Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
clbass New Orleans Saints 3 166 — Saints fan
"Fater: mikor kapsz oltást?
Én: ha a háziorvos jelez, hogy van kínain kívül más, megyek.
Fater: DK-s lettél?"

Rohadjon meg mindenki, aki ebben az agymosásban részt vesz, de tényleg.
r.baggio
Kezdhetjük a DK-val?
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 804 — no es importante
"Fater: mikor kapsz oltást?
Én: ha a háziorvos jelez, hogy van kínain kívül más, megyek.
Fater: DK-s lettél?"

Rohadjon meg mindenki, aki ebben az agymosásban részt vesz, de tényleg.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
eaglesmcnabb Baltimore Ravens Virginia Tech Hokies 23 096 — je suis poloska
Látod, tudsz te ha akarsz 😊
Szesze
De van egy olyan pozitívuma a kormányzatnak járványkezelési szempontból, ami egy óriási pirospont, és amit Orbánon kívül senki se mert meghúzni az EU-ban, és szerintem senki se mert volna kormányon itthon meglépni, és amiért a fentiek ellenére is simán tudok rá szavazni jövőre - hogy vett keleti vakcinákat.
Sobri Jóska
Úgy mondod, mintha ezzel is a nép érdekeit tartaná szem előtt 😀
Ja, óriási pirospont hogy lemutyiztak 7 millió vakcinát saját érdekből, hogy a zsebüket tömjék. Ezt valóban nem húzta meg senki sem az EU-ban, de én erre nem lennék büszke, persze ha agyhalott fideszes lennék akár annak is vehetném.
eaglesmcnabb
Vírus vakcináltság szempontjából az orosz szerintem mindenképpen plusz pont.
A kínai más tészta, de ha már pár életet menetet mégha Sobrinak nem is számít, akkor már jó.
Toca
Ja, csak ne adja már elő hogy ez Orbán tökössége miatt történt. Az ő szavaival élve úgy beszél mintha nem ebben az országban élne.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 249 — Vikings fan
Szesze
De van egy olyan pozitívuma a kormányzatnak járványkezelési szempontból, ami egy óriási pirospont, és amit Orbánon kívül senki se mert meghúzni az EU-ban, és szerintem senki se mert volna kormányon itthon meglépni, és amiért a fentiek ellenére is simán tudok rá szavazni jövőre - hogy vett keleti vakcinákat.
Sobri Jóska
Ja, óriási pirospont hogy lemutyiztak 7 millió vakcinát saját érdekből, hogy a zsebüket tömjék. Ezt valóban nem húzta meg senki sem az EU-ban, de én erre nem lennék büszke, persze ha agyhalott fideszes lennék akár annak is vehetném.
eaglesmcnabb
Vírus vakcináltság szempontjából az orosz szerintem mindenképpen plusz pont.
A kínai más tészta, de ha már pár életet menetet mégha Sobrinak nem is számít, akkor már jó.
több mint 4 éve
Szesze
Sobri Jóska

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
Szesze New York Giants 21 867 — Giants fan
Szesze
Sobri Jóska
Nem baj, nem vagyok telhetetlen 😊
több mint 4 éve
Henderson New York Giants 1 077
En ugyebar elmentem utolag antitest vizsgalatra, pozitiv volt, mint irtam. Nagy bociszemekkel neztem az orvosra, es mondtam neki, hogy nekem sulyos asztmam van 12 eves korom ota, amire gyogyszert szedek napi szinten. En orulnek neki, ha igy atment volna rajtam a virus, hogy szinte alog ereztem barmi furcsat.

Erre az orvos valasza ez volt: "mindegy, milyen vitaminokat tomsz magadba, egyetlen dolog szamit, a genek. Ha rosszakat orokoltel, a koronavirust nem tudod legyurni, vagy teljesen szetroncsol. Ha jokat, akkor alapbetegsegekkel is siman, tunetmentesen atmehet rajtad, es eszre sem veszed." Minden mas teljesen mindegy, a vitaminok es tarsaik, mert rossz genekkel ugyanugy ernek semmit.

Ezt csak a kigyurt emberes peldadra irom. Hogy ez mennyire igaz, amit az orvos mondott, nem tudom, lehet, hogy csak a nagy szavak embere volt, de azert szerintem nem mondott teljesen baromsagot. Edesapam cukorbetegen, magas vernyomasosan, stroke-kal a nehany eves multjaban sokszorosan veszelyeztetettnek szamit, nagyon feltem, hogy ha o elkapja, akkor vege. Korhazba kerult, fosul volt nagyon, de a korhazbol meg kevesebb mint egy het utan hazakuldtek. Azota is gyenge, de ami fontos, jol van mar (lekopogom). Ugyhogy ki tudja, lehet, hogy egyebkent tenyleg kiemelten fontosak az orokolt genek. Persze ezert egy iszonyat nagy rohadek ez a virus. Sosem tudhatod, kivel mit tesz.
Stez
Szerintem a rossz genetika ellenére is lehet tenni az immunrendszeredért. Mindenki ki tudja hozni a sajátjából a maximumot. Sport, táplálkozás sokat segít.
bcsarli
Persze, fogjuk ezt is a genetikára.
Véletlenül sem kéne levonni a következtetést, hogy aki nem mozog, szarokat eszik, nem tölt elég időt a szabadban, könnyebben meghal. Nem csak koronában persze, bármiben. A rákról is csak a genetika tehet, meg is halnak évi harmincezren benne itthon, csak ezt már elfogadtuk. Arról már nem szeretünk beszélni, hogy ennek a nagyon rossz "genetikának" is nagy részben a fos életmód az oka, és ez nyilván generációról generációra adódik tovább. Nem csak a gének, maga az életmód.
A konditerembe járók nagyrésze pont olyan szar életmódot folytat, mint az átlag, csak ők edzenek, nem csoda hogy ők is meghalnak, a szteroidhasználó barmokról ne is beszéljünk, ők még szarabb állapotban is vannak.
Erről eszembe is jutott egy szép analógia, hogy az életmód váltáson nagyon kevesek gondolkodnak el a korona kapcsán, várjuk a csodát az oltastól. Ott van egyik oldalon, hogy olyan egész életedben odafigyelsz, hogy mit eszel, mennyit mozogsz, mivel és mennyit mérgezed magad, szóval úgy általában az egészségedre, és jó eséllyel enyhe tünetekkel megúszod a betegséget. A másik oldalon meg kapsz egy szurit, aztán az majd megoldja. Ez jobban tetszik a többségnek . Pont mint a hobbigyúrósok, minek éveken át edzeni, jól kajálni ha elég tavasszal jól bekokszolni, kicsit edzegetni, beach body meglesz így is a nyárra, az hogy utána pár hónapig esetleg nem áll fel, vagy kicsit szétbaszódik az endokrinrendszer, lesz egy kis májkárosodás nem baj, majd szedünk valamit arra is.
Mielőtt még nekemestek, nem gondolom hogy bármelyik oltásnak akár csak hasonló mellékhatasai lehetnének, értem azt is hogy nagy szükség van rá jelen helyzetben, és hogy hosszú folyamat hogy egy ember egészségi állapotát feljavítsuk, csak felkúr hogy még mindig nem stratégia az hogy kicsit próbáljuk nevelni a népet jobb életmódra, miközben sorban halnak meg a túlsúlyos, cukorbeteg magas vérnyomásos emberek. Mert ők azok, akik tényleg sorban halnak meg. De írtam már hasonlókat ősszel is, akkor is nagyrészt le lettem hurrogva, hogy menjek a brosciencemmel meg a vitaminjaimmal a picsába.

"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"
több mint 4 éve
Ventura Miami Dolphins Texas Longhorns 9 650 — 🏈🐬🐂🤘🏽
Na ma mar vegre hullara lehet lőni magunkat. Mint a regi szep idokben.

“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------

több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 025
A terasznyitás első fecskéi megjelentek a házunk előtti téren.

Nyolc 25-35 év közötti fiatalember kis körben körbeállva, láthatóan kicsit ittas állapotban hangosan sztorizgat, nevetgél, hőbörög, vitatkozik, kiabál, üvölt, visít, mikor éppen melyiket, és alkoholnak látszó italt fogyaszt.

Biztosan túl vannak már a második oltásukon, kialakult a védettségük és azért csinálják.

Oh wait.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 046 — #NoStress
Szesze

több mint 4 éve
kapitnono New Orleans Saints Ohio State Buckeyes 10 134 — WHO DAT!!!!
Azért ez a "sorra halnak meg" igen erős túlzás, meg ilyen alapon aztán pláne nem sok értelme van bármilyen védekezésnek, az erősek túlélnek, a gyengék meg elpusztulnak oszt jól van.
Vicces...
 24.hu/kozelet/2021/04/24/koronavirus-oltas-kulfold-vedettsegi-igazolas/
YoungZeeZee
Viccnek mondjuk elég rossz lenne
r.baggio
Ebben mondjuk nem látom, hogy mi a rendkívüli? Ha Szerbiában vizsgázom le gépjárművezetésből, akkor arra se adnak magyar jogosítványt a magyar hatóságok. Miért nem kéri ki az igazolást Szerbiában, ha ott oltották? Azt éppen úgy el fogják itthon fogadni, ahogy az itt kiállítottat is.
peterk2005
En Szerbiaban szereztem jogsit es egy nap alatt honositottam magyarra szoval az amit ok akarnak h a szerb oltasi igazolast itt is elfogadtatni, na annak mukodnie kellene - majd valamikor 😊
rokaur
Honosítás az másik dolog. Ez a jogsira levetítve olyan dolog kb, mintha ott levizsgáznál KRESZ ből meg forgalomból, és a sikeres vizsga papírjait a magyar hatósághoz adnád be hogy küldjék a jogsid. Nem nagyon fogod megkapni.

több mint 4 éve
Szesze New York Giants 21 867 — Giants fan
Na, nem várok tovább Sobri fórumtársra. Nyolctól Vasas-meccs, szeretnék önfeledten borozni. Jöjjön a kormány dicsőítése:
Orbán Viktor a magyar emberek védelmében az elsők között hirdetett veszélyhelyzetet. A népszerűtlen intézkedéseket is felvállalta, ilyen volt például a bolti idősávok bevezetése. A Fideszt ugyanis nem politikai szempontok vezérelték. A kormány – köszönhetően annak, hogy időben hadrendbe állította szakértőit – pontosan tisztában volt azzal, milyen fenyegetés leselkedik hazánkra.
Amikor rendkívüli állapot van, a pártérdekek nem számítanak. Csak és kizárólag egyetlen dolog számít: a magyarok megóvása a járványtól, honfitársaink életének megmentése. A kormány mindent ennek a szent célnak rendelt alá, kitéve magát az alaptalan és méltatlan támadásoknak.
Veszélyhelyzetben különösképpen fontos a kormány cselekvőképességének megőrzése. (A „cselekvőképesség” kifejezés lopás G. Fodor Gábortól.) A kormány átszervezte az egészségügyet, koncentrálta az emberi és anyagi erőforrásokat, miközben a gazdaságvédelmi akcióterv révén biztosította az ország működőképességét.
A járvány első és második hulláma ellen a Fidesz-KDNP szövetsége kitűnően vizsgázott, Orbán Viktor nemzetközi mércével mérve is sikeresen védekezett. Ezt még fanyalgó, halálkampányt folytató ellenségei is kénytelenek voltak elismerni. Képzeljük csak el, milyen tragikus következményekkel járt volna, ha a vírus azokban az időkben ront az országra, amikor Gyurcsány Ferenc és banditakormánya van hatalmon...
Sajnálatos módon azonban a harmadik hullám idején a baloldal – brüsszeli segédlettel – aljas propagandát indított az oltások ellen, hazugságáradattal igyekezett elbizonytalanítani, elrettenteni a magyarokat. Ennek meg is lett a szomorú eredménye. Jelen pillanatban 26 ezer áldozat… Ha máshol nem, Isten ítélőszéke előtt egész bizonyosan felelni fognak!
Szerencsére mostanra a magyarok milliói átláttak a szitán, képesek megkülönböztetni az ocsútól a búzát. Az oltakozást tekintve világviszonylatban is élen járunk, készen állunk a nyitásra. Orbán Viktor megmentette Magyarországot!

nagylaza
Ez egy gyenge és túltolt, modoros mandiner-paródia.
Nem egy összefoglalás, hogy kormányzati, hatalomtechnikai szempontból, politikailag miért viselkedett Orbán zseniálisan.
De gondolom azért, mert meg se érted ez a szempontrendszert. Mindegy is.

De parancsolj, a kormányzat elmúlt 14 hónapjának hibái járványvédekezési szempontból:

- Nem zártak be időben, amikor bezártak, akkor se eléggé, hiszen full zárás kellett volna legalább 3 hétre határzárral, aztán meg ezt tartani addig, amíg nincs teljes átoltottság, mint tette pl. Bhután, Vietnám, Új-Zéland,

- Mindenkit le kellett volna tesztelni mielőbb, még az elején, a gócos terjedésnél, majd ősszel, a nyári nyitás után, és azóta is folyamatosan minél többet tesztelni, hogy a tünetmentes fertőzőket be lehessen karanténozni, el lehessen különíteni mielőbb,
- Karantén ellenőrizve, betartatva,
 különben szart se ér,
- Maszkviselés ellenőrizve, betartatva,
 különben szart se ér,
- Távolságtartás ellenőrizve, betartatva,
 különben szart se ér,
- Részletes információk szakemberek által, a vírusról, a szükséges intézkedésekről, részletes szakmai tájékoztatás minden médiumban, “elrettentés”, nem adni teret semmiféle “alternatív valóságnak”, a védekezés hatékonyságát gyengítő aktivitásnak (Gődény-félék),
- A második hullám előidézése a nyári nyitással, utazgatással, bóklászással, ezt meg lehetett volna előzni, kordában kellett és lehetett volna tartani,
- Szokásosan túltolt urizálások, egyéni gyarapodások
, szokásos saját zseb degszre kitömése az egészségügyi beszerzések örve alatt, milliárdok eltapsikolása faszságokra (pl. járványvédelmi alapból vadászkiállítás, meg eucharisztikus kongresszus, átgondolatlan eszközbeszerzések, ésatöbbi),
- Orvosok jogállását rendezni kivánó törvény mikéntje és tartalma, a tipikus "kellett, de nem így, nem most, nem kajakra" esete,
- Visszaélés a rendkívüli jogrenddel

, lényegi törvények áttolása, amihez ugyan megvolt amúgyis a többség, de gusztustalan volt az időzítése (pl. melegek jogainak csorbítása, egyetemi autonómia privatizálása, nagyberuházások keresztülverése, önkormányzatok agyonszopatása, stb.)
- Teljesen random intézkedések, akár egy adott napon belül is kétféleképpen, az ellenzék részéről történő mindennemű ötlet, javaslat, észrevétel instant lesöprése,
- Iskolák késő bezárása a harmadik hullám idején, korai kinyitása most,
- Illetve az oltással való szarakodás, a válogatás lehetővé tétele, nem kötelező oltakoztatás, burkolt jogfosztás az egyértelmű kötelezővé tétel helyett.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
rokaur 876
Azért ez a "sorra halnak meg" igen erős túlzás, meg ilyen alapon aztán pláne nem sok értelme van bármilyen védekezésnek, az erősek túlélnek, a gyengék meg elpusztulnak oszt jól van.
Vicces...
YoungZeeZee
r.baggio
Ebben mondjuk nem látom, hogy mi a rendkívüli? Ha Szerbiában vizsgázom le gépjárművezetésből, akkor arra se adnak magyar jogosítványt a magyar hatóságok. Miért nem kéri ki az igazolást Szerbiában, ha ott oltották? Azt éppen úgy el fogják itthon fogadni, ahogy az itt kiállítottat is.
peterk2005
En Szerbiaban szereztem jogsit es egy nap alatt honositottam magyarra szoval az amit ok akarnak h a szerb oltasi igazolast itt is elfogadtatni, na annak mukodnie kellene - majd valamikor 😊
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 440 — The Mathematician

cyberpunk dev vicces hangulatban 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 284 — beers & Packers
VI. ker., Liszt Ferenc tér, Oktogon, Hunyadi tér: teraszok, kiülős helyek tömve.
nagylaza
Visszakapták a normális életüket végre.
Mikey
Rusvai Miklós pénteken azt mondta a Klubrádióban, hogy a teraszok kinyitása szerinte nem jár komoly kockázattal. Majd látjuk...
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 951 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
VI. ker., Liszt Ferenc tér, Oktogon, Hunyadi tér: teraszok, kiülős helyek tömve.
nagylaza
Micsoda meglepetés, hogy pont szombati napra esett a terasznyitás...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 025
nagylaza
Visszakapták a normális életüket végre.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 284 — beers & Packers
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Megjott ma a beigert 600k kinai vakcina, Petya termeszetesen elozott FBn hozza.
több mint 4 éve
peach Atlanta Falcons 15 781 — a new hope (again)
Egy diktatúrában nem is vártam mást, mint így "kötelezővé" tenni egy nem kötelező oltást.
No comment. Büdös patkány.
Chargers LT
Az megvan, hogy nemcsak nálunk lesz ez így?
Mikey
Egyrészt nem ott élek, hanem itt.
Másrészt ha ott élnék ugyanúgy gondom lenne ezzel, mert rohadt etikátlan.
Semmiről nem tehet az, aki egy nem kötelező dolgot nem szeretne. Én már regisztráltam korábban és úgy mondom ezt.
Harmadrészt pedig akkor is egy büdös patkány 😎
Chargers LT
Ok és mit mondanál akkor ha ehhez még hozzá is jönne az hogy oltóanyag sincs??? Ahol én élek ott 15m emberre nincs 1m kb, és emiatt valószínű haza sem tudok menni jóideig még. Szidjátok csak őket, de őszintén mondom Mo sokkal jobban csinálta ezt az oltás dolgot mint kb az egész EU.

Csak összehasonlitáskepp nalunk 5.5% az oltottság ami Mo-n 15% felett van + másfélszer annyian vannak itt... szerinted mikorra kerülök én sorra?!
davemayer
A kettő hogyan függ össze? Úgy tudom Hollandia és Magyarország között még közvetlen járatok is vannak, vagy nem engedik, hogy oltás nélkül hazautazz?
Egyébként Hollandia más utat követ, ahogy több más ország is az EU-ban, de gondolom a vakcina ott van, mert az elosztás egyenletes a tagállamok között. Nem lepne meg, ha egyszer csak hatalmas ütemben kezdenék oltani a lakosságot, mert szerintem egyszerre akarnak majd mindenkit, aki nem idő, vagy EÜ dolgozó.
Nálunk nyilván a kínai/orosz miatt most nagy az előny, de kíváncsi leszek amikor 60%-nál járunk, hogy alakul majd az oltottság a különböző tagországokban.
Klaci79
Mire 60% lesz addigra én már reg cseszhetem, június közepén szerettem volna hazamenni. Az EB miatt és a családom biztonsága miatt csak oltva szeretnék hazamenni.

Egyébként azt a logikát nehezen tudom értelmezni hogy biztos sok van raktáron de most nem oltunk, mert majd egyben szeretnénk mindenkit...

Az meg igenis nagyon fontos hogy minél előbb legyen minél magasabb az átoltottság, és akár tetszik akár nem, még talán ti is elismerhetitek hogy ebben Mo jól teljesit/tett.
davemayer
Ha annyira haza szeretnék jönni és fontos a biztonság, akkor hazajössz, kiveszel egy motel szobát 4 napra, csináltatsz 2 tesztet, azt ha negatív akkor minden happy, ha pozitív akkor meg 14 napra veszed ki. Nem is akarsz te jönni... 😊

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
Mire 60% lesz addigra én már reg cseszhetem, június közepén szerettem volna hazamenni. Az EB miatt és a családom biztonsága miatt csak oltva szeretnék hazamenni.
davemayer
Nem a családod biztonsága miatt oltakozol, az oltással is ugyanúgy elkaphatod a vírust csak a szervezeted az oltással legyűri, ha be vagy oltva ugyanúgy elkaphatják tőled a vírust. A családod védelme érdekében a családodat kell beoltani.

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 538 — The only discipline that lasts, is self discipline
Vicces...
YoungZeeZee
r.baggio

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 440 — The Mathematician
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t15.5256-10/173939423_1356528448051557_4781147468615933923_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=a27664&_nc_ohc=MEaNDnZAs7QQ7kNvwEdeTrT&_nc_oc=AdmM2vfJ4gVXWTCMV3eItncTExEht8LLkazqqo9-RTowTz0T6NL-_0SLYDVyv_de6rc&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=MC2eoOMpdBpVFDoayFGMyA&oh=00_Afs5iGE_m00oMBlH3-fa2Iri4MRxbCENPpK1beruZlRivA&oe=69A2059B
22.878 Aufrufe · 674 Reaktionen | HIVATALOS HALÁLOZÁSI ADATOK MAGYARORSZÁGON A GÉNTÁRÁPIÁS COVID OLTÁSOK KÖVETKEZTÉBEN! Állás - 2021.04. hó. | Racionális Életért Közösség
HIVATALOS HALÁLOZÁSI ADATOK MAGYARORSZÁGON A GÉNTÁRÁPIÁS COVID OLTÁSOK KÖVETKEZTÉBEN! Állás - 2021.04. hó.

ez fáj

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
NB2 New England Patriots 28 119 — nabege2@yahoo.com
Egy diktatúrában nem is vártam mást, mint így "kötelezővé" tenni egy nem kötelező oltást.
No comment. Büdös patkány.
Chargers LT
Az megvan, hogy nemcsak nálunk lesz ez így?
Mikey
Egyrészt nem ott élek, hanem itt.
Másrészt ha ott élnék ugyanúgy gondom lenne ezzel, mert rohadt etikátlan.
Semmiről nem tehet az, aki egy nem kötelező dolgot nem szeretne. Én már regisztráltam korábban és úgy mondom ezt.
Harmadrészt pedig akkor is egy büdös patkány 😎
Chargers LT
Ok és mit mondanál akkor ha ehhez még hozzá is jönne az hogy oltóanyag sincs??? Ahol én élek ott 15m emberre nincs 1m kb, és emiatt valószínű haza sem tudok menni jóideig még. Szidjátok csak őket, de őszintén mondom Mo sokkal jobban csinálta ezt az oltás dolgot mint kb az egész EU.

Csak összehasonlitáskepp nalunk 5.5% az oltottság ami Mo-n 15% felett van + másfélszer annyian vannak itt... szerinted mikorra kerülök én sorra?!
davemayer
De gondolom cserébe kap mindenki normális eü ellátást, nem?
több mint 4 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Na megvan a 3.5M beoltott.
4M-tol nyitnak a furdok, szinhazak, mozik, konditermek stb es vedettsegi igazolvannyal lehet menni.
Beki
Szoval ha nem vagyok belőve, de hivatalos sportoló vagyok, mehetek tovabbra is kondicionalo terembe? 🦠💉
Ventura
Ott lesznek összeeresztve az oltottak és az oltatlanok igazán maszk nélkül.
De aki edz az kemény.
Bazzani
Egyik barátom 20 éve konditermezik. Teljesen ledöntötte a koronavírus, két hétig alig bírt felkelni és most elkezdte újra, de egyelőre óvatosan.
Mondta, hogy a fiai is elkapták, de ők tünetmentesek. Úgyhogy nem kondizni kell, hanem PS-ezni, ha nem akarsz beteg lenni 😀
Klaci79
köszönöm szépen, de az elmúlt 1 év alatt feldobtam magamra 10-15 kg csinos fókát. 😀

#teleszartbúvárrhuha
Ventura
Én itthon tornázok, mellette futni járok a parkba. Amíg nincs foci, így vészelem át a nehéz napokat...meg betonoztam ma egyet, az se pite, ha karban akarja tartani magát az ember 😀
Klaci79
En ugyebar elmentem utolag antitest vizsgalatra, pozitiv volt, mint irtam. Nagy bociszemekkel neztem az orvosra, es mondtam neki, hogy nekem sulyos asztmam van 12 eves korom ota, amire gyogyszert szedek napi szinten. En orulnek neki, ha igy atment volna rajtam a virus, hogy szinte alog ereztem barmi furcsat.

Erre az orvos valasza ez volt: "mindegy, milyen vitaminokat tomsz magadba, egyetlen dolog szamit, a genek. Ha rosszakat orokoltel, a koronavirust nem tudod legyurni, vagy teljesen szetroncsol. Ha jokat, akkor alapbetegsegekkel is siman, tunetmentesen atmehet rajtad, es eszre sem veszed." Minden mas teljesen mindegy, a vitaminok es tarsaik, mert rossz genekkel ugyanugy ernek semmit.

Ezt csak a kigyurt emberes peldadra irom. Hogy ez mennyire igaz, amit az orvos mondott, nem tudom, lehet, hogy csak a nagy szavak embere volt, de azert szerintem nem mondott teljesen baromsagot. Edesapam cukorbetegen, magas vernyomasosan, stroke-kal a nehany eves multjaban sokszorosan veszelyeztetettnek szamit, nagyon feltem, hogy ha o elkapja, akkor vege. Korhazba kerult, fosul volt nagyon, de a korhazbol meg kevesebb mint egy het utan hazakuldtek. Azota is gyenge, de ami fontos, jol van mar (lekopogom). Ugyhogy ki tudja, lehet, hogy egyebkent tenyleg kiemelten fontosak az orokolt genek. Persze ezert egy iszonyat nagy rohadek ez a virus. Sosem tudhatod, kivel mit tesz.
Stez
Szerintem a rossz genetika ellenére is lehet tenni az immunrendszeredért. Mindenki ki tudja hozni a sajátjából a maximumot. Sport, táplálkozás sokat segít.
bcsarli
Ez biztos igy van. Nem is tagadom. De valahogy megis sorra halnak meg a 20-as, 30-as eveikben levo emberek, sportolok, es lehetne sorolni. Rengeteg olyan, aki egeszsegesen elt mindig is.
Stez
Lehet hogy ők "csak" sportolnak, de az étkezéssel nem törődnek. A konditermesek nagy része is erős, de legalább a felét az aputest kategóriába sorolom. Ők szorgalmasan edzenek de nincs megfelelő étrendjük, amivel ki is maxolhatnák az edzést és az immunrendszert.