Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Egy építési vállalkozó barátom prémiummal ösztönözte azokat a munkásait, akik beoltatják magukat! Nem is titkolta!Elig jokepu baratod lehet. “Volt szerencsem” a covid miatt építőiparban tevekenykedni nehany honapig, s segedmunkaskent jobban kerestem, mint az atlag diplomas (pedig így is a napi bér alsóbb reszet kaptam).
A huszoniksz munkavállalójából egynek nem kellett csak a pluszpénz, ő fel is mondott, a többi viszont megkapta a vaccine-t.
Asszem 3 havi fizut kaptak.
Willie Parker
Tegyuk fel, hogy 200 pisztolyorru matyast kap havonta egy munkas (a számolás egyszerűsítése szempontjabol), tehat premiumkent megkapott 600-at. Nos, hat nem tudom ki a munkaltato, ki csak úgy ki oszt ilyen tetemes osszeget 20 embernek, de emelem cilinderem. 😁🎩
Melyik regioban van ez?
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 4 éve
Szerencsére az EU nem csak Hollandiából áll. A németek pl nemrég kezdték a kampányt rendesen és már napi 1 milliót beadnak."A magyar lakosság 42%-a már megkapta az oltást szemben az uniós 24%-kal"A dupla oltottak is múlt héten 15% felett volt szemben a hollandiai 5%-kal, szóval a differencia aránya még nagyobb.
Esetleg oda lehetne cseszni, hogy az első dózist. Így elsőre olvasnám, akkor tuti arra gondolnék, hogy itt egy dózisú vakcinával oltják a népet. De tudom, ilyen kicsiségeken ne akadjak fent. 😊
Vrij6
davemayer
Szerintem ha jelentkezel szívesen beadnak neked is kínait, úgyhogy hajrá!
több mint 4 éve
Szerintem egyébként erre a kinai vakcina-nyájimmunitás ellentmondásra azért a kormány is rájött és nyilvánvalóan a politikai természetük ellen való, de:Orbán Viktor a Pfizer vakcináról pénteken: "legközelebb hetek múlva jut majd másoknak oltóanyag"
Gulyás Gergely tegnap: "Ha lesz eloltható vakcina, akkor azt szeretnénk, hogy legyenek még hasonló lehetőségek, mint amilyen a múlt heti Pfizer-kampány volt ...Nyitottak vagyunk erre "
És ez a megszólalás sem erősíti, hogy aki vaccilál, vagy pl. átesett a fertőzésen régebben, rohanjon kinaival oltatni magát.
több mint 4 éve
"A magyar lakosság 42%-a már megkapta az oltást szemben az uniós 24%-kal"A dupla oltottak is múlt héten 15% felett volt szemben a hollandiai 5%-kal, szóval a differencia aránya még nagyobb.
Esetleg oda lehetne cseszni, hogy az első dózist. Így elsőre olvasnám, akkor tuti arra gondolnék, hogy itt egy dózisú vakcinával oltják a népet. De tudom, ilyen kicsiségeken ne akadjak fent. 😊
Vrij6
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Láthatjuk, mi lett belőle. A nyájimmunitás elérése pedig még odébb van.Para-Kovács mondta a Sallerben: a nyáj már meg van, az immunitás meg majd kialakul valahogy.
nagylaza
Sobrinak már megérte Sobrinak lenni. 😀Sobrinak lenni mindig megéri.
peterk2005
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Na akkor ki is derült hogy nem igaz Ha Haha haha (igaz nem mondtam mikor )Nagyon helyes a Kínai jelenleg ugyan olyan jó mint Pfizer szerintem.(ez nem jelenti azt hogy később nem derül ki az hogy ez nem igaz)Sobrinak már megérte Sobrinak lenni. 😀
VvAlekosz
Egy építési vállalkozó barátom prémiummal ösztönözte azokat a munkásait, akik beoltatják magukat! Nem is titkolta! A huszoniksz munkavállalójából egynek nem kellett csak a pluszpénz, ő fel is mondott, a többi viszont megkapta a vaccine-t. Asszem 3 havi fizut kaptak.Willie ParkerEz az ösztönzés teljesen rendben van. Én még népszerűsíteném is. 😊 (Nálunk nem kellett ösztönöznöm senkit, minden kolléga regisztrált. A családokban akadnak nem regisztrálók, de úgy látszik a munkatársak között elég volt a dumálókám 😊 Páran az elején húzódoztak, de nem sokáig. Szerintem igazán senki nem volt ellene, könnyű dolgom volt.)
Ha az az egy ember önként mondott fel, az is rendben van. De ha "rábeszélték", hogy monnyon már fel, az már nem tetszik. Az már síkos. Sőt több is. Én perelnék ... és nyernék is. Ez már kb. az a kategória, hogy tegyünk kötelezővé egy még csak vészhelyzeti engedélyes vakcinát. Gulágiában működik, normális helyeken ezt nem lehet.
peterk2005
több mint 4 éve
Egyik családtag Pfizert szeretett volna, de nem bírta a stresszt (mennyit kell várni, lesz-e egyáltalán), inkább beadatta a kínait. Nem tudom hibáztatni.Nekem közel és távoli ismerősök szinte kivétel nélkül ilyenek. Abból van alig, akinek vagy direkt a kínai kellett (ilyen egy volt, ő a "felvonulós fideszes" fajta), és volt még 1-2 akinek "tökmindegy". Az egyik családtag, tesóm párjának rokona. Fiatal srác, csak a papír kellett neki, az oltás nem érdekelte. Mindenki más úgy fogadta el, hogy "kár, hogy nem a másik, de ez is jobb mint a semmi". Rástresszelős - aki feladta volna a várakozást - nem volt. Akinek annyira nem kellett, hogy vissza mondta amit felajánlottak, az mind ki is várta. Van aki még most is vár, és megy, ha megkaphatja amit szeretne.
nagylaza
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Nagyon helyes a Kínai jelenleg ugyan olyan jó mint Pfizer szerintem.(ez nem jelenti azt hogy később nem derül ki az hogy ez nem igaz)Sobrinak már megérte Sobrinak lenni. 😀
VvAlekosz
Egy építési vállalkozó barátom prémiummal ösztönözte azokat a munkásait, akik beoltatják magukat! Nem is titkolta! A huszoniksz munkavállalójából egynek nem kellett csak a pluszpénz, ő fel is mondott, a többi viszont megkapta a vaccine-t. Asszem 3 havi fizut kaptak.Willie ParkerEz az ösztönzés teljesen rendben van. Én még népszerűsíteném is. 😊 (Nálunk nem kellett ennyire ösztönöznöm senkit, minden kolléga regisztrált. A családokban akadtak nem regisztrálók, de úgy látszik a munkatársak között elég volt a dumálókám 😊 Páran az elején húzódoztak, de nem sokáig. Szerintem igazán senki nem volt ellene, könnyű dolgom volt. De itt csak diplomások vannak, közöttük meg ez az általános. Szinte mindenki akarja, de legalábbis elfogadja.)
Ha az az egy ember önként mondott fel, az is rendben van. De ha "rábeszélték", hogy monnyon már fel, az már nem tetszik. Az már síkos. Sőt több is. Én perelnék ... és nyernék is. Ez már kb. az a kategória, hogy tegyünk kötelezővé egy még csak vészhelyzeti engedélyes vakcinát. Gulágiában működik, normális helyeken ezt nem lehet.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Egy építési vállalkozó barátom prémiummal ösztönözte azokat a munkásait, akik beoltatják magukat! Nem is titkolta!Egyrészt, miért kéne titkolni? 😊 Másrészt itt nálunk a trafikos 30 ezret adott az alkalmazottaknak ha elmennek oltásra, a tecsó meg szervezetten szállította az alkalmazottakat időpontra kínaira. Az már csak pletyka, hogy nem volt kifejezetten szabadon választható az oltás felvétele de kaptak 1 szabadnapot amit a következő negyedévben kivehetnek (ami sokat segít ha másnap olyan fosul vagy mint mondjuk én voltam).
A huszoniksz munkavállalójából egynek nem kellett csak a pluszpénz, ő fel is mondott, a többi viszont megkapta a vaccine-t.
Willie Parker
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Egy építési vállalkozó barátom prémiummal ösztönözte azokat a munkásait, akik beoltatják magukat! Nem is titkolta!A huszoniksz munkavállalójából egynek nem kellett csak a pluszpénz, ő fel is mondott, a többi viszont megkapta a vaccine-t.
több mint 4 éve
Nagylaza csendben hátul felsír 😊Nagyon helyes a Kínai jelenleg ugyan olyan jó mint Pfizer szerintem.(ez nem jelenti azt hogy később nem derül ki az hogy ez nem igaz)Egyik családtag Pfizert szeretett volna, de nem bírta a stresszt (mennyit kell várni, lesz-e egyáltalán), inkább beadatta a kínait. Nem tudom hibáztatni.plusz kellett ez a másfél millió keleti vakcina (kínai+orosz) h minél hamarabb elérjük a 3.5-4-4.5-5 milliót így lehet erre hivatkozással nyitni.Köszönjük szépen. Ezek az arcok a saját táborukban elfogadottak lehetnek, de csak ott. Alkalmatlanok arra, hogy a teljes társadalmat megszólítsák és párthovatartozás nélkül erősítsék a keleti vakcinák iránti bizalmat. A politikai direktívákhoz szokott miniszterelnök és társai képtelenek voltak felismerni a saját korlátaikat, a rendeleti kormányzás módszereit próbálták alkalmazni egy olyan kényes területen, ahol ennek végképp nincs semmi létjogosultsága. Láthatjuk, mi lett belőle. A nyájimmunitás elérése pedig még odébb van.nagylazaNem csak a "balos" társadalommal van baj. A FIdesz tábor se sorakozik fel úgy, ahogy más ügyek mögött. A vakcina hajlandóság még megvan, abban kimutatható a politika hatésa - Fideszes bázis vakcina pártibb, mint az ellenzék -, de egyrészt ezek a bázisok együtt is csak a népesség kevesebb, mint felét teszik ki. A legnagyobb tömeg politika semleges. Viszont vakcina értelemben dolgozik az, amiket írtál. Ennek az a következménye - és azért rohad le egy perc alatt a regisztrációs oldal -, mert kínait önként és dalolva leginkább csak a "felvonulós" fideszes szúrat. Az, aki a kútba is beugrik zokszó nélkül, ha a vezér azt mondja. Plusz van egy réteg, aki vagy így, vagy úgy kikódolta magának, hogy jó lesz az is, de ez nem túl széles. A többség - azok többsége is, akik kínai kaptak - inkább azért fogadta el, mert családja van, munkája van, pénzt kell keresnie, felelősséget érez, tart a betegségtől ésatöbbi. Azaz,erősen motivált, hogy vakcináztassa magát, és tartott attól, hogy ha elutasítja, máshogy hosszú ideig nem jut hozzá.
Nyájimmunitás szempontjából ott jön a baj, hogy elfogyóban vannak azok, akik ilyen motiváltak. Most jön az, hogy eleve nem akar vakcinát, és akkor jön rá, hogy kínai. Na, ez lesz a nehéz menet. Szerencsére közben az EU-s vakcinák felfutóban vannak, így lehet majd választani, de nem tudom, hogy az elutasítók körében egy ilyen két hónap után mennyit fog ez már segíteni. Gyanítom, hogy a bizalom nincs az egekben sajnos... (bár a 62% vakcinapártiság és 18% "talán" egész jó, arra lehet még alapozni).
Ezt egyébként lehetett előre látni, nem kellett hozzá jóstehetség. Amikor februárban bejelentették az 5 millió adagot, és megírták az érkezés ütemezését, már akkor egészen egyértelmű volt - biztos voltam benne, gondolom ti is --, hogy abból mondjuk 1-1.5 millió fog maximum magyar karokban landolni, a maradék pedig majd megy a raktárba. Ahonnan majd pár hónap múlva szép csendben fingéhugyé továbbadjuk valahová a harmadik világba. (Ha lesz egy kis "szerencsénk, akkor harmadik oltásra fel lehet majd használni. 😊 Bár ki tudja, hogy mit adnak harmadikra majd.)
Politikai döntéshozatal, rövid távú érdekek mentén. Így működik ez. És amíg ezzel ismét és ismét nyerni lehet (márpedig nem csak a Fidesz nyer ilyesmivel, sok helyen nyernek vele a világban), addig marad is ez a fajta logika. Nálunk csak annyival rosszabb a helyzet "jobb helyekhez" viszonyítva, hogy alig van már ami ne ilyen politikai döntéshozatallal dőlne el. Lassan vécére is úgy megyünk, hogy a politika dönt a vécépapír vastagságáról, aztán válasszunk, hogy egyrétegű, vagy egyrétegű.
peterk2005
btw: közeli rokon úgy fogadta el a kínait, hogy egyike se a fenti kategóriának. most ment is nézetni, hogy egyáltalán védett-e.
csebi
nagylaza
VvAlekosz
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Nagyon helyes a Kínai jelenleg ugyan olyan jó mint Pfizer szerintem.(ez nem jelenti azt hogy később nem derül ki az hogy ez nem igaz)Egyik családtag Pfizert szeretett volna, de nem bírta a stresszt (mennyit kell várni, lesz-e egyáltalán), inkább beadatta a kínait. Nem tudom hibáztatni.plusz kellett ez a másfél millió keleti vakcina (kínai+orosz) h minél hamarabb elérjük a 3.5-4-4.5-5 milliót így lehet erre hivatkozással nyitni.Köszönjük szépen. Ezek az arcok a saját táborukban elfogadottak lehetnek, de csak ott. Alkalmatlanok arra, hogy a teljes társadalmat megszólítsák és párthovatartozás nélkül erősítsék a keleti vakcinák iránti bizalmat. A politikai direktívákhoz szokott miniszterelnök és társai képtelenek voltak felismerni a saját korlátaikat, a rendeleti kormányzás módszereit próbálták alkalmazni egy olyan kényes területen, ahol ennek végképp nincs semmi létjogosultsága. Láthatjuk, mi lett belőle. A nyájimmunitás elérése pedig még odébb van.nagylazaNem csak a "balos" társadalommal van baj. A FIdesz tábor se sorakozik fel úgy, ahogy más ügyek mögött. A vakcina hajlandóság még megvan, abban kimutatható a politika hatésa - Fideszes bázis vakcina pártibb, mint az ellenzék -, de egyrészt ezek a bázisok együtt is csak a népesség kevesebb, mint felét teszik ki. A legnagyobb tömeg politika semleges. Viszont vakcina értelemben dolgozik az, amiket írtál. Ennek az a következménye - és azért rohad le egy perc alatt a regisztrációs oldal -, mert kínait önként és dalolva leginkább csak a "felvonulós" fideszes szúrat. Az, aki a kútba is beugrik zokszó nélkül, ha a vezér azt mondja. Plusz van egy réteg, aki vagy így, vagy úgy kikódolta magának, hogy jó lesz az is, de ez nem túl széles. A többség - azok többsége is, akik kínai kaptak - inkább azért fogadta el, mert családja van, munkája van, pénzt kell keresnie, felelősséget érez, tart a betegségtől ésatöbbi. Azaz,erősen motivált, hogy vakcináztassa magát, és tartott attól, hogy ha elutasítja, máshogy hosszú ideig nem jut hozzá.
Nyájimmunitás szempontjából ott jön a baj, hogy elfogyóban vannak azok, akik ilyen motiváltak. Most jön az, hogy eleve nem akar vakcinát, és akkor jön rá, hogy kínai. Na, ez lesz a nehéz menet. Szerencsére közben az EU-s vakcinák felfutóban vannak, így lehet majd választani, de nem tudom, hogy az elutasítók körében egy ilyen két hónap után mennyit fog ez már segíteni. Gyanítom, hogy a bizalom nincs az egekben sajnos... (bár a 62% vakcinapártiság és 18% "talán" egész jó, arra lehet még alapozni).
Ezt egyébként lehetett előre látni, nem kellett hozzá jóstehetség. Amikor februárban bejelentették az 5 millió adagot, és megírták az érkezés ütemezését, már akkor egészen egyértelmű volt - biztos voltam benne, gondolom ti is --, hogy abból mondjuk 1-1.5 millió fog maximum magyar karokban landolni, a maradék pedig majd megy a raktárba. Ahonnan majd pár hónap múlva szép csendben fingéhugyé továbbadjuk valahová a harmadik világba. (Ha lesz egy kis "szerencsénk, akkor harmadik oltásra fel lehet majd használni. 😊 Bár ki tudja, hogy mit adnak harmadikra majd.)
Politikai döntéshozatal, rövid távú érdekek mentén. Így működik ez. És amíg ezzel ismét és ismét nyerni lehet (márpedig nem csak a Fidesz nyer ilyesmivel, sok helyen nyernek vele a világban), addig marad is ez a fajta logika. Nálunk csak annyival rosszabb a helyzet "jobb helyekhez" viszonyítva, hogy alig van már ami ne ilyen politikai döntéshozatallal dőlne el. Lassan vécére is úgy megyünk, hogy a politika dönt a vécépapír vastagságáról, aztán válasszunk, hogy egyrétegű, vagy egyrétegű.
peterk2005
btw: közeli rokon úgy fogadta el a kínait, hogy egyike se a fenti kategóriának. most ment is nézetni, hogy egyáltalán védett-e.
csebi
nagylaza
több mint 4 éve
Egyik családtag Pfizert szeretett volna, de nem bírta a stresszt (mennyit kell várni, lesz-e egyáltalán), inkább beadatta a kínait. Nem tudom hibáztatni.plusz kellett ez a másfél millió keleti vakcina (kínai+orosz) h minél hamarabb elérjük a 3.5-4-4.5-5 milliót így lehet erre hivatkozással nyitni.Köszönjük szépen. Ezek az arcok a saját táborukban elfogadottak lehetnek, de csak ott. Alkalmatlanok arra, hogy a teljes társadalmat megszólítsák és párthovatartozás nélkül erősítsék a keleti vakcinák iránti bizalmat. A politikai direktívákhoz szokott miniszterelnök és társai képtelenek voltak felismerni a saját korlátaikat, a rendeleti kormányzás módszereit próbálták alkalmazni egy olyan kényes területen, ahol ennek végképp nincs semmi létjogosultsága. Láthatjuk, mi lett belőle. A nyájimmunitás elérése pedig még odébb van.nagylazaNem csak a "balos" társadalommal van baj. A FIdesz tábor se sorakozik fel úgy, ahogy más ügyek mögött. A vakcina hajlandóság még megvan, abban kimutatható a politika hatésa - Fideszes bázis vakcina pártibb, mint az ellenzék -, de egyrészt ezek a bázisok együtt is csak a népesség kevesebb, mint felét teszik ki. A legnagyobb tömeg politika semleges. Viszont vakcina értelemben dolgozik az, amiket írtál. Ennek az a következménye - és azért rohad le egy perc alatt a regisztrációs oldal -, mert kínait önként és dalolva leginkább csak a "felvonulós" fideszes szúrat. Az, aki a kútba is beugrik zokszó nélkül, ha a vezér azt mondja. Plusz van egy réteg, aki vagy így, vagy úgy kikódolta magának, hogy jó lesz az is, de ez nem túl széles. A többség - azok többsége is, akik kínai kaptak - inkább azért fogadta el, mert családja van, munkája van, pénzt kell keresnie, felelősséget érez, tart a betegségtől ésatöbbi. Azaz,erősen motivált, hogy vakcináztassa magát, és tartott attól, hogy ha elutasítja, máshogy hosszú ideig nem jut hozzá.
peterk2005
csebi
több mint 4 éve
Ott jön a baj, amikor már eleve nem akar vakcinát, és akkor arra jön, hogy kínai. Az az ami nem fog menni.Én is arról igyekeztem írni, hogy a nyájimmunitás elérése szempontjából kontraproduktív, amit a kormány művel. Ha minél szélesebb kört szeretnék rábeszélni egy termékre, biztosan nem Szijjártóval reklámoznám.
peterk2005
több mint 4 éve
plusz kellett ez a másfél millió keleti vakcina (kínai+orosz) h minél hamarabb elérjük a 3.5-4-4.5-5 milliót így lehet erre hivatkozással nyitni.Köszönjük szépen. Ezek az arcok a saját táborukban elfogadottak lehetnek, de csak ott. Alkalmatlanok arra, hogy a teljes társadalmat megszólítsák és párthovatartozás nélkül erősítsék a keleti vakcinák iránti bizalmat. A politikai direktívákhoz szokott miniszterelnök és társai képtelenek voltak felismerni a saját korlátaikat, a rendeleti kormányzás módszereit próbálták alkalmazni egy olyan kényes területen, ahol ennek végképp nincs semmi létjogosultsága. Láthatjuk, mi lett belőle. A nyájimmunitás elérése pedig még odébb van.nagylazaNem csak a "balos" társadalommal van baj. A FIdesz tábor se sorakozik fel úgy, ahogy más ügyek mögött. A vakcina hajlandóság még megvan, abban kimutatható a politika hatésa - Fideszes bázis vakcina pártibb, mint az ellenzék -, de egyrészt ezek a bázisok együtt is csak a népesség kevesebb, mint felét teszik ki. A legnagyobb tömeg politika semleges. Viszont vakcina értelemben dolgozik az, amiket írtál. Ennek az a következménye - és azért rohad le egy perc alatt a regisztrációs oldal -, mert kínait önként és dalolva leginkább csak a "felvonulós" fideszes szúrat. Az, aki a kútba is beugrik zokszó nélkül, ha a vezér azt mondja. Plusz van egy réteg, aki vagy így, vagy úgy kikódolta magának, hogy jó lesz az is, de ez nem túl széles. A többség - azok többsége is, akik kínai kaptak - inkább azért fogadta el, mert családja van, munkája van, pénzt kell keresnie, felelősséget érez, tart a betegségtől ésatöbbi. Azaz,erősen motivált, hogy vakcináztassa magát, és tartott attól, hogy ha elutasítja, máshogy hosszú ideig nem jut hozzá.
peterk2005
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Köszönjük szépen. Ezek az arcok a saját táborukban elfogadottak lehetnek, de csak ott. Alkalmatlanok arra, hogy a teljes társadalmat megszólítsák és párthovatartozás nélkül erősítsék a keleti vakcinák iránti bizalmat. A politikai direktívákhoz szokott miniszterelnök és társai képtelenek voltak felismerni a saját korlátaikat, a rendeleti kormányzás módszereit próbálták alkalmazni egy olyan kényes területen, ahol ennek végképp nincs semmi létjogosultsága. Láthatjuk, mi lett belőle. A nyájimmunitás elérése pedig még odébb van.nagylazaNem csak a "balos" társadalommal van baj. A FIdesz tábor se sorakozik fel úgy, ahogy más ügyek mögött. A vakcina hajlandóság még megvan, abban kimutatható a politika hatésa - Fideszes bázis vakcina pártibb, mint az ellenzék -, de egyrészt ezek a bázisok együtt is csak a népesség kevesebb, mint felét teszik ki. A legnagyobb tömeg politika semleges. Viszont vakcina értelemben dolgozik az, amiket írtál. Ennek az a következménye - és azért rohad le egy perc alatt a regisztrációs oldal -, mert kínait önként és dalolva leginkább csak a "felvonulós" fideszes szúrat. Az, aki a kútba is beugrik zokszó nélkül, ha a vezér azt mondja. Plusz van egy réteg, aki vagy így, vagy úgy kikódolta magának, hogy jó lesz az is, de ez nem túl széles. A többség - azok többsége is, akik kínai kaptak - inkább azért fogadta el, mert családja van, munkája van, pénzt kell keresnie, felelősséget érez, tart a betegségtől ésatöbbi. Azaz,erősen motivált, hogy vakcináztassa magát, és tartott attól, hogy ha elutasítja, máshogy hosszú ideig nem jut hozzá.
Ezt egyébként lehetett előre látni, nem kellett hozzá jóstehetség. Amikor februárban bejelentették az 5 millió adagot, és megírták az érkezés ütemezését, már akkor egészen egyértelmű volt - biztos voltam benne, gondolom ti is --, hogy abból mondjuk 1-1.5 millió fog maximum magyar karokban landolni, a maradék pedig majd megy a raktárba. Ahonnan majd pár hónap múlva szép csendben fingéhugyé továbbadjuk valahová a harmadik világba. (Ha lesz egy kis "szerencsénk, akkor harmadik oltásra fel lehet majd használni még egy részét. 😊 Bár ki tudja, hogy mit adnak harmadikra majd.)

több mint 4 éve
Beváltom a tegnapi fenyegetésemet.Alapszituáció: a Fidesz régóta arra kondicionálja saját híveit és az országot, hogy lehetőleg semmilyen átjárás ne legyen a politikai táborok között. A 2010-ben megszerzett kétharmados parlamenti többség birtokában OV nemhogy visszavett volna ebből, ellenkezőleg: egyre nagyobb fokozatra kapcsolt. A maga módján sikeres stratégiával szemben a béna kacsa módjára vergődő ellenzék először 2019 őszén, az önkormányzati választásokon tudott értékelhető eredményt felmutatni. A monolitikus fideszes hatalom távolról sem omlott össze, de a megingás jeleit mutatta. Budapesten és a nagyobb városok jelentős részében az ellenzék fontos pozíciókat szerzett, a Fidesz kihívót kapott.
2020 tavaszán, amikor a vírus elérte az országot, csak elméletileg volt lehetőség arra, hogy a járvánnyal szemben létrejöjjön a valódi „nemzeti együttműködés”. Ahhoz, hogy Orbán elmozduljon ebbe az irányba, a saját bőréből kellett volna kibújnia. Kísérletet sem tett rá.
És itt jönnek a vakcinabeszerzések. Mivel a vészhelyzet miatt – tudjuk – nem a megszokott eljárást alkalmazták, az EU által engedélyezett oltóanyagok esetében is nagy volt a bizonytalanság (lásd az Astra körüli cirkuszt). A magyar kormány azonban tovább növelte a bizonytalanságot azzal, hogy közölte: EU-engedély nélkül is nagy tételben vásárol kínai és orosz vakcinát.
Ebben a helyzetben elengedhetetlen a bizalom erősítése. Az embereket arról kellett volna meggyőzni, hogy – bár nincs EU-jóváhagyás – szakmailag megalapozott döntés született: az arra hivatott állami intézmények és a kiválóan felkészült magyar tudósok alaposan megvizsgálták a keleti vakcinákat, amelyeket a legjobb tudásuk alapján nyugodt szívvel ajánlják oltásra. A gyanúját is kerülni kellett volna annak, hogy a keleti vakcinavásárlások hátterében jórészt politikai-gazdasági érdekek állnak.
Át kellett volna engedni a terepet a szakembereknek. A kevéssé komolyan vehető Nyunyóka vagy a dilinyós Kásler helyett előtérbe tolhatták volna az orvosi berkekben elismert (a nyilvánosság elől elrejtett) Horváth Ildikó egészségügyi államtitkárt és a szakmai állami szervek képviselőit. (Talán Galgóczi Ágnes az egyedüli kivétel, de rajta is érződik, hogy gúzsba kötve táncol. Szlávik János és Merkely Béla nyilatkozatai nem mindig vannak összhangban a kormány álláspontjával.) Lapot kellett volna osztani a kormánytól független szervezeteknek, igen, a Magyar Orvosi Kamarának is.
Véletlenül sem ez történt. Miközben a kormány offenzívát indított a baloldal ellen, a kínai és orosz vakcinát elsősorban fideszes politikusok propagálták: Orbán Viktor, Gulyás Gergely, Szijjártó Péter.
Köszönjük szépen. Ezek az arcok a saját táborukban elfogadottak lehetnek, de csak ott. Alkalmatlanok arra, hogy a teljes társadalmat megszólítsák és párthovatartozás nélkül erősítsék a keleti vakcinák iránti bizalmat. A politikai direktívákhoz szokott miniszterelnök és társai képtelenek voltak felismerni a saját korlátaikat, a rendeleti kormányzás módszereit próbálták alkalmazni egy olyan kényes területen, ahol ennek végképp nincs semmi létjogosultsága.
Láthatjuk, mi lett belőle. A nyájimmunitás elérése pedig még odébb van.
több mint 4 éve
Na, ma a postas meghozta a vedettsegi igazolvanyt. Felelos allampolgarkent holnap melo helyett vegigiszom az osszes teraszt. | a feneket, ulok a seggemen mig meg nem kapom a masodik chipet. |
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Három barátomat is oltották mostanság 1,5 - 2 -2 hónapja voltak igazolt covidosok és simán oltották mindegyiket, azt mondta mindegyik doki hogy egy hónap amit várni kell kötelezően aztán Pfizert lehet kapni. Hogy miért egy hónap és miért Pfizer azt már nem kérdezte meg egyik se 😊Na ma engem is beoltottak, AstraZeneca. Május végét írtak a papíromra, hiába mondtam, hogy később szeretném a második adagot. 😀 Remélem semmi mellékhatás nem lesz, csak a szuri helye fájjon, kb. másfél hónapja át is estem a betegségen, ami viszonylag sokáig is tartott.És nem mondtad, hogy másfél hónapja átestél? Úgy tudom, hogy 3 hónapot kellene várni a betegség után. (Nem tudom, hogy egészségügyileg mi a helyzet, de elképzelhető, hogy nem is tesz jót ha korábban beadják...)
balintbaba
peterk2005
több mint 4 éve
na feleségemet a második modera már padlóra küldte rendesen (meg több hasonszőrű ismerős kismamát), izomfájdalom és influenzaszerű tünetek az oltás után fél nappal kezdődőenNálunk is ez volt szombaton. Reggel 8 oltás, délután már hidegrázás láz, estére 39, ami 38 alá nem is ment le neki. Másnap nagyon fitt volt, takarítás-főzés, aztán délután a semmiből pikk-pakk megint érkezett a fázás, hidegrázás és hamarosan a láz is. A közérzet már jobb volt, de megint egész nap 38 volt láza. Ma már kutya baja.
r.baggio
Amúgy neki az oltáskor mondták is, hogy ez lesz és a második kicsapja a 60 alatti nőket.
Én is lehet ide tartozom a tünetek alapján 😊 mert szombat estére nekem is láz, meg ízületfájdalom, de olyan szinten hogy nem bírtam menni a wc-re se kb egy órán keresztül. Aztán ez elmúlt, cserébe jött a láz. Vasárnap csak levertség, mára semmi.
több mint 4 éve

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
444.hu/2021/05/03/a-del-koreai-szakertok-attol-tartanak-hogy-a-koronavirus-ellen-sosem-lesz-nyajimmunitas

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
index.hu/belfold/2021/03/29/koronavirus-jarvany-oltas/Én ehhez kapcsolódóan nem találtam egyértelmű iránymutatást, szóval emiatt nem aggódom. A vírus után meg voltam pulmonológusnál, tüdőröntgenen, laboron és még kardiológusnál is, szóval elméletben minden rendben. Kártyát pedig szerettem volna, mert nem voltam regisztrált fertőzött és egyszerűbbnek is tűnt oltás után megszerezni.Na ma engem is beoltottak, AstraZeneca. Május végét írtak a papíromra, hiába mondtam, hogy később szeretném a második adagot. 😀 Remélem semmi mellékhatás nem lesz, csak a szuri helye fájjon, kb. másfél hónapja át is estem a betegségen, ami viszonylag sokáig is tartott.És nem mondtad, hogy másfél hónapja átestél? Úgy tudom, hogy 3 hónapot kellene várni a betegség után. (Nem tudom, hogy egészségügyileg mi a helyzet, de elképzelhető, hogy nem is tesz jót ha korábban beadják...)
balintbaba
peterk2005
balintbaba
Van iránymutatás, három hónapra adják (ezek szerint elvileg). Viszont azt mondja a szakértő, hogy immunológiai szempontból már egy hónapra is beadható, szóval akkor nincs gond. 😊 (Esetleg kérdezd meg a háziorvos vagy egy olyan dokit akiben bízol, hogy a másodikat érdemes-e felvenned. Ilyen közel a betegségen átesés után nem biztos, hogy jó / szükséges.)

több mint 4 éve
Én ehhez kapcsolódóan nem találtam egyértelmű iránymutatást, szóval emiatt nem aggódom. A vírus után meg voltam pulmonológusnál, tüdőröntgenen, laboron és még kardiológusnál is, szóval elméletben minden rendben. Kártyát pedig szerettem volna, mert nem voltam regisztrált fertőzött és egyszerűbbnek is tűnt oltás után megszerezni.Na ma engem is beoltottak, AstraZeneca. Május végét írtak a papíromra, hiába mondtam, hogy később szeretném a második adagot. 😀 Remélem semmi mellékhatás nem lesz, csak a szuri helye fájjon, kb. másfél hónapja át is estem a betegségen, ami viszonylag sokáig is tartott.És nem mondtad, hogy másfél hónapja átestél? Úgy tudom, hogy 3 hónapot kellene várni a betegség után. (Nem tudom, hogy egészségügyileg mi a helyzet, de elképzelhető, hogy nem is tesz jót ha korábban beadják...)
balintbaba
peterk2005
https://preview.redd.it/z5qmlvsup1881.jpg?width=640&crop=smart&auto=webp&s=0e28b674dcfbb87f51fc461e1c6844401608920c
több mint 4 éve
na feleségemet a második modera már padlóra küldte rendesen (meg több hasonszőrű ismerős kismamát), izomfájdalom és influenzaszerű tünetek az oltás után fél nappal kezdődőenJobbulást, USA van elvileg a fiatalabb nők érzékenyebbek rá
r.baggio
Nem csak kismamák
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!