Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 089 — Axel Foley
MAGYARORSZÁG EGY TARTHATÓ POZÍCIÓBAN VAN A HALÁLOZÁSOK TEKINTETÉBEN

Tehát meg tudjuk tartani az első helyünket?

több mint 4 éve
nando89 Green Bay Packers Wisconsin Badgers 4 428
Na megvan a 3.5M beoltott.
4M-tol nyitnak a furdok, szinhazak, mozik, konditermek stb es vedettsegi igazolvannyal lehet menni.
Beki
Kíváncsi leszek fog e valamivel nőni az oltási hajlandóság meg a regisztráció száma mivel ezeket a szolgáltatásokat sokan akarják majd igénybe venni gondolom. Vagy a többség továbbra is lázadni fog inkább és csak azért sem oltat?
kapitnono
Szerintem megfog ugrani és sok eddig nem regiző fiatal most fog , lagalábbis nagyon remélem .
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 284 — beers & Packers
Amúgy honnan tudjátok, hogy valóban azt kaptátok amit gondoltok? 😁
Én eddig akárkitől hallottam, mindig az volt, hogy ki volt készítve x darab fecskendő, egyszer sem ott az illető előtt bontották fel és szívták fel az anyagot 😜
warr_b
Étteremben is ragaszkodni kell ahhoz, hogy előtted bontsák ki a bort, de még ez sem garancia semmire. Mi van, ha a borászatban/palackozóban csaltak? Világunk tele van kételyekkel.
nagylaza
Ugye? Ezt mondom én is 😁

Közben nagir kollégának egy jó hír:

telex.hu/koronavirus/2021/04/22/audi-gyor
warr_b
Koncentrálj inkább a ma esti csúcsrangadóra!
több mint 4 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
Mennyi időre kapjuk meg a védettségi igazolványt az első oltás után?
Bazzani
10 nap elvileg

több mint 4 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 089 — Axel Foley
Mennyi időre kapjuk meg a védettségi igazolványt az első oltás után?

több mint 4 éve
kapitnono New Orleans Saints Ohio State Buckeyes 10 134 — WHO DAT!!!!
4M-tol nyitnak a furdok, szinhazak, mozik, konditermek stb es vedettsegi igazolvannyal lehet menni.
Beki
Kíváncsi leszek fog e valamivel nőni az oltási hajlandóság meg a regisztráció száma mivel ezeket a szolgáltatásokat sokan akarják majd igénybe venni gondolom. Vagy a többség továbbra is lázadni fog inkább és csak azért sem oltat?

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 440 — The Mathematician
Én eddig akárkitől hallottam, mindig az volt, hogy ki volt készítve x darab fecskendő, egyszer sem ott az illető előtt bontották fel és szívták fel az anyagot 😜
warr_b
Étteremben is ragaszkodni kell ahhoz, hogy előtted bontsák ki a bort, de még ez sem garancia semmire. Mi van, ha a borászatban/palackozóban csaltak? Világunk tele van kételyekkel.
nagylaza
Főleg hogy egy szimuláció az egész, azt olvastam.
Mikey
egy animációs dokumentumfilm sorozatban azt láttam hogy nem szimuláció hanem egy reality tv show

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 025
warr_b
nagylaza
Főleg hogy egy szimuláció az egész, azt olvastam.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 951 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
warr_b
nagylaza
Ugye? Ezt mondom én is 😁

Közben nagir kollégának egy jó hír:

telex.hu/koronavirus/2021/04/22/audi-gyor

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
warr_b
több mint 4 éve
Még mindig azt olvasom a koronaoldalon, hogy "jelentősen meggyorsítja az oltással járó adminisztrációt, ha az oltandók magukkal viszik az oltásra a hozzájáruló nyilatkozatot".
Nem tudom, másoknál hogyan működött a dolog, nekem valósággal tukmálnom kellett a regisztrációkor, vállvonogatva tűzték hozzá ahhoz a papírhoz, amit a helyszínen töltöttem ki.
több mint 4 éve
warr_b
eeszt-be felrakják az oltási lapot egyből kb, ott ott van.
Vrij6
erre lehet azt mondani hogy nekem ETR-be rakott fel a tanár kettest olyan vizsgára amin megbuktam 😀

Szerkesztette: Negritis, a vajda

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
több mint 4 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 14 054 — Слава Україні! Героям слава!
warr_b
eeszt-be felrakják az oltási lapot egyből kb, ott ott van.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
warr_b
Én tudom hogy chipet kaptam, le is csipogta a háziorvos hogy működik-e rendesen.
Mikey
azóta megnéztem a rencerben és ott van mindenki aki írta eddig 😀
a fömver frissítés után már nem lesz gond 😀

több mint 4 éve
warr_b
Én tudom hogy chipet kaptam, le is csipogta a háziorvos hogy működik-e rendesen.

több mint 4 éve
Teabee Denver Broncos 794
warr_b
Nálam pont elfogyott a cucc, új piros-kék dobozokat hoztak. Hátha tényleg Szputnyik volt 😊
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 951 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 14 054 — Слава Україні! Героям слава!
tegnap én teljesen bekómáltam a pfizertől. kis szédülés, izzadás, délutáni alvás, gyengeség.

Mára már jobb. 😊

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Estére kicsit, reggel ébredéskor viszonylag eléggé fájt a felkarom, ahova kaptam a Pfizeremet, de ahogy kicsit átmozgattam a vállamat és a karomat, sokkal jobb lett, gyakorlatilag mint egy kicsit komolyabb izomláz, olyan.

További előnye, hogy nem kellett mennem dolgozni, ez így napsütéses időben eléggé örömteli, és ma végre mehetek újra autót is vezetni tanulni, szóval minden szép és jó. 😊

Szerkesztette: Mikey

több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 804 — no es importante
Tehát Sobrit nem zavarja 10-20000 halott, se a korrupció, de még a hazaárulás se (orosz bank, kínai egyetem, német tankok, stb), a politika semmilyen hatással nincs az életére, de még mindig leálltok vele vitatkozni és egy fatalistát megpróbálni meggyőzni.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 249 — Vikings fan
Sobri te 2020 oktobereben maradtal vagy mi? Az elmult fel ev nem szamit?
Mi vagy te, auditor, hogy csak egyben nezve er valamit az ev?! Nem csak marciusban kezdodott nalunk a covid?
Akkor legalabb nezd marciustol marciusig, ha mindenkepp kell az egy ev...
Borbinho
A halálozási rátát naptári évre számítják.
Tőlem te azt számítasz, amit akarsz, de én nem arról tettem állítást, amit te most mondasz, hanem arról, amit r.baggió belinkelt.
Sajnálom, hogy nem megy át az infó, hogy 10-20 de akár 50ezer covid-halott mit jelent a valóságban társadalmilag, csak az Orbán-ellenes narratívába próbálod beleszuszakolni.
Sobri Jóska
Mi embereket nézünk, te táblázat bejegyzéseket.
Neked nem számít hogy 20-30 ezerrel több hal meg vagy nem nekünk számít.
Neked fontos ezrelékbe lakosra lebontva a szám mert így kitudod fejezni hogy kicsi, nekünk meg nem mert nem ez számít hanem hogy mennyi ember halt meg.
De ha már nagyon aranyosítasz miért nem azzal foglalkozol, hogy 1 millióra levetítve miért vagyunk lassan vagy már ténylegesen világelsők?
Az életek számítanak, nem csak 20ezer hanem 1 élet és minden egy élet számít.
Mind Orbán felelősége ? Nem.
Az, hogy népesség aranyosan csúful elbuktunk. Mindenképpen.
Ennek több száz ember élete látta kárát.
Toca
Gyönyörű álszent hozzászólás, neked számít 20-30ezer vadidegen ember, nekem meg nem, brávó.
Évente covid nélkül is meghal uszkve 130ezer ember Magyarországon, most meghalt tavaly 140ezer. És?
Mi következik mindezekből, mi a reveláció?
Az emberek élnek, aztán meghalnak.

Engem jobban zavar egy darab hülye futár, aki becsönget hozzám maszk nélkül, mint 10ezer vadidegen halott. Lehet ez így kimondva túl nyers, de legalább fedi a valóságot.
Valamint jobban zavar ha indokolatlanul bóklásznak az agyhalottak (vagyis már nem, hisz megkaptam az oltást, de mondjuk tavaly ilyenkor jobban zavart), ha a felelőtlenségükkel terhelik az eü.-t, jobban zavart, amikor fel se fogták, hogy miért kell laposítani a görbét, és jobban zavar, hogy nem kötelező az oltás, vagy az, hogy mi lesz 1-2 hónap múlva, amikor 4-5 millió agyhalott egyáltalán nem akar oltást, de nyitást, meg NORMÁLIS ÉLET-et azt annál inkább, mint egy tízezres többlethalálozási kontingens.

Tulajdonképpen ha elhinném amit írsz akár még irigyelhetnélek is, hogy a saját, privát dolgaidnál jobban megérintenek elvi meg távoli dolgok, csak nem igazán hiszem el.
Amikor a 2004-es karácsonyi cunamiban meghal negyedmillió ember, vagy most a covidban 3 millió, akkor tudjuk, hogy ezek hatalmas számok, de felfoghatatlanul hatalmasok, átélhetetlenül óriásiak.
És módfelett sajnálatos, de ilyenek a katasztrófák.
Sokan, gyorsan meghalnak.
Még olyan is, akit ismert az ember.
Egy ismerős halála is jobban zavar, mint tízezer ismeretlené, és meg lennék lepve, ha lenne olyan ember, aki ezzel nem így van. De persze lehet álszent kinyilatkoztatásokat tenni, bőven elfér a monitoron...
Sobri Jóska
Sose told fullba a prolit Jóska.
És ha ilyenek a katsztrofak akkor engem nem zavarhat?
Nem mindenki egoista, hogy csak az zavarja, hogy a pincér 2x csenget.
Engem zavar, hogy ennyi embernek kellett meghalni, az meg még jobban, hogyha lehetett volna ellene tenni.
És igen zavar az agyhalott is aki azzal okozza ezt, hogy semmibe vesz egy világjárványt, meg a kormány is akinek a tettei vagy éppen felelőtlen döntés képtelenségek miatt ez a szám durvábban nő, ahelyett hogy csökkenne.
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 046 — #NoStress
A mi éves adataink azért voltak tűrhetőek, mert szeptemberig lényegében elkerült minket a balhé, és csak 3.5 hónap nyomta meg az évet, míg sok helyen a tavaszi hullám is kemény volt. Az idei évben már nem lesz ilyen szerencsénk, ha megnézzük majd az első fél évet, akkor abban nem lófasznyi lesz a difi sajnos (nem teljes lakossághoz számolva persze, hanem az átlagos halálozási rátához, mert az mond valamit). Mindenesetre az USA-ban már több, mint 1 évvel vitte lejjebb a várható átlagéletkort, pedig ebben döntően idősek halnak meg, nem fiatalok. Nálunk nem tudok adatot, de nem fog jól kinézni. 😕
peterk2005
Nem fog.
De mi az állításod? Hogy ez Orbán hibája? És azon kívül, hogy bezár mindent fullra 3-4 hétre tudott volna olyat csinálni, hogy ez a difi ne 2 ezrelékpont legyen csak fél, vagy annyi se? Hisz még az USA-ban is ezt művelte a vírus. Vagy elfogadod, hogy ilyen egy kurva halálos világjárvány?
Sobri Jóska
Az volt az állításom, amit leírtam. Az ezrelékeidre válaszoltam. Orbán nem volt a téma kalapban. A véleményemet tudod, úgyhogy nem is akarom erre terelni a szót. Majd ha ő lesz a téma, elmondom ha lesz olyan amit el akarok.
peterk2005
De, téma volt a kalapban, sőt, a threadindító kommentben eléggé beazonosíthatóan szerepelt.
Úgy persze nehezen fogsz emlékezni, ha kitörlöd az eredeti hozzászólásból, ahonnan indultunk.
Parancsolj, itt van alant:

"Én a halálozások számát nézem elsősorban. Tehát a védekezés sikerét Magyarország emberéletekben méri" – érvelt Orbán Viktor

Ezt az ellenzék miert nem dörgöli az orra alá?
Janek
halálkormányoznak ők, de a posztmodernben a szavaknak már nincs jelentőségük, mindenki azt mond amit akar következmények nélkül

olyat is kijelentettek már a hivatalos sajttájon, hogy azért olyan magasak nálunk a számok, mert itt az autóbalesetben elhunytakat is beszámolják, az embereknek már a szeme se rebbent, pedig a ksh-s adatokból is nyilvánvaló, mekkora hazugság ez
 www.ksh.hu/stadat_files/nep/hu/nep0065.html

érdemes összehasonlítani a számokat a korábbi évekkel...
r.baggio
Kicsit eltévedtél a matekban.
Magyarország halálozási rátája valójában egy ezrelékkel nőtt csak meg a Covid miatt (1,3-1,4), az kerekítve 10ezer fő többlethalálozás 2020-ra.
Ez egy korábbi évekkel összevethető reális szám.
És ez bármennyire is szomorú, de tulajdonképpen lófasz.
Ezért nincsenek tömegek az utcán és nem fűti düh az embereket, néhány félrematekozó értelmiségin kívül.
Sobri Jóska

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 046 — #NoStress
Sobri te 2020 oktobereben maradtal vagy mi? Az elmult fel ev nem szamit?
Mi vagy te, auditor, hogy csak egyben nezve er valamit az ev?! Nem csak marciusban kezdodott nalunk a covid?
Akkor legalabb nezd marciustol marciusig, ha mindenkepp kell az egy ev...
Borbinho
A halálozási rátát naptári évre számítják.
Tőlem te azt számítasz, amit akarsz, de én nem arról tettem állítást, amit te most mondasz, hanem arról, amit r.baggió belinkelt.
Sajnálom, hogy nem megy át az infó, hogy 10-20 de akár 50ezer covid-halott mit jelent a valóságban társadalmilag, csak az Orbán-ellenes narratívába próbálod beleszuszakolni.
Sobri Jóska
Mi embereket nézünk, te táblázat bejegyzéseket.
Neked nem számít hogy 20-30 ezerrel több hal meg vagy nem nekünk számít.
Neked fontos ezrelékbe lakosra lebontva a szám mert így kitudod fejezni hogy kicsi, nekünk meg nem mert nem ez számít hanem hogy mennyi ember halt meg.
De ha már nagyon aranyosítasz miért nem azzal foglalkozol, hogy 1 millióra levetítve miért vagyunk lassan vagy már ténylegesen világelsők?
Az életek számítanak, nem csak 20ezer hanem 1 élet és minden egy élet számít.
Mind Orbán felelősége ? Nem.
Az, hogy népesség aranyosan csúful elbuktunk. Mindenképpen.
Ennek több száz ember élete látta kárát.
Toca
Gyönyörű álszent hozzászólás, neked számít 20-30ezer vadidegen ember, nekem meg nem, brávó.
Évente covid nélkül is meghal uszkve 130ezer ember Magyarországon, most meghalt tavaly 140ezer. És?
Mi következik mindezekből, mi a reveláció?
Az emberek élnek, aztán meghalnak.

Engem jobban zavar egy darab hülye futár, aki becsönget hozzám maszk nélkül, mint 10ezer vadidegen halott. Lehet ez így kimondva túl nyers, de legalább fedi a valóságot.
Valamint jobban zavar ha indokolatlanul bóklásznak az agyhalottak (vagyis már nem, hisz megkaptam az oltást, de mondjuk tavaly ilyenkor jobban zavart), ha a felelőtlenségükkel terhelik az eü.-t, jobban zavart, amikor fel se fogták, hogy miért kell laposítani a görbét, és jobban zavar, hogy nem kötelező az oltás, vagy az, hogy mi lesz 1-2 hónap múlva, amikor 4-5 millió agyhalott egyáltalán nem akar oltást, de nyitást, meg NORMÁLIS ÉLET-et azt annál inkább, mint egy tízezres többlethalálozási kontingens.

Tulajdonképpen ha elhinném amit írsz akár még irigyelhetnélek is, hogy a saját, privát dolgaidnál jobban megérintenek elvi meg távoli dolgok, csak nem igazán hiszem el.
Amikor a 2004-es karácsonyi cunamiban meghal negyedmillió ember, vagy most a covidban 3 millió, akkor tudjuk, hogy ezek hatalmas számok, de felfoghatatlanul hatalmasok, átélhetetlenül óriásiak.
És módfelett sajnálatos, de ilyenek a katasztrófák.
Sokan, gyorsan meghalnak.
Még olyan is, akit ismert az ember.
Egy ismerős halála is jobban zavar, mint tízezer ismeretlené, és meg lennék lepve, ha lenne olyan ember, aki ezzel nem így van. De persze lehet álszent kinyilatkoztatásokat tenni, bőven elfér a monitoron...

több mint 4 éve
davemayer Chicago Bears 15 470 — "Grammar maci"
Elsőre azt hittem, hogy valami fake. De nem:
"Hollik István: 25000👍 Köszönöm! Folytatjuk a munkát"
 24.hu/belfold/2021/04/22/hollik-istvan-koronavirus-aldozatok/
Itt szeretném rögzíteni, hogy még mindig képes vagyok meglepődni.
nagylaza
Idióta gyökér.
Vrij6
Azért ez erős, még ha packers drukker akkor is... 😛

BEARS BABY!

Sir Alex immortal