Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 392
a kínairól mit gondoltok?
Amadeus
😀😀😀😀 mestertroll level:10.000 😀

Szerkesztette: MC12

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 495
a kínairól mit gondoltok?
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 804 — no es importante
Szerintem rendkívül félrevezető és káros a módszertani "hibákra" visszavezetni a többlethalálozást, ezzel mindig is arra ösztökélték az embereket, hogy ne legyenek annyira óvatosak, ami a védekezést illeti, mert "influenzában is meghalnak ennyien".
Hogy egy kormány így tagadja a valóságot, az szerintem pont egy szegénységi bizonyítványt állít ki róluk.
Klaci79
Ha nem menne mindezek mellett egy MINDEN ÉLET SZÁMÍT plakátkampány...

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 134
 www.euromomo.eu/graphs-and-maps/
több mint 4 éve
Elég csak megnézni a kis laboratóriumi szomszédot. Összességében is sokkal kevesebb volt a beteg, pedig az első hullám rendesen elkapta még őket. A halottakról ne is beszéljünk. Nálunk egyszerűen ezek az intézkedések csak a látszat miatt voltak. Pl a konditerembe az járhatott, aki kiváltott egy sportolói igazolást. Vagy írták a cellainformációk alapján, hogy a magyar lakosság mobilitása nem csökkent semmit. A rendes védekezéshez, sokkal szigorúbb intézkedések kellettek volna, csak azt nyilván a fidesz nem fogja meghozni. Többször voltam éjszaka az utcán, soha nem állított meg rendőr, nem is találkoztam velük. (Én kizárólag csak munka miatt persze) Sok-sok olyan példát tudnék mondani, ami miatt a védekezés eleve halálra volt ítélve.
De most csak legyen itt egy:
Aki hazajött külföldről, mondjuk kocsival, az kapott egy piros cimkét, hogy hatósági házi karantén alatt. A vele egy háztartásban lévők, nyugodtan mehettek jobbra-balra, csak az az egy ember nem. Na így kerülhetett haza például a brit mutáns is.
Klaci79
Ez mind igaz, lófasz volt itthon, nem védekezés.
Ami nem igaz, az a többlethalálozás európaitól eltérő mértéke.
Egyszeűen más országokban más protokoll szerint lesznek emberek covid-halottá nyilvánítva.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ksh-csak-ot-orszagban-volt-alacsonyabb-a-tobblethalalozas-aranya-a-hazainal.725592.html

"Az uniós tagállamok között nem egységes, mikor sorolnak egy elhunytat a koronavírus áldozatai közé. Erre utal, hogy míg egyes tagállamokban a tavalyi többlethalálozás nagyobb részét, vagy egészét lefedi a Covidban elhunytak száma, addig más országokban a jelentősen megnövekedett halálozás csak negyedét, felét teszik ki a vírus áldozataiként besorolt esetek

Németországban a halálesetek 7,5 százalékkal növekedtek 2020-ban, de a jelentett Covid-halálozás ennek éppen csak a felét fedi le, de még ezt az arányt sem éri el például Bulgária, Észtország, Ciprus vagy Szlovákia. A KSH elnöke szerint nyilvánvaló, hogy e mögött a halálesetek koronavírushoz köthető halálesetként besorolásának országonként eltérő gyakorlata áll."

De ez lényegtelen, mert minden országban össze lehet vetni a korábbi halálozási adatokat a 20-assal, és majd a 21-essel is.
És ezek a számok azt mutatják, hogy egész Európában nincs nagy szórás, és Magyarország nemhogy nem emelkedik ki, hanem átlag alatti, vagyis kedvezőbb többlethalálozási számokat produkál.

"Az Eurostat honlapján is elérhető adatok szerint az ezt megelőző öt év, azaz a 2015-2019. közötti időszak átlagos halálozási adatához képest a növekedés 8331 fő, ami 6,3 százalékos emelkedést jelent.

Az elnök szerint ez szomorú adat, de látni kell, hogy ugyanakkor az EU 27 tagállama közül még mindig a hatodik legalacsonyabb többlethalálozást lehetett Magyarországon mérni. Csak Lettország, Izland, Finnország, Dánia és Észtország adatai mutatnak kisebb halálozási növekedést 2020-ban, míg a "szomorú lista" másik végén Lengyelország és Szlovénia áll 19 és 18 százalékos növekedéssel - tette hozzá."

Ami azt jelenti, hogy szarul védekeztünk, balfaszkodott a kormányzat, de ugyanezt tette egész Európa, nincs itt semmi kugróan szar védekezés, kiugró balfaszkodás. Ez az ellenzéki narratíva, hisz választást kell nyerniük 22-ben, de a valóság az, hogy tetszik, nem tetszik, egész Európa, az egész fejlett Nyugat egyaránt ugyanúgy volt balfasz és erélytelen a vírusvédekezésben, és ha már rangsorlgatni kell az EU 27 tagállamát, akkor a többlethalálozás szerint a 22. legbalfaszabbak voltunk, akadt nálunk 21 másik ország, aki még balfaszabb volt.
Csak ugye ez a valóság nem illik az ellenzéki valóságbuborékba. Szar ügy...
Sobri Jóska
2020-ra sztem igaz, 21-re már nem lesz az
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 881
Na megvan a 3.5M beoltott.
4M-tol nyitnak a furdok, szinhazak, mozik, konditermek stb es vedettsegi igazolvannyal lehet menni.
Beki
És a 11 éves gyermekeim majd itthon ülnek amig mi kajalunk?
Janek
miert? nem tudnak ulni?
csebi
nem lesz igazolványuk
Janek
Azoknak, akik számára az oltás egyelőre nem opció, nem kell igazolvány. Meccsre is mehetnek igazolvány nélkül egyelőre.
Ezt tegnap G.G. mondta a kormányinfón.

Szerkesztette: Klaci79
több mint 4 éve
Szerintem rendkívül félrevezető és káros a módszertani "hibákra" visszavezetni a többlethalálozást, ezzel mindig is arra ösztökélték az embereket, hogy ne legyenek annyira óvatosak, ami a védekezést illeti, mert "influenzában is meghalnak ennyien".
Hogy egy kormány így tagadja a valóságot, az szerintem pont egy szegénységi bizonyítványt állít ki róluk.
több mint 4 éve
4M-tol nyitnak a furdok, szinhazak, mozik, konditermek stb es vedettsegi igazolvannyal lehet menni.
Beki
Janek
miert? nem tudnak ulni?
csebi
nem lesz igazolványuk
Janek
A védettségi igazolványos szülő viheti a gyereket, hiszen ő még nem oltható, tiltja az állam az oltását.
több mint 4 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 14 054 — Слава Україні! Героям слава!
 www.portfolio.hu/gazdasag/20210422/matol-magyarorszagon-a-leghalalosabb-a-koronavirus-jarvany-a-vilagon-479502
Klaci79
Khmmm, boldog Kará, öö, izééé nyitást kívánok!

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
shawnka Buffalo Bills Ohio State Buckeyes 15 649 — Tyrone Creek
 www.portfolio.hu/gazdasag/20210422/matol-magyarorszagon-a-leghalalosabb-a-koronavirus-jarvany-a-vilagon-479502
Klaci79
szerintem soha nem volt kérdés, hogy át fogjuk venni a vezetést. azt találom furának, hogy ennyi időbe telt.
több mint 4 éve
Pedig ők nem orbánisták...
Sobri Jóska
kommunkációban jó, intézkedésben nem
legalábbis nekem az jön be hogy ezt mondják

nem értem miért számít hogy orbánisták vagy sem?
Negritis
Hogy nem elfogultan, Orbánt szopva, a seggéből kibeszélve értékelik zseniálisnak Orbán kommunikációját, mivel a két legnagyobb ellenzéki online médium vezetőiről van szó.

És ha végignézted láttad, hogy eléggé szépen elmondják, megmagyarázzák, hogy miért irreleváns az intézkedés, hogy a posztmodernben miért lényegtelen ha ellentmond saját magának, hogy amit és ahogy csinál az hatékony, hasznos és zseniális, hogy ő a trendsetter.
És én is mindössze ennyit szoktam kiemelni, az intézkedéseket vagy nem intézkedéseket (legyen szó a mostani nyitásról, az őszi nem full zárásról) balfaszságnak tartom, csak nem erről szól a politika. Meg a legtöbben nem is emlékeznek korábbi dolgokra, csak az emberek pár szazaléka. A többség meg kb. semmire sem, csak arra pöccen amit most éppen hall.
Nem az a lényeg már egy ideje, hogy ki mit csinál, nem csinál, hanem az, hogy mit mond, hogyan kommunikál, mennyire uralja a narratívát, hogy tud keretezni, tematizálni.
Sobri Jóska
de már semmi nem áll meg abból amit mond

nem igaz hogy a legjobb védekezés az oltás
nem igaz hogy mindenhol ennyire elbaszták

és ÉN leszarom hogy mit mond, engem az érdekel hogy mit csinál az márpedig szánalmas
Negritis
Lemaradtam valamiről? Lett valami csodaszer ami hatásosabb a koronavírus ellen mint az oltás? Nahát...a hülye izraeli, brit meg amerikai kormányok meg a minél magasabb átoltottságot akarják minél hamarabb elérni. A barmok, amikor Negritis megmondta, hogy nem ez a legjobb védekezés 😊 Mondjuk akkor elmondhatnád, hogy mi a legjobb védekezés, had lássuk meg, mit csinálnak szarul a fentebb említettek.
MC12
egy harmadik hullám közepén a legjobb védekezés az oltás? jó tudni
az oltás egy preventív dolog alapvetően nem pedig reaktív

ha az oltás lenne a legjobb védekezés akkor nem lennénk ennyire szarban halálozási számokban, míg mondjuk európa nyugati része sokkal szarabbul állna

de a távolkeletet nem is mondom

a legjobb védekezés az ha "be se engeded" de ha bejön egyből izolálod
Negritis
Britek amúgy hogy csinálták? Én úgy tudom, h ott volt kb 2 hét lezárás, de azon kívül kb még annyi sem, mint nálunk.
több mint 4 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Klaci79
Győztünk!

több mint 4 éve
több mint 4 éve
Egy diktatúrában nem is vártam mást, mint így "kötelezővé" tenni egy nem kötelező oltást.
No comment. Büdös patkány.
Chargers LT
Az megvan, hogy nemcsak nálunk lesz ez így?
Mikey
Egyrészt nem ott élek, hanem itt.
Másrészt ha ott élnék ugyanúgy gondom lenne ezzel, mert rohadt etikátlan.
Semmiről nem tehet az, aki egy nem kötelező dolgot nem szeretne. Én már regisztráltam korábban és úgy mondom ezt.
Harmadrészt pedig akkor is egy büdös patkány 😎
Chargers LT
Ha a nem kötelező autóvezetést nem szeretnéd csinálni, akkor nem kell, hogy legyen jogosítványod.
Ha viszont autót akarsz vezetni, hiába van a tulajdonodban, közúton akkor teheted meg, ha előtte levizsgázol, és szerzel igazolványt.
Igaz ez nehézgépkezeléstől kezdve, fegyverviselésen át a horgászásig.

Másrészt aki egy nem kötelező, de szükséges dolgot nem szeretne, konkrétan a társadalmilag hasznos oltakozást, az egy ostoba szarházi, ott rohadjon meg ahol van, büdös patkány.
Sobri Jóska
Elvileg háborúban meghalni a hazáért is hasznos az adott társadalomnak, ha végül győztesként kerülnek ki.
bcsarli
De egyénileg nem az.
Viszont az oltakozás egyénileg is hasznos, társadalmilag is.
Csak a nagyon buta, ostoba faszok nem akarják beoltani magukat.
Szerinted mi a tervük oltás nélkül a járvány megfékezésére, a vírus el nem kapására?
Pálinka fokhagymával es egy kis ima?
Sobri Jóska
A te ismerőseid legyenek beoltva, és akkor semmilyen hatással nincs az életedre hogy a trsadalom többi tagja kit fertőz meg és hogyan.

Aki nem oltakozik irassanak alá vele egy papírt, hogyha elkapja az illető a koronát akkor nem kötelesek orvosilag ellátni oszt csókolom.
eaglesmcnabb
Igen, csak ha a kószáló 3 millió kretén miatt újra zárunk, mert megint megtelik - többnyire velük - a kórház, és lesz egy halom megszűnő munkahely, az már nem annyira vicces
több mint 4 éve
"Én a halálozások számát nézem elsősorban. Tehát a védekezés sikerét Magyarország emberéletekben méri" – érvelt Orbán Viktor

Ezt az ellenzék miert nem dörgöli az orra alá?
Janek
halálkormányoznak ők, de a posztmodernben a szavaknak már nincs jelentőségük, mindenki azt mond amit akar következmények nélkül

olyat is kijelentettek már a hivatalos sajttájon, hogy azért olyan magasak nálunk a számok, mert itt az autóbalesetben elhunytakat is beszámolják, az embereknek már a szeme se rebbent, pedig a ksh-s adatokból is nyilvánvaló, mekkora hazugság ez
 www.ksh.hu/stadat_files/nep/hu/nep0065.html

érdemes összehasonlítani a számokat a korábbi évekkel...
r.baggio
Kicsit eltévedtél a matekban.
Magyarország halálozási rátája valójában egy ezrelékkel nőtt csak meg a Covid miatt (1,3-1,4), az kerekítve 10ezer fő többlethalálozás 2020-ra.
Ez egy korábbi évekkel összevethető reális szám.
És ez bármennyire is szomorú, de tulajdonképpen lófasz.
Ezért nincsenek tömegek az utcán és nem fűti düh az embereket, néhány félrematekozó értelmiségin kívül.
Sobri Jóska
A 2020 október és 2021március között eltelt 25 hét alatt heti átlagban meghalt 3375 ember, összesen: 84379.
Az előző 300 hétben a heti halálozási átlag: 2486, összesen: 748414, ami 25 hetes átlagban: 62367.
Ha csak az előző 5 év október-márciusi időszakait hasonlítjuk össze, akkor a heti halálozási átlag: 2640, 25 hetes átlagban: 66.000.

Az áprilisi adatok természetesen tovább fogják rontani a helyzetet. Ennyit a matekról..
Szesze
Oké, de ezek csak különböző alapú összevetések, lehet a végrelenségig ilyen statokat előhozni. (Az NFL is erről szól, végtelen sok szórakoztó irreleváns statisztika.)
Ami egzakt, lényeges adat az az éves halálozási ráta.
Nem tudom mi az állításod, vagy mit akarsz a fenti számokkal cáfolni.

Az én alapállításom annyi volt, hogy lehet poénkodni a különböző országok különböző covid-halál megállapítási anomáliáin, hogy valahol ha 2 éve volt egy infarktusa valakinek, akkor már nem számít covid-halottnak, máshol ha elütötte az autó a covidost, akkor az már covidáldozat, de ami nemzetközileg elfogadott, és a gyakorlatban is használt összevetés az a halálozási ráta.
Nálunk ez tavaly egy ezrelékpontot emelkedett. (Ez kb. 10ezer ember és nyilván a koronavírus miatt.)
Minden halál szomorú (pláne, ami érint), de ez lófasz. Önmagában is, nemzetközi összevetésben is.
Ha ez idén két ezrelékpont lesz, az is lófasz lesz. Önmagában is, nemzetközi viszonylatban is.
Sobri Jóska
Az az állításom, hogy a fidesznek az az érvelése, hogy nálunk azért fals a halálozási adat, mert mi mindenkit beleszámítunk a covid halálozásba akit amúgy nem is kéne az (természetesen) egy marha nagy hazugság. Ahogy azt az adatok is mutatják a többlethalálozások alapján, valóban minimum ennyien haltak meg ebben a betegségben.

Az meg, hogy folyamatosan mantrázod, hogy mindenki ugyanúgy elbaszta a védekezést meg szokás szerint szintén egy ezer sebből vérző állítás, ld pl ezt:
 444.hu/2021/04/22/gulyas-gergely-egy-kivalo-peldaval-bizonyitotta-be-a-magyar-jarvanykezeles-gyengeseget

Szesze
Pedig itt volt mar egy adat, hogy Magyaroszagon is kb ugyan annyit nott a halalozasok szama mint europa osszes tobbi orszagaban, talan meg az atlagnal kissebb is volt itt (8.7% remlik). Szoval nem az van, hogy mi mindenkit annak szamolunk hanem a szomszedok trukkoznek 😊
Nyilvan ez tavalyi adat volt, kivancsi leszek mik lesznek a szamok 2021-re, de abban biztos vagyok, hogy kozelebb lesznek a szamok mint amit itt jelentgetnek.
rokaur
Ny Euban a vendégmunkás halottakkal van a legnagyobb gebasz, kb őket senki nem akarja a statban látni. Se a foglalkoztató, se az anyaország (cseh-osztrák, cseh-német viszonylatban volt ebből nézeteltérés), nem tudom, h végül kinek papírozták le.

Ha lenne hivatalos szlovák éves halálozási stat, az pl érdekes lenne, de nincs ilyen, csak becsült. Ott ugye 2020 okt-ig kb alig volt
COVID elhunyt, aztán megugrott.
több mint 4 éve
gdavid New England Patriots 3 923 — Patriots fan
 index.hu/velemeny/2021/04/21/ezek-a-problemak-a-covid-halalozasi-statisztikaival/

Ezt tessék elolvasni, nem kell hozzá jeles statisztika szigorlat.

Szerkesztette: gdavid

Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 4 éve
eaglesmcnabb Baltimore Ravens Virginia Tech Hokies 23 096 — je suis poloska
Az én alapállításom annyi volt, hogy lehet poénkodni a különböző országok különböző covid-halál megállapítási anomáliáin, hogy valahol ha 2 éve volt egy infarktusa valakinek, akkor már nem számít covid-halottnak, máshol ha elütötte az autó a covidost, akkor az már covidáldozat, de ami nemzetközileg elfogadott, és a gyakorlatban is használt összevetés az a halálozási ráta.
Nálunk ez tavaly egy ezrelékpontot emelkedett. (Ez kb. 10ezer ember és nyilván a koronavírus miatt.)
Minden halál szomorú (pláne, ami érint), de ez lófasz. Önmagában is, nemzetközi összevetésben is.
Ha ez idén két ezrelékpont lesz, az is lófasz lesz. Önmagában is, nemzetközi viszonylatban is.
Sobri Jóska
Így számolva a spanyol nátha is lófasz volt, mert az is ezrelékeket emelt csak a halálozási rátán. Oszt mégis csökkent jónéhány évet a várható élettartam, és csúnyábban eltolódtak a nemi arányok, mint a 2. világháborúban (a spanyol nátha a fiatalokat vitte inkább, és ordas nagyot pusztított a világháborús katonák között, azért).
peterk2005
Hát most nincs világháború, és az időseket viszi főként.
Azért ez nagyon nem ugyanaz.

A mi éves adataink azért voltak tűrhetőek, mert szeptemberig lényegében elkerült minket a balhé, és csak 3.5 hónap nyomta meg az évet, míg sok helyen a tavaszi hullám is kemény volt. Az idei évben már nem lesz ilyen szerencsénk, ha megnézzük majd az első fél évet, akkor abban nem lófasznyi lesz a difi sajnos (nem teljes lakossághoz számolva persze, hanem az átlagos halálozási rátához, mert az mond valamit). Mindenesetre az USA-ban már több, mint 1 évvel vitte lejjebb a várható átlagéletkort, pedig ebben döntően idősek halnak meg, nem fiatalok. Nálunk nem tudok adatot, de nem fog jól kinézni. 😕
peterk2005
Nem fog.
De mi az állításod?
Hogy ez Orbán hibája?
És azon kívül, hogy bezár mindent fullra 3-4 hétre tudott volna olyat csinálni, hogy ez a difi ne 2 ezrelékpont legyen csak fél, vagy annyi se?
Hisz még az USA-ban is ezt művelte a vírus.
Vagy elfogadod, hogy ilyen egy kurva halálos világjárvány?
Sobri Jóska
De valami oka csak van hogy világszinten lassan nálunk van a legtöbb halott ebben a szarban. (és ne gyere azzal hogy mindenhol másképpen mérik a halottak számát, mert tavaly amikor azzal haknizták végig a médiát hogy Magyarország mekkora király, mert szinte alig van halott, akkor is ugyanezen módszerrel számolták a halottakat). Nálunk sokkal nagyobb népsűrűségű, jóval elöregedettebb országokban sokkal kevesebb halottat regisztráltak.

Ha valaki azt mondja hogy ez nem elsősorban Orbán hibája az agyhalott.
Az nem a jobbik/DK/MSZP/momentum/moslékkoalíció hibája, hogy a mi életünkre semennyire sem ható kormányzati lopkodás tönkrebaszta az egészségügyet, illetve hogy balfaszok voltak járványkezelésben.
Ez megint nem Orbángyűlölet ez tény. Engem személy szerint kurvára nem érdekel hogy hány ember van beoltva (amely beoltottak nagyrésze amúgy eleve lófaszt sem csinál csak otthon ül), ha mindez a halálozási számokon egyáltalán nem látszik.
Beoltottunk x hét alatt 3 millió embert, ezidő alatt a tizenikszedik helyről feljöttünk a 2. helyre halálozásban. Persze Orbán tavaly bejelentette hogy a védekezés sikeressége emberéletek számában mérhető. Akkor miért megy folyamatosan az öntömjénezés a beoltottsági százalékokkal? Ja tudom, mert szarháziak, a sok agyhalott meg bekajálja hogy a fidesz mindent faszán csinál, semmi felelősségük, mert minden a legnagyobb rendben. Bezzeg a hanyatló nyugaton.

Egy évtizedes két/harmaddal az oltásellenes ellenzékre mutogatnak, ez nálam a szánalom netovábbja. Ha valaki azt mondja hogy Orbán vastagon felelős a halottak számában az nem orbánfóbia hanem tény.

Szerkesztette: eaglesmcnabb

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 495
én továbbra sem kaptam semmit
Amadeus
Telefonálj naponta. Csak megunják és behívnak. Tényleg
csi77
mennyire abszurd már ez
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 440 — The Mathematician
Elég csak megnézni a kis laboratóriumi szomszédot. Összességében is sokkal kevesebb volt a beteg, pedig az első hullám rendesen elkapta még őket. A halottakról ne is beszéljünk. Nálunk egyszerűen ezek az intézkedések csak a látszat miatt voltak. Pl a konditerembe az járhatott, aki kiváltott egy sportolói igazolást. Vagy írták a cellainformációk alapján, hogy a magyar lakosság mobilitása nem csökkent semmit. A rendes védekezéshez, sokkal szigorúbb intézkedések kellettek volna, csak azt nyilván a fidesz nem fogja meghozni. Többször voltam éjszaka az utcán, soha nem állított meg rendőr, nem is találkoztam velük. (Én kizárólag csak munka miatt persze) Sok-sok olyan példát tudnék mondani, ami miatt a védekezés eleve halálra volt ítélve.
Aki hazajött külföldről, mondjuk kocsival, az kapott egy piros cimkét, hogy hatósági házi karantén alatt. A vele egy háztartásban lévők, nyugodtan mehettek jobbra-balra, csak az az egy ember nem. Na így kerülhetett haza például a brit mutáns is.
Klaci79
Egyszeűen más országokban más protokoll szerint lesznek emberek covid-halottá nyilvánítva.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ksh-csak-ot-orszagban-volt-alacsonyabb-a-tobblethalalozas-aranya-a-hazainal.725592.html

"Az uniós tagállamok között nem egységes, mikor sorolnak egy elhunytat a koronavírus áldozatai közé. Erre utal, hogy míg egyes tagállamokban a tavalyi többlethalálozás nagyobb részét, vagy egészét lefedi a Covidban elhunytak száma, addig más országokban a jelentősen megnövekedett halálozás csak negyedét, felét teszik ki a vírus áldozataiként besorolt esetek

Németországban a halálesetek 7,5 százalékkal növekedtek 2020-ban, de a jelentett Covid-halálozás ennek éppen csak a felét fedi le, de még ezt az arányt sem éri el például Bulgária, Észtország, Ciprus vagy Szlovákia. A KSH elnöke szerint nyilvánvaló, hogy e mögött a halálesetek koronavírushoz köthető halálesetként besorolásának országonként eltérő gyakorlata áll."

De ez lényegtelen, mert minden országban össze lehet vetni a korábbi halálozási adatokat a 20-assal, és majd a 21-essel is.
És ezek a számok azt mutatják, hogy egész Európában nincs nagy szórás, és Magyarország nemhogy nem emelkedik ki, hanem átlag alatti, vagyis kedvezőbb többlethalálozási számokat produkál.

"Az Eurostat honlapján is elérhető adatok szerint az ezt megelőző öt év, azaz a 2015-2019. közötti időszak átlagos halálozási adatához képest a növekedés 8331 fő, ami 6,3 százalékos emelkedést jelent.

Az elnök szerint ez szomorú adat, de látni kell, hogy ugyanakkor az EU 27 tagállama közül még mindig a hatodik legalacsonyabb többlethalálozást lehetett Magyarországon mérni. Csak Lettország, Izland, Finnország, Dánia és Észtország adatai mutatnak kisebb halálozási növekedést 2020-ban, míg a "szomorú lista" másik végén Lengyelország és Szlovénia áll 19 és 18 százalékos növekedéssel - tette hozzá."

Ami azt jelenti, hogy szarul védekeztünk, balfaszkodott a kormányzat, de ugyanezt tette egész Európa, nincs itt semmi kugróan szar védekezés, kiugró balfaszkodás. Ez az ellenzéki narratíva, hisz választást kell nyerniük 22-ben, de a valóság az, hogy tetszik, nem tetszik, egész Európa, az egész fejlett Nyugat egyaránt ugyanúgy volt balfasz és erélytelen a vírusvédekezésben, és ha már rangsorlgatni kell az EU 27 tagállamát, akkor a többlethalálozás szerint a 22. legbalfaszabbak voltunk, akadt nálunk 21 másik ország, aki még balfaszabb volt.
Sobri Jóska
2020-ról van szó, akkor még jól is álltunk .....
Negritis
Igen.
De 21-ről még nincsenek hivatalos adatok, összevetések, vezethetjük most a millió főre vetített covid-halálozási listákat, ha jövő ilyenkor kiderül, hogy a spanyoloknál, lengyeleknél, szlovákoknál vagy hollandoknál ugyan nem a covid miatt (á, dehogy...), de megint óriási a többlethalálozás, akkor 21-re vonatkoztatva ismét csak középmezőny leszünk, vagyis rossz esetben teljesen átlag.
Ezt most nem lehet megítélni.
Egy biztos.
Az idei évről szóló többlethalálozási adatok ki fognak jönni a választások előtt. Ha azok szarok lesznek, és a 22/27-ről valóban 1/27 leszünk elhiheted, hogy minden ezzel lesz tele, vissza tudunk térni rájuk. De most még nem tudható, és mivel nálunk más a covid-halál lejelentési protokoll, csalóka a mostani első, vagyis legrosszabb helyünk, előzve Brazíliát, Indiát, Mexikót, vagy egész Afrikát.
Orbángyűlölőknek hihető, számomra nem, jövő ilyenkorra kiderül.
Sobri Jóska
ilyenkor jön ki annak a hiányossága hogy nem "covid" évet nézünk ezen a téren

de majd ha végre lemegy ennek a fosnak az "aktív" része és túl leszünk a veszélyhelyzeten, majd akkor lehet értékelni hogy mennyir eis csináltuk szarul

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 046 — #NoStress
Klaci79

Sobri Jóska
Negritis
Igen.
De 21-ről még nincsenek hivatalos adatok, összevetések, vezethetjük most a millió főre vetített covid-halálozási listákat, ha jövő ilyenkor kiderül, hogy a spanyoloknál, lengyeleknél, szlovákoknál vagy hollandoknál ugyan nem a covid miatt (á, dehogy...), de megint óriási a többlethalálozás, akkor 21-re vonatkoztatva ismét csak középmezőny leszünk, vagyis rossz esetben teljesen átlag.
Ezt most nem lehet megítélni.
Egy biztos.
Az idei évről szóló többlethalálozási adatok ki fognak jönni a választások előtt. Ha azok szarok lesznek, és a 22/27-ről valóban 1/27 leszünk elhiheted, hogy minden ezzel lesz tele, vissza tudunk térni rájuk. De most még nem tudható, és mivel nálunk más a covid-halál lejelentési protokoll, csalóka a mostani első, vagyis legrosszabb helyünk, előzve Brazíliát, Indiát, Mexikót, vagy egész Afrikát.
Orbángyűlölőknek hihető, számomra nem, jövő ilyenkorra kiderül.

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 440 — The Mathematician
Klaci79

Sobri Jóska

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Beki
Janek
miert? nem tudnak ulni?
csebi
nem lesz igazolványuk
Janek
18 év alattiaknak nem is kell, benne van a rendeletben.

több mint 4 éve
Klaci79

több mint 4 éve
YoungZeeZee 9 500
Egy diktatúrában nem is vártam mást, mint így "kötelezővé" tenni egy nem kötelező oltást.
No comment. Büdös patkány.
Chargers LT
Az megvan, hogy nemcsak nálunk lesz ez így?
Mikey
Egyrészt nem ott élek, hanem itt.
Másrészt ha ott élnék ugyanúgy gondom lenne ezzel, mert rohadt etikátlan.
Semmiről nem tehet az, aki egy nem kötelező dolgot nem szeretne. Én már regisztráltam korábban és úgy mondom ezt.
Harmadrészt pedig akkor is egy büdös patkány 😎
Chargers LT
Foleg, ugy, hogy mashol vagy oltas vagy negativ teszt kell dolgokhoz, amit ingyenesen ad a kormany.
több mint 4 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 871 — Apu ökölbeszorított keze
Beki
Janek
miert? nem tudnak ulni?
csebi
nem lesz igazolványuk