Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 537 — The only discipline that lasts, is self discipline
Elárulod, hogy mi a társadalmi hasznossága a te keletispecifikus oltásellenességednek?
Sobri Jóska
Nincs keleti specifikus oltásellenességem.

A különdség közöttünk csak annyi, hogy én nem akarlak meggyőzni téged sem, és másokat sem, hogy a sputnyik ugyanolyan jó, mint a moderna vagy pfizer. Mert nem tudom.
peterk2005
Valóban ez a különbség. Hogy te nem tudod. Én meg tudom, hogy mindegyik oltás ugyanolyan jó a koronavírus ellen.Sobri Jóska
Igen Jóska. Te mindent IS tudsz. Vastag betűvel. 😀

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 037 — #NoStress
Hány kört akartok futni még Jóska ugyanazon szánalmas érvelései mellett? 😀 Hetek óta ugyanazt fújja megint és felesleges oldalakat gépeltek neki.
Beki
az a baj hogy bármi kerül szóba, jön ezzel a demagóg hülyeségével ...
Negritis
Nem tartom se demagógnak, se hülyeségnek, nem akkor írok erről, ha bármi szóba kerül, hanem ha az oltások fikázása, hasonlítgatása, és nem tudom ez miért lenne baj.
Ha nem érdekel, akkor nem olvasod.
Vagy ha szerinted ez a célravezető, akkor meg hülyeségnek minősíted, senki sem haragszik meg a személyeskedésed miatt.

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 430 — The Mathematician
Hány kört akartok futni még Jóska ugyanazon szánalmas érvelései mellett? 😀 Hetek óta ugyanazt fújja megint és felesleges oldalakat gépeltek neki.
Beki
az a baj hogy bármi kerül szóba, jön ezzel a demagóg hülyeségével ...

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Nem tudom kire utalsz.
Így nehezen mutat példát.
Kire utalsz?

Magyarországon csak egy vezető politikus van.., vagy Te tudsz valaki mást is? 😀
tûzoltó
Nem tudom. Szabad a gazda.
Ki az aki oltásellenes?

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
több mint 4 éve
De ha valami egyénileg jelent veszélyt akkor miért kéne felülírja a társadalmi haszon ezt?
Vicces mert minden Fidesz döntésnél ez az érved Jóska.
Itt meg elvárnád, mivel téged is érint a téma, hogy mindenki úgy döntsön ahogy te helyesnek véled fontos a társadalomnak.
Toca
Tévedsz.
Önmagában elfogadom azt az érvet, hogy "mert nekem ehhez van kedvem", vagy "mert én így döntöttem, nekem ez a jó".
Teljesen valid.
De ha valaki egy általános állítást akar cáfolni, miszerint összességében minden oltás ugyanolyan jó a vírus ellen, akkor érdekel, hogy szerinte az oltásellenes attitűdnek mi a haszna. Nyilván nem rá nézve -nem is ezt kérdeztem-, hiszen azt, ha pl. neki, neked csak az X kell, akkor ez a te döntésed, és téma lezárva.

Hanem az érdekel, hogy miért hasznos kétségbevonni általánosságban a "minden oltás ugyanolyan jó" állításomat, mit nyer azzal, ha mondjuk transzparenciára hivatkozva azt mondja, "hogy nem, nem ugyanolyan jó."
Mivel mi már be vagyunk oltva és egymást se pro se kontra nem kell se meggyőzni se megítélni, illetve a vonatkozás az oltakozási bizalom növelése volt, teljesen legitimnek érzem a kérdésemet, és őszintén érdekel egy keleti oltást ellenző meglátása.
Hogy szerinte miként növeli az oltakozási bizalom növekedését a szőrszálhasogatás, millió az egyhez statisztikák citálása, oltások egymáshoz való hasonlítgatása hiányos infók alapján?

több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 248 — Vikings fan
De ha valami egyénileg jelent veszélyt akkor miért kéne felülírja a társadalmi haszon ezt?
Vicces mert minden Fidesz döntésnél ez az érved Jóska.
Itt meg elvárnád, mivel téged is érint a téma, hogy mindenki úgy döntsön ahogy te helyesnek véled fontos a társadalomnak.
több mint 4 éve
kapitnono New Orleans Saints Ohio State Buckeyes 10 133 — WHO DAT!!!!
Nem tudom kire utalsz.
Kire utalsz?

tûzoltó
Gyurcsány, Soros, csak ők lehetnek 😁

több mint 4 éve
tûzoltó Philadelphia Eagles 866
Nem tudom kire utalsz.
Kire utalsz?

több mint 4 éve
A különdbség közöttünk csak annyi, hogy én nem akarlak meggyőzni téged sem, és másokat sem, hogy a sputnyik ugyanolyan jó, mint a moderna vagy pfizer. Mert nem tudom.
peterk2005
Valóban ez a különbség.
Hogy te nem tudod.
Én meg tudom, hogymindegyik oltás ugyanolyan jó a koronavírus ellen.
Te meg csak szokás szerint opponálsz, nem a tudásod alapján alkotsz véleményt, hanem a nemtudosáodban triggerel más tudásalapú véleménye.
Vagy miért szajkózol egy haszontalanságot, aminek nulla a társadalmi haszbnossága?
Elárulod, hogy mi a társadalmi hasznossága a te nemelégtranszparens oltás ellenességednek?
Sobri Jóska
maximum sejted ....
Negritis
Szerinted.
De szerintem tudom.
Maximum tévedek.
Sobri Jóska
Már csak ezért mert Te (majdnem) mindent tudsz...kérdezem, a Te szemléleted szerint az "oltásellenességnek" számít, ha egy vezető politikus felesége nyiltan oltásellenes..., ?...vagy nem érdekes a személyes példamutatás! (és gondolom, tudod, hogy kiről van szó...)
tûzoltó
Nem tudom kire utalsz.
Kire utalsz?

Elárulod, hogy mi a társadalmi hasznossága a te keletispecifikus oltásellenességednek?
Sobri Jóska
egyéni esetben miért érdekes a társadalmi hasznosság?
vagy ha az oltásnál számít akkor miért nem számít mondjuk közbeszerzésnél vagy teszem azt áfacsalásnál?
Negritis
Csak kiváncsi vagyok, hogy szerinte mi a haszna az attitűdjének.
Hátha elárulja.

több mint 4 éve
Sobri Jóska
egyéni esetben miért érdekes a társadalmi hasznosság?
vagy ha az oltásnál számít akkor miért nem számít mondjuk közbeszerzésnél vagy teszem azt áfacsalásnál?

több mint 4 éve
tûzoltó Philadelphia Eagles 866
A különdbség közöttünk csak annyi, hogy én nem akarlak meggyőzni téged sem, és másokat sem, hogy a sputnyik ugyanolyan jó, mint a moderna vagy pfizer. Mert nem tudom.
peterk2005
Valóban ez a különbség.
Hogy te nem tudod.
Te meg csak szokás szerint opponálsz, nem a tudásod alapján alkotsz véleményt, hanem a nemtudosáodban triggerel más tudásalapú véleménye.
Vagy miért szajkózol egy haszontalanságot, aminek nulla a társadalmi haszbnossága?
Elárulod, hogy mi a társadalmi hasznossága a te nemelégtranszparens oltás ellenességednek?
Sobri Jóska
maximum sejted ....
Negritis
Szerinted.
De szerintem tudom.
Maximum tévedek.
Sobri Jóska
Már csak ezért mert Te (majdnem) mindent tudsz...kérdezem, a Te szemléleted szerint az "oltásellenességnek" számít, ha egy vezető politikus felesége nyiltan oltásellenes..., ?...vagy nem érdekes a személyes példamutatás! (és gondolom, tudod, hogy kiről van szó...)
több mint 4 éve
A keleti vakcináktól való idegenkedés meg nem mai keletű. Eleve megvolt, és nem segített, hogy a) politikai akcióként érkezett a mostani menet is, b) ugyanúgy információ hiány van körülötte, mint a történelmünk megelőző időszakaiban.
peterk2005
Ez nettó hazugság.
A legtöbb szülő, aki most oltatja a gyerekét azt se tudja, hogy a kötelező oltásokat ki gyártja.
Ez tipikus 2021, hogy elkezdtek az emberek gyártók szerint okoskodni, miközben a naponta szedett gyógyszereikről vagy a Rubophenről, Algopyrinről, fehérjeporaikról, étrendkiegészítőikről azt se tudják, hogy hol készül. (Van ami keleten, de le se szarják, nemhogy idegenkednének.)

Ez tipikus szarházi ellenzéki politika, hogy az oltásokba is belekeverték a kisstílű ostobaságaikat, hogy amit a kormány csinál az csak szar lehet.
Amihez passzol egy tipikus szarházi kormányzati politika, hogy "akkor meghosszabbítjuk Bicskéig", minden tökéletes, amit mi csinálunk.
Sobri Jóska
Ez nem szarházi ellenzéki politika, hanem szarházi politika. Az is az, hogy Putyin hirtelen fasza gyerek lett. MIközben minden kultúrált norma szerint nem az, hanem egy keleti, diktátor-paraszt. Mégis, ha felméred a mai Fidesz tábort, hogy ki a szimpatikusabb, Putyin szimpatikusabbra fog kijönni, mint Gorbacsov. Na ez a szarházi politika eredménye.

A keleti averzió pedig létezik. Gyere le vidékre, hagyd el az értelmiségi barlangot. MC-nek teljesen igaza van, itt a kutya nem tudja, hogy mit pampog Fegyőr. De az orosz az viszont még mindig szovjet/ruszki, a kínai meg ferdeszemű kínaipiacos ügyeskedő. Kész csoda, hogy megfér a faszagyerek Putyinnal, de a világ már ilyen skizofrén időnként. 😊

De az elitizmus és az értelmiségi gőg ebben is megmutatkozik: nekem csak a pfizer jó, mert... Bullshit. Tipik elitizmus, arcoskodás.Sobri Jóska
Ez a te narratívád. Hogy legyen apropód újra és újra kiemelni a minden oltásos fél mondatot, ami valamiért kéjes örömmel tölt el téged, Miközben egy percet se éltél le a privát életedben ebben a szemléletben, nálad - bevallottan - elitistább szemléletű ember nincs itt a fórumon. 😊
peterk2005
Látod milyen fura?
Elitista vagyok, amíg annak van hasznossága, és mégsincs rámkövülve, el tudom engedni, amint van, ami hasznosabb attitűd.
És ne hozzám viszonyítva, vagy az én relációmban reflektálj, pláne, hogy ebben az oltáskérdésben semmi elitista attitűdöm nincs, míg neked a megnyilvánulásaidból árad a haszontalanság, a bizalom errodálása, az "én jobban tudom" gőgje, a transzparenciaigényed öncélú szajkóása és minden más oltóanyag fikázása, mint amit te kaptál.
Sobri Jóska
Nem fura ez, Jóska, leírtam már, hogy mit gondolok erről. 😊 Szerintem egy pillanatig nem dobtad te el azt az elitizmust. Sőt ezt is az elitista nézőpontodból csinálod. Azért, mert téged fikarcnyit se érdekel, hogy kit mivel oltanak be. Téged csak az érdekel, hogy te vissza kaphasd a régi életedet, mászkálhass, ne legyél korlátozva. Az, hogy ennek másokra nézve milyen ára van, számodra nem szempont. Bevalottan nem az. 😊
peterk2005

több mint 4 éve
peterk2005
Valóban ez a különbség.
Hogy te nem tudod.
Sobri Jóska
maximum sejted ....
Negritis
Szerinted.
De szerintem tudom.
Maximum tévedek.

több mint 4 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 14 052 — Слава Україні! Героям слава!
A keleti vakcináktól való idegenkedés meg nem mai keletű. Eleve megvolt, és nem segített, hogy a) politikai akcióként érkezett a mostani menet is, b) ugyanúgy információ hiány van körülötte, mint a történelmünk megelőző időszakaiban.
peterk2005
Ez nettó hazugság.
A legtöbb szülő, aki most oltatja a gyerekét azt se tudja, hogy a kötelező oltásokat ki gyártja.
Ez tipikus 2021, hogy elkezdtek az emberek gyártók szerint okoskodni, miközben a naponta szedett gyógyszereikről vagy a Rubophenről, Algopyrinről, fehérjeporaikról, étrendkiegészítőikről azt se tudják, hogy hol készül. (Van ami keleten, de le se szarják, nemhogy idegenkednének.)

Ez tipikus szarházi ellenzéki politika, hogy az oltásokba is belekeverték a kisstílű ostobaságaikat, hogy amit a kormány csinál az csak szar lehet.
Amihez passzol egy tipikus szarházi kormányzati politika, hogy "akkor meghosszabbítjuk Bicskéig", minden tökéletes, amit mi csinálunk.
Sobri Jóska
Ez nem szarházi ellenzéki politika, hanem szarházi politika. Az is az, hogy Putyin hirtelen fasza gyerek lett. MIközben minden kultúrált norma szerint nem az, hanem egy keleti, diktátor-paraszt. Mégis, ha felméred a mai Fidesz tábort, hogy ki a szimpatikusabb, Putyin szimpatikusabbra fog kijönni, mint Gorbacsov. Na ez a szarházi politika eredménye.

A keleti averzió pedig létezik. Gyere le vidékre, hagyd el az értelmiségi barlangot. MC-nek teljesen igaza van, itt a kutya nem tudja, hogy mit pampog Fegyőr. De az orosz az viszont még mindig szovjet/ruszki, a kínai meg ferdeszemű kínaipiacos ügyeskedő. Kész csoda, hogy megfér a faszagyerek Putyinnal, de a világ már ilyen skizofrén időnként. 😊

De az elitizmus és az értelmiségi gőg ebben is megmutatkozik: nekem csak a pfizer jó, mert... Bullshit. Tipik elitizmus, arcoskodás.Sobri Jóska
Ez a te narratívád. Hogy legyen apropód újra és újra kiemelni a minden oltásos fél mondatot, ami valamiért kéjes örömmel tölt el téged, Miközben egy percet se éltél le a privát életedben ebben a szemléletben, nálad - bevallottan - elitistább szemléletű ember nincs itt a fórumon. 😊
peterk2005
Látod milyen fura?
Elitista vagyok, amíg annak van hasznossága, és mégsincs rámkövülve, el tudom engedni, amint van, ami hasznosabb attitűd.
És ne hozzám viszonyítva, vagy az én relációmban reflektálj, pláne, hogy ebben az oltáskérdésben semmi elitista attitűdöm nincs, míg neked a megnyilvánulásaidból árad a haszontalanság, a bizalom errodálása, az "én jobban tudom" gőgje, a transzparenciaigényed öncélú szajkóása és minden más oltóanyag fikázása, mint amit te kaptál.
Sobri Jóska
Nem fura ez, Jóska, leírtam már, hogy mit gondolok erről. 😊 Szerintem egy pillanatig nem dobtad te el azt az elitizmust. Sőt ezt is az elitista nézőpontodból csinálod. Azért, mert téged fikarcnyit se érdekel, hogy kit mivel oltanak be. Téged csak az érdekel, hogy te vissza kaphasd a régi életedet, mászkálhass, ne legyél korlátozva. Az, hogy ennek másokra nézve milyen ára van, számodra nem szempont. Bevalottan nem az. 😊
peterk2005
Mondjuk az, hogy a szerencsetlen Fegyor mirol pampog, mirol akarna pampogni, azt meg a Gulyas Marci sem tudja. 😀 de majd Fegyőr utananez.😀

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 537 — The only discipline that lasts, is self discipline
peterk2005
Ez nettó hazugság.

Sobri Jóska

peterk2005
Látod milyen fura?
Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
peterk2005
Valóban ez a különbség.
Hogy te nem tudod.
Sobri Jóska
maximum sejted ....

több mint 4 éve
peterk2005
Valóban ez a különbség.
Hogy te nem tudod.
Én meg tudom, hogy mindegyik oltás ugyanolyan jó a koronavírus ellen.

több mint 4 éve
peterk2005
Ez nettó hazugság.

több mint 4 éve
Nyilván, ugyanolyan jók egy útra A-ból B-be, mint a BMW-k, de ha valaki a valóságot az igazához akarja hajlítani, hogy alátámaszthassa, hogy a keleti vakcinák és az Astra szar, csak a Pfizer a tuti, annak könnyebb ha kilép a saját analógiájából és addig torzítgatja, amíg végül el nem hiszi önmaga is amit állít.Sobri Jóska
Oké Jóska. Akkor sok sikert az új Suzukidhoz. Gondolom azt fogsz venni, hiszen ha ugyanolyan jó, akkor minek költenél másfélszer annyit, nem?
peterk2005
Elfogadtam elsőre a Sputnikot, ez elég meggyőző, nem?
Egyébként 15 éves japán SUV-om van, nekem teljesen megfelel. Ér kb 1,2-1,8 milliót.
Valóban nem cserélem le egy 5 vagy 15 milliósra amíg megy, és odavisz, ahova menni akarok vele.
Sobri Jóska
Én is elfogadtam volna a Sputnikot, ha azt ajánják fel. Sőt, az AZ-t is, ha akkor, amikor felajánlják, tudom, hogy megkapható lesz 12 hétnél korábban is a második. És is egy használt autóval járok, bár nem 15 éves, hanem 6, de messze nem kerül az enyém se egy új BMW árába.

A különdbség közöttünk csak annyi, hogy én nem akarlak meggyőzni téged sem, és másokat sem, hogy a sputnyik ugyanolyan jó, mint a moderna vagy pfizer. Mert nem tudom. És arról sem akarlak meggyőzni, hogy a hat éves autóm ugyanolyan jó, mint egy 2021-es, euro6-os, friss törésteszten öt csillagot kapott új autó.

több mint 4 éve
peterk2005
Látod milyen fura?

több mint 4 éve
ebben a topikban nem oltaspartiak vs oltasellenesek viaskodnak hanem oltasparti oltaspartival.
ORIASI
YoungZeeZee
Igazságszerint én azt tapasztalom van a Pfizer tábor és "mindenkit IS" utálnak és úton útfélen bizonygatják hogy az övék márpedig a legjobb,mert ez meg az meg amaz.
De azt nem veszik figyelembe hogy rohadtul nem lehet tudni hogy hosszútávon melyik is a jobb.
Szerintem jelenleg mindegyik ugyan olyan rizikós de majd az idő és tapasztalatok bebízonyitják hogy melyik a jobb.VvAlekosz
Nincs "pfizer" tábor. Anti-keleti tábor van, az érezhető a lakosságban. Ha jársz-kelsz, ezzel találkozhatsz. És van egy averzió az AZ-val kapcsolatban, a vérrögképződéses esetek miatt. Ez utóbbi nem állandó, ilyesmi előfordul minden gyógyszer esetén, a viagra-nál is volt egy rövid időszak amikor jöttek a szívproblémás esetek, hogy átmenetileg csökkent a bizalom. De ez helyreáll, ahogy tisztázódik a helyzet.

(Az USA-ban is van vakcina ellenesség, pedig ott csak Pfizert és Moderna-t oltanak. A fekete lakosságban ennek ellenére elég nagy a bizalmatlanság. Történelmi okok miatt, mert korábban komoly negatív élményeik voltak amikor kísérleti bárányként használták őket. Ezen fontos változtatni, de biztos nem úgy lehet, ha bedobnak közéjük egy újabb olyan vakcinát, amit a politika nyom az arcukba, és amiről titkolózás folyik.)

Apropó csinálhatnánk egy táblázatot hogy ki melyiket tartja jónak vagy mit kapott aztán pár hónap múlva megnézhetnénk kinek lett igaza.Így az egyik tábor a másik orra alá dörgölhetné "Nézd én bízz isten megmondtam hogy ez és ez a jó"
VvAlekosz
Javasoltam már egy poll-t "ki mit kapott / ki mit kérne" kérdésekkel. Bele lehetne venni a "melyikben bízom"-ot is. Az is érdekes eredményeket adhatna.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 4 éve
Nyilván, ugyanolyan jók egy útra A-ból B-be, mint a BMW-k, de ha valaki a valóságot az igazához akarja hajlítani, hogy alátámaszthassa, hogy a keleti vakcinák és az Astra szar, csak a Pfizer a tuti, annak könnyebb ha kilép a saját analógiájából és addig torzítgatja, amíg végül el nem hiszi önmaga is amit állít.Sobri Jóska
Oké Jóska. Akkor sok sikert az új Suzukidhoz. Gondolom azt fogsz venni, hiszen ha ugyanolyan jó, akkor minek költenél másfélszer annyit, nem?
peterk2005
Elfogadtam elsőre a Sputnikot, ez elég meggyőző, nem?
Egyébként 15 éves japán SUV-om van, nekem teljesen megfelel. Ér kb 1,2-1,8 milliót.
Valóban nem cserélem le egy 5 vagy 15 milliósra amíg megy, és odavisz, ahova menni akarok vele.

több mint 4 éve
AZ ellen két dolog szól az átlagember szemében: a vérrögképződéses hókamóka, meg a 12 hétre adott második. Arról nem is beszélve, hogy a korábbi összehasonlító táblázatokban a többi 90+%-os hatékonyságával szemben az Astránál csak valami 63%-ot írták.
warr_b
Az mondjuk akkor ugyanúgy szólhatna mindegyik ellen, mert semmivel sem gyakoribb az AstraZenecánál.
Mikey
De gyakoribb. Egészen konkrétan, már meg is találták az összefüggést. Tudományosan igazolt. (Ami a Jonhnsonra még nem igaz.)

Az igaz, hogy még így is olyan alacsony a rizikója, hogy bőőőven megéri vakcinaként oltani vele. Ez igaz. Ezt szem előtt tartva lehetne is vele oltani. Bizalmat teremtve, adott csoportok számára, stb.
peterk2005
De a túlzott transzparencia, a hozzád hasonlók szőrszálhasogatása, annak hangsúlyozása, hogy az AZ nem ugyanolyan jó oda vezet, hogy van aki ma Magyarországon bár megtehetné, de nem veszi fel. Egy olyan oltást, amivel elkerülhetné a súlyos kimenetelt, a halált!
Csak mert te és a hozzád hasonlóan elitista elméleti értelmiségiek nekiállnak a médiában azzal riogatni, hogy "nem elég transzparens" vagy "vérrögképződhet", és hasonló a bizalmat nem megteremtő, hanem errodáló értelmetlen, haszontalan okoskodással.

Elfogadva a te nézőpontodat, áruld el, hogy annak ugyan mi a társadalmi hasznossága?
Hisz te is tudod, ha itthon 2 millió ember elfogadna AZ-t, akkor abból 2 fő lenne kitéve halálos vérrögképződésnek (ami ráadásul most, hogy már tudott, a helyszínen megfigyeléssel akár ki is szűrhető.).
A saját egyéni szempontodból még el is lehet fogadni, elitista vagy, jómódú, megoldod a Pfizert, addig meg megoldod, hogy ne bóklásszál, ne fertőződj meg.
De az átlagember, a prolik, az átoltottság szempontjából mi a hasznossága a te nézőpontodnak?

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
ebben a topikban nem oltaspartiak vs oltasellenesek viaskodnak hanem oltasparti oltaspartival.
ORIASI
YoungZeeZee
Igazságszerint én azt tapasztalom van a Pfizer tábor és "mindenkit IS" utálnak és úton útfélen bizonygatják hogy az övék márpedig a legjobb,mert ez meg az meg amaz.
De azt nem veszik figyelembe hogy rohadtul nem lehet tudni hogy hosszútávon melyik is a jobb.
Szerintem jelenleg mindegyik ugyan olyan rizikós de majd az idő és tapasztalatok bebízonyitják hogy melyik a jobb.

Apropó csinálhatnánk egy táblázatot hogy ki melyiket tartja jónak vagy mit kapott aztán pár hónap múlva megnézhetnénk kinek lett igaza.Így az egyik tábor a másik orra alá dörgölhetné "Nézd én bízz isten megmondtam hogy ez és ez a jó"