Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
YoungZeeZee
9 500
nem szamitottam ilyen "nagy" valaszra.Valaminek a megértése nem függ a dologgal való egyetértéstől vagy a benne történő aktív részvételtől.akkor sem ertettem. sztem nem is volt benne nagyon reszem, pedig hetvegenkent nem otthon ultem es peneszedtem.18-30 éves korod között se értetted?nekem ez a nagy kocsmazas fura.Az emberek elengedték ezt a covid nevű dolgotvajon ez a következő napi esetszámokon mennyire NEM fog meglátszódni?
m.hvg.hu/kkv/20210424_Nyitnak_a_teraszok_eled_a_varos__galeria
r.baggio
shawnka
alapbol nem ertem a beulok italozni valahova feelinget.
YoungZeeZee
Sobri Jóska
megjegyeznem, hogy nem vagyok egy nagy alkoholizalo egyed 😊
YoungZeeZee
Fiatalok, üres az életük, a váza a közösségi látük, beszélgetés a semmiről, arról, hogy kivel mi történt, az iszogatás, bebaszás, bulizás, random kúrások, telefonnyomkodás, mintha az ismerősükkel bármi más történne, mint velük, stb., ezzel helyettesítik, modellezik a valamit, amiben nincs részük, de aminek segítségével úgy érezhetik, hogy mivel nekik élniük kell élnek is.
Sokat elárul erről, hogy a telexes riportban is sokan úgy fogalmaznak, hogy eddig "be voltak zárva".
Nem voltak bezárva, csak egy világjárvány kellős közepében voltunk/vagyunk, és bár senki sincs bezárva, van felelősebb döntés is, mint a bóklászás, a szükségtelen jövés-menés, az indokolatlan kontaktusszámnövelés.
De aki nem szokott felelősen dönteni, vagy egyáltalán úgy, hogy annak érdemi súlya, következménye legyen (az emberek, a fiatalok nagyrésze), annak ez az elmúlt év arról szólt, hogy ő be van zárva, vele ki van baszva, tőle elvették a munkáját, a szórakozását, az életét, mert vele a dolgok megtörténtek, nem ő volt a saját életében a proaktív szereplő. Eddig se, de most ez egy markáns szembesítés a valósággal.
Ebből kösz, nem kérnek.
Erről kapunk most látványos, könnyen értelmezhető lenyomatokat ezen fotóriportoknak, videóknak köszönhetően.
Sobri Jóska
a lenyeg a "tanc es baszas"
több mint 4 éve
Mint ahogy a felelősséget vállalni is könnyű, a valós felelősségre vonás veszélye nélkül.Hagyjuk már. Mindegy hogy fidesz MSZP KDNP jobbik kfkp, mindegyik megvette volna ugyanígy a keleti vakcinakat, mert mindegyik kormány Kína csicskája lenne. Tökös. Hogyne. Ha a modernán vagy pfizeren nagyobbat tudott volna szakítani azt vette volna. Az hogy bármit megtehetsz következmények nélkül az nem tökösség. Akkor lett volna tökös ha lennének rendes elszámoltató rendszerek az országban mindenkire nézve és akkor is meglépte volna ezt a mutyit. Akkor én is azt mondanám hogy tökös.De, ez pont Orbán tökössége miatt történt.Ja, csak ne adja már elő hogy ez Orbán tökössége miatt történt. Az ő szavaival élve úgy beszél mintha nem ebben az országban élne.Vírus vakcináltság szempontjából az orosz szerintem mindenképpen plusz pont.Úgy mondod, mintha ezzel is a nép érdekeit tartaná szem előtt 😀Látod, tudsz te ha akarsz 😊De van egy olyan pozitívuma a kormányzatnak járványkezelési szempontból, ami egy óriási pirospont, és amit Orbánon kívül senki se mert meghúzni az EU-ban, és szerintem senki se mert volna kormányon itthon meglépni, és amiért a fentiek ellenére is simán tudok rá szavazni jövőre - hogy vett keleti vakcinákat.
Szesze
Sobri Jóska
Ja, óriási pirospont hogy lemutyiztak 7 millió vakcinát saját érdekből, hogy a zsebüket tömjék. Ezt valóban nem húzta meg senki sem az EU-ban, de én erre nem lennék büszke, persze ha agyhalott fideszes lennék akár annak is vehetném.
eaglesmcnabb
A kínai más tészta, de ha már pár életet menetet mégha Sobrinak nem is számít, akkor már jó.
Toca
eaglesmcnabb
Más ilyet nem húzott az EU-ban, és más a magyar politikában ezt nem merte volna meglépni, ebben biztos vagyok.
Sobri Jóska
samu09
több mint 4 éve
Hagyjuk már. Mindegy hogy fidesz MSZP KDNP jobbik kfkp, mindegyik megvette volna ugyanígy a keleti vakcinakat, mert mindegyik kormány Kína csicskája lenne. Tökös. Hogyne. Ha a modernán vagy pfizeren nagyobbat tudott volna szakítani azt vette volna. Az hogy bármit megtehetsz következmények nélkül az nem tökösség. Akkor lett volna tökös ha lennének rendes elszámoltató rendszerek az országban mindenkire nézve és akkor is meglépte volna ezt a mutyit. Akkor én is azt mondanám hogy tökös.De, ez pont Orbán tökössége miatt történt.Ja, csak ne adja már elő hogy ez Orbán tökössége miatt történt. Az ő szavaival élve úgy beszél mintha nem ebben az országban élne.Vírus vakcináltság szempontjából az orosz szerintem mindenképpen plusz pont.Úgy mondod, mintha ezzel is a nép érdekeit tartaná szem előtt 😀Látod, tudsz te ha akarsz 😊De van egy olyan pozitívuma a kormányzatnak járványkezelési szempontból, ami egy óriási pirospont, és amit Orbánon kívül senki se mert meghúzni az EU-ban, és szerintem senki se mert volna kormányon itthon meglépni, és amiért a fentiek ellenére is simán tudok rá szavazni jövőre - hogy vett keleti vakcinákat.
Szesze
Sobri Jóska
Ja, óriási pirospont hogy lemutyiztak 7 millió vakcinát saját érdekből, hogy a zsebüket tömjék. Ezt valóban nem húzta meg senki sem az EU-ban, de én erre nem lennék büszke, persze ha agyhalott fideszes lennék akár annak is vehetném.
eaglesmcnabb
A kínai más tészta, de ha már pár életet menetet mégha Sobrinak nem is számít, akkor már jó.
Toca
eaglesmcnabb
Más ilyet nem húzott az EU-ban, és más a magyar politikában ezt nem merte volna meglépni, ebben biztos vagyok.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Valaminek a megértése nem függ a dologgal való egyetértéstől vagy a benne történő aktív részvételtől.akkor sem ertettem. sztem nem is volt benne nagyon reszem, pedig hetvegenkent nem otthon ultem es peneszedtem.18-30 éves korod között se értetted?nekem ez a nagy kocsmazas fura.Az emberek elengedték ezt a covid nevű dolgotvajon ez a következő napi esetszámokon mennyire NEM fog meglátszódni?
r.baggio
shawnka
YoungZeeZee
Sobri Jóska
YoungZeeZee
Fiatalok, üres az életük, a váza a közösségi látük, beszélgetés a semmiről, arról, hogy kivel mi történt, az iszogatás, bebaszás, bulizás, random kúrások, telefonnyomkodás, mintha az ismerősükkel bármi más történne, mint velük, stb., ezzel helyettesítik, modellezik a valamit, amiben nincs részük, de aminek segítségével úgy érezhetik, hogy mivel nekik élniük kell élnek is.
Sokat elárul erről, hogy a telexes riportban is sokan úgy fogalmaznak, hogy eddig "be voltak zárva".
Nem voltak bezárva, csak egy világjárvány kellős közepében voltunk/vagyunk, és bár senki sincs bezárva, van felelősebb döntés is, mint a bóklászás, a szükségtelen jövés-menés, az indokolatlan kontaktusszámnövelés.
De aki nem szokott felelősen dönteni, vagy egyáltalán úgy, hogy annak érdemi súlya, következménye legyen (az emberek, a fiatalok nagyrésze), annak ez az elmúlt év arról szólt, hogy ő be van zárva, vele ki van baszva, tőle elvették a munkáját, a szórakozását, az életét, mert vele a dolgok megtörténtek, nem ő volt a saját életében a proaktív szereplő. Eddig se, de most ez egy markáns szembesítés a valósággal.
Ebből kösz, nem kérnek.
Erről kapunk most látványos, könnyen értelmezhető lenyomatokat ezen fotóriportoknak, videóknak köszönhetően.
több mint 4 éve
YoungZeeZee
9 500
akkor sem ertettem. sztem nem is volt benne nagyon reszem, pedig hetvegenkent nem otthon ultem es peneszedtem.18-30 éves korod között se értetted?nekem ez a nagy kocsmazas fura.Az emberek elengedték ezt a covid nevű dolgotvajon ez a következő napi esetszámokon mennyire NEM fog meglátszódni?
r.baggio
shawnka
YoungZeeZee
Sobri Jóska
több mint 4 éve
18-30 éves korod között se értetted?nekem ez a nagy kocsmazas fura.Az emberek elengedték ezt a covid nevű dolgotvajon ez a következő napi esetszámokon mennyire NEM fog meglátszódni?
r.baggio
shawnka
YoungZeeZee
több mint 4 éve
YoungZeeZee
9 500
nekem ez a nagy kocsmazas fura.Az emberek elengedték ezt a covid nevű dolgotvajon ez a következő napi esetszámokon mennyire NEM fog meglátszódni?
r.baggio
shawnka
több mint 4 éve
Az emberek elengedték ezt a covid nevű dolgotvajon ez a következő napi esetszámokon mennyire NEM fog meglátszódni?
r.baggio
több mint 4 éve
Az emberek elengedték ezt a covid nevű dolgotwww.youtube.com/watch?v=Ol2ioHpocsQ
r.baggio
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Az emberek elengedték ezt a covid nevű dolgotJa, tavaly májusban.
r.baggio
több mint 4 éve
Az emberek elengedték ezt a covid nevű dolgotCovid: "Fogd meg a söröm"
r.baggio
több mint 4 éve
Az emberek elengedték ezt a covid nevű dolgotm.hvg.hu/kkv/20210424_Nyitnak_a_teraszok_eled_a_varos__galeria

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Szép kis egyenes arányosság ez, tele a korházak és tele a teraszok, mintha nem lenne holnap. Simán lehetett volna legalább az elején valami négyzetméter arányos szabályt hozni.... Na mindegy, ennek már lőttek, ha ide beszabadul megint egy fertőző mutáns reszeltek pár 10e embernek, mert szegény ott dolgozók már a végét járják az erejüknek.
több mint 4 éve
Igen, kár.Ebben egyetértek, jól jött a tökössége.De, ez pont Orbán tökössége miatt történt.Ja, csak ne adja már elő hogy ez Orbán tökössége miatt történt. Az ő szavaival élve úgy beszél mintha nem ebben az országban élne.Vírus vakcináltság szempontjából az orosz szerintem mindenképpen plusz pont.Úgy mondod, mintha ezzel is a nép érdekeit tartaná szem előtt 😀Látod, tudsz te ha akarsz 😊De van egy olyan pozitívuma a kormányzatnak járványkezelési szempontból, ami egy óriási pirospont, és amit Orbánon kívül senki se mert meghúzni az EU-ban, és szerintem senki se mert volna kormányon itthon meglépni, és amiért a fentiek ellenére is simán tudok rá szavazni jövőre - hogy vett keleti vakcinákat.
Szesze
Sobri Jóska
eaglesmcnabb
Toca
eaglesmcnabb
Sobri Jóska
Kar hogy a többi részen elkurvult és csak plakátkampánnyal probalta megállítani a vírust.
Toca
több mint 4 éve
Tudod mi az a prognózis? Szerintem tudod. 😊 Leírhattam volna úgy is, hogy nem tudjuk, hogy a kínai milyen jó, de ha feltesszük, hogy ugyanolyan jó, akkor a nyájimmunitás elérésének a határán is ugyanolyan hatékony lesz az immunitás elérésében mit a többi, és Orbán valóban nagyot lépett. Ezzel sem azt írtam volna, hogy így fog történni, csak azt, hogy függ a nyájimmunitás környékén a hatékonyságnak nagyon nagy szerepe lesz. Nem így irtam le, mert én szkeptikus vagyok ilyen kérdésekben, mégpedig úgy gondolom, hogy joggal. Mind Putyin, mind Szijjártó és a sleppje megdolgozott azért, hogy szkeptikus legyek velük kapcsolatban. Kína is. Ennyi. És emellett azt tartom, hogy a transzparencia, és a tudományos bizonyítékok nem bugyuta ellenzéki narratívák, hanem ez különböztet meg a facebookos mindent benyaló tanulatlan marhától. Akit te agyhalottaknak hívsz. Aztán nem restellsz vastagos szedve minden vakcinázni .... pontosan úgy, ahogy egy agyhalott. Egy gyerekes agyhalott.Ez a saját prekoncepciód prognózissá duzzasztása.Ezt majd akkor ítéljük meg, ha látjuk, hogy mi volt a haszna. Egyelőre annyi már talán kijelenthető, hogy a gyorsabb oltás miatt csak a top3-4 legszarabb harmadik hullámát produkáltuk az EU-nak. Keleti vakcinák nélkül lehet, hogy kimagaslóan vezetnénk.Látod, tudsz te ha akarsz 😊De van egy olyan pozitívuma a kormányzatnak járványkezelési szempontból, ami egy óriási pirospont, és amit Orbánon kívül senki se mert meghúzni az EU-ban, és szerintem senki se mert volna kormányon itthon meglépni, és amiért a fentiek ellenére is simán tudok rá szavazni jövőre - hogy vett keleti vakcinákat.
Szesze
Sobri Jóska
Az, hogy hosszabb távon ez mit okoz, majd még meglátjuk. Mert még nem tudjuk. A 3 fázisú teszteken kívül (amiről szintén csak kivonatokat adtak át, az se nyilvános) nincs adat, hogy a beoltottak közül hányan fertőződnek meg. A többi vakcinánál - már a sputnyiknál is, ha nyilvánosságra hozzák az ígért tanulmány - pontos adataink vannak, így nagy biztonsággal kijelenthető, hogy nem csak megvéd a vírus ellen, de körülbelül olyan hatékonysággal (90% körül) megakadályozza a továbbfertőzést is, így a vírus terjedés szempontjából kb. megfelelnek egy szabályosan és 7/24-ben hordott ffp3-as maszknak és szorgos fertőtlenítésnek. A kínairól nem tudjuk hogy mire képes. Ha meg is védi azt hatékonyan aki kapta, nem tudjuk, hogy mennyire tudja terjeszteni tovább. Ha egy orr alá húzott maszknak fog csak megfelelni, az azt is jelentheti, hogy nyártól - amire az EU is beér oda, hogy a felnőtt lakosságát nagyjából átoltsa -, a nyáj immunitás határának környékén nem lesz mindegy, hogy az oltást kapottaknak mondjuk 15-25 százaléka mennyire terjeszti jobban a vírust. Ezen múlhat akár az is, hogy teljesen le tudunk számolni a vírussal (lényegében eltűnik egy időre, és teljesen normál élet élhető egy ideig), vagy sose tűnik el, megragadunk egy alacsony, de állandó covid helyzetben. Ami ugyan már a beoltottakra közvetlenül nem lesz veszélyes, de az egészségügyet továbbra is terheli, így azok is szívnak, akik be vannak oltva, de késik / csúszik / elmarad az ellátásuk.
Szóval nyugtával dícsérjük a napot.
peterk2005
A kínai ugyanolyan jó, mint a többi, semmi baj nincs vele, csak nem látsz még erről olyan papírokat, amiket nem is neked írnak, és szajkózod a bugyuta ellenzéki keleti oltás ellenes narratívát a transzparenciáról vagy annak hiányáról.
De akinek kellett, az látott, engedélyezte, nemcsak itthon, hanem több országban is, így jöhetsz századjára is azzal, hogy szerinted szar a kínai, én erre századjára is azt mondom, hogy minden oltás ugyanolyan jó.
Sobri Jóska
A vakcinák elbírásását - ami engem illet, mert mindenki azt gondol amit akar - nyugodtan bízd rám. Nem kellesz se te, se az ellenzék, se Orbán ahhoz, hogy eldöntsem, hogy melyikről mit gondolok. A sputnyiknál se kellett. Amíg nem volt róla adat, azzal kapcsolatban is szkeptikus voltam. Amint lett róla hitelesnek tekinthető, elérhető adat, azonnal az alapján változott a véleményem. Függetlenül attól, hogy Moszkvából jön-e vagy Berlinből, hogy Szijjártó Peti jár-e győzelmi táncot minden adag mellett, vagy Gyurcsány tenné. A nevek csak addig érdekelnek, amig van jelentősége, hogy érdekeljenek: amíg a nevekben kell megbíznom, mert más adat nincs. Nos, én nem bízom alapból egyikben sem. Ez van. Megdolgoztak érte, ezt érdemlik.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Ebben egyetértek, jól jött a tökössége.De, ez pont Orbán tökössége miatt történt.Ja, csak ne adja már elő hogy ez Orbán tökössége miatt történt. Az ő szavaival élve úgy beszél mintha nem ebben az országban élne.Vírus vakcináltság szempontjából az orosz szerintem mindenképpen plusz pont.Úgy mondod, mintha ezzel is a nép érdekeit tartaná szem előtt 😀Látod, tudsz te ha akarsz 😊De van egy olyan pozitívuma a kormányzatnak járványkezelési szempontból, ami egy óriási pirospont, és amit Orbánon kívül senki se mert meghúzni az EU-ban, és szerintem senki se mert volna kormányon itthon meglépni, és amiért a fentiek ellenére is simán tudok rá szavazni jövőre - hogy vett keleti vakcinákat.
Szesze
Sobri Jóska
eaglesmcnabb
Toca
eaglesmcnabb
Sobri Jóska
Kar hogy a többi részen elkurvult és csak plakátkampánnyal probalta megállítani a vírust.
több mint 4 éve
Arról nem is beszélve, hogyha majd valamelyik vakcina bizonyítottan valamiben nem lesz annyira jó, akkor akiket azzal oltottak majd beoltják egy másikkal, de addig is valódi védelmet nyújt, nagysagrendekkel lejjebb viszi a súlyos kimeneteleket.Arab Emírségekben az elmúlt hetekben stabilan napi 1800-1900 fertőzött, de csak napi 2-5 halott van. Az csak jót jelent, nem? Vagy ők is hazudnak.😀Ez a saját prekoncepciód prognózissá duzzasztása.Ezt majd akkor ítéljük meg, ha látjuk, hogy mi volt a haszna. Egyelőre annyi már talán kijelenthető, hogy a gyorsabb oltás miatt csak a top3-4 legszarabb harmadik hullámát produkáltuk az EU-nak. Keleti vakcinák nélkül lehet, hogy kimagaslóan vezetnénk.Látod, tudsz te ha akarsz 😊De van egy olyan pozitívuma a kormányzatnak járványkezelési szempontból, ami egy óriási pirospont, és amit Orbánon kívül senki se mert meghúzni az EU-ban, és szerintem senki se mert volna kormányon itthon meglépni, és amiért a fentiek ellenére is simán tudok rá szavazni jövőre - hogy vett keleti vakcinákat.
Szesze
Sobri Jóska
Az, hogy hosszabb távon ez mit okoz, majd még meglátjuk. Mert még nem tudjuk. A 3 fázisú teszteken kívül (amiről szintén csak kivonatokat adtak át, az se nyilvános) nincs adat, hogy a beoltottak közül hányan fertőződnek meg. A többi vakcinánál - már a sputnyiknál is, ha nyilvánosságra hozzák az ígért tanulmány - pontos adataink vannak, így nagy biztonsággal kijelenthető, hogy nem csak megvéd a vírus ellen, de körülbelül olyan hatékonysággal (90% körül) megakadályozza a továbbfertőzést is, így a vírus terjedés szempontjából kb. megfelelnek egy szabályosan és 7/24-ben hordott ffp3-as maszknak és szorgos fertőtlenítésnek. A kínairól nem tudjuk hogy mire képes. Ha meg is védi azt hatékonyan aki kapta, nem tudjuk, hogy mennyire tudja terjeszteni tovább. Ha egy orr alá húzott maszknak fog csak megfelelni, az azt is jelentheti, hogy nyártól - amire az EU is beér oda, hogy a felnőtt lakosságát nagyjából átoltsa -, a nyáj immunitás határának környékén nem lesz mindegy, hogy az oltást kapottaknak mondjuk 15-25 százaléka mennyire terjeszti jobban a vírust. Ezen múlhat akár az is, hogy teljesen le tudunk számolni a vírussal (lényegében eltűnik egy időre, és teljesen normál élet élhető egy ideig), vagy sose tűnik el, megragadunk egy alacsony, de állandó covid helyzetben. Ami ugyan már a beoltottakra közvetlenül nem lesz veszélyes, de az egészségügyet továbbra is terheli, így azok is szívnak, akik be vannak oltva, de késik / csúszik / elmarad az ellátásuk.
peterk2005
A kínai ugyanolyan jó, mint a többi, semmi baj nincs vele, csak nem látsz még erről olyan papírokat, amiket nem is neked írnak, és szajkózod a bugyuta ellenzéki keleti oltás ellenes narratívát a transzparenciáról vagy annak hiányáról.
De akinek kellett, az látott, engedélyezte, nemcsak itthon, hanem több országban is, így jöhetsz századjára is azzal, hogy szerinted szar a kínai, én erre századjára is azt mondom, hogy minden oltás ugyanolyan jó.
Sobri Jóska
Willie Parker
több mint 4 éve
Arab Emírségekben az elmúlt hetekben stabilan napi 1800-1900 fertőzött, de csak napi 2-5 halott van. Az csak jót jelent, nem? Vagy ők is hazudnak.😀Ez a saját prekoncepciód prognózissá duzzasztása.Ezt majd akkor ítéljük meg, ha látjuk, hogy mi volt a haszna. Egyelőre annyi már talán kijelenthető, hogy a gyorsabb oltás miatt csak a top3-4 legszarabb harmadik hullámát produkáltuk az EU-nak. Keleti vakcinák nélkül lehet, hogy kimagaslóan vezetnénk.Látod, tudsz te ha akarsz 😊De van egy olyan pozitívuma a kormányzatnak járványkezelési szempontból, ami egy óriási pirospont, és amit Orbánon kívül senki se mert meghúzni az EU-ban, és szerintem senki se mert volna kormányon itthon meglépni, és amiért a fentiek ellenére is simán tudok rá szavazni jövőre - hogy vett keleti vakcinákat.
Szesze
Sobri Jóska
peterk2005
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Strapás.Én ezt kb 1 éve írtam le ide, nagyon le lettem oltva. Pedig azóta mindenki nagyon szépen felturbózhatta az immunrendszerét.Persze, fogjuk ezt is a genetikára.En ugyebar elmentem utolag antitest vizsgalatra, pozitiv volt, mint irtam. Nagy bociszemekkel neztem az orvosra, es mondtam neki, hogy nekem sulyos asztmam van 12 eves korom ota, amire gyogyszert szedek napi szinten. En orulnek neki, ha igy atment volna rajtam a virus, hogy szinte alog ereztem barmi furcsat.Szerintem a rossz genetika ellenére is lehet tenni az immunrendszeredért. Mindenki ki tudja hozni a sajátjából a maximumot. Sport, táplálkozás sokat segít.
Erre az orvos valasza ez volt: "mindegy, milyen vitaminokat tomsz magadba, egyetlen dolog szamit, a genek. Ha rosszakat orokoltel, a koronavirust nem tudod legyurni, vagy teljesen szetroncsol. Ha jokat, akkor alapbetegsegekkel is siman, tunetmentesen atmehet rajtad, es eszre sem veszed." Minden mas teljesen mindegy, a vitaminok es tarsaik, mert rossz genekkel ugyanugy ernek semmit.
Ezt csak a kigyurt emberes peldadra irom. Hogy ez mennyire igaz, amit az orvos mondott, nem tudom, lehet, hogy csak a nagy szavak embere volt, de azert szerintem nem mondott teljesen baromsagot. Edesapam cukorbetegen, magas vernyomasosan, stroke-kal a nehany eves multjaban sokszorosan veszelyeztetettnek szamit, nagyon feltem, hogy ha o elkapja, akkor vege. Korhazba kerult, fosul volt nagyon, de a korhazbol meg kevesebb mint egy het utan hazakuldtek. Azota is gyenge, de ami fontos, jol van mar (lekopogom). Ugyhogy ki tudja, lehet, hogy egyebkent tenyleg kiemelten fontosak az orokolt genek. Persze ezert egy iszonyat nagy rohadek ez a virus. Sosem tudhatod, kivel mit tesz.
Stez
bcsarli
Véletlenül sem kéne levonni a következtetést, hogy aki nem mozog, szarokat eszik, nem tölt elég időt a szabadban, könnyebben meghal. Nem csak koronában persze, bármiben. A rákról is csak a genetika tehet, meg is halnak évi harmincezren benne itthon, csak ezt már elfogadtuk. Arról már nem szeretünk beszélni, hogy ennek a nagyon rossz "genetikának" is nagy részben a fos életmód az oka, és ez nyilván generációról generációra adódik tovább. Nem csak a gének, maga az életmód.
A konditerembe járók nagyrésze pont olyan szar életmódot folytat, mint az átlag, csak ők edzenek, nem csoda hogy ők is meghalnak, a szteroidhasználó barmokról ne is beszéljünk, ők még szarabb állapotban is vannak.
Erről eszembe is jutott egy szép analógia, hogy az életmód váltáson nagyon kevesek gondolkodnak el a korona kapcsán, várjuk a csodát az oltastól. Ott van egyik oldalon, hogy olyan egész életedben odafigyelsz, hogy mit eszel, mennyit mozogsz, mivel és mennyit mérgezed magad, szóval úgy általában az egészségedre, és jó eséllyel enyhe tünetekkel megúszod a betegséget. A másik oldalon meg kapsz egy szurit, aztán az majd megoldja. Ez jobban tetszik a többségnek . Pont mint a hobbigyúrósok, minek éveken át edzeni, jól kajálni ha elég tavasszal jól bekokszolni, kicsit edzegetni, beach body meglesz így is a nyárra, az hogy utána pár hónapig esetleg nem áll fel, vagy kicsit szétbaszódik az endokrinrendszer, lesz egy kis májkárosodás nem baj, majd szedünk valamit arra is.
Mielőtt még nekemestek, nem gondolom hogy bármelyik oltásnak akár csak hasonló mellékhatasai lehetnének, értem azt is hogy nagy szükség van rá jelen helyzetben, és hogy hosszú folyamat hogy egy ember egészségi állapotát feljavítsuk, csak felkúr hogy még mindig nem stratégia az hogy kicsit próbáljuk nevelni a népet jobb életmódra, miközben sorban halnak meg a túlsúlyos, cukorbeteg magas vérnyomásos emberek. Mert ők azok, akik tényleg sorban halnak meg. De írtam már hasonlókat ősszel is, akkor is nagyrészt le lettem hurrogva, hogy menjek a brosciencemmel meg a vitaminjaimmal a picsába.
Henderson
bcsarli
Egyszerűbb Orbánt, a kormányzatot, a keleti oltásokat szapulni.
több mint 4 éve
Ez a saját prekoncepciód prognózissá duzzasztása.Ezt majd akkor ítéljük meg, ha látjuk, hogy mi volt a haszna. Egyelőre annyi már talán kijelenthető, hogy a gyorsabb oltás miatt csak a top3-4 legszarabb harmadik hullámát produkáltuk az EU-nak. Keleti vakcinák nélkül lehet, hogy kimagaslóan vezetnénk.Látod, tudsz te ha akarsz 😊De van egy olyan pozitívuma a kormányzatnak járványkezelési szempontból, ami egy óriási pirospont, és amit Orbánon kívül senki se mert meghúzni az EU-ban, és szerintem senki se mert volna kormányon itthon meglépni, és amiért a fentiek ellenére is simán tudok rá szavazni jövőre - hogy vett keleti vakcinákat.
Szesze
Sobri Jóska
peterk2005
több mint 4 éve
Én ezt kb 1 éve írtam le ide, nagyon le lettem oltva. Pedig azóta mindenki nagyon szépen felturbózhatta az immunrendszerét.Persze, fogjuk ezt is a genetikára.En ugyebar elmentem utolag antitest vizsgalatra, pozitiv volt, mint irtam. Nagy bociszemekkel neztem az orvosra, es mondtam neki, hogy nekem sulyos asztmam van 12 eves korom ota, amire gyogyszert szedek napi szinten. En orulnek neki, ha igy atment volna rajtam a virus, hogy szinte alog ereztem barmi furcsat.Szerintem a rossz genetika ellenére is lehet tenni az immunrendszeredért. Mindenki ki tudja hozni a sajátjából a maximumot. Sport, táplálkozás sokat segít.
Erre az orvos valasza ez volt: "mindegy, milyen vitaminokat tomsz magadba, egyetlen dolog szamit, a genek. Ha rosszakat orokoltel, a koronavirust nem tudod legyurni, vagy teljesen szetroncsol. Ha jokat, akkor alapbetegsegekkel is siman, tunetmentesen atmehet rajtad, es eszre sem veszed." Minden mas teljesen mindegy, a vitaminok es tarsaik, mert rossz genekkel ugyanugy ernek semmit.
Ezt csak a kigyurt emberes peldadra irom. Hogy ez mennyire igaz, amit az orvos mondott, nem tudom, lehet, hogy csak a nagy szavak embere volt, de azert szerintem nem mondott teljesen baromsagot. Edesapam cukorbetegen, magas vernyomasosan, stroke-kal a nehany eves multjaban sokszorosan veszelyeztetettnek szamit, nagyon feltem, hogy ha o elkapja, akkor vege. Korhazba kerult, fosul volt nagyon, de a korhazbol meg kevesebb mint egy het utan hazakuldtek. Azota is gyenge, de ami fontos, jol van mar (lekopogom). Ugyhogy ki tudja, lehet, hogy egyebkent tenyleg kiemelten fontosak az orokolt genek. Persze ezert egy iszonyat nagy rohadek ez a virus. Sosem tudhatod, kivel mit tesz.
Stez
bcsarli
Véletlenül sem kéne levonni a következtetést, hogy aki nem mozog, szarokat eszik, nem tölt elég időt a szabadban, könnyebben meghal. Nem csak koronában persze, bármiben. A rákról is csak a genetika tehet, meg is halnak évi harmincezren benne itthon, csak ezt már elfogadtuk. Arról már nem szeretünk beszélni, hogy ennek a nagyon rossz "genetikának" is nagy részben a fos életmód az oka, és ez nyilván generációról generációra adódik tovább. Nem csak a gének, maga az életmód.
A konditerembe járók nagyrésze pont olyan szar életmódot folytat, mint az átlag, csak ők edzenek, nem csoda hogy ők is meghalnak, a szteroidhasználó barmokról ne is beszéljünk, ők még szarabb állapotban is vannak.
Erről eszembe is jutott egy szép analógia, hogy az életmód váltáson nagyon kevesek gondolkodnak el a korona kapcsán, várjuk a csodát az oltastól. Ott van egyik oldalon, hogy olyan egész életedben odafigyelsz, hogy mit eszel, mennyit mozogsz, mivel és mennyit mérgezed magad, szóval úgy általában az egészségedre, és jó eséllyel enyhe tünetekkel megúszod a betegséget. A másik oldalon meg kapsz egy szurit, aztán az majd megoldja. Ez jobban tetszik a többségnek . Pont mint a hobbigyúrósok, minek éveken át edzeni, jól kajálni ha elég tavasszal jól bekokszolni, kicsit edzegetni, beach body meglesz így is a nyárra, az hogy utána pár hónapig esetleg nem áll fel, vagy kicsit szétbaszódik az endokrinrendszer, lesz egy kis májkárosodás nem baj, majd szedünk valamit arra is.
Mielőtt még nekemestek, nem gondolom hogy bármelyik oltásnak akár csak hasonló mellékhatasai lehetnének, értem azt is hogy nagy szükség van rá jelen helyzetben, és hogy hosszú folyamat hogy egy ember egészségi állapotát feljavítsuk, csak felkúr hogy még mindig nem stratégia az hogy kicsit próbáljuk nevelni a népet jobb életmódra, miközben sorban halnak meg a túlsúlyos, cukorbeteg magas vérnyomásos emberek. Mert ők azok, akik tényleg sorban halnak meg. De írtam már hasonlókat ősszel is, akkor is nagyrészt le lettem hurrogva, hogy menjek a brosciencemmel meg a vitaminjaimmal a picsába.
Henderson
több mint 4 éve
De, ez pont Orbán tökössége miatt történt.Ja, csak ne adja már elő hogy ez Orbán tökössége miatt történt. Az ő szavaival élve úgy beszél mintha nem ebben az országban élne.Vírus vakcináltság szempontjából az orosz szerintem mindenképpen plusz pont.Úgy mondod, mintha ezzel is a nép érdekeit tartaná szem előtt 😀Látod, tudsz te ha akarsz 😊De van egy olyan pozitívuma a kormányzatnak járványkezelési szempontból, ami egy óriási pirospont, és amit Orbánon kívül senki se mert meghúzni az EU-ban, és szerintem senki se mert volna kormányon itthon meglépni, és amiért a fentiek ellenére is simán tudok rá szavazni jövőre - hogy vett keleti vakcinákat.
Szesze
Sobri Jóska
eaglesmcnabb
Toca
eaglesmcnabb
több mint 4 éve
De attól még, hogy a zsebüket is tömik, csak beoltanak milliókat a keleti vakcinákkal, vagyis a nép számára is hasznos.Úgy mondod, mintha ezzel is a nép érdekeit tartaná szem előtt 😀Látod, tudsz te ha akarsz 😊De van egy olyan pozitívuma a kormányzatnak járványkezelési szempontból, ami egy óriási pirospont, és amit Orbánon kívül senki se mert meghúzni az EU-ban, és szerintem senki se mert volna kormányon itthon meglépni, és amiért a fentiek ellenére is simán tudok rá szavazni jövőre - hogy vett keleti vakcinákat.
Szesze
Sobri Jóska
eaglesmcnabb
Míg ha simán ellőnek milliárdokat mondjuk marketingkommunikációra, plakátkampányokra, az nem ennyire jól hasznosul.
Én személy szerint örülök a keleti vakcináknak, ha azok nem lennének, akkor közülünk egy-két ember lenne még csak beoltva, nem a nagy többség.
több mint 4 éve
Ezt majd akkor ítéljük meg, ha látjuk, hogy mi volt a haszna. Egyelőre annyi már talán kijelenthető, hogy a gyorsabb oltás miatt csak a top3-4 legszarabb harmadik hullámát produkáltuk az EU-nak. Keleti vakcinák nélkül lehet, hogy kimagaslóan vezetnénk.Látod, tudsz te ha akarsz 😊De van egy olyan pozitívuma a kormányzatnak járványkezelési szempontból, ami egy óriási pirospont, és amit Orbánon kívül senki se mert meghúzni az EU-ban, és szerintem senki se mert volna kormányon itthon meglépni, és amiért a fentiek ellenére is simán tudok rá szavazni jövőre - hogy vett keleti vakcinákat.
Szesze
Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Kollektívan lehet hibáztatni az egész elbaszott bandát. Lehet jobb vagy bal, mindkettő szar."Fater: mikor kapsz oltást?Kezdhetjük a DK-val?
Én: ha a háziorvos jelez, hogy van kínain kívül más, megyek.
Fater: DK-s lettél?"
Rohadjon meg mindenki, aki ebben az agymosásban részt vesz, de tényleg.
r.baggio
clbass
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz