Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
te mondtad hogy menjünk ki a levegőre, ezért írtam nekedAzt nem értem, miért érzel késztetést arra hogy nekem szólj be, aki egyedül sétál a kihalt utcákon? Egy éve nem láttam a családom, és fél éve nem járok társaságba, szerintem nem sok olyan ember van aki nálam többet tett a sikeres védekezés érdekében.én értem hogy az emberek nem tartják be, de a főni meg cilinyanya is utalt rá hogy talán mindenki otthon maradhatna a sejhajánBenézted az évet, ez 2020 húsvétkor volt szlogen. Budapestet ilyen üresnek még nem láttam (3. kerületet tuti) alig találkoztam emberrel, mindenki vidéken van.Miért nem mentek ki a friss levegőre kicsit? Reggel jártam itt, azóta 5 oldal komment...öö, mert #maradjotthon?
Nomac
Negritis
Nomac
Negritis
Mikor láttad utoljára a szüleid?
Mikor voltál utoljára három főnél nagyobb társaságban?
Nomac
én karácsonykor láttam utoljára a szüleimet, szüleim + kisebbik öcsémmel
nagyobbik öcsémmel külön találkoztam
elég rég voltam 3 főnél nagyobb társaságban, sztem pont karácsonykor
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Amúgy ezen picit összevesztunk asszonnyal.Szerintem is jó kezdeményezés. Mondjuk én most inkább tenném magunkat is az öt szükséget szenvedő közé - meg Csehországot is persze -, nem az adakozók közé. Oltakozó ország ide vagy oda, a 27 vs 17 százalék lényegében nem számít pandémia szempontból. Ahol éppen legjobban terjed a járvány és legtöbben halnak oda kéne koncentrálni a vakcinát. Aztán ha csitul esetleg nálunk a baj, és mondjuk a franciáknál durran be, akkor jönnénk mi és adnánk nekik. Vagy akinek mondjuk 1 hónap múlva a leginkább kell.
Így működik az eu. Segítünk egymáson ahol tudunk ez egy ilyen közösség lenne, én nekem ezért is tetszik. Végre nem mi szarunk bele a palacsintaba. Bár h a csehek h maradtak ki azt nem értem.
Az más kérdés h ha kiderül h ez a meg segítendő tagállamok nem kötöttek le mindent amit lekothettek volna akkor nem segítenek nekik de ennek már nem néztem utána.
OV meg könnyebben mondhat le mert pár hónap és vszeg túlkínálat lesz. Végére érünk a regsiztraltalnak és utána elenyésző szám fog kérni. Legfeljebb azok a magyarok akik kínai oroszt kaptak és nem utazhatnak emiatt majd kernek vmi hanyatló nyugati vakcinat.
csebi

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Azt nem értem, miért érzel késztetést arra hogy nekem szólj be, aki egyedül sétál a kihalt utcákon? Egy éve nem láttam a családom, és fél éve nem járok társaságba, szerintem nem sok olyan ember van aki nálam többet tett a sikeres védekezés érdekében.én értem hogy az emberek nem tartják be, de a főni meg cilinyanya is utalt rá hogy talán mindenki otthon maradhatna a sejhajánBenézted az évet, ez 2020 húsvétkor volt szlogen. Budapestet ilyen üresnek még nem láttam (3. kerületet tuti) alig találkoztam emberrel, mindenki vidéken van.Miért nem mentek ki a friss levegőre kicsit? Reggel jártam itt, azóta 5 oldal komment...öö, mert #maradjotthon?
Nomac
Negritis
Nomac
Negritis
Mikor láttad utoljára a szüleid?
Mikor voltál utoljára három főnél nagyobb társaságban?
több mint 4 éve
Erre mit mondjak? Aki hülye az hülye is marad, oda kell menni ahol nincsenek sokan. 18:30-20:00 között voltam lent, 2 emberrel találkoztam.Aha, én csak kocsival haladtam el a Margitszigetnél de fosva volt emberekkel.Benézted az évet, ez 2020 húsvétkor volt szlogen. Budapestet ilyen üresnek még nem láttam (3. kerületet tuti) alig találkoztam emberrel, mindenki vidéken van.Miért nem mentek ki a friss levegőre kicsit? Reggel jártam itt, azóta 5 oldal komment...öö, mert #maradjotthon?
Nomac
Negritis
Nomac
Városliget szinten.
Toca
több mint 4 éve
Aha, én csak kocsival haladtam el a Margitszigetnél de fosva volt emberekkel.Benézted az évet, ez 2020 húsvétkor volt szlogen. Budapestet ilyen üresnek még nem láttam (3. kerületet tuti) alig találkoztam emberrel, mindenki vidéken van.Miért nem mentek ki a friss levegőre kicsit? Reggel jártam itt, azóta 5 oldal komment...öö, mert #maradjotthon?
Nomac
Negritis
Nomac
Városliget szinten.
Szerkesztette: Toca
több mint 4 éve
én értem hogy az emberek nem tartják be, de a főni meg cilinyanya is utalt rá hogy talán mindenki otthon maradhatna a sejhajánBenézted az évet, ez 2020 húsvétkor volt szlogen. Budapestet ilyen üresnek még nem láttam (3. kerületet tuti) alig találkoztam emberrel, mindenki vidéken van.Miért nem mentek ki a friss levegőre kicsit? Reggel jártam itt, azóta 5 oldal komment...öö, mert #maradjotthon?
Nomac
Negritis
Nomac
több mint 4 éve
Benézted az évet, ez 2020 húsvétkor volt szlogen. Budapestet ilyen üresnek még nem láttam (3. kerületet tuti) alig találkoztam emberrel, mindenki vidéken van.Miért nem mentek ki a friss levegőre kicsit? Reggel jártam itt, azóta 5 oldal komment...öö, mert #maradjotthon?
Nomac
Negritis
több mint 4 éve
Izraeli koma azt mondja— mikor megkérdeztem, hogy van nálatok már koncert stb, mikor a legszarabb számaitok voltak—ők felvásárolták már tavaly November előtt a Pfizernél a kvótákat több uniós országoktól köztük Magyarországtól is, mikor itt még minden nyitva volt, így ők előbb kapták meg mikor volt már szérum és ez nem is titok ott.
Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
Miért nem mentek ki a friss levegőre kicsit? Reggel jártam itt, azóta 5 oldal komment...öö, mert #maradjotthon?
Nomac
több mint 4 éve
Miért nem mentek ki a friss levegőre kicsit? Reggel jártam itt, azóta 5 oldal komment...
több mint 4 éve
Szerintem kifejezetten ügyes húzás volt mind pr mind kommunikációs szempontból.Ha nem szolidàris az EU-val mert keleti vakcinát is rendel akkor szemét Orbán, ha szolidáris - szemét Orbán. Nehéz nektek megfelelni 😊elég szarul veszi ki magát az hogy szemét brüsszel nem küld elég vakcinát
MC12
mikor nem hívjuk le a teljes moderna keretet (anyagi okokra hivatkozva, de a pénz amúgy nem számít) és a pfizer keretet meg osztogatjuk
Negritis
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Jaj de túl érzékeny ma mindenki front van vagy mi a szösz ? 😊 Negritisnek szólt az EU-s hírre. Telefonról írtam, nem néztem kire írta reakciónak.Ha nektek nekem is szól akkor mellelottel most elég szépen. Bár mintha vki irt volna vmit nem is olyan régen az altalanositasokrol, fogadd meg a tanácsát ...Ha nem szolidàris az EU-val mert keleti vakcinát is rendel akkor szemét Orbán, ha szolidáris - szemét Orbán. Nehéz nektek megfelelni 😊teljesen on, brüsszel megöli a magyarokatKérlek ne offolj. Minimum tegyél be vmit az ellenzék oltaselleneseggerol is ...
Klaci79
csebi
nem csak hogy nem kapunk eleget, nem is kell nekünk
24.hu/kozelet/2021/04/02/szolidaritasi-vakcina-magyarorszag-pfizer/
Negritis
MC12
csebi
több mint 4 éve
Amit írtál annak nagy részében egyetértünk (tessék közös nevező 😊 ) csak idáig nem erről írtál 😊 azt írtad pl: hogy én úgy vélem, hogy aki tart a kínai vakcina hatékonyságától/megkérdőjelezi azt, az oltásellenes. Csak én ilyet nem írtam. De mindegy.Az ellenzéki politikusok (egy része) valóban nagy erőkkel ment rá erre a keleti vakcinák elleni témára (én ezt a DK-tól láttam elsősorban). Hogy ennek politikai motiváció (is) volt a hátterében az mondjuk nem kérdés, de nem értem ez miért merül fel egyáltalán kérdésként egy politikai párt esetében. Én már írtam korábban, hogy politikai értelemben szerintem ezt a DK hasonlóan elbaszta (túltolta negatív irányba), mint a migrációs reakcióját anno, amire a fidesz rá fog repülni, sőt ahogy nézem könnyen lehet, hogy konkrétan erre fogja építeni az egész kampányát.. Csodálatos lesz a színvonal ismét.Egy vitának nem lényege a közös nevező hiszen akkor nem lehetne vitázni.Nem lekezelésből írtam ezt, mert nincs is rá semmilyen alapom. Egyszerűen azért mondtam, mert az eddig olvasottak alapján nálunk kb esélytelen a közös nevező, ez a válaszodból is kiderült egyébként. Nincs ezzel semmi gond, de én pl azzal nem tudok mit kezdeni, hogy ha te úgy véled, hogy aki tart a kínai vakcina hatékonyságától/megkérdőjelezi azt, az oltásellenes.. ez véleményem szerint egy baromság amiről nincs mit vitázni. A későbbi válaszodban meg pl ezzel nem tudok mit kezdeni: "Ha valaki ellenzéki és egyébként se mozdul ki otthonról egy éve azt kurvára nem győződ meg, hogy a kínait vegye fel, ő megvárná a pfizert" - semmi köze ennek ahhoz, hogy valaki ellenzéki-e vagy sem.. (nyilván vannak olyanok akiknél ez számít, de számomra azok ugyanúgy nem relevánsak).Persze, hiszen a ti vitakultúrátokban az a vita, hogy ex cathedra kijelented AZ igazságot és mindenki más fideszes/orbanista stb. Ismerős vitakultura 😉 de akkor ennyiben maradunk.Nem véletlenül kérdeztem őt és nem téged 😉Habár Sobrinak szólt a kérdés - és biztos válaszol is rá - de ha szabad reagálni: én azt választom amivel hívnak, hogy van. De ha a fentebbi konkrét kérdés van akkor egyértelműen kínai. A vírus ugyanis nem tudja, hogy te amúgy már kiválasztottad a pfizert és ezért nem tartja tiszteletben a döntésedet és kerül el....a legjobb vakcina az amivel ma beoltanak minden más rosszabb.Légyszi válaszolj őszintén. Ha téged holnap felhívnak, hogy másnap kaphatod a kínai vakcinát vagy 1 hét múlva a pfizert akkor melyiket választod?"Az oltásellenesség a védőoltásokkal szembeni ellenállás. Az oltásellenzők véleményei heterogének – egyesek szerint a védőoltások nem elég hatékonyak, így beadásuk felesleges. Egyesek csupán irracionálisan félnek a mellékhatásaiktól. A legszélsőségesebb álláspont pedig az, hogy a védőoltások szándékosan kártékonyak. Egy háttérhatalom arra használja a "védőoltások"-at, hogy mérgezze a lakosságot. Céljuk többféle lehet, a népbutítástól a népirtásig."És azt te minek nevezed, ha politikusok az elérhető vakcinák 40 százalékának hatékonyságát pusztán politikai okból kétségbe vonják? És kb. annyi érvük van, hogy ők nem látnak elég infót meg drága vagy orbánegygeci?
Klaci79
Sobri Jóska
Szesze
Persze élethelyzete, egészsége és politikai beállítottsága válogatja. Ha valaki ellenzéki és egyébként se mozdul ki otthonról egy éve azt kurvára nem győződ meg, hogy a kínait vegye fel, ő megvárná a pfizert, aki meg túl akar lenni már ezen az egész szaron és mihamarabb sörözni akar a haverokkal annak jó lesz bármi amit adnak.
MC12
Bocs, de veled kapcsolatban az a véleményem, hogy - bár magadat vélhetően nagyon reálisnak gondolod - de valójában az a kategória vagy akivel kb felesleges vitába bocsátkozni.. Természetesen ez az én magánvéleményem és elnézést, ha sértő, az sem kizárt, hogy nem így van, de a reakcióidból én ezt szűrtem le.
Sobrival kapcs viszont valóban kíváncsi vagyok a válaszra.
Szesze
MC12
Szesze
Én ilyet egy szóval nem írtam, szóval ilyet ne allits köszi 😊 Sőt elég sokszor leírtam, hogy szerintem egyik pàrt sem az. De az ellenzéknek volt egy keleti oltás elleni kampánya ami egyszerűen egy tény, szerintem az is igen valószínű hogy ebben politikai motiváció volt semmint valós félelem. Amint az is tény, hogy ma már nincs, habár semmilyen követelésük nem áll fenn amit akkor kértek (ema).
De részemről is ennyiben hagyhatjuk.
MC12
Viszont a kínai vakcinával kapcsolatos engedélyezés/sumákolás/bizonytalanság egyáltalán nem csak politikai fronton problémásak, sok szempontból teljesen jogosan van kritizálva emiatt OV, függetlenül attól, hogy végül hatásos lesz-e a vakcina vagy sem.
Szesze
Hogy a ov jogosan van kritizálva azért amit írtál az lehet. Sőt, szinte biztos. De ha hatékony lesz a vakcina akkor ez soha senkit nem fog érdekelni. Mint a varázs kerítés ami távol tartotta a migránsokat. 😊
több mint 4 éve
Ha nektek nekem is szól akkor mellelottel most elég szépen. Bár mintha vki irt volna vmit nem is olyan régen az altalanositasokrol, fogadd meg a tanácsát ...Ha nem szolidàris az EU-val mert keleti vakcinát is rendel akkor szemét Orbán, ha szolidáris - szemét Orbán. Nehéz nektek megfelelni 😊teljesen on, brüsszel megöli a magyarokatKérlek ne offolj. Minimum tegyél be vmit az ellenzék oltaselleneseggerol is ...
Klaci79
csebi
Negritis
MC12
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Amúgy ezen picit összevesztunk asszonnyal.teljesen on, brüsszel megöli a magyarokatKérlek ne offolj. Minimum tegyél be vmit az ellenzék oltaselleneseggerol is ...
Klaci79
csebi
Negritis
Így működik az eu. Segítünk egymáson ahol tudunk ez egy ilyen közösség lenne, én nekem ezért is tetszik. Végre nem mi szarunk bele a palacsintaba. Bár h a csehek h maradtak ki azt nem értem.
Az más kérdés h ha kiderül h ez a meg segítendő tagállamok nem kötöttek le mindent amit lekothettek volna akkor nem segítenek nekik de ennek már nem néztem utána.
OV meg könnyebben mondhat le mert pár hónap és vszeg túlkínálat lesz. Végére érünk a regsiztraltalnak és utána elenyésző szám fog kérni. Legfeljebb azok a magyarok akik kínai oroszt kaptak és nem utazhatnak emiatt majd kernek vmi hanyatló nyugati vakcinat.
Szerkesztette: csebi
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Ha nem szolidàris az EU-val mert keleti vakcinát is rendel akkor szemét Orbán, ha szolidáris - szemét Orbán. Nehéz nektek megfelelni 😊elég szarul veszi ki magát az hogy szemét brüsszel nem küld elég vakcinát
MC12
mikor nem hívjuk le a teljes moderna keretet (anyagi okokra hivatkozva, de a pénz amúgy nem számít) és a pfizer keretet meg osztogatjuk
több mint 4 éve
Ha nem szolidàris az EU-val mert keleti vakcinát is rendel akkor szemét Orbán, ha szolidáris - szemét Orbán. Nehéz nektek megfelelni 😊teljesen on, brüsszel megöli a magyarokatKérlek ne offolj. Minimum tegyél be vmit az ellenzék oltaselleneseggerol is ...
Klaci79
csebi
Negritis
több mint 4 éve
teljesen on, brüsszel megöli a magyarokatKérlek ne offolj. Minimum tegyél be vmit az ellenzék oltaselleneseggerol is ...
Klaci79
csebi
több mint 4 éve
Kérlek ne offolj. Minimum tegyél be vmit az ellenzék oltaselleneseggerol is ...
Klaci79
több mint 4 éve
nem emlékszem a korábbi kommentjeidre, de remélem nem azért tetted be, mert úgy gondolod, hogy összefüggés van a két statisztika között
Klaci79
több mint 4 éve
Mindenhol csak ezüst...
Klaci79
😀
több mint 4 éve
Tudják. Engem csak az érdekel képes vagy e egyenes választ adni. Soha nem fogjuk megtudni igaz vagy sem. Az nem is lényeg.Csak nem lenne őszinte.Nem értem miért írod körül harminc mondattal a semmit. Egy szóval válaszolhattál volna: kínai / pfizer.Pedig ez az őszinte válasz.Mellébeszélsz, pedig a kérdés elég konkrét volt.Ez rossz felvetés, mert ilyen nincs, hogy "most ez vagy egy hét múlva meg az".Légyszi válaszolj őszintén. Ha téged holnap felhívnak, hogy másnap kaphatod a kínai vakcinát vagy 1 hét múlva a pfizert akkor melyiket választod?"Az oltásellenesség a védőoltásokkal szembeni ellenállás. Az oltásellenzők véleményei heterogének – egyesek szerint a védőoltások nem elég hatékonyak, így beadásuk felesleges. Egyesek csupán irracionálisan félnek a mellékhatásaiktól. A legszélsőségesebb álláspont pedig az, hogy a védőoltások szándékosan kártékonyak. Egy háttérhatalom arra használja a "védőoltások"-at, hogy mérgezze a lakosságot. Céljuk többféle lehet, a népbutítástól a népirtásig."És azt te minek nevezed, ha politikusok az elérhető vakcinák 40 százalékának hatékonyságát pusztán politikai okból kétségbe vonják? És kb. annyi érvük van, hogy ők nem látnak elég infót meg drága vagy orbánegygeci?
Klaci79
Sobri Jóska
Szesze
Olyan van, hogy most van ez, kell, nem kell, döntsd el.
Én az elsőre, amit felajánlanak rábólintok.
(Kétnaponta hívom a háziorvost, hogy nem maradt e valahol egy kis kínai, vagy valami, vagy bármi.)
De én két szempontból se vagyok "standard", és így a személyes véleményem nem mérvadó, bár megtisztelsz, hogy érdekel.
Egyrészt, mert én rengeteget olvastam a vakcinákról, és semmi (most látható, most tudható) veszélyét nem látom egyik vakcinának sem az ötből, és mondom ezt úgy, hogy szerintem top1 ezrelékben vagyok a teljes magyar lakosságot illetően az informáltság tekintetében.
Másrészt azért sem, mert én nem akarok sörözni menni, utazni pláne, nem kell mennem dolgozni, nincs gyermekem, nem kicsi lakásban élek, van pénzem kaját rendelgetni bárhonnan, illetve alkalmazkodóképes és fegyelmezett vagyok, így ha még fél évet kell itthon eltöltenem, ahogy eddig, az se rendít meg.
Sőt, én a 2 megkapott oltás után is ugyanúgy fogok fertőtleníteni, maszkot hordani, odafigyelni, hogy ne álljanak az arcomba, nem fogok moziba, színházba menni és hasonlók. Kb. egy érdemi dolog van, amiben megkönnyíti az én személyes életemet a beoltottság (a személyes kapcsolattartások), plusz egyfajta megnyugvás, hogyha minden óvintézkedés dacára elkapom, akkor nem kötök ki egy lélegeztetőgépen, amit ismerve magamat nekem kell kigoogliznom és megmutatni, hogy hogyan kell működtetni a szerencsétlen odarendelt gyógytornász vagy harmadéves egyetemista kiscsajnak.
Én akkor fogom magamat érdemben máshogy érezni, ha az egész környezetem fellélegezhet, ha normalizálódik az élet, az üzlet, ha visszazökken valamelyest az élet Átlagisztánba, ehhez pedig kurva magas átoltottság, és az oltások valós hatékonysága szükséges. Ezért gondolom, hogy minden oltás jobb, mint a semmilyen, pláne annak, aki eljár otthonról, emberekkel kontaktálódik, dolgozik, stb.
Sobri Jóska
Van egy olyan könyv, hogy Kérdések könyve. Tele van olyan kérdéssel, ami szinte soha nem fordulhat elő az életedben, de sokat megtudsz magadról, ha ŐSZINTÉN válaszolsz rájuk.
Te most nem őszintén válaszoltál. Pedig én is kíváncsi lettem volna mit döntenél.
bcsarli
Nem tudok olyan kérdésre őszintén válaszolni, hogy "egy lovat vagy egy zebrát szopnál e le inkább?" Vagyis őszintén azt tudom, hogy egyiket se, vagy azt, hogy egymindegy.
Ha neked van szempontrendszered a fenti kérdést eldönteni okés, jó válaszolgatást, nekem nincs, nekem az az őszinte válaszom, amit írtam.
Ahogy arra se tudok válaszolni, hogy vak vagy süket lennék e inkább, hogy egy lakatlan szigeten anyámat vagy apámat enném e meg, vagy hogy inkább megfulladnék vagy megégve halnék e meg. Gondolom ilyen faszságok vannak abban a könyvben. Semmit nem árul el rólad az, ha életszerűtlen helyzetek döntéshelyzeteire keresel megoldásokat.
A konkrét kérdésre: ha lesz pénzért elérhető oltás magánegészségügyben, akkor mindhárom fajtából lesz bennem, mRNS is, vektoros is, hagyományos is, biztos ami biztos.
Ez szerintem elég egzakt válasz.
Sobri Jóska
Ennyi lenne.
samu09
Kicsit Bohárra emlékeztet a megközelítésed a Fábián-Bohár vitából.
Feltehetsz egy hülye kérdést, de fogadd el, hogy amit arra kapsz az a válasz. Akkoris, ha nem illik a mintába amit vársz. Ismered a sulis szivatást: "Tudják a szüleid, hogy buzi vagy? Igen vagy nem?"
Ha akarod megválaszolhatod. Tudják vagy nem tudják?
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Csak nem lenne őszinte.Nem értem miért írod körül harminc mondattal a semmit. Egy szóval válaszolhattál volna: kínai / pfizer.Pedig ez az őszinte válasz.Mellébeszélsz, pedig a kérdés elég konkrét volt.Ez rossz felvetés, mert ilyen nincs, hogy "most ez vagy egy hét múlva meg az".Légyszi válaszolj őszintén. Ha téged holnap felhívnak, hogy másnap kaphatod a kínai vakcinát vagy 1 hét múlva a pfizert akkor melyiket választod?"Az oltásellenesség a védőoltásokkal szembeni ellenállás. Az oltásellenzők véleményei heterogének – egyesek szerint a védőoltások nem elég hatékonyak, így beadásuk felesleges. Egyesek csupán irracionálisan félnek a mellékhatásaiktól. A legszélsőségesebb álláspont pedig az, hogy a védőoltások szándékosan kártékonyak. Egy háttérhatalom arra használja a "védőoltások"-at, hogy mérgezze a lakosságot. Céljuk többféle lehet, a népbutítástól a népirtásig."És azt te minek nevezed, ha politikusok az elérhető vakcinák 40 százalékának hatékonyságát pusztán politikai okból kétségbe vonják? És kb. annyi érvük van, hogy ők nem látnak elég infót meg drága vagy orbánegygeci?
Klaci79
Sobri Jóska
Szesze
(Kétnaponta hívom a háziorvost, hogy nem maradt e valahol egy kis kínai, vagy valami, vagy bármi.)
De én két szempontból se vagyok "standard", és így a személyes véleményem nem mérvadó, bár megtisztelsz, hogy érdekel.
Egyrészt, mert én rengeteget olvastam a vakcinákról, és semmi (most látható, most tudható) veszélyét nem látom egyik vakcinának sem az ötből, és mondom ezt úgy, hogy szerintem top1 ezrelékben vagyok a teljes magyar lakosságot illetően az informáltság tekintetében.
Másrészt azért sem, mert én nem akarok sörözni menni, utazni pláne, nem kell mennem dolgozni, nincs gyermekem, nem kicsi lakásban élek, van pénzem kaját rendelgetni bárhonnan, illetve alkalmazkodóképes és fegyelmezett vagyok, így ha még fél évet kell itthon eltöltenem, ahogy eddig, az se rendít meg.
Sőt, én a 2 megkapott oltás után is ugyanúgy fogok fertőtleníteni, maszkot hordani, odafigyelni, hogy ne álljanak az arcomba, nem fogok moziba, színházba menni és hasonlók. Kb. egy érdemi dolog van, amiben megkönnyíti az én személyes életemet a beoltottság (a személyes kapcsolattartások), plusz egyfajta megnyugvás, hogyha minden óvintézkedés dacára elkapom, akkor nem kötök ki egy lélegeztetőgépen, amit ismerve magamat nekem kell kigoogliznom és megmutatni, hogy hogyan kell működtetni a szerencsétlen odarendelt gyógytornász vagy harmadéves egyetemista kiscsajnak.
Én akkor fogom magamat érdemben máshogy érezni, ha az egész környezetem fellélegezhet, ha normalizálódik az élet, az üzlet, ha visszazökken valamelyest az élet Átlagisztánba, ehhez pedig kurva magas átoltottság, és az oltások valós hatékonysága szükséges. Ezért gondolom, hogy minden oltás jobb, mint a semmilyen, pláne annak, aki eljár otthonról, emberekkel kontaktálódik, dolgozik, stb.
Sobri Jóska
Van egy olyan könyv, hogy Kérdések könyve. Tele van olyan kérdéssel, ami szinte soha nem fordulhat elő az életedben, de sokat megtudsz magadról, ha ŐSZINTÉN válaszolsz rájuk.
Te most nem őszintén válaszoltál. Pedig én is kíváncsi lettem volna mit döntenél.
bcsarli
Nem tudok olyan kérdésre őszintén válaszolni, hogy "egy lovat vagy egy zebrát szopnál e le inkább?" Vagyis őszintén azt tudom, hogy egyiket se, vagy azt, hogy egymindegy.
Ha neked van szempontrendszered a fenti kérdést eldönteni okés, jó válaszolgatást, nekem nincs, nekem az az őszinte válaszom, amit írtam.
Ahogy arra se tudok válaszolni, hogy vak vagy süket lennék e inkább, hogy egy lakatlan szigeten anyámat vagy apámat enném e meg, vagy hogy inkább megfulladnék vagy megégve halnék e meg. Gondolom ilyen faszságok vannak abban a könyvben. Semmit nem árul el rólad az, ha életszerűtlen helyzetek döntéshelyzeteire keresel megoldásokat.
A konkrét kérdésre: ha lesz pénzért elérhető oltás magánegészségügyben, akkor mindhárom fajtából lesz bennem, mRNS is, vektoros is, hagyományos is, biztos ami biztos.
Sobri Jóska
Ennyi lenne.
samu09
Kicsit Bohárra emlékeztet a megközelítésed a Fábián-Bohár vitából.
Feltehetsz egy hülye kérdést, de fogadd el, hogy amit arra kapsz az a válasz. Akkoris, ha nem illik a mintába amit vársz. Ismered a sulis szivatást: "Tudják a szüleid, hogy buzi vagy? Igen vagy nem?"
Ha akarod megválaszolhatod. Tudják vagy nem tudják?
több mint 4 éve
Nem értem miért írod körül harminc mondattal a semmit. Egy szóval válaszolhattál volna: kínai / pfizer.Pedig ez az őszinte válasz.Mellébeszélsz, pedig a kérdés elég konkrét volt.Ez rossz felvetés, mert ilyen nincs, hogy "most ez vagy egy hét múlva meg az".Légyszi válaszolj őszintén. Ha téged holnap felhívnak, hogy másnap kaphatod a kínai vakcinát vagy 1 hét múlva a pfizert akkor melyiket választod?"Az oltásellenesség a védőoltásokkal szembeni ellenállás. Az oltásellenzők véleményei heterogének – egyesek szerint a védőoltások nem elég hatékonyak, így beadásuk felesleges. Egyesek csupán irracionálisan félnek a mellékhatásaiktól. A legszélsőségesebb álláspont pedig az, hogy a védőoltások szándékosan kártékonyak. Egy háttérhatalom arra használja a "védőoltások"-at, hogy mérgezze a lakosságot. Céljuk többféle lehet, a népbutítástól a népirtásig."És azt te minek nevezed, ha politikusok az elérhető vakcinák 40 százalékának hatékonyságát pusztán politikai okból kétségbe vonják? És kb. annyi érvük van, hogy ők nem látnak elég infót meg drága vagy orbánegygeci?
Klaci79
Sobri Jóska
Szesze
Sobri Jóska
bcsarli
Sobri Jóska
Ennyi lenne.