Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 438 — The Mathematician
 168.hu/itthon/kariko-katalin-pontositott-a-vakcinak-hatekonysagarol-szolo-tablazaton-203424
zemanla
hálátlan vényasszony lesz az asszonyságból nemsoká

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
NB2 New England Patriots 28 119 — nabege2@yahoo.com
 168.hu/itthon/kariko-katalin-pontositott-a-vakcinak-hatekonysagarol-szolo-tablazaton-203424
zemanla
Pfizer meg majd jól beperel minket hitelrontásért 😊
több mint 4 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 404 — Do Your Job

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 404 — Do Your Job
Mi igaz abból hogy a kínait és az oroszt is engedélyezi/engedélyezte az unio ?
VvAlekosz
Ennyi?
Vagy elhiszed, vagy nem.(MNO...)
 magyarnemzet.hu/belfold/a-who-napokon-belul-engedelyezi-a-sinopharm-vakcina-alkalmazasat-9711476/?utm_source=hirstart&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Mi igaz abból hogy a kínait és az oroszt is engedélyezi/engedélyezte az unio ?
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 046 — #NoStress
Őket kell meggyőzni. Az a világ legkényelmesebb dolga (és a diktatúrák előszeretettel használt módszere), hogy kötelező oszt kész. Ebből a logikából fakadóan persze a hajlam is megjön az oldjuk meg egyszerűenre, és elkezdenek a szar döntések is így végrehajtódni. Ez az egyik oka annak, hogy miért szarabb egy diktarúra, mint egy nem diktatúra.
peterk2005
Itt van egy feloldhatatlan ellentét köztünk.
Tökéletesen nem hiszek a meggyőzésben.
Rengeteg emberre utasítottam, manipuláltam, dumáltam rá, hogy azt tegye, amit mondok, de soha senkit nem sikerült meggyőznöm semmiről.
Legelemibb, legalapabb dologról sem. Volt, hogy rámhagyták, vagy megcsinálták, mert az volt egyszerűbb, csak haladjunk, de ezek ugyanúgy erőszakos metodikáknak számítanak, nem meggyőzésnek.

Sőt. Senkit nem ismerek, aki valaha valakit meggyőzött volna valamiről.
És ennek mindössze annyi az oka, hogy ha azt írod, hogy az idei drafton xy a legjobb WR, akkor arra egy másodperc alatt azt mondom, hogy "oké". Mert nem követtem az idei évben a prospecteket, nincs egy erős megalapozottabb állításom. Hogy ki a top WR, teljesen vakon vagyok. Így tulajdonképpen nem meggyőztél, mondhatni "ki sem álltam ellened" ezügyben, nem volt hol győzz.
De bármi olyan dologban, amit tudok (vagy amiről mély meggyőződéssel hiszem, hogy úgy van, vagyis én azt tudásként élem meg), abban érveim vannak, gondolati felépítményeim, eltökéltségem, stb., vagyis meggyőzhetetlen leszek.
Ahogy te is az vagy, hogy mondjuk elfogadj kínai oltást. Rá lehetne venni téged, de nem meggyőzéssel.

Maga az oltás pont ilyen. Nálad is, nálam is.
Egyikünket se lehetne meggyőzni, hogy az oltakozás rossz, káros, ártalmas, és ha nem támogatná az állam, akkoris megoldanánk, hogy be legyünk oltva.
Na ugyanígy vannak ezzel az oltásellenesek. Biztosak az igazukban, semmivel nem tudod őket meggyőzni.
Manipulálni, ráterelni, kierőszakolni az menne, a meggyőzés nem.
Ezért egyszerűbb, nyíltabb és főleg hatékonyabb a kötelezővététel.

És épp ezért egy diktatúra lehet, hogy szarabb (pláne a fasz rossz végén lévőknek) de bizonyíthatóan hatékonyabb, mint egy demokrácia, ha mint diktatúra erős és hatékony.
Nyilván vannak rossz, hatékonytalan diktatúrák, és a diktátor balfaszsága miatt ezek a diktatúrák is idővel, sok rossz döntés után bedőlnek (lásd Hitler, Sztálin), meg vannak, amik generációkon át léteznek (pl. a római császárok, a Tudor-ház, vagy most Észak-Koreában Kim Ir Szen, a fia, az unokája, 73 éve tolják), de maga a döntési metodika hatékonyabb diktatúrában, erről, ennek bizonyítékairól még könyvet is ajánlottam, olvastad is.
Illetve Magyarország még jóindulattal se nevezhető diktatúrának, csak egyfajta balkáni demokráciának, kádár-kapitalizmusnak némi autoriter felhanggal, és szalondiktatórikus vágyálmokkal.

több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 284 — beers & Packers
"Szakmailag nehezen vállalhatók a kormány által közzétett vakcinahatékonysági adatok"
 telex.hu/koronavirus/2021/04/25/vakcina-hatekonysag-vizsgalat-felmeres-oltottak-megbetegedes-halalozas-kormany-tablazat-adatok-problemak-kinai-sinopharm-pfizer
több mint 4 éve
Emberek, nézzétek már meg a vakcinatáblázatot, amit a kormány kinyomott. Senkinek nem gyanús semmi?
nagylaza
linkelnéd? még nem tértem magamhoz 😀
Negritis
shawnka
köszi, nem láttam a linket korábban mert nem olvastam vissza 4 oldalt 😀
ami fura hogy nem volt 100k AZ oltás?

a fő gond ezzel amúgy hogy így nem lehet mérni mert nem tudni hogy az oltás pillanatában beteg vagy-e
valamint az is szánalmas ahogy megy a "push" hogy az első oltás után egyből lehet nyitni ...
Negritis
Én is arra jutottam, hogy pl. az Astra esetében csakis úgy lehet magasabb a ténylegesen megbetegedettek és elhunytak száma annál, amit 100e főre kivetítenek, ha még nem adták be a második oltást 100e embernek.
Dec. 26-án adták be az első oltást Mo-n (Pfizert). Az akkori protokoll szerint 21 nap múlva jött a második + még két hét, amíg kialakul a teljes védettség. Így a "második oltás utáni fertőzések és halálesetek adatait" (erről szól a táblázat) legkorábban csak február elejétől lehet vizsgálni. A kormány tehát azt állítja, hogy február eleje és április 20-a között, kb. két és fél hónap alatt haltak meg úgy 273-an, hogy elvileg már megvolt a teljes védettségük.
nagylaza
Jav.: magasabb = alacsonyabb. (Nem mintha bárkinek feltűnt volna.)
több mint 4 éve
beltazor Michigan Wolverines 2 914 — Pfizer & Moderna fan
Helyedben nem is szavaznék a Fideszre Sobri 😃 ilyen egyértelmű döntést nem tud meghozni szégyen egy kormány 😃
samu09
Igen, ez jogos.
Ha lenne jobb alternatíva pont ezert nem szavaznék a Fideszre, Orbánra. (Meg az elmaradt full zárás miatt.)
De nincs jobb.

Van itt olyan rajtam kívül, aki támogatná az oltakozás kötelezővétételét?
Illetve olyan, aki ennek kötelezővétételét elvárja az aktuális kormányzattól?
Vagy ebben is egyedül vagyok?
És nem feltételekkel, meg idővel, meg ha már nem csak "emergency use", hanem akár holnaptól, mindenki számára.
Sobri Jóska
Ha megvalaszthatom a vakcinamat akkor igen.
beltazor
Neked válaszolok, de más is írta ezt.
1. Aki akar most oltást, az most is választhat, csak kis türelem kell hozzá. Sok embert ismerek, aki már megkapta az oltást, úgy, hogy elsőre nem azt ájánlottak neki, amit végül kapott. Itt, a fórumon is van sok ilyen, szüleim idős ismerősei között is. (Ott főként -érdekes módon full Orbánellenes emberek- a Pfizert nem akarták "az rns-izé" miatt, hanem hagyományosat akartak, kínait, meg is kapták, ők attól nem tartottak, mert az "csak" elölt vírus, azt meg bírják, hiszen évente kapnak influenza
Sobri Jóska
En sajat peldambol indultam ki. Haziorvosom 3-4hetre teszi mig megkaphatom. (30eves vagyok mrnst szeretnek)
Vagyis azt tennem pl kotelezove, hogy egy vakcina tipus varolistajan kell szerepelned, mondjuk juni 1ig.

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 538 — The only discipline that lasts, is self discipline
Neked válaszolok, de más is írta ezt.
1. Aki akar most oltást, az most is választhat, csak kis türelem kell hozzá. Sok embert ismerek, aki már megkapta az oltást, úgy, hogy elsőre nem azt ájánlottak neki, amit végül kapott. Itt, a fórumon is van sok ilyen, szüleim idős ismerősei között is. (Ott főként -érdekes módon full Orbánellenes emberek- a Pfizert nem akarták "az rns-izé" miatt, hanem hagyományosat akartak, kínait, meg is kapták, ők attól nem tartottak, mert az "csak" elölt vírus, azt meg bírják, hiszen évente kapnak influenza ellenit.)
2. Nyárra mindenki aki akar, kap oltást, pont azt, amit akar. Lesz mindenből elég. Aki nem akar (jelenleg kb. 4 millió ember), az nem azért nem akar, mert kínai vagy mert "génmanipulált", hanem szimplán mert ostoba, és "az ő immunrendszere megbírkózik az influenzával is" vagy "engem ne csippeljenek be" vagy különböző zavaros szabadságértelmezések miatt (mint pl. Konok Péter) vagy egyszerűen csak sík hülye.
Számukra tök mindegy választhat e, egyszerűen nem akar oltást és kész.Sobri Jóska
1. Egy fontos ponttal beljebb vagyunk. Már tényleg úgy néz ki, hogy néhány hét, és mi is eljutunk a választós szakaszba.
2. Így van. Őket kell meggyőzni. Az a világ legkényelmesebb dolga (és a diktatúrák előszeretettel használt módszere), hogy kötelező oszt kész. Ebből a logikából fakadóan persze a hajlam is megjön az oldjuk meg egyszerűenre, és elkezdenek a szar döntések is így végrehajtódni. Ez az egyik oka annak, hogy miért szarabb egy diktarúra, mint egy nem diktatúra.

Tessék dolgozni, lustulás helyett. Meggyőzni. És "okosan" rávezetni. Legyen fent az utolsó zug faluban is az oltani jó tacepaó. Szedjék le a migránsos / sorosos plakátot ideiglenesen, ha több hely nincs. Aztán meccsre, színházba, koncentre, éjszakai zárt bulibárokba csak igazolvánnyal lehessen bemenni. Ellenőrzötten. Lesz belőle persze háborgás, hogy ez "diktatórikus", pedig pont az a lényeg, hogy ez éppen nem az. Ez a demokratikus módja a társadalmi szükséglet kielégítésének úgy, hogy nem mindenkit nézünk terelendő döntésképtelen birkának. Dönthet szabadon, de a következményeivel is nézzen szembe (ami nem jogi úton kiszabott büntetés). "Figyelj haver, a nyájimmunitás mindannyiunk érdeke, ahhoz pedig majdnem mindenkit be kell oltani. Sok millió honfitársad vállalta ezt. Szabad a döntés, nem muszáj vállalnod, de sajnos akkor a színház, mozi, meccs, koncert nem pálya, mert ott terjed a vírus, és terjesztenéd. Oda azok mennek, akik vállalták a részüket a feladatból." Ezt a fajta "kötelezőséget" azonnal megszavazom. Szerintem egyébként ez utóbbi is tud olyan eredményes lenni, mint a vágjuk orrba kötelezőség.

Egyébként is olyanról vitázunk, ami úgysem lesz. Sőt. Nemcsak tényleges kötelezőség nem lesz, hanem ilyen koncert korlátozós "kötelezősdi" se nagyon. Az a gyanúm, hogy az nem tenne jót a népszerűségi mutatóknak. Lehet, hogy csak kevéssel, de nem tenne jót. Akkor pedig nem lesz.

(Egyébként ilyen elvi úton oltásellenes, mint Konok, nincs 4 millió. Úgy a lakosság 10 talán 15 százaléka ilyen. A Gődény rajongók, szkeptikusok, chiphívők, fényevők, szektások, satöbbi. A többiről egyszerűen lepörög. "Én két köhögéssel megúszom, minek?". "Ha beoltanak is megbetegedhetek, akkor minek?" "Úgyse megyek külföldre, akkor minek"? Ezeket 1-2 apróbb kényelmetlenség is simán ráveszi, hogy szúrassanak.)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 951 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
És nem feltételekkel, meg idővel, meg ha már nem csak "emergency use", hanem akár holnaptól, mindenki számára.
Sobri Jóska
Részben értek egyet. Én akkor támogatnám a kötelezőt, ha más módon nem jön össze a nyájimmunitás.
nagylaza
Más módon nem jön össze.
Milyen más módot vízionálsz?
Sobri Jóska
A Fidesz bőséges tapasztalatokkal rendelkezik arról, hogyan lehet úgy megszervezni egy országos kampányt, hogy a legkisebb faluba is eljusson az „üzenet”. A pénzt és energiát most kivételesen nem gyűlölködésre, hanem jó célra, az oltási kedv növelésére kellene fordítani. Egyszer talán belefér.
Az olyan OV-féle faszkodások viszont, hogy „szabad a sör”, nem férnek bele. Ugyanígy az „oltásellenes baloldal” propaganda is felejtős, mert közvetve a bizonytalanságot erősíti. (Lehetetlent kérek?)
Ha a kampány és a meggyőzés nem elég, akkor jönnek az ún. védettségi igazolványhoz kötött kedvezmények. Ennek sok szintje és fokozata lehet, kezdve attól, hogy csak étterembe vagy meccsre nem mehetsz nélküle, egészen addig, hogy boltba se. Utóbbi nyilván szélsőséges eset, lehet, hogy ilyen messzire nem is szabad elmenni.
A kötelező oltást mindenesetre csak akkor vetném be, ha már tényleg nem marad más eszköz.
nagylaza
Mondanál egy pozitív kampányt amikor valami mellett ment a kampány nem valaki vagy valami ellen? A propaganda amiben a Fidesz erős, nem jó és nem hatékony ilyen típusú kommunikációra mert teljesen más célja, eszköztára és elvárástendszere van. Az nem úgy megy, hogy csak fordítok az előjelen, és tegnapig Mocskos Brüsszel ment, holnap meg összefogás - oltakozzon mindenki. Ennél azért bonyolultabb kicsit.

Plusz a két osztatú magyar társadalomnak teljesen mindegy hogy mit propagál a kormány, mert aki akarja az nem emiatt fog oltatni, aki nem akarja azt meg nem ez fogja meggyőzni.

Amúgy megy az oltási kampány, sportolókkal, művészekkel óriásplakátokon, viszonylag alacsony hőfokon. Olyan is.
MC12
Magyarország jobban teljesít!
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Ne mondd, hogy nem emlékszel 😉
warr_b
Az a saját tábornak szólt, nem az ország egészének. És hat úgy is sikerült 😊 az ország fele szerint jobban teljesített az ország a fele szerint meg nem 😊
MC12
Pozitív kampányt kértél, írtam kettőt 🤨

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 538 — The only discipline that lasts, is self discipline
Katonának se toborzunk kötelezően embereket csak azért, mert ez a kényelmesebb.
peterk2005
Kivéve háborúban.
Ez most olyan.
Sobri Jóska
Ez nem háború. Ha az lenne, én is támogatnám a kötelezőséget. Csakhogy nem az. Ez egy "egyszerű" gazdasági, és egyes szakaszaiban egészségügyi krízis. Vót má, lesz még. Jól kell kezelni. Az és akkor szaladgál véres karddal, akinek torkán akad a kezelés.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 392
Amúgy megy az oltási kampány, sportolókkal, művészekkel óriásplakátokon, viszonylag alacsony hőfokon. Olyan is.
MC12
Pontosan. Ez a baj.
Egyébként a folytatását is olvastad annak, amit írtam?
nagylaza
Igen és melyen egyetértek vele ha már nincs kötelező oltás 😊

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
MC12
Pontosan. Ez a baj.
Egyébként a folytatását is olvastad annak, amit írtam?
több mint 4 éve
Sobri Jóska
Részben értek egyet. Én akkor támogatnám a kötelezőt, ha más módon nem jön össze a nyájimmunitás.
nagylaza
Más módon nem jön össze.
Sobri Jóska
A Fidesz bőséges tapasztalatokkal rendelkezik arról, hogyan lehet úgy megszervezni egy országos kampányt, hogy a legkisebb faluba is eljusson az „üzenet”. A pénzt és energiát most kivételesen nem gyűlölködésre, hanem jó célra, az oltási kedv növelésére kellene fordítani. Egyszer talán belefér.
Az olyan OV-féle faszkodások viszont, hogy „szabad a sör”, nem férnek bele. Ugyanígy az „oltásellenes baloldal” propaganda is felejtős, mert közvetve a bizonytalanságot erősíti. (Lehetetlent kérek?)
Ha a kampány és a meggyőzés nem elég, akkor jönnek az ún. védettségi igazolványhoz kötött kedvezmények. Ennek sok szintje és fokozata lehet, kezdve attól, hogy csak étterembe vagy meccsre nem mehetsz nélküle, egészen addig, hogy boltba se. Utóbbi nyilván szélsőséges eset, lehet, hogy ilyen messzire nem is szabad elmenni.
A kötelező oltást mindenesetre csak akkor vetném be, ha már tényleg nem marad más eszköz.
nagylaza
Mondanál egy pozitív kampányt amikor valami mellett ment a kampány nem valaki vagy valami ellen? A propaganda amiben a Fidesz erős, nem jó és nem hatékony ilyen típusú kommunikációra mert teljesen más célja, eszköztára és elvárástendszere van. Az nem úgy megy, hogy csak fordítok az előjelen, és tegnapig Mocskos Brüsszel ment, holnap meg összefogás - oltakozzon mindenki. Ennél azért bonyolultabb kicsit.

Plusz a két osztatú magyar társadalomnak teljesen mindegy hogy mit propagál a kormány, mert aki akarja az nem emiatt fog oltatni, aki nem akarja azt meg nem ez fogja meggyőzni.

MC12

warr_b
Az a saját tábornak szólt, nem az ország egészének. És hat úgy is sikerült 😊 az ország fele szerint jobban teljesített az ország a fele szerint meg nem 😊

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 616 — Lucas Scott
Sobri Jóska
nagylaza
Más módon nem jön össze.
Sobri Jóska
nagylaza

MC12
Kettős állampolgárság

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 951 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Sobri Jóska
nagylaza
Más módon nem jön össze.
Sobri Jóska
nagylaza

MC12

több mint 4 éve
Sobri Jóska
nagylaza
Más módon nem jön össze.
Sobri Jóska
nagylaza

több mint 4 éve
Amúgy Frankfurtban a reptéren eg és föld március elejéhez képest. Alig van nyitva egy üzlet is (akkor szinte mind nyitva volt).
csebi
Te meg itt utazgatsz jobbra-balra.
warr_b
Hat igen. Nekem már megvolt idén a tenger így nem érzem majd a bortonnek az otthont. Többek között oltás miatt is megyek most haza

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Amúgy Frankfurtban a reptéren eg és föld március elejéhez képest. Alig van nyitva egy üzlet is (akkor szinte mind nyitva volt).
csebi
Te meg itt utazgatsz jobbra-balra.

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 046 — #NoStress
Sobri Jóska
nagylaza
Más módon nem jön össze.
Sobri Jóska
nagylaza
Én nem hiszek ebben.
A kormányzati propaganda sose győzött meg senkit, csak kimérték kit akar a nép utálni, és odadobták nekik, majd az így felszított elégedetlenséget becsatornázták szavazatnak.
Gondolj Vrij6 utánad írt sztorijára, semmilyen propaganda nem győzi meg az olyan embert, akiről írt.

Pécs is elesett...
 www.szeretlekmagyarorszag.hu/pecs/aki-azt-hitte-megtelt-a-belvaros-pecsett-szombat-delutan-este-belatta-hogy-tevedett/
Nagyon remélem, hogy a kormánynak vannak titkosan kezelt adatai és infói, amelyek alapján meg merték lépni a terasznyitást. Különben hatalmas baj lesz.
nagylaza
Talán annyi, bár ez nem titkos, hogy a fiatalok alapvetően be tudják egymást nyájimmunizálni, ha sokan tünetmentesek, és összevissza fertőzik egymást, kihordják lábon, meg otthon feküdve, és az időseknek (szülők, nagyszülők) már nem tudják továbbadni, azok oltottsága miatt.

több mint 4 éve

több mint 4 éve
Fletó nem ment teraszozni. Erre az ATV:
"Gyurcsány Ferenc itt teraszozik
Szombaton kinyithattak a vendéglátóhelyek teraszai, és nagyon sokan használták ki a lehetőséget, ráadásul még az idő is kedvezett. Nem tett másképp a DK elnöke sem."

www.atv.hu/belfold/20210425-gyurcsany-ferenc-itt-teraszozik/hirkereso
több mint 4 éve
Gondolom ő a kismama 😕

www.facebook.com/kinga.szabo.5/posts/10223558384280661

Sok oltásellenes képbe vágnám...túl sokat voltam FB-n a hétvégén.
Nomac
Na, eddig se volt túlságosan jó kedvem...
több mint 4 éve
Nomac New England Patriots 4 269 — balazs.t85@gmail.com
Gondolom ő a kismama 😕

https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/178642580_10223558364480166_2810695340931681927_n.jpg?stp=dst-jpg_tt6&cstp=mx880x660&ctp=p600x600&_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=3b1b4a&_nc_ohc=aF0pmSSbVA0Q7kNvwEaf7Jp&_nc_oc=Adla1oiJxkInczDnEXsoi8cIK4px6R-LYrWrPJzVBNNxPiPWiEZLe9TI-hQtk456R7s&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=zfL6Fw3cqAscCRAonVG_vw&oh=00_Afvog8ZX9sQx-ZnOinwqj1Zrtx51sD8dLMk02hFJbaGWlQ&oe=69C56A0C
Klinkó-Szabó Kinga
Kedves hozzátartozók, barátok, ismerősök! Petz Erika, 35 éves, marosvásárhelyi származású, nagytarcsai életerős kismama és 2 csodálatos kisgyermek Édesanyja volt. Harmadik kisbabáját várta, amikor...

Sok oltásellenes képbe vágnám...túl sokat voltam FB-n a hétvégén.