Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
mayet Purdue Boilermakers 155
 index.hu/belfold/2021/06/02/astrazeneca-oltas-vakcina-oltoanyag-kolcsonadas-szlovenia-magyar-kozlony-orban-viktor-kasler-miklos-szijjarto-peter-nnk/

A magyar állam 300 ezer adag AstraZenecát ad kölcsön Szlovéniának, a cseh 50 ezer utan.

igy kell elfogadtatni a keleti sooldatot utazashoz, sejtettuk elore.
igy az Astra el is fogy, tavolabbi nyugatnak adhatjuk a Fajzert es a Modernat.

Szerkesztette: mayet
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 929 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Nyehh, kezdődik már megint... 😳🤬🤣

telex.hu/kulfold/2021/06/01/madarinfluenza-virussal-fertozodott-meg-egy-ferfi-kinaban

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 088 — Axel Foley
A védettségi igazolványok küldésével most hogy állnak? Két hete hétfőn voltam oltások és még nem jött. Kb mennyi idő most?
warr_b
Nekem 6 hét volt. De a környezetemben az volt jellemző, hogy aki háziorvosnál kapott oltást az jóval később kapta meg mint aki oltóponton.
MC12
6 hét? Kemény 😳
Amúgy nem háziorvosnál voltam.
warr_b
Én háziorvosnál voltam, és az 1. oltás után pont 2 héttel meg is jött.
KoporShow
Nekem 10 napra itt volt.

több mint 4 éve
KoporShow Kansas City Chiefs Auburn Tigers 1 221 — Forum Reader
A védettségi igazolványok küldésével most hogy állnak? Két hete hétfőn voltam oltások és még nem jött. Kb mennyi idő most?
warr_b
Nekem 6 hét volt. De a környezetemben az volt jellemző, hogy aki háziorvosnál kapott oltást az jóval később kapta meg mint aki oltóponton.
MC12
6 hét? Kemény 😳
warr_b
Én háziorvosnál voltam, és az 1. oltás után pont 2 héttel meg is jött.

"Nem kell hogy valódi legyen...Elég ha annak tűnik"

PC still means Personal Computer for me!

A rat born in stable is not a horse.

,, Nem az internet tetté beteggé az embereket, az internet csak rávilágított, mennyi beteg ember van. "
több mint 4 éve
Ventura Miami Dolphins Texas Longhorns 9 649 — 🏈🐬🐂🤘🏽
warr_b
Nem oltáshoz kotodo igaz, de attól meg vedettsegi igazolvany: immaron lassan lassan 1 honapja varunk rea.

“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 597 — Lucas Scott
warr_b
egy napon voltam vidéki távoli rokonokka. én kb 2 hétre rá kaptam meg ők már az első héten. ebből úgy gondolom, hogy a bpi igazolványok legyártása/postázása picivel lassabb, de sztem nemsokára érkezik neked is.
csebi
És még csak ez se törvényszerű.
Én Pesten első oltás után 8 nappal kaptam.
Szerintem nincs ebben számítható, kalkulálható rendszer, teljesen random érkezik bármennyivel a bárhányadik oltás után.
Sobri Jóska
ugye nálam az is közrejátszhatott, hogy akkor voltam mikor kellett a 4 milla így egy nap alatt közel vagy több, mint 100ezret adtak be, nagyrészt BP-en.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 016 — #NoStress
warr_b
egy napon voltam vidéki távoli rokonokka. én kb 2 hétre rá kaptam meg ők már az első héten. ebből úgy gondolom, hogy a bpi igazolványok legyártása/postázása picivel lassabb, de sztem nemsokára érkezik neked is.
csebi
És még csak ez se törvényszerű.
Én Pesten első oltás után 8 nappal kaptam.
Szerintem nincs ebben számítható, kalkulálható rendszer, teljesen random érkezik bármennyivel a bárhányadik oltás után.

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 597 — Lucas Scott
warr_b

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Nahát.
Vajon lesznek még ilyen korrekciók bárhol a világban a többlethalálozásokat figyelembe véve?

444.hu/2021/06/01/peruban-egy-felulvizsgalat-utan-megduplazodott-a-jarvany-aldozatainak-szama

több mint 4 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 679 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
 444.hu/2021/06/01/lezartak-kanton-egyes-reszeit-az-indiai-varians-terjedese-miatt
több mint 4 éve
hden Philadelphia Eagles 340
warr_b
Nekem 8 nappal az oltás után megjött, öcsém már másfél hónapja vár rá, ugyanakkor kaptuk meg, ugyanannál a háziorvosnál. Neki mondjuk gondjai voltak a regisztrációval.
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 929 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
warr_b
MC12
6 hét? Kemény 😳

több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 390
warr_b

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 20 890
Áprilisban kaptam a másodikat és majd egy hónap volt még megjött postán, pedig sokan már az első után megkapják.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 410 — Ajmo Vatreni
warr_b
Nekem pont két hét volt.
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 792 — no es importante
warr_b
Változó, tudok olyat, aki kb akkor kapta és még vár rá, valaki meg nála is később és már megkapta

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve

több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 792 — no es importante
Újabb és újabb jelei annak, hogy a térség totálisan lefekszik a kínai tőkének, ennek pedig mind tudjuk már a hosszú távú következményeit. Ennél értelmetlenebb gyárat felhúzni, pláne a szerb tudatában, nem is lehetne, de csinálunk majd mi még fából vaskarikát is a magyar citrom mellett.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 279 — beers & Packers
Ha valakinek kétségei lettek volna esetleg 😊

telex.hu/koronavirus/2021/05/31/nemzeti-oltoanyaggyar-kinai-vakcina-gyartas-szijjarto-peter
warr_b
Ki másol kit?
 profitline.hu/Szerbia-sajat-vakcinagyarat-epit-422764
több mint 4 éve
Ha valakinek kétségei lettek volna esetleg 😊

telex.hu/koronavirus/2021/05/31/nemzeti-oltoanyaggyar-kinai-vakcina-gyartas-szijjarto-peter

több mint 4 éve
Mennyivel másabb, ha nem politikailag beszélnek az egészségügyről, halálozásról, járványkezelésről, statisztikákról, érdemes meghallgatni, jelentősen árnyalja a "minden szar" képet úgy, hogy messze van a "minden jó"-tól, mennyivel másabb a kontextus, és a narratíva, ha egy gyakorló orvos beszél róla.

youtu.be/aLA9ALjUVZo
Sobri Jóska
Most nem azért, de dokit nem azzal üldözted el a fórumról, hogy minden egyes alkalommal, amikor gyakorló orvosként megosztotta a tapasztalatait, politikai szempontból irreleváns nyekergésnek tituláltad? 😀
somoskovig
Ha már így rákérdezel: nem.
Pont azt nem bírta elviselni az egója, hogy orvosként politikailag nyekergett, és úgy viselkedett, mint aki nem csak az orvosi dolgokhoz ért jobban, hanem egy politikus politikai cselekedetét is jobban képes megítélni, mert ő orvos.
Én orvosként megadtam neki a tiszteletet, politikai elemzőként nem. Ő ezeket nem tudta szétválogatni, egybemosta, megsértődött. Szíve joga.
Ezekből következik az is, hogy nem üldöztem el, hanem a benne lévő orvos-gőg nem tudta akceptálni az ellentmondást, elenveleményt.

Sobri Jóska
Te ugyanezt teszed újságíróként...
gordon
Megsértődve elhúzom a csíkot?
Ne reménykedj.

több mint 4 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 597 — JAFL Tampa GM
Mennyivel másabb, ha nem politikailag beszélnek az egészségügyről, halálozásról, járványkezelésről, statisztikákról, érdemes meghallgatni, jelentősen árnyalja a "minden szar" képet úgy, hogy messze van a "minden jó"-tól, mennyivel másabb a kontextus, és a narratíva, ha egy gyakorló orvos beszél róla.

youtu.be/aLA9ALjUVZo
Sobri Jóska
Most nem azért, de dokit nem azzal üldözted el a fórumról, hogy minden egyes alkalommal, amikor gyakorló orvosként megosztotta a tapasztalatait, politikai szempontból irreleváns nyekergésnek tituláltad? 😀
somoskovig
Ha már így rákérdezel: nem.
Pont azt nem bírta elviselni az egója, hogy orvosként politikailag nyekergett, és úgy viselkedett, mint aki nem csak az orvosi dolgokhoz ért jobban, hanem egy politikus politikai cselekedetét is jobban képes megítélni, mert ő orvos.
Én orvosként megadtam neki a tiszteletet, politikai elemzőként nem. Ő ezeket nem tudta szétválogatni, egybemosta, megsértődött. Szíve joga.
Ezekből következik az is, hogy nem üldöztem el, hanem a benne lévő orvos-gőg nem tudta akceptálni az ellentmondást, elenveleményt.

Sobri Jóska
Te ugyanezt teszed újságíróként...
több mint 4 éve
Megvan, hogyan lehet növelni az oltakozási kedvet. Mesterséges hiányt kell teremteni, és akkor tolongani fognak a népek:
 index.hu/belfold/2021/05/31/astrazeneca-oltas-koronavirus/
nagylaza
6 milliónál ez is leáll.
Nem kell oltakozási kedv, kötelező oltás kell.
Ha jól csinálják meg lehet szavazni három harmaddal, és akkor a társadalmi elégedetlenség is relatíve alacsony marad.
Sobri Jóska
Én nem aggódnék a helyedben, hiszen a Nézőpont Intézet már a múlt hónapban kimutatta, hogy a "magyarok 80 százaléka oltáspárti". Ha a kormány járványkezelését méltató (általad linkelt) felmérésük hiteles, akkor nyilván ez is az.
"(...)tavaly év vége óta, amióta a különféle vakcinák elérhetőek Magyarországon, lényegében megduplázódott az oltáspártiak és harmadára csökkent az oltásellenesek aránya. Nagyon ritkán fordul elő, hogy egy kormánynak ilyen gyorsan, ilyen széles egyetértést sikerül létrehoznia."
 nezopont.hu/csucsot-dontott-az-oltaspartisag/
Nosza! Nem picsogni kell, hanem oltani!
több mint 4 éve
Megvan, hogyan lehet növelni az oltakozási kedvet. Mesterséges hiányt kell teremteni, és akkor tolongani fognak a népek:
nagylaza
6 milliónál ez is leáll.
Nem kell oltakozási kedv, kötelező oltás kell.
Ha jól csinálják meg lehet szavazni három harmaddal, és akkor a társadalmi elégedetlenség is relatíve alacsony marad.

több mint 4 éve