Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Jó, a kedvedért csinálok egyet, hogy pár év múlva lepasszolhassam 😊Passzold le a gyerekeket pár napra nagyszülőhöz vagy valahova 🤣na, én közben kialudtam a tegnapi "vérengzést", most már gyakorlatilag nem fáj sehol, még az oltás helye sem, volt egy szar délutánom és estém, de éjszaka végig alvás.Mióta keresek valamit, amitől végigaludnám egyszer az éjszakát!
Vrij6
Nem gondoltam hogy a Covid vakcina lehet az. Milyet is kaptál? 😊
bcsarli
warr_b
több mint 4 éve
A konzuli szolgálat a legpontosabb, a légitársasági szabályzat lehet még esetleg szigorúbb, ha esetleg repülővel mészezt olvastam, de közben angol nyelvűt is olvastam, hogy kérhetnek tesztet is. na most alapvetően a pfizeremmel elkerülném a tesztelést, ha csak lehet. 😀június közepén utaznék Prágába. Keresek infót, de esetleg valaki tudja, hogy ha pfizert kaptam akkor megszállhatok egy szállodában mondjuk, mint turista, vagy még nem engednek be így, hogy csak városnézni/pihenni mennék?konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?cseh-koztarsasag
Vrij6
r.baggio
Vrij6
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
ezt olvastam, de közben angol nyelvűt is olvastam, hogy kérhetnek tesztet is. na most alapvetően a pfizeremmel elkerülném a tesztelést, ha csak lehet. 😀június közepén utaznék Prágába. Keresek infót, de esetleg valaki tudja, hogy ha pfizert kaptam akkor megszállhatok egy szállodában mondjuk, mint turista, vagy még nem engednek be így, hogy csak városnézni/pihenni mennék?konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?cseh-koztarsasag
Vrij6
r.baggio
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Passzold le a gyerekeket pár napra nagyszülőhöz vagy valahova 🤣na, én közben kialudtam a tegnapi "vérengzést", most már gyakorlatilag nem fáj sehol, még az oltás helye sem, volt egy szar délutánom és estém, de éjszaka végig alvás.Mióta keresek valamit, amitől végigaludnám egyszer az éjszakát!
Vrij6
bcsarli

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
fertőzni akarja a nem beoltottakat chippel.Emberek közé akarsz menni? Megőrültél?!😀EDDIGI ismereteink alapján nem minden vakcina ugyanolyan jó.Látom, még mindig nem sikerült meggyőzni Sobrit. 😀
samu09
- - -
Tegnap megkaptam a második adag Pfizert, most kicsit káoszosabban ment a háziorvosnál a dolog, és kb. egy órát vártam is, de annyi baj legyen. A menetrend ugyanaz mint az első után, estére elkezdett fájni az oltás helye, és még jelenleg is fáj, de összességében kicsivel kevésbé, mint öt hete.
S tudom, hogy innen még elvileg két hét, mire kialakul a maximális védettség, de mégis, valahol nagyon megnyugtató a tudat, hogy ezen is túl vagyok, és most már (és főleg két hét múlva) sokkal nyugodtabban mehetek emberek közé.
Mikey
nagylaza
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Emberek közé akarsz menni? Megőrültél?!😀EDDIGI ismereteink alapján nem minden vakcina ugyanolyan jó.Látom, még mindig nem sikerült meggyőzni Sobrit. 😀
samu09
- - -
Tegnap megkaptam a második adag Pfizert, most kicsit káoszosabban ment a háziorvosnál a dolog, és kb. egy órát vártam is, de annyi baj legyen. A menetrend ugyanaz mint az első után, estére elkezdett fájni az oltás helye, és még jelenleg is fáj, de összességében kicsivel kevésbé, mint öt hete.
S tudom, hogy innen még elvileg két hét, mire kialakul a maximális védettség, de mégis, valahol nagyon megnyugtató a tudat, hogy ezen is túl vagyok, és most már (és főleg két hét múlva) sokkal nyugodtabban mehetek emberek közé.
Mikey
több mint 4 éve
június közepén utaznék Prágába. Keresek infót, de esetleg valaki tudja, hogy ha pfizert kaptam akkor megszállhatok egy szállodában mondjuk, mint turista, vagy még nem engednek be így, hogy csak városnézni/pihenni mennék?konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?cseh-koztarsasag
Vrij6

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Kipróbálom altatónak 😊algoflex forte asszem. 😀Milyet?Pfizert. 😀 De este vettem be fájdalomcsillapítót is. 😀na, én közben kialudtam a tegnapi "vérengzést", most már gyakorlatilag nem fáj sehol, még az oltás helye sem, volt egy szar délutánom és estém, de éjszaka végig alvás.Mióta keresek valamit, amitől végigaludnám egyszer az éjszakát!
Vrij6
bcsarli
Vrij6
😀
bcsarli
Vrij6
több mint 4 éve
algoflex forte asszem. 😀Milyet?Pfizert. 😀 De este vettem be fájdalomcsillapítót is. 😀na, én közben kialudtam a tegnapi "vérengzést", most már gyakorlatilag nem fáj sehol, még az oltás helye sem, volt egy szar délutánom és estém, de éjszaka végig alvás.Mióta keresek valamit, amitől végigaludnám egyszer az éjszakát!
Vrij6
bcsarli
Vrij6
😀
bcsarli
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Milyet?Pfizert. 😀 De este vettem be fájdalomcsillapítót is. 😀na, én közben kialudtam a tegnapi "vérengzést", most már gyakorlatilag nem fáj sehol, még az oltás helye sem, volt egy szar délutánom és estém, de éjszaka végig alvás.Mióta keresek valamit, amitől végigaludnám egyszer az éjszakát!
Vrij6
bcsarli
Vrij6
😀
több mint 4 éve
Pfizert. 😀 De este vettem be fájdalomcsillapítót is. 😀na, én közben kialudtam a tegnapi "vérengzést", most már gyakorlatilag nem fáj sehol, még az oltás helye sem, volt egy szar délutánom és estém, de éjszaka végig alvás.Mióta keresek valamit, amitől végigaludnám egyszer az éjszakát!
Vrij6
bcsarli
több mint 4 éve
na, én közben kialudtam a tegnapi "vérengzést", most már gyakorlatilag nem fáj sehol, még az oltás helye sem, volt egy szar délutánom és estém, de éjszaka végig alvás.Mióta keresek valamit, amitől végigaludnám egyszer az éjszakát!
Vrij6
több mint 4 éve
na, én közben kialudtam a tegnapi "vérengzést", most már gyakorlatilag nem fáj sehol, még az oltás helye sem, volt egy szar délutánom és estém, de éjszaka végig alvás.
több mint 4 éve
EDDIGI ismereteink alapján nem minden vakcina ugyanolyan jó.Látom, még mindig nem sikerült meggyőzni Sobrit. 😀
samu09
- - -
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Milyen pfizeremnek? Én nem próbállak meggyőzni semmiről. Amúgy is oroszt kaptam.De. Szerintem dolgozik és véd."Gondolj bele. Ahogy a vírus nem tudja, hogy hány évest fertőz meg, így egy elölt vírus alapú vakcina szintén nem válogat, hogy kit vakcinalizál."Igen.De miért csak pfizerrel oltották itthon a 18 év alattiakat mikor kamion számra állt itthon a kínai? Vagy az ellenzék hirdette a pfizeres oltási kampányt a fiataloknak?Mert 18 év alatt nem felnőttkorú az ember, nem dönthet maga mindenben, belép a szülői felelősség. Vagyis másként kell "baszakodni" a 18 év alattiakkal.Ha az életkor nem számít, akkor szerinted miért baszakodnak azzal, hogy a 18 éven aluliakat mivel olthatják? És úgy egyáltalán: miért nem elég csak életerős, egészséges fiatal férfiakat tesztelni? Az orvostudomány még nem jött rá arra, hogy annyira egyszerű, amennyire leírtad?Mi a magyarázatod rá, hogy miközben a tesztek során értelmezhetetlen kis számban vontak be időseket, nálunk pont ezt a korosztályt kezdték kínaival oltani?Mert akik ténylegesen értenek hozzá (vagyis gyógyítással, gyógyszerekkel, oltásokkal foglalkoznak), azok tudták, hogy valójában hatásos lesz idősek körében is, a hiányos teszteredményektől függetlenül, pusztán a technológia ismerete miatt és az oltás tartalmából következően.
nagylaza
És hatásos is lett.
Gondolj bele. Ahogy a vírus nem tudja, hogy hány évest fertőz meg, így egy elölt vírus alapú vakcina szintén nem válogat, hogy kit vakcinalizál.
Sobri Jóska
nagylaza
Teszteltek időseket is. Csak te nem láttad azokat a teszteredményeket. De nem is neked kell látni.
Akinek kell, az látta és engedélyezte.
De megértem, hogy nem tudod elengedni az ellenzéki rizstej-narratívát, hogy a kínai oltás szart se segít. Te dolgod.
Szerencsére az oltást ez nem zavarja abban, hogy működjön.
Sobri Jóska
Ha meg a szakértők döntöttek úgy, hogy inkább ne a kínaival kampanyoljanak akkor csak van valami nem? A lakossági bizalmatlanság a kinaival szemben szerintem nem elég érv mert akkor nem is nagyon reklámozták volna.
samu09
Az van, hogy a kínairól nem tudják, hogy 18 év alatt (mondjuk úgy gyerekeknél) mennyire hatásos.
De 65 felett tudják, és ezért adják is.
18 alattiaknál a Pfizert vizsgálták, így azt adták. (Astrat, Suptnikot, Janssent se adnak 18 alatt, nem csak Sinopharmot.)
Sobri Jóska
Ezt írtad. Akkor minek tesztelni a fiatalokon ha úgyse tudja a vakcina hány éves embernek adják be? Nem csak dolgozik és véd?
samu09
Valószínűleg hatásos egy 17 évesnél is, ha egy 20 évesnél is az.
Elég logikus.
De nem én döntök.
És minek oltsanak ezzel 17 évest, ha van Pfizer is, amiről meg van már adat 18 alattiról is?
Ha majd lesz elég infójuk a döntnököknek 18 alattiakról is, nem csak 18 felettiekről, akkor oltani fognak ezzel is 18 alattiakat, biztos vagyok benne.
A kínaival sose volt baj, csak eleinte kevés transzparens infó volt, és erre az ellenzék ráparázott. (De már a WHO meg az amerikaiak is rábólintottak, hogy okés.)
Hivatalosan senki se mondta, hogy szar lenne, csak olyan, akinek politikai motivációk vezérelték a mondását.
És semmi bizonyíték nem volt, hogy szar lenne, csak kevés volt az infó.
És ne feledd, egyelőre minden vakcinának (a Pfizerednek is) csak vészhelyzeti engedélye van.
Majd pár év múlva mindegyiknek lesz standard is.
Sobri Jóska
Csak próbáltam rájönni miért kerültél ellentmondásba magaddal, miszerint minden vakcina ugyanolyan jó mert nem bizonyotották még az ellenkezőjét, de 18 év alatt bizonyos oltásokat nem adnak be mert nem ismerik a fiatalokra gyakorolt hatásosságukat.
Ezek alapján nem tévedtem: EDDIGI ismereteink alapján nem minden vakcina ugyanolyan jó.
több mint 4 éve
június közepén utaznék Prágába. Keresek infót, de esetleg valaki tudja, hogy ha pfizert kaptam akkor megszállhatok egy szállodában mondjuk, mint turista, vagy még nem engednek be így, hogy csak városnézni/pihenni mennék?
több mint 4 éve
index.hu/kulfold/2021/05/27/ezerrel-dolgozik-azon-a-hirszerzes-hogy-kideruljon-a-koronavirus-eredete/magyarorszag-100-ezer-adag-vakcinat-ad-a-zold-foki-koztarsasagnak/index.hu/belfold/2021/05/28/koronavirus-jarvany-pfizer-vakcina-kolcsonadas-kormanyhatarozat-magyar-kozlony-csehorszag/
MIGRACIO ellen vakcinaadomany.
Aztan majd lehet csodalkozni, hogy miert lesz 4. hullam. oszre vagy elajandekozzak a vakcinat vagy megromlik a rizstej, es nem tudja cili leoltani hetvege alatt a nepet. varhatunk a madzsar vakcinara majd, mire elkeszul...
mike99
remelhetoleg Cserebe ezutan is a hid alatt ejszakazhat szputnyikos baratunk Pragaban, mer minden vakcina egyforma
index.hu/kulfold/2021/05/27/csehorszag-oltas-vakcina-hotel-szputnyik-v-orosz-vakcina-szijjarto-peter-utazas-targyalas-koronavirus-covid-19/
több mint 4 éve
De. Szerintem dolgozik és véd."Gondolj bele. Ahogy a vírus nem tudja, hogy hány évest fertőz meg, így egy elölt vírus alapú vakcina szintén nem válogat, hogy kit vakcinalizál."Igen.De miért csak pfizerrel oltották itthon a 18 év alattiakat mikor kamion számra állt itthon a kínai? Vagy az ellenzék hirdette a pfizeres oltási kampányt a fiataloknak?Mert 18 év alatt nem felnőttkorú az ember, nem dönthet maga mindenben, belép a szülői felelősség. Vagyis másként kell "baszakodni" a 18 év alattiakkal.Ha az életkor nem számít, akkor szerinted miért baszakodnak azzal, hogy a 18 éven aluliakat mivel olthatják? És úgy egyáltalán: miért nem elég csak életerős, egészséges fiatal férfiakat tesztelni? Az orvostudomány még nem jött rá arra, hogy annyira egyszerű, amennyire leírtad?Mi a magyarázatod rá, hogy miközben a tesztek során értelmezhetetlen kis számban vontak be időseket, nálunk pont ezt a korosztályt kezdték kínaival oltani?Mert akik ténylegesen értenek hozzá (vagyis gyógyítással, gyógyszerekkel, oltásokkal foglalkoznak), azok tudták, hogy valójában hatásos lesz idősek körében is, a hiányos teszteredményektől függetlenül, pusztán a technológia ismerete miatt és az oltás tartalmából következően.
nagylaza
És hatásos is lett.
Gondolj bele. Ahogy a vírus nem tudja, hogy hány évest fertőz meg, így egy elölt vírus alapú vakcina szintén nem válogat, hogy kit vakcinalizál.
Sobri Jóska
nagylaza
Teszteltek időseket is. Csak te nem láttad azokat a teszteredményeket. De nem is neked kell látni.
De megértem, hogy nem tudod elengedni az ellenzéki rizstej-narratívát, hogy a kínai oltás szart se segít. Te dolgod.
Sobri Jóska
Ha meg a szakértők döntöttek úgy, hogy inkább ne a kínaival kampanyoljanak akkor csak van valami nem? A lakossági bizalmatlanság a kinaival szemben szerintem nem elég érv mert akkor nem is nagyon reklámozták volna.
samu09
Az van, hogy a kínairól nem tudják, hogy 18 év alatt (mondjuk úgy gyerekeknél) mennyire hatásos.
18 alattiaknál a Pfizert vizsgálták, így azt adták. (Astrat, Suptnikot, Janssent se adnak 18 alatt, nem csak Sinopharmot.)
Sobri Jóska
Ezt írtad. Akkor minek tesztelni a fiatalokon ha úgyse tudja a vakcina hány éves embernek adják be? Nem csak dolgozik és véd?
samu09
Valószínűleg hatásos egy 17 évesnél is, ha egy 20 évesnél is az.
Elég logikus.
De nem én döntök.
És minek oltsanak ezzel 17 évest, ha van Pfizer is, amiről meg van már adat 18 alattiról is?
Ha majd lesz elég infójuk a döntnököknek 18 alattiakról is, nem csak 18 felettiekről, akkor oltani fognak ezzel is 18 alattiakat, biztos vagyok benne.
A kínaival sose volt baj, csak eleinte kevés transzparens infó volt, és erre az ellenzék ráparázott. (De már a WHO meg az amerikaiak is rábólintottak, hogy okés.)
Hivatalosan senki se mondta, hogy szar lenne, csak olyan, akinek politikai motivációk vezérelték a mondását.
És semmi bizonyíték nem volt, hogy szar lenne, csak kevés volt az infó.
És ne feledd, egyelőre minden vakcinának (a Pfizerednek is) csak vészhelyzeti engedélye van.
Majd pár év múlva mindegyiknek lesz standard is.
több mint 4 éve
"Gondolj bele. Ahogy a vírus nem tudja, hogy hány évest fertőz meg, így egy elölt vírus alapú vakcina szintén nem válogat, hogy kit vakcinalizál."Igen.De miért csak pfizerrel oltották itthon a 18 év alattiakat mikor kamion számra állt itthon a kínai? Vagy az ellenzék hirdette a pfizeres oltási kampányt a fiataloknak?Mert 18 év alatt nem felnőttkorú az ember, nem dönthet maga mindenben, belép a szülői felelősség. Vagyis másként kell "baszakodni" a 18 év alattiakkal.Ha az életkor nem számít, akkor szerinted miért baszakodnak azzal, hogy a 18 éven aluliakat mivel olthatják? És úgy egyáltalán: miért nem elég csak életerős, egészséges fiatal férfiakat tesztelni? Az orvostudomány még nem jött rá arra, hogy annyira egyszerű, amennyire leírtad?Mi a magyarázatod rá, hogy miközben a tesztek során értelmezhetetlen kis számban vontak be időseket, nálunk pont ezt a korosztályt kezdték kínaival oltani?Mert akik ténylegesen értenek hozzá (vagyis gyógyítással, gyógyszerekkel, oltásokkal foglalkoznak), azok tudták, hogy valójában hatásos lesz idősek körében is, a hiányos teszteredményektől függetlenül, pusztán a technológia ismerete miatt és az oltás tartalmából következően.
nagylaza
És hatásos is lett.
Sobri Jóska
nagylaza
Sobri Jóska
samu09
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Hogy hatásos, mivel már 1-2 hónapja oltanak vele itthon, szerbeknél régebb óta, és egyetlen kétszer kínaival oltott se halt meg. Még a korházak sincsenek velük tele.És milyen tudományos eredmények, tények, létező összefüggések, következmények azok, amiket tudsz a kínai vakcina hatásosságáról 65 felettiek esetében, ami alapján te tudod, hogy “ Sarkadi téved vagy politikailag kompromittált, és az ellenzéki narratívát szajkózza.”?Egyiknek se hiszek.Csak érdekel, hogy miért hiszel az egyik bizonyítatlan mesének, és a másiknak miért nem.Eddig olyan benyomást tettem rád, mint aki nem tudja eldönteni, hogy melyik papíros jó neki, melyik nem?A különbség a tényszerűség.Dehogy nincs, le vannak írva papírosra mindkét esetben. Az, hogy Te mit hiszel el, a Te dolgod, más meg mást hisz el. Csak fura ez a diszkrimináció tőled, hogy az egyik papíros jó, a másik meg nem jó.
Semmi nyoma nincs a bibliai csodáknak, míg az oltások hatékonyságának van.
Ezért ez se nem hit-, se nem ízlés vita.
Sobri Jóska
somoskovig
Úgy tűnt mindegyiket ugyanúgy elfogadom?
Mert akkor vagy rosszul írtam eleddig vagy te rosszul olvastad.
De már ez is megoldódott legalább.
Sobri Jóska
somoskovig
Van amit tudok és van amit nem tudok.
Amit tudok, azzal kalkulálok, tervezek, beépítem az életembe (mondjuk tudományos eredmények, tények, létező összefüggések, következmények, stb.), amit meg nem tudom, és hinni kéne benne, mert tudományosan nem is igazolható (pl. vallási faszságok, ezoteria, logikailag hibás következtetések, stb.), azokat meg ignorálom. Ez eléggé egyszerű számomra.
Ha neked ez nem megy át, sajnálom.
Attól még én is, te is, jól elvagyunk.
Sobri Jóska
somoskovig
Vagyis amit Sarkadi állít, hogy nincs antitest, szimpla hülyeség.
Ha igaza lenne, akkor sok idős kerülne két kínaival korházba. Vagy legalább néhány, hisz többszázezer 65 pluszos oltott van.
Vagyis Sarkadi vagy hülye (ezt nem állítom), vagy politikailag beszél a kínai oltás ellen (ezt vélelmezem).
Te ezt így tényleg nem látod át, és az én magyarázatom kell hozzá vagy csak szeretsz velem diskurálni? Vagy azt akarod kihozni, hogy valami óriási összeesküvés van az oltások mögött és tömegek hullanak, csak eltitkolják? És az, hogy senkiről se tudunk, aki két kínaival beoltva haldoklik egy korházban is azt bizonyítja, hogy eltitkolják, hisz senkiről se tudunk, aki két kínaival beoltva haldoklik egy korházban?
több mint 4 éve
Véletlenül se szakítanám meg ezt az élvezetes folyamot, de feltűnt hogy nem halnak a 65 felettiek tömegével? - tudod, akik oltva lettek a kínaival. Márpedig ennek vagy valami elképeszető szerencse az oka, vagy egyszerűen annyi, hogy be vannak oltva.És milyen tudományos eredmények, tények, létező összefüggések, következmények azok, amiket tudsz a kínai vakcina hatásosságáról 65 felettiek esetében, ami alapján te tudod, hogy “ Sarkadi téved vagy politikailag kompromittált, és az ellenzéki narratívát szajkózza.”?Egyiknek se hiszek.Csak érdekel, hogy miért hiszel az egyik bizonyítatlan mesének, és a másiknak miért nem.Eddig olyan benyomást tettem rád, mint aki nem tudja eldönteni, hogy melyik papíros jó neki, melyik nem?A különbség a tényszerűség.Dehogy nincs, le vannak írva papírosra mindkét esetben. Az, hogy Te mit hiszel el, a Te dolgod, más meg mást hisz el. Csak fura ez a diszkrimináció tőled, hogy az egyik papíros jó, a másik meg nem jó.
Sobri Jóska
somoskovig
Sobri Jóska
somoskovig
Amit tudok, azzal kalkulálok, tervezek, beépítem az életembe (mondjuk tudományos eredmények, tények, létező összefüggések, következmények, stb.), amit meg nem tudom, és hinni kéne benne, mert tudományosan nem is igazolható (pl. vallási faszságok, ezoteria, logikailag hibás következtetések, stb.), azokat meg ignorálom. Ez eléggé egyszerű számomra.
Sobri Jóska
somoskovig
Tehát ugyan 3200 oldalas tudományos papírunk valóban nincs, ellenben nagyanyám meg nagybátyám is él, akik kínait kaptak, öregek is, van is bajuk, meg városban is laknak. Az egy sarokkal arrébb élő kedves néni (akitől mindig vettem lekvárt, mert isteni baracklekvárja van) pedig még mindig kórházban van nem túl jó bőrben, mert neki csak semmilyen oltást ne adjanak. Persze ez is lehet véletlen. Meg szerencse.
Szóval azon egyszerű tény, hogy nem halnak tömegével a 65 felettiek szimplán bizonyítja, hogy a kínai is hatásosan véd a legrosszabb ellen.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
És milyen tudományos eredmények, tények, létező összefüggések, következmények azok, amiket tudsz a kínai vakcina hatásosságáról 65 felettiek esetében, ami alapján te tudod, hogy “ Sarkadi téved vagy politikailag kompromittált, és az ellenzéki narratívát szajkózza.”?Egyiknek se hiszek.Csak érdekel, hogy miért hiszel az egyik bizonyítatlan mesének, és a másiknak miért nem.Eddig olyan benyomást tettem rád, mint aki nem tudja eldönteni, hogy melyik papíros jó neki, melyik nem?A különbség a tényszerűség.Dehogy nincs, le vannak írva papírosra mindkét esetben. Az, hogy Te mit hiszel el, a Te dolgod, más meg mást hisz el. Csak fura ez a diszkrimináció tőled, hogy az egyik papíros jó, a másik meg nem jó.
Sobri Jóska
somoskovig
Sobri Jóska
somoskovig
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Hát nem."Gondolj bele. Ahogy a vírus nem tudja, hogy hány évest fertőz meg, így egy elölt vírus alapú vakcina szintén nem válogat, hogy kit vakcinalizál."Ilyet biztos nem írtam.De Te írtad, hogy a vakcina nem tudja hogy hány éves vénába szúrták, csak teszi a dolgát! 😊Igen.De miért csak pfizerrel oltották itthon a 18 év alattiakat mikor kamion számra állt itthon a kínai? Vagy az ellenzék hirdette a pfizeres oltási kampányt a fiataloknak?Mert 18 év alatt nem felnőttkorú az ember, nem dönthet maga mindenben, belép a szülői felelősség. Vagyis másként kell "baszakodni" a 18 év alattiakkal.Ha az életkor nem számít, akkor szerinted miért baszakodnak azzal, hogy a 18 éven aluliakat mivel olthatják? És úgy egyáltalán: miért nem elég csak életerős, egészséges fiatal férfiakat tesztelni? Az orvostudomány még nem jött rá arra, hogy annyira egyszerű, amennyire leírtad?Mi a magyarázatod rá, hogy miközben a tesztek során értelmezhetetlen kis számban vontak be időseket, nálunk pont ezt a korosztályt kezdték kínaival oltani?Mert akik ténylegesen értenek hozzá (vagyis gyógyítással, gyógyszerekkel, oltásokkal foglalkoznak), azok tudták, hogy valójában hatásos lesz idősek körében is, a hiányos teszteredményektől függetlenül, pusztán a technológia ismerete miatt és az oltás tartalmából következően.
nagylaza
És hatásos is lett.
Sobri Jóska
nagylaza
Sobri Jóska
samu09
Sobri Jóska
bcsarli
Én tudom, hogy mindegyik vakcinát izomba adták és nem vénába.
Valamivel vagy valakivel kevered.
Ha meg arra gondolsz, hogy egy vakcina működik, akkor az működik mindig, amikor ahhoz adottak a feltételek.
Semm infó nincs, hogy pl az Astra vagy a Sinopharm ne működne 18 év alatt, de mivel arra sincs egyelőre, hogy működik, azokat felnőtteknek adják, és mivel van elég Pfizer, azt adják 18 alatt, mert arról már tudott, hogy hatásos. A többiről csak 18 felett ismert ez az infó.
Sobri Jóska
Ezt nem ugyanaz más szavakkal?
bcsarli
Én sose írnék le olyat, hogy egy koronavakcinát vénába adnak.
De ha szerinted ugyanaz, akkor a válaszom második felét értékeld válaszként, az is biztos pont az, amit olvasni akartál, csak más szavakkal.
Végülis a "nem" is "igen", csak más szóval.
Csak a bíróság ezt rikán értelmezi így.
Mondjuk nem tudom, hogy ki az, aki direkt más szavakkal írja le, hogy mit gondol, mint ahogy gondolja, én biztos nem.
Van aki "nem úgy érti" amit ír, mint amit jelent, de nálam még eleddig ebből se volt probléma.
több mint 4 éve
"Gondolj bele. Ahogy a vírus nem tudja, hogy hány évest fertőz meg, így egy elölt vírus alapú vakcina szintén nem válogat, hogy kit vakcinalizál."Ilyet biztos nem írtam.De Te írtad, hogy a vakcina nem tudja hogy hány éves vénába szúrták, csak teszi a dolgát! 😊Igen.De miért csak pfizerrel oltották itthon a 18 év alattiakat mikor kamion számra állt itthon a kínai? Vagy az ellenzék hirdette a pfizeres oltási kampányt a fiataloknak?Mert 18 év alatt nem felnőttkorú az ember, nem dönthet maga mindenben, belép a szülői felelősség. Vagyis másként kell "baszakodni" a 18 év alattiakkal.Ha az életkor nem számít, akkor szerinted miért baszakodnak azzal, hogy a 18 éven aluliakat mivel olthatják? És úgy egyáltalán: miért nem elég csak életerős, egészséges fiatal férfiakat tesztelni? Az orvostudomány még nem jött rá arra, hogy annyira egyszerű, amennyire leírtad?Mi a magyarázatod rá, hogy miközben a tesztek során értelmezhetetlen kis számban vontak be időseket, nálunk pont ezt a korosztályt kezdték kínaival oltani?Mert akik ténylegesen értenek hozzá (vagyis gyógyítással, gyógyszerekkel, oltásokkal foglalkoznak), azok tudták, hogy valójában hatásos lesz idősek körében is, a hiányos teszteredményektől függetlenül, pusztán a technológia ismerete miatt és az oltás tartalmából következően.
nagylaza
És hatásos is lett.
Sobri Jóska
nagylaza
Sobri Jóska
samu09
Sobri Jóska
bcsarli
Én tudom, hogy mindegyik vakcinát izomba adták és nem vénába.
Valamivel vagy valakivel kevered.
Ha meg arra gondolsz, hogy egy vakcina működik, akkor az működik mindig, amikor ahhoz adottak a feltételek.
Semm infó nincs, hogy pl az Astra vagy a Sinopharm ne működne 18 év alatt, de mivel arra sincs egyelőre, hogy működik, azokat felnőtteknek adják, és mivel van elég Pfizer, azt adják 18 alatt, mert arról már tudott, hogy hatásos. A többiről csak 18 felett ismert ez az infó.
Sobri Jóska
Ezt nem ugyanaz más szavakkal?
több mint 4 éve
Na, igy koraestere megerkezett a hidegrazas, kemeny vegtagfajdalom, es nagyon faj a tüdőm is. Kemeny ez a chip. Ezt akartad Billgécc?Kezdek háborogni, mert tőlem nem akarnak semmit!!!??? 😀
Vrij6
Továbbra is, ha nagyon mozgatom a karom, érzem a szúrás helyét, de normál mozdulatoknál az sem jön.
Lehet nem működik a csipem? 😀