Koronavírus 2024

5 napos mozgóátlag alakulása az elmúlt bő 5 hónapban (zöld = kevés új eset, piros = sok új eset)
Márc. 19.-el kezdődik (az akkori 5 napos átlag), a maival zárul. Augusztus elején ment át citromsárgába, és azóta fokozatosan "sötétedik" a sárga árnyalata.
A 1.5 héttel ezelőtti számításaim szerint a hétvégén robbant volna be, de szerencsére nem így lett. Bízzunk benne, hogy csak egy kiugró számról van szó, és visszatérünk a napi 20-30 esethez (sok reményt nem fűzök azért hozzá).
Munkatársam köhög ezerrel (szerencsére nem 1 szobában vagyunk legalább), de már nincs szabadsága (mert a cég kivetette velünk előbb május végéig, utána nyár végéig a szabikat) és betegszabit meg nem akar kivenni, mert csak 70%-ot fizet (ami múltkor engem is kurvára meglepett...mióta van így? azt hittem h 15 napot fullon fizet a munkáltató, és utána jár csak kevesebb...bezzeg nyugaton fizetik fullra...)
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
Várható volt. A hazai "fődoki", aki nyilatkozgatni szokott, 1-1.5 hete mondta, hogy az országban két városban emelkedett meg a szennyvízben kimutatható vírus szám: Budapesten és Debrecenben. (A többi megyeszékhelyen, illetve városokban ahol még tesztelik a szennyvizet, egyelőre nem emelkedett a szint - legalábbis akkor ez volt a helyzet.)„A debreceni élelmiszerpiacokon csütörtöktől kötelező maszkot viselni vagy a szájat és az orrot teljes egészében elfedni kendővel, sállal. A vírus elleni eredményes védekezés jegyében hozott rendelkezés az árusokra és a vásárlókra egyaránt érvényes.”Erről nem hallottam, pedig egy ilyen szigorítást(?) több csatornán is tolnának felénk de még csak egy figyelem felhívó plakátot se láttam eddig.
nagylaza
samu09
Szóval valószínűleg elővigyázatosság, mert tudják, hogy a városban kórincál a vírus.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
„A debreceni élelmiszerpiacokon csütörtöktől kötelező maszkot viselni vagy a szájat és az orrot teljes egészében elfedni kendővel, sállal. A vírus elleni eredményes védekezés jegyében hozott rendelkezés az árusokra és a vásárlókra egyaránt érvényes.”Hát nagyjából azért, mert minden ember immunrendszere más 😊 Nem trollkodni akarok. mert laikus vagyok, de pl. a dohányzásról is tudjuk, hogy nagyon káros a szervezetre, mégis eltérő, hogy kinél mit jelent. Van, aki meghal 50 évesen tüdőrákban, sokan meg 80+ évig kiválóan elhúzzák. Nem tudjuk előre felcímkézni, hogy kinek a számára fogja a kaszást jelenteni. A covid is gondolom így viselkedik. Van akinek az immunrendszere ideálisan válaszol a "fenyegetésre", más emberé meg "bepánikol" és rossz választ ad.
Számomra ez a legidegesítőbb ebben a szarságban. Nem tudni, hogy mikor támad, és mikor, minek a hatására húzódik vissza. Nem tudni, hogy az egyik országban miért kezd el terjedni, miközben egy másik, hasonló adottságú országban miért csendesedik éppen. Nem tudni, hogy egy egészséges fiatal vagy középkorú miért pusztul bele, miközben sok másik észre sem veszi, hogy elkapta. Nem tudni, hogy miért lesz valaki „szuperfertőző”. Nem tudni… stb. és stb.
nagylaza
Nem zárom ki egyébként, hogy hosszú távon ennek a covid sztorinak az orvostudományra nagyon komoly pozitív hatása lehet. Nem volt még olyan vírus / betegség, amibe a világ csak megközelítően is ilyen energiákat ölt volna, mint a covid-19-be. Ez nem csak a covid elleni terápiával ill. esetleges védőoltással kapcsolatban hozhat eredményeket, hanem sokat lendíthet általában a vírusokkal, illetve immunrendszerrel kapcsolatban meglevő tudásán is az emberiségnek.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
Én ugyan nem.Senki sem gondolata volna, hogy visszasírják a tavalyi állapotokat. 😊Chargers esetében nem újdonság h nincs hazai közönség. 😊Los Angeles Chargers, Los Angeles Rams and SoFi Stadium announced that Rams and Chargers games will be held without fans in attendance until further notice.
— Adam Schefter (@AdamSchefter) August 25, 2020
Negritis
empty taxi
iktriad

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
Senki sem gondolata volna, hogy visszasírják a tavalyi állapotokat. 😊Chargers esetében nem újdonság h nincs hazai közönség. 😊Los Angeles Chargers, Los Angeles Rams and SoFi Stadium announced that Rams and Chargers games will be held without fans in attendance until further notice.
Negritis
empty taxi
A teljes MTI-hír:„A debreceni élelmiszerpiacokon csütörtöktől kötelező maszkot viselni vagy a szájat és az orrot teljes egészében elfedni kendővel, sállal. A vírus elleni eredményes védekezés jegyében hozott rendelkezés az árusokra és a vásárlókra egyaránt érvényes.”Erről nem hallottam, pedig egy ilyen szigorítást(?) több csatornán is tolnának felénk de még csak egy figyelem felhívó plakátot se láttam eddig.
nagylaza
samu09
Kötelező a maszkviselés a debreceni élelmiszerpiacokon
Debrecen, 2020. augusztus 25., kedd (MTI) - A debreceni élelmiszerpiacokon csütörtöktől kötelező maszkot viselni vagy a szájat és az orrot teljes egészében elfedni kendővel, sállal. A vírus elleni eredményes védekezés jegyében hozott rendelkezés az árusokra és a vásárlókra egyaránt érvényes - közölte az önkormányzat sajtószolgálata kedden az MTI-vel.
A közlemény szerint a rendelkezés betartását az élelmiszerpiacok üzemeltetője, a debreceni közterület-felügyelet ellenőrzi.
MTI 2020. augusztus 25., kedd 17:36
„A debreceni élelmiszerpiacokon csütörtöktől kötelező maszkot viselni vagy a szájat és az orrot teljes egészében elfedni kendővel, sállal. A vírus elleni eredményes védekezés jegyében hozott rendelkezés az árusokra és a vásárlókra egyaránt érvényes.”Erről nem hallottam, pedig egy ilyen szigorítást(?) több csatornán is tolnának felénk de még csak egy figyelem felhívó plakátot se láttam eddig.
nagylaza
most vendég se lesz 😀Chargers esetében nem újdonság h nincs hazai közönség. 😊Los Angeles Chargers, Los Angeles Rams and SoFi Stadium announced that Rams and Chargers games will be held without fans in attendance until further notice.
Negritis
empty taxi
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
Chargers esetében nem újdonság h nincs hazai közönség. 😊Los Angeles Chargers, Los Angeles Rams and SoFi Stadium announced that Rams and Chargers games will be held without fans in attendance until further notice.
Negritis

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
Los Angeles Chargers, Los Angeles Rams and SoFi Stadium announced that Rams and Chargers games will be held without fans in attendance until further notice.
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
Értem.Erősen kevered a szavazatmaximáló politikai kommunikációt a kormányzással, kormányzati munkával, kommunikációval.Útmutatás?Szerinted van aki a kormanyzat útmutatása alapján csinál bármit is?Az ország 95%-a ilyen, vagy kicsit kevésbé felelőtlen f.sz.Megér igen, mert pont az ilyen felelőtlen f*szok miatt lehet majd nagyobb baj, de a rendszer semmilyensége roppant aggasztó. Természetesen nem lepett meg hogy így megy, vagyis így nem megy a vizsgálás és a kontakt kutatás, de az ilyenek írásokat olvasva újra és újra megdöbbenek ezen az országon. Pedig már nem kéne. 😊azonnali.hu/cikk/20200824_-kiderult-hogy-egy-kozvetlen-baratom-koronavirusos-igen-konkret-kerdese-van-ennyire-veszi-komolyan-az-allam-a-kontaktkutatast"Habár nem utaztam idén sehova, csak elvétve volt egy-két nap, amikor otthon maradtam,
A magyar állam jelesre vizsgázott az első hullám kezeléséből, tetszik érteni?!
Ezzel szemben pont szembejött a New York Yankees Facebook oldalán:
Tomorrow, @NYCHealthSystem COVID19 test sites are offering FREE Yankees merchandise to the first 4,000 NYers who get tested for #COVID19!
Pfejj.
Mikey
időm nagy részét barátokkal, ismerősökkel töltöttem, jellemzően a főváros olyan zárt közösségi tereiben, ahol naponta több száz ember is megfordul.
A barátommal gyakorlatilag az egész előző pénteken egy ilyen helyen voltam.
Államilag finanszírozott teszt nincs, még az egy légtérben élő családtagoknak sem.
Amikor megtudtam a hírt, szintén egy ilyen helyen voltam, ráadásul körülöttem csak hatvan év felettieket láttam. A biztonság kedvéért felvettem a maszkomat és kimentem a helyről, hogy felhívjam a barátomat."
Hat azert a cikk iroja is meger nehany szot...
Borbinho
Mikey
És ez a rendszer semmilyensége miatt van.
Mást kommunikál a hatalom és mást tesz, összezavarva a nép egyszerű gyermekét.
Mert mit lát, hall az ember?
1. Hullám szépen csendben lement, megúsztuk viszonylag "olcsón" más országokhoz képest. Volt néhány kellemetlen rendelkezés (kijárási korlátozás, maszk viselés) de igazából biztos nem ezen múlott. Amúgy is miután saját zsebüket megtömve berendelték a sok használhatatlan gépet már fel is oldották a korlátozások jelentős részét.
Vezérünk tanácsát követve mehetünk balatonra a strandra, meccsre, Cili néni szentté avatására maszk nélkül. Jó, igaz Viktor néha beöltözött porszóró ruhába, de amúgy egyetlen politikuson sem láttunk maszkot.
Inkább politika ez mint járvány. Dumálnak itt 2. hullámról, majd hiszem ha látom. Egyébként dolgozni kell és ha dolgozni szabad gyárakban, üzemekben szabadon maszk nélkül akkor talán kicsit szórakozni is...
Közben persze interneten Gödény doktor és társai is osztják az észt és az átlagember már nem is tudja mit gondoljon.
Lehet, hogy valahol mélyen még tart egy kicsit a vírustól, de a (Sobri által oly sokszor emlegetett) vágyvezérelt gondolkodás felülkerekedik.
Ha csak fele olyan erőbedobással kampányolna a kormány a koronavírussal kapcsolatban mint ahogy sorosoziķ, migránsozik, brüsszelezik, sokkal felelősebben viselkednének az emberek.
kittli
Ehh.
Kutyát nem érdekli mit mond a hatalom, ha a bulikáról, nyaralásról, sörözésről, magánéletről van szó.
Sobri Jóska
Basszus! Az emberek félelmére és gyűlöletére építenek mindent.
Stop Soros! Állítsuk meg Brüsszelt! Ha Magyarországra jössz nem veheted el a magyarok munkáját!
A covid19-nél meg Pali kellemes baritonja és Cili néni lécciléccilécci-je szólt.
Felelősségteljes magatartásra építettek, mikor pont nem ez kellett volna.
kittli
Míg előbbi hatékony és megmozgatja az emberek politika iránt fogékony oldalát, addig az utóbbira mindenki szarik nagy ívben.
A politika közel se hat ki annyira a mindennapokra, mint ahogy beszélsz óla.
A politika a politikára és a politikai kommunikációra hat ki.
Nem szabad összekeverni.
Sobri Jóska
Ezek szerint a politikai kommunikációjuk szar, és (vagy) az emberek idióták.
De ez már egy másik topik.
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
Számomra ez a legidegesítőbb ebben a szarságban. Nem tudni, hogy mikor támad, és mikor, minek a hatására húzódik vissza. Nem tudni, hogy az egyik országban miért kezd el terjedni, miközben egy másik, hasonló adottságú országban miért csendesedik éppen. Nem tudni, hogy egy egészséges fiatal vagy középkorú miért pusztul bele, miközben sok másik észre sem veszi, hogy elkapta. Nem tudni, hogy miért lesz valaki „szuperfertőző”. Nem tudni… stb. és stb.
Erősen kevered a szavazatmaximáló politikai kommunikációt a kormányzással, kormányzati munkával, kommunikációval.Útmutatás?Szerinted van aki a kormanyzat útmutatása alapján csinál bármit is?Az ország 95%-a ilyen, vagy kicsit kevésbé felelőtlen f.sz.Megér igen, mert pont az ilyen felelőtlen f*szok miatt lehet majd nagyobb baj, de a rendszer semmilyensége roppant aggasztó. Természetesen nem lepett meg hogy így megy, vagyis így nem megy a vizsgálás és a kontakt kutatás, de az ilyenek írásokat olvasva újra és újra megdöbbenek ezen az országon. Pedig már nem kéne. 😊azonnali.hu/cikk/20200824_-kiderult-hogy-egy-kozvetlen-baratom-koronavirusos-igen-konkret-kerdese-van-ennyire-veszi-komolyan-az-allam-a-kontaktkutatast"Habár nem utaztam idén sehova, csak elvétve volt egy-két nap, amikor otthon maradtam,
Tomorrow, @NYCHealthSystem COVID19 test sites are offering FREE Yankees merchandise to the first 4,000 NYers who get tested for #COVID19!
Pfejj.
Mikey
időm nagy részét barátokkal, ismerősökkel töltöttem, jellemzően a főváros olyan zárt közösségi tereiben, ahol naponta több száz ember is megfordul.
Államilag finanszírozott teszt nincs, még az egy légtérben élő családtagoknak sem.
Amikor megtudtam a hírt, szintén egy ilyen helyen voltam, ráadásul körülöttem csak hatvan év felettieket láttam. A biztonság kedvéért felvettem a maszkomat és kimentem a helyről, hogy felhívjam a barátomat."
Borbinho
Mikey
1. Hullám szépen csendben lement, megúsztuk viszonylag "olcsón" más országokhoz képest. Volt néhány kellemetlen rendelkezés (kijárási korlátozás, maszk viselés) de igazából biztos nem ezen múlott. Amúgy is miután saját zsebüket megtömve berendelték a sok használhatatlan gépet már fel is oldották a korlátozások jelentős részét.
Vezérünk tanácsát követve mehetünk balatonra a strandra, meccsre, Cili néni szentté avatására maszk nélkül. Jó, igaz Viktor néha beöltözött porszóró ruhába, de amúgy egyetlen politikuson sem láttunk maszkot.
Inkább politika ez mint járvány. Dumálnak itt 2. hullámról, majd hiszem ha látom. Egyébként dolgozni kell és ha dolgozni szabad gyárakban, üzemekben szabadon maszk nélkül akkor talán kicsit szórakozni is...
Közben persze interneten Gödény doktor és társai is osztják az észt és az átlagember már nem is tudja mit gondoljon.
Lehet, hogy valahol mélyen még tart egy kicsit a vírustól, de a (Sobri által oly sokszor emlegetett) vágyvezérelt gondolkodás felülkerekedik.
Ha csak fele olyan erőbedobással kampányolna a kormány a koronavírussal kapcsolatban mint ahogy sorosoziķ, migránsozik, brüsszelezik, sokkal felelősebben viselkednének az emberek.
kittli
Ehh.
Kutyát nem érdekli mit mond a hatalom, ha a bulikáról, nyaralásról, sörözésről, magánéletről van szó.
Sobri Jóska
Stop Soros! Állítsuk meg Brüsszelt! Ha Magyarországra jössz nem veheted el a magyarok munkáját!
A covid19-nél meg Pali kellemes baritonja és Cili néni lécciléccilécci-je szólt.
kittli
Míg előbbi hatékony és megmozgatja az emberek politika iránt fogékony oldalát, addig az utóbbira mindenki szarik nagy ívben.
A politika közel se hat ki annyira a mindennapokra, mint ahogy beszélsz óla.
A politika a politikára és a politikai kommunikációra hat ki.
Nem szabad összekeverni.
Útmutatás?Szerinted van aki a kormanyzat útmutatása alapján csinál bármit is?Az ország 95%-a ilyen, vagy kicsit kevésbé felelőtlen f.sz.Megér igen, mert pont az ilyen felelőtlen f*szok miatt lehet majd nagyobb baj, de a rendszer semmilyensége roppant aggasztó. Természetesen nem lepett meg hogy így megy, vagyis így nem megy a vizsgálás és a kontakt kutatás, de az ilyenek írásokat olvasva újra és újra megdöbbenek ezen az országon. Pedig már nem kéne. 😊azonnali.hu/cikk/20200824_-kiderult-hogy-egy-kozvetlen-baratom-koronavirusos-igen-konkret-kerdese-van-ennyire-veszi-komolyan-az-allam-a-kontaktkutatast"Habár nem utaztam idén sehova, csak elvétve volt egy-két nap, amikor otthon maradtam,
Pfejj.
Mikey
Borbinho
Mikey
kittli
Ehh.
Sobri Jóska
Zászló, zászló, szív.
Szerinted van aki a kormanyzat útmutatása alapján csinál bármit is?Az ország 95%-a ilyen, vagy kicsit kevésbé felelőtlen f.sz.Megér igen, mert pont az ilyen felelőtlen f*szok miatt lehet majd nagyobb baj, de a rendszer semmilyensége roppant aggasztó. Természetesen nem lepett meg hogy így megy, vagyis így nem megy a vizsgálás és a kontakt kutatás, de az ilyenek írásokat olvasva újra és újra megdöbbenek ezen az országon. Pedig már nem kéne. 😊azonnali.hu/cikk/20200824_-kiderult-hogy-egy-kozvetlen-baratom-koronavirusos-igen-konkret-kerdese-van-ennyire-veszi-komolyan-az-allam-a-kontaktkutatast"Habár nem utaztam idén sehova, csak elvétve volt egy-két nap, amikor otthon maradtam,
Pfejj.
Mikey
Borbinho
Mikey
kittli
Ehh.
Az ország 95%-a ilyen, vagy kicsit kevésbé felelőtlen f.sz.Megér igen, mert pont az ilyen felelőtlen f*szok miatt lehet majd nagyobb baj, de a rendszer semmilyensége roppant aggasztó. Természetesen nem lepett meg hogy így megy, vagyis így nem megy a vizsgálás és a kontakt kutatás, de az ilyenek írásokat olvasva újra és újra megdöbbenek ezen az országon. Pedig már nem kéne. 😊azonnali.hu/cikk/20200824_-kiderult-hogy-egy-kozvetlen-baratom-koronavirusos-igen-konkret-kerdese-van-ennyire-veszi-komolyan-az-allam-a-kontaktkutatast"Habár nem utaztam idén sehova, csak elvétve volt egy-két nap, amikor otthon maradtam,
Pfejj.
Mikey
Borbinho
Mikey
Zászló, zászló, szív.
Gonosz vagy!😊Állítólag egyre több a cápa az Adria tengerben. Hátha...OV, miután kiadta a jelszót, hogy „több Balaton, kevesebb Adria”, elment nyaralni Ho.-ba. A sajtófőnöke, Havasi Bertalan szerint pedig nem tartozik a nyilvánosságra, hogy a miniszterelnök hol tölti a szabadságát.Azóta felülbírálta, hogy Szeptemberig nyarlaja ki magát, szóval el is ment gyorsan!
Szerintem védhetetlen, ami történt, és az is, ahogyan Havasi védeni próbálja a történteket.
Azok véleményére lennék kíváncs, akik szerint ez rendben van. Miért gondolják így?
nagylaza
Amúgy is Horvátország Zöld mehet nyugodtan.
Megint bántjátok szegény nagy vezírünk.
Toca
FLZOLI
444.hu/2020/08/24/rossz-hir-45-honappal-a-felepulese-utan-ujra-megfertozott-a-koronavirus-egy-hongkongi-ferfitJelenleg 1 biztos esetről tudunk 14.912.501 gyógyultból, ahol a korábbi fertőzés nem biztosított immunitást.
Ennyit a védettségről... és vele a nyájimmunitásról, gondolom.
ender1112
Ennyiből nem általánosítanék. Se így se úgy.
OV, miután kiadta a jelszót, hogy „több Balaton, kevesebb Adria”, elment nyaralni Ho.-ba. A sajtófőnöke, Havasi Bertalan szerint pedig nem tartozik a nyilvánosságra, hogy a miniszterelnök hol tölti a szabadságát.A kullancs ragaszkodik a gazdatesthez, én nem látom ebben a problémát.
Szerintem védhetetlen, ami történt, és az is, ahogyan Havasi védeni próbálja a történteket.
Azok véleményére lennék kíváncsi, akik szerint ez rendben van. Miért gondolják így?
nagylaza
Állítólag egyre több a cápa az Adria tengerben. Hátha...OV, miután kiadta a jelszót, hogy „több Balaton, kevesebb Adria”, elment nyaralni Ho.-ba. A sajtófőnöke, Havasi Bertalan szerint pedig nem tartozik a nyilvánosságra, hogy a miniszterelnök hol tölti a szabadságát.Azóta felülbírálta, hogy Szeptemberig nyarlaja ki magát, szóval el is ment gyorsan!
Azok véleményére lennék kíváncs, akik szerint ez rendben van. Miért gondolják így?
nagylaza
Amúgy is Horvátország Zöld mehet nyugodtan.
Megint bántjátok szegény nagy vezírünk.
Toca
Bölcs...Probald ki es rajossz.Értem. Így biztosan könnyebb.En itt megallok mert a politika meg a hiszti hidegen hagy.Oké. És ebben a helyzetben sem tartozik ránk, hol nyaral OV?OV, miután kiadta a jelszót, hogy „több Balaton, kevesebb Adria”, elment nyaralni Ho.-ba. A sajtófőnöke, Havasi Bertalan szerint pedig nem tartozik a nyilvánosságra, hogy a miniszterelnök hol tölti a szabadságát.nem vedek senkit, de ha szo szerint nezzuk akkor:
Azok véleményére lennék kíváncsi, akik szerint ez rendben van. Miért gondolják így?
nagylaza
A tobb balaton kevesebb adria nem azt jelenti, hogy ne menj az adriara.
lehet 3 hetet volt a balcsin es lement 2 napra az adriara.tavaly lehet forditva volt.
ZoliMP
nagylaza
ZoliMP
nagylaza
ZoliMP
Probald ki es rajossz.Értem. Így biztosan könnyebb.En itt megallok mert a politika meg a hiszti hidegen hagy.Oké. És ebben a helyzetben sem tartozik ránk, hol nyaral OV?OV, miután kiadta a jelszót, hogy „több Balaton, kevesebb Adria”, elment nyaralni Ho.-ba. A sajtófőnöke, Havasi Bertalan szerint pedig nem tartozik a nyilvánosságra, hogy a miniszterelnök hol tölti a szabadságát.nem vedek senkit, de ha szo szerint nezzuk akkor:
nagylaza
lehet 3 hetet volt a balcsin es lement 2 napra az adriara.tavaly lehet forditva volt.
ZoliMP
nagylaza
ZoliMP
nagylaza
Értem. Így biztosan könnyebb.En itt megallok mert a politika meg a hiszti hidegen hagy.Oké. És ebben a helyzetben sem tartozik ránk, hol nyaral OV?OV, miután kiadta a jelszót, hogy „több Balaton, kevesebb Adria”, elment nyaralni Ho.-ba. A sajtófőnöke, Havasi Bertalan szerint pedig nem tartozik a nyilvánosságra, hogy a miniszterelnök hol tölti a szabadságát.nem vedek senkit, de ha szo szerint nezzuk akkor:
nagylaza
ZoliMP
nagylaza
ZoliMP
En itt megallok mert a politika meg a hiszti hidegen hagy.Oké. És ebben a helyzetben sem tartozik ránk, hol nyaral OV?OV, miután kiadta a jelszót, hogy „több Balaton, kevesebb Adria”, elment nyaralni Ho.-ba. A sajtófőnöke, Havasi Bertalan szerint pedig nem tartozik a nyilvánosságra, hogy a miniszterelnök hol tölti a szabadságát.nem vedek senkit, de ha szo szerint nezzuk akkor:
nagylaza
ZoliMP
nagylaza