Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
de már semmi nem áll meg abból amit mondHogy nem elfogultan, Orbánt szopva, a seggéből kibeszélve értékelik zseniálisnak Orbán kommunikációját, mivel a két legnagyobb ellenzéki online médium vezetőiről van szó.Pedig ők nem orbánisták...kommunkációban jó, intézkedésben nem
Sobri Jóska
legalábbis nekem az jön be hogy ezt mondják
nem értem miért számít hogy orbánisták vagy sem?
Negritis
És ha végignézted láttad, hogy eléggé szépen elmondják, megmagyarázzák, hogy miért irreleváns az intézkedés, hogy a posztmodernben miért lényegtelen ha ellentmond saját magának, hogy amit és ahogy csinál az hatékony, hasznos és zseniális, hogy ő a trendsetter.
És én is mindössze ennyit szoktam kiemelni, az intézkedéseket vagy nem intézkedéseket (legyen szó a mostani nyitásról, az őszi nem full zárásról) balfaszságnak tartom, csak nem erről szól a politika. Meg a legtöbben nem is emlékeznek korábbi dolgokra, csak az emberek pár szazaléka. A többség meg kb. semmire sem, csak arra pöccen amit most éppen hall.
Nem az a lényeg már egy ideje, hogy ki mit csinál, nem csinál, hanem az, hogy mit mond, hogyan kommunikál, mennyire uralja a narratívát, hogy tud keretezni, tematizálni.
Sobri Jóska
nem igaz hogy a legjobb védekezés az oltás
nem igaz hogy mindenhol ennyire elbaszták
és ÉN leszarom hogy mit mond, engem az érdekel hogy mit csinál az márpedig szánalmas
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
De egyénileg nem az.Elvileg háborúban meghalni a hazáért is hasznos az adott társadalomnak, ha végül győztesként kerülnek ki.Ha a nem kötelező autóvezetést nem szeretnéd csinálni, akkor nem kell, hogy legyen jogosítványod.Egyrészt nem ott élek, hanem itt.Egy diktatúrában nem is vártam mást, mint így "kötelezővé" tenni egy nem kötelező oltást.Az megvan, hogy nemcsak nálunk lesz ez így?
No comment. Büdös patkány.
Chargers LT
Mikey
Másrészt ha ott élnék ugyanúgy gondom lenne ezzel, mert rohadt etikátlan.
Semmiről nem tehet az, aki egy nem kötelező dolgot nem szeretne. Én már regisztráltam korábban és úgy mondom ezt.
Harmadrészt pedig akkor is egy büdös patkány 😎
Chargers LT
Ha viszont autót akarsz vezetni, hiába van a tulajdonodban, közúton akkor teheted meg, ha előtte levizsgázol, és szerzel igazolványt.
Igaz ez nehézgépkezeléstől kezdve, fegyverviselésen át a horgászásig.
Másrészt aki egy nem kötelező, de szükséges dolgot nem szeretne, konkrétan a társadalmilag hasznos oltakozást, az egy ostoba szarházi, ott rohadjon meg ahol van, büdös patkány.
Sobri Jóska
bcsarli
Viszont az oltakozás egyénileg is hasznos, társadalmilag is.
Csak a nagyon buta, ostoba faszok nem akarják beoltani magukat.
Szerinted mi a tervük oltás nélkül a járvány megfékezésére, a vírus el nem kapására?
Pálinka fokhagymával es egy kis ima?
több mint 4 éve
Te beoltatod magad.De, az hatással van.Dehát ez nincs hatással a te életedre!Ha a nem kötelező autóvezetést nem szeretnéd csinálni, akkor nem kell, hogy legyen jogosítványod.Egyrészt nem ott élek, hanem itt.Egy diktatúrában nem is vártam mást, mint így "kötelezővé" tenni egy nem kötelező oltást.Az megvan, hogy nemcsak nálunk lesz ez így?
Chargers LT
Mikey
Semmiről nem tehet az, aki egy nem kötelező dolgot nem szeretne. Én már regisztráltam korábban és úgy mondom ezt.
Chargers LT
Ha viszont autót akarsz vezetni, hiába van a tulajdonodban, közúton akkor teheted meg, ha előtte levizsgázol, és szerzel igazolványt.
Másrészt aki egy nem kötelező, de szükséges dolgot nem szeretne, konkrétan a társadalmilag hasznos oltakozást, az egy ostoba szarházi, ott rohadjon meg ahol van, büdös patkány.
Sobri Jóska
Bazzani
A politika az nincs, az oltakozás meg igen.
Vagy szerinted, ha azt mondom, hogy a szar büdös, akkor úgy véled, hogy szerintem már minden büdös a kakaótól (hisz az is barna), a napsütésig (az is meleg)?
Azért ennél szofisztikáltabban kommunikálok, sajnálom, ha a dekódolás nehéznek bizonyul.
De szívesen elmondom újra és újra, igyekszem máshogy, egyszerűbben.
Sobri Jóska
Miért patkány az aki nem?
Te védve vagy, mehetsz majd bárhová.
Akkor?
több mint 4 éve
De, az hatással van.Dehát ez nincs hatással a te életedre!Ha a nem kötelező autóvezetést nem szeretnéd csinálni, akkor nem kell, hogy legyen jogosítványod.Egyrészt nem ott élek, hanem itt.Egy diktatúrában nem is vártam mást, mint így "kötelezővé" tenni egy nem kötelező oltást.Az megvan, hogy nemcsak nálunk lesz ez így?
Chargers LT
Mikey
Chargers LT
Sobri Jóska
Bazzani
A politika az nincs, az oltakozás meg igen.
Vagy szerinted, ha azt mondom, hogy a szar büdös, akkor úgy véled, hogy szerintem már minden büdös a kakaótól (hisz az is barna), a napsütésig (az is meleg)?
Azért ennél szofisztikáltabban kommunikálok, sajnálom, ha a dekódolás nehéznek bizonyul.
De szívesen elmondom újra és újra, igyekszem máshogy, egyszerűbben.
több mint 4 éve
Hogy nem elfogultan, Orbánt szopva, a seggéből kibeszélve értékelik zseniálisnak Orbán kommunikációját, mivel a két legnagyobb ellenzéki online médium vezetőiről van szó.Pedig ők nem orbánisták...kommunkációban jó, intézkedésben nem
Sobri Jóska
Negritis
És ha végignézted láttad, hogy eléggé szépen elmondják, megmagyarázzák, hogy miért irreleváns az intézkedés, hogy a posztmodernben miért lényegtelen ha ellentmond saját magának, hogy amit és ahogy csinál az hatékony, hasznos és zseniális, hogy ő a trendsetter.
És én is mindössze ennyit szoktam kiemelni, az intézkedéseket vagy nem intézkedéseket (legyen szó a mostani nyitásról, az őszi nem full zárásról) balfaszságnak tartom, csak nem erről szól a politika. Meg a legtöbben nem is emlékeznek korábbi dolgokra, csak az emberek pár szazaléka. A többség meg kb. semmire sem, csak arra pöccen amit most éppen hall.
Nem az a lényeg már egy ideje, hogy ki mit csinál, nem csinál, hanem az, hogy mit mond, hogyan kommunikál, mennyire uralja a narratívát, hogy tud keretezni, tematizálni.
több mint 4 éve
Elvileg háborúban meghalni a hazáért is hasznos az adott társadalomnak, ha végül győztesként kerülnek ki.Ha a nem kötelező autóvezetést nem szeretnéd csinálni, akkor nem kell, hogy legyen jogosítványod.Egyrészt nem ott élek, hanem itt.Egy diktatúrában nem is vártam mást, mint így "kötelezővé" tenni egy nem kötelező oltást.Az megvan, hogy nemcsak nálunk lesz ez így?
Chargers LT
Mikey
Chargers LT
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Egy diktatúrában nem is vártam mást, mint így "kötelezővé" tenni egy nem kötelező oltást.Kíváncsi vagyok a véleményedre, te mit tennél? Szerinted olyan jók az adatok, hogy boldog-boldogtalan mehessen mindenhova? Tényleg érdekel.
Chargers LT
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 4 éve
Dehát ez nincs hatással a te életedre!Ha a nem kötelező autóvezetést nem szeretnéd csinálni, akkor nem kell, hogy legyen jogosítványod.Egyrészt nem ott élek, hanem itt.Egy diktatúrában nem is vártam mást, mint így "kötelezővé" tenni egy nem kötelező oltást.Az megvan, hogy nemcsak nálunk lesz ez így?
Chargers LT
Mikey
Chargers LT
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Ha a nem kötelező autóvezetést nem szeretnéd csinálni, akkor nem kell, hogy legyen jogosítványod.Egyrészt nem ott élek, hanem itt.Egy diktatúrában nem is vártam mást, mint így "kötelezővé" tenni egy nem kötelező oltást.Az megvan, hogy nemcsak nálunk lesz ez így?
Chargers LT
Mikey
Chargers LT
több mint 4 éve
Tehát ha jól értem én aki be vagyok oltva bemehetek az edzőterembe. Én ugye fertőzhetek tehát veszélyes vagyok azokra akik nincsenek még beoltva.Tehát azok a hivatásos (leginkább kamu) sportolók akik ott edzettek (és nincsenek beoltva)azok innentől nem jöhetnek be mert veszélyben vannak miattam aki be van oltva?
Szerkesztette: Bazzani
több mint 4 éve
Azzal együtt, hogy egyébként teljesen egyetértek az etikáltanságnak nevezéssel és a büdös patkányozással is, azért írtam, mert jól működő demokráciákban is így van/lesz, tehát a diktatúrázás itt most egyáltalán nem indokolt.Egyrészt nem ott élek, hanem itt.Egy diktatúrában nem is vártam mást, mint így "kötelezővé" tenni egy nem kötelező oltást.Az megvan, hogy nemcsak nálunk lesz ez így?
Chargers LT
Mikey
Chargers LT
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Pedig ők nem orbánisták...kommunkációban jó, intézkedésben nem
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Ettermek/vendeglatohelyek teraszat latogathatod igazolvany nelkul is, ergo a gyerekek is mehetnek veletek.Na megvan a 3.5M beoltott.És a 11 éves gyermekeim majd itthon ülnek amig mi kajalunk?
4M-tol nyitnak a furdok, szinhazak, mozik, konditermek stb es vedettsegi igazolvannyal lehet menni.
Beki
Janek
több mint 4 éve
Az az állításom, hogy a fidesznek az az érvelése, hogy nálunk azért fals a halálozási adat, mert mi mindenkit beleszámítunk a covid halálozásba akit amúgy nem is kéne az (természetesen) egy marha nagy hazugság. Ahogy azt az adatok is mutatják a többlethalálozások alapján, valóban minimum ennyien haltak meg ebben a betegségben.Oké, de ezek csak különböző alapú összevetések, lehet a végrelenségig ilyen statokat előhozni. (Az NFL is erről szól, végtelen sok szórakoztó irreleváns statisztika.)A 2020 október és 2021március között eltelt 25 hét alatt heti átlagban meghalt 3375 ember, összesen: 84379.Kicsit eltévedtél a matekban."Én a halálozások számát nézem elsősorban. Tehát a védekezés sikerét Magyarország emberéletekben méri" – érvelt Orbán Viktorhalálkormányoznak ők, de a posztmodernben a szavaknak már nincs jelentőségük, mindenki azt mond amit akar következmények nélkül
Ezt az ellenzék miert nem dörgöli az orra alá?
Janek
olyat is kijelentettek már a hivatalos sajttájon, hogy azért olyan magasak nálunk a számok, mert itt az autóbalesetben elhunytakat is beszámolják, az embereknek már a szeme se rebbent, pedig a ksh-s adatokból is nyilvánvaló, mekkora hazugság ez
www.ksh.hu/stadat_files/nep/hu/nep0065.html
érdemes összehasonlítani a számokat a korábbi évekkel...
r.baggio
Magyarország halálozási rátája valójában egy ezrelékkel nőtt csak meg a Covid miatt (1,3-1,4), az kerekítve 10ezer fő többlethalálozás 2020-ra.
Ez egy korábbi évekkel összevethető reális szám.
És ez bármennyire is szomorú, de tulajdonképpen lófasz.
Ezért nincsenek tömegek az utcán és nem fűti düh az embereket, néhány félrematekozó értelmiségin kívül.
Sobri Jóska
Az előző 300 hétben a heti halálozási átlag: 2486, összesen: 748414, ami 25 hetes átlagban: 62367.
Ha csak az előző 5 év október-márciusi időszakait hasonlítjuk össze, akkor a heti halálozási átlag: 2640, 25 hetes átlagban: 66.000.
Az áprilisi adatok természetesen tovább fogják rontani a helyzetet. Ennyit a matekról..
Szesze
Ami egzakt, lényeges adat az az éves halálozási ráta.
Nem tudom mi az állításod, vagy mit akarsz a fenti számokkal cáfolni.
Az én alapállításom annyi volt, hogy lehet poénkodni a különböző országok különböző covid-halál megállapítási anomáliáin, hogy valahol ha 2 éve volt egy infarktusa valakinek, akkor már nem számít covid-halottnak, máshol ha elütötte az autó a covidost, akkor az már covidáldozat, de ami nemzetközileg elfogadott, és a gyakorlatban is használt összevetés az a halálozási ráta.
Nálunk ez tavaly egy ezrelékpontot emelkedett. (Ez kb. 10ezer ember és nyilván a koronavírus miatt.)
Minden halál szomorú (pláne, ami érint), de ez lófasz. Önmagában is, nemzetközi összevetésben is.
Ha ez idén két ezrelékpont lesz, az is lófasz lesz. Önmagában is, nemzetközi viszonylatban is.
Sobri Jóska
Az meg, hogy folyamatosan mantrázod, hogy mindenki ugyanúgy elbaszta a védekezést meg szokás szerint szintén egy ezer sebből vérző állítás, ld pl ezt:
444.hu/2021/04/22/gulyas-gergely-egy-kivalo-peldaval-bizonyitotta-be-a-magyar-jarvanykezeles-gyengeseget
Szerkesztette: Szesze
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Olvass bele a cikkbe, nem veletlenul linkeltem.www.portfolio.hu/gazdasag/20210423/megnyilt-az-online-idopontfoglalo-minden-ervenyes-regisztracioval-rendelkezo-tud-oltasi-idopontot-foglalni-479988az a baj ezzel hogy tudsz időpontot foglalni, csak azt nem hogy mit kapnál ....
Beki
Negritis
több mint 4 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20210423/megnyilt-az-online-idopontfoglalo-minden-ervenyes-regisztracioval-rendelkezo-tud-oltasi-idopontot-foglalni-479988regisztráltam
Beki
bajcsy kórház, sinopharm
több mint 4 éve
miert? nem tudnak ulni?Na megvan a 3.5M beoltott.És a 11 éves gyermekeim majd itthon ülnek amig mi kajalunk?
4M-tol nyitnak a furdok, szinhazak, mozik, konditermek stb es vedettsegi igazolvannyal lehet menni.
Beki
Janek
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Na megvan a 3.5M beoltott.És a 11 éves gyermekeim majd itthon ülnek amig mi kajalunk?
Beki
több mint 4 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20210423/megnyilt-az-online-idopontfoglalo-minden-ervenyes-regisztracioval-rendelkezo-tud-oltasi-idopontot-foglalni-479988amugy pl az egri idopontoknal nincs feltuntetve, hogy Sinopharm (pestiekre kerestem ra eloszor, ott igen).
Beki
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Kínait (de hogy mit?!😀)www.portfolio.hu/gazdasag/20210423/megnyilt-az-online-idopontfoglalo-minden-ervenyes-regisztracioval-rendelkezo-tud-oltasi-idopontot-foglalni-479988az a baj ezzel hogy tudsz időpontot foglalni, csak azt nem hogy mit kapnál ....
Beki
Negritis
Szerkesztette: zemanla

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20210423/megnyilt-az-online-idopontfoglalo-minden-ervenyes-regisztracioval-rendelkezo-tud-oltasi-idopontot-foglalni-479988az a baj ezzel hogy tudsz időpontot foglalni, csak azt nem hogy mit kapnál ....
Beki
több mint 4 éve
hat gondolom annyira mint Klaci feje mikor olvassa nehany kommentedet 😊Ebbe a gif-be belesajdult a szemem 😊Már bocs, de nem értelek! Az ellenzék oltásellenes, ezt tudjuk már egy ideje. Akkor ezzel hogy értene egyet, hiszen az ellenzék oltásellenesKire? Merthogy ebben az ellenzék egyetért vele 😀 Szóval készülhet a Gödény-kormány 😀Egy diktatúrában nem is vártam mást, mint így "kötelezővé" tenni egy nem kötelező oltást.Ha ez így marad 2 dolog történhet. Tényleg többen jelentkeznek oltásra, vagy sokan csakazértse hozzáállással nem oltatják be magukat. De ezek meg is fogják buktatni Orbánt jövőre.
Chargers LT
bcsarli
MC12
Klaci79
MC12
több mint 4 éve
Ebbe a gif-be belesajdult a szemem 😊Már bocs, de nem értelek! Az ellenzék oltásellenes, ezt tudjuk már egy ideje. Akkor ezzel hogy értene egyet, hiszen az ellenzék oltásellenesKire? Merthogy ebben az ellenzék egyetért vele 😀 Szóval készülhet a Gödény-kormány 😀Egy diktatúrában nem is vártam mást, mint így "kötelezővé" tenni egy nem kötelező oltást.Ha ez így marad 2 dolog történhet. Tényleg többen jelentkeznek oltásra, vagy sokan csakazértse hozzáállással nem oltatják be magukat. De ezek meg is fogják buktatni Orbánt jövőre.
Chargers LT
bcsarli
MC12
Klaci79
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Már bocs, de nem értelek! Az ellenzék oltásellenes, ezt tudjuk már egy ideje. Akkor ezzel hogy értene egyet, hiszen az ellenzék oltásellenesKire? Merthogy ebben az ellenzék egyetért vele 😀 Szóval készülhet a Gödény-kormány 😀Egy diktatúrában nem is vártam mást, mint így "kötelezővé" tenni egy nem kötelező oltást.Ha ez így marad 2 dolog történhet. Tényleg többen jelentkeznek oltásra, vagy sokan csakazértse hozzáállással nem oltatják be magukat. De ezek meg is fogják buktatni Orbánt jövőre.
Chargers LT
bcsarli
MC12