NFL eredménykövetés - 1 aktív topik
Thanksgiving tripla
481
57
18:30-tól, ARENA4
Koronavírus 2024
33 feliratkozó
több mint 3 éve
Toto21
5 965
Elkurtuk: "A Covid-Story!" Varhato Premier 2036 szept.november 22-től oltási akcióhét van.Oltási akcióhét? Olcsóbb lesz a vakcina, egyet kérsz kettőt kapsz, vagy mit jelent ez?
Gyorsreagálású járványvédekezés.
Amadeus
Mikey
több mint 3 éve
Nem tudom a nov. 1 milyen hatassal lesz a gorbere, de a karacsonyi unnepek szerintem mindenkeppen megdobja, hiszen ilyenkor megy azert a csaladlatogatas. Addigra kellenenek egyertelmubb intezkedesek.Az, hogy teljesen elmaradjon, nem volt reális. De tény, hogy lehetett volna sokkal jobban csinálni. Ha úgy szervezik, hogy maszk használat kötelező, egész más lett volna a helyzet. Még akár segíthetett is volna "rávenni" az embereket, hogy tegyék fel ők is. Például ahogy a kétfarkú kutyák vonultak fel. Ott lényegében mindenkin volt maszk.Személy szerint nekem elég nagy csalódást okozott, hogy az ellenzék ilyen módon szervezett akár felvonulást, akár bármilyen beszédeket, bármit. Tudom, politika, és az előválasztás miatt "muszáj volt", de pont ezeknek a meg-nem-szervezésével mutathatták volna meg igazán, hogy ebben tényleg emberközpontúbbak a Fidesznél.Kb. mint az expo volt. De amugy az ellenzeket es a Fideszt is kellene eroteljesebben kritizalni, hogy a jarvany alatt sem mondtak le a politikai tomegrendezvenyekrol.Plusz tegyuk ide az elovalasztast is.Az nem produkált elég nagy tömeget szerintem. Jelentős része online szavazott, és bár sátraknál nem jártam, de a híreken látható helyzet alapján még a forgalmasabb sátraknál se voltak nagyobb tömegek, mint bármilyen plaza KFC standja előtt. Ráadásul utóbbi szabad levegős sorbanállás volt.
undisputedly
Ami még inkább bejátszhat, azok a nagyobb közönség előtt játszott fedett pályás csapat sportok (kézi meccsek, az utóbbi hetekben elég sok férfi és női BL meccs volt, stb.)
peterk2005
undisputedly
Szóval nem vagyok naiv, és nem lep meg hogy így történt, de mégis plusz egy kiábrándító faktor.
Mikey
peterk2005
Politikailag kenyelmetlen lenne, de akar a maszk kozteri viseletet is ismet kotelezove lehetne tenni.
több mint 3 éve
Az, hogy teljesen elmaradjon, nem volt reális. De tény, hogy lehetett volna sokkal jobban csinálni. Ha úgy szervezik, hogy maszk használat kötelező, egész más lett volna a helyzet. Még akár segíthetett is volna "rávenni" az embereket, hogy tegyék fel ők is. Például ahogy a kétfarkú kutyák vonultak fel. Ott lényegében mindenkin volt maszk.Személy szerint nekem elég nagy csalódást okozott, hogy az ellenzék ilyen módon szervezett akár felvonulást, akár bármilyen beszédeket, bármit. Tudom, politika, és az előválasztás miatt "muszáj volt", de pont ezeknek a meg-nem-szervezésével mutathatták volna meg igazán, hogy ebben tényleg emberközpontúbbak a Fidesznél.Kb. mint az expo volt. De amugy az ellenzeket es a Fideszt is kellene eroteljesebben kritizalni, hogy a jarvany alatt sem mondtak le a politikai tomegrendezvenyekrol.Plusz tegyuk ide az elovalasztast is.Az nem produkált elég nagy tömeget szerintem. Jelentős része online szavazott, és bár sátraknál nem jártam, de a híreken látható helyzet alapján még a forgalmasabb sátraknál se voltak nagyobb tömegek, mint bármilyen plaza KFC standja előtt. Ráadásul utóbbi szabad levegős sorbanállás volt.
undisputedly
Ami még inkább bejátszhat, azok a nagyobb közönség előtt játszott fedett pályás csapat sportok (kézi meccsek, az utóbbi hetekben elég sok férfi és női BL meccs volt, stb.)
peterk2005
undisputedly
Szóval nem vagyok naiv, és nem lep meg hogy így történt, de mégis plusz egy kiábrándító faktor.
Mikey
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Mikey
18 755
Személy szerint nekem elég nagy csalódást okozott, hogy az ellenzék ilyen módon szervezett akár felvonulást, akár bármilyen beszédeket, bármit. Tudom, politika, és az előválasztás miatt "muszáj volt", de pont ezeknek a meg-nem-szervezésével mutathatták volna meg igazán, hogy ebben tényleg emberközpontúbbak a Fidesznél.Kb. mint az expo volt. De amugy az ellenzeket es a Fideszt is kellene eroteljesebben kritizalni, hogy a jarvany alatt sem mondtak le a politikai tomegrendezvenyekrol.Plusz tegyuk ide az elovalasztast is.Az nem produkált elég nagy tömeget szerintem. Jelentős része online szavazott, és bár sátraknál nem jártam, de a híreken látható helyzet alapján még a forgalmasabb sátraknál se voltak nagyobb tömegek, mint bármilyen plaza KFC standja előtt. Ráadásul utóbbi szabad levegős sorbanállás volt.
undisputedly
peterk2005
undisputedly
több mint 3 éve
Kb. mint az expo volt. De amugy az ellenzeket es a Fideszt is kellene eroteljesebben kritizalni, hogy a jarvany alatt sem mondtak le a politikai tomegrendezvenyekrol.Plusz tegyuk ide az elovalasztast is.Az nem produkált elég nagy tömeget szerintem. Jelentős része online szavazott, és bár sátraknál nem jártam, de a híreken látható helyzet alapján még a forgalmasabb sátraknál se voltak nagyobb tömegek, mint bármilyen plaza KFC standja előtt. Ráadásul utóbbi szabad levegős sorbanállás volt.
undisputedly
peterk2005
több mint 3 éve
Plusz tegyuk ide az elovalasztast is.Az nem produkált elég nagy tömeget szerintem. Jelentős része online szavazott, és bár sátraknál nem jártam, de a híreken látható helyzet alapján még a forgalmasabb sátraknál se voltak nagyobb tömegek, mint bármilyen plaza KFC standja előtt. Ráadásul utóbbi szabad levegős sorbanállás volt.
undisputedly
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Plusz tegyuk ide az elovalasztast is.azokat már említettük csebivel
undisputedly
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
SZerintem a térkép csalóka, mert nem csak arra pirosít, ha magas a pozitivitási arány, hanem az utóbbi 14 napos növekedésre is, és 100 ezer lakosra vetítve 10-ről 50-re növekedés is ötszörös, és 1 ezerről 5 ezerre növekedés is ugyanannyi.Nekem Izland a nagy kérdőjel.Azt értem, hogy a kelet-európa, meg a balkán trehány, tróger banda, de mi a fene történt a baltikumban?
Vrij6
MC12
Sziget, kurva messze a kontinenstől, az utasforgalom nagy része repülővel jön-megy, a teljes Magyarország méretű országot kevesebb, mint 400ezren lakják, annak is a fele a fővárosban és környékén, fullos egészségügyi adatbázisaik vannak, illetve a teljes népességről DNS-térkép, alapvetően fegyelmezettek, az állam nem csóró, a demokrácia fejlett, vagyis minden adott lenne egy zárt, üzembiztos védekezéshez, max. néhány elszórt esettel.
Erre ugyanaz van ott, mint a kontinentális Európában, a németeknél, norvégoknál, franciáknál, olaszoknál, vagy még rosszabb helyzet.
Érthetetlen.
Sobri Jóska
A hivatalos izlandi covid oldal alapján növekedés van ott is, de azért nem a miénkhez hasonló a szitu. Napi 50-70 eset van jelenleg, kórházban összesen 17 ember van coviddal, és 5 igényel intenzív ellátást. Ez az esetszámot kivéve lakosságarányosan a tizede sincs pl. a magyar számoknak, de az esetszám az ugye attól függ, hogy mennyit tesztelnek, és mi összevetésben nagyon keveset.
Mindezzel együtt valószínűleg azért terjed náluk, amit írtál is, hogy a lakosság fele fővárosi és környéki. A linkelt oldalon lebontva látni a számokat területre lebontva is, és az esetek bő két harmada fővárosi, és a maradék zöme is a két urbánusabb régióban van (kisvárosok).
Szóval, ha valaki gejzírfürdőre vágyna, akkor ne fővárosi gejzírt válasszon, hanem valami gleccser tövében működőt, és alighanem megússza vírus nélkül. 😊
több mint 3 éve
Plusz tegyuk ide az elovalasztast is.Az országos és regionális vásárok is nagyon megnyomták, több ezer, néhol több tízezer emberrel.
Vrij6
Willie Parker
több mint 3 éve
Willie Parker
15 409
Az országos és regionális vásárok is nagyon megnyomták, több ezer, néhol több tízezer emberrel.
Vrij6
több mint 3 éve
index.hu/belfold/2021/11/04/koronavirus-jarvany-adatok-varandos-fertozott-aldozat/Szomoru ez is. 34 eves varandos no veszitette eletet. Ezert fontos, hogy most az XY. hullam alatt is aki tud hordjon maszkot tomegben, hogy minel kisebb legyen az eselye annak, hogy valakinek tovabbadjuk.
több mint 3 éve
Willie Parker
15 409
76%-os átoltottsággal, úgy, hogy ott 16 éves kor alatt nem oltanak. Sztem biztos van vagy 10-12 % a gyerekek aránya, szóval kb 15% oltatlan.Igen, más orszáok relációjaban ez könnyen meglehet, de a fertőzések effektív száma még így is meglepően magas.vagy csak ott minden pozitív eset szem előtt van, és senki sem marad otthon, hogy "ez csak egy kis nátha, két nap alatt kifekszem"Nekem Izland a nagy kérdőjel.Azt értem, hogy a kelet-európa, meg a balkán trehány, tróger banda, de mi a fene történt a baltikumban?
Vrij6
MC12
Sziget, kurva messze a kontinenstől, az utasforgalom nagy része repülővel jön-megy, a teljes Magyarország méretű országot kevesebb, mint 400ezren lakják, annak is a fele a fővárosban és környékén, fullos egészségügyi adatbázisaik vannak, illetve a teljes népességről DNS-térkép, alapvetően fegyelmezettek, az állam nem csóró, a demokrácia fejlett, vagyis minden adott lenne egy zárt, üzembiztos védekezéshez, max. néhány elszórt esettel.
Erre ugyanaz van ott, mint a kontinentális Európában, a németeknél, norvégoknál, franciáknál, olaszoknál, vagy még rosszabb helyzet.
Érthetetlen.
Sobri Jóska
slowmotion
Sobri Jóska
több mint 3 éve
migransok. oda nem iraniak hanem irakiak hurcoltak be.Azt értem, hogy a kelet-európa, meg a balkán trehány, tróger banda, de mi a fene történt a baltikumban?
Vrij6
MC12
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
Bevetik tengerész gyalogságot, azok meg átalíkott m4-esekkel lövik majd a vakcinát a civilekbe.november 22-től oltási akcióhét van.Oltási akcióhét? Olcsóbb lesz a vakcina, egyet kérsz kettőt kapsz, vagy mit jelent ez?
Amadeus
Mikey
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 3 éve
Mikey
18 755
november 22-től oltási akcióhét van.Oltási akcióhét? Olcsóbb lesz a vakcina, egyet kérsz kettőt kapsz, vagy mit jelent ez?
Amadeus
több mint 3 éve
Amadeus the Young
32 914
november 22-től oltási akcióhét van.Gyorsreagálású járványvédekezés.
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 3 éve
Igen, más orszáok relációjaban ez könnyen meglehet, de a fertőzések effektív száma még így is meglepően magas.vagy csak ott minden pozitív eset szem előtt van, és senki sem marad otthon, hogy "ez csak egy kis nátha, két nap alatt kifekszem"Nekem Izland a nagy kérdőjel.Azt értem, hogy a kelet-európa, meg a balkán trehány, tróger banda, de mi a fene történt a baltikumban?
Vrij6
MC12
Érthetetlen.
Sobri Jóska
slowmotion
több mint 3 éve
vagy csak ott minden pozitív eset szem előtt van, és senki sem marad otthon, hogy "ez csak egy kis nátha, két nap alatt kifekszem"Nekem Izland a nagy kérdőjel.Azt értem, hogy a kelet-európa, meg a balkán trehány, tróger banda, de mi a fene történt a baltikumban?
Vrij6
MC12
Érthetetlen.
Sobri Jóska
több mint 3 éve
Oroszország történtAzt értem, hogy a kelet-európa, meg a balkán trehány, tróger banda, de mi a fene történt a baltikumban?
Vrij6
MC12
in other news: Fletó egy barom, a kevés zöld hely egyikéről hazautazni a pirosba?!
több mint 3 éve
Nekem Izland a nagy kérdőjel.Azt értem, hogy a kelet-európa, meg a balkán trehány, tróger banda, de mi a fene történt a baltikumban?
Vrij6
MC12
Érthetetlen.
több mint 3 éve
MC12
6 381
Azt értem, hogy a kelet-európa, meg a balkán trehány, tróger banda, de mi a fene történt a baltikumban?
Vrij6
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 3 éve
Hát ez az.A gyorsztesztről:Tekintve, hogy 10 napig kell karanténban lenned és legtöbbször a PCR sem mutatja ki már ennyi idő után, nem értem a koncepciót...........
Vettem egyet, hogy ha kell legyen, és elolvastam a másfél négyzetméteres betegtájékoztatót/használati utasítást, amin ötös betűmérettel világosan ott van, hogy a teszt a covid tüneteinek megjelenése után 13 nappal tud leghamarabb pozitív eredményt mutatni.
Vagyis ha az ember elkezd szarul lenni, és pár napon belül nekiáll gyorstesztelni, akkor minden bizonnyal negatív lesz, miközben lehet már 3-5-10 napja megfertőződött.
Ha valaki tünetmentes fertőzött két hete, vagy olyan egyéni lefolyása van nála a fertőzésnek, hogy enyhe tünetek jóideje, ott tud pozitív lenni a gyorsteszt, mivel hivatalosan az első 13 napban nem. (Meg persze biztos van néha, hogy valakinél 7 nap után is fertőzést mutat, de az ilyen eset a kivétel.)
Sobri Jóska
Vagy ez a betegség elmúltával is jelez? Ha ez pozitív, akkor mi az eljárás?
csi77
A gyorstesztek alapvetően szart se érnek, ennyi a lényeg.
Arra lehetnek jók, ha valaki régóta (13+ napja) van szarul, akkor megmutatja, hogy fertőzött e, illetve megmutathatja utólag, hogy fertőzött volt e (IgG).
De arra, hogy tünetek esetén, azok megjelenése után gyorsan megtudd, hogy covid vagy sem, na arra nem alkalmasak, arra a PCR a jó megoldás.
Ahogy a hajduszoboszlói polgármesterrel történtek is mutatják. A tünetek megjelentek, csinálta fertőzöttként csőstül a gyorsteszteket, de azok csak 13 nap után tudtak volna pozitivitást mutatni (IgM megjelenésekor), nem pár napon belül, így kellett az egyértelmű PCR.
Vagyis a gyorsteszt lenyegében egy bullshit, használhatatlan arra amire a legtöbben szeretnék.
több mint 3 éve
A gyorsztesztről:Tekintve, hogy 10 napig kell karanténban lenned és legtöbbször a PCR sem mutatja ki már ennyi idő után, nem értem a koncepciót...........
Vettem egyet, hogy ha kell legyen, és elolvastam a másfél négyzetméteres betegtájékoztatót/használati utasítást, amin ötös betűmérettel világosan ott van, hogy a teszt a covid tüneteinek megjelenése után 13 nappal tud leghamarabb pozitív eredményt mutatni.
Vagyis ha az ember elkezd szarul lenni, és pár napon belül nekiáll gyorstesztelni, akkor minden bizonnyal negatív lesz, miközben lehet már 3-5-10 napja megfertőződött.
Ha valaki tünetmentes fertőzött két hete, vagy olyan egyéni lefolyása van nála a fertőzésnek, hogy enyhe tünetek jóideje, ott tud pozitív lenni a gyorsteszt, mivel hivatalosan az első 13 napban nem. (Meg persze biztos van néha, hogy valakinél 7 nap után is fertőzést mutat, de az ilyen eset a kivétel.)
Sobri Jóska
Vagy ez a betegség elmúltával is jelez? Ha ez pozitív, akkor mi az eljárás?
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 3 éve
amúgy kiváncsi leszek hogy ha vége lesz végre ennek a szarnak akkor milyen szabályozások jönnekMire gondolsz pontosan ?
globálisan EU szinten is hogy végre felfogjuk hogy a külön utat el kéne felejteni, de ami inkább reálisabb hogy még lazább lesz az egész
de lokálisan is kiváncsi leszek
Negritis
EU legnagyobb baja, hogy nem képes globális szabályokat alkotni, ez COVID előtt , alatt és után is így lesz.