NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik
CFB követő 2024
1 748
44
01:30 Georgia Tech @ #7 Georgia
Koronavírus 2024
33 feliratkozó
több mint 3 éve
51 halott. :/Ez a teljes hétvége és nem 1 nap, igaz?
Vrij6
De amúgy vége a vadászati világkiállításnak, jöhetnek a valós adatok...
Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló
több mint 3 éve
51 halott. :/
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 3 éve
Az nekem csak arra volt jó, hogy irgalmatlanul kelljen vizelnem a nem sikerült vérvétel közben.Kevés "jobb" dolog van mint amikor húsz+ percig szukszukolják a tűket a vénáidban eredménytelenül.Én ugyanezzel küszködök, nekem még kézfejből is csak sokadszorra szokott sikerülni. A dokik nekem azt mondták, hogy előtte inni kell, ahogy Jóska mondja. Egy órával előtte tele kell inni magad és könnyebb lesz. Az esetemben valószínűleg igaz is a dolog, mert hajlamos vagyok keveset inni.
Aztán meg rád mérgesek a nővérek, hogy nem sikerül.
Bazzani
peterk2005
több mint 3 éve
Kevés "jobb" dolog van mint amikor húsz+ percig szukszukolják a tűket a vénáidban eredménytelenül.Én ugyanezzel küszködök, nekem még kézfejből is csak sokadszorra szokott sikerülni. A dokik nekem azt mondták, hogy előtte inni kell, ahogy Jóska mondja. Egy órával előtte tele kell inni magad és könnyebb lesz. Az esetemben valószínűleg igaz is a dolog, mert hajlamos vagyok keveset inni.
Bazzani
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
tell me your nurse does heroin, without telling me your nurse does heroinIgen, az vicces tud lenni, amikor téged hibáztatnak. Persze olyankor van az, hogy a harmadiknak elsőre sikerül, és néz a másik kettőre hogy nekik miért nem sikerült.Kevés "jobb" dolog van mint amikor húsz+ percig szukszukolják a tűket a vénáidban eredménytelenül.Nekem azt mondták egyszer, hogy biztosan szándékosan visszatartom, és azért nem jön ki a vérem. 😀Ő nem szerencsére.Vagy az asszony egy igazi vérszívó! 😁detriot fanság kiszivta véredetNekem megtalálják a vénámat csak nem jön belőle vér hiába iszok sok vizet.Sobri!Vénás.
Az ellenanyagteszt vénás vérvétel vagy ilyen ujjbegyes pár csepp.
Azért kérdezem mert nálam a hagyományos vérvétel sajnos nagyon macerás. Volt olyan amikor 10.re sikerült.
Szóval azt inkább kihagynám.
Bazzani
Nekem az a trükköm, hogy vérvétel előtt iszok kb. 1 liter vizet, illetve mindig a kézfej ereiből vetetek, mert nekem is nehezen találnak a könyökhajlatban vénát.
Így azért pikk-pakk meg szokott lenni.
Sobri Jóska
Egyszer (vakbélműtét után) elmagyarázták mi az oka de szerintem kába voltam és nem jegyeztem meg.
Bazzani
briareos
Szokol
Valami a vérlemezkékkel van.
Meg gondolom már rá is stresszelek olyankor, az sem segít.
Bazzani
A valóságban valószínűbb, hogy az amúgy nagyon alacsony vérnyomásom miatt van. Legalábbis ezt mondta az egyik orvos.
Mikey
Bazzani
Nekem egyszer volt olyan, hogy 20 tűszúrás nyom volt a két karomon végig, szó szerint mindenhonnan megpróbálták. 😀
Érdekes módon, a kéthavonkénti biológiai terápiámkor a főnővérnek mindig elsőre sikerül jól beszúrnia a tűt...
Mikey
több mint 3 éve
Mikey
18 758
Igen, az vicces tud lenni, amikor téged hibáztatnak. Persze olyankor van az, hogy a harmadiknak elsőre sikerül, és néz a másik kettőre hogy nekik miért nem sikerült.Kevés "jobb" dolog van mint amikor húsz+ percig szukszukolják a tűket a vénáidban eredménytelenül.Nekem azt mondták egyszer, hogy biztosan szándékosan visszatartom, és azért nem jön ki a vérem. 😀Ő nem szerencsére.Vagy az asszony egy igazi vérszívó! 😁detriot fanság kiszivta véredetNekem megtalálják a vénámat csak nem jön belőle vér hiába iszok sok vizet.Sobri!Vénás.
Azért kérdezem mert nálam a hagyományos vérvétel sajnos nagyon macerás. Volt olyan amikor 10.re sikerült.
Bazzani
Nekem az a trükköm, hogy vérvétel előtt iszok kb. 1 liter vizet, illetve mindig a kézfej ereiből vetetek, mert nekem is nehezen találnak a könyökhajlatban vénát.
Sobri Jóska
Egyszer (vakbélműtét után) elmagyarázták mi az oka de szerintem kába voltam és nem jegyeztem meg.
Bazzani
briareos
Szokol
Bazzani
A valóságban valószínűbb, hogy az amúgy nagyon alacsony vérnyomásom miatt van. Legalábbis ezt mondta az egyik orvos.
Mikey
Bazzani
Nekem egyszer volt olyan, hogy 20 tűszúrás nyom volt a két karomon végig, szó szerint mindenhonnan megpróbálták. 😀
Érdekes módon, a kéthavonkénti biológiai terápiámkor a főnővérnek mindig elsőre sikerül jól beszúrnia a tűt...
több mint 3 éve
Kevés "jobb" dolog van mint amikor húsz+ percig szukszukolják a tűket a vénáidban eredménytelenül.Nekem azt mondták egyszer, hogy biztosan szándékosan visszatartom, és azért nem jön ki a vérem. 😀Ő nem szerencsére.Vagy az asszony egy igazi vérszívó! 😁detriot fanság kiszivta véredetNekem megtalálják a vénámat csak nem jön belőle vér hiába iszok sok vizet.Sobri!Vénás.
Bazzani
Sobri Jóska
Bazzani
briareos
Szokol
Bazzani
Mikey
több mint 3 éve
Mikey
18 758
Nekem azt mondták egyszer, hogy biztosan szándékosan visszatartom, és azért nem jön ki a vérem. 😀Ő nem szerencsére.Vagy az asszony egy igazi vérszívó! 😁detriot fanság kiszivta véredetNekem megtalálják a vénámat csak nem jön belőle vér hiába iszok sok vizet.Sobri!Vénás.
Bazzani
Sobri Jóska
Bazzani
briareos
Szokol
Bazzani
több mint 3 éve
Ő nem szerencsére.Vagy az asszony egy igazi vérszívó! 😁detriot fanság kiszivta véredetNekem megtalálják a vénámat csak nem jön belőle vér hiába iszok sok vizet.Sobri!Vénás.
Bazzani
Sobri Jóska
Bazzani
briareos
Szokol
több mint 3 éve
Vagy az asszony egy igazi vérszívó! 😁detriot fanság kiszivta véredetNekem megtalálják a vénámat csak nem jön belőle vér hiába iszok sok vizet.Sobri!Vénás.
Bazzani
Sobri Jóska
Bazzani
briareos
több mint 3 éve
detriot fanság kiszivta véredetNekem megtalálják a vénámat csak nem jön belőle vér hiába iszok sok vizet.Sobri!Vénás.
Bazzani
Sobri Jóska
Bazzani
több mint 3 éve
Nekem megtalálják a vénámat csak nem jön belőle vér hiába iszok sok vizet.Sobri!Vénás.
Bazzani
Sobri Jóska
több mint 3 éve
Sobri!Vénás.
Bazzani
több mint 3 éve
Sobri!A laboros "profi" teszt az vénás igen. Az otthoni "házi" az az ujjbegyes pár csepp.
Bazzani
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Szerintem Bazza a klinikai vizsgálatra gondolt amire Sobri ment több alkalommal, nem az öntesztre.Sobri!Sobri szerencséjére nem ő vagyok és ő nem én 😉 de ha szabad válaszolok. Igen hasonló lehet ilyen, mi is rendeltünk a feleségem sulijában. Ha megjön megírom melyik az pontosan és hogyan működik.
Bazzani
dande
több mint 3 éve
Sobri!Sobri szerencséjére nem ő vagyok és ő nem én 😉 de ha szabad válaszolok. Igen hasonló lehet ilyen, mi is rendeltünk a feleségem sulijában. Ha megjön megírom melyik az pontosan és hogyan működik.
Bazzani
Szerkesztette: dande2
több mint 3 éve
Sobri!Az ellenanyagteszt vénás vérvétel vagy ilyen ujjbegyes pár csepp.
több mint 3 éve
Mérhető a védettség, csak nem a tesztek alapján, hanem a valós esetszámok alapján. A real life adatok bizonyítják, hogy esik a hatékonyság. A Pfizer hatékonysága például izraeli real life adatok alapján 3 hónap után kezd el csökkenni. Nem meredeken, de viszonylag egyenletesen csökken 6. hónapig, aztán 6 hónap után meredeken esni kezd.A kimutatható védettség. Mert ezek a vizsgálatok a valós, illetve sejtes védettséget nem tudják pontosan mérni, illetve ha hivatalosan mondjuk egy egységtől védett az ember, akkor miképp másabb egy kettes és egy tizenkettes vedettség? Ha az 1,1 is elvileg elegendő? Senki se tudja ezeket. Vagyis lehet, hogy nem a védettség esett csak a védettség kimutathatósága csökkent. Ezt sem tudhatjuk. Ezért megyek harmadik oltásra, az a biztos, nem kerül semmibe.Sobri JóskaMeg is jött az antitestvizsgálat eredménye, ami az eddigi kétszeri "erős védettség"ről a "közepes védettség" kihagyásával egyből az "enyhe védettségbe" kerültHát, igen. Erre utaltam, amikor azt írtam, hogy az általam olvasottak szerint hirtelen csökken a védettség.
Sobri Jóska
nagylaza
Az angol mérések alapján az Astra is hasonlóan viselkedik. Kicsit tovább kitart, de az is esni kezd 3-4 hónap után, és 6-7 hónap után meredekebb az esés. (A moderna-ról nem olvastam adatokat, de valószínűleg elérhető arról is valami. Annyit tudok, hogy a moderna is - mármint a gyártó - készül már a booster shotra. A sputnyikról semmit nem tudok, de valószínűsíthető, hogy hasonlóan viselkedik. A kínairól meg már jó ideje tudjuk, hogy szükséges a booster shot.)
több mint 3 éve
Két Pfizer után kedden megyek harmadikra. Ha választhatok, mi legyen: Moderna vagy újra Pfizer? Valakinek van tudása/tapasztalata?Én ugyanerre - két Pfizerre - két hete a Jansen és a Pfizer közüli választhattam. A Moderna nem volt választható. Sőt a kínait sem. Illetve utóbbit lehet, hogy választhattam volna, ha nagyon erősködök, de az orvos nem ajánlotta fel lehetőségként. Csak a fenti kettőt. (Én a 3. Pfizert választottam.)
nagylaza
több mint 3 éve
A kimutatható védettség.Meg is jött az antitestvizsgálat eredménye, ami az eddigi kétszeri "erős védettség"ről a "közepes védettség" kihagyásával egyből az "enyhe védettségbe" kerültHát, igen. Erre utaltam, amikor azt írtam, hogy az általam olvasottak szerint hirtelen csökken a védettség.
Sobri Jóska
nagylaza
Mert ezek a vizsgálatok a valós, illetve sejtes védettséget nem tudják pontosan mérni, illetve ha hivatalosan mondjuk egy egységtől védett az ember, akkor miképp másabb egy kettes és egy tizenkettes vedettség? Ha az 1,1 is elvileg elegendő? Senki se tudja ezeket.
Vagyis lehet, hogy nem a védettség esett csak a védettség kimutathatósága csökkent. Ezt sem tudhatjuk.
Ezért megyek harmadik oltásra, az a biztos, nem kerül semmibe.
több mint 3 éve
Meg is jött az antitestvizsgálat eredménye, ami az eddigi kétszeri "erős védettség"ről a "közepes védettség" kihagyásával egyből az "enyhe védettségbe" kerültHát, igen. Erre utaltam, amikor azt írtam, hogy az általam olvasottak szerint hirtelen csökken a védettség.
Sobri Jóska
több mint 3 éve
Amúgy meg kapd el a náthát, az is véd ennyi ideig. 😊Meg is jött az antitestvizsgálat eredménye, ami az eddigi kétszeri "erős védettség"ről a "közepes védettség" kihagyásával egyből az "enyhe védettségbe" került, bár a doku szerint "Az igénylő szervezetében a korona vírus elleni ellenanyag jelen van", így jövőhéten már megyek is a harmadik oltásra, be is regisztráltam, letöltöttem a hozzájáruló nyilatkozatot, aminek az utolsó sora a vicces:Arról sincs konszenzus, hogy (nagy általánosságban) hány hónap után javasolják a harmadikat.én azt se tudom hogy nekem mit kéne és mikor tolni a Jansen-re 😀
nagylaza
Negritis
"Ön a Covid-19 elleni vakcinák hatályos alkalmazási előiratában jelenleg nem szereplő Covid-19 elleni emlékeztető oltásban részesül".
Mondjuk én tudom, hogy a hivatalos protokollokban nincs harmadik oltás, de nem lepne meg, ha ez a mondat pár embert kissé eltántorítana. 😊
Mennyibe kerül most egy ellenanyagszint mérés?10-20 között, helyfüggő.
Bazzani
Egy ilyen ellenanyag teszt mennyibe kerül, és hol csinálják?Pesten egy csomó helyet találtam neten, én oda mentem ami tőlem pár sarokra van, de a vért kábé bárhol le tudják venni, ahol van ehhez apparát, aztán úgyis néhány központi laborba küldik, vagyis gondolom vidéken is lehet sok helyen ilyenre befizetni, aztán úgyis felküldik valami központi laborba. Google: ellenanyagmérés, antitestvizsgálat, stb.
bcsarli
Kérdés, hogy amit patikában lehet kapni az mennyire megbízható ellenanyag mérésre?Nem igazán, az egy bináris gyorsteszt, csak annyit mutat, hogy van e IgG vagy nincs, nem számosítja, és az is 5-7 ezer forint. Nem sok értelmét látom.
NB2
Sobri Jóska
Nyilván ez vicc volt, de a náthát okozó vírus is a koronavírusok közé tartozik, valamilyen védettséget ad. Tehát, ha már oltott vagy és náthás, tuti recept! 😊
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 3 éve
Meg is jött az antitestvizsgálat eredménye, ami az eddigi kétszeri "erős védettség"ről a "közepes védettség" kihagyásával egyből az "enyhe védettségbe" került, bár a doku szerint "Az igénylő szervezetében a korona vírus elleni ellenanyag jelen van", így jövőhéten már megyek is a harmadik oltásra, be is regisztráltam, letöltöttem a hozzájáruló nyilatkozatot, aminek az utolsó sora a vicces:Arról sincs konszenzus, hogy (nagy általánosságban) hány hónap után javasolják a harmadikat.én azt se tudom hogy nekem mit kéne és mikor tolni a Jansen-re 😀
nagylaza
Negritis
"Ön a Covid-19 elleni vakcinák hatályos alkalmazási előiratában jelenleg nem szereplő Covid-19 elleni emlékeztető oltásban részesül".
Mondjuk én tudom, hogy a hivatalos protokollokban nincs harmadik oltás, de nem lepne meg, ha ez a mondat pár embert kissé eltántorítana. 😊
Mennyibe kerül most egy ellenanyagszint mérés?10-20 között, helyfüggő.
Bazzani
Egy ilyen ellenanyag teszt mennyibe kerül, és hol csinálják?Pesten egy csomó helyet találtam neten, én oda mentem ami tőlem pár sarokra van, de a vért kábé bárhol le tudják venni, ahol van ehhez apparát, aztán úgyis néhány központi laborba küldik, vagyis gondolom vidéken is lehet sok helyen ilyenre befizetni, aztán úgyis felküldik valami központi laborba. Google: ellenanyagmérés, antitestvizsgálat, stb.
bcsarli
Kérdés, hogy amit patikában lehet kapni az mennyire megbízható ellenanyag mérésre?Nem igazán, az egy bináris gyorsteszt, csak annyit mutat, hogy van e IgG vagy nincs, nem számosítja, és az is 5-7 ezer forint. Nem sok értelmét látom.
NB2
több mint 3 éve
index.hu/kulfold/2021/10/16/koronavirus-pandemia-oltas-fertozes-jarvany-vilag/oltatlankent-kezelik-a-szputnyikos-magyarokat-nemetorszagban-ezert-ujra-beoltottak-oket/
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Igen jól látodakkor szegeny nyugat kevesbe vedett, amiert nincs naluk kinai sosviz?Ki mondta hogy az a legjobb ???Na az pont nincs már egyáltalán, még ha ugyan tényleg az lenne a legjobb.Két Pfizer után kedden megyek harmadikra. Ha választhatok, mi legyen: Moderna vagy újra Pfizer? Valakinek van tudása/tapasztalata?Sputnik
nagylaza
VvAlekosz
ender1112
Én is harmadikat akarok
Információkat összegyűjtve:
2 Sputnikra Pfizer
2Pfizere Sputnik vagy Kinai
Tovább nem informálódtam.
De ha jól emlékszem Sobri is írta hogy mRnS re egy adenivirúsos vakcina
Adenovirusosra meg mRnS az ajánlott.
(Ez az infó jött több helyről)
Nekem Sputnok van ezért csak eddig kutakodtam (gyakorlati okokból Jansen akartam de azt nem lehet, )
VvAlekosz
mayet
Meg akkor már légy pontos és írd be hogy orosz sós víz sincs nem kell szégyelősködni hallgass a szívedre