Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Felfogom.Nem bizonyítottak, hogy hatásos.Ja, a transzparencia az probléma, vagyis nem probléma, mert egyáltalán nincs.ajanlom Kemenesit, neha erdemes lenne meghallgatni.csak fosok, hogy aranylövés lenne. Az meg nem hiányzik.Te tényleg attól parázol, hogy a kínai oltástól infarktusod lesz?!
Amadeus
Már bocs, hogy megkérdem, de olvastál ezt-azt az oltásokról az elmúlt 3 hónapban?
Mostanában írnak erről a hírportálok, sajtóorgánumok, tudod.
Vagy kezdjem azt hinni, hogy meg van kinek mondta egykori tanárod a többször megidézett életbölcsességét?
Sobri Jóska
az alapjan, amit tole lehet hallani en ezeket a kovetkezteteseket vontam le:
a problema a kinaival a transzparencia. meg csak nem is feltetlenul az, hogy nem tudni a szamot, hogy most 60 80 vag 120%-os hanem h semmit sem lehet tudni.
a tobbi vakcinanal legalabb van folyamatos utankovetes, es amint kiderul, hogy vmi problema lep fel akkor jon az, hogy ezt kivizsgaljak ld Astra. viszont a kinairol nem tudunk semmit. se mi, se a szerbek, se az emirek, se a kinaianak nem szolgaltattak semmilyen hivatalos infot, tanulmanyt, hogy mi tortent/tortenik azokkal az emberekkel, akiket ezzel oltottak. van, akit behivtak 3. oltasra. miert? mert nem baj, ha kell meg egy oltas, teljesen mindegy h 1et vagy 3at szurnak mar, de a transzparencia hianya miatt foggalmunk sincs semmirol es alapvetoen ez a baj. mert, ha annyirol nem adnak ki infot, hogy miert es kiknek kell 3.-t szurni akkor fene se tudja, hogy vannak-e olyan problemak mint az Astranal vagy akar sulyosabbak is.
csebi
És?
Van a vakcinának egy valós hasznossága. Ez függ attól, hogy tudod pontosan mekkora vagy mennyi? Egyáltalán nem. Ugyanannyi így is, hogy nem tudod.
Annyit kell tudj: hatásos. Ezt igazolták, illetve semmi infó nincs, ami az ellenkezőjéről szólna, ennyi a lényeg.
A mekis hamburgerbe se tudom mi van, de még a kézművesben sem, de ha éhes vagyok megeszem. Annyit elég tudnom, hogy nem fogok meghalni tőle, és segít az éhség ellen, éhen halni se fogok.
Sobri Jóska
Annyit tudunk, hogy valamire jó. Lehet hat, lehet nem.
Neked eleg ok, másnak meg nem.
Miért ilyen bonyolult felfognod?
Toca
Ez ellen írok már egy ideje, hátha átjut az infó.
több mint 4 éve
A kettőnek semmi köze egymáshoz.de epp ezaz nem tudni, hogy hatasos. vagy szerinted azert szurnak harmadszor is mert unatkoznak? ne menjunk mar at dedoba tenyleg ...Ja, a transzparencia az probléma, vagyis nem probléma, mert egyáltalán nincs.ajanlom Kemenesit, neha erdemes lenne meghallgatni.csak fosok, hogy aranylövés lenne. Az meg nem hiányzik.Te tényleg attól parázol, hogy a kínai oltástól infarktusod lesz?!
Amadeus
Már bocs, hogy megkérdem, de olvastál ezt-azt az oltásokról az elmúlt 3 hónapban?
Vagy kezdjem azt hinni, hogy meg van kinek mondta egykori tanárod a többször megidézett életbölcsességét?
Sobri Jóska
a problema a kinaival a transzparencia. meg csak nem is feltetlenul az, hogy nem tudni a szamot, hogy most 60 80 vag 120%-os hanem h semmit sem lehet tudni.
a tobbi vakcinanal legalabb van folyamatos utankovetes, es amint kiderul, hogy vmi problema lep fel akkor jon az, hogy ezt kivizsgaljak ld Astra. viszont a kinairol nem tudunk semmit. se mi, se a szerbek, se az emirek, se a kinaianak nem szolgaltattak semmilyen hivatalos infot, tanulmanyt, hogy mi tortent/tortenik azokkal az emberekkel, akiket ezzel oltottak. van, akit behivtak 3. oltasra. miert? mert nem baj, ha kell meg egy oltas, teljesen mindegy h 1et vagy 3at szurnak mar, de a transzparencia hianya miatt foggalmunk sincs semmirol es alapvetoen ez a baj. mert, ha annyirol nem adnak ki infot, hogy miert es kiknek kell 3.-t szurni akkor fene se tudja, hogy vannak-e olyan problemak mint az Astranal vagy akar sulyosabbak is.
csebi
És?
Van a vakcinának egy valós hasznossága. Ez függ attól, hogy tudod pontosan mekkora vagy mennyi? Egyáltalán nem. Ugyanannyi így is, hogy nem tudod.
Annyit kell tudj: hatásos. Ezt igazolták, illetve semmi infó nincs, ami az ellenkezőjéről szólna, ennyi a lényeg.
A mekis hamburgerbe se tudom mi van, de még a kézművesben sem, de ha éhes vagyok megeszem. Annyit elég tudnom, hogy nem fogok meghalni tőle, és segít az éhség ellen, éhen halni se fogok.
Sobri Jóska
csebi
A harmadik lehet emlékeztető, lehet hatásosságnövelő (tudod, ha valami 90%-ban hatásos, az is hatásosabbá tehető), lehet teszt, hogy akit háromszor szúrnak annak mennyi ideig van védettsége a kétszerszúrtakhoz képest, ésatöbbi. Momentán ez mind irreleváns.
Ahogy a Pfizer se lesz rosszabb, ha fél-egy év múlva kell egy harmadik belőle, 1-2 év múlva egy negyedik, majd egy retard kapszula havonta, vagy öblögetőfolyadék, ésatöbbi.
Ettől még véd a súlyos esetek és a halál ellen.
több mint 4 éve
Miért ne hazudhatna egy politikus? Tiltja valami? Politikus baszki, hazudik. Erről ismerszik meg. Ettől lehet sikeres. Igazmondással nem sok politikus nyert választást.1.: azt mondod hogy jött új infó, ezért rugalmas volt a fidesz.Bocsi, de egy ember véleményét miért kéne alátámassza bármi is?De, jöttek új infók. WHO állásfoglalás, szerb vizsgálat, argentin tapasztalatok, illetve az is infó, hogy tízmilliós ngyságrendben oltottak már keleti oltásokkal a világban, és egyetlen ezekhez köthető halálról vagy súlyos esetről nincs infó. Ez is infó.Linkelj be egy olyan infót ami alátámasztja a Fidesz narratívát, vagyis hogy a szputnyik a legjobb.
Sobri Jóska
És ha valóban az a legjobb, miért nem abból rendelték be a legtöbbet, ha amúgy 10-szer olcsóbb mint a kínai.
eaglesmcnabb
Gulyás szerint a Sputnik a legjobb, ő dolga.
Majd ha más infót kap, akkor mást mond.
Politikus.
Ki nem szarja le, hogy mit mond? Akár ő, akár bármelyik politikus?
Téged komolyan foglalkoztat Gulyás Gergely?
Olyan butaságokat írsz, olyan helyeken keresel összefüggéseket, olyanokat kérdezel, mintha nem itt élnél te is Magyarországon.
Sobri Jóska
2.: erre mondtam, hogy tudtommal nem jött új infó ezért nem rugalmas volt pusztán hazudott.
3.: miután nem tudod alátámasztani azt amit tényként írtél le, egyszerűen konstatáltad hogy butaságokat írok, és különben is kit érdekel mit mond egy politikus.
te aztán nagyon rugalmas ember vagy
eaglesmcnabb
Én többször leírtam, minden oltás ugyanolyan jó.
Ezt alá tudom támasztani, meg is tettem, még kis táblázatot is hoztam illusztrálandó.
Azt nem akarom alátámasztani, ha egy politikus nem ezt mondja, még akkorse ha fideszes, mivel attól még ugyanolyan hülye és politikus lehet, mint egy ellenzéki.
Attól, hogy fidesz-szavazó vagyok, és respektálom Orbán zsenijét sok dologban, még nem vagyok fideszes, és Orbán dolgai közül se akceptálok mindent, pl. a balfasz járványvédekezését.
Én mindig alá tudom támasztani, amit tényként írok le, és mindig meg tudom különböztetni a véleménytől, amit nem is kell alátámasztani tényekkel, hiszen vélemény, nem tényállítás.
És sajnálom, de valóban butaságnak látom, ha nem látsz összefüggéseket, hogy miért a drágábból vesz valaki többet, és azon logika mentén ítélsz meg egy államközti sokmilliárdos üzleti vállakozást, mintha te vásárolnál coca-colát a sarki boltban.
Írok egy egyszerű példát.
Egy cola legyen 250 forint, egy autó legyen 10 millió.
Ha én veszek tőled 1000 üveg kólát darabját 1000 forintért, és egy autót 5 millióért, akkor kerestem 5 milliót az, és van 1000 üveg túlárazva vásárolt kólám, amit akár ki is dobhatok, megihatok, elajándékozhatok, legrosszabb esetben is van 4 millió forint profitom.
De ha ebből egy kívülálló annyit lát, hogy én veszek tőled 1000 üveg kólát 1000 forintért, akkor hülyének fog tartani.
De valójában ő a butuska, ha azt hiszi, hogy olyan hülye vagyok, hogy vettem 1000 üveg kólát 1 millióért, és ennyi.
több mint 4 éve
Nem bizonyítottak, hogy hatásos.Falus András, immunológus:
Toca
"Egész egyszerűen meg kellene kérni a Sinopharm-vakcina (és összehasonlításul más eredetű vakcina) mindkét dózisát felvett embereket, hogy önkéntes alapon (és nyilvánvalóan az állam finanszírozásával) vegyenek részt egy tömeges tesztelésen. Szervezetten, a tudományos kritériumoknak megfelelő standard vizsgálattal, az ELISA-tesztek szórása miatt ugyanis az egyéni tesztek eredményeinek összesítése nem mutatna valós képet.
Egy ilyen vizsgálattal akár egy hét alatt populációs szinten megismerhetnénk a Sinopharm hatásosságát, eloszlathatnánk az oltási kedvet jelentősen befolyásoló bizonytalanságot."
Kb ennyi lenne a kormány dolga, de nyilván vannak ennél fontosabb dolgok, meg mi se szórakoztatóbb mint egy ilyen mundér "becsületét" védeni

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Nem bizonyítottak, hogy hatásos.Ja, a transzparencia az probléma, vagyis nem probléma, mert egyáltalán nincs.ajanlom Kemenesit, neha erdemes lenne meghallgatni.csak fosok, hogy aranylövés lenne. Az meg nem hiányzik.Te tényleg attól parázol, hogy a kínai oltástól infarktusod lesz?!
Amadeus
Sobri Jóska
csebi
És?
Sobri Jóska
több mint 4 éve
de epp ezaz nem tudni, hogy hatasos. vagy szerinted azert szurnak harmadszor is mert unatkoznak? ne menjunk mar at dedoba tenyleg ...Ja, a transzparencia az probléma, vagyis nem probléma, mert egyáltalán nincs.ajanlom Kemenesit, neha erdemes lenne meghallgatni.csak fosok, hogy aranylövés lenne. Az meg nem hiányzik.Te tényleg attól parázol, hogy a kínai oltástól infarktusod lesz?!
Amadeus
Sobri Jóska
csebi
És?
Sobri Jóska
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Bekerült a csippp. Háziorvosnál, kényelmesen, gyorsan. Nem egyszerű a helyzetem, mert kevés időt vagyok itthon. Pár hete hívtak, hogy másnapra Astrát kaphatok. Mondtam, hogy nem tudok menni, de kértem erre a hétre lehetőséget. Szerencsém volt (vagy tugggyukki szerint nem), mert Pfizer volt a hétre. Mára időpontot kaptam, szóval minden rendben, flottul lement. Hálás vagyok a dokinak, főleg az aszisztensnek (persze nem úgy...). Kor 47, nincs semmi alapbetegségem. Ui. A csip működik, mert 10 perccel az oltás utám kaptam emailt a "központból".
Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
több mint 4 éve
Ja, a transzparencia az probléma, vagyis nem probléma, mert egyáltalán nincs.ajanlom Kemenesit, neha erdemes lenne meghallgatni.csak fosok, hogy aranylövés lenne. Az meg nem hiányzik.Te tényleg attól parázol, hogy a kínai oltástól infarktusod lesz?!
Amadeus
Sobri Jóska
csebi
És?
több mint 4 éve
1.: azt mondod hogy jött új infó, ezért rugalmas volt a fidesz.Bocsi, de egy ember véleményét miért kéne alátámassza bármi is?De, jöttek új infók. WHO állásfoglalás, szerb vizsgálat, argentin tapasztalatok, illetve az is infó, hogy tízmilliós ngyságrendben oltottak már keleti oltásokkal a világban, és egyetlen ezekhez köthető halálról vagy súlyos esetről nincs infó. Ez is infó.Linkelj be egy olyan infót ami alátámasztja a Fidesz narratívát, vagyis hogy a szputnyik a legjobb.
Sobri Jóska
És ha valóban az a legjobb, miért nem abból rendelték be a legtöbbet, ha amúgy 10-szer olcsóbb mint a kínai.
eaglesmcnabb
Politikus.
Olyan butaságokat írsz, olyan helyeken keresel összefüggéseket, olyanokat kérdezel, mintha nem itt élnél te is Magyarországon.
Sobri Jóska
2.: erre mondtam, hogy tudtommal nem jött új infó ezért nem rugalmas volt pusztán hazudott.
3.: miután nem tudod alátámasztani azt amit tényként írtél le, egyszerűen konstatáltad hogy butaságokat írok, és különben is kit érdekel mit mond egy politikus.
te aztán nagyon rugalmas ember vagy
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
Koronavírus 2021S ha még Dokit sikerül nem elüldözni..... akkor talán néhány relevánsabb infót is kapunk....
Létrehozva több mint 1 éve
35 488 komment
Politika
Létrehozva több mint 10 éve
45 409 komment
Soccer
99 514 komment
Még egy erősebb 4. hullám és a topic befogja a focit is 😊
MC12
több mint 4 éve
Bocsi, de egy ember véleményét miért kéne alátámassza bármi is?De, jöttek új infók. WHO állásfoglalás, szerb vizsgálat, argentin tapasztalatok, illetve az is infó, hogy tízmilliós ngyságrendben oltottak már keleti oltásokkal a világban, és egyetlen ezekhez köthető halálról vagy súlyos esetről nincs infó. Ez is infó.Linkelj be egy olyan infót ami alátámasztja a Fidesz narratívát, vagyis hogy a szputnyik a legjobb.
Sobri Jóska
eaglesmcnabb
Politikus.
több mint 4 éve
Koronavírus 2021Létrehozva több mint 1 éve
35 488 komment
Politika
45 409 komment
Soccer
99 514 komment
Még egy erősebb 4. hullám és a topic befogja a focit is 😊
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Én semmilyen narratívát nem akarok alátámasztani. Csupán arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy jobb, ha a tudományt a tudományra bízzuk, nem a politikára.index.hu/velemeny/2021/04/21/ezek-a-problemak-a-covid-halalozasi-statisztikaival/Ez nem látszik alátámasztani az ellenzéki narratívát, hogy dekurvarosszul állnuk.
Ezt tessék elolvasni, nem kell hozzá jeles statisztika szigorlat.
gdavid
A szöveges rész meg tovább árnyalja a helyzetet, de szintén nem az ellenzéki halálkormány narratívát erősíti.
Sobri Jóska
Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 4 éve
De nekünk ingyen van.Mi szól a kínai oltás ellen?De ha négyszer annyiba kerül, és semmivel sem jobb, akkor ki az a hülye aki abból táraz be nagy mennyiséget, és nem az ugyanolyan minőségű negyedannyiba kerülő vakcinából?
Nem neked kerül négyszer annyiba.
A súlyos következményektől, haláltól ugyanúgy véd, mint bármelyik másik.
A kormányzat egyenrangúként kezeli a felvételét.
Fél év múlva veszel Pfizert, Sputnikot vagy amelyiket akarsz.
Sobri Jóska
Pláne olyan mennyiséget amit az ország népessége egyáltalán nem indokol, és amúgy a közvélemény is jobban elutasítja? Az EU-ban csak ezek ilyen hülyék.
Mintha bemennék a boltba, egymás mellett lenne két fél literes coca cola, az egyik 250 ft ért, a másik meg egy ezresért, és megvenném az ezrest. Az ember azt hinné hogy ilyen hülye ember nincs, aztán mégis van.
Egy kis szemléltetés:
1.: A szputnyik darabja 1700 ft, a sinopharmé 18000 Ft,
2.: kijelentik hogy a szputnyik a legjobb. Közben a
3.: A szputnyikból lekötnek 2 millió darabot, a sinopharmból meg 5 milliót.
Ezt elhiszi valaki? Ha nem teljesen segghülyék, akkor hazudnak.
Ki-ki döntse el hogy melyikkel járunk jobban.
eaglesmcnabb
Az meg, hogy a politikus miként keres pénzt legyen egy másik hozzászólás témája, de annyit elárulok, minél drágább valami, annál könnyebb azzal pénzt keresni.
És Orbán nem hülye, attól, hogy világjárvány van még ugyanúgy a profitszerzésre fókuszál, hiszen ezért politizál egyáltalán. Ez remélem már leesett. (Háborúban lehet igazán meggazdagodni. Egyrészt a nagy zaj miatt másrészt a speciális jogrendek, intézkedések, rendeletek révén.)
Pláne, hogy lehet, hogy már csak egy éve van állami pénzcsapokhoz közvetlenül hozzáférni.
Te nem ugyanezt tennéd a helyében?
A mennyiség valóban túlzónak tűnhet - most.
De lehet, hogy később, indokolttá válik, egy harmadik oltáskörhöz (ami a Pfizerből is kellhet, ez még nem tudott biztosan), határon túli magyarok oltásához, üzleti kapcsolatokat erősítendő valami harmadikvilágbéli ország politikusának, üzletemberének ajándékozáshoz, stb. nem tudhatjuk. Ha valaki nem a saját pénzét költi -pláne 11 éve-, akkor nem azon logika szerint üzletel, mint te teszed más alapállásból. Ezt jobb ha elfogadod, könnyebb lesz értelmezni a valóságot.
több mint 4 éve
ajanlom Kemenesit, neha erdemes lenne meghallgatni.csak fosok, hogy aranylövés lenne. Az meg nem hiányzik.Te tényleg attól parázol, hogy a kínai oltástól infarktusod lesz?!
Amadeus
Sobri Jóska
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
De, jöttek új infók. WHO állásfoglalás, szerb vizsgálat, argentin tapasztalatok, illetve az is infó, hogy tízmilliós ngyságrendben oltottak már keleti oltásokkal a világban, és egyetlen ezekhez köthető halálról vagy súlyos esetről nincs infó. Ez is infó.Linkelj be egy olyan infót ami alátámasztja a Fidesz narratívát, vagyis hogy a szputnyik a legjobb.
Sobri Jóska
Szerkesztette: eaglesmcnabb
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
Az új infó az, hogy az orosz megbízható, a kínairól semmi hivatalos nincs továbbra se, ergo a hülye dk-s a dolgok jelen állása szerint simán meghalhatott volna akkor is, ha oltakozik.Ez a "simán meghalhatott volna" annyiban igaz, hogy mint lehetőség ott volt, de a valószínűsége kb. százezrednyire csökkent volna. Kábé.
r.baggio
Ez az oltások lényege, hogy valószínűsíthető védelmet nyújtanak. Nem 100 százalékban, de ahhoz közelit. És biztosan nagyobbat, mintha nem veszi fel valaki az oltást.
És egyik keleti oltásról sincs olyan infó, ami szerint ne lenne megfelelő.
több mint 4 éve
Oké, de mi se vagyunk orvosok.Nem az infarktusra gondolok, szimplán nem vagyok orvos és ez meg mégis egy egészségügyi szakkérdés, nem magamnak akarom összemókolni.csak fosok, hogy aranylövés lenne. Az meg nem hiányzik.Te tényleg attól parázol, hogy a kínai oltástól infarktusod lesz?!
Amadeus
Sobri Jóska
Amúgy tényleg nem nekem mondta a professzor úr a dolgot.
Amadeus
Összeolvasunk mindenfélét, amit te is meg tudsz tenni.
Illetve beszélhetsz olyan dokival, akiben megbízol.
De ő se fog többet tudni semelyik oltás és egy konkrét személy interakciójáról előre, ő is csak azok alapján tud dönteni, hogy elolvassa ami megjelenik a Lancetben, amit közzétesz a WHO, amit egyes országokban lefolytatnak kutatást, meg amit beszélt az ismerőseivel.
Jó, hát nem gondoltam, hogy neked mondta, csak ez az 'infarktuspara egy oltástól' szíven ütött.
több mint 4 éve
Mi szól a kínai oltás ellen?De ha négyszer annyiba kerül, és semmivel sem jobb, akkor ki az a hülye aki abból táraz be nagy mennyiséget, és nem az ugyanolyan minőségű negyedannyiba kerülő vakcinából?
Nem neked kerül négyszer annyiba.
A súlyos következményektől, haláltól ugyanúgy véd, mint bármelyik másik.
A kormányzat egyenrangúként kezeli a felvételét.
Fél év múlva veszel Pfizert, Sputnikot vagy amelyiket akarsz.
Sobri Jóska
Pláne olyan mennyiséget amit az ország népessége egyáltalán nem indokol, és amúgy a közvélemény is jobban elutasítja? Az EU-ban csak ezek ilyen hülyék.
Mintha bemennék a boltba, egymás mellett lenne két fél literes coca cola, az egyik 250 ft ért, a másik meg egy ezresért, és megvenném az ezrest. Az ember azt hinné hogy ilyen hülye ember nincs, aztán mégis van.
Egy kis szemléltetés:
1.: A szputnyik darabja 1700 ft, a sinopharmé 18000 Ft,
2.: kijelentik hogy a szputnyik a legjobb. Közben a
3.: A szputnyikból lekötnek 2 millió darabot, a sinopharmból meg 5 milliót.
Ezt elhiszi valaki? Ha nem teljesen segghülyék, akkor hazudnak.
Ki-ki döntse el hogy melyikkel járunk jobban.
több mint 4 éve
Az új infó az, hogy az orosz megbízható, a kínairól semmi hivatalos nincs továbbra se, ergo a hülye dk-s a dolgok jelen állása szerint simán meghalhatott volna akkor is, ha oltakozik.De ha azt akarod továbbra is illusztrálni, hogy működik a demagógia a gyakorlatban, akkor remek munkát végzel, ebben megerősíthetlek.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Igazad van, valóban az a pontos, hogy keleti oltás ellenesség.Az ellenzék azt mondta, hogy a kínai meg az orosz nem jó, azzal ne oltakozzanak az emberek. Ez oltásellenesség az én értelmezésemben. Te nem így értelmezed, a te dolgod.Ez keleti oltás ellenesség, nem pedig oltásellenesség, mert a nyugati vakcinákkal egyiknek sem volt gondja tudtommal)
Sobri Jóska
Attól amiért egy vegetáriánus nem eszik húst attól még nem éhségsztrájkol. Megint kevered a szezont a faszommal.
eaglesmcnabb
Vagyis oltásellenesség.
A keleti oltások ellen vannak.
Sose mondtam mást. (Az irreleváns a kormányzati lakájmédia mit mond, velem beszélsz, én veled, szoritkozzunk az általunk mondottakra.)
Aki ezen a fórumon oltás ellen volt, az se mind általánosságban, csak a keleti oltás ellen.
Szerinted akkor van univerzális oltásellenes meg keleti oltás ellenes. Oké.
Szerintem pont ez mutatja az ellenzéki propaganda hatását, hogy ugyanaz a töréspont az ellenzék propagandájában, mint azon keleti oltás ellenesekében akik csak a keleti oltások ellen vannak.
Ami azért illogikus, mert ha valid infók alapján mindenképp valamelyik oltás ellen akarna lenni az ember, akkor logikusabb választás az AstraZeneca, hiszen az 250ezer oltásonként vérrögképződést okoz, és millió oltásonként ez halállal is végződhet.
A kínairól, oroszról semmi legitim negatív információ nincs, csak az, hogy az ellenzék szerint azok nem jók (nincs indoklás, hogy miért).
De, jöttek új infók. WHO állásfoglalás, szerb vizsgálat, argentin tapasztalatok, illetve az is infó, hogy tízmilliós ngyságrendben oltottak már keleti oltásokkal a világban, és egyetlen ezekhez köthető halálról vagy súlyos esetről nincs infó. Ez is infó.Nyilván, ha új infók jönnek, akkor változik az ember véleménye. Ezt hívják alkalmazkodóképességnek, rugalmasságnak. Ki az a hülye, aki plusz infóhoz jut, de még azt szajkózza, amit tegnap vagy tegnapelőtt gondolt, ezen infók nélkül?De nem jöttek új infók. Ugyanúgy lófaszt sem tudnak a vakcinák hatásosságáról mint azelőtt.
Sobri Jóska
HA lennének új infók valóban rugalmasságnak hívnák a dolgot, így viszont csak szimplán hazugságnak.
eaglesmcnabb
több mint 4 éve
Ez azért így sántít kicsit. Az ellenzék akkor is ugyanazokat az infókat tudta, amiket most. Most, április végén se tudunk se a kínairól se az oroszról sokkal többet mint februárban. Ema-engedély - amihez az ellenzék kötni akarta a használatot- még ma sincs. Nemigazán látom, hogy pontosan mi derült ki azon kívül, amit egyébként is tudni, sejteni lehetett ezekről a vakcinákról, ami miatt 180 fokos fodulatot hajtottak végre ebben az ügyben.És teljesen jól tették, hogy felvették, mivel az új infók talán eljutottak az agyukig, és belátták, hogy a kínai is az orosz is ugyanolyan jó.Ez volt idáig a nap legjobb vicce, köszi 😊Az igaz, hogy az egészségügy tönkre van baszva, csak aki nálad öregebb az emlékszik arra, hogy nem Orbán baszta szét, vagyis de, ő is, meg Antall, meg Horn, meg Medgyessy meg Gyurcsány, ez egy 30 éve húzódó lerohasztás, elhanyagolt fejlesztés, beleszarás eredménye. Sobri JóskaÉs? Se Medgyessynek, se Gyurcsánynak, se Hornnak, se Antallnak nem volt kétharmada hogy azt csináljon amit akar. Orbánnak van kétharmada, azt csinál amit akar, az ellenzéknek semmi beleszólása sincs, akármmit is mond. És emellett nem elhanyagolható tény, hogy egyikük sem kapott az EU-tól ennyi pénzt, amiből jócskán lehetett volna valamit kezdeni az egészségüggyel ha lett volna rá akarat.
Azt meg itt a fórumon is látod, hogy az ellenzék oltásellenes kampánya sajnos működik, sokan utasítottak vissza oltást, és meglepő módon, tök véletlenül pont olyanok, akik amúgy bőszen és rendszeresen szapulják Orbánt.Az ellenzék sohasem mondta hogy ne otlassák be magukat az emberek. Ezt csak az agyhalott fideszesek veszik be, mert ők vakon követik a fideszes narrativát.
És akkor ott van pl. Penz András (DK), aki bele is halt önnön ostobaságába, mert ellenezte az oltást, mert az kínai...
Sobri Jóska
Max annyit mondott az ellenzék hogy nem bíznak a keleti vakcinákban. Csak éppenséggel ez nem oltásellenesség.
A fidesszel ellentétben ők legalább fixen tartják a véleményüket. A fideszes politikusok velük szemben egyszer azt állítják hogy minden vakcina ugyanolyan jó, később pedig azt hogy a szputnyik egyenesen a legjobb mind közül. Ez a folyamatos véleményváltoztatás mondjuk rád is igaz, így nem véletlen hogy velük tudsz a leginkább azonosulni.
eaglesmcnabb
Annyira fixen tartják, hogy közülök többen elmentek és........felvették a kínai és orosz oltást 😀😀😀DD de ja, ők konzekvensek. Hiszen február elején nem követeltek nyitást habzó szájjal......majd február végén zárást habzó szájjal. Eh..az Orbán-gyűlölet azért ne vakítson el teljesen. (Horn-nak volt 2/3-a)
MC12
Azért attól, hogy valaki ellenzéki, még nem kell feltétlen hülyének is lennie.
Az a hülye, aki nem látja be, hogy más a reakció, ha változik amire reagálnia kell.
Aki meg hülye -ahogy Amadeus tanára is mondta volt- meg haljon meg.
Penz András meg is halt.
Sobri Jóska
Vagy csak annyi történt, hogy mivel a Fidesz Á-t mondott (jön a keleti-vakcina) az Ellenzék, jó szokásához híven B-t mondott (Ne jöjjön a keleti-vakcina) anélkül, hogy egy másodpercre is elgondolkodtak volna azon, hogy esetleg ebben igazuk van. Aztán amikor a valóság arconbaszta őket - érts. az orvostársadalom 99%-a szerint a kínai is jobb mint a koronavírus és adassa befele minenki amit felajánlanak neki . akkor kénytelen, kelletlen de csak be kellett sorolni e mögé is.
Nem arról van szó, hogy ne tették volna jól, hogy beadatták maguknak, nagyon is jól tették. Csak ezt nem azért csinálták, mert az általuk elvárt intézkedések közül bármi megvalósult volna, hanem mert ők - és a think-thank-jeik - is érezték, hogy a keleti-vakcinák elleni hergelés nem vált be, és elkezdett kontraproduktív lenni - lásd. a baloldal oltás-ellenes. Ennyit az ellenzéki konzekvens magatartásról.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
kitöltöd az oltási hozzájárulási nyilatkozat bazmeget, beixeled h kronikus betegséged v allergiád vanNem az infarktusra gondolok, szimplán nem vagyok orvos és ez meg mégis egy egészségügyi szakkérdés, nem magamnak akarom összemókolni.csak fosok, hogy aranylövés lenne. Az meg nem hiányzik.Te tényleg attól parázol, hogy a kínai oltástól infarktusod lesz?!
Amadeus
Sobri Jóska
Amadeus
doki a kezébe veszi, mi a baja amadeus?
Tüsszentenem kell ha elélvezek, vagy elélvezek ha tüsszentek.
érdekes de nem baj tessék kinai.
vagy azt mondod h x autoimmun bajod van, doki azt mondja h na akkor ebből nem adunk, nővérke van pfizer moderna stb kéznél?
nincs? akkor jöjjön legközelebb.
van? jobb vagy bal karba menjen?
ez fog kb történni
több mint 4 éve
Nem az infarktusra gondolok, szimplán nem vagyok orvos és ez meg mégis egy egészségügyi szakkérdés, nem magamnak akarom összemókolni.csak fosok, hogy aranylövés lenne. Az meg nem hiányzik.Te tényleg attól parázol, hogy a kínai oltástól infarktusod lesz?!
Amadeus
Sobri Jóska
több mint 4 éve
csak fosok, hogy aranylövés lenne. Az meg nem hiányzik.Te tényleg attól parázol, hogy a kínai oltástól infarktusod lesz?!
Amadeus