Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
...hiszen minden vakcina egyforma...Én nem minősítelek, hogy hova süllyedtél, emelkedtél, csak megjegyzem, hogy én ilyet sose mondtam, írtam.
peterk2005
Az az állítasom, hogy mindegyik vakcina ugyanolyan jó, többször leírtam, hogy milyen szempontok alapján, milyen relációban. Ahogy azt is, hogy miben nem egyformák.
Ha szerinted az általam többször kifejtettek ellenére mégis az "ugyanolyan jó", azt jelenti, hogy "egyforma", akkor biztos lehetek benne, hogy nem velem van a baj, és még bizonyára nem mondtam el elégszer, ha se nem érted, se nem tudod az állítást jelentéstartalmilag visszamondani, rekonstruálni, így nem is velem vitázol, hanem általad konstruált állításokkal. Hajrá.
Ugyanis az "egyforma" jelentése nem az, hogy "ugyanolyan jó".
több mint 4 éve
telex.hu/koronavirus/2021/06/02/pfizer-szivizomgyulladas-kutatas-izrael

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 4 éve
bátyámnak szerettem volna foglalni időpontotnéha ránézek az origora és látom hogy alig nő most már az oltottak száma, sztem még 5.5ig se fogunk eljutni normálisanA héten Pfizer oltás volt elérhető a céges oltási programban. Nem csak magyar állampolgároknak, nem csak hosszútávú tartózkodási engedéllyel...Eljutottunk az önkéntesség határára, innentől több a vakcina, mint a váll. Hadd menjen. Az a külföldi is it mászkál most az utcáinkon, legalább ő sem fog fertőzni.
Annak ellenére, hogy mikrokörnyezetben ez nekem remek hír, a céges vakcinaturizmus melegágyának gondolom!
clbass
A vakcina termelés csak most fog felfutni, ősztől szerintem bárhol privát módon is hozzájuk lehet majd jutni. Ha nem nálunk, akkor valamelyik szomszéd országban. Fizet az ember 20-30 ezret és azt kap a vállába amit akar.
peterk2005
Negritis
ma 9 óra 10-kor néztem, ma 9.20-tól voltak időpontok, ma nyilván nem volt jó neki
legközelebbi oltóidőpont: szombat... aznap is melózik
most már, hogy minden nap a városban több helyen oltás nagyon nincs, tényleg innentől ha egy héten pár ezerrel nő az oltottak száma az nagy szó
több mint 4 éve
telex.hu/gazdasag/2021/06/02/osztalek-lelegeztetogep-biznisz-fourcardial-tanacsado-kftValaki jól járt...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
De ha már most is kaphatsz ingyen bármilyet minek fizetnél érte ősszel?A héten Pfizer oltás volt elérhető a céges oltási programban. Nem csak magyar állampolgároknak, nem csak hosszútávú tartózkodási engedéllyel...Eljutottunk az önkéntesség határára, innentől több a vakcina, mint a váll. Hadd menjen. Az a külföldi is it mászkál most az utcáinkon, legalább ő sem fog fertőzni.
Annak ellenére, hogy mikrokörnyezetben ez nekem remek hír, a céges vakcinaturizmus melegágyának gondolom!
clbass
A vakcina termelés csak most fog felfutni, ősztől szerintem bárhol privát módon is hozzájuk lehet majd jutni. Ha nem nálunk, akkor valamelyik szomszéd országban. Fizet az ember 20-30 ezret és azt kap a vállába amit akar.
peterk2005
Ebben akkor lenne üzlet ha a második oltás nem lenne ingyenes.
több mint 4 éve
Utóbbi pár hétben kicsit kevésbé követtem az eseményeket és most Magyarországra való beutazással kapcsolatban lenne kérdésem... szóval egy nem magyar, de EU-s állampolgár (szlovák), aki a tavasz folyamán átesett a víruson, de nem kapott még oltást, az magáncélból beléphet Mo területére mindenféle korlátozásoktól mentesen (pl ne legyen kötelező karantén stb)? Ha igen, akkor elég egy háziorvosi igazolás hozzá, hogy átesett a betegségen vagy más is kell intézni?Röviden: nem!
Tito05
Hosszabban, ha talál magának jó indokot, pl üzleti célú, közvetlen hozzátartozó magyar, vagy olyan, amelyet a police.hu oldalon lévő méltányossági kérelemben elfogadnak, akkor igen.
A meccsjegy ilyen lehet.
Vagyis egyébként nincs olyan, hogy karantén kötelezettséggel beléphet, mert az csak azokra vonatkozik, akik amúgy beléphetnek, de mivel nincs védettségük, karanténba kell menniük, ami két negatív pcr teszttel kiváltható. De ez csak akkor jó, ha már eleve beléphet.
Még egy opció, ha belépés után továbbmegy Szlovákiába, akkor 24 órát lehet Magyarországon, de akkor is csak a kijelölt útvonalon mehet.
Amúgy ha átesett a betegségen sem jelent semmit, az is csak akkor, ha alapból őt beengednék, mert akkor nem kell karanténba mennie, ha már átesett.
De azt hiszem a válasz, amit keresünk, a nem. Nem magyar állampolgár, nem léphet Magyarországra magáncélból.
Klaci79
konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovakiaKöszi a válaszokat!
NB2
több mint 4 éve
Mint említettem személyes gondom nincs is vele!A héten Pfizer oltás volt elérhető a céges oltási programban. Nem csak magyar állampolgároknak, nem csak hosszútávú tartózkodási engedéllyel...Eljutottunk az önkéntesség határára, innentől több a vakcina, mint a váll. Hadd menjen. Az a külföldi is it mászkál most az utcáinkon, legalább ő sem fog fertőzni.
clbass
peterk2005
Mindössze annyit kívántam sugallni, hogy a hazai piac már most legitim piacképes lenne kereskedelmi szinten is 😉
több mint 4 éve
néha ránézek az origora és látom hogy alig nő most már az oltottak száma, sztem még 5.5ig se fogunk eljutni normálisanA héten Pfizer oltás volt elérhető a céges oltási programban. Nem csak magyar állampolgároknak, nem csak hosszútávú tartózkodási engedéllyel...Eljutottunk az önkéntesség határára, innentől több a vakcina, mint a váll. Hadd menjen. Az a külföldi is it mászkál most az utcáinkon, legalább ő sem fog fertőzni.
clbass
peterk2005
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
A héten Pfizer oltás volt elérhető a céges oltási programban. Nem csak magyar állampolgároknak, nem csak hosszútávú tartózkodási engedéllyel...Eljutottunk az önkéntesség határára, innentől több a vakcina, mint a váll. Hadd menjen. Az a külföldi is it mászkál most az utcáinkon, legalább ő sem fog fertőzni.
clbass
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
A héten Pfizer oltás volt elérhető a céges oltási programban. Nem csak magyar állampolgároknak, nem csak hosszútávú tartózkodási engedéllyel...Annak ellenére, hogy mikrokörnyezetben ez nekem remek hír, a céges vakcinaturizmus melegágyának gondolom!
több mint 4 éve
A súlyos következmények ellen... ja.Lesüllyedtél Gulyás Gergely szintre Jóska....
Ha meg kis ezmegaz van, az a pfizernél is belefér.
telex.hu/koronavirus/2021/06/02/pfizer-szivizomgyulladas-kutatas-izrael
"A kutatók azt állapították meg, hogy lehet összefüggés az oltás és a gyulladás megjelenése között, különösen 16-19 éves korban."
Aztán lehet, hogy nincs is.
Egy biztos, egymillió kínaival kétszer beoltottból még nem halt meg senki.
Lehet, hogy csak véletlen egybeesés, amúgy se kapták volna el, amúgyse haltak volna meg...
Két hónapja még azon is ment az ellenzéki picsogás, hogy tele vagyunk oltással, csak bénák vagyunk beadni.
Ez a rinya is okafogyottá vált:
g7.hu/adat/20210414/szinte-mar-az-osszes-kinai-vakcinat-beadtak-magyarorszagon/
"a felhasználható oltások 85,9 százalékát adták be Magyarországon, ami uniós szinten sem számít rossz teljesítménynek. Ennél nyolc ország adata magasabb, de jelentősebben* csak Ausztria (92,9 százalék), Spanyolország (97,3) és Litvánia (100) van előttünk. Ez főleg annak fényében számít jónak, hogy – a keleti vakcináknak köszönhetően – idehaza lakosságarányosan jóval több oltást kell beadni ahhoz, hogy elérjük az említett arányt."
Sobri Jóska
Belinkelsz egy két hónapos cikket, amikor még összesen 1.1 millió kínai vakcina volt az országban. És jártunk úgy 2 millió beoltottnál és 4+ millió regisztráltnál. Azaz önkéntesen vállalkozónál. Mi lesz a következő? Magad fogsz már majd olyan táblázatot gyártani, mint a kormány pr gépezetének sikerült néhány hete? Amelyik táblázat szerint egyébként már több tucat kínaival beoltott halt meg, szóval üti az első pontodat, hogy még senki se halt meg. Illetve dehogy üti, hiszen minden vakcina egyforma, így a kínait kapott meghaltak igazából pfizertől haltak meg.
Kezdek belejönni, egész jó lennék kormány pr-osnak. Körül kéne néznem, mellékállásban tuti, hogy baromi jól fizetne. 😊
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Ha pénzt hoz, mint ma, jöhet 😀Akkor téged akar!Itt de 😀Nem csak egy postás létezik 😉De a postásunk mindig fél1 és 1 között jön (és kétszer csenget), akkor meg asszony sosincs itthon :oNah, megjött a védettségi igazolvány, csak reklamálni kellett 😊mert postás asszonnyal kúr, nem veled
Igaz csak a postaládába volt bedobva, úgy emlékszem mikor asszonyé jött, akkor kézbe adta a postás...
warr_b
briareos
warr_b
empty taxi
warr_b
gdavid

több mint 4 éve
Akkor téged akar!Itt de 😀Nem csak egy postás létezik 😉De a postásunk mindig fél1 és 1 között jön (és kétszer csenget), akkor meg asszony sosincs itthon :oNah, megjött a védettségi igazolvány, csak reklamálni kellett 😊mert postás asszonnyal kúr, nem veled
Igaz csak a postaládába volt bedobva, úgy emlékszem mikor asszonyé jött, akkor kézbe adta a postás...
warr_b
briareos
warr_b
empty taxi
warr_b
Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 4 éve
Itt de 😀Nem csak egy postás létezik 😉De a postásunk mindig fél1 és 1 között jön (és kétszer csenget), akkor meg asszony sosincs itthon :oNah, megjött a védettségi igazolvány, csak reklamálni kellett 😊mert postás asszonnyal kúr, nem veled
warr_b
briareos
warr_b
empty taxi

több mint 4 éve
Nem csak egy postás létezik 😉De a postásunk mindig fél1 és 1 között jön (és kétszer csenget), akkor meg asszony sosincs itthon :oNah, megjött a védettségi igazolvány, csak reklamálni kellett 😊mert postás asszonnyal kúr, nem veled
warr_b
briareos
warr_b

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
De a postásunk mindig fél1 és 1 között jön (és kétszer csenget), akkor meg asszony sosincs itthon :oNah, megjött a védettségi igazolvány, csak reklamálni kellett 😊mert postás asszonnyal kúr, nem veled
warr_b
briareos

több mint 4 éve
Létezik, hogy még nem vót?Százmilliókkal gazdagította a járvány a vírusszkeptikus Dr. Lenkeit, nagyot szakítottak Dr. Gődénnyel is
g7.hu/kozelet/20210602/szazmilliokkal-gazdagitotta-a-jarvany-a-virusszkeptikus-dr-lenkeit-nagyot-szakitott-dr-godeny-is/
több mint 4 éve
A nagy számok törvénye alapján feltételezhetnénk, hogy néha képesek igazat is mondani. De nem:Hiába mondta az ellenkezőjét Gulyás Gergely, természetesen nem számít a koronavírus áldozatának az, aki fertőzöttként közlekedési balesetben halt meg
444.hu/2021/06/02/hiaba-mondta-az-ellenkezojet-gulyas-gergely-termeszetesen-nem-szamit-a-koronavirus-aldozatanak-az-aki-fertozottkent-kozlekedesi-balesetben-halt-meg?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=hiaba-mondta-az-ellenkezojet-gulyas-gergely-termeszetesen-nem-szamit-a-koronavirus-aldozatanak-az-aki-fertozottkent-kozlekedesi-balesetben-halt-meg
több mint 4 éve
Nah, megjött a védettségi igazolvány, csak reklamálni kellett 😊mert postás asszonnyal kúr, nem veled
warr_b
több mint 4 éve
Utóbbi pár hétben kicsit kevésbé követtem az eseményeket és most Magyarországra való beutazással kapcsolatban lenne kérdésem... szóval egy nem magyar, de EU-s állampolgár (szlovák), aki a tavasz folyamán átesett a víruson, de nem kapott még oltást, az magáncélból beléphet Mo területére mindenféle korlátozásoktól mentesen (pl ne legyen kötelező karantén stb)? Ha igen, akkor elég egy háziorvosi igazolás hozzá, hogy átesett a betegségen vagy más is kell intézni?konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovakia
Tito05
több mint 4 éve
Utóbbi pár hétben kicsit kevésbé követtem az eseményeket és most Magyarországra való beutazással kapcsolatban lenne kérdésem... szóval egy nem magyar, de EU-s állampolgár (szlovák), aki a tavasz folyamán átesett a víruson, de nem kapott még oltást, az magáncélból beléphet Mo területére mindenféle korlátozásoktól mentesen (pl ne legyen kötelező karantén stb)? Ha igen, akkor elég egy háziorvosi igazolás hozzá, hogy átesett a betegségen vagy más is kell intézni?Röviden: nem!
Tito05
Hosszabban, ha talál magának jó indokot, pl üzleti célú, közvetlen hozzátartozó magyar, vagy olyan, amelyet a police.hu oldalon lévő méltányossági kérelemben elfogadnak, akkor igen.
A meccsjegy ilyen lehet.
Vagyis egyébként nincs olyan, hogy karantén kötelezettséggel beléphet, mert az csak azokra vonatkozik, akik amúgy beléphetnek, de mivel nincs védettségük, karanténba kell menniük, ami két negatív pcr teszttel kiváltható. De ez csak akkor jó, ha már eleve beléphet.
Még egy opció, ha belépés után továbbmegy Szlovákiába, akkor 24 órát lehet Magyarországon, de akkor is csak a kijelölt útvonalon mehet.
Amúgy ha átesett a betegségen sem jelent semmit, az is csak akkor, ha alapból őt beengednék, mert akkor nem kell karanténba mennie, ha már átesett.
De azt hiszem a válasz, amit keresünk, a nem. Nem magyar állampolgár, nem léphet Magyarországra magáncélból.
Szerkesztette: Klaci79
több mint 4 éve
Nah, megjött a védettségi igazolvány, csak reklamálni kellett 😊Ez nem jó hír. Sajnos, csak akkor érvényes, ha a postástól vetted át.
warr_b
több mint 4 éve
Nah, megjött a védettségi igazolvány, csak reklamálni kellett 😊Igaz csak a postaládába volt bedobva, úgy emlékszem mikor asszonyé jött, akkor kézbe adta a postás...

több mint 4 éve
rokaur
876
Utóbbi pár hétben kicsit kevésbé követtem az eseményeket és most Magyarországra való beutazással kapcsolatban lenne kérdésem... szóval egy nem magyar, de EU-s állampolgár (szlovák), aki a tavasz folyamán átesett a víruson, de nem kapott még oltást, az magáncélból beléphet Mo területére mindenféle korlátozásoktól mentesen (pl ne legyen kötelező karantén stb)? Ha igen, akkor elég egy háziorvosi igazolás hozzá, hogy átesett a betegségen vagy más is kell intézni?Szerezz jegyet az EB-re 😀
Tito05
több mint 4 éve
Utóbbi pár hétben kicsit kevésbé követtem az eseményeket és most Magyarországra való beutazással kapcsolatban lenne kérdésem... szóval egy nem magyar, de EU-s állampolgár (szlovák), aki a tavasz folyamán átesett a víruson, de nem kapott még oltást, az magáncélból beléphet Mo területére mindenféle korlátozásoktól mentesen (pl ne legyen kötelező karantén stb)? Ha igen, akkor elég egy háziorvosi igazolás hozzá, hogy átesett a betegségen vagy más is kell intézni?