NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
1 379
43
02:05 CFB Playoff - Alabama @ Oklahoma (ARENA4)
Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 4 éve
Az egesz cikk apropoja, hogy amig nemzetkozi szinten fizetescsokkentest es leepiteseket irnak, addig itthon fizetesemelest adbak, de ez sem tetszik nekik 😊Lehet gondolkodni a magyar viszonyokon vagy azon h ugyanebben a munkakörben Szlovákiában 42, Csehországban 29, Lengyelországban pedig 13 százalékkal magasabb az átlagbér, kvázi V4-es szintre felzárkóztatást kérnek.Egy percig nem sajnálom tőlük és tisztában vagyok a felelősségükkel. Ugyanakkor itt eleve emelésről van szó illetve ilyenkor igenis végig lehetne gondolni a magyar viszonyokat, hogy mikor mihez képest ennyi az annyi....de persze mindenki a magáét nézi és méri.Mondjuk ha egy tanár vagy pék rossz számot mond véletlenül a telefonba, abba ritkán halnak bele több százan.Pedig az ember azt gondolna, ha a havi 1,5-3 millios fizetesbol a nemzetkozi trenddel egyezoen nem elvenni akar a munkaltato, hanem meg hozzaad, akkor az boldogsagra adhat okot, nem pedig sztrajkra:Jöjjenek el tanárnak vagy péknek oszt pampogjanak......
"A HungaroControl idén júniusban a havi 1,5–3 millió forintos irányítói jövedelmek mérséklése helyett a 2021 és 2023 közötti időszakra évi ötszázalékos, azaz összesen 15 százalékos béremelést ajánlott a CMLISZ-nek. A szakszervezet azonban ezt a növelést nem tartotta elfogadható mértékűnek, egyúttal jelezte, hogy határozatlan idejű sztrájkba lép."
24.hu/fn/gazdasag/2021/07/26/ferihegy-sztrajk/#
undisputedly
dande
Hanni
dande
empty taxi
Nem pedig az altalanos ar/hozzaadott ertek szam. Pl orvosok szinten eleteket mentenek, de 1/4 ennyi nincs a fizetesuk 😊
több mint 4 éve
Lehet gondolkodni a magyar viszonyokon vagy azon h ugyanebben a munkakörben Szlovákiában 42, Csehországban 29, Lengyelországban pedig 13 százalékkal magasabb az átlagbér, kvázi V4-es szintre felzárkóztatást kérnek.Egy percig nem sajnálom tőlük és tisztában vagyok a felelősségükkel. Ugyanakkor itt eleve emelésről van szó illetve ilyenkor igenis végig lehetne gondolni a magyar viszonyokat, hogy mikor mihez képest ennyi az annyi....de persze mindenki a magáét nézi és méri.Mondjuk ha egy tanár vagy pék rossz számot mond véletlenül a telefonba, abba ritkán halnak bele több százan.Pedig az ember azt gondolna, ha a havi 1,5-3 millios fizetesbol a nemzetkozi trenddel egyezoen nem elvenni akar a munkaltato, hanem meg hozzaad, akkor az boldogsagra adhat okot, nem pedig sztrajkra:Jöjjenek el tanárnak vagy péknek oszt pampogjanak......
"A HungaroControl idén júniusban a havi 1,5–3 millió forintos irányítói jövedelmek mérséklése helyett a 2021 és 2023 közötti időszakra évi ötszázalékos, azaz összesen 15 százalékos béremelést ajánlott a CMLISZ-nek. A szakszervezet azonban ezt a növelést nem tartotta elfogadható mértékűnek, egyúttal jelezte, hogy határozatlan idejű sztrájkba lép."
undisputedly
dande
Hanni
dande

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Bemész interjúra és tippelgetni kell, hogy mennyi az elfogadható, még úgy is, hogy a multiknál bérsáv van. De azt nem tudod, hogy a saját bérsávod micsoda és hogy te azon belül hova esel és miért, csak reménykedsz, hogy a közepe/teteje fele vagy.Sose voltam munkavallaló, de nem az lenne a normális, hogy annyit kér az ember amennyiert neki megéri? Nem mindegy, hogy másokhoz vagy sávokhoz képest ez miként viszonyul?
Solymi
Én amikor embereket vettem fel, es rákérdeztek a lóvéra, mindig azt mondtam, hogy kérjen bátran annyit, amennyiért neki megéri, amennyiért szívesen dolgozik, és amennyit ha kap, akkor elvárhatom, hogy százszázalékban elvégezze a munkát amit vállal. Ha nekem megfelel az összeg, akkor rábólintok, ha nem, akkor nem ajánlok kevesebbet, nem lesz kellemetlen alkudozás.
Nekem ez a módszer mindig bevált, a munkavállalónak is, hiszen pont annyit keres, amennyit akar, és nem kell kevesebbért dolgoznia.
több mint 4 éve
Na, pont itt van a probléma...Egy percig nem sajnálom tőlük és tisztában vagyok a felelősségükkel. Ugyanakkor itt eleve emelésről van szó illetve ilyenkor igenis végig lehetne gondolni a magyar viszonyokat, hogy mikor mihez képest ennyi az annyi....de persze mindenki a magáét nézi és méri.Mondjuk ha egy tanár vagy pék rossz számot mond véletlenül a telefonba, abba ritkán halnak bele több százan.Pedig az ember azt gondolna, ha a havi 1,5-3 millios fizetesbol a nemzetkozi trenddel egyezoen nem elvenni akar a munkaltato, hanem meg hozzaad, akkor az boldogsagra adhat okot, nem pedig sztrajkra:Jöjjenek el tanárnak vagy péknek oszt pampogjanak......
undisputedly
dande
Hanni
dande
Mik a magyar viszonyok, mihez akarjuk mérni a fizetést?
Minimálbérhez? KSH adatokhoz? Inflációhoz?
Vagy inkább nézzük meg, hogy mennyibe kerül a hús meg a kenyér ára, aztán ahhoz súlyozzuk?
A magyar viszonyok egyre gyatrábbak és pont az ilyen érvek azok, amelyek nem engedik azt, hogy megfelelő módon nőjenek a fizetések.
Meg lehet, hogy ez az 1,5-3 milla jól hangzik, csak nem tudjuk, hogy miből tevődik össze. Alapfizu vagy mindennel együtt? Mennyit kell dolgozniuk, milyen leterheltség alatt, stb.
Az a probléma, hogy ma Magyarországon ki van alakítva az, hogy nem tudod ki mennyit keres, csak tippelgetsz, aztán ha meglátsz egy náladnál magasabb számot, akkor azt már megkövezik az emberek.
Én anno a HR vezetőt kérdeztem, hogy ha már multinál dolgozunk, miért nincsenek feltüntetve a bérsávok? A probléma, hogy nem lehet, mert kevesen dolgoznak a cégnél és könnyen behatárolható, hogy ki mennyit keres, azt meg asszem a törvény tiltja (GDPR, stb., de majd kijavítanak) meg bérfeszültséget szülne.
Utóbbi mondjuk tény, de nem is lenne hosszútávon probléma, mert akkor kialakulna legalább egy megfelelő fizetési struktúra, mert ami most itthon megy az röhej...
Bemész interjúra és tippelgetni kell, hogy mennyi az elfogadható, még úgy is, hogy a multiknál bérsáv van. De azt nem tudod, hogy a saját bérsávod micsoda és hogy te azon belül hova esel és miért, csak reménykedsz, hogy a közepe/teteje fele vagy.
több mint 4 éve
Egy percig nem sajnálom tőlük és tisztában vagyok a felelősségükkel. Ugyanakkor itt eleve emelésről van szó illetve ilyenkor igenis végig lehetne gondolni a magyar viszonyokat, hogy mikor mihez képest ennyi az annyi....de persze mindenki a magáét nézi és méri.Mondjuk ha egy tanár vagy pék rossz számot mond véletlenül a telefonba, abba ritkán halnak bele több százan.Pedig az ember azt gondolna, ha a havi 1,5-3 millios fizetesbol a nemzetkozi trenddel egyezoen nem elvenni akar a munkaltato, hanem meg hozzaad, akkor az boldogsagra adhat okot, nem pedig sztrajkra:Jöjjenek el tanárnak vagy péknek oszt pampogjanak......
undisputedly
dande
Hanni
több mint 4 éve
Amúgy ez bruttó 1,5 millió (gondolom bruttó) nem is olyan sok.Mondjuk ha egy tanár vagy pék rossz számot mond véletlenül a telefonba, abba ritkán halnak bele több százan.Pedig az ember azt gondolna, ha a havi 1,5-3 millios fizetesbol a nemzetkozi trenddel egyezoen nem elvenni akar a munkaltato, hanem meg hozzaad, akkor az boldogsagra adhat okot, nem pedig sztrajkra:Jöjjenek el tanárnak vagy péknek oszt pampogjanak......
undisputedly
dande
Hanni
Igaz, én a cseheknél dolgozom ottani fizetésért, de bruttóban kb. ennek a felét kapom egy "sima" készlettervező/demand planning munkáért.
Persze, lehet abból is galiba ha én elcseszem a munkámat, de nem akkora mint az övékből, szóval nem sajnálom tőlük és nem is tartom soknak.
több mint 4 éve
Mondjuk ha egy tanár vagy pék rossz számot mond véletlenül a telefonba, abba ritkán halnak bele több százan.Pedig az ember azt gondolna, ha a havi 1,5-3 millios fizetesbol a nemzetkozi trenddel egyezoen nem elvenni akar a munkaltato, hanem meg hozzaad, akkor az boldogsagra adhat okot, nem pedig sztrajkra:Jöjjenek el tanárnak vagy péknek oszt pampogjanak......
undisputedly
dande
több mint 4 éve
Pedig az ember azt gondolna, ha a havi 1,5-3 millios fizetesbol a nemzetkozi trenddel egyezoen nem elvenni akar a munkaltato, hanem meg hozzaad, akkor az boldogsagra adhat okot, nem pedig sztrajkra:Jöjjenek el tanárnak vagy péknek oszt pampogjanak......
undisputedly
több mint 4 éve
24.hu/kulfold/2021/07/25/nemetorszag-szelsojobboldal-radikalizmus-terrorizmus-fegyveres-erok-pbs/A tegnapelotti temahoz: ne legyenek ketelyeink, minden orszagban vannak ilyen fergek, es siman benne van h itthon is vannak tagjai a cikkben emlitett csoportoknak...
Remeljuk nincsenek elegen es nem eleg szervezettek, hogy akar csak reszben megvalositsak a terveiket...
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 4 éve
Pedig az ember azt gondolna, ha a havi 1,5-3 millios fizetesbol a nemzetkozi trenddel egyezoen nem elvenni akar a munkaltato, hanem meg hozzaad, akkor az boldogsagra adhat okot, nem pedig sztrajkra:Az még érvényben van, hogy ezt a repülésirányító melót legfeljebb 5 évig csinálhatja valaki?
undisputedly

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
Pedig az ember azt gondolna, ha a havi 1,5-3 millios fizetesbol a nemzetkozi trenddel egyezoen nem elvenni akar a munkaltato, hanem meg hozzaad, akkor az boldogsagra adhat okot, nem pedig sztrajkra:"A HungaroControl idén júniusban a havi 1,5–3 millió forintos irányítói jövedelmek mérséklése helyett a 2021 és 2023 közötti időszakra évi ötszázalékos, azaz összesen 15 százalékos béremelést ajánlott a CMLISZ-nek. A szakszervezet azonban ezt a növelést nem tartotta elfogadható mértékűnek, egyúttal jelezte, hogy határozatlan idejű sztrájkba lép."
több mint 4 éve
A legkevesebb, ami elmondható: fura kérdés.Azt kérded mitől agyhalott egy náci? Azon kívül, hogy náci?Mitől agyhalott? Ilyen alapon agyhalott komcsi, agyhalott liberális, agyhalott tökömtudjami.Én liberális vagyok, így úgy velem, hogy a saját ingatlanában azt rak ki, amit csak akar. Nem kell fellépni egy ilyen hülye ellen, nézegesse csak, ha neki ez tetszik. Legalább nyilvánvalóvá teszi mindenki számára, hogy egy agyhalott náci pöcs.Jogilag semmit. Oda kell menni és féltéglával bebaszni az ablakot.444.hu/2021/07/24/most-egy-hitler-kepet-logattak-ki-a-hazuk-homlokzatara-leanyfalun-azok-akik-tavaly-egy-ss-zaszloval-tettek-ugyaneztLegalább van humoruk (44 éves villanyszerelő) 😆
No comment....
Borbinho
Amúgy egy Hitler-képpel mit lehet jogilag kezdeni? Nem tiltott önkényuralmi jelkép, horogkereszt, ss-rúna...
warr_b
(Egyébként szerintem jogilag is fel lehet lépni.)
nagylaza
Sobri Jóska
NB2
Vagy náciként sért az agyhalott kifejezés?
A liberálisok, komcsik, töködtudjamik között is vannak agyhalottak, de a nácik mind azok.
Sobri Jóska
(Mármint az, hogy mitől agyhalott egy náci. Mi más lehetne?)
Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 4 éve
Van magyar autó:Ha emlékeim nem csalnak akkor az angolszászok is “rendben vannak” vérvonal ügyben, úgyhogy egy nagyobb sóhajtással egy Jaguar is belefér. Vagy Mini Morris.Én Tatát vennék a helyében, az indiaiak technikailag árják.Mondjuk azt én sose értettem, hogy egy neonáci beállítottságú valaki hogy vehet francia autót... ha már vesszen Trianon meg miegymás, ugye...Egen, de akkor mit vegyen? Németet - olaszt - japánt - csehet nem vehet, hiszen elvesztették a háborút és a Führer is megmondta, hogy az igazán faszák nem élik túl a háborút. Francia - angol - USA - orosz nyilvánvaló okokból szintén kiesik.
warr_b
Maradnak a Seatok (ha eltekintünk az anya konszerntől) a dél-koreai csodák, vagy egy kiváló Mahindra 😆
MC12
Amúgy meg csak simán trollkodnak, még ha bőrfejűek is.
gyeek
MC12
több mint 4 éve
Ha emlékeim nem csalnak akkor az angolszászok is “rendben vannak” vérvonal ügyben, úgyhogy egy nagyobb sóhajtással egy Jaguar is belefér. Vagy Mini Morris.Én Tatát vennék a helyében, az indiaiak technikailag árják.Mondjuk azt én sose értettem, hogy egy neonáci beállítottságú valaki hogy vehet francia autót... ha már vesszen Trianon meg miegymás, ugye...Egen, de akkor mit vegyen? Németet - olaszt - japánt - csehet nem vehet, hiszen elvesztették a háborút és a Führer is megmondta, hogy az igazán faszák nem élik túl a háborút. Francia - angol - USA - orosz nyilvánvaló okokból szintén kiesik.
warr_b
Maradnak a Seatok (ha eltekintünk az anya konszerntől) a dél-koreai csodák, vagy egy kiváló Mahindra 😆
MC12
gyeek
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Saab nincs vagy 10 éve - nagy kár érte egyébként rohadjon meg a GM, hogy ontopicok is legyünk -, a Volvo kínai szóval valóban, az tulajdonképpen felfér.Azért vannak még lehetőségek, mondjuk Volvo, Saab, esetleg a retrók közül Polonez, kispolszki 🤣Mondjuk azt én sose értettem, hogy egy neonáci beállítottságú valaki hogy vehet francia autót... ha már vesszen Trianon meg miegymás, ugye...Egen, de akkor mit vegyen? Németet - olaszt - japánt - csehet nem vehet, hiszen elvesztették a háborút és a Führer is megmondta, hogy az igazán faszák nem élik túl a háborút. Francia - angol - USA - orosz nyilvánvaló okokból szintén kiesik.
warr_b
MC12
warr_b
.
.
.
Lengyel autóba? Egy übermensch??? Az országukat képtelenek voltak összetartani az újkori történelemben pár évnél tovább, majd egy autóban megbíznak akit ők csinálnak.
több mint 4 éve
Én Tatát vennék a helyében, az indiaiak technikailag árják.Mondjuk azt én sose értettem, hogy egy neonáci beállítottságú valaki hogy vehet francia autót... ha már vesszen Trianon meg miegymás, ugye...Egen, de akkor mit vegyen? Németet - olaszt - japánt - csehet nem vehet, hiszen elvesztették a háborút és a Führer is megmondta, hogy az igazán faszák nem élik túl a háborút. Francia - angol - USA - orosz nyilvánvaló okokból szintén kiesik.
warr_b
MC12
blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 4 éve
Azt kérded mitől agyhalott egy náci? Azon kívül, hogy náci?Mitől agyhalott? Ilyen alapon agyhalott komcsi, agyhalott liberális, agyhalott tökömtudjami.Én liberális vagyok, így úgy velem, hogy a saját ingatlanában azt rak ki, amit csak akar. Nem kell fellépni egy ilyen hülye ellen, nézegesse csak, ha neki ez tetszik. Legalább nyilvánvalóvá teszi mindenki számára, hogy egy agyhalott náci pöcs.Jogilag semmit. Oda kell menni és féltéglával bebaszni az ablakot.444.hu/2021/07/24/most-egy-hitler-kepet-logattak-ki-a-hazuk-homlokzatara-leanyfalun-azok-akik-tavaly-egy-ss-zaszloval-tettek-ugyaneztLegalább van humoruk (44 éves villanyszerelő) 😆
No comment....
Borbinho
Amúgy egy Hitler-képpel mit lehet jogilag kezdeni? Nem tiltott önkényuralmi jelkép, horogkereszt, ss-rúna...
warr_b
nagylaza
Sobri Jóska
NB2
Vagy náciként sért az agyhalott kifejezés?
A liberálisok, komcsik, töködtudjamik között is vannak agyhalottak, de a nácik mind azok.
több mint 4 éve
Jó de ez stílus. Aki megvesz egy Megan-t az meg ugye a stílustól elég messze áll 😊770-es Mercit.Mondjuk azt én sose értettem, hogy egy neonáci beállítottságú valaki hogy vehet francia autót... ha már vesszen Trianon meg miegymás, ugye...Egen, de akkor mit vegyen? Németet - olaszt - japánt - csehet nem vehet, hiszen elvesztették a háborút és a Führer is megmondta, hogy az igazán faszák nem élik túl a háborút. Francia - angol - USA - orosz nyilvánvaló okokból szintén kiesik.
warr_b
MC12
Minden más csicskaság.
Ha meg spúr, akkor meneteljen.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Mitől agyhalott? Ilyen alapon agyhalott komcsi, agyhalott liberális, agyhalott tökömtudjami.Én liberális vagyok, így úgy velem, hogy a saját ingatlanában azt rak ki, amit csak akar. Nem kell fellépni egy ilyen hülye ellen, nézegesse csak, ha neki ez tetszik. Legalább nyilvánvalóvá teszi mindenki számára, hogy egy agyhalott náci pöcs.Jogilag semmit. Oda kell menni és féltéglával bebaszni az ablakot.444.hu/2021/07/24/most-egy-hitler-kepet-logattak-ki-a-hazuk-homlokzatara-leanyfalun-azok-akik-tavaly-egy-ss-zaszloval-tettek-ugyaneztLegalább van humoruk (44 éves villanyszerelő) 😆
No comment....
Borbinho
warr_b
nagylaza
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Melegebb van a gyárban, mint a pride-on! 🤣
több mint 4 éve
a Megane szerintem a vendégeké, az övék a fehér VW(tippre)
több mint 4 éve
Apropó: jó néhány évvel ezelőtt a taxiban az orrom előtt lifegett egy Nagy-Magyarországot formázó légfrissítő szarság, az egyik fele piros-fehér-zöld, a másik árpádsávos. Gondoltam, megkérdezem a srácot (mielőtt kiszállnék, és másik autót rendelnék), hogy milyen megfontolásból esett erre a választása. Azt mondta, csak ilyen volt a boltban.Mondjuk azt én sose értettem, hogy egy neonáci beállítottságú valaki hogy vehet francia autót... ha már vesszen Trianon meg miegymás, ugye...Én ezt egy Renault Megane taxiban kérdeztem vagy 15 éve, látva a Nagy-Magyarország matricát, és kérdezgettem a sofőrt arról, hogy ugyan, kit akar becsapni, amikor a franciák iránti elköteleződéset ennyire triviális módon anyagilag is demonstrálja. Nem élvezte az utat.
warr_b
Sobri Jóska
Mérget vettem volna rá, hogy kamuzik. Aztán olyan elánnal kezdte szidni a magyarkodó faszfejeket, hogy meggyőzött róla: tényleg csak ilyen volt a boltban. Én mondjuk akkor se vettem volna meg, neki viszont fontosabb szempont volt, hogy legyen új légfrissítő a kocsiban...
több mint 4 éve
Azért vannak még lehetőségek, mondjuk Volvo, Saab, esetleg a retrók közül Polonez, kispolszki 🤣Mondjuk azt én sose értettem, hogy egy neonáci beállítottságú valaki hogy vehet francia autót... ha már vesszen Trianon meg miegymás, ugye...Egen, de akkor mit vegyen? Németet - olaszt - japánt - csehet nem vehet, hiszen elvesztették a háborút és a Führer is megmondta, hogy az igazán faszák nem élik túl a háborút. Francia - angol - USA - orosz nyilvánvaló okokból szintén kiesik.
warr_b
MC12

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
770-es Mercit.Mondjuk azt én sose értettem, hogy egy neonáci beállítottságú valaki hogy vehet francia autót... ha már vesszen Trianon meg miegymás, ugye...Egen, de akkor mit vegyen? Németet - olaszt - japánt - csehet nem vehet, hiszen elvesztették a háborút és a Führer is megmondta, hogy az igazán faszák nem élik túl a háborút. Francia - angol - USA - orosz nyilvánvaló okokból szintén kiesik.
warr_b
MC12
Minden más csicskaság.
Ha meg spúr, akkor meneteljen.
több mint 4 éve
Mondjuk azt én sose értettem, hogy egy neonáci beállítottságú valaki hogy vehet francia autót... ha már vesszen Trianon meg miegymás, ugye...Egen, de akkor mit vegyen? Németet - olaszt - japánt - csehet nem vehet, hiszen elvesztették a háborút és a Führer is megmondta, hogy az igazán faszák nem élik túl a háborút. Francia - angol - USA - orosz nyilvánvaló okokból szintén kiesik.
warr_b