Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Azért ez a "sorra halnak meg" igen erős túlzás, meg ilyen alapon aztán pláne nem sok értelme van bármilyen védekezésnek, az erősek túlélnek, a gyengék meg elpusztulnak oszt jól van.Vicces...Viccnek mondjuk elég rossz lenne
24.hu/kozelet/2021/04/24/koronavirus-oltas-kulfold-vedettsegi-igazolas/
YoungZeeZee
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Ez biztos igy van. Nem is tagadom. De valahogy megis sorra halnak meg a 20-as, 30-as eveikben levo emberek, sportolok, es lehetne sorolni. Rengeteg olyan, aki egeszsegesen elt mindig is.Szerintem a rossz genetika ellenére is lehet tenni az immunrendszeredért. Mindenki ki tudja hozni a sajátjából a maximumot. Sport, táplálkozás sokat segít.En ugyebar elmentem utolag antitest vizsgalatra, pozitiv volt, mint irtam. Nagy bociszemekkel neztem az orvosra, es mondtam neki, hogy nekem sulyos asztmam van 12 eves korom ota, amire gyogyszert szedek napi szinten. En orulnek neki, ha igy atment volna rajtam a virus, hogy szinte alog ereztem barmi furcsat.Én itthon tornázok, mellette futni járok a parkba. Amíg nincs foci, így vészelem át a nehéz napokat...meg betonoztam ma egyet, az se pite, ha karban akarja tartani magát az ember 😀köszönöm szépen, de az elmúlt 1 év alatt feldobtam magamra 10-15 kg csinos fókát. 😀Egyik barátom 20 éve konditermezik. Teljesen ledöntötte a koronavírus, két hétig alig bírt felkelni és most elkezdte újra, de egyelőre óvatosan.Ott lesznek összeeresztve az oltottak és az oltatlanok igazán maszk nélkül.Na megvan a 3.5M beoltott.Szoval ha nem vagyok belőve, de hivatalos sportoló vagyok, mehetek tovabbra is kondicionalo terembe? 🦠💉
4M-tol nyitnak a furdok, szinhazak, mozik, konditermek stb es vedettsegi igazolvannyal lehet menni.
Beki
Ventura
De aki edz az kemény.
Bazzani
Mondta, hogy a fiai is elkapták, de ők tünetmentesek. Úgyhogy nem kondizni kell, hanem PS-ezni, ha nem akarsz beteg lenni 😀
Klaci79
#teleszartbúvárrhuha
Ventura
Klaci79
Erre az orvos valasza ez volt: "mindegy, milyen vitaminokat tomsz magadba, egyetlen dolog szamit, a genek. Ha rosszakat orokoltel, a koronavirust nem tudod legyurni, vagy teljesen szetroncsol. Ha jokat, akkor alapbetegsegekkel is siman, tunetmentesen atmehet rajtad, es eszre sem veszed." Minden mas teljesen mindegy, a vitaminok es tarsaik, mert rossz genekkel ugyanugy ernek semmit.
Ezt csak a kigyurt emberes peldadra irom. Hogy ez mennyire igaz, amit az orvos mondott, nem tudom, lehet, hogy csak a nagy szavak embere volt, de azert szerintem nem mondott teljesen baromsagot. Edesapam cukorbetegen, magas vernyomasosan, stroke-kal a nehany eves multjaban sokszorosan veszelyeztetettnek szamit, nagyon feltem, hogy ha o elkapja, akkor vege. Korhazba kerult, fosul volt nagyon, de a korhazbol meg kevesebb mint egy het utan hazakuldtek. Azota is gyenge, de ami fontos, jol van mar (lekopogom). Ugyhogy ki tudja, lehet, hogy egyebkent tenyleg kiemelten fontosak az orokolt genek. Persze ezert egy iszonyat nagy rohadek ez a virus. Sosem tudhatod, kivel mit tesz.
Stez
bcsarli
több mint 4 éve
Szerintem a rossz genetika ellenére is lehet tenni az immunrendszeredért. Mindenki ki tudja hozni a sajátjából a maximumot. Sport, táplálkozás sokat segít.En ugyebar elmentem utolag antitest vizsgalatra, pozitiv volt, mint irtam. Nagy bociszemekkel neztem az orvosra, es mondtam neki, hogy nekem sulyos asztmam van 12 eves korom ota, amire gyogyszert szedek napi szinten. En orulnek neki, ha igy atment volna rajtam a virus, hogy szinte alog ereztem barmi furcsat.Én itthon tornázok, mellette futni járok a parkba. Amíg nincs foci, így vészelem át a nehéz napokat...meg betonoztam ma egyet, az se pite, ha karban akarja tartani magát az ember 😀köszönöm szépen, de az elmúlt 1 év alatt feldobtam magamra 10-15 kg csinos fókát. 😀Egyik barátom 20 éve konditermezik. Teljesen ledöntötte a koronavírus, két hétig alig bírt felkelni és most elkezdte újra, de egyelőre óvatosan.Ott lesznek összeeresztve az oltottak és az oltatlanok igazán maszk nélkül.Na megvan a 3.5M beoltott.Szoval ha nem vagyok belőve, de hivatalos sportoló vagyok, mehetek tovabbra is kondicionalo terembe? 🦠💉
4M-tol nyitnak a furdok, szinhazak, mozik, konditermek stb es vedettsegi igazolvannyal lehet menni.
Beki
Ventura
De aki edz az kemény.
Bazzani
Mondta, hogy a fiai is elkapták, de ők tünetmentesek. Úgyhogy nem kondizni kell, hanem PS-ezni, ha nem akarsz beteg lenni 😀
Klaci79
#teleszartbúvárrhuha
Ventura
Klaci79
Erre az orvos valasza ez volt: "mindegy, milyen vitaminokat tomsz magadba, egyetlen dolog szamit, a genek. Ha rosszakat orokoltel, a koronavirust nem tudod legyurni, vagy teljesen szetroncsol. Ha jokat, akkor alapbetegsegekkel is siman, tunetmentesen atmehet rajtad, es eszre sem veszed." Minden mas teljesen mindegy, a vitaminok es tarsaik, mert rossz genekkel ugyanugy ernek semmit.
Ezt csak a kigyurt emberes peldadra irom. Hogy ez mennyire igaz, amit az orvos mondott, nem tudom, lehet, hogy csak a nagy szavak embere volt, de azert szerintem nem mondott teljesen baromsagot. Edesapam cukorbetegen, magas vernyomasosan, stroke-kal a nehany eves multjaban sokszorosan veszelyeztetettnek szamit, nagyon feltem, hogy ha o elkapja, akkor vege. Korhazba kerult, fosul volt nagyon, de a korhazbol meg kevesebb mint egy het utan hazakuldtek. Azota is gyenge, de ami fontos, jol van mar (lekopogom). Ugyhogy ki tudja, lehet, hogy egyebkent tenyleg kiemelten fontosak az orokolt genek. Persze ezert egy iszonyat nagy rohadek ez a virus. Sosem tudhatod, kivel mit tesz.
Stez
több mint 4 éve
En ugyebar elmentem utolag antitest vizsgalatra, pozitiv volt, mint irtam. Nagy bociszemekkel neztem az orvosra, es mondtam neki, hogy nekem sulyos asztmam van 12 eves korom ota, amire gyogyszert szedek napi szinten. En orulnek neki, ha igy atment volna rajtam a virus, hogy szinte alog ereztem barmi furcsat.Én itthon tornázok, mellette futni járok a parkba. Amíg nincs foci, így vészelem át a nehéz napokat...meg betonoztam ma egyet, az se pite, ha karban akarja tartani magát az ember 😀köszönöm szépen, de az elmúlt 1 év alatt feldobtam magamra 10-15 kg csinos fókát. 😀Egyik barátom 20 éve konditermezik. Teljesen ledöntötte a koronavírus, két hétig alig bírt felkelni és most elkezdte újra, de egyelőre óvatosan.Ott lesznek összeeresztve az oltottak és az oltatlanok igazán maszk nélkül.Na megvan a 3.5M beoltott.Szoval ha nem vagyok belőve, de hivatalos sportoló vagyok, mehetek tovabbra is kondicionalo terembe? 🦠💉
Beki
Ventura
De aki edz az kemény.
Bazzani
Klaci79
#teleszartbúvárrhuha
Ventura
Klaci79
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
67k elso oltas, tovabbra is csokken korhazban apoltak es lelegeztetogepen levok szama, de 200 folott a halottak szama ismet.
több mint 4 éve
YoungZeeZee
9 500
Vicces...24.hu/kozelet/2021/04/24/koronavirus-oltas-kulfold-vedettsegi-igazolas/
több mint 4 éve
Ezt tudom, de most nem lesz olyan, hogy csak oltottak mehetnek az igazolt sportolók közül is?Eddig is mehetett mindenki. Csak kellett egy igazolás, hogy sportoló vagy.Most akkor az oltottak, és az oltatlan igazoltak is mehetnek konditerembe?Esténként így is közel fullon van a terem, nem lesz nagy változás ezzel a "nyitással".Beszabadul egykét szuperfertőző a termekbe lesz nemulass.Eddig az kell az edzéshez, hogy versenyző legyél. Így egy rakás ember az lett hirtelen. Most majd kevesebb versenyző lesz...Az év vicce lesz ha oltottak és oltatlanok együtt edzhetnek majd.Egyik barátom 20 éve konditermezik. Teljesen ledöntötte a koronavírus, két hétig alig bírt felkelni és most elkezdte újra, de egyelőre óvatosan.Ott lesznek összeeresztve az oltottak és az oltatlanok igazán maszk nélkül.Na megvan a 3.5M beoltott.Szoval ha nem vagyok belőve, de hivatalos sportoló vagyok, mehetek tovabbra is kondicionalo terembe? 🦠💉
Beki
Ventura
De aki edz az kemény.
Bazzani
Klaci79
Akkor eddig is mehetett volna a dolog nem?
Bazzani
Klaci79
Bazzani
Hanni
bcsarli
www.blikk.hu/aktualis/belfold/edzoterem-kondi-jarvany-kiskapu-amator-sportolo/mx5j4tz
Klaci79
Nekem még nincs oltási igazolványom, viszont 40 éve igazolt sportoló vagyok.
Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló
több mint 4 éve
Eddig is mehetett mindenki. Csak kellett egy igazolás, hogy sportoló vagy.Most akkor az oltottak, és az oltatlan igazoltak is mehetnek konditerembe?Esténként így is közel fullon van a terem, nem lesz nagy változás ezzel a "nyitással".Beszabadul egykét szuperfertőző a termekbe lesz nemulass.Eddig az kell az edzéshez, hogy versenyző legyél. Így egy rakás ember az lett hirtelen. Most majd kevesebb versenyző lesz...Az év vicce lesz ha oltottak és oltatlanok együtt edzhetnek majd.Egyik barátom 20 éve konditermezik. Teljesen ledöntötte a koronavírus, két hétig alig bírt felkelni és most elkezdte újra, de egyelőre óvatosan.Ott lesznek összeeresztve az oltottak és az oltatlanok igazán maszk nélkül.Na megvan a 3.5M beoltott.Szoval ha nem vagyok belőve, de hivatalos sportoló vagyok, mehetek tovabbra is kondicionalo terembe? 🦠💉
Beki
Ventura
De aki edz az kemény.
Bazzani
Klaci79
Bazzani
Klaci79
Bazzani
Hanni
bcsarli
www.blikk.hu/aktualis/belfold/edzoterem-kondi-jarvany-kiskapu-amator-sportolo/mx5j4tz
több mint 4 éve
Június közepe az még majdnem 2 hónap. Sok dolog fog történni ennyi idő alatt, akár még sora is kerülhetsz, főleg mivel valahol ott kell lennie a vakcinának, mert mindenki megkapja a magáét, csak nem mindenki használja fel hasonlóan. Persze gondolom a holland kormányt legkevésbé az utazók érdeklik, erre jó példa, hogy ott annak is kell a PCR teszt, aki csak átszáll a Schiphol reptéren. Hollandia egyébként oltottságilag messze a legrosszabbul áll Európában, nyilván ez nagy szívás annak aki utazni akar. A szomszédos Belgium vagy Németország is sokkal jobban áll, de talán most majd a Jansennel felpörgetik az egészet. 1 dózis, azzal hamar védett leszel.Mire 60% lesz addigra én már reg cseszhetem, június közepén szerettem volna hazamenni. Az EB miatt és a családom biztonsága miatt csak oltva szeretnék hazamenni.A kettő hogyan függ össze? Úgy tudom Hollandia és Magyarország között még közvetlen járatok is vannak, vagy nem engedik, hogy oltás nélkül hazautazz?Ok és mit mondanál akkor ha ehhez még hozzá is jönne az hogy oltóanyag sincs??? Ahol én élek ott 15m emberre nincs 1m kb, és emiatt valószínű haza sem tudok menni jóideig még. Szidjátok csak őket, de őszintén mondom Mo sokkal jobban csinálta ezt az oltás dolgot mint kb az egész EU.Egyrészt nem ott élek, hanem itt.Egy diktatúrában nem is vártam mást, mint így "kötelezővé" tenni egy nem kötelező oltást.Az megvan, hogy nemcsak nálunk lesz ez így?
No comment. Büdös patkány.
Chargers LT
Mikey
Másrészt ha ott élnék ugyanúgy gondom lenne ezzel, mert rohadt etikátlan.
Semmiről nem tehet az, aki egy nem kötelező dolgot nem szeretne. Én már regisztráltam korábban és úgy mondom ezt.
Harmadrészt pedig akkor is egy büdös patkány 😎
Chargers LT
Csak összehasonlitáskepp nalunk 5.5% az oltottság ami Mo-n 15% felett van + másfélszer annyian vannak itt... szerinted mikorra kerülök én sorra?!
davemayer
Egyébként Hollandia más utat követ, ahogy több más ország is az EU-ban, de gondolom a vakcina ott van, mert az elosztás egyenletes a tagállamok között. Nem lepne meg, ha egyszer csak hatalmas ütemben kezdenék oltani a lakosságot, mert szerintem egyszerre akarnak majd mindenkit, aki nem idő, vagy EÜ dolgozó.
Nálunk nyilván a kínai/orosz miatt most nagy az előny, de kíváncsi leszek amikor 60%-nál járunk, hogy alakul majd az oltottság a különböző tagországokban.
Klaci79
Egyébként azt a logikát nehezen tudom értelmezni hogy biztos sok van raktáron de most nem oltunk, mert majd egyben szeretnénk mindenkit...
Az meg igenis nagyon fontos hogy minél előbb legyen minél magasabb az átoltottság, és akár tetszik akár nem, még talán ti is elismerhetitek hogy ebben Mo jól teljesit/tett.
davemayer
Sosem mondtam, hogy Magyarország ne teljesítene jól oltottságot tekintve. Orbánék meglépték, amit más nem mert az EU-ban és jön a vakcina keletről. A probléma azzal van, hogy bár más ország ezt nem tette meg az EU-ban, mégis Hollandiában 991-en haltak meg 1 millió főre, nálunk meg 2719-en. Neked az utazás a fontos, másnak meg ez. Nyilván egy olyan holland, aki nem akar hazautazni, mást értékel a járványkezelésben.
több mint 4 éve
Most akkor az oltottak, és az oltatlan igazoltak is mehetnek konditerembe?Esténként így is közel fullon van a terem, nem lesz nagy változás ezzel a "nyitással".Beszabadul egykét szuperfertőző a termekbe lesz nemulass.Eddig az kell az edzéshez, hogy versenyző legyél. Így egy rakás ember az lett hirtelen. Most majd kevesebb versenyző lesz...Az év vicce lesz ha oltottak és oltatlanok együtt edzhetnek majd.Egyik barátom 20 éve konditermezik. Teljesen ledöntötte a koronavírus, két hétig alig bírt felkelni és most elkezdte újra, de egyelőre óvatosan.Ott lesznek összeeresztve az oltottak és az oltatlanok igazán maszk nélkül.Na megvan a 3.5M beoltott.Szoval ha nem vagyok belőve, de hivatalos sportoló vagyok, mehetek tovabbra is kondicionalo terembe? 🦠💉
Beki
Ventura
De aki edz az kemény.
Bazzani
Klaci79
Bazzani
Klaci79
Bazzani
Hanni
több mint 4 éve
Mire 60% lesz addigra én már reg cseszhetem, június közepén szerettem volna hazamenni. Az EB miatt és a családom biztonsága miatt csak oltva szeretnék hazamenni.A kettő hogyan függ össze? Úgy tudom Hollandia és Magyarország között még közvetlen járatok is vannak, vagy nem engedik, hogy oltás nélkül hazautazz?Ok és mit mondanál akkor ha ehhez még hozzá is jönne az hogy oltóanyag sincs??? Ahol én élek ott 15m emberre nincs 1m kb, és emiatt valószínű haza sem tudok menni jóideig még. Szidjátok csak őket, de őszintén mondom Mo sokkal jobban csinálta ezt az oltás dolgot mint kb az egész EU.Egyrészt nem ott élek, hanem itt.Egy diktatúrában nem is vártam mást, mint így "kötelezővé" tenni egy nem kötelező oltást.Az megvan, hogy nemcsak nálunk lesz ez így?
Chargers LT
Mikey
Semmiről nem tehet az, aki egy nem kötelező dolgot nem szeretne. Én már regisztráltam korábban és úgy mondom ezt.
Chargers LT
Csak összehasonlitáskepp nalunk 5.5% az oltottság ami Mo-n 15% felett van + másfélszer annyian vannak itt... szerinted mikorra kerülök én sorra?!
davemayer
Egyébként Hollandia más utat követ, ahogy több más ország is az EU-ban, de gondolom a vakcina ott van, mert az elosztás egyenletes a tagállamok között. Nem lepne meg, ha egyszer csak hatalmas ütemben kezdenék oltani a lakosságot, mert szerintem egyszerre akarnak majd mindenkit, aki nem idő, vagy EÜ dolgozó.
Nálunk nyilván a kínai/orosz miatt most nagy az előny, de kíváncsi leszek amikor 60%-nál járunk, hogy alakul majd az oltottság a különböző tagországokban.
Klaci79
Egyébként azt a logikát nehezen tudom értelmezni hogy biztos sok van raktáron de most nem oltunk, mert majd egyben szeretnénk mindenkit...
Az meg igenis nagyon fontos hogy minél előbb legyen minél magasabb az átoltottság, és akár tetszik akár nem, még talán ti is elismerhetitek hogy ebben Mo jól teljesit/tett.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
A kettő hogyan függ össze? Úgy tudom Hollandia és Magyarország között még közvetlen járatok is vannak, vagy nem engedik, hogy oltás nélkül hazautazz?Ok és mit mondanál akkor ha ehhez még hozzá is jönne az hogy oltóanyag sincs??? Ahol én élek ott 15m emberre nincs 1m kb, és emiatt valószínű haza sem tudok menni jóideig még. Szidjátok csak őket, de őszintén mondom Mo sokkal jobban csinálta ezt az oltás dolgot mint kb az egész EU.Egyrészt nem ott élek, hanem itt.Egy diktatúrában nem is vártam mást, mint így "kötelezővé" tenni egy nem kötelező oltást.Az megvan, hogy nemcsak nálunk lesz ez így?
Chargers LT
Mikey
Chargers LT
davemayer
több mint 4 éve
YoungZeeZee
9 500
Pl ausztria.teszt is eleg ha "elni" akarsz.Ok és mit mondanál akkor ha ehhez még hozzá is jönne az hogy oltóanyag sincs??? Ahol én élek ott 15m emberre nincs 1m kb, és emiatt valószínű haza sem tudok menni jóideig még. Szidjátok csak őket, de őszintén mondom Mo sokkal jobban csinálta ezt az oltás dolgot mint kb az egész EU.Egyrészt nem ott élek, hanem itt.Egy diktatúrában nem is vártam mást, mint így "kötelezővé" tenni egy nem kötelező oltást.Az megvan, hogy nemcsak nálunk lesz ez így?
Chargers LT
Mikey
Chargers LT
davemayer
24.hu/kulfold/2021/04/23/ausztria-koronavirus-nyitas/
Lenyegeben azert fura az egesz, mert bkv mehet.tomotten mindenkinek,de egy vadasapark ami nyitott es altalaban nem is tomott csak oltott emberek mehetnek.
Kb a konyves bolt vs konyvtar is hasonlo sziti.
Teraszozni lehet barkinek, de mondjuk a nyitott hevizi furdo meg csak oltottaknak.
Megvettek az oltasokat, nyomasgyakorlas h fogyjon is el.
Szerkesztette: YoungZeeZee
több mint 4 éve
Ami kiemelten fontos lehet az EU-nak is:www.portfolio.hu/global/20210424/az-elonyok-messze-meghaladjak-a-kockazatokat-folytatodhat-az-oltas-a-janssen-vakcinajaval-480096
több mint 4 éve
Ok és mit mondanál akkor ha ehhez még hozzá is jönne az hogy oltóanyag sincs??? Ahol én élek ott 15m emberre nincs 1m kb, és emiatt valószínű haza sem tudok menni jóideig még. Szidjátok csak őket, de őszintén mondom Mo sokkal jobban csinálta ezt az oltás dolgot mint kb az egész EU.Egyrészt nem ott élek, hanem itt.Egy diktatúrában nem is vártam mást, mint így "kötelezővé" tenni egy nem kötelező oltást.Az megvan, hogy nemcsak nálunk lesz ez így?
Chargers LT
Mikey
Chargers LT
Szerkesztette: davemayer
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Új-Zéland és Vietnám kb. egy éve zárva van. Legalább addig, amíg nincs meg az átoltottság.Én ott feladtam, hogy Jóska szerint Új-Zéland és Vietnám átoltott hely lenne, ehhez képest előbbin az emberek 2%-a sincs beoltva, utóbbin 0,1 % oltakozott eddig...nem vicc 109 ezer oltást adtak be Vietnámban.Nem szép tőled, hogy a lelkesedésemet paródiának minősíted. (Neked azért könnyebb dolgod volt.)Na, nem várok tovább Sobri fórumtársra. Nyolctól Vasas-meccs, szeretnék önfeledten borozni. Jöjjön a kormány dicsőítése:Ez egy gyenge és túltolt, modoros mandiner-paródia.
Orbán Viktor a magyar emberek védelmében az elsők között hirdetett veszélyhelyzetet. A népszerűtlen intézkedéseket is felvállalta, ilyen volt például a bolti idősávok bevezetése. A Fideszt ugyanis nem politikai szempontok vezérelték. A kormány – köszönhetően annak, hogy időben hadrendbe állította szakértőit – pontosan tisztában volt azzal, milyen fenyegetés leselkedik hazánkra.
Amikor rendkívüli állapot van, a pártérdekek nem számítanak. Csak és kizárólag egyetlen dolog számít: a magyarok megóvása a járványtól, honfitársaink életének megmentése. A kormány mindent ennek a szent célnak rendelt alá, kitéve magát az alaptalan és méltatlan támadásoknak.
Veszélyhelyzetben különösképpen fontos a kormány cselekvőképességének megőrzése. (A „cselekvőképesség” kifejezés lopás G. Fodor Gábortól.) A kormány átszervezte az egészségügyet, koncentrálta az emberi és anyagi erőforrásokat, miközben a gazdaságvédelmi akcióterv révén biztosította az ország működőképességét.
A járvány első és második hulláma ellen a Fidesz-KDNP szövetsége kitűnően vizsgázott, Orbán Viktor nemzetközi mércével mérve is sikeresen védekezett. Ezt még fanyalgó, halálkampányt folytató ellenségei is kénytelenek voltak elismerni. Képzeljük csak el, milyen tragikus következményekkel járt volna, ha a vírus azokban az időkben ront az országra, amikor Gyurcsány Ferenc és banditakormánya van hatalmon...
Sajnálatos módon azonban a harmadik hullám idején a baloldal – brüsszeli segédlettel – aljas propagandát indított az oltások ellen, hazugságáradattal igyekezett elbizonytalanítani, elrettenteni a magyarokat. Ennek meg is lett a szomorú eredménye. Jelen pillanatban 26 ezer áldozat… Ha máshol nem, Isten ítélőszéke előtt egész bizonyosan felelni fognak!
Szerencsére mostanra a magyarok milliói átláttak a szitán, képesek megkülönböztetni az ocsútól a búzát. Az oltakozást tekintve világviszonylatban is élen járunk, készen állunk a nyitásra. Orbán Viktor megmentette Magyarországot!
nagylaza
Nem egy összefoglalás, hogy kormányzati, hatalomtechnikai szempontból, politikailag miért viselkedett Orbán zseniálisan.
De gondolom azért, mert meg se érted ez a szempontrendszert. Mindegy is.
De parancsolj, a kormányzat elmúlt 14 hónapjának hibái járványvédekezési szempontból:
- Nem zártak be időben, amikor bezártak, akkor se eléggé, hiszen full zárás kellett volna legalább 3 hétre határzárral, aztán meg ezt tartani addig, amíg nincs teljes átoltottság, mint tette pl. Bhután, Vietnám, Új-Zéland,
- Mindenkit le kellett volna tesztelni mielőbb, még az elején, a gócos terjedésnél, majd ősszel, a nyári nyitás után, és azóta is folyamatosan minél többet tesztelni, hogy a tünetmentes fertőzőket be lehessen karanténozni, el lehessen különíteni mielőbb,
- Karantén ellenőrizve, betartatva, különben szart se ér,
- Maszkviselés ellenőrizve, betartatva, különben szart se ér,
- Távolságtartás ellenőrizve, betartatva, különben szart se ér,
- Részletes információk szakemberek által, a vírusról, a szükséges intézkedésekről, részletes szakmai tájékoztatás minden médiumban, “elrettentés”, nem adni teret semmiféle “alternatív valóságnak”, a védekezés hatékonyságát gyengítő aktivitásnak (Gődény-félék),
- A második hullám előidézése a nyári nyitással, utazgatással, bóklászással, ezt meg lehetett volna előzni, kordában kellett és lehetett volna tartani,
- Szokásosan túltolt urizálások, egyéni gyarapodások , szokásos saját zseb degszre kitömése az egészségügyi beszerzések örve alatt, milliárdok eltapsikolása faszságokra (pl. járványvédelmi alapból vadászkiállítás, meg eucharisztikus kongresszus, átgondolatlan eszközbeszerzések, ésatöbbi),
- Orvosok jogállását rendezni kivánó törvény mikéntje és tartalma, a tipikus "kellett, de nem így, nem most, nem kajakra" esete,
- Visszaélés a rendkívüli jogrenddel , lényegi törvények áttolása, amihez ugyan megvolt amúgyis a többség, de gusztustalan volt az időzítése (pl. melegek jogainak csorbítása, egyetemi autonómia privatizálása, nagyberuházások keresztülverése, önkormányzatok agyonszopatása, stb.)
- Teljesen random intézkedések, akár egy adott napon belül is kétféleképpen, az ellenzék részéről történő mindennemű ötlet, javaslat, észrevétel instant lesöprése,
- Iskolák késő bezárása a harmadik hullám idején, korai kinyitása most,
- Illetve az oltással való szarakodás, a válogatás lehetővé tétele, nem kötelező oltakoztatás, burkolt jogfosztás az egyértelmű kötelezővé tétel helyett.
Sobri Jóska
A lényeg: Vasas-Pécs a félidőben 1-0!
nagylaza
Klaci79
Jóska szerint ezt írta Jóska.
több mint 4 éve
Hát pedig éppen azt látszik alátámasztani, csak tessék értelmezve olvasni a grafikont. Látszik, hogy amíg elment mellettünk a szél, elkerült bennünket a covid - tavaly szeptemberig -, addig az egész mezőny legvégén (a jó végén) kullogtunk azzal a néhány másik országgal kart-karba öltve, akiket szintén elkerült (értsd hozzánk / hozzájuk hetekkel később ért oda, és az első nagy pánik zárás megfogta). Aztán szeptembertől kezdve már a növekedés meredeksége az EU felső harmadába tartozik (akkoriban a legrosszabb 8-10 között voltunk heti bontásban), ami januárra kilaposodott. És ez a legutóbbi hullám még nincs rajta, ami valószínűleg nálunk lesz a legdurvább (Portugália lehet még közel, csak náluk 2-3 hét, Cseheknél 3-4 hét volt durva, nálunk bő másfél hónapja durva a helyzet, szóval egész hullámot nézve mi "nyerünk").index.hu/velemeny/2021/04/21/ezek-a-problemak-a-covid-halalozasi-statisztikaival/Ez nem látszik alátámasztani az ellenzéki narratívát, hogy dekurvarosszul állnuk.
Ezt tessék elolvasni, nem kell hozzá jeles statisztika szigorlat.
gdavid
A szöveges rész meg tovább árnyalja a helyzetet, de szintén nem az ellenzéki halálkormány narratívát erősíti.
Sobri Jóska
Ha a coviddal kapcsolatos védekezés hatékonyságát (és az egészségügy teljesítményét) vetjük össze, akkor azokat a szakaszokat érdemes nézni, amikor támad a vírus. Semmi értelme belevenni olyan szakaszokat, amikor nincs vírus, mert akkor védekezni sem kell, vagy elég egy sima viselj maszkot, mossál kezet vazze. A szerző gondolom jót akart, az igazságot kereste, de ez a kumulált ábrázolása az adatoknak nem szerencsés választás. Sokkal szerencsésebb lett volna, ha kiemeli a vizsgált periódusokat, és azoknak a felfutását, platóját és leívelő szakaszait veti össze. (Ugyanezekből az adatokból megcsinálhatta volna azt a grafikont is.) Azzal, hogy kumulált, hogy bevette a hosszú hónapok hullámmentes időszakait - amikor védekezni se kellet mert nem volt mi ellen - csak elsimította, nehezebben felismerhetővé tette azt, amire kíváncsi volt (ő is a "hogy védekeztünk"-re kereste a választ). Szem kell hozzá, hogy kiszedd az érdekes szakaszokat és azokon grafikon meredekségeket hasonlítgass össze egy ilyen ábrán, ahol harminc vonal is van. Könnyebb a szemnek (ha már grafikont rajzolunk, ami a szemnek készül) például ez a grafikon: ec.europa.eu/eurostat/cache/statistics_explained/visualisations/weeklydeath/?lang=en
Ez a teljes halálozási adatokat tartalmazza, heti bontásban, 2020 elejétől márciusig. Felpakolható az összes EU ország, de először érdemes azt a 4-5 országot felrakni, akik hasonló lakosságszámúak, így a teljes halálozási számok ugyanabba a ballbarkba esnek, így egy német adat nem nyom minden más grafikont a padlóra. A krízis hónapokat érdemes összevetni az egyes országokban. Amikor a vírus támadott. Milyen meredek volt a felfutási szakasz, meddig maradt platón, milyen meredeken sikerült belőle kijönni. Ha a magyar grafikon már "beégett", akkor fel lehet tenni a nagy országokat is, és megnézni náluk is a görbét. Arányaiban náluk is igaz, hogy ahol meredekebben ment fel egy hullám, vagy hosszabb ideig maradt fent, vagy lassabban csökkent vissza (a vizsgált időszakban a görbe alatti terület nagy), ott sikerült rosszabbul a védekezés. A legtöbb országnak voltak/vannak nehéz pillanatai, időben eltérve egymástól. A belgáknak például 2020 tavasza kutya kemény volt. A portugáloknak 2021 eleje. Stb. Sajnos a magyar grafikon a legtöbb országnál csúnyább. Túlzás kijelenteni, hogy a legsz*rabb, de nagyjából a legrosszabb 5-7-ben benne van. A hullám időszakban a felívelés nagyon meredek, összevetésben hosszabb ideig marad magasan, és nem sikerült olyan gyorsan visszavinni sem. (A harmadik hullámnak még csak az első pár hete, a felívelés látszik. Majd 1-2 hónap múlva lesz érdemes újra megnézni, ha - reméljük - lement a hullám.)
Szóval gyártok én bármire statisztikát ha akarok, arra is, hogy faszák vagyunk meg arra is, hogy legrosszabbak a világban. A naptári éves statisztika tökéletes vécépapír például. A kumulált, többlethalálozást vizsgáló már sokkal jobb, de az is vérzik. Ha azt keresem amit kell, és azt nézem amit kell, akkor sajnos nem vagyunk jók. Mindkét hullámba frontálisan szaladtunk bele, hosszan tartó platóval, és lassúcska javulással, mindkét hullámban a legrosszabbul teljesítő tagállamok közé soroltunk be.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
KÍNAI, Astra, oltások, antitest-mérés, ilyesmi - friss szakértői kerekasztal a Kovidőkről.www.facebook.com/kovidok/videos/1603837613155770/?t=0
Szerkesztette: Charlie Firpo
- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 4 éve
Én itthon tornázok, mellette futni járok a parkba. Amíg nincs foci, így vészelem át a nehéz napokat...meg betonoztam ma egyet, az se pite, ha karban akarja tartani magát az ember 😀köszönöm szépen, de az elmúlt 1 év alatt feldobtam magamra 10-15 kg csinos fókát. 😀Egyik barátom 20 éve konditermezik. Teljesen ledöntötte a koronavírus, két hétig alig bírt felkelni és most elkezdte újra, de egyelőre óvatosan.Ott lesznek összeeresztve az oltottak és az oltatlanok igazán maszk nélkül.Na megvan a 3.5M beoltott.Szoval ha nem vagyok belőve, de hivatalos sportoló vagyok, mehetek tovabbra is kondicionalo terembe? 🦠💉
Beki
Ventura
De aki edz az kemény.
Bazzani
Klaci79
#teleszartbúvárrhuha
Ventura
több mint 4 éve
köszönöm szépen, de az elmúlt 1 év alatt feldobtam magamra 10-15 kg csinos fókát. 😀Egyik barátom 20 éve konditermezik. Teljesen ledöntötte a koronavírus, két hétig alig bírt felkelni és most elkezdte újra, de egyelőre óvatosan.Ott lesznek összeeresztve az oltottak és az oltatlanok igazán maszk nélkül.Na megvan a 3.5M beoltott.Szoval ha nem vagyok belőve, de hivatalos sportoló vagyok, mehetek tovabbra is kondicionalo terembe? 🦠💉
Beki
Ventura
De aki edz az kemény.
Bazzani
Klaci79
#teleszartbúvárrhuha
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 4 éve
Én ott feladtam, hogy Jóska szerint Új-Zéland és Vietnám átoltott hely lenne, ehhez képest előbbin az emberek 2%-a sincs beoltva, utóbbin 0,1 % oltakozott eddig...nem vicc 109 ezer oltást adtak be Vietnámban.Nem szép tőled, hogy a lelkesedésemet paródiának minősíted. (Neked azért könnyebb dolgod volt.)Na, nem várok tovább Sobri fórumtársra. Nyolctól Vasas-meccs, szeretnék önfeledten borozni. Jöjjön a kormány dicsőítése:Ez egy gyenge és túltolt, modoros mandiner-paródia.
Orbán Viktor a magyar emberek védelmében az elsők között hirdetett veszélyhelyzetet. A népszerűtlen intézkedéseket is felvállalta, ilyen volt például a bolti idősávok bevezetése. A Fideszt ugyanis nem politikai szempontok vezérelték. A kormány – köszönhetően annak, hogy időben hadrendbe állította szakértőit – pontosan tisztában volt azzal, milyen fenyegetés leselkedik hazánkra.
Amikor rendkívüli állapot van, a pártérdekek nem számítanak. Csak és kizárólag egyetlen dolog számít: a magyarok megóvása a járványtól, honfitársaink életének megmentése. A kormány mindent ennek a szent célnak rendelt alá, kitéve magát az alaptalan és méltatlan támadásoknak.
Veszélyhelyzetben különösképpen fontos a kormány cselekvőképességének megőrzése. (A „cselekvőképesség” kifejezés lopás G. Fodor Gábortól.) A kormány átszervezte az egészségügyet, koncentrálta az emberi és anyagi erőforrásokat, miközben a gazdaságvédelmi akcióterv révén biztosította az ország működőképességét.
A járvány első és második hulláma ellen a Fidesz-KDNP szövetsége kitűnően vizsgázott, Orbán Viktor nemzetközi mércével mérve is sikeresen védekezett. Ezt még fanyalgó, halálkampányt folytató ellenségei is kénytelenek voltak elismerni. Képzeljük csak el, milyen tragikus következményekkel járt volna, ha a vírus azokban az időkben ront az országra, amikor Gyurcsány Ferenc és banditakormánya van hatalmon...
Sajnálatos módon azonban a harmadik hullám idején a baloldal – brüsszeli segédlettel – aljas propagandát indított az oltások ellen, hazugságáradattal igyekezett elbizonytalanítani, elrettenteni a magyarokat. Ennek meg is lett a szomorú eredménye. Jelen pillanatban 26 ezer áldozat… Ha máshol nem, Isten ítélőszéke előtt egész bizonyosan felelni fognak!
Szerencsére mostanra a magyarok milliói átláttak a szitán, képesek megkülönböztetni az ocsútól a búzát. Az oltakozást tekintve világviszonylatban is élen járunk, készen állunk a nyitásra. Orbán Viktor megmentette Magyarországot!
nagylaza
Nem egy összefoglalás, hogy kormányzati, hatalomtechnikai szempontból, politikailag miért viselkedett Orbán zseniálisan.
De parancsolj, a kormányzat elmúlt 14 hónapjának hibái járványvédekezési szempontból:
- Nem zártak be időben, amikor bezártak, akkor se eléggé, hiszen full zárás kellett volna legalább 3 hétre határzárral, aztán meg ezt tartani addig, amíg nincs teljes átoltottság, mint tette pl. Bhután, Vietnám, Új-Zéland,
- Mindenkit le kellett volna tesztelni mielőbb, még az elején, a gócos terjedésnél, majd ősszel, a nyári nyitás után, és azóta is folyamatosan minél többet tesztelni, hogy a tünetmentes fertőzőket be lehessen karanténozni, el lehessen különíteni mielőbb,
- Részletes információk szakemberek által, a vírusról, a szükséges intézkedésekről, részletes szakmai tájékoztatás minden médiumban, “elrettentés”, nem adni teret semmiféle “alternatív valóságnak”, a védekezés hatékonyságát gyengítő aktivitásnak (Gődény-félék),
- A második hullám előidézése a nyári nyitással, utazgatással, bóklászással, ezt meg lehetett volna előzni, kordában kellett és lehetett volna tartani,
- Szokásosan túltolt urizálások, egyéni gyarapodások , szokásos saját zseb degszre kitömése az egészségügyi beszerzések örve alatt, milliárdok eltapsikolása faszságokra (pl. járványvédelmi alapból vadászkiállítás, meg eucharisztikus kongresszus, átgondolatlan eszközbeszerzések, ésatöbbi),
- Orvosok jogállását rendezni kivánó törvény mikéntje és tartalma, a tipikus "kellett, de nem így, nem most, nem kajakra" esete,
- Visszaélés a rendkívüli jogrenddel , lényegi törvények áttolása, amihez ugyan megvolt amúgyis a többség, de gusztustalan volt az időzítése (pl. melegek jogainak csorbítása, egyetemi autonómia privatizálása, nagyberuházások keresztülverése, önkormányzatok agyonszopatása, stb.)
- Teljesen random intézkedések, akár egy adott napon belül is kétféleképpen, az ellenzék részéről történő mindennemű ötlet, javaslat, észrevétel instant lesöprése,
- Illetve az oltással való szarakodás, a válogatás lehetővé tétele, nem kötelező oltakoztatás, burkolt jogfosztás az egyértelmű kötelezővé tétel helyett.
Sobri Jóska
nagylaza
Szerkesztette: Klaci79
több mint 4 éve
Nem szép tőled, hogy a lelkesedésemet paródiának minősíted. (Neked azért könnyebb dolgod volt.)Na, nem várok tovább Sobri fórumtársra. Nyolctól Vasas-meccs, szeretnék önfeledten borozni. Jöjjön a kormány dicsőítése:Ez egy gyenge és túltolt, modoros mandiner-paródia.
nagylaza
Sobri Jóska
több mint 4 éve
24.hu/tudomany/2021/04/23/astrazeneca-agyi-verrogkepzodes-vitt-trombozis/Remélem, nem offolom túlzottan Sobri ámokfutását 😉
több mint 4 éve
Na, nem várok tovább Sobri fórumtársra. Nyolctól Vasas-meccs, szeretnék önfeledten borozni. Jöjjön a kormány dicsőítése:Ez egy gyenge és túltolt, modoros mandiner-paródia.
nagylaza
több mint 4 éve
Esténként így is közel fullon van a terem, nem lesz nagy változás ezzel a "nyitással".Beszabadul egykét szuperfertőző a termekbe lesz nemulass.Eddig az kell az edzéshez, hogy versenyző legyél. Így egy rakás ember az lett hirtelen. Most majd kevesebb versenyző lesz...Az év vicce lesz ha oltottak és oltatlanok együtt edzhetnek majd.Egyik barátom 20 éve konditermezik. Teljesen ledöntötte a koronavírus, két hétig alig bírt felkelni és most elkezdte újra, de egyelőre óvatosan.Ott lesznek összeeresztve az oltottak és az oltatlanok igazán maszk nélkül.Na megvan a 3.5M beoltott.Szoval ha nem vagyok belőve, de hivatalos sportoló vagyok, mehetek tovabbra is kondicionalo terembe? 🦠💉
Beki
Ventura
De aki edz az kemény.
Bazzani
Klaci79
Bazzani
Klaci79
Bazzani