Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 581 — The Mathematician
A matematikus-virológus figyelmeztet, hogy már múlt héten 2.5 körül volt a vizeletből származtatott reprodukciós érték (1 ember mennyit fertőz meg).
Majd elkezdtek berobbanni a számok, mert hirtelen többet teszteltek. DE a pozitív minták aránya így is felkúszott a 2-2.5%-ról 4.8%-ra 3 napig. Majd felment 5.2%ra, mára 6.5% (5%ig lehet kb kontrollálni).

Mi erre a lépés? a behirdetett határzárat lazítjuk.
Ráadásul ha jól olvastam, 5 napos negatív teszttel jöhetnek. A magyarok meg 2 hét karantén v 2 itteni teszt saját zsebből, mert nekik nem fogadják el a kint végzett tesztet. Bátyáméknak ezért kell lemondani a novemberi hazaútjukat, úgy hogy idén 1x volt itthon (akkor is temetésen...).

hát hogy Lilut idézzem, "Szopjatok le mind!"
Borbinho
A határ már mindegy, a vírus már itt van, már nem egy-két gócról beszélünk hanem mindenhol növekszik a fertőzöttek száma.
rokaur
nem nem mind1, ha van egy luk a csónakodon akkor érdemes azt is kezelni nem csak a vizet lapátolni kifelé

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
rokaur 876
A matematikus-virológus figyelmeztet, hogy már múlt héten 2.5 körül volt a vizeletből származtatott reprodukciós érték (1 ember mennyit fertőz meg).
Majd elkezdtek berobbanni a számok, mert hirtelen többet teszteltek. DE a pozitív minták aránya így is felkúszott a 2-2.5%-ról 4.8%-ra 3 napig. Majd felment 5.2%ra, mára 6.5% (5%ig lehet kb kontrollálni).

Ráadásul ha jól olvastam, 5 napos negatív teszttel jöhetnek. A magyarok meg 2 hét karantén v 2 itteni teszt saját zsebből, mert nekik nem fogadják el a kint végzett tesztet. Bátyáméknak ezért kell lemondani a novemberi hazaútjukat, úgy hogy idén 1x volt itthon (akkor is temetésen...).

Borbinho
A határ már mindegy, a vírus már itt van, már nem egy-két gócról beszélünk hanem mindenhol növekszik a fertőzöttek száma.
több mint 5 éve

Borbinho
elvileg
A külföldi behurcolások tényleg meghatározóak voltak július elején, azóta viszont ezek aránya jelentősen csökkent, részben mert a saját eseteink száma is megnőtt.

Jelenleg már a 10%-ot sem igen éri el a behurcolt és azzal összefüggő esetek aránya.

A másik fontos megállapítás, hogy a járvány terjedését most a fiatal generáció tagjai között látjuk.
a Röst interjúból

ergo a határzár fontos, de a vírusról tudjuk hogy bent van szóval ahhoz h kezdjünk vele valamit a határzár kevés

több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 072 — Слава Україні! Героям слава!
118 új eset
Negritis
A worldometers szerint mindössze 1792 db tesztből.
Vrij6
“Te főnök, túl sok a megbetegedés, kezd mindenki bepánikolni! Mit csináljunk?
- Barmok vagytok, elhuzok pár napra az Adriára, erre amíg nem vagyok itthon, nekiálltok nagy mennyiségben tesztelni, hat kiafaszom kérte ezt?
- De hat főnök, a virus, a kontaktus kutatás, a...
- Kussolsz, te idióta, végre sikerült idehozni két normális focicsapatot, mindenhol a világon zárt kapusak a meccsek, akárhová megyek a maganrepcsivel, nem engednek be. Itthon meg nézhetem élőben azt a nyomorult Felcsutot, már én is unom. Erre nekialltok több százas napi esetszámot bevallani, egyből el is kezdett sípolni a sok libernyak-komcsi, hogy ne legyenek nézők...
- Asszem értem, kevesebb teszt, kevesebb fertőzés, kevesebb rinyalas!
- Na ugye, hogy nem olyan k*rva bonyolult ez, csak olyan sötétek vagytok, hogy vilagitana rajtatok a maszk, ha hordanatok...
- Sajnálom főnök!
- Mindegy, néha elgondolkodom, hogy talán mégse kellett volna minden szakembert kiirtani az államigazgatás környékéről is... Tenyleg, a szakemberrol jut eszembe, szedjetek elo Cili nénit a raktarbol, ultessetek vissza a kaspojaba, és toltsetek rá a Szépen kérjük, maradj otthon programot!
- Így lesz főnök!
somoskovig
Aranykomment. 😀 Sírok bazdmeg. 😀

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
YoungZeeZee 9 509
Viva espana
 index.hu/kulfold/2020/08/31/nyugat-nilusi_laz_szedi_aldozatait_spanyolorszagban/
több mint 5 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 170 — Chiefs GM
118 új eset
Negritis
Vrij6
“Te főnök, túl sok a megbetegedés, kezd mindenki bepánikolni! Mit csináljunk?
- Barmok vagytok, elhúzok pár napra az Adriára, erre amíg nem vagyok itthon, nekiálltok nagy mennyiségben tesztelni, hát kiafaszom kérte ezt?
- De hát főnök, a vírus, a kontaktuskutatás, a...
- Kussolsz, te idióta, végre sikerült idehozni két normális focicsapatot, mindenhol a világon zárt kapusak a meccsek, akárhová megyek a magánrepcsivel, nem engednek be. Itthon meg nézhetem élőben azt a nyomorult Felcsútot, már én is unom. Erre nekiálltok több százas napi esetszámot bevallani, egyből el is kezdett sípolni a sok libernyák-komcsi, hogy ne legyenek nézők...
- Asszem értem, kevesebb teszt, kevesebb fertőzés, kevesebb rinyálás!
- Na ugye, hogy nem olyan k*rva bonyolult ez, csak olyan sötétek vagytok, hogy világítana rajtatok a maszk, ha hordanátok...
- Sajnálom főnök!
- Mindegy, néha elgondolkodom, hogy talán mégse kellett volna minden szakembert kiírtani az államigazgatás környékéről is... Tényleg, a szakemberről jut eszembe, szedjétek elő Cili nénit a raktárból, ültessétek vissza a kaspójába, és töltsétek rá a Szépen kérjük, maradj otthon programot!
- Így lesz, főnök!

Szerkesztette: somoskovig

több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 261 — Bears & Illinois fan
Már csak a Gyűlölködjünk-Politika-Soccer hármasnál van több hozzászólás, mint itt... 😕
warr_b
De ez egy fel eve hasznalatban levo eredmenykoveto kb 😀
Borbinho
Na de hol vannak a csöcsök? 😛
warr_b
Ebben a topikban erre Jocelyn Corona a legtökéletesebb válasz 😀

empty taxi
Helyre kis topán......

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 687 — Lucas Scott
Ez igen, következetesség apró jele sincs pártunk és kormányunk intézkedéseiben....
Klaci79
őrület ez a cseh sztori is, na meg az, hogy nekünk már kész a beo a szuperkupa utáni éjszakára (!)... 😀
r.baggio
És már a teljes V4!! Szlovák, cseh, lengyel is jöhet 1 db teszt elég és a magyarok is ha onnan jönnek, itthon elég egy teszt!
Ha nem tudnám, hogy ez komoly, azt hinném viccelnek!
Klaci79
én már azt várom mikor ezt kibővítjük a salzburg fórum országaira. v4-ben biztos voltam, hogy lesz vmi okoskodás, túl sok a gazdasági, turista összefonódás pl most indult be a prága-bp vasút is cseh cégtől.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan

Szerkesztette: Borbinho

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 303 — Így remélem megfelelek nektek.....
Védő, fertőtlenítő eszközök átvétele 2.0: egy rakás mindenféle kenecefice felület s kézfertőtlenítő stb... maszk egy darab se 😊
több mint 5 éve
118 új eset
Negritis

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
118 új eset

több mint 5 éve
 index.hu/kulfold/2020/08/31/koronavirus_-_megnyiltak_parizsban_az_ingyenes_teszthelyek/

több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 663 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Mekkora egy álszent bagázs vagytok de komolyan.....
Mikor én leirom hogy 2200 euró havonta a fizetésem és hogy nincs költségem kajára lakhatasra, akkor szinte mindenki azzal jön hogy de hát mennyit dolgozol hány órát meg annyit Pesten is keresel stb......
Meg hogy el egyáltalán nem jó max ha újra kezdő vagy stb.
De itt emberek nagy többsége 300 max 500e Ft bol él hitellel vagy albival na meg rezsi és kaja költségel.
Rózsa Sándor (betyár)
Szerintem félreértetted, aki szerint a kb 750 nettohoz utánad legálisan 1.500.000-t kifizet valaki havonta a vendéglátó szektorban itthon az nagyobb sci-fi mint Matolcsy féle haluzasok a magyar gazdaság erejéről..

több mint 5 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 597 — JAFL Tampa GM
Munkatársam meséli, hogy Párkány elesett reggel. Bedugult az egész város a határellenőtrzések miatt (esztergomi ipari parkba jön minden reggel több ezer ember)
7kor a határőrök/rendőrök feladták, elegánsan félreálltak és mehetett mindenki ellenőrzés nélkül.
több mint 5 éve
Magyar nepmesei hatarzar: van is, meg nincs is.

több mint 5 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 237 — NFL bracket champion '26
Már csak a Gyűlölködjünk-Politika-Soccer hármasnál van több hozzászólás, mint itt... 😕
warr_b
Borbinho
warr_b
Ebben a topikban erre Jocelyn Corona a legtökéletesebb válasz 😀

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 103 — #NoStress
Mikor én leirom hogy 2200 euró havonta a fizetésem és hogy nincs költségem kajára lakhatasra, akkor szinte mindenki azzal jön hogy de hát mennyit dolgozol hány órát meg annyit Pesten is keresel stb......
De itt emberek nagy többsége 300 max 500e Ft bol él hitellel vagy albival na meg rezsi és kaja költségel.
Rózsa Sándor (betyár)
Lehet, hogy a többszáz fórumozóból van 10 olyan, aki "azzal jön", és van 10 aki "csak 300-ból él". És az is lehet, hogy ez a 10 nem az a 10. 😉

több mint 5 éve
Törölt felhasználó
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 103 — #NoStress
Nem lehet azt állítani, hogy OV kivételezik a csehekkel. A lengyelek és a szlovákok is jöhetnek:
 www.portfolio.hu/gazdasag/20200831/a-csehek-utan-szabadon-a-lengyelek-es-szlovakok-is-belephetnek-magyarorszagra-a-hatarzar-ellenere-446758?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
(Bocs, hogy megszakítom a megélhetési számháborút.)
nagylaza
Engem csak Sobri magyarázata érdekelne orbán satujáról
r.baggio
Mi zöld vagyunk, mindenki más piros.
És néhányan világospirosak, kicsit narancsszínűek. Az meg jó szín, jöhet.
Evidens.

több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 303 — Így remélem megfelelek nektek.....
Nekem a nagyobbik gyerek holnap kezdi a sulit, első osztály. Péntek délután hívtak a suliból, hogy semennyire sem lehet majd bemenni a gyerekkel, se maszkban, még az udvarra se, ez lett az előírás... hát marha jó lesz, sok jóra számítok...
warr_b
Holnap? Első? Füzetfóliázás-e megvolt-e már-e? 😊
slowmotion
Idegbajjal fűszerezve 😛 hej a régi szép idők, amikor a feleségem agybajt kapott, hogy miért nem úgy hajlik a csomagoló meg nem jó a méret... én meg attól az idegbajtól kaptam idegbajt, a feleségem meg attól, hogy miért veszem fél vállról ezt a lényeges kérdést :p 😊 hála Istennek már jó messze vagyunk ettől 😊

Szerkesztette: dande2
több mint 5 éve
warr_b
Borbinho
warr_b
Cilinek voltak... (elvileg)
Heisman Trophy
Cirip-cirip

több mint 5 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 675 — "Montoya por favor!"
warr_b
Borbinho
warr_b
Cilinek voltak... (elvileg)

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
warr_b
A magyar szentháromság ahogy látom.

Ezek szerint remek lekepezese vagyunk a társadalomnak 😊
Vajh melyik sutyerak közülünk Gy. Ferenc reprezentása? 😊

több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 28 159 — nabege2@yahoo.com
Őszintén ki gondolta azt komolyan, hogy senki külföldi nem teheti be a lábát? Gondolom azzal a csomó repülőjárattal nem csak turisták röpködnek, hanem üzletemberek is...
(de amúgy tök mindegy, mert már tombol megint a vírus, 2 héttel korábban kellett volna zárni és én még mindig várom a sportesemények zárását)