Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Más módon nem jön össze.Van itt olyan rajtam kívül, aki támogatná az oltakozás kötelezővétételét?Részben értek egyet. Én akkor támogatnám a kötelezőt, ha más módon nem jön össze a nyájimmunitás.
Illetve olyan, aki ennek kötelezővétételét elvárja az aktuális kormányzattól?
Vagy ebben is egyedül vagyok?
És nem feltételekkel, meg idővel, meg ha már nem csak "emergency use", hanem akár holnaptól, mindenki számára.
Sobri Jóska
nagylaza
Milyen más módot vízionálsz?
több mint 4 éve
Ezt a válogatósdit már elbaszták, ja. Nem "oltás" van, hanem ilyen, olyan, amolyan.Van itt olyan rajtam kívül, aki támogatná az oltakozás kötelezővétételét?Én igen, de természetesen csak úgy, ha választhatsz az oltások között
És nem feltételekkel, meg idővel, meg ha már nem csak "emergency use", hanem akár holnaptól, mindenki számára.
Sobri Jóska
r.baggio
De hallgatva valódi oltáselleneseket (és nem keleti oltás elleneseket, nem simán oltásfinnyásokat, válogatókat), mint pl. Konok, az a benyomásom, hogy őket nem az zavarja, hogy kínai vagy orosz, hanem az, hogy oltás.
Vagyis őket nem érdekli a válogatás lehetősége, mert nem akarnak oltást.
Számukra ez olyan, mintha te nem akarnál meghalni, de kiválaszthatod, hogy golyó, kötél, méreginjekció vagy villamosszék.
Attól, hogy te választasz közülük, nem lesz szimpatikusabb, és ha köteleznek a választásra se fogsz választani, ergo jogilag/gyakorlatilag nem lehet egyszerre kötelező az oltás és az oltásválasztás, mert aki nem akar oltást, akkor az olyat választ, ami nincs.
A kötelezőségnek az a lényege, hogy kötelező, nem az, hogy lehet válogatni.
Ha már abban nem válogathat egy oltásellenes ember, hogy egyáltalán beoltsák, akkor szerinted érdekli, hogy kínai vagy amcsi az, amivel akarata ellenére megteszik?
több mint 4 éve
én is támogatnám, DE annyi megkötéssel hogy most ezt a kört be kell adni mindenkinek aki orvosilag alkalmas arra hogy megkapjaviszont mielőtt normál körülmények között is kötelezővé tesszük azért kell az hogy ne emergency use engedélye legyen
viszont mivel emergency szitu van így most teljesen rendbe van hogy kötelező
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Van itt olyan rajtam kívül, aki támogatná az oltakozás kötelezővétételét?Én támogatnám teljes mértékben.
Sobri Jóska
Ha már ennyire mindenki vissza akarja kapni mihamarabb a normális életét, akkor tessék oltatni. Anélkül iszonyatos felelőtlenség ez az egész terasznyitásosdi a tömegjelenetekkel.
Mert majd ezek a 20-30 évesek fognak a legjobban picsogni, ha megbetegszenek, kórházba kerülnek, meghal egy barátjuk, és majd ezek a 20-30 évesek fogják a legjobban bírálni a kormányt.
Persze engedni sem kellene, tehát részben joggal bírálnák, ugyanakkor aki felelősen gondolkozik, az most sem ment teraszozni, hiába lehetett volna.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Jelen+1Van itt olyan rajtam kívül, aki támogatná az oltakozás kötelezővétételét?Én igen, de természetesen csak úgy, ha választhatsz az oltások között
Sobri Jóska
r.baggio
Amadeus
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Van itt olyan rajtam kívül, aki támogatná az oltakozás kötelezővétételét?Abszolút.
Sobri Jóska
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Ha vki hivatalos helyen csináltat Antitest vizsgálatot, arra kaphat védettségi igazolványt?A válasz igen, szomszédék pont így kapták meg 4 hónapra, most mennek majd vizsgálatra megint
Mert amúgy elmehetnek a picsába h ehhez kötnek mindent!
steelwolf

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
+1Van itt olyan rajtam kívül, aki támogatná az oltakozás kötelezővétételét?Én igen, de természetesen csak úgy, ha választhatsz az oltások között
Sobri Jóska
r.baggio
több mint 4 éve
Van itt olyan rajtam kívül, aki támogatná az oltakozás kötelezővétételét?Én igen, de természetesen csak úgy, ha választhatsz az oltások között
Sobri Jóska

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
A szövegkörnyezet alapján a vírus következtében. Különben totálisan értelmetlen és hazug a táblázat. (Lehet, hogy egyébként is az.)Tudjuk, hogy Izraelben csak Pfizert adnak mindenkinek. Szándékosan egy szimpatikus fideszes portált idézek márciusból:175-en haltak meg simán, vagy 175-en haltak meg Covid következtében.
"A második oltás után egy héttel vagy később fertőződöttek körében viszont a halálesetek száma nulla, tehát senki sem halt meg a vakcina következtében."
ripost.hu/politik/kulfold/halal-vakcina-izrael-2793782/
Nálunk viszont - a kormány adatai szerint - 175-en haltak meg Pfizer után. A minimum az lenne, hogy legalább próbáljanak meg valamilyen magyarázattal szolgálni.
nagylaza
Csak mert az idősotthonok lakói szinte 100%-ban pfizert kaptak. Azt nem várhatjuk, hogy életet hosszabbítson. Miközben szputnyik 5-öt nem kapott idős ember.
Klaci79
több mint 4 éve
Van itt olyan rajtam kívül, aki támogatná az oltakozás kötelezővétételét?Részben értek egyet. Én akkor támogatnám a kötelezőt, ha más módon nem jön össze a nyájimmunitás.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Van itt olyan rajtam kívül, aki támogatná az oltakozás kötelezővétételét?Illetve olyan, aki ennek kötelezővétételét elvárja az aktuális kormányzattól?
több mint 4 éve
Ezért csalóka az összes ilyen statisztika.Tudjuk, hogy Izraelben csak Pfizert adnak mindenkinek. Szándékosan egy szimpatikus fideszes portált idézek márciusból:175-en haltak meg simán, vagy 175-en haltak meg Covid következtében.
"A második oltás után egy héttel vagy később fertőződöttek körében viszont a halálesetek száma nulla, tehát senki sem halt meg a vakcina következtében."
Nálunk viszont - a kormány adatai szerint - 175-en haltak meg Pfizer után. A minimum az lenne, hogy legalább próbáljanak meg valamilyen magyarázattal szolgálni.
nagylaza
Csak mert az idősotthonok lakói szinte 100%-ban pfizert kaptak. Azt nem várhatjuk, hogy életet hosszabbítson. Miközben szputnyik 5-öt nem kapott idős ember.
Klaci79
Itt jön be, hogy ha ugyanazzal oltasz be 100ezer 80 pluszost, meg 100ezer 30-40 közöttit, akkor nyilván az idősebbek markánsabban halnak, aminek semmi köze az oltásokhoz. De ha különbözővel, akkor lehet statisztikákat torzítani.
Ezért érdemi infókat majd később lehet kinyerni, amikor lesz elég oltott 70 pluszos ezzel, azzal, amazzal, és lesz elég oltott 20-30 közötti, szintén többféle vakcinával.
Ugyanilyen csalóka a millió főre vetített halálozás, ha abban sok az idős, mint ahol azokat már megtizedelte, és célzottan lehet rájuk vigyázni, csalóka, ha mások egy ország települési viszonyai, más az átoltottsága, korfája vagy akár halálok-protokollja.
Ezért nem lehet összehasonlítani Nigéria meg Szlovákia nettó covid-halottjait per millió fő, ahogy a mienkét se Angliával, vagy Indiát Észtországgal.
És ezért árul el többet egy adott ország balfaszkodásáról a saját korábbi éveihez viszonyított többlethalálozása.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Ezekre én is.20k elso oltast sem sikerult beadni tegnap. Halottak szama meg mindig 200 felett van.22 ezret. És beadtak azért 70 ezer másodikat is. A kórházi oltópontok dolgoztak, csak főleg a március közepétől felfutó oltások második adagjait szúrták. Gondolom most a háziorvosok hétvégén már nem oltanak, így kevés az első. A hétfő-kedd-szerdai számokra leszek kíváncsi.
Beki
peterk2005
több mint 4 éve
Tudjuk, hogy Izraelben csak Pfizert adnak mindenkinek. Szándékosan egy szimpatikus fideszes portált idézek márciusból:175-en haltak meg simán, vagy 175-en haltak meg Covid következtében.
nagylaza
több mint 4 éve
egészségügyileg az szól ellene hogy ezek jelenleg "emergency use" engedélyekEgyébként mit várjunk a hétköznapi halandóktól, amikor OV csak annyit bírt kinyögni szombaton, hogy "szabad a sör"?!Újabb ok az oltás kötelezővé tételére.
Rusvai Miklós pénteken a Klubrádióban még nem érezte problémásnak a terasznyitást. Ma, vasárnap délelőtt a TV2-n már "szépen kéri", hogy lehetőleg ne menjen teraszozni az, aki még nem kapott oltást, vagy nem esett át a fertőzésen. De "természetesen ezt előírni nem lehet, hisz ilyen korlátozás a rendelet szövegében nem szerepel".
nagylaza
Szerinted mi szól ellene? Mármint a kötelezővététel ellen világjárvány idején?
És nem arra gondolok, hogy politikailag nehéz -lehetetlen- lenne keresztülverni a saját szavazókon, hanem egészségügyileg vagy jogilag.
Én Orbán-szavazóként elvárom Orbántól, hogy tegye kötelezővé.
Ha ellenzéki kormány lenne, te elvárnád a te kormányodtól, hogy tegye kötelezővé?
Sobri Jóska
ahhoz hogy rendesen kötelezővé tedd komolyabb vizsgálat kell a hosszútávú hatások terén
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Egyébként mit várjunk a hétköznapi halandóktól, amikor OV csak annyit bírt kinyögni szombaton, hogy "szabad a sör"?!Újabb ok az oltás kötelezővé tételére.
Rusvai Miklós pénteken a Klubrádióban még nem érezte problémásnak a terasznyitást. Ma, vasárnap délelőtt a TV2-n már "szépen kéri", hogy lehetőleg ne menjen teraszozni az, aki még nem kapott oltást, vagy nem esett át a fertőzésen. De "természetesen ezt előírni nem lehet, hisz ilyen korlátozás a rendelet szövegében nem szerepel".
nagylaza
Szerinted mi szól ellene? Mármint a kötelezővététel ellen világjárvány idején?
És nem arra gondolok, hogy politikailag nehéz -lehetetlen- lenne keresztülverni a saját szavazókon, hanem egészségügyileg vagy jogilag.
Én Orbán-szavazóként elvárom Orbántól, hogy tegye kötelezővé.
Ha ellenzéki kormány lenne, te elvárnád a te kormányodtól, hogy tegye kötelezővé?
több mint 4 éve
Tehát a magyar ésszel létrehozott vakcina szerepel a legrosszabbul Magyarországon.Jól mondod: Magyarországon.
csebi
"Hatásosak az itthon használt vakcinák, de nagyon mást mutatnak a magyar adatok, mint a szerbek"
www.napi.hu/magyar-gazdasag/oltas-szputnyik-pfizer-moderna-sinopharm-operativ-torzs.727796.html
több mint 4 éve
Egyébként mit várjunk a hétköznapi halandóktól, amikor OV csak annyit bírt kinyögni szombaton, hogy "szabad a sör"?!Rusvai Miklós pénteken a Klubrádióban még nem érezte problémásnak a terasznyitást. Ma, vasárnap délelőtt a TV2-n már "szépen kéri", hogy lehetőleg ne menjen teraszozni az, aki még nem kapott oltást, vagy nem esett át a fertőzésen. De "természetesen ezt előírni nem lehet, hisz ilyen korlátozás a rendelet szövegében nem szerepel".
több mint 4 éve
Ha vki hivatalos helyen csináltat Antitest vizsgálatot, arra kaphat védettségi igazolványt?Mert amúgy elmehetnek a picsába h ehhez kötnek mindent!
több mint 4 éve
Tehát a magyar ésszel létrehozott vakcina szerepel a legrosszabbul Magyarországon.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
De a legnagyobb faszság az, hogy még mindig nem tették kötelezővé az oltakozást.Faszság ez a táblázat, az még nagyobb faszság, hogy ki merték adni a kezükből.Gyanítom, hogy akik ezt megszülték, azok most vannak rapporton. Állnak a szőnyeg szélén és hallgatják, hogy miért nem olvastak némi nyugati (szakmai) anyagot, mielőtt "feltorlódtak a számok"?Hát éppen ez az.Emberek, nézzétek már meg a vakcinatáblázatot, amit a kormány kinyomott. Senkinek nem gyanús semmi?Kéne olvasni egy kis világsajtót (szakmait) vakcina ügyben. Éppen a napokban linkeltem az amerikai CDC felmérését, hogy 77 millió (második) dózis beadása után ott 5800 fertőzést regisztráltak a már beoltottak között, ebből 380 körül kerültek kórházba, és 75 körül haltak bele. Mi beadtunk másfél milliót (második utániról van szó), és ebből lett 5800 regisztrált betegünk és 273 halott? Úgy, hogy az USA-ban sokszor annyit tesztelnek lakosság arányosan, mint nálunk, szóval ott kisebb a "bújkáló" fertőzések aránya?
nagylaza
Na ne már.....
peterk2005
nagylaza
Mennyi a százezer megbetegedésre jutó halálozások száma az oltás nélkülieknék?280. Ennyire futotta a matek. A vakcinák 95%-osak? Akkor csökkentsük tizenötödére a számot. Ja, hogy az nem a halálozásokra vonatkozik? Upsz...
Bazzani
peterk2005
Willie Parker
Nem bonyolult amúgy.
Ahogy tavaly csak azok az országok úszták meg, ahol a full zárás mellett döntöttek, úgy most csak ott van esély legyőzni, vagyis kezelhető szintre visszaszorítani a vírust, ahol mindenkit beoltanak.
Ilyen egyszerű ez, nyilván nem így történik.
Ez két ismert alapvetés, de Európa valahogy ezekre nem igazán fogékony.
több mint 4 éve
Tudjuk, hogy Izraelben csak Pfizert adnak mindenkinek. Szándékosan egy szimpatikus fideszes portált idézek márciusból:"A második oltás után egy héttel vagy később fertőződöttek körében viszont a halálesetek száma nulla, tehát senki sem halt meg a vakcina következtében."
több mint 4 éve
Én is arra jutottam, hogy pl. az Astra esetében csakis úgy lehet magasabb a ténylegesen megbetegedettek és elhunytak száma annál, amit 100e főre kivetítenek, ha még nem adták be a második oltást 100e embernek.köszi, nem láttam a linket korábban mert nem olvastam vissza 4 oldalt 😀shawnkaEmberek, nézzétek már meg a vakcinatáblázatot, amit a kormány kinyomott. Senkinek nem gyanús semmi?linkelnéd? még nem tértem magamhoz 😀
nagylaza
Negritis
ami fura hogy nem volt 100k AZ oltás?
a fő gond ezzel amúgy hogy így nem lehet mérni mert nem tudni hogy az oltás pillanatában beteg vagy-e
valamint az is szánalmas ahogy megy a "push" hogy az első oltás után egyből lehet nyitni ...
Negritis
Dec. 26-án adták be az első oltást Mo-n (Pfizert). Az akkori protokoll szerint 21 nap múlva jött a második + még két hét, amíg kialakul a teljes védettség. Így a "második oltás utáni fertőzések és halálesetek adatait" (erről szól a táblázat) legkorábban csak február elejétől lehet vizsgálni. A kormány tehát azt állítja, hogy február eleje és április 20-a között, kb. két és fél hónap alatt haltak meg úgy 273-an, hogy elvileg már megvolt a teljes védettségük.
több mint 4 éve
Ezek szerint úgy véled, hogy 2010 és 2020 között, amikor nem volt "rendkívüli kormányzás" nehézséget okozott a lopás?indavideo.hu/video/Igy_buliztak_a_terasznyitas_elso_estejenTesó, pontosan az a cél, hogy fenntartsák ezt az egész állapotot.
Cili neni remeljuk nem dobta ki a szorfdeszkajat. #4hullamrafelkeszulni
gaborik
Ha nincs vírus, akkor nincs rendkívüli kormányzás, ergo nehezebb lopni.
Most kell még minden fillért kilopni, mert nemsokára bukhatnak.
Bazzani
Te nem itt éltél abban a 10 évben?