanez fordítva (pedig én is szeretek ruhákat, italokat, szivarokat vagy konzolos játékokat venni, amikre semmi szükség, de boldoggá tesz).

Attól, hogy közösen tartjuk nyilván a pénzt még nem fogjuk a másikat korlátozni, hisz az a lényeg, hogy boldogak legyünk, így vegyünk meg bármit, ami ehhez segít (mármint nyilván ésszerű keretek között). A boldogsághoz meg az is hozzátartozik nálunk, hogy nekünk felesleges szívás lenne nyomonkövetni, hogy ki mennyit költött, mert úgyis az a lényeg, hogy együtt mennyit költünk, nem pedig külön-külön. Ennek ellenére értem, akik így csinálják, csak nekem ez életidegen.

Szerkesztette: Jughead
több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 972
a külön kasszához kapcsolódva. mivan akkor ha a másiknak 20.-án elfogy a pénze. közlöd a nejeddel, hogy pech, de nyugi, az ember 10 napig bírja kaja nélkül a víz pedig folyik a csapból?
peach
Érdekes kérdés ez a külön kassza.
A szüleim közös kasszán voltak, anyám kezelte a pénzügyeket (mondjuk közgazdász volt), apám meg sose tudott a pénzzel bánni, mindig elköltötte, úgy kellett rászólnom, hogy tegyen már félre.

Viszont ha a másik oldalról nézem, a közös költségeken, nyaraláson, gyereknevelésen, egyéb közös terveken felül hadd kezdjen már az ember a pénzével azt amit akar és ne azon menjen a vita, hogy miért költöttél már megint xy hobbira 20-30 ezret vagy h már minek a n+1-edig cipő, stb. amit kb. csak egyszer fogsz viselni.

Persze ez csak akkor áll fenn, hogyha mindkét félnek olyan az anyagi háttere, hogy az ilyen szintű függetlenség az opció.
több mint 2 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 790 — no es importante
Hú ez a közös kasszás téma "hit too close to home"

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 522
a külön kasszához kapcsolódva. mivan akkor ha a másiknak 20.-án elfogy a pénze. közlöd a nejeddel, hogy pech, de nyugi, az ember 10 napig bírja kaja nélkül a víz pedig folyik a csapból?
peach
Sosem tennék ilyet! Elküldöm napszámba! 😀

több mint 2 éve
peach Atlanta Falcons 15 779 — a new hope (again)

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 387
Ha közös kasszán van egy pár, a romantikus éttermi vacsora után melyik dönti el, hogy lesz-e borravaló?
Tactful Cactus
Amelyik előveszi a bankkártyáját. Mondjuk a nejem érdekesen nézne, ha fizetésnél egy étteremben ez nem én lennék. Aztán persze az orrom alá dörgöli, hogy nem kellett volna annyit adni, de fizetni sose fizetne 😊 persze jól van ez így, szigorúan a saját elveim szerint, tiszteletben tartva mindenki másét stbstb. az étteremben fizessen a férfi, és ezt hál istennek ő is így gondolja. (külön kasszán vagyunk hogy a napi topichoz is szóljak, és voltunk mindig, pedig kölkök is vannak, kialakult az idő során, ki mit fizet (ő a rezsit - tudja kezelni a különböző szolgáltatók online felületeit, engem az ideg szétbaszna csak a gázművekétől -, én szeretek vásárolni ezért én a bevásárlásokat, ő a bölcsit, én bármit amit be kell vinni a bölcsibe stb) nem voltam soha senkivel közös kasszán, nekem komfortzónán kívüli lenne a közös, de ebből speciel sose volt konfliktusom)

Én általában, ahol nincs beállítva, mindenhol adok kb. 8-10%-ot, ha semmi Xtra nem volt a kiszolgálás akkor is, cserébe valami extrát kell nyújtani hogy ennél több legyen, ez ritka.
Így neveltek, én meg nem tudtam, meg nem is nagyon akartam ezen változtatni. Ahhoz tényleg eléggé el kell basznia valamit a helynek, hogy pont annyit adjak amennyi a számlán van, talán 2-3 ilyen esetem volt összesen.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Tactful Cactus Green Bay Packers 15 380
Ha közös kasszán van egy pár, a romantikus éttermi vacsora után melyik dönti el, hogy lesz-e borravaló?

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 378 — The Mathematician
Én előbb ennék 600e-ért tv-t, mint 4db cipőt 😊
NB2
Én a bogarakat öklendezve még bevállalnám, de a tv-nél meg kell húznom a határt.
gyeek
jah látom lemaradt a v betű 😊
NB2
pedig aszittem rákaptál a teve húsra 😀

www.youtube.com/watch?v=SQC-SSaJekA

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
NB2
Én a bogarakat öklendezve még bevállalnám, de a tv-nél meg kell húznom a határt.
gyeek
jah látom lemaradt a v betű 😊
több mint 2 éve
YoungZeeZee 9 492
Igaz, 90%-ban asszonnyal kajalok, olyankor az a felosztas hogy mindent en fizetek, de megkérem szépen hogy adjon valamennyit borravalóra.
eaglesmcnabb
Ha jól emlékszem Ti komoly kapcsolatban vagytok (közös ház pl.), és ezek szerint mégis külön kasszán? Ez hogy működik ilyenkor?

Nehogy félre érts nincs ezzel baj, csak az érdekel, hogy ez a gyakorlatban hogy működik, mert nekem elképzelhetetlen.
Jughead
A mi kozossegunkben tobben vannak kozos kasszan es rengeteg belole a veszekedes. (Valaki irta, hogy nem kell faszsagokat venni, kinek mi szamit annak, ugye.)
Igy mi elhataroztuk, hogy kulon leszunk, mindent felesben elven.
A dragabb dolgokat felirjuk, a kicsiket kerekitjuk, hetvegen pedig elszamolunk.
Lehet nem a legpraktikusabb, de nekunk bejott.
Padrinaggio
A faszsagot en irtam, persze ez relativ.
Kajat hazhoz nem szoktunk rendelni.itthon mindig van kaja ami fozultunk.nem gyujtunk semmit, nem szippantanak be a mai trendek. Lego, tarsas, sportkartyak stb...nem veszunk 40ert cipot de 20ert sem..es 30ert pulcsit.
Kb minden megvan ami kell persze
kurvara jo lenne egy fasza next gen konzol de a ps2 ps3 mukodik es imadom hozzajuk a jatekokat.idom se lenne ra, szoval nem is veszek
Jo lenne egy standalone mpc, de mikor nyulnek hozza?
Jo lenne pimpelni a hazi zenekutyut, monitorhangfal stb, de mikor foglalkoznek ugy igazan vele h 2-3 orat csak elpotyogjek naponta...
Racionalisan atgondoljui mi kell mi nem kell, aztan idovel ugyis alakul.
Ezek csak apro peldak.
több mint 2 éve
Matthew99 New Orleans Saints 10 230 — Invisible man
 mandiner.hu/cikk/20230222_galambos_lajos_belfold
Lajcsi azért nem megy börtönbe, mert keszonbetegsége van. Azt mitől?😊
Kecskemét egy hotel, csak kibírna ott pár évet.
NB2
Engem meddig kérlelnének, hogy ugyan legyek már szíves befáradni, mert kutyát sem érdekel az alig halálos betegségem!?

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 2 éve
gyeek LSU Tigers 8 635 — Grady Judd fan
NB2

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.

"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 264 — beers & Packers
Akkor elmondom, nálunk hogyan működik. Egy folyószámlánk van (minek fizessünk kettő után?), az én nevemen, a feleségemnek hozzáféréssel (társkártyával). Ide fut be mindkettőnk jövedelme. Az enyém amúgy jóval magasabb, de ennek nem tulajdonítok jelentőséget, közös pénzként kezeljük. Bizonyos részét eltesszük közüzemi számlákra + (heti bontásban) kosztpénzre, szórakozásra és egyéb kiadásokra + megtakarításra. Ezeken kívül mindketten ugyanakkora fix összeget külön-külön megkapunk havi „zsebpénzként”, amivel azt csinálunk, amit akarunk. A megtakarításaink a feleségem nevén nyitott számlán vannak, ehhez viszont meghatalmazottként nekem van hozzáférésem.
Teljesen jól bevált a rendszer, ha akadnak vitáink, azok a legritkább esetben fakadnak pénzügyekből.
több mint 2 éve
Jó téma ez a pénz és tényleg örülhettek ha ilyen rugalmasan tudjátok kezelni, ebben biztosan számít, hogy van pénz. Pasi aggyal végiggondolva, engem rohadtul zavarna, ha én keresnék 7-800e-t és az asszony elverné cipőkre 😊 És igen amit alattam írtak, kinek mi a hülyeség 😊 Én előbb ennék 600e-ért tv-t, mint 4db cipőt 😊
több mint 2 éve
Padrinaggio Baltimore Ravens 263
Igaz, 90%-ban asszonnyal kajalok, olyankor az a felosztas hogy mindent en fizetek, de megkérem szépen hogy adjon valamennyit borravalóra.
eaglesmcnabb
Ha jól emlékszem Ti komoly kapcsolatban vagytok (közös ház pl.), és ezek szerint mégis külön kasszán? Ez hogy működik ilyenkor?

Nehogy félre érts nincs ezzel baj, csak az érdekel, hogy ez a gyakorlatban hogy működik, mert nekem elképzelhetetlen.
Jughead
A mi kozossegunkben tobben vannak kozos kasszan es rengeteg belole a veszekedes. (Valaki irta, hogy nem kell faszsagokat venni, kinek mi szamit annak, ugye.)
Igy mi elhataroztuk, hogy kulon leszunk, mindent felesben elven.
A dragabb dolgokat felirjuk, a kicsiket kerekitjuk, hetvegen pedig elszamolunk.
Lehet nem a legpraktikusabb, de nekunk bejott.
több mint 2 éve
 mandiner.hu/cikk/20230222_galambos_lajos_belfold
Lajcsi azért nem megy börtönbe, mert keszonbetegsége van. Azt mitől?😊
Kecskemét egy hotel, csak kibírna ott pár évet.