Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 555 — The only discipline that lasts, is self discipline
Közben a horvátoknál 3 nap alatt több esetet találtak, mint nálunk a teljes aktív állomány, de marad a zöld jelzés egy hétig még........
csi77
NIncs időm megnézni, hogy vajon mi alapján döntenek a zöld-sárga-piros besorolásról, de merem remélni, hogy ül ött néhány szakértő is, aki adatok birtokában teszi. Például nem tudjuk, hogy ezek a horvát esetek hol, kikkel történtek. Ha azért ugrott meg, mert néhány magyarok által is látogatott túristaközpontban robbant be, akkor a piros is késő, ha viszont olyan helyen ahova nem nagyon megy magyar, a lakosság nem "felénk mozog", akkor érthető a zöld is.

Mondom, csak bízni tudok abban, hogy akinek a feladata, összeszedi ezeket az adatokat, és az alapján dönt...

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 261 — Bears & Illinois fan
Úgy látom, hogy olaszoknál és franciáknál is durván emelkednek a számok, főleg a fiatalok miatt.
Beki
Főleg azért, mert világjárvány van, amit a világ nagy része nem bír felfogni illetve elfogadni, se ezt a tényt, se azt, amilyen következményekkel ez jár, és úgy akar élni, és úgy szarik felelőtlenül a pandémiára, mintha ez valami fikció vagy kitaláció lenne csupán.
Sobri Jóska
Eddig is ezt csinálták, vakcináig ha nem lesz durva dolog ugyanazt fogják.
Toca
Így van. És ezért nem lehet igazán meglepődni azon, ha durván emelkednek a számok.
Sobri Jóska
Én csak azon lepodok meg, hogy itt meglepődnek sokan.
Meg hogy beírják, hogy ahol jártak nem hordtak maszkot és mennyien nem tették.
Nem tudom, hogy egy ilyen enyhe magyarországi lecsengés utámeginn mit vártak?
Toca
Magyarországon a világ többi részéhez, de még Európa többi részéhez képest is nagyon alacsony az esetszám (nyilván teszt a lelke mindennek), igaz a halálozás ehhez képest magas (megint csak a tesztelés hiánya), ógy, hogy három hónapja szabad szinte minden.
Itt vidéken, márciusban nagyon komolyan vette mindenki, március végén fél öt után sétáltam haza munkából, az utcák olyan kihaltak voltak, mint egy szellemvárosban, se autó, se ember. A maszkhordás a boltokban 99%-os, a buszokon a rövideb távokon szintén, hosszabb távon már szarabb. Az elmúlt hetekben a gócpontokat külföldről behurcolás okozta (AUT, GER, CRO). Persze, hogy az átlagnép megnyugszik, főleg , hogy felhangosodnak az konteós/kamuhíres hangok.

Közben a horvátoknál 3 nap alatt több esetet találtak, mint nálunk a teljes aktív állomány, de marad a zöld jelzés egy hétig még........

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 261 — Bears & Illinois fan
Egyébként én a napokban kezdtem el gondolkoni, hogy könnyen lehet, hogy én és barátnőm már átestünk ezen. Január elején voltunk Rómában, és kb rá két hétre b@szott beteg lettem, pedig én ritkán vagyok az, lázam meg kb szökőévente van (akkor viszont 5-6 napig iszonyat cefetül voltam és 3-4 napig 40 körüli lázam is volt). Rá pár napra barátnőm is beteg lett, bár nála enyhébb tünetek voltak csak, viszont tovább is húzódott a dolog. Háziorvos szerint influenza volt, és mi se gondoltunk akkor másra. Persze már akkor is bőven Európában lehetett a koronavírus is, pláne Rómában, Sixtus kápolna, rengeteg mindenhonnan érkező turista összezárva egy viszonylag kis térben.

Aztán persze lehet én gondolom túl, de egy csekkolást lehet megére, hogy tényleg az volt-e, vagy csak influenza.
roberto23
Szerintem, a koronaról mai napon tudott infók szerint ezzel megválaszoltad a kérdést

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 581 — The Mathematician
Egyébként én a napokban kezdtem el gondolkoni, hogy könnyen lehet, hogy én és barátnőm már átestünk ezen. Január elején voltunk Rómában, és kb rá két hétre b@szott beteg lettem, pedig én ritkán vagyok az, lázam meg kb szökőévente van (akkor viszont 5-6 napig iszonyat cefetül voltam és 3-4 napig 40 körüli lázam is volt). Rá pár napra barátnőm is beteg lett, bár nála enyhébb tünetek voltak csak, viszont tovább is húzódott a dolog. Háziorvos szerint influenza volt, és mi se gondoltunk akkor másra. Persze már akkor is bőven Európában lehetett a koronavírus is, pláne Rómában, Sixtus kápolna, rengeteg mindenhonnan érkező turista összezárva egy viszonylag kis térben.

Aztán persze lehet én gondolom túl, de egy csekkolást lehet megére, hogy tényleg az volt-e, vagy csak influenza.
roberto23
az is lehet hogy azóta megint elkaphatod
Negritis
Persze, simán lehet. Csak érdekelne, hogy az vajon covid lehetett-e. Bár ennyi idő után majdnem mindegy már.
roberto23
az a baj hogy ténylegesen mind1 szerintem
a vírus ugye akkor "hatékony" ha van vmi egyéb kehéd közben, az meg ugye mindig az aktuális dolgokon múlik

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
rob3r7o Denver Broncos Air Force Falcons 4 906

roberto23
Negritis
Persze, simán lehet. Csak érdekelne, hogy az vajon covid lehetett-e. Bár ennyi idő után majdnem mindegy már.

„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 5 éve

roberto23

több mint 5 éve
rob3r7o Denver Broncos Air Force Falcons 4 906

„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 5 éve
Toca Minnesota Vikings 20 273 — Vikings fan
Úgy látom, hogy olaszoknál és franciáknál is durván emelkednek a számok, főleg a fiatalok miatt.
Beki
Főleg azért, mert világjárvány van, amit a világ nagy része nem bír felfogni illetve elfogadni, se ezt a tényt, se azt, amilyen következményekkel ez jár, és úgy akar élni, és úgy szarik felelőtlenül a pandémiára, mintha ez valami fikció vagy kitaláció lenne csupán.
Sobri Jóska
Toca
Így van. És ezért nem lehet igazán meglepődni azon, ha durván emelkednek a számok.
Sobri Jóska
Én csak azon lepodok meg, hogy itt meglepődnek sokan.
Meg hogy beírják, hogy ahol jártak nem hordtak maszkot és mennyien nem tették.
Nem tudom, hogy egy ilyen enyhe magyarországi lecsengés után mit vártak?
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 103 — #NoStress
Beki
Sobri Jóska
Toca

több mint 5 éve
Toca Minnesota Vikings 20 273 — Vikings fan
Beki
Sobri Jóska
több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 84 743 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Ennyi drámai hír után itt egy jó is.

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 103 — #NoStress
Beki

több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 311 — beers & Packers
Úgy hírlik, hogy false positive lesz az összes teszt. Leg is a Bearsnél, így van.
Beki
Hülyének érzem magam amiatt, hogy ötletem sincs, ez mi.
Mikey
Én kitaláltam. De ettől még ugyanúgy hülyének érzem magam. Mert én például azt nem tudom, mi az a "false positive". Ha rákeresnék, bizonyára kiderülne, de csakazértse.😊
több mint 5 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers 10 575 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
Úgy hírlik, hogy false positive lesz az összes teszt. Leg is a Bearsnél, így van.
Beki
Mikey
Én simán Legatronra gondoltam, meg is lepődtem milyen kickere lett a Bears-nek
r.baggio
🤔 Legalább is!?
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 829 — no es importante
Beki
Mikey
Én simán Legatronra gondoltam, meg is lepődtem milyen kickere lett a Bears-nek

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Beki
Mikey
legalábbis 😀 Csak külön írom ilyenkor, mert hülyén nézne ki legis-ként, igaz így sem különb. 😀
több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 099
Beki

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 311 — beers & Packers
nem túl bíztató

Negritis
Beki
Bronz, Bills camp is felfüggesztve
sutianap
Rögzítsük: augusztus 23-a van. Három hét múlva elvileg kezdődik a szezon.
több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
nem túl bíztató

Negritis
Beki
Bronz, Bills camp is felfüggesztve

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
több mint 5 éve
nem túl bíztató

Negritis
Beki
mondjuk ha ennyi a fals pozitív az legalább olyan rossz sztem, mert akkor más gond is van

ez mondjuk vicces

több mint 5 éve
Törölt felhasználó
nem túl bíztató

Negritis
több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 099
Tegnapi okosság amit hallottam-)
Öreg nő azt mondta h csak a fiataloknak kell hordani, mert ők a hordozók!
steelwolf
A legjobban az bosszant ebben, hogy nem (vagy nem feltétlenül) az ilyen barmok szívják meg. Mint amikor egy közlekedési balesetben a szabályosan közlekedő vétlenek halnak meg.
Volt szerencsém a minap gazdag tapasztalatokat szerezni arról, mennyiben változtak a maszkviselési szokások a „távolsági járaton” annak hatására, hogy most már a Kossuth Rádióból is az folyik, viselni kell buszon, vonaton + jön az ellenőrzés. Nos: a népek kb. 30 százaléka továbbra is nagy ívben szarik rá.
nagylaza
Héten utaztam Prágába regiojettel, vonat fullon, maszk alig 1-2 emberen/kocsi, szó szerint.
Kb. én voltam az egyetlen az út alatt, akin végig rajta volt.
Ausztriában volt, hogy az ottani kaller mindenkire rászólt, de amint elment, már vették is le.

Prágában kb. ugyanez, mintha nem is lenne vírus, városban, metróban, bevásárlóközpontban alig viseli pár ember.
Igaz, mostmár ott is kötelező lesz, de kíváncsi vagyok, hogy mennyire fogják betartani.

Egyszerűen felesleges számokat mutogatni, mert nem tudják realizálni meg ugye mindenki folyamatosan az influenzához hasonlítja és annyira is érdekli.
Solymi
nem erdekli mert a szamok mutogatasa azt mutatja, hogy az idos veszik oda. akiket valljuk be fejlett orszagok korhazaiban is tobbnyire nagyivben leszarnak covid nelkuli idoben is, tapasztalatbol mondom. hatmeg akkor amikor tultelitett a korhaz...
akkor meg hirtelen rosszul esik a rengeteg munka es lehet eloadni, hogy kizarolag a nagy tomeg miatt nem birjak es azert hullanak melloluk. pedig aki mar jart idos osztalyon eszrevenne a dolgokat egybol....
meg az idosotthonok is megdobtak jopar ezerrel a szamokat, akik annyi ellatast kaptak hogy betettek oket a hutokocsiba.

ezt veszi a nep eszre lassan es rajon hogy valaki olyan mint sobri elobb ugorhat ra a 20.rol emiatt a cirkusz miatt, minthogy ragja magat meg evekig ezen. betartottak par honapig,mostmar kezdik nevetsegesnek latni miutan lehet balatonozni stb stb...
a vakcinabiznisz is amekkora cirkusz most majd az lesz, hogy a nep nagy resze nem fogja kerni, mert nem akar majd egy esetleges tobb napon at tarto magas lazat bekapni, ami meg lehet a legkisebb baja lesz belole...
thanos0
Mindenki jobban járna, ha összegyűjtenéd a köveket és csettintenél egyet.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
nem túl bíztató

több mint 5 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 675 — "Montoya por favor!"
Itt Valencia tartományban kötelező a viselés, és az emberek 95%-a be is tartja, legalábbis amit látok. Akik nem szokták azok a strandolók, de ők meg tartják a social distancinget, betartják ők a távolságot. Szóval van remény.

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz