Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Akkor áruld el nekem légy szíves, hogy mit olvastál a Sinopharm vakcináról, hogy én is elolvashassam, és analizálhassam az eredményeket. Köszi. (Jóhet sputnyik link link, mert bár arról valamivel több infót találtam, de arról nem találtam semmi infót, hogy például hozzánk melyik verzió jött, és azt hol máshol alkalmazták még.)Az nem megy át, hogy én nem random vagy elvi alapon jutottam oda, hogy mindegyik oltást ugyanannyira elfogadhatónak, felvehetőnek, hasznosnak, hatékonynak, röviden jónak tartom, hanem pont azért, mert elolvastam mindent, informálódtam, analizáltam, mérlegeltem, és erre jutottam.De. És felesleges is elkezdeni érvelned ilyen példákkal, mert lepereg rólam. Nem azért, mert ne olvasnám az érveidet általában szívesen, hanem azért, mert úgy gondolom, hogy ebben a dologban feladtad az elveidet. Te vagy az egyik aki hangsúlyosan úgy gondolkodik az életről - és ebben hasonlítunk egymásra -, hogy képes irányítani a sorsát. Az pedig nem megy anélkül, hogy ne legyél birtokában a szükséges információknak. Egyszerűen ez egy alapfeltétel. Rendelkezni KELL az információkkal, hogy irányítani tudd a sorsodat. Úgy gondolom, hogy ebben az esetben - hogy a poltopicos minapi beszélgetésünket vegyem elő - nem az én egóm (elfogultságom) győzött az eszem fölött, hanem a te "egód" (elfogultságod) győzött a te eszed fölött. Elfogadtad, hogy ebben a kérdésben elég a zabla neked a tudás helyett. És nem érdekel a "laikusok vagyunk". Ennyire nem vagyunk azok. Se te, se én.De attól, hogy valami transzparensebb, még nem jobb.Nem akarom huszonötödször is leírni, hogy szerintem miért jobb, megtettem már elégszer. (Azért, mert transzparensebb. Mert tudom, hogy mit kapok. Nekem ez számít.)Na nekem a mondandódból az jött le hogy az egyik jobb mint a másik.Az, hogy valakinek vannak preferenciái, ha valaki azt merészeli gondolni, hogy nem minden vakcina ugyanolyan jó, az még nem jelenti azt, hogy azt is gondolná, hogy csak X vakcina a jó. Mindegyik jó, de számára van legjobb. És azt szeretné. Ordas nagy bűn ám....Ez az oldal kezd hasonlítani "Nyuszika van rajtad sapka ?Nincs ?Akkor azért verünk meg.Ha pedig van akkor azért."Nem erre gondoltam. Mi indokolta, hogy egyetlen napra csődítsenek össze 100 ezer embert? Mi indokolta, hogy mindenfajta előkészítés nélkül, az utolsó pillanatban az Origón (!) jelentsék be az "oltakozási lehetőséget"? OV miért fokozta az őrületet azzal, hogy "ma még lehet menni" Pfizerért, utána hetekig nem lesz? Ha tudta, hogy nem működik a foglalási rendszer, az a baj. Ha nem tudta, az a baj. Nehéz lenne eldönteni, melyik variáció a rosszabb.Az más. Második oltást elteszik plusz tegnap tényleg elfogyott a pfizer így ma már nem volt miért sorban állni.Focibérlettel rendelkezem, de baromira nem értem ezt a nyitást. Baszki tegnap benyögik, hogy megvan a 4 millió, ma meg már azt várják, hogy nyissanak a stadionok??? Sok klub nem volt rá felkészülve, illetve erre az 1-2 fordulóra már nem is akar nagyon nyitni, mert alsóbb osztályokban több vele a macera mint a pénz. Olvastam is több nb2-es meccsén, hogy még nem nyitnak ki. Tényleg nem értem miért nem lehetett egy rohadt hét felkészülést adni nekik, vagy egyáltalán miért kellett kinyitni???Egyik családtagom ma délelőtt ment második Pfizerért egy olyan bp-i oltópontra, ahol tegnap még taposták egymást az emberek. Nos: azonnal sorra került, senki sem állt előtte.
NB2
Már kérdeztem: nem büntetőjogi kategória, amit a kormány művelt? Vagy a tudatosan előidézett tömeghisztéria is csak politikai kommunikáció?
nagylaza
csebi
Ráadásul - ahogyan a VanillaSky által linkelt cikkben is olvasható - a Pfizer megbízhatóan, heti rendszerességgel százezres nagyságrendben szállít.
nagylaza
Eskü nektek semmi nem jó amit kormány csinál.Nem beszélve arról hogy folyamat csak ez Pfizer vakcina őrület van köreitekbe aki csak ide tévedne fel az azt hihetné hogy többi nem is jó.
Mondom úgy hogy kurvára szopom a faszt a Sputnyikkal
VvAlekosz
Nekem inkább az nem tetszik, hogy volt / van még kb. félmillió regisztrált ember. Nem egy közülük hetekkel, hónapokkal ezelőtt regisztrált. Korrektebb lett volna a számukra elérhetővé tenni a vakcinára jelentkezést előbb. Egy napon már nem múlt volna, és akkor nem lett volna az a helyzet, hogy így bedobva a gyeplőt boldog boldogtalant beoltottak, miközben az a pár százezer, aki követte a szabályt és a rendet, az még mindig vár a sorára. De, sajnos itt az egészségügyi dolgozók, az oltópontokon dolgozók, a regisztráltak, de a nem regisztráltak szempontjai sem számítanak jelenleg. Csak egy számít, mutassanak jól a számok. Ha ehhez az kell, hogy a kínai a legjobb, akkor az a legjobb, és szakértő fogd be a pofád. Ha meg az, hogy a sputnik, akkor az a legjobb és pont. Szakértő szintén fogd be a pofád.
peterk2005
Akkor kérdezem mivel jobb ? (Max ha utazgatni akarsz azt eltudom fogadni )
Nem nem hiszem hogy mindegyik ugyan olyan jó de jelenleg szerintem nem igazán lehet tudni melyik mivel is jobb a másiknál
Mindegy maradjunk annyiba hogy bármit csinál a kormány az rossz kezdve ronda gonosz keleti vakcinával.....Mert ugyebár Pfizer mindegyiknél magasan jobb ha csak a fórum hozászólásokat veszem alapul (-Sobri de ő e témában nem releváns)független mit mond a szakértő.
VvAlekosz
peterk2005
Ha titkolózik az új BMW, mert az X9-es model újtechnológiás felfüggesztéseit nem dokumentálja eléggé, attól még nem lesz jobb a Dacia Duster ProX, csak mert arról mindent tudsz.Sobri Jóska
peterk2005
Sobri Jóska
Ha jól tudom a vakcinagyártashoz, biológiához és eféle nyalánkságokhoz kb. annyi közöd van mint az emberek majd 100%-nak, így az összes informálódás, analizálás és mérlegelés után a választásod alig több mint random érzelmi döntés.Ez nem igaz. A laikusság nem jelenti azt, hogy szükségszerűen vakon kell botorkálnod az erdőben, és teljesen véletlenszerű, hogy a laskagombát vagy a gyilkos galócát eszed-e meg. Lehet mások tudására is támaszkodni.
Több, és ahhoz pont elég, hogy eldönthesd téged melyik tesz "boldoggá", de kb. ennyi.
Ez a dolog persze vonatkozik rám is és az emberek majdnem teljes egészére.
kittli
peterk2005
Ha már gombás példa.Akkor áruld el nekem légy szíves, hogy mit olvastál a Sinopharm vakcináról, hogy én is elolvashassam, és analizálhassam az eredményeket. Köszi. (Jóhet sputnyik link link, mert bár arról valamivel több infót találtam, de arról nem találtam semmi infót, hogy például hozzánk melyik verzió jött, és azt hol máshol alkalmazták még.)Az nem megy át, hogy én nem random vagy elvi alapon jutottam oda, hogy mindegyik oltást ugyanannyira elfogadhatónak, felvehetőnek, hasznosnak, hatékonynak, röviden jónak tartom, hanem pont azért, mert elolvastam mindent, informálódtam, analizáltam, mérlegeltem, és erre jutottam.De. És felesleges is elkezdeni érvelned ilyen példákkal, mert lepereg rólam. Nem azért, mert ne olvasnám az érveidet általában szívesen, hanem azért, mert úgy gondolom, hogy ebben a dologban feladtad az elveidet. Te vagy az egyik aki hangsúlyosan úgy gondolkodik az életről - és ebben hasonlítunk egymásra -, hogy képes irányítani a sorsát. Az pedig nem megy anélkül, hogy ne legyél birtokában a szükséges információknak. Egyszerűen ez egy alapfeltétel. Rendelkezni KELL az információkkal, hogy irányítani tudd a sorsodat. Úgy gondolom, hogy ebben az esetben - hogy a poltopicos minapi beszélgetésünket vegyem elő - nem az én egóm (elfogultságom) győzött az eszem fölött, hanem a te "egód" (elfogultságod) győzött a te eszed fölött. Elfogadtad, hogy ebben a kérdésben elég a zabla neked a tudás helyett. És nem érdekel a "laikusok vagyunk". Ennyire nem vagyunk azok. Se te, se én.De attól, hogy valami transzparensebb, még nem jobb.Nem akarom huszonötödször is leírni, hogy szerintem miért jobb, megtettem már elégszer. (Azért, mert transzparensebb. Mert tudom, hogy mit kapok. Nekem ez számít.)Na nekem a mondandódból az jött le hogy az egyik jobb mint a másik.Az, hogy valakinek vannak preferenciái, ha valaki azt merészeli gondolni, hogy nem minden vakcina ugyanolyan jó, az még nem jelenti azt, hogy azt is gondolná, hogy csak X vakcina a jó. Mindegyik jó, de számára van legjobb. És azt szeretné. Ordas nagy bűn ám....Ez az oldal kezd hasonlítani "Nyuszika van rajtad sapka ?Nincs ?Akkor azért verünk meg.Ha pedig van akkor azért."Nem erre gondoltam. Mi indokolta, hogy egyetlen napra csődítsenek össze 100 ezer embert? Mi indokolta, hogy mindenfajta előkészítés nélkül, az utolsó pillanatban az Origón (!) jelentsék be az "oltakozási lehetőséget"? OV miért fokozta az őrületet azzal, hogy "ma még lehet menni" Pfizerért, utána hetekig nem lesz? Ha tudta, hogy nem működik a foglalási rendszer, az a baj. Ha nem tudta, az a baj. Nehéz lenne eldönteni, melyik variáció a rosszabb.Az más. Második oltást elteszik plusz tegnap tényleg elfogyott a pfizer így ma már nem volt miért sorban állni.Focibérlettel rendelkezem, de baromira nem értem ezt a nyitást. Baszki tegnap benyögik, hogy megvan a 4 millió, ma meg már azt várják, hogy nyissanak a stadionok??? Sok klub nem volt rá felkészülve, illetve erre az 1-2 fordulóra már nem is akar nagyon nyitni, mert alsóbb osztályokban több vele a macera mint a pénz. Olvastam is több nb2-es meccsén, hogy még nem nyitnak ki. Tényleg nem értem miért nem lehetett egy rohadt hét felkészülést adni nekik, vagy egyáltalán miért kellett kinyitni???Egyik családtagom ma délelőtt ment második Pfizerért egy olyan bp-i oltópontra, ahol tegnap még taposták egymást az emberek. Nos: azonnal sorra került, senki sem állt előtte.
NB2
Már kérdeztem: nem büntetőjogi kategória, amit a kormány művelt? Vagy a tudatosan előidézett tömeghisztéria is csak politikai kommunikáció?
nagylaza
csebi
Ráadásul - ahogyan a VanillaSky által linkelt cikkben is olvasható - a Pfizer megbízhatóan, heti rendszerességgel százezres nagyságrendben szállít.
nagylaza
Eskü nektek semmi nem jó amit kormány csinál.Nem beszélve arról hogy folyamat csak ez Pfizer vakcina őrület van köreitekbe aki csak ide tévedne fel az azt hihetné hogy többi nem is jó.
VvAlekosz
Nekem inkább az nem tetszik, hogy volt / van még kb. félmillió regisztrált ember. Nem egy közülük hetekkel, hónapokkal ezelőtt regisztrált. Korrektebb lett volna a számukra elérhetővé tenni a vakcinára jelentkezést előbb. Egy napon már nem múlt volna, és akkor nem lett volna az a helyzet, hogy így bedobva a gyeplőt boldog boldogtalant beoltottak, miközben az a pár százezer, aki követte a szabályt és a rendet, az még mindig vár a sorára. De, sajnos itt az egészségügyi dolgozók, az oltópontokon dolgozók, a regisztráltak, de a nem regisztráltak szempontjai sem számítanak jelenleg. Csak egy számít, mutassanak jól a számok. Ha ehhez az kell, hogy a kínai a legjobb, akkor az a legjobb, és szakértő fogd be a pofád. Ha meg az, hogy a sputnik, akkor az a legjobb és pont. Szakértő szintén fogd be a pofád.
peterk2005
Nem nem hiszem hogy mindegyik ugyan olyan jó de jelenleg szerintem nem igazán lehet tudni melyik mivel is jobb a másiknál
Mindegy maradjunk annyiba hogy bármit csinál a kormány az rossz kezdve ronda gonosz keleti vakcinával.....Mert ugyebár Pfizer mindegyiknél magasan jobb ha csak a fórum hozászólásokat veszem alapul (-Sobri de ő e témában nem releváns)független mit mond a szakértő.
VvAlekosz
peterk2005
Ha titkolózik az új BMW, mert az X9-es model újtechnológiás felfüggesztéseit nem dokumentálja eléggé, attól még nem lesz jobb a Dacia Duster ProX, csak mert arról mindent tudsz.Sobri Jóska
peterk2005
Sobri Jóska
Ha jól tudom a vakcinagyártashoz, biológiához és eféle nyalánkságokhoz kb. annyi közöd van mint az emberek majd 100%-nak, így az összes informálódás, analizálás és mérlegelés után a választásod alig több mint random érzelmi döntés.Ez nem igaz. A laikusság nem jelenti azt, hogy szükségszerűen vakon kell botorkálnod az erdőben, és teljesen véletlenszerű, hogy a laskagombát vagy a gyilkos galócát eszed-e meg. Lehet mások tudására is támaszkodni.
Több, és ahhoz pont elég, hogy eldönthesd téged melyik tesz "boldoggá", de kb. ennyi.
kittli
peterk2005
A 90-es években jelent meg egy könyv, "Gombaismertető kézikönyv" címmel.
Konkrétan az ehető és mérges gombák leírásánál néhány fénykép rossz helyre került.
Támaszkodhatok én mások tudására, ha laikusként az információ tömegből pont azt választom ki amivel lemérgezem a családom.
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 4 éve
Még azért bőven van akik szeretnének oltást. Láttam a hatalmas sort az Uzsokinál mert ott voltam 😊Igen a nyárhoz közeledve talán emiatt is kaphat lökést, de mivel nem konkrét elképzelés, hanem a közvélemény-kutatási adatok határozzák meg a nyitás - zárást így adja az ég, hogy pártunk és kormányunk kitartson a védettségi igazolvány plusz szolgáltatásinak kizárólagossága mellett. Különben baszhatjuk.Nagy kérdés, hogy mi lesz ezután. A regisztráció is belassult, az oltakozási kedv meg elért oda, hogy aki akarta azt már beoltották (már aki tényleg akarta, és nem válogatott) de legalábbis napokon belül beolthatják. Viszont ez így nem elég, szóval kiváncsi leszek mit lépnek. Ha tippelnem kéne oLyan szokásos kormányintézkedés lesz, tehát foglalni továbbra is kínaira meg astrára lehet, de csendben elkezdik szórni a plusz Pfizert, ami persze úgyis kiderül és mindenki azt akar majd ezért senki nem fog mást elfogadni tehát még jobban belassul az oltás 😊 nem tudom mennyi első oltás érkezik belőle hetente, de ha tényleg rákap a nép akkor az 5 millió nem holnap lesz meg.ha csak a védettek kapnak továbbra is szolgátatásokat még sokáig, akkor elfognak gondolkodni az összesesküvők, oltásellenesek, vírustagadók hogy csak itt az idő oltakozni.
MC12
braxa88
MC12
De már csak azok maradtak akik a Pfizert/ Modernát fogadják el(pl én is). Így a beoltottak száma, attól a vakcinától függ.
Elkell kezdeni üzletelni 1millió kínait mondjuk 600 Pfizerért 😊 vagy mennyi a váltó szám?

több mint 4 éve
Jaj hagyjuk már ez ez a liberális maszlagot.Én bár elég autoritarianizmus párti vagyok, de azért erősen kétlem hogy a mai liberális értékekkel hogy lehetne ezt összeegyeztetniDehogynem, kötelező oltásnak hívják 😊Ezt kifejtenéd miért gondolod így ?Érdekes kérdés, mikor a momentum mondta majdnem szetkapták őket.Ez egy nagyon jó ötlet személyszerint úgy gondolomJúniusi esküvő van, necces 😀Nagy kérdés, hogy mi lesz ezután. A regisztráció is belassult, az oltakozási kedv meg elért oda, hogy aki akarta azt már beoltották (már aki tényleg akarta, és nem válogatott) de legalábbis napokon belül beolthatják. Viszont ez így nem elég, szóval kiváncsi leszek mit lépnek. Ha tippelnem kéne oLyan szokásos kormányintézkedés lesz, tehát foglalni továbbra is kínaira meg astrára lehet, de csendben elkezdik szórni a plusz Pfizert, ami persze úgyis kiderül és mindenki azt akar majd ezért senki nem fog mást elfogadni tehát még jobban belassul az oltás 😊 nem tudom mennyi első oltás érkezik belőle hetente, de ha tényleg rákap a nép akkor az 5 millió nem holnap lesz meg.Konkrétan meglepődnek ha május végére meglenne az 5 millió.
MC12
csebi
Amúgy majd úgyis csinál valamit a kormány, adnak krumplit, kaja jegyet akármit…
Toca
A cél nem lehet más csak az hogy minél többen oltva legyenek.Ha így akkor így én nem látok benne kivetnivalót.
VvAlekosz
Én nem gondolom, hogy ajandekokkal kellene oltasra ösztökélni az embereket.
Toca
Van egy réteg elég nagy szám ki nem igazán iskolázott nagyrészük masszívan oltás ellenes (építkezés ahol dolgozom szinte az összes segédmunkás és sok szakmunkás vélekedik így)
Szerintem ezt a réteget máshogy nem igazán tudod oltakozásra bírni.
De ez csak egy vélemény
VvAlekosz
Toca
VvAlekosz
Van már most is kötelező oltás.
Mellesleg mindenki tudja, hogy nem emiatt nem kötelező az oltas, csak a Fidesz szerint ez poltikai öngyilok most.
Mert ők még akarnak jövőre is nyerni.
Csak és kizárólag emiatt nem teszik meg.
több mint 4 éve
Igen a nyárhoz közeledve talán emiatt is kaphat lökést, de mivel nem konkrét elképzelés, hanem a közvélemény-kutatási adatok határozzák meg a nyitás - zárást így adja az ég, hogy pártunk és kormányunk kitartson a védettségi igazolvány plusz szolgáltatásinak kizárólagossága mellett. Különben baszhatjuk.Nagy kérdés, hogy mi lesz ezután. A regisztráció is belassult, az oltakozási kedv meg elért oda, hogy aki akarta azt már beoltották (már aki tényleg akarta, és nem válogatott) de legalábbis napokon belül beolthatják. Viszont ez így nem elég, szóval kiváncsi leszek mit lépnek. Ha tippelnem kéne oLyan szokásos kormányintézkedés lesz, tehát foglalni továbbra is kínaira meg astrára lehet, de csendben elkezdik szórni a plusz Pfizert, ami persze úgyis kiderül és mindenki azt akar majd ezért senki nem fog mást elfogadni tehát még jobban belassul az oltás 😊 nem tudom mennyi első oltás érkezik belőle hetente, de ha tényleg rákap a nép akkor az 5 millió nem holnap lesz meg.ha csak a védettek kapnak továbbra is szolgátatásokat még sokáig, akkor elfognak gondolkodni az összesesküvők, oltásellenesek, vírustagadók hogy csak itt az idő oltakozni.
MC12
braxa88
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Vajon miért fogom beíratni a sárga whos nemzetközi oltaskonyvembe? Azt mindenhol elfogadják.Igen csak azt mi nem kapunk.Hallottam olyat ma egy országgyűlésikepviselő titkárától hogy a kormány nem tervezi és nem is fogja beleírni oltásikártyába hogy mivel is oltottak így minden magyarra ugyanaz fog vonatkozni külföldön.Ez most is így van, EU-s ban elvileg benne lesz.
Ha ez így lesz szívás lesz Pfizereseknek
VvAlekosz
kapitnono
Legalábbis ez a terv így teremtenek egyenlőséget az oltottak között.
(Ha hazudok akkor titkár után hazudok )
VvAlekosz
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Én bár elég autoritarianizmus párti vagyok, de azért erősen kétlem hogy a mai liberális értékekkel hogy lehetne ezt összeegyeztetniA kötelező oltás és a liberális értékek nem zárják ki egymást. Elvileg még a TASZ is elfogadhatónak tartja:
VvAlekosz
"Az állam feladata az is, hogy mindent megtegyen azért, hogy az állampolgárok legalább a nyájimmunitáshoz szükséges arányban felvegyék az oltást. Ez alapvetően két módon érhető el: az állampolgárok meggyőzésével az oltás szükségességéről, vagy az oltás kötelezővé tételével.
Bizonyos feltételek teljesülése esetén jogi szempontból mindkét út elfogadható."
tasz.hu/allaspont-koronavirus-vakcina
Igaz, ezt is írják:
"A TASZ álláspontja az, hogy amennyiben a meggyőzés eszközeivel elérhető a nyájimmunitás, akkor nem szabad jogkorlátozással kikényszeríteni azt."
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Én bár elég autoritarianizmus párti vagyok, de azért erősen kétlem hogy a mai liberális értékekkel hogy lehetne ezt összeegyeztetniDehogynem, kötelező oltásnak hívják 😊Ezt kifejtenéd miért gondolod így ?Érdekes kérdés, mikor a momentum mondta majdnem szetkapták őket.Ez egy nagyon jó ötlet személyszerint úgy gondolomJúniusi esküvő van, necces 😀Nagy kérdés, hogy mi lesz ezután. A regisztráció is belassult, az oltakozási kedv meg elért oda, hogy aki akarta azt már beoltották (már aki tényleg akarta, és nem válogatott) de legalábbis napokon belül beolthatják. Viszont ez így nem elég, szóval kiváncsi leszek mit lépnek. Ha tippelnem kéne oLyan szokásos kormányintézkedés lesz, tehát foglalni továbbra is kínaira meg astrára lehet, de csendben elkezdik szórni a plusz Pfizert, ami persze úgyis kiderül és mindenki azt akar majd ezért senki nem fog mást elfogadni tehát még jobban belassul az oltás 😊 nem tudom mennyi első oltás érkezik belőle hetente, de ha tényleg rákap a nép akkor az 5 millió nem holnap lesz meg.Konkrétan meglepődnek ha május végére meglenne az 5 millió.
MC12
csebi
Toca
A cél nem lehet más csak az hogy minél többen oltva legyenek.Ha így akkor így én nem látok benne kivetnivalót.
VvAlekosz
Toca
Van egy réteg elég nagy szám ki nem igazán iskolázott nagyrészük masszívan oltás ellenes (építkezés ahol dolgozom szinte az összes segédmunkás és sok szakmunkás vélekedik így)
De ez csak egy vélemény
VvAlekosz
Toca
több mint 4 éve
Ja egy jó hír is mára szűkebb "pátriámból " jelentem mára teljesen eltűnt a rosszullétem vagy is minden oltási mellékhatás a múlté.Na, ugye!
VvAlekosz
több mint 4 éve
Az EU meg majd azt mondja a sok kinai meg orosz turistának, hogy bocsi nem jöhetsz mert kinaival/orosszal vagy beoltva. Én ezt valahogy nem tudom elképzelniNincs tiltás sehol. Jöhet-mehet mindenki kártya nélkül is, csak kell vagy két teszt öt napon belül, vagy 10 nap karantén. A kínaiak így legalább 10 nappal tovább fognak itt fogyasztani. 😀
Wester

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Ja egy jó hír is mára szűkebb "pátriámból " jelentem mára teljesen eltűnt a rosszullétem vagy is minden oltási mellékhatás a múlté.
több mint 4 éve
Dehogynem, kötelező oltásnak hívják 😊Ezt kifejtenéd miért gondolod így ?Érdekes kérdés, mikor a momentum mondta majdnem szetkapták őket.Ez egy nagyon jó ötlet személyszerint úgy gondolomJúniusi esküvő van, necces 😀Nagy kérdés, hogy mi lesz ezután. A regisztráció is belassult, az oltakozási kedv meg elért oda, hogy aki akarta azt már beoltották (már aki tényleg akarta, és nem válogatott) de legalábbis napokon belül beolthatják. Viszont ez így nem elég, szóval kiváncsi leszek mit lépnek. Ha tippelnem kéne oLyan szokásos kormányintézkedés lesz, tehát foglalni továbbra is kínaira meg astrára lehet, de csendben elkezdik szórni a plusz Pfizert, ami persze úgyis kiderül és mindenki azt akar majd ezért senki nem fog mást elfogadni tehát még jobban belassul az oltás 😊 nem tudom mennyi első oltás érkezik belőle hetente, de ha tényleg rákap a nép akkor az 5 millió nem holnap lesz meg.Konkrétan meglepődnek ha május végére meglenne az 5 millió.
MC12
csebi
Toca
VvAlekosz
Toca
De ez csak egy vélemény
VvAlekosz
több mint 4 éve
Azért a Momentum alanyi jogon minden beoltottnak 100e HUF-ot akart adni...Érdekes kérdés, mikor a momentum mondta majdnem szetkapták őket.Ez egy nagyon jó ötlet személyszerint úgy gondolomJúniusi esküvő van, necces 😀Nagy kérdés, hogy mi lesz ezután. A regisztráció is belassult, az oltakozási kedv meg elért oda, hogy aki akarta azt már beoltották (már aki tényleg akarta, és nem válogatott) de legalábbis napokon belül beolthatják. Viszont ez így nem elég, szóval kiváncsi leszek mit lépnek. Ha tippelnem kéne oLyan szokásos kormányintézkedés lesz, tehát foglalni továbbra is kínaira meg astrára lehet, de csendben elkezdik szórni a plusz Pfizert, ami persze úgyis kiderül és mindenki azt akar majd ezért senki nem fog mást elfogadni tehát még jobban belassul az oltás 😊 nem tudom mennyi első oltás érkezik belőle hetente, de ha tényleg rákap a nép akkor az 5 millió nem holnap lesz meg.Konkrétan meglepődnek ha május végére meglenne az 5 millió.
MC12
csebi
Toca
VvAlekosz
Toca
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Legyen ígyUnió minden tagállama jogosult lesz igényelni, elvileg majd ugyanott lehet ahol az uniós EÜ kártyát. Gondolom ha valaki messzebb utazik, jobban elfogadják mint simán a magyart.Igen csak azt mi nem kapunk.Hallottam olyat ma egy országgyűlésikepviselő titkárától hogy a kormány nem tervezi és nem is fogja beleírni oltásikártyába hogy mivel is oltottak így minden magyarra ugyanaz fog vonatkozni külföldön.Ez most is így van, EU-s ban elvileg benne lesz.
VvAlekosz
kapitnono
VvAlekosz
kapitnono
Simán neked lehet igazad de egy percig nem lepődnék meg ha a kormány saját hatáskörben valahogy megvétózná a dolgot bár azt nem igazán tudom hogy is tudná ezt kivitelezni.
több mint 4 éve
101 a halottak száma ez azért markáns csökkenés (Bár lehet kamu adat)Igen, a halottak számának csökkenése határozottan jó hír. Reménykedjünk, hogy nem derül ki a hét elején, csak "adattorlódás" történt.
Valahol azért hogy ennyien be vannak oltva jelentkeznie kell.Hallomásból hallom hogy ürülnek ki a covid osztályok
VvAlekosz
több mint 4 éve
Akkor áruld el nekem légy szíves, hogy mit olvastál a Sinopharm vakcináról, hogy én is elolvashassam, és analizálhassam az eredményeket. Köszi. (Jóhet sputnyik link link, mert bár arról valamivel több infót találtam, de arról nem találtam semmi infót, hogy például hozzánk melyik verzió jött, és azt hol máshol alkalmazták még.)Az nem megy át, hogy én nem random vagy elvi alapon jutottam oda, hogy mindegyik oltást ugyanannyira elfogadhatónak, felvehetőnek, hasznosnak, hatékonynak, röviden jónak tartom, hanem pont azért, mert elolvastam mindent, informálódtam, analizáltam, mérlegeltem, és erre jutottam.De. És felesleges is elkezdeni érvelned ilyen példákkal, mert lepereg rólam. Nem azért, mert ne olvasnám az érveidet általában szívesen, hanem azért, mert úgy gondolom, hogy ebben a dologban feladtad az elveidet. Te vagy az egyik aki hangsúlyosan úgy gondolkodik az életről - és ebben hasonlítunk egymásra -, hogy képes irányítani a sorsát. Az pedig nem megy anélkül, hogy ne legyél birtokában a szükséges információknak. Egyszerűen ez egy alapfeltétel. Rendelkezni KELL az információkkal, hogy irányítani tudd a sorsodat. Úgy gondolom, hogy ebben az esetben - hogy a poltopicos minapi beszélgetésünket vegyem elő - nem az én egóm (elfogultságom) győzött az eszem fölött, hanem a te "egód" (elfogultságod) győzött a te eszed fölött. Elfogadtad, hogy ebben a kérdésben elég a zabla neked a tudás helyett. És nem érdekel a "laikusok vagyunk". Ennyire nem vagyunk azok. Se te, se én.De attól, hogy valami transzparensebb, még nem jobb.Nem akarom huszonötödször is leírni, hogy szerintem miért jobb, megtettem már elégszer. (Azért, mert transzparensebb. Mert tudom, hogy mit kapok. Nekem ez számít.)Na nekem a mondandódból az jött le hogy az egyik jobb mint a másik.Az, hogy valakinek vannak preferenciái, ha valaki azt merészeli gondolni, hogy nem minden vakcina ugyanolyan jó, az még nem jelenti azt, hogy azt is gondolná, hogy csak X vakcina a jó. Mindegyik jó, de számára van legjobb. És azt szeretné. Ordas nagy bűn ám....Ez az oldal kezd hasonlítani "Nyuszika van rajtad sapka ?Nincs ?Akkor azért verünk meg.Ha pedig van akkor azért."Nem erre gondoltam. Mi indokolta, hogy egyetlen napra csődítsenek össze 100 ezer embert? Mi indokolta, hogy mindenfajta előkészítés nélkül, az utolsó pillanatban az Origón (!) jelentsék be az "oltakozási lehetőséget"? OV miért fokozta az őrületet azzal, hogy "ma még lehet menni" Pfizerért, utána hetekig nem lesz? Ha tudta, hogy nem működik a foglalási rendszer, az a baj. Ha nem tudta, az a baj. Nehéz lenne eldönteni, melyik variáció a rosszabb.Az más. Második oltást elteszik plusz tegnap tényleg elfogyott a pfizer így ma már nem volt miért sorban állni.Focibérlettel rendelkezem, de baromira nem értem ezt a nyitást. Baszki tegnap benyögik, hogy megvan a 4 millió, ma meg már azt várják, hogy nyissanak a stadionok??? Sok klub nem volt rá felkészülve, illetve erre az 1-2 fordulóra már nem is akar nagyon nyitni, mert alsóbb osztályokban több vele a macera mint a pénz. Olvastam is több nb2-es meccsén, hogy még nem nyitnak ki. Tényleg nem értem miért nem lehetett egy rohadt hét felkészülést adni nekik, vagy egyáltalán miért kellett kinyitni???Egyik családtagom ma délelőtt ment második Pfizerért egy olyan bp-i oltópontra, ahol tegnap még taposták egymást az emberek. Nos: azonnal sorra került, senki sem állt előtte.
NB2
nagylaza
csebi
nagylaza
VvAlekosz
peterk2005
VvAlekosz
peterk2005
peterk2005
Sobri Jóska
kittli
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Ezt kifejtenéd miért gondolod így ?Érdekes kérdés, mikor a momentum mondta majdnem szetkapták őket.Ez egy nagyon jó ötlet személyszerint úgy gondolomJúniusi esküvő van, necces 😀Nagy kérdés, hogy mi lesz ezután. A regisztráció is belassult, az oltakozási kedv meg elért oda, hogy aki akarta azt már beoltották (már aki tényleg akarta, és nem válogatott) de legalábbis napokon belül beolthatják. Viszont ez így nem elég, szóval kiváncsi leszek mit lépnek. Ha tippelnem kéne oLyan szokásos kormányintézkedés lesz, tehát foglalni továbbra is kínaira meg astrára lehet, de csendben elkezdik szórni a plusz Pfizert, ami persze úgyis kiderül és mindenki azt akar majd ezért senki nem fog mást elfogadni tehát még jobban belassul az oltás 😊 nem tudom mennyi első oltás érkezik belőle hetente, de ha tényleg rákap a nép akkor az 5 millió nem holnap lesz meg.Konkrétan meglepődnek ha május végére meglenne az 5 millió.
MC12
csebi
Toca
VvAlekosz
Toca
De ez csak egy vélemény
több mint 4 éve
Unió minden tagállama jogosult lesz igényelni, elvileg majd ugyanott lehet ahol az uniós EÜ kártyát. Gondolom ha valaki messzebb utazik, jobban elfogadják mint simán a magyart.Igen csak azt mi nem kapunk.Hallottam olyat ma egy országgyűlésikepviselő titkárától hogy a kormány nem tervezi és nem is fogja beleírni oltásikártyába hogy mivel is oltottak így minden magyarra ugyanaz fog vonatkozni külföldön.Ez most is így van, EU-s ban elvileg benne lesz.
VvAlekosz
kapitnono
VvAlekosz

több mint 4 éve
Nagy kérdés, hogy mi lesz ezután. A regisztráció is belassult, az oltakozási kedv meg elért oda, hogy aki akarta azt már beoltották (már aki tényleg akarta, és nem válogatott) de legalábbis napokon belül beolthatják. Viszont ez így nem elég, szóval kiváncsi leszek mit lépnek. Ha tippelnem kéne oLyan szokásos kormányintézkedés lesz, tehát foglalni továbbra is kínaira meg astrára lehet, de csendben elkezdik szórni a plusz Pfizert, ami persze úgyis kiderül és mindenki azt akar majd ezért senki nem fog mást elfogadni tehát még jobban belassul az oltás 😊 nem tudom mennyi első oltás érkezik belőle hetente, de ha tényleg rákap a nép akkor az 5 millió nem holnap lesz meg.ha csak a védettek kapnak továbbra is szolgátatásokat még sokáig, akkor elfognak gondolkodni az összesesküvők, oltásellenesek, vírustagadók hogy csak itt az idő oltakozni.
MC12
több mint 4 éve
Érdekes kérdés, mikor a momentum mondta majdnem szetkapták őket.Ez egy nagyon jó ötlet személyszerint úgy gondolomJúniusi esküvő van, necces 😀Nagy kérdés, hogy mi lesz ezután. A regisztráció is belassult, az oltakozási kedv meg elért oda, hogy aki akarta azt már beoltották (már aki tényleg akarta, és nem válogatott) de legalábbis napokon belül beolthatják. Viszont ez így nem elég, szóval kiváncsi leszek mit lépnek. Ha tippelnem kéne oLyan szokásos kormányintézkedés lesz, tehát foglalni továbbra is kínaira meg astrára lehet, de csendben elkezdik szórni a plusz Pfizert, ami persze úgyis kiderül és mindenki azt akar majd ezért senki nem fog mást elfogadni tehát még jobban belassul az oltás 😊 nem tudom mennyi első oltás érkezik belőle hetente, de ha tényleg rákap a nép akkor az 5 millió nem holnap lesz meg.Konkrétan meglepődnek ha május végére meglenne az 5 millió.
MC12
csebi
Toca
VvAlekosz
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Mert én mindenképp megszívtam csúnya gonosz gyengébb keleti (orosz) vakcinát kaptam.Nem a tuti Pfizert .(Enyhe irónia )Hallottam olyat ma egy országgyűlésikepviselő titkárától hogy a kormány nem tervezi és nem is fogja beleírni oltásikártyába hogy mivel is oltottak így minden magyarra ugyanaz fog vonatkozni külföldön.mindenkinek az lesz...kivétel nélkül...bár azt nem tudom miért emeled ki épp a "pfizereseket"
VvAlekosz
Klaci79
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Ez egy nagyon jó ötlet személyszerint úgy gondolomJúniusi esküvő van, necces 😀Nagy kérdés, hogy mi lesz ezután. A regisztráció is belassult, az oltakozási kedv meg elért oda, hogy aki akarta azt már beoltották (már aki tényleg akarta, és nem válogatott) de legalábbis napokon belül beolthatják. Viszont ez így nem elég, szóval kiváncsi leszek mit lépnek. Ha tippelnem kéne oLyan szokásos kormányintézkedés lesz, tehát foglalni továbbra is kínaira meg astrára lehet, de csendben elkezdik szórni a plusz Pfizert, ami persze úgyis kiderül és mindenki azt akar majd ezért senki nem fog mást elfogadni tehát még jobban belassul az oltás 😊 nem tudom mennyi első oltás érkezik belőle hetente, de ha tényleg rákap a nép akkor az 5 millió nem holnap lesz meg.Konkrétan meglepődnek ha május végére meglenne az 5 millió.
MC12
csebi
Toca
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
101 a halottak száma ez azért markáns csökkenés (Bár lehet kamu adat)Valahol azért hogy ennyien be vannak oltva jelentkeznie kell.Hallomásból hallom hogy ürülnek ki a covid osztályok
több mint 4 éve
Júniusi esküvő van, necces 😀Nagy kérdés, hogy mi lesz ezután. A regisztráció is belassult, az oltakozási kedv meg elért oda, hogy aki akarta azt már beoltották (már aki tényleg akarta, és nem válogatott) de legalábbis napokon belül beolthatják. Viszont ez így nem elég, szóval kiváncsi leszek mit lépnek. Ha tippelnem kéne oLyan szokásos kormányintézkedés lesz, tehát foglalni továbbra is kínaira meg astrára lehet, de csendben elkezdik szórni a plusz Pfizert, ami persze úgyis kiderül és mindenki azt akar majd ezért senki nem fog mást elfogadni tehát még jobban belassul az oltás 😊 nem tudom mennyi első oltás érkezik belőle hetente, de ha tényleg rákap a nép akkor az 5 millió nem holnap lesz meg.Konkrétan meglepődnek ha május végére meglenne az 5 millió.
MC12
csebi
több mint 4 éve
Koszonom szepen mindkettotoknek!Szervusztok. Hogy van ez a karantenos dolog, meddig kell lenni?Elvileg a háziorvosod értesítette a kormányhivatalt, akiknek fel kell(ett volna) veled venni a kapcsolatot. Legalább is minket hívtak. E-mailben és az eeszt-ben kaptál határozatot a karantén kezdetéről. Ha ezek nem történtek meg, én a helyedben hétfőn telefonálnék...
Mult szerdan volt a teszteles delutan, az ugye pozitiv lett. Mar csak masnap (azaz csutortokon) tudtam ertesiteni a hazi orvost, mert falun lehuzzak mar del korul a rolót.
Tehát vasarnap mar elobujhatok a jaszolbol? Akkor is ha az esetleges ujabb mintavetel negativat mutat, ám meg mindig vannak (visszamaradt?) tunetek, úgy mint nem létező szaglas, gyengeseg?
Ventura
Nincs második teszt, az első tünettől számított 10. nap a karantén vége. Ha még van tünet, akkor három tünetmentes nap kell a feloldáshoz, amiről szintén határozat kell.
Szóval szerintem lesd meg az e-mailt és az eeszt-t, ha nincs semmi, hétfőn hívd a házi orvost.
Szokol
E-mailt nem kaptam, ezen az altalad emlitett eeszt-en pontosan merre lelem meg?
Antigent vegeztek, annak nincs nyoma (pluszban pcr akkor lett volna, ha az antigen negativ). Van meg ideje az Antsz-nek tarcsazni, hatha csak el vannak havazva a munkaval.
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------