Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
No második adag Moderna betolva. Kb. egy percet kellett várni az egyik adminisztrációnál, mert egy nő volt előttem. A katonáknál meg magánál az oltásnál semmit.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Ha ősszel Európában gyakorlatilag nem lesz hullám, itt viszont lesz, és halnak is majd emberek, az se lenne kicsi PR probléma. Szóval ennek az éremnek azért két oldala van, gondolom az agytrösztben is mérlegelik a két oldalt.Több, mint egy millió alternatív nyugati vakcina van raktáron, és nincs már kinek beadni. Plusz több, mint 3 millió kínai is raktárban csücsül. Szerencsére nincs leterhelve az egészségügy sem már, az a 400 kórházi ápolt - ami napról napra csökken is - nulla, már nem leterheltség. 2021-ben, a 21. században szerintem reális elvárása lehet a társadalomnak, hogy sokunk szüleinek ne csak hinnie és reménykednie lehessen, hanem ennél legyenek jobb alternatívái is. Hiszen a lehetséges megoldás adott. Nincs kapacitásbeli vagy oltóanyagbeli akadálya annak, hogy alaposan vizsgálják meg, hogy mi a helyzet, és ha szükséges, akkor azok, akiknél indokolt, kapjanak / kaphassanak egy harmadik oltást is, ha kérik. Amit egyébként már nem egy ország csinál, ahol sinopharm-al oltottak.sztem nálunk ilyen nem lesz. elképesztően jó politikai kommunikációs aduász lehetne ez az ellenzék kezében, hogy pontosan ezt kérték a kínai vakcináknál. transzparenciát, és lám-lám igazuk is lehet. ha most utólag 1-2 hónapon belül elkezdenék a saját szavazó bázist beoltani 3. sinopharmmal azzal beismernék, hogy emberéletekkel játszottak a korábbi nyitás miatt. ennél már sokkal inkább bevállalható dolog az, hogy esetleg páran meghalnak ősszel, mert nincs elég antitestjük. kevesebb szavazatot vesztenek így vszeg.
peterk2005
csebi
Én persze mindig úgy viszonyulok a problémákhoz, hogy bár a politika a világ minden szegletében alapvetően arról szól, hogy védik a seggüket és a hatalmon maradás az elsődleges cél, de "jobb helyeken" így is van egy határ ami alá a politika nem megy. A covid alatt sem ment. Addig például, hogy járványból direkt bizniszt csinál. (Nem az egyszeri janira gondolok, aki elkezd maszkot árulni a neten, az mindig mindehol van, hanem a politikára, hatalomra, hogy annak a döntéseit nem direktben és elsődlegesen a biznisz irányítja ilyen helyzetekben). Ilyesmi ritka, és ha mégis előfordul, ott minden esetben amiről tudok rövid utas lemondásos, bukásos vége lett. Ami miatt igazad lehet, és hiú ábrándjaim lehetnek, hogy talán most nem, az az, hogy nálunk viszont nem. Úgy látszik itt nincs már meg ez az alsó határvonal sem. A lélegeztetőgép és a vakcina biznisz morálisan a legalja volt annak, amit én politikától láttam az életemben. Beleérve néhány év kádári utolsó időszakot is. A legalja. Ennél lejjebb már tényleg csak a gulág van meg az oda bezárt embereken való kísérletezés.
De meglátjuk. Hátha...
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Több, mint egy millió alternatív nyugati vakcina van raktáron, és nincs már kinek beadni. Plusz több, mint 3 millió kínai is raktárban csücsül. Szerencsére nincs leterhelve az egészségügy sem már, az a 400 kórházi ápolt - ami napról napra csökken is - nulla, már nem leterheltség. 2021-ben, a 21. században szerintem reális elvárása lehet a társadalomnak, hogy sokunk szüleinek ne csak hinnie és reménykednie lehessen, hanem ennél legyenek jobb alternatívái is. Hiszen a lehetséges megoldás adott. Nincs kapacitásbeli vagy oltóanyagbeli akadálya annak, hogy alaposan vizsgálják meg, hogy mi a helyzet, és ha szükséges, akkor azok, akiknél indokolt, kapjanak / kaphassanak egy harmadik oltást is, ha kérik. Amit egyébként már nem egy ország csinál, ahol sinopharm-al oltottak.sztem nálunk ilyen nem lesz. elképesztően jó politikai kommunikációs aduász lehetne ez az ellenzék kezében, hogy pontosan ezt kérték a kínai vakcináknál. transzparenciát, és lám-lám igazuk is lehet. ha most utólag 1-2 hónapon belül elkezdenék a saját szavazó bázist beoltani 3. sinopharmmal azzal beismernék, hogy emberéletekkel játszottak a korábbi nyitás miatt. ennél már sokkal inkább bevállalható dolog az, hogy esetleg páran meghalnak ősszel, mert nincs elég antitestjük. kevesebb szavazatot vesztenek így vszeg.
peterk2005
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
kuvukifoldon,ez azert lenyeges.Igy van. Sokunk szülei azt kaptak, reméljük beválik. Mint ahogy a többinél is csak reménykedni lehet.Több, mint egy millió alternatív nyugati vakcina van raktáron, és nincs már kinek beadni. Plusz több, mint 3 millió kínai is raktárban csücsül. Szerencsére nincs leterhelve az egészségügy sem már, az a 400 kórházi ápolt - ami napról napra csökken is - nulla, már nem leterheltség. 2021-ben, a 21. században szerintem reális elvárása lehet a társadalomnak, hogy sokunk szüleinek ne csak hinnie és reménykednie lehessen, hanem ennél legyenek jobb alternatívái is. Hiszen a lehetséges megoldás adott. Nincs kapacitásbeli vagy oltóanyagbeli akadálya annak, hogy alaposan vizsgálják meg, hogy mi a helyzet, és ha szükséges, akkor azok, akiknél indokolt, kapjanak / kaphassanak egy harmadik oltást is, ha kérik. Amit egyébként már nem egy ország csinál, ahol sinopharm-al oltottak.peterk2005
bcsarli
ha a narancs kiraly europaban ezt meglepne, (es mint a 3. vilagbeli bahrein pfizert szurna a sooldatra, )azzal olyan szinten alaasna magat mint meg soha, pedig mar igyis elegge lent van.
www.portfolio.hu/gazdasag/20210614/kiszivargott-az-indiai-mutans-miatt-berobbant-a-jarvany-elmaradhat-a-nyitas-a-briteknel-487934www.portfolio.hu/gazdasag/20210613/negyedik-hullam-magyarorszagon-megis-miert-es-hogyan-487700Közeledik a nap, amikor a kormányinfóról le kell venni a napi híreket indító szöveget, hogy másodikak vagyunk az EU-ban egy oltást kapottak arányában. A finnek 2%-al, a németek 4%-al vannak mögöttünk, a többi EU-s ország nagy része is sorban jön utánuk 1-2%-os térközökkel. Előbbi kettő valószínűleg hét közepére beér minket, az őket követők pedig sorban, 1-2 napos késéssel követik őket hétvégétől / jövő hét elejétől. Most fog eldőlni majd az a kérdés, hogy vajon mennyire érte meg az a néhány hét oltakozási előny? Összevetve majd azzal, hogy az oltakozási hajlandóság nálunk alacsonyabb, mint az EU átlag, és a beoltottak negyede-ötöde egy nem pontosan tudni, hogy milyen arányban hatásos oltóanyagot kapott. Lesz-e ennek esetleg szerepe majd egy szeptemberi 4 hullámban, annak súlyosságában, vagy sem?
1,2,3....
gaborik
peterk2005
aki eddig nem halt meg, az megfog. #mindmeghalunk
Szerkesztette: mayet
több mint 4 éve
Igy van. Sokunk szülei azt kaptak, reméljük beválik. Mint ahogy a többinél is csak reménykedni lehet.Több, mint egy millió alternatív nyugati vakcina van raktáron, és nincs már kinek beadni. Plusz több, mint 3 millió kínai is raktárban csücsül. Szerencsére nincs leterhelve az egészségügy sem már, az a 400 kórházi ápolt - ami napról napra csökken is - nulla, már nem leterheltség. 2021-ben, a 21. században szerintem reális elvárása lehet a társadalomnak, hogy sokunk szüleinek ne csak hinnie és reménykednie lehessen, hanem ennél legyenek jobb alternatívái is. Hiszen a lehetséges megoldás adott. Nincs kapacitásbeli vagy oltóanyagbeli akadálya annak, hogy alaposan vizsgálják meg, hogy mi a helyzet, és ha szükséges, akkor azok, akiknél indokolt, kapjanak / kaphassanak egy harmadik oltást is, ha kérik. Amit egyébként már nem egy ország csinál, ahol sinopharm-al oltottak.
bcsarli
www.portfolio.hu/gazdasag/20210613/negyedik-hullam-magyarorszagon-megis-miert-es-hogyan-487700Közeledik a nap, amikor a kormányinfóról le kell venni a napi híreket indító szöveget, hogy másodikak vagyunk az EU-ban egy oltást kapottak arányában. A finnek 2%-al, a németek 4%-al vannak mögöttünk, a többi EU-s ország nagy része is sorban jön utánuk 1-2%-os térközökkel. Előbbi kettő valószínűleg hét közepére beér minket, az őket követők pedig sorban, 1-2 napos késéssel követik őket hétvégétől / jövő hét elejétől. Most fog eldőlni majd az a kérdés, hogy vajon mennyire érte meg az a néhány hét oltakozási előny? Összevetve majd azzal, hogy az oltakozási hajlandóság nálunk alacsonyabb, mint az EU átlag, és a beoltottak negyede-ötöde egy nem pontosan tudni, hogy milyen arányban hatásos oltóanyagot kapott. Ráadásul döntően hatvan felettiek. Lesz-e ennek esetleg szerepe majd egy szeptemberi 4 hullámban, annak súlyosságában, vagy sem?
1,2,3....
gaborik
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
sztem továbbra sem sóoldat és nagyon rossz narratívaIgy van. Sokunk szülei azt kaptak, reméljük beválik. Mint ahogy a többinél is csak reménykedni lehet.
ez a hozzáállás sztem sokkal problémásabb:
Wow. An anti-vaccine nurse in Ohio tried to prove the Vaccines Cause Magnetism theory in an state legislative committee. The demonstration did not go to plan pic.twitter.com/0ubELst4E8
— Tyler Buchanan (@Tylerjoelb) June 9, 2021
Negritis
több mint 4 éve
sztem továbbra sem sóoldat és nagyon rossz narratívaez a hozzáállás sztem sokkal problémásabb:
Wow. An anti-vaccine nurse in Ohio tried to prove the Vaccines Cause Magnetism theory in an state legislative committee. The demonstration did not go to plan pic.twitter.com/0ubELst4E8
— Tyler Buchanan (@Tylerjoelb) June 9, 2021
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
24.hu/kozelet/2021/06/14/sinopharmmal-oltottak-kinai-vakcina-facebook-harmadik-oltas/MINDEN VAKCINA UGYANOLYAN... csak a sooldat pont annak nem hat egyaltalan, akik miatt ez a vicc megy 1.5 eve.
nyugodtan lehet betarazni a budipapirt, lesz itt 4. hullam ha lemegy a nyar. a 3 millio beoltatlan, az 1. oltas utan kiadott kartya, es a beszurt sooldatoknak koszonhetoen. legalabb lehet mire fogni, hogy miert nem lesz valasztas tavasszal... #mindeneletszamit
több mint 4 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20210613/negyedik-hullam-magyarorszagon-megis-miert-es-hogyan-4877001,2,3....
| nincs itt semmi beszoptad |
több mint 4 éve
Addigra már úgyis kínai állampolgár leszek így okafogyottá válik a para. 😉Igen, mondjuk ez is nagyon melegMegnyugodtam, vén brokiként akkor én már nyugiban vagyok 😀
m.hvg.hu/tudomany/20210611_koronavirus_mrns_vakcina_vedooltas_fiatal_ferfiak_cdc
És akkor 12 évesek is rohanjanak már az oltásért, mert #mindmeghalunk
r.baggio
warr_b
több mint 4 éve
24.hu/kulfold/2021/06/11/koronavirus-chile-fovaros-karanten-oltas-vakina-atoltottsag/Kulcsszavak: 74,5 % első oltás, 57 % mindkét oltás, 7716 új fertőzött, 198 halott, karantén újra.
Korai még temetni a topicot, sajnos.
ender1112
több mint 4 éve
24.hu/kulfold/2021/06/11/koronavirus-chile-fovaros-karanten-oltas-vakina-atoltottsag/Korai még temetni a topicot, sajnos.
több mint 4 éve
Élőben hányszor mondta azt agyhalott, hogy "és ha jön?!" 😊Ezt hányan nem értik...Egy döntést helyességének megítélésen nem változtat, hogy mi történik a döntés után, milyen új infók kerülnek elő.Ma bent voltam a melóhelyen és van 3 kolléganőm akik kb ugyanezek. Van én kiülök a teraszra, van áthúzott birka kitűzőjük és totál még mindig máshogy állnak az egészhez.De Te is csak 10 év múlva fogod tudni, hogy most helyes döntéseket hoztál-e.
Pedig tényleg én egy nagyon jó átlagot képviselek, mert szidom a kormányt a megkülönböztetésért, ugyanakkor a elfogadom a vírus jelenlétét, nem vagyok birka, tényleg annyira nem képviselem egyik oldalt se, hogy ennél jobban nem lehet. De ma már ráordítottam az egyikre, hogy ha te azt hiszed, hogy tudod és okos vagy, akkor elárulom, hogy hülye vagy. Majd 10 év múlva leszünk okosabbak, a betegségről, az oltások hatásairól, következményeiről, de addig ne játszd itt az okost, mert akkor azt bizonyítod, hogy hülye vagy és nem értesz hozzá.
NB2
bcsarli
Egy döntés helyességének megítélésében csak a döntéskor jelenlévő, tudható információk es az azokból levont következtetések számítanak.
Aki 2021 elején oltakozott, az mind jól döntött.
Akár pfizerrel, akár astrával, akár orosszal vagy kínaival.
Függetlenül attól, hogy vérrög képződik, szívizom gyullad, alacsony a hatékonyság, stb.
A valószínűségek, az "analitika" minősít, nem egyes esetek konkrét kimenetele.
Sobri Jóska
Ugye mint pl a pókerben a "feljött volna" 😊
davemayer
több mint 4 éve
Ezt hányan nem értik...Egy döntést helyességének megítélésen nem változtat, hogy mi történik a döntés után, milyen új infók kerülnek elő.Ma bent voltam a melóhelyen és van 3 kolléganőm akik kb ugyanezek. Van én kiülök a teraszra, van áthúzott birka kitűzőjük és totál még mindig máshogy állnak az egészhez.De Te is csak 10 év múlva fogod tudni, hogy most helyes döntéseket hoztál-e.
Pedig tényleg én egy nagyon jó átlagot képviselek, mert szidom a kormányt a megkülönböztetésért, ugyanakkor a elfogadom a vírus jelenlétét, nem vagyok birka, tényleg annyira nem képviselem egyik oldalt se, hogy ennél jobban nem lehet. De ma már ráordítottam az egyikre, hogy ha te azt hiszed, hogy tudod és okos vagy, akkor elárulom, hogy hülye vagy. Majd 10 év múlva leszünk okosabbak, a betegségről, az oltások hatásairól, következményeiről, de addig ne játszd itt az okost, mert akkor azt bizonyítod, hogy hülye vagy és nem értesz hozzá.
NB2
bcsarli
Egy döntés helyességének megítélésében csak a döntéskor jelenlévő, tudható információk es az azokból levont következtetések számítanak.
Függetlenül attól, hogy vérrög képződik, szívizom gyullad, alacsony a hatékonyság, stb.
Sobri Jóska
Ugye mint pl a pókerben a "feljött volna" 😊
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Egy döntést helyességének megítélésen nem változtat, hogy mi történik a döntés után, milyen új infók kerülnek elő.Ma bent voltam a melóhelyen és van 3 kolléganőm akik kb ugyanezek. Van én kiülök a teraszra, van áthúzott birka kitűzőjük és totál még mindig máshogy állnak az egészhez.De Te is csak 10 év múlva fogod tudni, hogy most helyes döntéseket hoztál-e.
NB2
bcsarli
több mint 4 éve
index.hu/belfold/2021/06/11/operativ-torzs-adatok-sajtotajekoztato/meg egy 4. evadot siman lehuzhatnak, veszhelyzetet ki lehetne tolni tavaszig hogy legalabb erdemben ne tudjon kampanyolni az ellenzek(megha meg is marad a valasztas)
eleg szepen csendben elajandekozni a nyugati vakcinat hozza, es akkor a 3 millio nem beoltott melle hozzacsapodik meg 1-2 millio akinek nem kell 3. oltaskent a sooldat. ebbol vmelyik mutans amit petya behoz egy nemzetkozi yachtrol, siman csinal napi 10-15k esetszamot megint
több mint 4 éve
Igen, mondjuk ez is nagyon melegMegnyugodtam, vén brokiként akkor én már nyugiban vagyok 😀
m.hvg.hu/tudomany/20210611_koronavirus_mrns_vakcina_vedooltas_fiatal_ferfiak_cdc
r.baggio

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
egyértelműMa bent voltam a melóhelyen és van 3 kolléganőm akik kb ugyanezek. Van én kiülök a teraszra, van áthúzott birka kitűzőjük és totál még mindig máshogy állnak az egészhez.De Te is csak 10 év múlva fogod tudni, hogy most helyes döntéseket hoztál-e.
NB2
bcsarli
több mint 4 éve
Ma bent voltam a melóhelyen és van 3 kolléganőm akik kb ugyanezek. Van én kiülök a teraszra, van áthúzott birka kitűzőjük és totál még mindig máshogy állnak az egészhez.De Te is csak 10 év múlva fogod tudni, hogy most helyes döntéseket hoztál-e.
NB2
több mint 4 éve
Igen, mondjuk ez is nagyon melegm.hvg.hu/tudomany/20210611_koronavirus_mrns_vakcina_vedooltas_fiatal_ferfiak_cdc
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Ma bent voltam a melóhelyen és van 3 kolléganőm akik kb ugyanezek. Van én kiülök a teraszra, van áthúzott birka kitűzőjük és totál még mindig máshogy állnak az egészhez.Pedig tényleg én egy nagyon jó átlagot képviselek, mert szidom a kormányt a megkülönböztetésért, ugyanakkor a elfogadom a vírus jelenlétét, nem vagyok birka, tényleg annyira nem képviselem egyik oldalt se, hogy ennél jobban nem lehet. De ma már ráordítottam az egyikre, hogy ha te azt hiszed, hogy tudod és okos vagy, akkor elárulom, hogy hülye vagy. Majd 10 év múlva leszünk okosabbak, a betegségről, az oltások hatásairól, következményeiről, de addig ne játszd itt az okost, mert akkor azt bizonyítod, hogy hülye vagy és nem értesz hozzá.
több mint 4 éve
Ennél a Hanga Medicalnál jó arc lehet a PR-os. 😀

több mint 4 éve
több mint 4 éve
fontos lépéshvg.hu/itthon/20210610_utazas_ukran_magyar_vedettsegi_igazolvany
több mint 4 éve
Minek? A covid19-ből is ők jöttek ki a legjobbanKínában megint helyzet van.Reméljük most időben odarakják a nagy falat.
index.hu/kulfold/2021/06/10/gyorsan-terjedo-delta-goc-kantonban/
Nandito
dande

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal