Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 871 — Apu ökölbeszorított keze
Látod, tudsz te ha akarsz 😊
Szesze
De van egy olyan pozitívuma a kormányzatnak járványkezelési szempontból, ami egy óriási pirospont, és amit Orbánon kívül senki se mert meghúzni az EU-ban, és szerintem senki se mert volna kormányon itthon meglépni, és amiért a fentiek ellenére is simán tudok rá szavazni jövőre - hogy vett keleti vakcinákat.
Sobri Jóska
Úgy mondod, mintha ezzel is a nép érdekeit tartaná szem előtt 😀
Ja, óriási pirospont hogy lemutyiztak 7 millió vakcinát saját érdekből, hogy a zsebüket tömjék. Ezt valóban nem húzta meg senki sem az EU-ban, de én erre nem lennék büszke, persze ha agyhalott fideszes lennék akár annak is vehetném.
eaglesmcnabb
Vírus vakcináltság szempontjából az orosz szerintem mindenképpen plusz pont.
A kínai más tészta, de ha már pár életet menetet mégha Sobrinak nem is számít, akkor már jó.
Toca
Ja, csak ne adja már elő hogy ez Orbán tökössége miatt történt. Az ő szavaival élve úgy beszél mintha nem ebben az országban élne.
eaglesmcnabb
De, ez pont Orbán tökössége miatt történt.
Más ilyet nem húzott az EU-ban, és más a magyar politikában ezt nem merte volna meglépni, ebben biztos vagyok.
Sobri Jóska
Ebben egyetértek, jól jött a tökössége.
Kar hogy a többi részen elkurvult és csak plakátkampánnyal probalta megállítani a vírust.
Toca
nem tökös. vak mint a cigány lova

több mint 4 éve
NB2 New England Patriots 28 119 — nabege2@yahoo.com
Azért ebből a vírusból nem lesz egyszerű kimászni. Elnézve a mai napot, az itt-ott megjelenő kommenteket, iszonyat mennyire megosztott a társadalom és mekkora feszültséget generál még mindig ez az egész. Ahogy az emberek egymásnak estek a nyitás miatt, szédületes. Mondom ezt úgy, hogy azért a tavalyi ilyenkor mikor kb az volt, hogy valaki beszélt valakivel, aki már hallotta valakitől, hogy x elkaptától eljutottunk oda, hogy szinte MINDENKINEK nem hogy egyáltalán covidos ismerőse, hanem sajnos elhunyt ismerőse is van. És mégis ahhoz képest ami itt elszabadult ma... És biztos vagyok benne, hogy még mindig vannak akik szentül hiszik, hogy ők érinthetetlenek.
(mindazonáltal a kormány megkülönböztetése nekem sem tetszik, főleg hogy ma is a teraszon egymás seggébe ültek 20-an maszk nélkül, az utcán meg mellettük mentek el maszkban, akkor ennek így mi értelme???)
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 20 906
Azért az megvan, hogy ha ez nem a
Góréknál /Kína-Orosz/
van, és nincs a klasszik mutyi lehetőség
Akkor egyszerűen nem rendeli meg.
Mert nem.
Ez tényleg olyan bonyolult? Lassan már
egy mezei
Hardcore fideszes sem vitatkozik ezen.
ozibozi
Ok tehat csak a mutyi miatt rendeltek, mar mindent értek. További jó orbanozast kivánok!
davemayer
Miért másért? Az emberekért, vagy az országért? Mi történt itt mutyi nélkül? Vlsz a temetkezés, hamvasztás biznic is tulajt vált heteken belül, ha még nem történt meg. Ez van. 😕
Már bocs de te hol éltél az elmúlt 10 évben????
Mert biztos nem itt...

Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
davemayer Chicago Bears 15 470 — "Grammar maci"
Góréknál /Kína-Orosz/
Mert nem.
egy mezei
ozibozi
Ok tehat csak a mutyi miatt rendeltek, mar mindent értek. További jó orbanozast kivánok!

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Góréknál /Kína-Orosz/
Mert nem.
egy mezei
több mint 4 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 534 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Szesze
De van egy olyan pozitívuma a kormányzatnak járványkezelési szempontból, ami egy óriási pirospont, és amit Orbánon kívül senki se mert meghúzni az EU-ban, és szerintem senki se mert volna kormányon itthon meglépni, és amiért a fentiek ellenére is simán tudok rá szavazni jövőre - hogy vett keleti vakcinákat.
Sobri Jóska
És emiatt kurvára senki nem dícséri meg, sőt. Holott (amellett hogy sokan halnak meg otthon) mennyivel többen halnának meg még mindig, nem beszélve arról mit jelenthet a nyárra nézve az hogy ekkora előnyben van Mo. Otthon nyárra siman biztonságos lehet minden, míg az eu-ban ezt nem tudom elképzelni, illetve ahhoz komoly valtozást kellene tapasztalni.
davemayer
Senki nem dicséri???
Te szoktál magyar televíziókat nézni? Szoktál magyar újságokat olvasni? Agyba főbe dicsérik egyfolytában!!! Legalább fészbukot nézz és annyi dícséretet láthatsz, amit az Orbán kormány ka, hogy Putyin is elbújhat mellette!
Klaci79
Engem nem a saját propagandájukból áradó szeretet és elismerés érdekel hanem hogy esetleg ezt az is elismerje aki nem szivleli őket.
davemayer
Nem szoktak az edzot se megdicserni egy 8-1es zako utan, h a csere akit bekuldott rugott egy golt

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 4 éve
Szesze
Sobri Jóska
És emiatt kurvára senki nem dícséri meg, sőt. Holott (amellett hogy sokan halnak meg otthon) mennyivel többen halnának meg még mindig, nem beszélve arról mit jelenthet a nyárra nézve az hogy ekkora előnyben van Mo. Otthon nyárra siman biztonságos lehet minden, míg az eu-ban ezt nem tudom elképzelni, illetve ahhoz komoly valtozást kellene tapasztalni.
davemayer
Senki nem dicséri???
Te szoktál magyar televíziókat nézni? Szoktál magyar újságokat olvasni? Agyba főbe dicsérik egyfolytában!!! Legalább fészbukot nézz és annyi dícséretet láthatsz, amit az Orbán kormány ka, hogy Putyin is elbújhat mellette!
Klaci79
Engem nem a saját propagandájukból áradó szeretet és elismerés érdekel hanem hogy esetleg ezt az is elismerje aki nem szivleli őket.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Szesze
Sobri Jóska
davemayer
Ezt mar korabban is leirtam, de az nem pozitivum h rizikozott egyet a keleti vakcinakkal.
Ha nem jon be, akkor is tudja azt mondani h o megprobalta, max. van szamara jarulekos veszteseg.

A nyugati orszagreszeken se idiotak, csak epp ott ha egy bevizsgalatlan vakcinat probalna raeroszakolni a kormany az emberekre, abbol igen komoly problema lenne.

Itthon meg ezt el lehet adni sikersztorikent.

Ha o csinalja, akkor faszagyerek, ha a Nyugat csinalna, akkor meg felelotlen, elnyomo bagazs.

Ez itt a kettos merce...
Solymi
Nem,a kettős mérce az hogy hazardirozasnak vesznek egy olyan vakcinát amit már addigra aktívan hasznaltak orszagok (kina, szerbia) és a saját hatoságunk bevizsgálta és használhatónak találta. Egy olyan vizsgáló szerv eredményére kellett volna varni aminek penzügyi erdeke húzódik meg a hatterben arra nézve hogy ne hagyja jóvá (legalabbis időben) a keleti vakcinakat? Feltetted mar magadban a kérdést hogy azóta is mire varnak?! Vajon mire...

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Szesze
Sobri Jóska
davemayer
Ezt mar korabban is leirtam, de az nem pozitivum h rizikozott egyet a keleti vakcinakkal.
Ha nem jon be, akkor is tudja azt mondani h o megprobalta, max. van szamara jarulekos veszteseg.

A nyugati orszagreszeken se idiotak, csak epp ott ha egy bevizsgalatlan vakcinat probalna raeroszakolni a kormany az emberekre, abbol igen komoly problema lenne.

Ha o csinalja, akkor faszagyerek, ha a Nyugat csinalna, akkor meg felelotlen, elnyomo bagazs.

Ez itt a kettos merce...
Solymi
Én is szoktam rizikózni a Black Jack asztalnál esetenként a saját pénzemért, saját felelősségre, de amikor a máséból és ipláne még ingyen is játszom akkor valahogy sokkal könnyebben rizikózom. Kb mint pocak...
Sokszor nyerek... sokszor meg nem, de a ritmus...
Nem lehet mindig nyerni.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 881
Szesze
Sobri Jóska
davemayer
Senki nem dicséri???
több mint 4 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 977
Szesze
Sobri Jóska
davemayer

Ez itt a kettos merce...
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 951 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 telex.hu/koronavirus/2021/04/24/harom-nap-alatt-egymillio-fertozott-indiaban-sulyos-oxigenhiany-van-a-korhazakban

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Egy diktatúrában nem is vártam mást, mint így "kötelezővé" tenni egy nem kötelező oltást.
No comment. Büdös patkány.
Chargers LT
Az megvan, hogy nemcsak nálunk lesz ez így?
Mikey
Egyrészt nem ott élek, hanem itt.
Másrészt ha ott élnék ugyanúgy gondom lenne ezzel, mert rohadt etikátlan.
Semmiről nem tehet az, aki egy nem kötelező dolgot nem szeretne. Én már regisztráltam korábban és úgy mondom ezt.
Harmadrészt pedig akkor is egy büdös patkány 😎
Chargers LT
Ok és mit mondanál akkor ha ehhez még hozzá is jönne az hogy oltóanyag sincs??? Ahol én élek ott 15m emberre nincs 1m kb, és emiatt valószínű haza sem tudok menni jóideig még. Szidjátok csak őket, de őszintén mondom Mo sokkal jobban csinálta ezt az oltás dolgot mint kb az egész EU.

Csak összehasonlitáskepp nalunk 5.5% az oltottság ami Mo-n 15% felett van + másfélszer annyian vannak itt... szerinted mikorra kerülök én sorra?!
davemayer
De gondolom cserébe kap mindenki normális eü ellátást, nem?
NB2
Kapnak biztos, én még nem jártam itt korhazban de el tudod kepzelni a különbséget.
Ami miatt itt kevesebben halnak meg szerintem az a drasztikus különbség a 60 év felettiek általános eü állapotában, egyszerűen ahogy figyeled az embereket látszik rajtuk a minőségi élet, szemben az otthoniak állapotával.
davemayer
sajnos ez kb az osszes nyugati orszagra jellemezo, marmint a 60+ evesek allapota.
YoungZeeZee
Igen csak ha azt a 2 faktort hozzáteszed a halálozasi adatokhoz hogy 1. ez az idei az első igazi hullám ami komolyan elérte Mo-t, azokat a tömegeket is letarolva akik addig nem találkoztak vele 2. az eü állapotban levő különbségek.
Ha ezeket hozzáteszed már érthető azért hogy miért is lett ez a hullám a legrosszabb, és miért nem ülhetett Orban a seggén anno és hogy miért volt nagyon fontos beszerezni a keleti vakcinákat.

A poén az egészben hogy ha úgy dönt hogy nem szerzi be anno most azok akik azért támadták most azt vetnék a szemére hogy miért nem lépett hamarabb.
Win-win az ellenzéknek ti meg benyelitek, de nem baj, vicces lesz majd 2-3 év múlva olvasni a politika topicot.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Szesze
Sobri Jóska

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
YoungZeeZee 9 500
Egy diktatúrában nem is vártam mást, mint így "kötelezővé" tenni egy nem kötelező oltást.
Chargers LT
Mikey
Semmiről nem tehet az, aki egy nem kötelező dolgot nem szeretne. Én már regisztráltam korábban és úgy mondom ezt.
Chargers LT
Ok és mit mondanál akkor ha ehhez még hozzá is jönne az hogy oltóanyag sincs??? Ahol én élek ott 15m emberre nincs 1m kb, és emiatt valószínű haza sem tudok menni jóideig még. Szidjátok csak őket, de őszintén mondom Mo sokkal jobban csinálta ezt az oltás dolgot mint kb az egész EU.

Csak összehasonlitáskepp nalunk 5.5% az oltottság ami Mo-n 15% felett van + másfélszer annyian vannak itt... szerinted mikorra kerülök én sorra?!
davemayer
NB2
Kapnak biztos, én még nem jártam itt korhazban de el tudod kepzelni a különbséget.
Ami miatt itt kevesebben halnak meg szerintem az a drasztikus különbség a 60 év felettiek általános eü állapotában, egyszerűen ahogy figyeled az embereket látszik rajtuk a minőségi élet, szemben az otthoniak állapotával.
davemayer
sajnos ez kb az osszes nyugati orszagra jellemezo, marmint a 60+ evesek allapota.
több mint 4 éve
Henderson New York Giants 1 077
Alapból 80-90%-ban igazat adok, de azért a reggel zab, utána rizs-csirke, rizs-csirke, esetleg brokkoli heti hétszer sem túl egészséges. Az átmenet kell a körmöspacal, csokitorta és az risz-csirke között valahol....
csi77
Jaa, a testépítő versenydiétának semmi értelme a nagy többség számára, egy alacsony szénhidrát, liszt és cukor minimálisra csökkentése, magolajok elhagyása, egészséges zsírok növelése már csodákra lenne képes. Némi időben korlátozott étkezéssel, néha egy minimum 24 órás böjttel meg fenomenális lenne, és ebbe simán beilleszthető a körmöspacal meg még a csokitorta is módjával. De tömegek idáig soha nem fognak eljutni azt hiszem, pedig ez még mindig csak a jéghegy csúcsa, illetve a különösebb anyagi ráforditas nélkül megoldható dolgok, sőt igazából olcsóbb mint a nyugati étrend. De itt már nagyon offolok,befejezem.

"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"
több mint 4 éve
Chargers LT
Mikey
Chargers LT

davemayer
A kettő hogyan függ össze? Úgy tudom Hollandia és Magyarország között még közvetlen járatok is vannak, vagy nem engedik, hogy oltás nélkül hazautazz?
Egyébként Hollandia más utat követ, ahogy több más ország is az EU-ban, de gondolom a vakcina ott van, mert az elosztás egyenletes a tagállamok között. Nem lepne meg, ha egyszer csak hatalmas ütemben kezdenék oltani a lakosságot, mert szerintem egyszerre akarnak majd mindenkit, aki nem idő, vagy EÜ dolgozó.
Nálunk nyilván a kínai/orosz miatt most nagy az előny, de kíváncsi leszek amikor 60%-nál járunk, hogy alakul majd az oltottság a különböző tagországokban.
Klaci79
Mire 60% lesz addigra én már reg cseszhetem, június közepén szerettem volna hazamenni. Az EB miatt és a családom biztonsága miatt csak oltva szeretnék hazamenni.

Egyébként azt a logikát nehezen tudom értelmezni hogy biztos sok van raktáron de most nem oltunk, mert majd egyben szeretnénk mindenkit...

Az meg igenis nagyon fontos hogy minél előbb legyen minél magasabb az átoltottság, és akár tetszik akár nem, még talán ti is elismerhetitek hogy ebben Mo jól teljesit/tett.
davemayer
Ha annyira haza szeretnék jönni és fontos a biztonság, akkor hazajössz, kiveszel egy motel szobát 4 napra, csináltatsz 2 tesztet, azt ha negatív akkor minden happy, ha pozitív akkor meg 14 napra veszed ki. Nem is akarsz te jönni... 😊
peach
Most röhögsz meg minden, de pont ezt tervezem, hogy 3 napot kiveszek valahol és csinálok otthon is egy tesztet.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Chargers LT
Mikey
Chargers LT

davemayer
NB2

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 951 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
En ugyebar elmentem utolag antitest vizsgalatra, pozitiv volt, mint irtam. Nagy bociszemekkel neztem az orvosra, es mondtam neki, hogy nekem sulyos asztmam van 12 eves korom ota, amire gyogyszert szedek napi szinten. En orulnek neki, ha igy atment volna rajtam a virus, hogy szinte alog ereztem barmi furcsat.

Erre az orvos valasza ez volt: "mindegy, milyen vitaminokat tomsz magadba, egyetlen dolog szamit, a genek. Ha rosszakat orokoltel, a koronavirust nem tudod legyurni, vagy teljesen szetroncsol. Ha jokat, akkor alapbetegsegekkel is siman, tunetmentesen atmehet rajtad, es eszre sem veszed." Minden mas teljesen mindegy, a vitaminok es tarsaik, mert rossz genekkel ugyanugy ernek semmit.

Ezt csak a kigyurt emberes peldadra irom. Hogy ez mennyire igaz, amit az orvos mondott, nem tudom, lehet, hogy csak a nagy szavak embere volt, de azert szerintem nem mondott teljesen baromsagot. Edesapam cukorbetegen, magas vernyomasosan, stroke-kal a nehany eves multjaban sokszorosan veszelyeztetettnek szamit, nagyon feltem, hogy ha o elkapja, akkor vege. Korhazba kerult, fosul volt nagyon, de a korhazbol meg kevesebb mint egy het utan hazakuldtek. Azota is gyenge, de ami fontos, jol van mar (lekopogom). Ugyhogy ki tudja, lehet, hogy egyebkent tenyleg kiemelten fontosak az orokolt genek. Persze ezert egy iszonyat nagy rohadek ez a virus. Sosem tudhatod, kivel mit tesz.
Stez
Szerintem a rossz genetika ellenére is lehet tenni az immunrendszeredért. Mindenki ki tudja hozni a sajátjából a maximumot. Sport, táplálkozás sokat segít.
bcsarli
Persze, fogjuk ezt is a genetikára.
Véletlenül sem kéne levonni a következtetést, hogy aki nem mozog, szarokat eszik, nem tölt elég időt a szabadban, könnyebben meghal. Nem csak koronában persze, bármiben. A rákról is csak a genetika tehet, meg is halnak évi harmincezren benne itthon, csak ezt már elfogadtuk. Arról már nem szeretünk beszélni, hogy ennek a nagyon rossz "genetikának" is nagy részben a fos életmód az oka, és ez nyilván generációról generációra adódik tovább. Nem csak a gének, maga az életmód.
A konditerembe járók nagyrésze pont olyan szar életmódot folytat, mint az átlag, csak ők edzenek, nem csoda hogy ők is meghalnak, a szteroidhasználó barmokról ne is beszéljünk, ők még szarabb állapotban is vannak.
Erről eszembe is jutott egy szép analógia, hogy az életmód váltáson nagyon kevesek gondolkodnak el a korona kapcsán, várjuk a csodát az oltastól. Ott van egyik oldalon, hogy olyan egész életedben odafigyelsz, hogy mit eszel, mennyit mozogsz, mivel és mennyit mérgezed magad, szóval úgy általában az egészségedre, és jó eséllyel enyhe tünetekkel megúszod a betegséget. A másik oldalon meg kapsz egy szurit, aztán az majd megoldja. Ez jobban tetszik a többségnek . Pont mint a hobbigyúrósok, minek éveken át edzeni, jól kajálni ha elég tavasszal jól bekokszolni, kicsit edzegetni, beach body meglesz így is a nyárra, az hogy utána pár hónapig esetleg nem áll fel, vagy kicsit szétbaszódik az endokrinrendszer, lesz egy kis májkárosodás nem baj, majd szedünk valamit arra is.
Mielőtt még nekemestek, nem gondolom hogy bármelyik oltásnak akár csak hasonló mellékhatasai lehetnének, értem azt is hogy nagy szükség van rá jelen helyzetben, és hogy hosszú folyamat hogy egy ember egészségi állapotát feljavítsuk, csak felkúr hogy még mindig nem stratégia az hogy kicsit próbáljuk nevelni a népet jobb életmódra, miközben sorban halnak meg a túlsúlyos, cukorbeteg magas vérnyomásos emberek. Mert ők azok, akik tényleg sorban halnak meg. De írtam már hasonlókat ősszel is, akkor is nagyrészt le lettem hurrogva, hogy menjek a brosciencemmel meg a vitaminjaimmal a picsába.
Henderson
Én ezt kb 1 éve írtam le ide, nagyon le lettem oltva. Pedig azóta mindenki nagyon szépen felturbózhatta az immunrendszerét.
bcsarli
Alapból 80-90%-ban igazat adok, de azért a reggel zab, utána rizs-csirke, rizs-csirke, esetleg brokkoli heti hétszer sem túl egészséges. Az átmenet kell a körmöspacal, csokitorta és az risz-csirke között valahol....
csi77
A minőségi alapanyagok, és a megfelelő kiegészítők a fontosak. Rizst nagyon régen ettem (de szoktam, csak most nemrég vettem 5 kiló quinoa-t), helyette, kuszkusz, bulgur, amarant, quinoa és hasonlók. Brokkoli, vagy párold zöldbab minden nap feldobja ezeket a köreteket. Nem olyan egyhangú, mint ahogy vázoltad. Én nem unom több mint 10 éve.
bcsarli
Nem hiányoznak az ízek? 🤣

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
En ugyebar elmentem utolag antitest vizsgalatra, pozitiv volt, mint irtam. Nagy bociszemekkel neztem az orvosra, es mondtam neki, hogy nekem sulyos asztmam van 12 eves korom ota, amire gyogyszert szedek napi szinten. En orulnek neki, ha igy atment volna rajtam a virus, hogy szinte alog ereztem barmi furcsat.

Erre az orvos valasza ez volt: "mindegy, milyen vitaminokat tomsz magadba, egyetlen dolog szamit, a genek. Ha rosszakat orokoltel, a koronavirust nem tudod legyurni, vagy teljesen szetroncsol. Ha jokat, akkor alapbetegsegekkel is siman, tunetmentesen atmehet rajtad, es eszre sem veszed." Minden mas teljesen mindegy, a vitaminok es tarsaik, mert rossz genekkel ugyanugy ernek semmit.

Ezt csak a kigyurt emberes peldadra irom. Hogy ez mennyire igaz, amit az orvos mondott, nem tudom, lehet, hogy csak a nagy szavak embere volt, de azert szerintem nem mondott teljesen baromsagot. Edesapam cukorbetegen, magas vernyomasosan, stroke-kal a nehany eves multjaban sokszorosan veszelyeztetettnek szamit, nagyon feltem, hogy ha o elkapja, akkor vege. Korhazba kerult, fosul volt nagyon, de a korhazbol meg kevesebb mint egy het utan hazakuldtek. Azota is gyenge, de ami fontos, jol van mar (lekopogom). Ugyhogy ki tudja, lehet, hogy egyebkent tenyleg kiemelten fontosak az orokolt genek. Persze ezert egy iszonyat nagy rohadek ez a virus. Sosem tudhatod, kivel mit tesz.
Stez
Szerintem a rossz genetika ellenére is lehet tenni az immunrendszeredért. Mindenki ki tudja hozni a sajátjából a maximumot. Sport, táplálkozás sokat segít.
bcsarli
Véletlenül sem kéne levonni a következtetést, hogy aki nem mozog, szarokat eszik, nem tölt elég időt a szabadban, könnyebben meghal. Nem csak koronában persze, bármiben. A rákról is csak a genetika tehet, meg is halnak évi harmincezren benne itthon, csak ezt már elfogadtuk. Arról már nem szeretünk beszélni, hogy ennek a nagyon rossz "genetikának" is nagy részben a fos életmód az oka, és ez nyilván generációról generációra adódik tovább. Nem csak a gének, maga az életmód.
A konditerembe járók nagyrésze pont olyan szar életmódot folytat, mint az átlag, csak ők edzenek, nem csoda hogy ők is meghalnak, a szteroidhasználó barmokról ne is beszéljünk, ők még szarabb állapotban is vannak.
Erről eszembe is jutott egy szép analógia, hogy az életmód váltáson nagyon kevesek gondolkodnak el a korona kapcsán, várjuk a csodát az oltastól. Ott van egyik oldalon, hogy olyan egész életedben odafigyelsz, hogy mit eszel, mennyit mozogsz, mivel és mennyit mérgezed magad, szóval úgy általában az egészségedre, és jó eséllyel enyhe tünetekkel megúszod a betegséget. A másik oldalon meg kapsz egy szurit, aztán az majd megoldja. Ez jobban tetszik a többségnek . Pont mint a hobbigyúrósok, minek éveken át edzeni, jól kajálni ha elég tavasszal jól bekokszolni, kicsit edzegetni, beach body meglesz így is a nyárra, az hogy utána pár hónapig esetleg nem áll fel, vagy kicsit szétbaszódik az endokrinrendszer, lesz egy kis májkárosodás nem baj, majd szedünk valamit arra is.
Mielőtt még nekemestek, nem gondolom hogy bármelyik oltásnak akár csak hasonló mellékhatasai lehetnének, értem azt is hogy nagy szükség van rá jelen helyzetben, és hogy hosszú folyamat hogy egy ember egészségi állapotát feljavítsuk, csak felkúr hogy még mindig nem stratégia az hogy kicsit próbáljuk nevelni a népet jobb életmódra, miközben sorban halnak meg a túlsúlyos, cukorbeteg magas vérnyomásos emberek. Mert ők azok, akik tényleg sorban halnak meg. De írtam már hasonlókat ősszel is, akkor is nagyrészt le lettem hurrogva, hogy menjek a brosciencemmel meg a vitaminjaimmal a picsába.
Henderson
Én ezt kb 1 éve írtam le ide, nagyon le lettem oltva. Pedig azóta mindenki nagyon szépen felturbózhatta az immunrendszerét.
bcsarli
csi77
A minőségi alapanyagok, és a megfelelő kiegészítők a fontosak. Rizst nagyon régen ettem (de szoktam, csak most nemrég vettem 5 kiló quinoa-t), helyette, kuszkusz, bulgur, amarant, quinoa és hasonlók. Brokkoli, vagy párold zöldbab minden nap feldobja ezeket a köreteket. Nem olyan egyhangú, mint ahogy vázoltad. Én nem unom több mint 10 éve.

több mint 4 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 539 — I like the Texans, I like who we are
grat a fidesznek 2k22-höz is!

shawnka
Fideath
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 538 — The only discipline that lasts, is self discipline
Az emberek elengedték ezt a covid nevű dolgot
 m.hvg.hu/kkv/20210424_Nyitnak_a_teraszok_eled_a_varos__galeria
r.baggio
Van ebben egy olyan is most, hogy egy évig nem lehetett, most ismét lehet, menjünk. Ha beáll, valószínűleg negyedennyi ember fog teraszokon üldögélni.

Egyébként ennek a terasznak inkább jelképes szerepe van. Szabad levegő, legalább részben betartott maszk szabály. Én amíg meg nem lesz a full immunitásom biztos nem ülök be egy ilyen tömegbe, abszolút nem hiányzik (azután is csak olyan helyre ahol van is értelme a szabad levegőnek, terasznak, nem egy belvárosi betontömb közepén), de van akinek ettől jön vissza az életkedve, csinálja. Az igazán komoly dolgok az iskolák, munkahelyek, és a fedett, zsúfolt plázák, mozik, színháztermek. Ha utóbbiakba tényleg csak oltottan lehet majd menni, akkor van remény.

(Az meg nem covid probléma, hogy tömegeknek ez jelenti azt, hogy "élnek". Nagyvárosi fogyasztói társadalom. Ha kritizálják, akkor általában a fotel + sör + lapostévé + nasi + meccsnézés jön elő, de ezzel is jellemezni lehetne. Senki ne vegye magára, de ha az Ikeába járás hétvégi családi program tud lenni, akkor ne csodálkozzunk, hogy a teraszra kiülés is ilyen fontos. Ugyanolyan fontos része az életnek, mint vidéken a kocsma. )

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 257 — Bears & Illinois fan

Stez
bcsarli
Henderson
bcsarli

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 284 — beers & Packers
Szörnyülködő cím az MTI járványhírei között:
"Ukrajnában már több mint 42 ezren haltak bele a betegségbe"
több mint 4 éve
shawnka Buffalo Bills Ohio State Buckeyes 15 649 — Tyrone Creek
grat a fidesznek 2k22-höz is!