Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Erre a komoly érvelésre csak azt tudom írni, amit te írtál Jóskával kapcsolatban: fárasztó 😊Az, hogy a Fradi nem kapott ki két hónapja, nem jelenti azt, hogy jól játszik. Lehet, hogy csak nem volt meccse, vagy csak körzeti bajnokságos edzőmeccseket játszott.Hogy ne legyek egyes, ideraknád azt a matek/statisztika mutatót ami alapján halnak jelenleg is tömegével a 65 felettiek koronavírus következtében? Köszi 😊Szóval azon egyszerű tény, hogy nem halnak tömegével a 65 felettiek szimplán bizonyítja, hogy a kínai is hatásosan véd a legrosszabb ellen.Ez mondjuk matek / statisztika egyes, de már bevallom őszintén, hogy unom lereagálni.
MC12
(Amúgy két nap távollét, és 200 post átfutása után be kell vallanom, hogy Sobri tényleg borzasztóan fárasztó. 😀 Nap mint nap mindegyik vakcinázni sokkal szórakoztatóbbnak tűnt, nem untam, de így egyben nagyon tömény. Annyira, hogy megfordult a fejemben, hogy ideiglenesen lenémítsam, hogy egyáltalán el tudjam olvasni a topicot. 😀 De aztán hagytam a fenébe. Ha ilyen sok vagyok én is időnként, akkor utólag is mindenkitől elnézést. 😊 )
peterk2005
MC12
Mondom máshogy. A kínai csak a kínaival oltottakat védheti. Viszont nem csak a 700 ezer kínaival oltott öreg nem hal, hanem az az egy millió sem, aki nincs semmivel beoltva. Tehát valami védi őket is. Szerintem az inzulin injekció. Vagy a reggeli kávé.
peterk2005
Klasszikus peterk érvelés: Ha valami szar, azért a kormány az egyedüli és kizárólagos felelős.
Ha valami jó akkor:
- Szerencséjük volt
- Nem is jó, csak a sok hülye nem érti, hogy nem jó
- lehet, hogy jó, de ez nem az ő érdemük hanem mindig valami, a kormánytól független entitásé (szülők, tanárok, ellenzék mittomén)
Egy a lényeg a szar csak kormányzati lehet, a jó, az kormányzati nem lehet 😊 és még én látok fekete-fehéren. (rögtön revideálom is magam, mert a fentebbi az nem az esetek 100%-a, hanem mondjuk csak 95% 😊, hiszen ha jól emlékszem volt talán 1 vagy 2 intézkedés amire azt írtad, hogy ok, de ez a nagy kép szempontjából mindegy is)
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Tegnap voltam Medicoverben oltás utáni ellenanyag tesztre.SARS-CoV-2 Spike IgG /CMIA (Abbott)Megjott a verveteles antigentesztunk. Szamitottam jo magas ertekre, de azert ekkorara nem.A sputnik indexelési tartománya 0,9-12,0.
Asszonyka 36700 AU/ml
Az enyem 23500
Szputnyikos haver aki velunk volt vervetelen meg 1200.
Mienk Moderna.
topin
1200??
15 felett nem is mérhető tételesen.
Ez milyen antitest-teszt? Elisa?
...És hogy te se aludj nyugodtan:
Negritis
telex.hu/kulfold/2021/05/26/belgium-felfuggeszti-a-janssen-vakcinajanak-hasznalatat-a-41-ev-alattiak-koreben
Mondjuk te nem vagy nő, az igaz.
Sobri Jóska
Synlabos verveteles
topin
Verdikt:
Oltás utáni (spike) IgG immunválasz Sars Cov2 (MCLIA) a pontos megnevezés.
34,5 AU/ml lett az érték.
Komment: oltás utáni állapotnak megfelelő ellenanyag, referenciaérték: 10 felett..
Ez most már a 3. különböző indexelési tartomány, meg értékek amit láttam.. én már nem tudom, hogy ez most sok/kevés...lényeg, hogy védett vagyok...🤷♂️
Amúgy Szputnyik, 16 nappal 2. oltás után.
...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
több mint 4 éve
De papíron még mindig "határzár" van... na milyen érzés a külföldön élő magyaroknak, mikor a kormány ilyen látványosan a szájukba sz@rik?

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
telex.hu/koronavirus/2021/05/29/az-eb-re-erkezo-kulfoldi-nezok-jegye-lesz-az-o-vedettsegi-igazolvanyukTehát akinek nincs jegye az is jöhet pcr teszttel, akinek van annak úgy viselkedik mint a vedettsegi igazolvány? Nem olvastam a közlönyt. Aki külföldi és nincs beoltva de van jegye annak pcr teszt sem kell? Egyrészt látványosan nem veszik figyelembe ha valaki be van oltva, másrészt azt üzenik az EB többre való a járvány védekezésnél. Nem számít ha koronás vagy, kifizetted a jegyet jogod van rá hogy végigfertőzd az országot.
több mint 4 éve
a) nem arról szólt a postom, hogy az oltás működik-e, hanem az indoklást kritizáltam.Ezt most tényleg nem értem.Miért olyan nehéz elismerni egy oltásról hogy jó és működik?Az, hogy a Fradi nem kapott ki két hónapja, nem jelenti azt, hogy jól játszik. Lehet, hogy csak nem volt meccse, vagy csak körzeti bajnokságos edzőmeccseket játszott.Hogy ne legyek egyes, ideraknád azt a matek/statisztika mutatót ami alapján halnak jelenleg is tömegével a 65 felettiek koronavírus következtében? Köszi 😊Szóval azon egyszerű tény, hogy nem halnak tömegével a 65 felettiek szimplán bizonyítja, hogy a kínai is hatásosan véd a legrosszabb ellen.Ez mondjuk matek / statisztika egyes, de már bevallom őszintén, hogy unom lereagálni.
MC12
(Amúgy két nap távollét, és 200 post átfutása után be kell vallanom, hogy Sobri tényleg borzasztóan fárasztó. 😀 Nap mint nap mindegyik vakcinázni sokkal szórakoztatóbbnak tűnt, nem untam, de így egyben nagyon tömény. Annyira, hogy megfordult a fejemben, hogy ideiglenesen lenémítsam, hogy egyáltalán el tudjam olvasni a topicot. 😀 De aztán hagytam a fenébe. Ha ilyen sok vagyok én is időnként, akkor utólag is mindenkitől elnézést. 😊 )
peterk2005
MC12
Mondom máshogy. A kínai csak a kínaival oltottakat védheti. Viszont nem csak a 700 ezer kínaival oltott öreg nem hal, hanem az az egy millió sem, aki nincs semmivel beoltva. Tehát valami védi őket is. Szerintem az inzulin injekció. Vagy a reggeli kávé.
peterk2005
WHO se véletlen adott neki zöld utat.
Na mindegy más kérdés. Mikor lehet újra oltásra jelentkezni ? Teszem fel máshogy a kérdést kaptam gonosz keleti oltást de kéne nyugati is(praktikussági okokból ) Erről tud valaki valamit érdemben.VvAlekosz
b) nem értem a kérdésedet. Ha az oltás szerinted jó, és működik, minek akarsz máris újra oltást? Mit jelent a "praktikussági ok"? Párosítani akarod őket, hátha fialnak valami még jobbat? 😀 A válasz egyébként sehogy. Az oltás per pillanat állami monopólium, magán úton nem lehet hozzájutni. állami keretek között pedig minden oltás ugyanolyan jó. Vagyis megkaptad a magadét, védett vagy, (egyelőre) ennyi, nincs tovább. Hogy mi lesz a jövőben, azt egyelőre senki se tudja.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
hvg.hu/gazdasag/20210528_jarvany_hullamok_valsag_valsagkezeles_nyitas

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Ezt most tényleg nem értem.Miért olyan nehéz elismerni egy oltásról hogy jó és működik?Az, hogy a Fradi nem kapott ki két hónapja, nem jelenti azt, hogy jól játszik. Lehet, hogy csak nem volt meccse, vagy csak körzeti bajnokságos edzőmeccseket játszott.Hogy ne legyek egyes, ideraknád azt a matek/statisztika mutatót ami alapján halnak jelenleg is tömegével a 65 felettiek koronavírus következtében? Köszi 😊Szóval azon egyszerű tény, hogy nem halnak tömegével a 65 felettiek szimplán bizonyítja, hogy a kínai is hatásosan véd a legrosszabb ellen.Ez mondjuk matek / statisztika egyes, de már bevallom őszintén, hogy unom lereagálni.
MC12
peterk2005
MC12
peterk2005
WHO se véletlen adott neki zöld utat.
Na mindegy más kérdés
Mikor lehet újra oltásra jelentkezni ?
Teszem fel máshogy a kérdést kaptam gonosz keleti oltást de kéne nyugati is(praktikussági okokból )
Erről tud valaki valamit érdemben.
több mint 4 éve
Az, hogy a Fradi nem kapott ki két hónapja, nem jelenti azt, hogy jól játszik. Lehet, hogy csak nem volt meccse, vagy csak körzeti bajnokságos edzőmeccseket játszott.Hogy ne legyek egyes, ideraknád azt a matek/statisztika mutatót ami alapján halnak jelenleg is tömegével a 65 felettiek koronavírus következtében? Köszi 😊Szóval azon egyszerű tény, hogy nem halnak tömegével a 65 felettiek szimplán bizonyítja, hogy a kínai is hatásosan véd a legrosszabb ellen.Ez mondjuk matek / statisztika egyes, de már bevallom őszintén, hogy unom lereagálni.
MC12
peterk2005
MC12
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Hogy ne legyek egyes, ideraknád azt a matek/statisztika mutatót ami alapján halnak jelenleg is tömegével a 65 felettiek koronavírus következtében? Köszi 😊Szóval azon egyszerű tény, hogy nem halnak tömegével a 65 felettiek szimplán bizonyítja, hogy a kínai is hatásosan véd a legrosszabb ellen.Ez mondjuk matek / statisztika egyes, de már bevallom őszintén, hogy unom lereagálni.
MC12
peterk2005
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
telex.hu/koronavirus/2021/05/28/ema-engedelyezes-12-ev-felettiek-pfizer-biontech-vakcina

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Szóval azon egyszerű tény, hogy nem halnak tömegével a 65 felettiek szimplán bizonyítja, hogy a kínai is hatásosan véd a legrosszabb ellen.Ez mondjuk matek / statisztika egyes, de már bevallom őszintén, hogy unom lereagálni.
MC12

több mint 4 éve
Egyébként pedig... :telex.hu/koronavirus/2021/05/28/k-monitor-koronavirus-jarvany-aldozat-telepules-szintu-lebontas-adatok-kozerdeku-adatigenyles-marcius-4-ig
Mondjuk például nálunk sztem tuti többen voltak, úgy hogy érdekes
több mint 4 éve
Lett volna más :pHa pár hónapja azt írtad volna hogy minden vakcina jó, akkor megúsztunk volna kb 30-40 oldalnyi kommentet 😊Én nem vitatok semmit, csak leírom kábé századjára ugyanazt az állításomat, hátha egyszer megértődik, ami nem más, mint az, hogy mindegyik oltás ugyanolyan jó.De én még mindig nem vitatom hogy valamelyik vakcina hatékony vagy sem. Te mantrázod hogy mindegyik ugyanolyan jó mert nincs egyelőre más tapasztalat. Ne is legyen. Én is úgy gondolom, hogy bármelyiket lehetne adni fiataloknak is. De ha szekértők úgy döntenek, egyes vakcinákkal a fiatalabb korosztályt ne oltsák mert nincs elég ismeretük róla, akkor logikailag az következik ebből, hogy vannak az egyenlők és az egyenlőbbek. Nem azért mert jobb, hanem mert arról van információ. Én nem tényként közlöm, nem gondolom hogy így van, de nincs elég info hogy pl szputnyikkal vagy sinopharmmal lehessen fiatalabbakat oltani. Te is ezt írtad, úgyhogy gondolom ezt nem vitatod.mer minden vakcina egyformaNem egyforma minden vakcina.
mike99
Hanem mindegyik vakcina ugyanolyan jó.
Icipici különbség.
Ezek alapján nem tévedtem: EDDIGI ismereteink alapján nem minden vakcina ugyanolyan jó.Legfeljebb a te eddigi ismereteid alapján.
samu09
Az enyémek alapján és a valóságban:
qubit.hu/2021/05/25/nyolc-koronavirus-elleni-vakcina-is-megnyugtatoan-ved-a-korhazba-kerules-es-a-halalozas-ellen
Ha nem akarod végigolvasni, akkor csak a táblázatát nézd meg, hátha nem szajkózod tovább ezt az ostobaságot, hogy van jó meg rossz vakcina, meg hogy nem ugyanolyan jó mindegyik.
Sobri Jóska
samu09
Nem azt, hogy egyforma vagy ugyanolyan, hiszen van mRNS, van vektoros, van amerikai, kínai, van, amit már lehet adni gyerekeknek van amit még nem, ésatöbbi, hanem azt, hogy a koronavírusfertőzés súlyos- illetve halálos következményei ellen mindegyik ugyanolyan jó.
És ennyi.
Akkor írok, ha valaki ezt cáfolja, nem érti, ellenkező tényállítást tesz.
A levezetésedből meg logikailag nem az következik, hogy vannak egyenlők és egyenlőbbek, hanem az következik, hogy vannak kevésbbé ismertek és jobban ismertek.
De ebből meg nem következik, hogy ami kevésbbé ismert az hatékonytalanabb, ami jobban ismert az meg hatékonyabb.
Gondolj Schrödinger macskájára. Most csukva az összes doboz, mindegyikben egy vakcina. De amikor majd kinyílnak a dobozok, mindegyikben egy hatékony, jó vakcina fog lapulni.
Most a Pfizeré gyerekeknek már kinyílt, a kínaié vagy az Astráé még nem, de semmi sem utal arra, hogy ne lenne jó, amikor majd kinyílik, és döglött vakcina lesz benne, illetve én azt állítom, hogyha majd kinyílik, akkor láthatóan is jó lesz. És azzal vitázom, aki szerint attól jobb a Pfizeré, mint a kínaiaké, merthogy az a doboz már kinyilt. Mert szerintem nem jobb, csak kinyíltabb.
Sobri Jóska
bcsarli
több mint 4 éve
Ha pár hónapja azt írtad volna hogy minden vakcina jó, akkor megúsztunk volna kb 30-40 oldalnyi kommentet 😊Én nem vitatok semmit, csak leírom kábé századjára ugyanazt az állításomat, hátha egyszer megértődik, ami nem más, mint az, hogy mindegyik oltás ugyanolyan jó.De én még mindig nem vitatom hogy valamelyik vakcina hatékony vagy sem. Te mantrázod hogy mindegyik ugyanolyan jó mert nincs egyelőre más tapasztalat. Ne is legyen. Én is úgy gondolom, hogy bármelyiket lehetne adni fiataloknak is. De ha szekértők úgy döntenek, egyes vakcinákkal a fiatalabb korosztályt ne oltsák mert nincs elég ismeretük róla, akkor logikailag az következik ebből, hogy vannak az egyenlők és az egyenlőbbek. Nem azért mert jobb, hanem mert arról van információ. Én nem tényként közlöm, nem gondolom hogy így van, de nincs elég info hogy pl szputnyikkal vagy sinopharmmal lehessen fiatalabbakat oltani. Te is ezt írtad, úgyhogy gondolom ezt nem vitatod.mer minden vakcina egyformaNem egyforma minden vakcina.
mike99
Icipici különbség.
Ezek alapján nem tévedtem: EDDIGI ismereteink alapján nem minden vakcina ugyanolyan jó.Legfeljebb a te eddigi ismereteid alapján.
samu09
qubit.hu/2021/05/25/nyolc-koronavirus-elleni-vakcina-is-megnyugtatoan-ved-a-korhazba-kerules-es-a-halalozas-ellen
Ha nem akarod végigolvasni, akkor csak a táblázatát nézd meg, hátha nem szajkózod tovább ezt az ostobaságot, hogy van jó meg rossz vakcina, meg hogy nem ugyanolyan jó mindegyik.
Sobri Jóska
samu09
Nem azt, hogy egyforma vagy ugyanolyan, hiszen van mRNS, van vektoros, van amerikai, kínai, van, amit már lehet adni gyerekeknek van amit még nem, ésatöbbi, hanem azt, hogy a koronavírusfertőzés súlyos- illetve halálos következményei ellen mindegyik ugyanolyan jó.
És ennyi.
A levezetésedből meg logikailag nem az következik, hogy vannak egyenlők és egyenlőbbek, hanem az következik, hogy vannak kevésbbé ismertek és jobban ismertek.
De ebből meg nem következik, hogy ami kevésbbé ismert az hatékonytalanabb, ami jobban ismert az meg hatékonyabb.
Gondolj Schrödinger macskájára. Most csukva az összes doboz, mindegyikben egy vakcina. De amikor majd kinyílnak a dobozok, mindegyikben egy hatékony, jó vakcina fog lapulni.
Most a Pfizeré gyerekeknek már kinyílt, a kínaié vagy az Astráé még nem, de semmi sem utal arra, hogy ne lenne jó, amikor majd kinyílik, és döglött vakcina lesz benne, illetve én azt állítom, hogyha majd kinyílik, akkor láthatóan is jó lesz. És azzal vitázom, aki szerint attól jobb a Pfizeré, mint a kínaiaké, merthogy az a doboz már kinyilt. Mert szerintem nem jobb, csak kinyíltabb.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Ugyanarról beszélünk 😃Én nem vitatok semmit, csak leírom kábé századjára ugyanazt az állításomat, hátha egyszer megértődik, ami nem más, mint az, hogy mindegyik oltás ugyanolyan jó.De én még mindig nem vitatom hogy valamelyik vakcina hatékony vagy sem. Te mantrázod hogy mindegyik ugyanolyan jó mert nincs egyelőre más tapasztalat. Ne is legyen. Én is úgy gondolom, hogy bármelyiket lehetne adni fiataloknak is. De ha szekértők úgy döntenek, egyes vakcinákkal a fiatalabb korosztályt ne oltsák mert nincs elég ismeretük róla, akkor logikailag az következik ebből, hogy vannak az egyenlők és az egyenlőbbek. Nem azért mert jobb, hanem mert arról van információ. Én nem tényként közlöm, nem gondolom hogy így van, de nincs elég info hogy pl szputnyikkal vagy sinopharmmal lehessen fiatalabbakat oltani. Te is ezt írtad, úgyhogy gondolom ezt nem vitatod.mer minden vakcina egyformaNem egyforma minden vakcina.
mike99
Icipici különbség.
samu09
Sobri Jóska
samu09
És ennyi.
Sobri Jóska
Az állításod meg szerintem mindenki érti. És mindenki egyet is szeretne érteni veled. Annyi a gond hogy se nem vagy szakértő se nem vagy évtizedek óta a témát kutató. Így nem sokat ér a szavad mégis mindenkinek nekimész aki mást állít pedig mások állítása is ugyanannyit ér mint a tied.
több mint 4 éve
Én nem vitatok semmit, csak leírom kábé századjára ugyanazt az állításomat, hátha egyszer megértődik, ami nem más, mint az, hogy mindegyik oltás ugyanolyan jó.De én még mindig nem vitatom hogy valamelyik vakcina hatékony vagy sem. Te mantrázod hogy mindegyik ugyanolyan jó mert nincs egyelőre más tapasztalat. Ne is legyen. Én is úgy gondolom, hogy bármelyiket lehetne adni fiataloknak is. De ha szekértők úgy döntenek, egyes vakcinákkal a fiatalabb korosztályt ne oltsák mert nincs elég ismeretük róla, akkor logikailag az következik ebből, hogy vannak az egyenlők és az egyenlőbbek. Nem azért mert jobb, hanem mert arról van információ. Én nem tényként közlöm, nem gondolom hogy így van, de nincs elég info hogy pl szputnyikkal vagy sinopharmmal lehessen fiatalabbakat oltani. Te is ezt írtad, úgyhogy gondolom ezt nem vitatod.mer minden vakcina egyformaNem egyforma minden vakcina.
mike99
Icipici különbség.
samu09
Sobri Jóska
samu09
És ennyi.
több mint 4 éve
Jól írtam nemrég, akkor is kérheted a háziorvostól az angol nyelvű igazolást, ha oltóponton oltottakm.hvg.hu/gazdasag/20210528_koronavirus_elleni_vedooltas_vakcina_ketnyelvu_oltasi_igazolas

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
De én még mindig nem vitatom hogy valamelyik vakcina hatékony vagy sem. Te mantrázod hogy mindegyik ugyanolyan jó mert nincs egyelőre más tapasztalat. Ne is legyen. Én is úgy gondolom, hogy bármelyiket lehetne adni fiataloknak is. De ha szekértők úgy döntenek, egyes vakcinákkal a fiatalabb korosztályt ne oltsák mert nincs elég ismeretük róla, akkor logikailag az következik ebből, hogy vannak az egyenlők és az egyenlőbbek. Nem azért mert jobb, hanem mert arról van információ. Én nem tényként közlöm, nem gondolom hogy így van, de nincs elég info hogy pl szputnyikkal vagy sinopharmmal lehessen fiatalabbakat oltani. Te is ezt írtad, úgyhogy gondolom ezt nem vitatod.mer minden vakcina egyformaNem egyforma minden vakcina.
mike99
Icipici különbség.
samu09
Sobri Jóska
több mint 4 éve
mer minden vakcina egyformaNem egyforma minden vakcina.
mike99
Icipici különbség.
samu09
Sobri Jóska
???
Borbinho
több mint 4 éve
mike99
Icipici különbség.
samu09
Sobri Jóska

???
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 4 éve
mike99
Icipici különbség.
samu09
több mint 4 éve
Jah, azt hittem azért nem alszol 😳🤣Jó, a kedvedért csinálok egyet, hogy pár év múlva lepasszolhassam 😊Passzold le a gyerekeket pár napra nagyszülőhöz vagy valahova 🤣na, én közben kialudtam a tegnapi "vérengzést", most már gyakorlatilag nem fáj sehol, még az oltás helye sem, volt egy szar délutánom és estém, de éjszaka végig alvás.Mióta keresek valamit, amitől végigaludnám egyszer az éjszakát!
Vrij6
Nem gondoltam hogy a Covid vakcina lehet az. Milyet is kaptál? 😊
bcsarli
warr_b
bcsarli

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
24.hu/belfold/2021/05/28/indiai-mutans-magyarorszag-operativ-torzs/S már megy a rémisztgetés a negyedik hullámmal.
hazai "indiai" oslakosok altal "ideert" az uj mutans
mike99
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
24.hu/belfold/2021/05/28/indiai-mutans-magyarorszag-operativ-torzs/hazai "indiai" oslakosok altal "ideert" az uj mutans
Szerkesztette: mayet
több mint 4 éve
Értsd: utazhatok vonattal, mehetek boltba kaját venni. 😀 Azért nem leszek az oltástól extrovertált, remélem. 😀Emberek közé akarsz menni? Megőrültél?!😀EDDIGI ismereteink alapján nem minden vakcina ugyanolyan jó.Látom, még mindig nem sikerült meggyőzni Sobrit. 😀
samu09
- - -
Tegnap megkaptam a második adag Pfizert, most kicsit káoszosabban ment a háziorvosnál a dolog, és kb. egy órát vártam is, de annyi baj legyen. A menetrend ugyanaz mint az első után, estére elkezdett fájni az oltás helye, és még jelenleg is fáj, de összességében kicsivel kevésbé, mint öt hete.
S tudom, hogy innen még elvileg két hét, mire kialakul a maximális védettség, de mégis, valahol nagyon megnyugtató a tudat, hogy ezen is túl vagyok, és most már (és főleg két hét múlva) sokkal nyugodtabban mehetek emberek közé.
Mikey
nagylaza
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May