Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Szerintem olyannyira nem elrugaszkodott, hogy legkésőbb 1-2 hónapon belül annyi lesz a vakcina, hogy ez a szituáció vélhetően minden addig nem oltott részére elő fog állni.A Szesze kérdése nem élettől elrugaszkodott volt, hanem egy aktuális téma.Pedig ez az őszinte válasz.Mellébeszélsz, pedig a kérdés elég konkrét volt.Ez rossz felvetés, mert ilyen nincs, hogy "most ez vagy egy hét múlva meg az".Légyszi válaszolj őszintén. Ha téged holnap felhívnak, hogy másnap kaphatod a kínai vakcinát vagy 1 hét múlva a pfizert akkor melyiket választod?"Az oltásellenesség a védőoltásokkal szembeni ellenállás. Az oltásellenzők véleményei heterogének – egyesek szerint a védőoltások nem elég hatékonyak, így beadásuk felesleges. Egyesek csupán irracionálisan félnek a mellékhatásaiktól. A legszélsőségesebb álláspont pedig az, hogy a védőoltások szándékosan kártékonyak. Egy háttérhatalom arra használja a "védőoltások"-at, hogy mérgezze a lakosságot. Céljuk többféle lehet, a népbutítástól a népirtásig."És azt te minek nevezed, ha politikusok az elérhető vakcinák 40 százalékának hatékonyságát pusztán politikai okból kétségbe vonják? És kb. annyi érvük van, hogy ők nem látnak elég infót meg drága vagy orbánegygeci?
Klaci79
Sobri Jóska
Szesze
Olyan van, hogy most van ez, kell, nem kell, döntsd el.
Én az elsőre, amit felajánlanak rábólintok.
(Kétnaponta hívom a háziorvost, hogy nem maradt e valahol egy kis kínai, vagy valami, vagy bármi.)
De én két szempontból se vagyok "standard", és így a személyes véleményem nem mérvadó, bár megtisztelsz, hogy érdekel.
Egyrészt, mert én rengeteget olvastam a vakcinákról, és semmi (most látható, most tudható) veszélyét nem látom egyik vakcinának sem az ötből, és mondom ezt úgy, hogy szerintem top1 ezrelékben vagyok a teljes magyar lakosságot illetően az informáltság tekintetében.
Másrészt azért sem, mert én nem akarok sörözni menni, utazni pláne, nem kell mennem dolgozni, nincs gyermekem, nem kicsi lakásban élek, van pénzem kaját rendelgetni bárhonnan, illetve alkalmazkodóképes és fegyelmezett vagyok, így ha még fél évet kell itthon eltöltenem, ahogy eddig, az se rendít meg.
Sőt, én a 2 megkapott oltás után is ugyanúgy fogok fertőtleníteni, maszkot hordani, odafigyelni, hogy ne álljanak az arcomba, nem fogok moziba, színházba menni és hasonlók. Kb. egy érdemi dolog van, amiben megkönnyíti az én személyes életemet a beoltottság (a személyes kapcsolattartások), plusz egyfajta megnyugvás, hogyha minden óvintézkedés dacára elkapom, akkor nem kötök ki egy lélegeztetőgépen, amit ismerve magamat nekem kell kigoogliznom és megmutatni, hogy hogyan kell működtetni a szerencsétlen odarendelt gyógytornász vagy harmadéves egyetemista kiscsajnak.
Én akkor fogom magamat érdemben máshogy érezni, ha az egész környezetem fellélegezhet, ha normalizálódik az élet, az üzlet, ha visszazökken valamelyest az élet Átlagisztánba, ehhez pedig kurva magas átoltottság, és az oltások valós hatékonysága szükséges. Ezért gondolom, hogy minden oltás jobb, mint a semmilyen, pláne annak, aki eljár otthonról, emberekkel kontaktálódik, dolgozik, stb.
Sobri Jóska
Van egy olyan könyv, hogy Kérdések könyve. Tele van olyan kérdéssel, ami szinte soha nem fordulhat elő az életedben, de sokat megtudsz magadról, ha ŐSZINTÉN válaszolsz rájuk.
Te most nem őszintén válaszoltál. Pedig én is kíváncsi lettem volna mit döntenél.
bcsarli
Nem tudok olyan kérdésre őszintén válaszolni, hogy "egy lovat vagy egy zebrát szopnál e le inkább?" Vagyis őszintén azt tudom, hogy egyiket se, vagy azt, hogy egymindegy.
Ha neked van szempontrendszered a fenti kérdést eldönteni okés, jó válaszolgatást, nekem nincs, nekem az az őszinte válaszom, amit írtam.
Ahogy arra se tudok válaszolni, hogy vak vagy süket lennék e inkább, hogy egy lakatlan szigeten anyámat vagy apámat enném e meg, vagy hogy inkább megfulladnék vagy megégve halnék e meg. Gondolom ilyen faszságok vannak abban a könyvben. Semmit nem árul el rólad az, ha életszerűtlen helyzetek döntéshelyzeteire keresel megoldásokat.
A konkrét kérdésre: ha lesz pénzért elérhető oltás magánegészségügyben, akkor mindhárom fajtából lesz bennem, mRNS is, vektoros is, hagyományos is, biztos ami biztos.
Ez szerintem elég egzakt válasz.
Sobri Jóska
Rég volt a kezemben, de nem ilyen kérdések vannak benne.
Azért addig járj utána, hogy ez a vakcina keverés nem okozhat-e gondot. De ahogy ismerlek úgyis megteszed 😊
bcsarli
több mint 4 éve
A Szesze kérdése nem élettől elrugaszkodott volt, hanem egy aktuális téma.Pedig ez az őszinte válasz.Mellébeszélsz, pedig a kérdés elég konkrét volt.Ez rossz felvetés, mert ilyen nincs, hogy "most ez vagy egy hét múlva meg az".Légyszi válaszolj őszintén. Ha téged holnap felhívnak, hogy másnap kaphatod a kínai vakcinát vagy 1 hét múlva a pfizert akkor melyiket választod?"Az oltásellenesség a védőoltásokkal szembeni ellenállás. Az oltásellenzők véleményei heterogének – egyesek szerint a védőoltások nem elég hatékonyak, így beadásuk felesleges. Egyesek csupán irracionálisan félnek a mellékhatásaiktól. A legszélsőségesebb álláspont pedig az, hogy a védőoltások szándékosan kártékonyak. Egy háttérhatalom arra használja a "védőoltások"-at, hogy mérgezze a lakosságot. Céljuk többféle lehet, a népbutítástól a népirtásig."És azt te minek nevezed, ha politikusok az elérhető vakcinák 40 százalékának hatékonyságát pusztán politikai okból kétségbe vonják? És kb. annyi érvük van, hogy ők nem látnak elég infót meg drága vagy orbánegygeci?
Klaci79
Sobri Jóska
Szesze
(Kétnaponta hívom a háziorvost, hogy nem maradt e valahol egy kis kínai, vagy valami, vagy bármi.)
De én két szempontból se vagyok "standard", és így a személyes véleményem nem mérvadó, bár megtisztelsz, hogy érdekel.
Egyrészt, mert én rengeteget olvastam a vakcinákról, és semmi (most látható, most tudható) veszélyét nem látom egyik vakcinának sem az ötből, és mondom ezt úgy, hogy szerintem top1 ezrelékben vagyok a teljes magyar lakosságot illetően az informáltság tekintetében.
Másrészt azért sem, mert én nem akarok sörözni menni, utazni pláne, nem kell mennem dolgozni, nincs gyermekem, nem kicsi lakásban élek, van pénzem kaját rendelgetni bárhonnan, illetve alkalmazkodóképes és fegyelmezett vagyok, így ha még fél évet kell itthon eltöltenem, ahogy eddig, az se rendít meg.
Sőt, én a 2 megkapott oltás után is ugyanúgy fogok fertőtleníteni, maszkot hordani, odafigyelni, hogy ne álljanak az arcomba, nem fogok moziba, színházba menni és hasonlók. Kb. egy érdemi dolog van, amiben megkönnyíti az én személyes életemet a beoltottság (a személyes kapcsolattartások), plusz egyfajta megnyugvás, hogyha minden óvintézkedés dacára elkapom, akkor nem kötök ki egy lélegeztetőgépen, amit ismerve magamat nekem kell kigoogliznom és megmutatni, hogy hogyan kell működtetni a szerencsétlen odarendelt gyógytornász vagy harmadéves egyetemista kiscsajnak.
Én akkor fogom magamat érdemben máshogy érezni, ha az egész környezetem fellélegezhet, ha normalizálódik az élet, az üzlet, ha visszazökken valamelyest az élet Átlagisztánba, ehhez pedig kurva magas átoltottság, és az oltások valós hatékonysága szükséges. Ezért gondolom, hogy minden oltás jobb, mint a semmilyen, pláne annak, aki eljár otthonról, emberekkel kontaktálódik, dolgozik, stb.
Sobri Jóska
Van egy olyan könyv, hogy Kérdések könyve. Tele van olyan kérdéssel, ami szinte soha nem fordulhat elő az életedben, de sokat megtudsz magadról, ha ŐSZINTÉN válaszolsz rájuk.
Te most nem őszintén válaszoltál. Pedig én is kíváncsi lettem volna mit döntenél.
bcsarli
Nem tudok olyan kérdésre őszintén válaszolni, hogy "egy lovat vagy egy zebrát szopnál e le inkább?" Vagyis őszintén azt tudom, hogy egyiket se, vagy azt, hogy egymindegy.
Ha neked van szempontrendszered a fenti kérdést eldönteni okés, jó válaszolgatást, nekem nincs, nekem az az őszinte válaszom, amit írtam.
Ahogy arra se tudok válaszolni, hogy vak vagy süket lennék e inkább, hogy egy lakatlan szigeten anyámat vagy apámat enném e meg, vagy hogy inkább megfulladnék vagy megégve halnék e meg. Gondolom ilyen faszságok vannak abban a könyvben. Semmit nem árul el rólad az, ha életszerűtlen helyzetek döntéshelyzeteire keresel megoldásokat.
A konkrét kérdésre: ha lesz pénzért elérhető oltás magánegészségügyben, akkor mindhárom fajtából lesz bennem, mRNS is, vektoros is, hagyományos is, biztos ami biztos.
Sobri Jóska
Rég volt a kezemben, de nem ilyen kérdések vannak benne.
Azért addig járj utána, hogy ez a vakcina keverés nem okozhat-e gondot. De ahogy ismerlek úgyis megteszed 😊
több mint 4 éve
Pedig ez az őszinte válasz.Mellébeszélsz, pedig a kérdés elég konkrét volt.Ez rossz felvetés, mert ilyen nincs, hogy "most ez vagy egy hét múlva meg az".Légyszi válaszolj őszintén. Ha téged holnap felhívnak, hogy másnap kaphatod a kínai vakcinát vagy 1 hét múlva a pfizert akkor melyiket választod?"Az oltásellenesség a védőoltásokkal szembeni ellenállás. Az oltásellenzők véleményei heterogének – egyesek szerint a védőoltások nem elég hatékonyak, így beadásuk felesleges. Egyesek csupán irracionálisan félnek a mellékhatásaiktól. A legszélsőségesebb álláspont pedig az, hogy a védőoltások szándékosan kártékonyak. Egy háttérhatalom arra használja a "védőoltások"-at, hogy mérgezze a lakosságot. Céljuk többféle lehet, a népbutítástól a népirtásig."És azt te minek nevezed, ha politikusok az elérhető vakcinák 40 százalékának hatékonyságát pusztán politikai okból kétségbe vonják? És kb. annyi érvük van, hogy ők nem látnak elég infót meg drága vagy orbánegygeci?
Klaci79
Sobri Jóska
Szesze
Sobri Jóska
bcsarli
több mint 4 éve
OV a mi bőrünkre hazardírozott és az, hogy bejött nem az ő éleslátásának köszönhető. Volt egy kockázat a dologban amit bevállalt, de annak akár te is megihattad volna a levét...Jó lenne, ha ott tartanánk, hogy bejött.
Solymi

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Vajon mi lehet az, amit ennyire nem szeretne látni OV a kórházakban, hogy hiába a szakma kérése, de nem enged kamerákat a kórházakba? Vajon van valami titkolnivaló?Na csak ezt ne. Nem elég neked, hogy minden egyes kurva értesítés bármelyik online médiból azzal van tele, hogy ennyi halott, ennyi fertőzött, összeomlik, apokalipszis, vége van, súlyos utó hatások stb stb. Nem. Még engedjük be a médiát, hogy tobzódjanak és még több halált és szenvedést mutogassanak a kattintás növelés miatt. Aki be akarja tartani a szabályokat az e nélkül is be fogja aki nem, azt meg ez se győzi meg állítson bármit a 444 vagy akármelyik.
Klaci79
MC12
Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Az ellenzéki politikusok (egy része) valóban nagy erőkkel ment rá erre a keleti vakcinák elleni témára (én ezt a DK-tól láttam elsősorban). Hogy ennek politikai motiváció (is) volt a hátterében az mondjuk nem kérdés, de nem értem ez miért merül fel egyáltalán kérdésként egy politikai párt esetében. Én már írtam korábban, hogy politikai értelemben szerintem ezt a DK hasonlóan elbaszta (túltolta negatív irányba), mint a migrációs reakcióját anno, amire a fidesz rá fog repülni, sőt ahogy nézem könnyen lehet, hogy konkrétan erre fogja építeni az egész kampányát.. Csodálatos lesz a színvonal ismét.Egy vitának nem lényege a közös nevező hiszen akkor nem lehetne vitázni.Nem lekezelésből írtam ezt, mert nincs is rá semmilyen alapom. Egyszerűen azért mondtam, mert az eddig olvasottak alapján nálunk kb esélytelen a közös nevező, ez a válaszodból is kiderült egyébként. Nincs ezzel semmi gond, de én pl azzal nem tudok mit kezdeni, hogy ha te úgy véled, hogy aki tart a kínai vakcina hatékonyságától/megkérdőjelezi azt, az oltásellenes.. ez véleményem szerint egy baromság amiről nincs mit vitázni. A későbbi válaszodban meg pl ezzel nem tudok mit kezdeni: "Ha valaki ellenzéki és egyébként se mozdul ki otthonról egy éve azt kurvára nem győződ meg, hogy a kínait vegye fel, ő megvárná a pfizert" - semmi köze ennek ahhoz, hogy valaki ellenzéki-e vagy sem.. (nyilván vannak olyanok akiknél ez számít, de számomra azok ugyanúgy nem relevánsak).Persze, hiszen a ti vitakultúrátokban az a vita, hogy ex cathedra kijelented AZ igazságot és mindenki más fideszes/orbanista stb. Ismerős vitakultura 😉 de akkor ennyiben maradunk.Nem véletlenül kérdeztem őt és nem téged 😉Habár Sobrinak szólt a kérdés - és biztos válaszol is rá - de ha szabad reagálni: én azt választom amivel hívnak, hogy van. De ha a fentebbi konkrét kérdés van akkor egyértelműen kínai. A vírus ugyanis nem tudja, hogy te amúgy már kiválasztottad a pfizert és ezért nem tartja tiszteletben a döntésedet és kerül el....a legjobb vakcina az amivel ma beoltanak minden más rosszabb.Légyszi válaszolj őszintén. Ha téged holnap felhívnak, hogy másnap kaphatod a kínai vakcinát vagy 1 hét múlva a pfizert akkor melyiket választod?"Az oltásellenesség a védőoltásokkal szembeni ellenállás. Az oltásellenzők véleményei heterogének – egyesek szerint a védőoltások nem elég hatékonyak, így beadásuk felesleges. Egyesek csupán irracionálisan félnek a mellékhatásaiktól. A legszélsőségesebb álláspont pedig az, hogy a védőoltások szándékosan kártékonyak. Egy háttérhatalom arra használja a "védőoltások"-at, hogy mérgezze a lakosságot. Céljuk többféle lehet, a népbutítástól a népirtásig."És azt te minek nevezed, ha politikusok az elérhető vakcinák 40 százalékának hatékonyságát pusztán politikai okból kétségbe vonják? És kb. annyi érvük van, hogy ők nem látnak elég infót meg drága vagy orbánegygeci?
Klaci79
Sobri Jóska
Szesze
Persze élethelyzete, egészsége és politikai beállítottsága válogatja. Ha valaki ellenzéki és egyébként se mozdul ki otthonról egy éve azt kurvára nem győződ meg, hogy a kínait vegye fel, ő megvárná a pfizert, aki meg túl akar lenni már ezen az egész szaron és mihamarabb sörözni akar a haverokkal annak jó lesz bármi amit adnak.
MC12
Bocs, de veled kapcsolatban az a véleményem, hogy - bár magadat vélhetően nagyon reálisnak gondolod - de valójában az a kategória vagy akivel kb felesleges vitába bocsátkozni.. Természetesen ez az én magánvéleményem és elnézést, ha sértő, az sem kizárt, hogy nem így van, de a reakcióidból én ezt szűrtem le.
Sobrival kapcs viszont valóban kíváncsi vagyok a válaszra.
Szesze
MC12
Szesze
Én ilyet egy szóval nem írtam, szóval ilyet ne allits köszi 😊 Sőt elég sokszor leírtam, hogy szerintem egyik pàrt sem az. De az ellenzéknek volt egy keleti oltás elleni kampánya ami egyszerűen egy tény, szerintem az is igen valószínű hogy ebben politikai motiváció volt semmint valós félelem. Amint az is tény, hogy ma már nincs, habár semmilyen követelésük nem áll fenn amit akkor kértek (ema).
De részemről is ennyiben hagyhatjuk.
MC12
Viszont a kínai vakcinával kapcsolatos engedélyezés/sumákolás/bizonytalanság egyáltalán nem csak politikai fronton problémásak, sok szempontból teljesen jogosan van kritizálva emiatt OV, függetlenül attól, hogy végül hatásos lesz-e a vakcina vagy sem.
több mint 4 éve
Mellébeszélsz, pedig a kérdés elég konkrét volt.Ez rossz felvetés, mert ilyen nincs, hogy "most ez vagy egy hét múlva meg az".Légyszi válaszolj őszintén. Ha téged holnap felhívnak, hogy másnap kaphatod a kínai vakcinát vagy 1 hét múlva a pfizert akkor melyiket választod?"Az oltásellenesség a védőoltásokkal szembeni ellenállás. Az oltásellenzők véleményei heterogének – egyesek szerint a védőoltások nem elég hatékonyak, így beadásuk felesleges. Egyesek csupán irracionálisan félnek a mellékhatásaiktól. A legszélsőségesebb álláspont pedig az, hogy a védőoltások szándékosan kártékonyak. Egy háttérhatalom arra használja a "védőoltások"-at, hogy mérgezze a lakosságot. Céljuk többféle lehet, a népbutítástól a népirtásig."És azt te minek nevezed, ha politikusok az elérhető vakcinák 40 százalékának hatékonyságát pusztán politikai okból kétségbe vonják? És kb. annyi érvük van, hogy ők nem látnak elég infót meg drága vagy orbánegygeci?
Klaci79
Sobri Jóska
Szesze
Sobri Jóska
Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló
több mint 4 éve
Huhh, kicsit felpörögtek itt a dolgok úgy látom.Nem lekezelésből írtam ezt, mert nincs is rá semmilyen alapom. Egyszerűen azért mondtam, mert az eddig olvasottak alapján nálunk kb esélytelen a közös nevező, ez a válaszodból is kiderült egyébként. Nincs ezzel semmi gond, de én pl azzal nem tudok mit kezdeni, hogy ha te úgy véled, hogy aki tart a kínai vakcina hatékonyságától/megkérdőjelezi azt, az oltásellenes.. ez véleményem szerint egy baromság amiről nincs mit vitázni. A későbbi válaszodban meg pl ezzel nem tudok mit kezdeni: "Ha valaki ellenzéki és egyébként se mozdul ki otthonról egy éve azt kurvára nem győződ meg, hogy a kínait vegye fel, ő megvárná a pfizert" - semmi köze ennek ahhoz, hogy valaki ellenzéki-e vagy sem.. (nyilván vannak olyanok akiknél ez számít, de számomra azok ugyanúgy nem relevánsak).Persze, hiszen a ti vitakultúrátokban az a vita, hogy ex cathedra kijelented AZ igazságot és mindenki más fideszes/orbanista stb. Ismerős vitakultura 😉 de akkor ennyiben maradunk.Nem véletlenül kérdeztem őt és nem téged 😉Habár Sobrinak szólt a kérdés - és biztos válaszol is rá - de ha szabad reagálni: én azt választom amivel hívnak, hogy van. De ha a fentebbi konkrét kérdés van akkor egyértelműen kínai. A vírus ugyanis nem tudja, hogy te amúgy már kiválasztottad a pfizert és ezért nem tartja tiszteletben a döntésedet és kerül el....a legjobb vakcina az amivel ma beoltanak minden más rosszabb.Légyszi válaszolj őszintén. Ha téged holnap felhívnak, hogy másnap kaphatod a kínai vakcinát vagy 1 hét múlva a pfizert akkor melyiket választod?"Az oltásellenesség a védőoltásokkal szembeni ellenállás. Az oltásellenzők véleményei heterogének – egyesek szerint a védőoltások nem elég hatékonyak, így beadásuk felesleges. Egyesek csupán irracionálisan félnek a mellékhatásaiktól. A legszélsőségesebb álláspont pedig az, hogy a védőoltások szándékosan kártékonyak. Egy háttérhatalom arra használja a "védőoltások"-at, hogy mérgezze a lakosságot. Céljuk többféle lehet, a népbutítástól a népirtásig."És azt te minek nevezed, ha politikusok az elérhető vakcinák 40 százalékának hatékonyságát pusztán politikai okból kétségbe vonják? És kb. annyi érvük van, hogy ők nem látnak elég infót meg drága vagy orbánegygeci?
Klaci79
Sobri Jóska
Szesze
Persze élethelyzete, egészsége és politikai beállítottsága válogatja. Ha valaki ellenzéki és egyébként se mozdul ki otthonról egy éve azt kurvára nem győződ meg, hogy a kínait vegye fel, ő megvárná a pfizert, aki meg túl akar lenni már ezen az egész szaron és mihamarabb sörözni akar a haverokkal annak jó lesz bármi amit adnak.
MC12
Bocs, de veled kapcsolatban az a véleményem, hogy - bár magadat vélhetően nagyon reálisnak gondolod - de valójában az a kategória vagy akivel kb felesleges vitába bocsátkozni.. Természetesen ez az én magánvéleményem és elnézést, ha sértő, az sem kizárt, hogy nem így van, de a reakcióidból én ezt szűrtem le.
Szesze
MC12
Szesze
MC12:
Azért attól még az ellenzék nem lesz oltásellenes, mert felhívja az emberek figyelmét arra a tényre, hogy a kínai és orosz vakcina nem ment végig a teljes, EU-ban kötelező vizsgálati folyamaton.
Ha nem tették volna meg, akkor meg az lett volna a baj velük.
A probléma, hogy anno OV nem kötött le elég kapacitást az EU-n keresztül (vajon miért?), hanem rámozdult az elérhető vakcinákra és nem szívjóságból, ebből anyagi és politikai tőkét tudott kovácsolni.
Lásd a legújabb narráció: Brüsszel miatt halt meg 20.000 magyar ember.
A lélegeztetőgépek beszerezve, de hol vannak?
De visszatérve a vakcinára, azért az nem fura, hogy az élelmiszereknél a NÉBIH kivonat mindent a forgalomból, ami nem felel meg a szabályozásoknak, de OV szavára az OÉGYI helyett Petike hagy jóvá vakcinákat, mert bemondásra a kínaiaknál meg a szerbeknél fasza volt?
Ilyen alapon dobjunk ki minden szabályozást a kukába, aztán engedjünk be mindent Kínából, oroszoktól meg úgy mindenhonnan mindent.
OV a mi bőrünkre hazardírozott és az, hogy bejött nem az ő éleslátásának köszönhető. Volt egy kockázat a dologban amit bevállalt, de annak akár te is megihattad volna a levét...
több mint 4 éve
Egy vitának nem lényege a közös nevező hiszen akkor nem lehetne vitázni.Nem lekezelésből írtam ezt, mert nincs is rá semmilyen alapom. Egyszerűen azért mondtam, mert az eddig olvasottak alapján nálunk kb esélytelen a közös nevező, ez a válaszodból is kiderült egyébként. Nincs ezzel semmi gond, de én pl azzal nem tudok mit kezdeni, hogy ha te úgy véled, hogy aki tart a kínai vakcina hatékonyságától/megkérdőjelezi azt, az oltásellenes.. ez véleményem szerint egy baromság amiről nincs mit vitázni. A későbbi válaszodban meg pl ezzel nem tudok mit kezdeni: "Ha valaki ellenzéki és egyébként se mozdul ki otthonról egy éve azt kurvára nem győződ meg, hogy a kínait vegye fel, ő megvárná a pfizert" - semmi köze ennek ahhoz, hogy valaki ellenzéki-e vagy sem.. (nyilván vannak olyanok akiknél ez számít, de számomra azok ugyanúgy nem relevánsak).Persze, hiszen a ti vitakultúrátokban az a vita, hogy ex cathedra kijelented AZ igazságot és mindenki más fideszes/orbanista stb. Ismerős vitakultura 😉 de akkor ennyiben maradunk.Nem véletlenül kérdeztem őt és nem téged 😉Habár Sobrinak szólt a kérdés - és biztos válaszol is rá - de ha szabad reagálni: én azt választom amivel hívnak, hogy van. De ha a fentebbi konkrét kérdés van akkor egyértelműen kínai. A vírus ugyanis nem tudja, hogy te amúgy már kiválasztottad a pfizert és ezért nem tartja tiszteletben a döntésedet és kerül el....a legjobb vakcina az amivel ma beoltanak minden más rosszabb.Légyszi válaszolj őszintén. Ha téged holnap felhívnak, hogy másnap kaphatod a kínai vakcinát vagy 1 hét múlva a pfizert akkor melyiket választod?"Az oltásellenesség a védőoltásokkal szembeni ellenállás. Az oltásellenzők véleményei heterogének – egyesek szerint a védőoltások nem elég hatékonyak, így beadásuk felesleges. Egyesek csupán irracionálisan félnek a mellékhatásaiktól. A legszélsőségesebb álláspont pedig az, hogy a védőoltások szándékosan kártékonyak. Egy háttérhatalom arra használja a "védőoltások"-at, hogy mérgezze a lakosságot. Céljuk többféle lehet, a népbutítástól a népirtásig."És azt te minek nevezed, ha politikusok az elérhető vakcinák 40 százalékának hatékonyságát pusztán politikai okból kétségbe vonják? És kb. annyi érvük van, hogy ők nem látnak elég infót meg drága vagy orbánegygeci?
Klaci79
Sobri Jóska
Szesze
MC12
Szesze
MC12
Szesze
Én ilyet egy szóval nem írtam, szóval ilyet ne allits köszi 😊 Sőt elég sokszor leírtam, hogy szerintem egyik pàrt sem az. De az ellenzéknek volt egy keleti oltás elleni kampánya ami egyszerűen egy tény, szerintem az is igen valószínű hogy ebben politikai motiváció volt semmint valós félelem. Amint az is tény, hogy ma már nincs, habár semmilyen követelésük nem áll fenn amit akkor kértek (ema).
De részemről is ennyiben hagyhatjuk.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Nem lekezelésből írtam ezt, mert nincs is rá semmilyen alapom. Egyszerűen azért mondtam, mert az eddig olvasottak alapján nálunk kb esélytelen a közös nevező, ez a válaszodból is kiderült egyébként. Nincs ezzel semmi gond, de én pl azzal nem tudok mit kezdeni, hogy ha te úgy véled, hogy aki tart a kínai vakcina hatékonyságától/megkérdőjelezi azt, az oltásellenes.. ez véleményem szerint egy baromság amiről nincs mit vitázni. A későbbi válaszodban meg pl ezzel nem tudok mit kezdeni: "Ha valaki ellenzéki és egyébként se mozdul ki otthonról egy éve azt kurvára nem győződ meg, hogy a kínait vegye fel, ő megvárná a pfizert" - semmi köze ennek ahhoz, hogy valaki ellenzéki-e vagy sem.. (nyilván vannak olyanok akiknél ez számít, de számomra azok ugyanúgy nem relevánsak).Persze, hiszen a ti vitakultúrátokban az a vita, hogy ex cathedra kijelented AZ igazságot és mindenki más fideszes/orbanista stb. Ismerős vitakultura 😉 de akkor ennyiben maradunk.Nem véletlenül kérdeztem őt és nem téged 😉Habár Sobrinak szólt a kérdés - és biztos válaszol is rá - de ha szabad reagálni: én azt választom amivel hívnak, hogy van. De ha a fentebbi konkrét kérdés van akkor egyértelműen kínai. A vírus ugyanis nem tudja, hogy te amúgy már kiválasztottad a pfizert és ezért nem tartja tiszteletben a döntésedet és kerül el....a legjobb vakcina az amivel ma beoltanak minden más rosszabb.Légyszi válaszolj őszintén. Ha téged holnap felhívnak, hogy másnap kaphatod a kínai vakcinát vagy 1 hét múlva a pfizert akkor melyiket választod?"Az oltásellenesség a védőoltásokkal szembeni ellenállás. Az oltásellenzők véleményei heterogének – egyesek szerint a védőoltások nem elég hatékonyak, így beadásuk felesleges. Egyesek csupán irracionálisan félnek a mellékhatásaiktól. A legszélsőségesebb álláspont pedig az, hogy a védőoltások szándékosan kártékonyak. Egy háttérhatalom arra használja a "védőoltások"-at, hogy mérgezze a lakosságot. Céljuk többféle lehet, a népbutítástól a népirtásig."És azt te minek nevezed, ha politikusok az elérhető vakcinák 40 százalékának hatékonyságát pusztán politikai okból kétségbe vonják? És kb. annyi érvük van, hogy ők nem látnak elég infót meg drága vagy orbánegygeci?
Klaci79
Sobri Jóska
Szesze
MC12
Szesze
MC12
több mint 4 éve
Pont ezt mondom, hogy ez a fő probléma, hogy nem a vakcináról, a koronavírus elleni vakcináról beszélünk, hanem a kínairől, az oroszról, a Pfizerről, az AZ-ról. Ez egy túlinformációs probléma, ami a legtöbb embert megoldhatatlan döntéshelyzet elé állítja, vagy hibás döntésre sarkalja.Ez egy álomvilág Jóska. Az unokaöcsém immunbeteg. Szerencsére már jó kezelést kap (ami amúgy egy vagyonba kerül), de ehhez kb. 9 hónap kellett, ebből három hónapot kórházban feküdt, mert baktériumfertőzésről tudja*****szom mivel nem kezelték, mert A, majd B, majd C, majd D főorvos se jött rá, hogy mi a problémája. Nem a főorvosokat szidom (bár ebben a konkrét esetben az a személyes véleményem, hogy több közülök igenis hibázott, mert nem fordított elég időt és figyelmet a srácra), egyszerűen azt mondom, hogy a kapitalizmus nem kádárizmus, hogy bízunk a vezérben, és kézen fogva sorban megyünk a vájúhoz, megesszük amit ad, mert ő úgyis jobban tudja.
Az lenne az optimális, hogy van az oltás, és megyünk. És tudjuk, hogy úgyse kapunk olyat, ami ártalmas, ahogy a gyerek kanyaró vagy torokgyík elleni oltásánál se kutatja ki senki, hogy ezt a GSK vagy a Pfizer gyártja, hogy mRNS, vektor vagy elölt vírus technológián alapul, csak az a lényeg, hogy rubeola ellen van és kész.Sobri Jóska
És ezt te nagyon sok embernél sokkal jobban is tudod, az életedet is pont arra az elvre alapozva éled, hogy te ÉPPEN a kádári sort hagyod ki, mert meg tudod találni magadnak azt, ami jó, és nem érdekel, hogy a sok birka közben hülye. Azaz addig mész A-tól B-n át C orvosig, X-től Y-on át Z kapcsolatig, ügyfélig (politikusig, stb.) amíg el nem éred a célod. És SOHA nem az a célod, hogy gondolkodás nélkül beállja a sorba, és kezeltesd magad / vegyél valamit / egyél valamit / elvállalj valamit amiről nincs elég információ a számodra. Csak akkor jössz elő ezzel a birka mentalitással, meg "ez is jobb, mint a semmi"-vel, ha amellé kell berántani érvként, amit meg akarsz magyarázni. Hát a hagyma és krumpli is jobb, mint a semmi. Mégsem az van az asztalodon, ugye?
(Mielőtt mondanád, hogy elbeszélünk egymás mellett, nem értem meg amit mondasz: de megértem. Ez most egy lakatlan szigeten ragadtunk eset, ahol nincs higiénikusra csomagolt ásványvíz, inni kell a patakból, hogy ne halj szomjan. De azért nem egy római kori Robinson ragadt a szigeten, hanem egy 21. századi, amelyiknek van egy víztisztitó egység is a lélekvesztőjében, olvasni is tud, sőt, mobiltelefonja is van, amivel fel tud valakit hívni, aki RENDELKEZIK azzal az infóval, hogy hogyan szabad a patakból inni, kell-e tisztítani vagy jó simán is. Csak nem mondja meg.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
És ha hívnak és tegyük fel van választási lehetőséged akkor melyiket választod?Ez rossz felvetés, mert ilyen nincs, hogy "most ez vagy egy hét múlva meg az".Légyszi válaszolj őszintén. Ha téged holnap felhívnak, hogy másnap kaphatod a kínai vakcinát vagy 1 hét múlva a pfizert akkor melyiket választod?"Az oltásellenesség a védőoltásokkal szembeni ellenállás. Az oltásellenzők véleményei heterogének – egyesek szerint a védőoltások nem elég hatékonyak, így beadásuk felesleges. Egyesek csupán irracionálisan félnek a mellékhatásaiktól. A legszélsőségesebb álláspont pedig az, hogy a védőoltások szándékosan kártékonyak. Egy háttérhatalom arra használja a "védőoltások"-at, hogy mérgezze a lakosságot. Céljuk többféle lehet, a népbutítástól a népirtásig."És azt te minek nevezed, ha politikusok az elérhető vakcinák 40 százalékának hatékonyságát pusztán politikai okból kétségbe vonják? És kb. annyi érvük van, hogy ők nem látnak elég infót meg drága vagy orbánegygeci?
Klaci79
Sobri Jóska
Szesze
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
De jo baszki...megint oldalakon at a felesleges politikai vitak es kozben az egyre tobb szemelyes beszamolo meg eltunik a km-es felesleges hsz-ek kozott.
több mint 4 éve
Elnézést az offolásért.Szerdán valamivel dél előtt megcsörrent a mobilom, a háziorvosom volt. Mondta, van egy vakcinája, kell-e? Lányos zavaromban alig tudtam kinyögni, igen, de milyen?
Mondta: Szputnyik.
Holnap fél egyre lehet menni a kórházi oltópontra.
Kissé megdöbbentem, mert 44 éves vagyok, a pollenallergián kívül ismert alapbetegség nélkül és csak két és fél hete regisztráltam. ja, a házi orvos(nő)t nem is ismerem, mert a régi nyugdíjba ment, vele meg még nem is találkoztam. Így csókos aligha lehetek...😊
Arra tippelek, hogy valaki lemondta
Nos tehát csütörtökön megkaptam, az adminisztrációs és egyéb szabályok miatt kb fél óra volt, mire bejutottam, aztán még félóra pihi szükséges, de egyébként flottul ment, katonák, rendőrök segédkeznek az információban, eltévedni nem tudsz.
Fontos,. hogy a Szputnyiknál duplán komolyan veszik a testhőt, még egy külön lapot is ki kellett tölteni, mert a gyártó állítólag ezt kéri (ezt nem lehetett letölteni a honlapról). Ezért, aki nagyon siet, kimelegszik, az megszívhatja, mert lehet, hogy nem adják be neki. Tudok ilyen esetről....
Mellékhatások: Aznap semmi, másnap délután enyhe hőemelkedés, enyhe bágyadtság, az oltásos karom fájt (meg pl a derekamat éreztem, mára szinte semmi.
3 hét múlva kapom elvileg a következőt.
Ja, bent kicsit cikisnek éreztem, hogy jóformán én voltam a legfiatalabb, de már nem a 70-80-asok voltak, hanem fiatalabbak, sok 50-es.
Fun fact: Tegnap a háziorvosom megbízásából ismét hívott valaki oltásra.......😊
Nem hibáztatom őket, kurva nagy a káosz, udvarisan közöltem, hogy kaptam és kész.
Közben 48 éves kolléganőmet is hívták, azt hiszem ma este kap Szputnyikot ő is.
Szerintem hamarosan tényleg mindenkinek jut.
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 4 éve
Repuloterre visszater(t) az elet. Orom latni. 🙃
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 4 éve
Nem akartam ebbe beleszólni, de azért ezzel az általánosítással nem kerülsz messzire a pont általad kifogásolt vitakultúránktól, csak más előjellel.Persze, hiszen a ti vitakultúrátokban az a vita, hogy ex cathedra kijelented AZ igazságot és mindenki más fideszes/orbanista stb. Ismerős vitakultura 😉 de akkor ennyiben maradunk.SzeszeMC12SzeszeKlaci79Sobri Jóska
MC12
"Ex Cathedra kijelented AZ igazságot és mindenki más gyurcsány/libsi/brüsszel stb." 😊
Szerkesztette: Klaci79
több mint 4 éve
Persze, hiszen a ti vitakultúrátokban az a vita, hogy ex cathedra kijelented AZ igazságot és mindenki más fideszes/orbanista stb. Ismerős vitakultura 😉 de akkor ennyiben maradunk.Nem véletlenül kérdeztem őt és nem téged 😉Habár Sobrinak szólt a kérdés - és biztos válaszol is rá - de ha szabad reagálni: én azt választom amivel hívnak, hogy van. De ha a fentebbi konkrét kérdés van akkor egyértelműen kínai. A vírus ugyanis nem tudja, hogy te amúgy már kiválasztottad a pfizert és ezért nem tartja tiszteletben a döntésedet és kerül el....a legjobb vakcina az amivel ma beoltanak minden más rosszabb.Légyszi válaszolj őszintén. Ha téged holnap felhívnak, hogy másnap kaphatod a kínai vakcinát vagy 1 hét múlva a pfizert akkor melyiket választod?"Az oltásellenesség a védőoltásokkal szembeni ellenállás. Az oltásellenzők véleményei heterogének – egyesek szerint a védőoltások nem elég hatékonyak, így beadásuk felesleges. Egyesek csupán irracionálisan félnek a mellékhatásaiktól. A legszélsőségesebb álláspont pedig az, hogy a védőoltások szándékosan kártékonyak. Egy háttérhatalom arra használja a "védőoltások"-at, hogy mérgezze a lakosságot. Céljuk többféle lehet, a népbutítástól a népirtásig."És azt te minek nevezed, ha politikusok az elérhető vakcinák 40 százalékának hatékonyságát pusztán politikai okból kétségbe vonják? És kb. annyi érvük van, hogy ők nem látnak elég infót meg drága vagy orbánegygeci?
Klaci79
Sobri Jóska
Szesze
MC12
Szesze
több mint 4 éve
Ez rossz felvetés, mert ilyen nincs, hogy "most ez vagy egy hét múlva meg az".Légyszi válaszolj őszintén. Ha téged holnap felhívnak, hogy másnap kaphatod a kínai vakcinát vagy 1 hét múlva a pfizert akkor melyiket választod?"Az oltásellenesség a védőoltásokkal szembeni ellenállás. Az oltásellenzők véleményei heterogének – egyesek szerint a védőoltások nem elég hatékonyak, így beadásuk felesleges. Egyesek csupán irracionálisan félnek a mellékhatásaiktól. A legszélsőségesebb álláspont pedig az, hogy a védőoltások szándékosan kártékonyak. Egy háttérhatalom arra használja a "védőoltások"-at, hogy mérgezze a lakosságot. Céljuk többféle lehet, a népbutítástól a népirtásig."És azt te minek nevezed, ha politikusok az elérhető vakcinák 40 százalékának hatékonyságát pusztán politikai okból kétségbe vonják? És kb. annyi érvük van, hogy ők nem látnak elég infót meg drága vagy orbánegygeci?
Klaci79
Sobri Jóska
Szesze
több mint 4 éve
Nem véletlenül kérdeztem őt és nem téged 😉Habár Sobrinak szólt a kérdés - és biztos válaszol is rá - de ha szabad reagálni: én azt választom amivel hívnak, hogy van. De ha a fentebbi konkrét kérdés van akkor egyértelműen kínai. A vírus ugyanis nem tudja, hogy te amúgy már kiválasztottad a pfizert és ezért nem tartja tiszteletben a döntésedet és kerül el....a legjobb vakcina az amivel ma beoltanak minden más rosszabb.Légyszi válaszolj őszintén. Ha téged holnap felhívnak, hogy másnap kaphatod a kínai vakcinát vagy 1 hét múlva a pfizert akkor melyiket választod?"Az oltásellenesség a védőoltásokkal szembeni ellenállás. Az oltásellenzők véleményei heterogének – egyesek szerint a védőoltások nem elég hatékonyak, így beadásuk felesleges. Egyesek csupán irracionálisan félnek a mellékhatásaiktól. A legszélsőségesebb álláspont pedig az, hogy a védőoltások szándékosan kártékonyak. Egy háttérhatalom arra használja a "védőoltások"-at, hogy mérgezze a lakosságot. Céljuk többféle lehet, a népbutítástól a népirtásig."És azt te minek nevezed, ha politikusok az elérhető vakcinák 40 százalékának hatékonyságát pusztán politikai okból kétségbe vonják? És kb. annyi érvük van, hogy ők nem látnak elég infót meg drága vagy orbánegygeci?
Klaci79
Sobri Jóska
Szesze
MC12
több mint 4 éve
Habár Sobrinak szólt a kérdés - és biztos válaszol is rá - de ha szabad reagálni: én azt választom amivel hívnak, hogy van. De ha a fentebbi konkrét kérdés van akkor egyértelműen kínai. A vírus ugyanis nem tudja, hogy te amúgy már kiválasztottad a pfizert és ezért nem tartja tiszteletben a döntésedet és kerül el....a legjobb vakcina az amivel ma beoltanak minden más rosszabb.Légyszi válaszolj őszintén. Ha téged holnap felhívnak, hogy másnap kaphatod a kínai vakcinát vagy 1 hét múlva a pfizert akkor melyiket választod?"Az oltásellenesség a védőoltásokkal szembeni ellenállás. Az oltásellenzők véleményei heterogének – egyesek szerint a védőoltások nem elég hatékonyak, így beadásuk felesleges. Egyesek csupán irracionálisan félnek a mellékhatásaiktól. A legszélsőségesebb álláspont pedig az, hogy a védőoltások szándékosan kártékonyak. Egy háttérhatalom arra használja a "védőoltások"-at, hogy mérgezze a lakosságot. Céljuk többféle lehet, a népbutítástól a népirtásig."És azt te minek nevezed, ha politikusok az elérhető vakcinák 40 százalékának hatékonyságát pusztán politikai okból kétségbe vonják? És kb. annyi érvük van, hogy ők nem látnak elég infót meg drága vagy orbánegygeci?
Klaci79
Sobri Jóska
Szesze
több mint 4 éve
Légyszi válaszolj őszintén. Ha téged holnap felhívnak, hogy másnap kaphatod a kínai vakcinát vagy 1 hét múlva a pfizert akkor melyiket választod?"Az oltásellenesség a védőoltásokkal szembeni ellenállás. Az oltásellenzők véleményei heterogének – egyesek szerint a védőoltások nem elég hatékonyak, így beadásuk felesleges. Egyesek csupán irracionálisan félnek a mellékhatásaiktól. A legszélsőségesebb álláspont pedig az, hogy a védőoltások szándékosan kártékonyak. Egy háttérhatalom arra használja a "védőoltások"-at, hogy mérgezze a lakosságot. Céljuk többféle lehet, a népbutítástól a népirtásig."És azt te minek nevezed, ha politikusok az elérhető vakcinák 40 százalékának hatékonyságát pusztán politikai okból kétségbe vonják? És kb. annyi érvük van, hogy ők nem látnak elég infót meg drága vagy orbánegygeci?
Klaci79
Sobri Jóska
több mint 4 éve
"Az oltásellenesség a védőoltásokkal szembeni ellenállás. Az oltásellenzők véleményei heterogének – egyesek szerint a védőoltások nem elég hatékonyak, így beadásuk felesleges. Egyesek csupán irracionálisan félnek a mellékhatásaiktól. A legszélsőségesebb álláspont pedig az, hogy a védőoltások szándékosan kártékonyak. Egy háttérhatalom arra használja a "védőoltások"-at, hogy mérgezze a lakosságot. Céljuk többféle lehet, a népbutítástól a népirtásig."És azt te minek nevezed, ha politikusok az elérhető vakcinák 40 százalékának hatékonyságát pusztán politikai okból kétségbe vonják? És kb. annyi érvük van, hogy ők nem látnak elég infót meg drága vagy orbánegygeci?
Klaci79
több mint 4 éve
Kár is erre válaszolnom. Ha szerinted oltásellenes az ellenzék, akkor minden bizonnyal az 😀Az ellenzék hónapokig elutasította a keleti oltásokat, akkor ők oltás ellenesek voltak?Klaci79MC12Klaci79MC12JugheadMC12JugheadMC12MC12Szokol
MC12
"Az oltásellenesség a védőoltásokkal szembeni ellenállás. Az oltásellenzők véleményei heterogének – egyesek szerint a védőoltások nem elég hatékonyak, így beadásuk felesleges. Egyesek csupán irracionálisan félnek a mellékhatásaiktól. A legszélsőségesebb álláspont pedig az, hogy a védőoltások szándékosan kártékonyak. Egy háttérhatalom arra használja a "védőoltások"-at, hogy mérgezze a lakosságot. Céljuk többféle lehet, a népbutítástól a népirtásig."
Szerkesztette: Klaci79
több mint 4 éve
Na az én magyarom szerint, ha valaki oltás-ellenes, akkor az elutasítja az oltást...ha nálad ez másképp van a szótárban, akkor valahol probléma van a szövegértéssel.Aki elutasítja a kínai vakcinát (vagy az oroszt, vagy a Pfizert, vagy az AZ-t - ilyet is ismerek) az elutasítja az egyik fajta oltást. Vagyis oltást utasít el.
Klaci79
Valóban helyesebb lenne simán csak az oltásról beszélni, és akkor nem lehetne kétféleképpen értelmezni az oltásellenességet.
Mert ténylegesen két különböző dolog elutasítani mindenféle oltást, és elutasítnai bizonyos gyártó által gyártott oltást.
Az első az a klasszikus oltásellenesség, a második az mondjuk az oltásválogatás.
És ráadásul a politikai kommunikációban a második kommunikálható az elsőként.
Szerintem mindkettő faszság, de nem ugyanaz, az tény.
Mégpedig azért faszság, mert azon kívül, hogy "ami amcsi az tuti jobb mint ami ruszki" semmi sem szól az amcsi mellett és mondjuk az orosz ellen, pláne nem neked vagy nekem, akik csak közvetett infókat tudunk, tudhatunk. Vagyis az én értelmezésemben kb. annyira valid válogatni, mintha egy könyvet a borítója, vagy a gerincének a színe alapján fogadnál el, vagy vetnél el.
több mint 4 éve
Az ellenzék hónapokig elutasította a keleti oltásokat, akkor ők oltás ellenesek voltak?Ez hülyeség! Megtehette volna. Csak éppen lemondott erről a jogról és inkább a közös beszerzés mellett maradt, mondván, hogy így jobbak az alkupozíciók. De nem kellett volna megvárni a közös beszerzést. Orbán is mondta, hogy nem tartottak a fejéhez puskát, lehet ez elkerülte a figyelmed.Nem, nem tehették volna úgy meg kint Izrael. Vagy szerinted a németek, a spanyolok vagy a franciák szívjóságból meg szolidaritásból nem tették meg úgy mint az izraeliek?A kormánynak joga van vészhelyzetben saját hatáskörben jóváhagyni vakcinákat. A Pfizerrel is megtehették volna, amikor pl Izrael megtette, vagy a Modernával is, de azt nem tették. Az ellenzéknek meg joga van ez ellen a gyakorlat ellen felszólani. Ettől még oltásellenesnek nevezni őket nem is csúsztatás, hanem sima hazugság.Az ellenzék azt akarta, hogy csak olyan vakcinával oltsanak amit az ema engedélyezett. A kinainak/orosznak van? Nincs. Tehát de, konkrétan igaz.Ez konkrétan nem igaz. 😊 Mivel folyamatosan kérték, így az OGYÉI nyilvánosságra hozta, ha nem is a teljes, de a dokumentáció egy részét. Emellett az orosz adatok mennek az EMA felé, míg a kínai pedig pl. a WHO felé, de egyébként nemzetközi dokumentáció is egyre több van, így bár a kormány próbál annyi adatot visszatartani, amennyit tud, így is egyre nagyobb a rendelkezésre álló dokumentáció, hiszen más országokban a kormány nem adatirigy. 😊Semmilyen olyan dokumentum nem jött ki azóta, amit az ellenzék akkor kért. Az EMA azóta sem engedélyezte és az unióban sehol nem oltanak velük csak nálunk (a szlovákok vettek de még nem kezdtek el oltani vele) Tehát vagy akkor sem kellett volna ellene kampányolni vagy most is kéne. De a kettő együtt nem megy 😊Tudtommal az ellenzék az ellen szólalt fel, hogy nem megfelelően bevizsgált és nem megfelelően dokumentált vakcinát kizárólag anyagi haszonszerzés miatt ne hagyjon jóvá a kormány, hol ebben a hiba és az oltásellenesség?De, kizárólag abból ment. Ha nem abból ment volna, akkor a dk - MSZP stb. Politikusok miért engedték hogy kínai vagy orosz vakcinát szúrjon belé ez a szemét hatalom? Nem azt kellett volna, hogy ők várnak a nyugatira mert a keletiről szó sem lehet? Rosszul sikerült politikai ötlet volt, nem jött be ennyi. Ha nincs harmadik hullám, akkor simán be jöhetett volna mert az emberek szartak volna kinaival oltatni magukat napi 50-90 halott mellett.Hol ferdítettem?Pl nem hiszem, hogy "kizárólag poltikai okokból" ment volna a "kampány" a keleti vakcinák ellen.
MC12
Ugye vannak ezek a fránya jogszabályok, én inkább hiszek azok betartásában, mintsem a helyzethez formálásában, remélem te is.
Ha ebben az alaptézisben egyetértünk, akkor értelmezhetlen a kritikád.
Szokol
Csak a vírust nem érdekelte se az ellenzéki (emberkiserlet a keleti
Vakcina) se a kormány (márciusban nyitunk) kampánya. És most az zajlik, ki tudja jobban hibáztatni a másikat az elmondott faszsagai miatt.
MC12
Azóta jöttek ki dokumentumok és a szakértők is támogatják, így nem szólalnak fel ellene, sőt ezek beadatását is támogatják, ami a logikus és helyes eljárás.
Jughead
MC12
Jughead
MC12
A kormány mindenképp jól csinálta a maga szempontjából, mert utólag úgy tűnik biztonságos és hatékony vakcinát szereztek be, bár nyilván az európai vizsgálatnak én örülnék. Ráadásul a lélegeztetőgépet után ismét egy olyan létfontosságú, a védekezéshez szükséges dolog jött, amin milliárdokat tud lopni a fidesz közeli oligarchák klubja. A magyarokat meg nem érdekli, hogy az állam pénze kihez kerül, mert az úgyis az állam pénze...
Klaci79
Az ellenzék meg nem gyakorlat ellen szólalt fel, hanem az ema által nem jóváhagyott vakcinák használatát nevezte emberkísérletnek és szólította fel a kormányt, hogy ne oltsa ezekkel az embereket. Szóval amúgy de, jól mondod a kormány csúsztat amikor oltás-ellenesnek nevezi őket de nem hazudik. Hiszen szavakban keleti-vakcina ellenesek de nem általában vakcina-ellesnesek. Persze a valóságban leszarják milyen vakcina az, csak lehessen ellent mondani Orbánnak. Csak ez most szarul sült el a szempontjukból. Nem véletlen, hogy az ellenzék a napokban szintén szintet lépett a kommunikációban (halalkormány) mert érzik, vagy valamelyik kutatócég kimutatta, hogy működik a kormány narratívája az átlag szavazónál az oltásellenes baloldalról.
MC12
Na az én magyarom szerint, ha valaki oltás-ellenes, akkor az elutasítja az oltást...ha nálad ez másképp van a szótárban, akkor valahol probléma van a szövegértéssel.
Ha olyat állítok, ami nem igaz, azt felénk hazugságnak hívják 😊 Minden többi meg csak magyarázkodás, ez általában az ellenzéknek kell és nem áll jól nekik.
Ez a halálkormány szerintem is borzasztó gáz, hányok az ilyenektől. Mit annak idején az állandó hazaárulózás.
Mondjuk az nem fér a fejembe, hogy a fidesz szavazókat tényleg nem zavarja, hogy az egész világon csak két törpeállamban és a cseheknél hallnak meg többen covid következményeiben? Mert az első hullám, egyébként tényleg jó számítnál, nagyon büszkék voltak kormányukra ugyanezen szavazók.
Klaci79